Το σχεδίασμα της μήνυσης, για τις ατασθαλίες, όσον αφορά τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των 65 ετών, έως 31-12-2012 και 67 ετών, από 1-1-2013 και εφεξής (2).

 



Συνεχίζοντας το σχεδίασμα του κειμένου της μήνυσης, που πρόκειται να κατατεθεί, στο σημείο όπου το άφησα, στις 5 Αυγούστου 2024 [χρήσιμο είναι οι αναγνώστες να δουν το δημοσίευμα εκείνης της ημέρας, δηλαδή το : Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1)], με την σιωπηρή άρνηση του Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών του e-ΕΦΚΑ Αθανάσιου Αθανασίου να μου χορηγήσει αντίγραφο του εγγράφου ερωτήματος, που απηύθυνε, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για την υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων, που δεν είχαν συμπληρώσει τα απαιτούμενα όρια ηλικίας των 65 ετών, έως την 31/12/2012 και των 67 ετών, από 1/1/2013 και εφεξής, σύμφωνα, με όσα όριζαν, η γραπτή οδηγία του, ανωτέρω, εικονιζομένου Αθανάσιου Καποτά, τότε, Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ, υπ’ αριθμ. 194506/23-11-2017, η οποία στηρίζεται, στην, υπ’ αριθμ. 1188/38/25-10-2017 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΕΠ, που έκανε αποδεκτή την σχετική Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του ασφαλιστικού οργανισμού, πρέπει να σταθώ, σε αυτό το σημείο, ακριβώς επειδή είναι προφανές ότι ο Αθανάσιος Αθανασίου - του οποίου ο βρώμικος ρόλος του εν ψυχρώ “killer” αποκαλύφθηκε, αργότερα - κάτι έχει να κρύψει και το οποίο δεν πρέπει να πληροφορηθώ εγώ.

Άλλωστε, όπως προαναφέρω και η σαφής απαξιωτική μεταχείριση, που υπέστη ο Αθανάσιος Αθανασίου, από τον απαντώντα, στο άγνωστο, εις εμέ, ερώτημα, κ. Αντώνη Παπαγεωργίου, που είναι μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως προς την παιδαριώδη διαδικασία, που εφάρμοσε ο Αθανάσιος Αθανασίου, θέτοντας το, εν λόγω ερώτημα και η μαστιγωτική κριτική του κ. Παπαγεωργίου και για το γεγονός ότι το ερώτημα του Αθανάσιου Αθανασίου ετέθη, χωρίς να ενημερωθεί το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ούτως ώστε να εκφράσει τις απόψεις του, αλλά, είναι χαρακτηριστική και προδιαθέτει και για το περιεχόμενο του τεθέντος ερωτήματος, από τον προχειρολογούντα Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Το γιατί κρύβουν το περιεχόμενο του ερωτήματος ο Γενικός Διευθυντής Αθανάσιος Αθανασίου, που το συνέταξε και ο e-ΕΦΚΑ είναι ένα ερώτημα, το οποίο απαιτεί απάντηση και αυτό, που θεωρώ ότι συμβαίνει είναι ότι δεν τους συμφέρει.

Με δομένο το γεγονός ότι αυτά, που γνώριζα, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2022 - Ιανουαρίου 2023, ήσαν ότι η ολοκλήρωση της ΕΔΕ, που - έστω και παρανόμως - διεξήγαγε η Διευθύντρια Ελένη Μπούκαρου, φαινόταν λογικό ότι, κατά το χρονικό διάστημα, από τον Οκτώβριο του 2022 και πολύ περισσότερο, έως τον Ιανουάριο του 2023, να έχει ολοκληρωθεί, με ένα συγκεκριμένο πόρισμα, συνέχισα να απαιτώ, από τον e-ΕΦΚΑ, να μου χορηγήσει το αντίγραφο της Έκθεσης Ελέγχου που είχε συντάξει η εντεταλμένη υπάλληλος Μαρία Κομματά και φυσικά, το πόρισμα όπως και το περιεχόμενο του υπηρεσιακού φακέλου (της διοικητικής δικογραφίας), που είχε σχηματίσει η Διευθύντρια Ελένη Μπούκαρου, κατά την διάρκεια της διεξαχθείσας Ένορκης διοικητικής εξέτασης. 

Στο αίτημα μου αυτό ο e-ΕΦΚΑ επέμενε να μην απαντά, έστω και με μια αιτιολογημένη και αποτυπωμένη, σε επίσημο έγγραφο της Υπηρεσίας, άρνηση να μου χορηγήσει, μέρος, ή το σύνολο των εγγράφων, που ζητώ.

Ενώπιον του αδιεξόδου, στο οποίο είχα βρεθεί, εξ αιτίας της θρασείας υπηρεσιακής συμπεριφοράς των αρμοδίων υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ, του Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού και του Υπουργού, στους οποίους απευθύνθηκα, που ηρνούντο, στην πράξη, να μου γνωρίσουν τις ενέργειες, στις οποίες προέβησαν, όσον αφορά τα γραπτά αιτήματά μου και να απαντήσουν, σε αυτά, υποχρεώθηκα να καταφύγω, στην Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, προκειμένου να μεσολαβήσει, για να λάβω τα έγγραφα, που ζητώ, ή, έστω να αναγκασθεί ο e-ΕΦΚΑ να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση, η οποία να μου λέει ποιά έγγραφα, από αυτά, που ζητώ, μπορεί να μου χορηγήσει και ποιά όχι και φυσικά, να μου εξηγήσει, για ποιούς λόγους δεν μπορεί να μου χορηγήσει, τα όποια έγγραφα κρίνει ο e-ΕΦΚΑ ότι δεν πρέπει να τα λάβω. 





Πράγματι, ο Συνήγορος του Πολίτη ανταποκρίθηκε, στα αιτήματα, που απηύθυνα, στην συγκεκριμένη Ανεξάρτητη Αρχή και απέστειλε, στον e-ΕΦΚΑ, το παραπάνω έγγραφό του, υπ’ αριθμ. 330329/4871/30-1-2023, το οποίο, σαφέστατα και λεπτομερώς καταγράφει σημαντικό τμήμα του ιστορικού της υπόθεσης αυτής και τα αιτήματα, που έχω υποβάλει, επισημαίνοντας ότι, επειδή «έχει παρέλθει εύλογος χρόνος, εντός του οποίου εκκρεμούν αναπάντητα τα προαναφερθέντα αιτήματα, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για τη συντομότερη δυνατή εξέταση τους».

Απάντηση, στο, εν λόγω, έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, υπ’ αριθμ. 330329/4871/30-1-2023, εκ μέρους του e-ΕΦΚΑ, ουδέποτε υπήρξε.

Το μόνο, που, υπήρξε - χωρίς να αποτελεί απάντηση, στο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη - είναι το 76035/15-2-2023 διαβιβαστικό έγγραφο (το οποίο απευθύνεται, μόνο σε εμένα, δεν απευθύνεται και δεν κοινοποιήθηκε, σε κανέναν, εσωτερικό φορέα του e-ΕΦΚΑ, ή, στον Συνήγορο του Πολίτη και αντιτίθεται, μάλιστα, στις εσωτερικές διαδικασίες και στις πάγιες οδηγίες του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, όσον αφορά την απαιτούμενη διαδικασία, για την σύνταξη και την αποστολή των απαντήσεων, που δίδονται, από τον ασφαλιστικό οργανισμό, στον Συνήγορο του Πολίτη και ως εκ τούτου, είναι ξεκρέμαστο, αφού δεν αναφέρει, πού και σε τί απαντά και φυσικά, δεν απαντά, στο σύνολο των αιτημάτων μου), με το οποίο μου χορηγήθηκε η, από 23/8/2022 Γνωμοδότηση του μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Αντώνη Παπαγεωργίου, περί της οποίας έχει γίνει λόγος.

Επειδή, βέβαια. μετά την χορήγηση της, από 23 Αυγούστου 2022, Γνωμοδότησης του μέλους του  Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αντώνη Παπαγεωργίου, ουδέν άλλο έγγραφο μου χορηγήθηκε, από τον e-ΕΦΚΑ, κατέφυγα, εκ νέου, στον Συνήγορο του Πολίτη διαμαρτυρόμενος και αιτούμενος να παρέμβει αυτή η Αρχή, προκειμένου ο e-ΕΦΚΑ να υποχρεωθεί να μου χορηγήσει τα έγγραφα, που προανέφερα. 





Πράγματι, ο Συνήγορος του Πολίτη παρενέβη και πάλι, με το, παραπάνω, εγγραφό του, υπ’ αριθμ. 330329/34060/13-7-2023 και απηύθυνε σαφέστατη έκκληση, προκειμένου να δοθεί, άμεσα, από τον ασφαλιστικό οργανισμό, μια συγκεκριμένη απάντηση.

Φυσικά, κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα, από τον Ιανουάριο 2023, έως τον Ιούλιο 2023, δεν έμεινα άπρακτος και απασχόλησα τον ασφαλιστικό οργανισμό και το υπουργειο (τον υπουργό), με αναφορές και δημοσιεύματα και κατάφερα να πληροφορηθώ αρκετά πράγματα.

Ενώ, από τον Οκτώβριο του 2022, που υπέβαλα τα ηλεκτρονικά αιτήματα, για την χορήγηση, εις εμέ, αντιγράφου της φερόμενης Γνωμοδοτήσεως της Νομικής Υπηρεσίας του ασφαλιστικού οργανισμού, για την οποία μου έκανε λόγο, ανεπισήμως, η Τμηματάρχης Ολγα Καραθάνου (που όμως δεν την είχε δει), η ιεραρχία του e-ΕΦΚΑ εξακολουθούσε, στην πράξη, να αρνείται, δια της σιωπής, να μην απαντά, στο αίτημα, που έχω υποβάλει και στο οποίο είναι υποχρεωμένη, εκ του νόμου, να απαντήσει, καταρρακώνοντας κάθε έννοια ορθής και σύννομης διοικητικής διαδικασίας.

Για τους λόγους αυτούς, την Πέμπτη 5/1/2023, υπέβαλα αναφορά, στον Συνήγορο του Πολίτη, όπως και στον Υπουργό, στον Διοικητή, στον αρμόδιο αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων Αθανάσιο Αθανασίου, στην Διεύθυνση Αναφορών και στην, επίσης, αρμόδια Ε’ Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, με την οποία ζητώ την ικανοποίηση του αιτήματος, που έχω υποβάλει, για την χορήγηση του ζητούμενου εγγράφου της γνωμοδοτήσεως, καθώς και κάθε άλλου σχετικού, με την υπόθεση εγγράφου, που έχει εκδώσει ο Αθανάσιος Αθανασίου, σε εκτέλεση των όσων του ζητούνται, από το Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων (Σωκράτης Μπουλασίκης) της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος της 5/1/2023, που αποτελεί, φυσικά, ηλεκτρονική αναφορά, έχει, ως ακολούθως :

«Το σημερινό ηλεκτρονικό μήνυμα απευθύνεται, κυρίως, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, αλλά και στους υπόλοιπους θεσμικούς παραλήπτες του, οι οποίοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι γνώστες του θέματος και αρνούνται να ικανοποιήσουν, στην πράξη, το αίτημα μου, αποφεύγοντας, μέχρι στιγμής, να απαντήσουν, στα από 16/10/2022 και από 20/10/2022 αιτήματα, που έχω υποβάλει, δηλαδή, ουσιαστικά, αρνούνται, δια της σιγής, να απαντήσουν, στο συγκεκριμένο αίτημα, που έχω υποβάλει και με το οποίο ζητώ να μου χορηγηθεί ένα επίσημο αντίγραφο της γνωμοδοτήσεως της Νομικής Υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ, με το οποίο προσδιορίζεται και αναγνωρίζεται ότι η υπ' αριθμόν 194506 / 23/11/2017 εντολή του τέως διοικητή του πρώην ΕΤΕΑΕΠ Αθανασίου Καποτά ισχύει αναδρομικώς, από τον ισχύ του νόμου.

Ως εκ τούτου, απευθυνόμενος στην Διοίκηση, ήτοι στον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ Αθανάσιο Αθανασιου, τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή (αλλά, δυστυχώς και προς τον εποπτεύοντα υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, που έχει αφήσει, άνευ ελέγχου, την ιεραρχία του e-ΕΦΚΑ, στον οποίο, από 1/3/2020, έχει ενταχθεί το τέως ΕΤΕΑΕΠ) παρακαλώ και για τις ενέργειες τους, επι του αιτήματος και για την ταχύτερη, κατά το δυνατόν (το οποίο είναι και εφικτό) απάντησή σας, στα προωθούμενα ηλεκτρονικά μηνύματα, σε σχέση με το ζητούμενο επίσημο αντίγραφο της γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου της υπηρεσίας σας σχετικά με την αναδρομικότητα της ισχύος της υπ´ αριθμόν 194506 / 23-11-2017 εντολής του τότε διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ Αθανασίου Καποτά. Το ζητούμενο έγγραφο, προφανώς, το έχει στην κατοχή της η αναφερόμενη ιεραρχία του e-ΕΦΚΑ και λογικά, πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενεργειών του Αθανασιου Αθανασίου, προς την Νομική Υπηρεσία, ύστερα από τα συνημμένα, στο παρόν μήνυμα, έγγραφα του 23ου Προανακριτικού Τμήματος της Εισαγγελίας και του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του e-ΕΦΚΑ, προς την προανακρίτρια του 23ου προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Αθηνών και την απάντηση του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του e-ΕΦΚΑ. Και φυσικά, αυτά τα συνημμένα, στο παρόν μήνυμα, έγγραφα μπορείτε να τα αναγνώσετε, αν και προφανώς, έχετε στην κατοχή σας, όσα σας ζητεί να πράξετε η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου να απαντήσει, σε όσα εντέλλεται από την προανακρίτρια. Φυσικά, με ενδιαφέρουν να μου χορηγήσετε και τα όποια έγγραφα, με τα οποία απαντήσατε, στα όσα σας ζήτησε η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, για τα οποία δικαιούμαι να λάβω γνώση, εν όψει της δικαστικής διενέξεως, με τις παρανομήσασες Αφροδίτη Νιφόρου και Γεωργία Τσερπελη, μια δικαστική διένεξη, που υφίσταται, για τις παράνομες συντάξεις των βενζινοπωλών, ως προς τις οποίες έχετε ολιγωρήσει, προς ζημιά των οικονομικών συμφερόντων του ασφαλιστικού οργανισμού.

Απευθυνόμενος τώρα, στον Συνήγορο του Πολίτη, ως ενδιαφερόμενος πολίτης, αμυνόμενος σε μήνυση, που μου έχει υποβάλει η Αφροδίτη Νιφόρου, επειδή υποτίθεται ότι την δυσφήμισα καταγγέλλοντας τις παρανομίες που διέπραξε, εν Υπηρεσία, παρακαλώ, για τις δικές του ενέργειες, ώστε να υποχρεωθεί η Διοίκηση να μου χορηγήσει το ζητούμενο αντίγραφο της Γνωμοδοτήσεως της Νομικής Υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ, το οποίο αναγνωρίζει ότι οι κρινόμενες ως παρανόμως χορηγηθείσες συντάξεις στου βενζινοπώλες του τέως ΤΕΑΠΥΚ, έπρεπε να διακοπούν, από τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2017, αναδρομικώς, από την έναρξη ισχύος τους (όπως εγώ κατήγγειλα, όπως προκύπτει και από τα συνημμένα της μηνύσεων, που μου υπέβαλε η Αφροδίτη Νιφόρου, τα οποία επισυνάπτω, στην παρούσα, για να λάβετε γνώση, όπως και κάθε άλλο επίσημο έγγραφο έχει συντάξει η Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, επί της υποθέσεως αυτής, όπως, αλώστε, ζητώ.

Στο νόμιμο αίτημα μου αυτό, η ιεραρχία της Διοικήσεως, αδικαιολογήτως και παρανόμως, αρνείται, στην πράξη, δια της σιγής, να μου απαντήσει και να μου το χορηγήσει, χωρίς, καν, να έχει την πρέπουσα ευαισθησία να μου εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους αρνείται, εμπράκτως, να μου χορηγήσει το/α ζητούμενο/α (ζωτικής σημασίας, για την υπεράσπιση μου) έγγραφο/α.

Για τους λόγους αυτούς, προσφεύγω σε σας, ώστε να παρεμβείτε και να υπερασπίσετε την νομιμότητα, υποχρεώνοντας την Διοίκηση να μου χορηγήσει το ζητούμενο/α έγγραφο/α.

(Πέραν τούτου, υπάρχουν και άλλα θέματα, ως προς την γενικότερη υπόθεση, που εκκρεμούν, με τα οποία πρόκειται να σας απασχολήσω, σε άλλη στιγμή, αλλά δεν απαιτείται όλα τα ζητήματα να τεθούν, δια μιας. Ένα-ένα, με την σειρά του).


Αναστάσιος Αναστασόπουλος»


Ούτως, ή άλλως, η προβληματική σχέση μου, με τις Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, καθίσταται γνωστή, εξ όσων προαναφέρω, κυρίως, όσον αφορά το ζήτημα, με τις χορηγηθείσες παράνομες επικουρικές συντάξεις, στους βενζινοπώλες του πρώην ΤΕΑΠΥΚ και τις καταγγελίες μου, επί του θέματος αυτού και τις πράξεις και παραλειψεις, στην υπόθεση αυτή, της Αφροδίτης Νιφόρου και της Γεωργίας Τσερπέλη, που έχουν, ως αποτέλεσμα, την υπαίτια και παράνομη ελάττωση των οικονομικών αποθεμάτων, ήτοι της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού, την οποία η Αφροδίτη Νιφόρου και η Γεωργία Τσερπέλη αδιαφόρησαν, δεν θέλησαν και απέφυγαν και για λόγους οκνηρίας, με προσωπική τους υπαιτιότητα, να προστατεύσουν.

Έτσι, ενώ, από τις 11/11/2022, έχω υποβάλλει, στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή και στον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ Αθανάσιο Αθανασίου, ηλεκτρονικό αίτημα, για να μου χορηγηθεί αντίγραφο της Έκθεσης Ελέγχου, που συνέταξε, το 2021, η αρμόδια υπάλληλος της Υπηρεσίας του Εσωτερικού Ελέγχου Μαρία Κομματά, οι αποδέκτες αυτού του αιτήματος, αν και κατέχουν το ζητούμενο έγγραφο, του οποίου το περιεχόμενο, πλήρως, γνωρίζουν, όμως, σιωπούν και στην πράξη, αρνούνται, αδικαιολογήτως και παρανόμως, να απαντήσουν, έστω και αρνητικά, στο υποβληθέν, από εμέ, ηλεκτρονικό αίτημα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η υπομονή μου είχε φθάσει, στα όριά της, απευθύνθηκα, την Πέμπτη 12/1/2023, στον Συνήγορο του Πολίτη, υποβάλλοντας ηλεκτρονική αναφορά, με αριθμό ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου 1766, εις βάρος των, ανωτέρω, οργάνων του e-ΕΦΚΑ και καταγγέλλοντας την ετσιθελική στάση τους και την αναιδή συμπεριφορά τους.

Το κείμενο της αναφοράς μου, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, έχει, ως ακολούθως :


«Κύριε Συνήγορε του Πολίτη


Στις 11/11/2022 υπέβαλα, στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή και στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ Αθανάσιο Αθανασίου, την παρακάτω ηλεκτρονική αναφορά/ηλεκτρονικό αίτημα, που, έως τώρα, παραμένει, αδικαιολογητως και παρανόμως, αναπάντητο.


Δείτε το θεμα και το περιεχόμενο του αναφερόμενου ηλεκτρονικού μηνύματος/αιτήματος : 


ΘΕΜΑ : «Ζητείται αντίγραφο της Έκθεσης Ελεγχου του Εσωτερικού Ελέγχου του e-ΕΦΚΑ, που εκδόθηκε το 2021, ή το 2022, για τις παράνομες επικουρικές  συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων. 


Κύριοι


Είναι γνωστό ότι το 2021, κατόπιν δικών μου καταγγελιών, διεξήχθη εσωτερικός έλεγχος, για τις παράνομες συντάξεις των βενζινοπωλών. Όπως πληροφορήθηκα, από την κ. Ελένη Μπούκαρου, που διεξήγαγε ΕΔΕ, σχετική με το θέμα των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, έχει εκδοθεί και Έκθεση Ελέγχου, για το θέμα αυτό.


Παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο της Έκθεσης Ελέγχου, που εξέδωσε το αρμόδιο κλιμάκιο και η σχετική Διεύθυνση του e-ΕΦΚΑ, την οποία Έκθεση Ελέγχου κατέχετε.


Το αντίγραφο της Εκθέσεως Ελέγχου προορίζεται να το χρησιμοποιήσω, δικαστικά, εν όψει των καταγγελιών, που έχω υποβάλλει στην ποινική δικαιοσύνη, για τις οποίες η Εισαγγελία διενεργεί προκαταρκτική ποινική εξέταση, όπως και για την υπεράσπιση μου, εν όψει της μηνύσεως, που έχει υποβάλλει, εις βάρος μου, η Αφροδίτη Νιφόρου, η οποία, νυν (όπως πληροφορούμαι), είναι στέλεχος του ΤΕΚΑ.


Κατόπιν τούτου, παρακαλώ, για την ταχεία απάντησή σας, στο αίτημα που υποβάλλω.



Αναστάσιος Αναστασόπουλος»



Όπως, ήδη, σας ανέφερα, οι αποδέκτες του αιτήματος, δεν έχουν, μέχρι τώρα, απαντήσει, αν και κατέχουν την ζητούμενη Έκθεση Ελέγχου, η οποία, όπως πληροφορήθηκα, βρίσκεται στα χέρια και του Διοικητή και του Γενικού Διευθυντή και της Διευθύντριας της Ε’ Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφαλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ. 


Παρά ταύτα, οι αποδέκτες τηρούν σιγή, εδώ και παραπάνω από δυο μήνες και δι’ αυτού του τρόπου, στην πράξη, αρνούνται να ικανοποιήσουν, το, εν θέματι, νόμιμο αίτημα και δικαίωμα, που έχω, δηλαδή να λάβω και επισήμως, γνώση του περιεχομένου της ζητούμενης Έκθεσης Ελέγχου, η οποία, όπως, εξ ακοής, έχω πληροφορηθεί έχει αριθμό πρωτοκόλλου, στο ηλεκτρονικό σύστημα του e-ΕΦΚΑ, 338814/6-9-2021.


Για τους λόγους αυτούς, παρακαλώ, για την δική σας παρέμβαση, ούτως ώστε να μου χορηγηθεί, επισήμως (αν και ανεπισήμως, αλλά, αβεβαίως, έχω πληροφορηθεί το περιεχόμενο της),  αντίγραφο της, εν θέματι, Εκθέσεως Ελέγχου, ή, τουλάχιστον, να μου, γίνουν, επισήμως, γνωστοί οι λόγοι της αρνήσεως της Διοικήσεως του e-ΕΦΚΑ να μου χορηγήσει το δημόσιο αυτό έγγραφο.


Με εκτίμηση


Αναστάσιος Αναστασόπουλος


Στην συνέχεια, την Δευτέρα 16/1/2023, ως προαναφέρω, κατέφυγα, εκ νέου, στον Συνήγορο του Πολίτη, με την, με αριθμό ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου 2360/16-1-2023, αναφορά μου, προς αυτόν και στην συνέχεια, αυθημερόν και ώρα 2:59 μ.μ, απέστειλα, στον εποπτεύοντα Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, στον Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού Παναγιώτη Δουφεξή και στην Διευθύντρια της Ε’ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ Αργυρώ Πίκουλα, νέα ηλεκτρονική αναφορά/νέο ηλεκτρονικό αίτημα, ζητώντας εξηγήσεις, για αυτή την απρεπή και αναιδή συμπεριφορά τους και συμπεριλαμβάνοντας, στο κείμενο, που τους απέστειλα και το κείμενο της νέας αναφοράς μου, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, προκειμένου να λάβουν γνώση και του γεγονότος αυτού.

Ιδού τα σχετικά κείμενα :

“Θεωρώ χρήσιμο να σας ενημερώσω, αφού και τόσους μήνες αρνείσθε, στην πράξη, να απαντήσετε, στα αιτήματα, όπου σας έχω υποβάλει, ότι σήμερα 16/1/2023, απευθύνθηκα, στον Συνήγορο του Πολίτη, με το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα :


«Κύριε Συνήγορε του Πολίτη
 
 
Με τις από 6/7/2022 και 25/10/2022, ηλεκτρονικώς, υποβληθείσες αιτήσεις μου, προς την Διευθύντρια της ΣΤ’ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ Ελένης Μπούκαρου, (η οποία, εκείνη την εποχή, διενεργούσε ΕΔΕ, ύστερα από την, από 22/5/2022, εντολή του Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού, με θέμα τις καταγγελίες μου, για τις παράνομες συντάξεις, που χορηγήθηκαν και χορηγούνται, σε, επικουρικώς, πρώην ασφαλισμένους, στο τέως ΤΕΑΠΥΚ) και προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και προς τον εποπτεύοντα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζήτησα να μου χορηγηθούν αντίγραφα της δικογραφίας της ΕΔΕ, μετά την διεκπεραίωσή της.
:
Κατ' αρχήν, στις 6/7/2022, ζήτησα, από την Ελένη Μπούκαρου, να μου χορηγηθούν :

"Α) Της από 20/5/2022 εντολής του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, κατόπιν της οποίας διεξαγεται η ΕΔΕ.

Β) Αντίγραφα των μαρτυρικών καταθέσεων, που έχετε, ήδη, λάβει, καθώς και όσων μαρτυρικών καταθέσεων πρόκειται να λάβετε, σχετικά, με την υπόθεση, για την οποία, με καλείτε.

Γ) Αντίγραφα των εγγράφων, που έχετε, στον σχηματιζόμενο φάκελλο της συγκεκριμένης υποθέσεως και ιδίως, της Έκθεσης Ελέγχου, που διεξήγαγε η Δνση Εσωτερικών Υποθέσεων του e-ΕΦΚΑ και ολοκληρώθηκε, όπως έχω πληροφορηθεί, τον Οκτώβριο του 2021.

Δ) Αντίγραφο του πορίσματος, το οποίο πρόκειται να εκδώσετε, όταν περαιώσετε την προαπαιτούμενη διαδικασία, που αφορά την διεξαγόμενη ΕΔΕ.»

Κατόπιν τούτων, ανέφερα, στην Ελένη Μπούκαρου ότι, εάν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορεί, ή δεν επιθυμεί, να μου χορηγήσει τα ζητούμενα, από εμέ, έγγραφα (εν όλω, ή εν μέρει), παρακαλώ να απαντήσει, στο παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα (έστω και αρνητικά) και να το διαβιβάσει, αρμοδίως, σε όποιον είναι υπεύθυνος και αρμόδιος να ικανοποιήσει τα αιτήματα, που υπέβαλα. Η Ελένη Μπούκαρου, όταν την 7/7/2022 προσήλθα, για να δώσω την 1η μαρτυρική μου κατάθεση, για την υπόθεση και την ρώτησα, για την τύχη των αιτημάτων μου, μου είπε ότι, περί αυτών, θα απαντήσουν οι αρμόδιοι.

Όταν, στις 5/9/2022, έδωσα και την δεύτερη μαρτυρική μου κατάθεση και ρώτησα., για την τύχη των αιτημάτων μου, την Ελένη Μπούκαρου και την γραμματέα της, στην ΕΔΕ, κ. Ρούσου, μου απάντησαν ότι τα αιτήματα έχουν προωθηθεί, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Από εκει και πέρα, επειδή περνούσε ο καιρός και απάντηση δεν έλαβα, ως προς τα αιτήματα, που υπέβαλα, εστειλα νέο ηλεκτρονικό αίτημα, προς τους παραπάνω αποδέκτες, με το οποίο ανέφερα ότι :

"Κατόπιν τούτων ζήτω να διαβιβάσετε την παρούσα, στα αρμόδια όργανα, προκειμένου να μου απαντήσουν, διότι η όλη υπόθεση άπτεται των προσωπικών μου συμφερόντων, διότι εκκρεμεί ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, η οποία πρόκειται να διερευνήσει τις ευθύνες όλων όσων έχουν εμπλακεί, στην υπόθεση αυτή και πρόκειται να ελεγχθούν, για όσα έχουν πράξει και για όσα έχουν παραλείψει να πράξουν.

Επίσης, παρακαλώ να μου γνωρίσετε :

1) την διεύθυνση κατοικίας, στην οποία συνεδριάζει το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο,

2) το σχετικό τηλέφωνο (ή τα σχετικά τηλέφωνα), όπου μπορώ να επικοινωνήσω, …»

Απάντηση για την ολική, ή έστω και μερική, χορήγηση των ζητουμένων εγγράφων, μέχρι τώρα, δεν έχω λάβει, ούτε μου έχουν εξηγηθεί οι λόγοι της μη χορήγησης των εγγράφων αυτών, που πρόκειται να χρησιμοποιήσω δικαστικά. Η Διοίκηση, απλώς και αναιδώς, σιωπά.

Γι’ αυτό και παρακαλώ για τις δικές σας ενεργειες.»”


“Φυσικά” (δηλαδή, ουδόλως, φυσικά), ουδεμία απάντηση υπήρξε, από τον e-ΕΦΚΑ και τον εποπτεύοντα Υπουργό.

Τοιουτοτρόπως, δεν γνώριζα τί έχουν πράξει, σχετικά, με την υπόθεση αυτή, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, οι αρμόδιες πειθαρχικές Υπηρεσίες του Οργανισμού, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και η Ελένη Μπούκαρου, που διεξήγαγε την ΕΔΕ, που προανέφερα και στην οποία κατήγγειλα τις πειθαρχικές και ποινικές παρανομίες της Αφροδίτης Νιφόρου και της Γεωργίας Τσερπέλη, όπως και κάθε άλλου υπαλλήλου, που συνέπραξε, με οποιονδήποτε τρόπο, στις παρανομίες των, εν λόγω, Διευθυντριών.

Αυτό, που έχει σημασία, είναι ότι, με τις υπαίτιες πράξεις και παραλείψεις των υπαλλήλων, ήτοι της Αφροδίτης Νιφόρου και της Γεωργίας Τσερπέλη, που συνιστούν βαρύτατα πειθαρχικά και αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα ποινικά αδικήματα, έχουν υποστεί και εξακολουθούν να υφίστανται ζημιά τα περιουσιακά στοιχεία, ήτοι η χρηματική περιουσία του e-ΕΦΚΑ και η Διοίκηση και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού, ουδέν έχουν πράξει, για την παύση και την αποκατάσταση αυτής της συνεχιζόμενης ζημιάς (δεν έχουν προβεί, στον απαραίτητο υπολογισμό και καταλογισμό της περιουσιακής ζημιάς, που υπέστη και υφίσταται ο ασφαλιστικός οργανισμός, εις βάρος των υπευθύνων, τόσα χρόνια, μετά το 2017 και ιδίως, μετά τις έγγραφες καταγγελίες μου, που ξεκίνησαν, από τις 31/12/2020, οι οποίες συνεχίστηκαν και συνεχίζονται) και ουδέν έχουν πράξει, επίσης, κατά των αναφερόμενων υπαλλήλων, που παραβίασαν το καθήκον τους, γεγονός, το οποίο, από μόνο του, συνιστά μια νέα σειρά διαπραχθέντων και διαπραττόμενων ποινικών αδικημάτων όσων έχουν την υπαλληλική ιδιότητα και αδιαφορούν, για την ομαλή αποκατάσταση της ζημιάς, που υφίσταται ο e-ΕΦΚΑ, από την υπόθεση αυτή, που αφορά τις - κατά την ίδια την Υπηρεσία, με την Έκθεση Ελέγχου 682/10-11-2017 του κλιμακίου Ελέγχου (στο οποίο ηγείτο η Αφροδίτη Νιφόρου, ως Προισταμένη του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου) του ΕΤΕΑΕΠ - παρανομίες, στην συνταξιοδότηση των πρατηριούχων του τέως Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Κοινής Διανομής Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΚΔΠΥΚ), [το οποίο, ενώ ήταν ανεξάρτητο επικουρικό Ταμείο, μέχρι τις 31/7/2008, από 1/8/2008, εντάχθηκε, στον ΟΑΕΕ, ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ), για να ακολουθήσει, στην συνέχεια, την πορεία και την τύχη του ΟΑΕΕ και να ενταχθεί, από 1/3/2020, στον e-ΕΦΚΑ], αλλά, και από την Έκθεση Ελέγχου, που συνέταξε, το 2021, όπως προανέφερα, η υπάλληλος του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου του e-ΕΦΚΑ Μαρία Κομματά και την πειθαρχική και ποινική τιμωρία των υπευθύνων.

Προφανώς, καρπός της πίεσης, που υπέστησαν οι αρμόδιοι του e-ΕΦΚΑ και ο Υπουργός, αποτελεί και η αποστολή της, από 23/8/2022, Γνωμοδότησης του μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αντώνη Παπαγεωργίου. Βέβαια, η Ολγα Καραθάνου, που είχε ακούσει ότι εκδόθηκε μια Γνωμοδότηση, νόμισε ότι ήταν της Νομικής Υπηρεσίας, όπως μου είπε, αλλά η Γνωμοδότηση, τελικά, ήταν του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και φυσικά, η Αφροδίτη Νιφόρου, η Γεωργία Τσερπέλη, αλλά και ο Αθανάσιος Καποτάς περιέρχονται, σε δυσχερέστατη θέση, ενώ στο κάδρο των υπευθύνων εισέρχονται και οι τωρινοί αρμόδιοι, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις του ΤΕΑΠΥΚ, δηλαδή η Διευθύντρια της Ε’ Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων Αργυρώ Πίκουλα, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αθανάσιος Αθανασίου, όπως και ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής και ο αρμόδιος Υποδιοικητής Νικόλαος Παγώνης, διότι, παρά την, από 23/8/2022, Γνωμοδότηση του, ως άνω, μέλους του Ν.Σ.Κ., την οποία η Υπηρεσία του ασφαλιστικού οργανισμού ζήτησε, ουδέν είχαν πράξει, ως προς την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων επικουρικής συνταξιοδότησης όσων βενζινοπωλών δεν είχαν, όταν συνταξιοδοτήθηκαν, κατά την χρονική περίοδο 2011 - 2016, συμπληρώσει τα αναφερόμενα ως νόμιμα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως προσδιορίστηκαν, από την Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του τέως ΕΤΕΑΕΠ της 12/10/2017, η οποία έγινε αποδεκτή, από την, 1188/38/2/25-10-2017, Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού του ασφαλιστικού οργανισμού, με φυσικό και δεδομένο αποτέλεσμα να έχει, παρανόμως, ελαττωθεί και βλαφθεί η περιουσία του ΕΤΕΑΕΠ και νυν του e-ΕΦΚΑ, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, είναι ο καθολικός διάδοχος του τέως ΕΤΕΑΕΠ και του ΟΑΕΕ/ΤΕΑΠΥΚ.  

Και φυσικά, όλοι αυτοί πρέπει να δώσουν λόγο, για τις, επί πολλούς μήνες και έτη, πράξεις και παραλείψεις τους, επί του θέματος αυτού και πρέπει αντιμετωπίσουν τις ποινικές κατηγορίες, τουλάχιστον, για παράβαση καθήκοντος και απιστία, περί την Υπηρεσία.

Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2023, πληροφορήθηκα, από την Ολγα Καραθάνου ότι η τότε Προϊσταμένη της αρμόδιας Ε’ Διεύθυνσης Αργυρώ Πίκουλα και η Προισταμένη του αρμόδιου Τμήματος Όλγα Καραθάνου, άρχισαν να προχωρούν, μετά από πολλά χρόνια, στην ανάκληση, σταδιακώς, των, περίπου, 300 αποκληθεισών και κριθεισών, ως παράνομων Αποφάσεων επικουρικών συνταξιοδοτήσεων των πρατηριούχων, σε μια πρώτη φάση, περίπου, 70 αποφάσεων επικουρικής συνταξιοδότησης των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, που δεν είχαν συμπληρώσει, κατά την συνταξιοδότηση τους τα όρια ηλικίας.

Έτσι, στις 22/4/2023, έστειλα, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, στον αρμόδιο υποδιοικητή Νίκο Παγώνη, στον Γενικό Διευθυντή Αθανάσιο Αθανασίου, στην Διευθύντρια Αργυρώ Πίκουλα (που, όπως πληροφορήθηκα, εκείνες τις ημέρες ημέρες, κρίθηκε, ως Γενική Διευθύντρια, όπως και ο Αθανάσιος Αθανασίου, ο οποίος ήταν αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και εκτελούσε τα σχετικά καθήκοντα, απουσιάζοντος τοποθετημένου Γενικού Διευθυντή), στην ΣΤ’ Διεύθυνση Απονομής Κύριων Συντάξεων (όπου η Διευθύντρια Ελένη Μπούκαρου διενήργησε ΕΔΕ), στην Διεύθυνση Αναφορών του e-ΕΦΚΑ, την παρακάτω ηλεκτρονική αναφορά, με την οποία ζητούσα επίμαχα έγγραφα.

Το κείμενο της, από 22/4/2023, αναφοράς μου έχει ως εξής :


«Κυρίες και κύριοι

Εν όψει των πολλών απαντήσεων, που περιμένω, από σας, για το θέμα των καταγγελιών μου, από την 31/12/2020, μέχρι τώρα, για τις αποκληθείσες, ως παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών του πρώην ΤΕΑΠΥΚ, που δεν διεκόπησαν, παρανόμως (αν και εκρίθη ότι, κακώς, συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ δεν είχαν συμπληρώσει τα υποτιθέμενα ως ισχύοντα, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ήτοι τα 65 ηλικιακά έτη, έως την 31/12/2012 και τα 67 ηλικιακά έτη, από 1/1/2013 και εντεύθεν), από τις τότε Διευθύντριες Γεωργία Τσερπέλη και Αφροδίτη Νιφόρου, τις οποίες κυρίες, επιμόνως, συγκαλύπτουν, εκνόμως και διαχρονικώς, οι ηγεσίες του e-ΕΦΚΑ (η προηγούμενη και η νυν), οι οποίες πρέπει να λογοδοτήσουν - και φροντίζω να λογοδοτήσουν -, στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, για τις έκνομες Πράξεις και παραλείψεις τους, καθώς και των πολλών εγγράφων, που σας έχω ζητήσει και σας έχει, όπως, καλώς, γνωρίζετε, προτρέψει να μου χορηγήσετε ο Συνήγορος του Πολίτη, αν και μέχρι τώρα, πλην μιας περιπτώσεως, δεν έχει ιδρώσει το αυτί σας, έρχομαι, με την παρούσα ηλεκτρονική αναφορά, για τα κάτωθι :

Όπως προκύπτει, από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, ανάμεσα, στο 23ο Προανακριτικό Τμήμα του Πταισματοδικείου Αθηνών και το Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών του Ανθρώπινου Δυναμικού του e-ΕΦΚΑ, την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2021 και επειδή ο κ. Εισαγγελέας, που δεν είναι χαβαλές, όπως ορισμένοι και κοιτάζει να κάνει την δουλειά του, ζήτησε να πληροφορηθεί, από τον e-ΕΦΚΑ, την τύχη των υπηρεσιακών αναφορών μου, για τις πράξεις και τις παραλείψεις των Τσερπέλη - Νιφόρου και σια, όσον αφορά τις αναφερόμενες παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, τις οποίες, παρανόμως, δεν διέκοψαν τον Νοέμβριο του 2017, οι εν λόγω κυρίες, αν και γνώριζαν ότι έπρεπε να τις διακόψουν, βλάπτοντας, καιρίως, την χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού οργανισμού, στην Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, ύστερα από δυο έγγραφα του 23ου Προανακριτικού Τμήματος του Ιουνίου του 2021, το Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του e-ΕΦΚΑ (Δημήτριος Παπαχρήστου - Σωκράτης Μπουλάσίκης), απέστειλε, στις 1 Ιουλίου 2021, έγγραφο στην Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών του Φορέα (Αθανάσιος Αθανασίου), όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο, στην παρούσα έγγραφο των Παπαχρήστου και Μπουλασίκη, της 2/7/2021, ζητώντας τις απόψεις, επί του θέματος των παράνομων επικουρικών συντάξεων των πρατηριούχων υγρών καυσίμων (κατά τα ανωτέρω), του Γενικού Διευθυντή Αθανάσιου Αθανασίου, προφανώς, για να απαντήσει, εν συνέχεια, στην ελληνική δικαιοσύνη, που ρωτούσε, για το θέμα των καταγγελιών μου, για τις παράνομες συντάξεις και τις έκνομες πράξεις και παραλείψεις των Γεωργίας Τσερπέλη - Αικατερίνης Παναγιωτοπούλου - Αφροδίτης Νιφόρου.

Έκτοτε και αφού ενημερώθηκα, από την προανακρίτρια του 23ου Προανακριτικού Τμήματος, δεν γνωρίζω το παρασκήνιο, που έχει, σαφέστατα, υπάρξει και δεν γνωρίζω το τί έπραξε ο Αθανάσιος Αθανασίου και αν ερεύνησε και κατόπιν, εάν γνώρισε τις απόψεις του, εγγράφως, στο Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων του Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως του είχε ζητηθεί. Και φυσικά δεν γνωρίζω το τί έπραξε η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού/Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων, εάν και εφόσον ο Γενικός Διευθυντής Αθανάσιος Αθανασίου έπραξε τα ζητηθέντα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι, μόλις αυτές τις ημέρες ο Αθανάσιος Αθανασίου, περίτρομος διαπίστωσε και έδωσε την εντολή να ανακληθούν οι παράνομες επικουρικές Αποφάσεις συνταξιοδότησης των βενζινοπωλών και υστέρα από μια τεράστια, χρονικώς, περίοδο, κατά την οποία, κατά την γνώμη μου, ηθελημένα και επί σκοπώ, άφησε στην άκρη να εκκρεμεί, άνευ νόμιμης αιτίας - και ενώ είχε την, από 23/8/2022 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους Αντώνη Παπαγεωργίου, την οποία, εκ των προκυπτόντων πραγματικών περιστατικών και δεδομένων, δεν αξιοποίησε - η υπόθεση των λιμναζόντων (από τον Νοέμβριο του 2017, αλλά και ειδικότερα, από την 31/12/2020, ύστερα από την πρώτη έγγραφη υπηρεσιακή καταγγελία μου, για τα συμβάντα και τις παρανομίες των Τσερπέλη - Παναγιωτοπούλου - Νιφόρου, ως και τις πολλές επόμενες καταγγελίες μου, που, επί έτη, λίμναζαν, λόγω της εξωφρενικής αδιαφορίας της διορισμένης, εκάστοτε, διοικήσεως του ασφαλιστικού οργανισμού ΕΤΕΑΕΠ/e-ΕΦΚΑ), περίπου, 300 παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών του τέως ΤΕΑΠΥΚ, η όλη υπόθεση των συντάξεων αυτών έφθασε στο σημείο της δημιουργίας θετικών και αποθετικών ζημιών, εις βάρος του ασφαλιστικού οργανισμού, ένεκεν της επιδειχθείσης αδιαφορίας και ολιγωρίας και του ίδιου του Αθανασίου αλλά και όλων των αρμοδίων πολιτικων στελεχών της Διοικήσεως, από την εποχή του ΕΤΕΑΕΠ και των Αθανάσιου Καποτά και του Δημήτρη Κυριακόπουλου έως και την εποχή των Χρήστου Χάλαρη - Παναγιώτη Δουφεξή - Νίκου Παγώνη, οι οποίοι - όλοι τους - φέρουν βαρύτατες διοικητικές, ποινικές και αστικές ευθύνες, μαζί με την, εκάστοτε, υπηρεσιακή ηγεσία, σε όλες τις βαθμίδες της, για την επισυμβάσα βλάβη της χρηματικής περιουσίας του οργανισμού (δείτε την υπ´ αριθμ. Εμπιστευτικού πρωτοκόλλου του ΕΤΕΑΕΠ 682/10-11-2017 Εκθέσεως Ελέγχου του κλιμακίου του Αυτοτελούς Τμήματος του Εσωτερικού Ελέγχου, υπό την Αφροδίτη Νιφόρου και θα αντιληφθείτε το περί τίνος πρόκειται).

Αλλά αυτά θα τα βρει ο εισαγγελέας, στον οποίο οφείλετε να καταφύγετε κατά της, σκανδαλωδώς, ευνοούμενης Αφροδίτης Νιφόρου, την οποία ο υπουργός και ο διοικητής τοποθέτησαν, στο ΤΕΚΑ, για να συνεχίσει το "θεάρεστο" έργο της.

Αυτό, που με ενδιαφέρει, τώρα, είναι να μου χορηγηθεί η έγγραφη απάντηση του Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ως και τα όποια έγγραφα έλαβε αυτός), που, λογικά, πρέπει να έχει υπάρξει, στο έγγραφο της 1/7/2021 του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων, όπως, επίσης, ζητώ να μου χορηγηθεί και το έγγραφο (ή τα έγγραφα), με την απάντηση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού/Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθεσεων του e-ΕΦΚΑ, στο σχετικό έγγραφο ερώτημα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Αυτά, επί του παρόντος. Και καλό κουράγιο…



Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος».


Στην συνέχεια, τον Μάιο του 2023, οι πληροφορίες, που έφθασαν, στα αυτιά μου, ανεπισήμως, από την Ολγα Καραθάνου, είναι ότι οι, περίπου, 70 ανακλητικές/απορριπτικές αποφάσεις, που αφορούν αυτούς τους βενζινοπώλες, που συνταξιοδοτήθηκαν, επικουρικώς, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εστάλησαν, από την Ε’ Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, στο Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων του ασφαλιστικού οργανισμού, στο οποίο προΐστατο η Αννα Σπανογιάννη και εκεί, παρέμειναν ανεκτέλεστες, μετά από εντολές αγνώστου, εις εμέ, οργάνου της Διοικήσεως.

Όπως επίσης, πληροφορήθηκα, ανεπισήμως, από την Όλγα Καραθάνου, διακόπηκε, τον Μάιο του 2023, αναδρομικώς, η χορήγηση των 11, επικουρικώς, συνταξιοδοτούμενων πρατηριούχων υγρών καυσίμων, που τους είχαν χορηγηθεί, από το 2020, μειωμένες συντάξεις, αφού, προηγουμένως, τον Μάιο του 2023, ανακλήθηκαν οι αποφάσεις για την συνταξιοδότηση εκάστου, εξ αυτών.

Στις περιπτώσεις αυτές δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Ήσαν ολίγες και τις έκοψαν αναδρομικά. Στις άλλες, είχαν πρόβλημα. (Ήσαν πολλές)…

Καθώς ο καιρός περνούσε και δεν λάβαινα απάντηση, στο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη και αφού είχα προσπαθήσει να επικοινωνήσω, τηλεφωνικά, με τους αρμόδιους υπαλλήλους, σαν τον Σωκράτη Μπουλασίκη, που αρνιόταν να μου πει ο,τιδήποτε επί της υποθέσεως, την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, αποφάσισα, για μια ακόμη φορά, να πάρω τηλέφωνο (2103729719) τον αρμόδιο Προϊστάμενο του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Σωκράτη Μπουλασίκη, για να μάθω νέα, επί της εκκρεμούσας υποθέσεως, αν και μου είναι γνωστή, από παλαιότερα, η κακόπιστη και στημένη συμπεριφορά του ανθρώπου, αυτού.

Δεν έπεσα έξω, σε αυτό, που ανέμενα να συμβεί. Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά πράγματα, διότι, μετά την αχαρακτήριστη διακοπή (κυριολεκτικά, όταν στριμώχθηκε, μου έκλεισε, κατάμουτρα, το ακουστικό) της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας.

Όλα όσα συνέβησαν, περιγράφονται, στα δυο ηλεκτρονικά μηνύματα, που έστειλα την ημέρα εκείνη, στον ίδιο και στους ανώτερους του και στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας, πέραν από τις απαντήσεις, στα συγκεκριμένα ερωτήματα, που υπέβαλα, στον Σωκράτη Μπουλασίκη (στα οποία, πεισματικά και με αστείες προφάσεις και “δικαιολογίες”, αρνήθηκε, πεισμόνως, να απαντήσει) και την παραδειγματική πειθαρχική τιμωρία του, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Αν και όπως φαίνεται, τον έχουν τοποθετήσει, εκεί, για να τους κάνει αυτού του είδους την “λάντζα”.

Τα δυο αυτά e-mails, έχουν ως εξής : 


Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 10:36 πμ
Προς: tm.peitharx@efka.gov.gr<tm.peitharx@efka.gov.gr>; ggerakis@efka.gov.gr<ggerakis@efka.gov.gr>; dioikitis@efka.gov.gr<dioikitis@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr<d.anaforon@efka.gov.gr>; ypod4@efka.gov.gr<ypod4@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr<ypourgos_erg@yeka.gr>
Θέμα: Re: Επιστολή της Ανεξάρτητης Αρχής 'Συνήγορος του Πολίτη'
 
Κυρίες και κύριοι

τα πράγματα είναι απλά :

Έχει συνταχθεί η απάντησή σας, επι του θέματος; Είναι υπό σύνταξη; Πρόκειται να συνταχθεί και πότε;

Επίσης, με την παρούσα, αναφέρεται, πειθαρχικώς, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Σωκράτης Μπουλασίκης, διότι, σήμερα, 19/7/2023, που του τηλεφώνησα, στις 10:04 πμ, αρνήθηκε να με ενημερώσει αν έχει συνταχθεί η απάντησή σας, επικαλούμενος ότι δεν γνωρίζει με ποιόν μιλάει και επειδή δεν έχει οδηγίες από τους ανώτερους του, για να μου κλείσει, στην συνέχεια, το τηλέφωνο, διακόπτοντας την συνομιλία.

Φυσικά, ο ισχυρισμός του, για τον οποίο, έχει καταγγελθεί, από εμέ και στο παρελθόν, είναι αναληθής, διότι με γνωρίζει, από παλιά, από το 2002-2003, όταν προσελήφθη, ως νέος υπάλληλος, στο Ταμείο Συντάξεων Αυτοκινητιστών, όπου υπηρετήσαμε μαζί, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2006, όταν το ΤΣΑ ενοποιήθηκε, μαζύ με το ΤΕΒΕ και το ΤΑΕ, στον ΟΑΕΕ.

Αναμένοντας την απάντηση σας, επι των ερωτημάτων, που σας θέτω, ζητώ την παραδειγματική τιμωρία του Σωκράτη Μπουλασίκη, ο οποίος είναι, παντελώς, ακατάλληλος, για την θέση, που κατέχει και τα καθήκοντα, που του έχουν ανατεθεί. Δεν αξίζουν, στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό κοινό, τέτοιου είδους απρεπείς συμπεριφορές.

(Εκτός, εάν έχει τοποθετηθεί, στην θέση αυτή, για να πράττει όσα πράττει).

Αναμένω.

 Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος


Στην συνέχεια, στις 12:12 μμ, απέστειλα το, παρακάτω, συμπληρωματικό ηλεκτρονικό μήνυμα :


Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Wednesday, July 19, 2023 12:12:10 PM
Προς: tm.peitharx@efka.gov.gr<tm.peitharx@efka.gov.gr>; ggerakis@efka.gov.gr<ggerakis@efka.gov.gr>; dioikitis@efka.gov.gr<dioikitis@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr<d.anaforon@efka.gov.gr>; ypod4@efka.gov.gr<ypod4@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr<ypourgos_erg@yeka.gr>; d.eepasf@efka.gov.gr<d.eepasf@efka.gov.gr>; gd.epasf@efka.gov.gr<gd.epasf@efka.gov.gr>
Θέμα: Re: Επιστολή της Ανεξάρτητης Αρχής 'Συνήγορος του Πολίτη'
 
«Κυρίες και κύριοι

Συμπληρωματικά, η παρούσα στέλνεται, από εμένα, και στην Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, όπως και στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Αθανασίου Αθανασίου, προκειμένου να λάβουν γνώση του περιεχομένου της και να απαντήσουν, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, εάν έχει συνταχθεί, ή είναι υπό σύνταξη, ή πρόκειται να συνταχθεί, στο μέλλον και πότε, η οφειλόμενη απάντηση, στις πέραν του έτους, αιτήσεις μου και αναφορές μου για την χορήγηση των ζητούμενων στοιχείων της Υπηρεσίας και τις καταγγελίες, για τις παράνομες επικουρικες συντάξεις των βενζινοπωλών και στα σχετικά έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη της 30/1/2023 και της 13/7/2023, διότι ο Σωκράτης Μπουλασίκης αρνείται, ξεδιάντροπα, να απαντήσει, σε αυτά τα απλά ερωτήματα και κάνει πως δεν με ξέρει, ενώ είναι υπόχρεος, εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, να μου ζητήσει τα απαιτούμενα προσωπικά στοιχεία αναγνώρισής, που τηρούνται, στην Υπηρεσία, καθώς όπως γνωρίζει, πολύ καλά, ειμαι πρωην υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ.

Αλλά ο Σωκράτης Μπουλασίκης, συμπεριφέρεται, όπως, κακώς, συμπεριφέρεται, επειδή αυτός είναι ο χαρακτήρας, που διέπει την συμπεριφορά του και θα κριθεί, ελπίζω, για αυτό. Όμως, η Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων και ο Γενικός Διευθυντής Αθανάσιος Αθανασίου δεν μπορούν να μένουν άπραγοι, στα ερωτήματα, που θέτω, στα οποία καλούνται να απαντήσουν, ευθέως.

Επίσης, ο Αθανάσιος Αθανασίου πρέπει να μου γνωρίσει το υπηρεσιακό τηλέφωνο, στο οποίο ο ίδιος απαντά, διότι αυτό, που μου έχουν δώσει, ως υπηρεσιακό του τηλέφωνο, το 2105219714, είναι μούφα και απαντά, αυτοματοποιημένα, στις κλήσεις μου, λέγοντας ότι «Ο αριθμός που καλέσατε δεν είναι αποδεκτός».

Αυτά, μη αγαπητοί/ες κύριοι/ες, δεν συμβαίνουν ούτε στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Εξακολουθώ, πάντα, να αναμένω απάντηση…



Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»

Την ίδια ημέρα, στις 19/7/2023, ο e-ΕΦΚΑ, “απάντησε”, κακήν-κακώς και εκ του προχείρου, με e-mail, στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος μου έστειλε, με e-mail, την Τρίτη 1/8/2023, την πρόχειρη, εντελώς, ανεπαρκή και ομολογημένα, μη ολοκληρωμένη απάντηση της 19/7/2023 του e-ΕΦΚΑ και με αυτή την αφορμή, έστειλα δυο συνεχόμενα ηλεκτρονικά μηνύματα, προς τον υπουργό και τον e-ΕΦΚΑ, που έχουν, ως ακολούθως :


«Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Τρίτη, Αυγούστου 1, 2023 5:34 μμ
Προς: dioikitis@efka.gov.gr <dioikitis@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr <ypourgos_erg@yeka.gr>; ypod4@efka.gov.gr <ypod4@efka.gov.gr>; gd.epasf@efka.gov.gr <gd.epasf@efka.gov.gr>; ggerakis@efka.gov.gr <ggerakis@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr <d.anaforon@efka.gov.gr>; Anastasios Sgouros <anastsg@gmail.com>; d.eepasf@efka.gov.gr <d.eepasf@efka.gov.gr>
 
Θέμα: ΑΝΑΦΟΡΑ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

 Κυρίες και κύριοι 

Έλαβα, σήμερα 1/8/2023, από τον Συνήγορο του Πολίτη, το, κάτωθι, ηλεκτρονικό σας μήνυμα της 19/7/2023, προς την Ανεξάρτητη αυτή Αρχή και βλέπω κατάπληκτος ότι, μετά, από 5 σχεδόν μήνες, από τα από 30/1/2023 και από 13/7/2023 έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη θυμηθήκατε να απαντήσετε και υποτίθεται ότι απαντάτε, με σαφή περιπαικτικό τρόπο, χωρίς να υπεισέλθετε, στην ουσία της υπόθεσης, που, εδώ και τουλάχιστον, πλέον του ενός έτους (και για να είμαι ακριβής, επί πολλά έτη) εκκρεμεί.

Ας παραθέσω, εδώ, την απάντησή σας :


From: Τμ. Διαχ/σης Αναφορών σε Θέματα ΑμεΑ <tm.anaf.amea@efka.gov.gr
Sent: Wednesday, July 19, 2023 12:05 PM
To: GRAM KOINONIKHS PROSTASIAS <kp@synigoros.gr>
Subject: ΑΝΑΦΟΡΑ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


Καλημέρα κα Βαβουγυιού,

Σε απάντηση του υπ' αριθμ. πρωτ. 330329/4871/30-01-2023 και του νεότερου υπ' αριθμ. πρωτ. 330329/34060/13-07-2023 εγγράφου σας, αναφορικά με την υπόθεση του κ. Αναστασόπουλου Αναστάσιου σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών με το υπ' αριθμ. πρωτ. 76035/15-02-2023 έγγραφό της,  κοινοποίησε στον ανωτέρω αντίγραφο της από 23/08/2022 γνωμοδότησης του μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Παπαγεωργίου Αντώνη, κατά τα λοιπά η υπόθεσή του βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Με εκτίμηση, 

 

-- 

 

 

e-ΕΦΚΑ

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ-ΧΟΡΒΑΤΧ

Προϊσταμένη

Τμήμα Διαχείρισης Αναφορών σε θέματα ΑμεΑ

Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών

Email: tm.anaf.amea@efka.gov.gr

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 24, ΤΚ: 105 64, Αθήνα

Τηλ. Επικ.: 210-33.57.820


Αυτά λέτε, στο, παραπάνω, e-mail σας, της 19/7/2023, προς την κ. Άννα Βαβουγυιού του Συνηγόρου του Πολίτη, τα οποία, σε έναν βαθμό, είναι, άκρως καθυστερημένα και περιττά, αφού την λήψη εκ μέρους μου, στις 28/2/2023, από τα ΕΛΤΑ Ιλιου και την γνωστοποίηση του περιεχομένου της, από 23/8/2022 Γνωμοδότησης τον Νομικού Συμβούλου του Κράτους, επί του ζητήματος των χορηγούμενων παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, την έχω γνωρίσει, με την υπ’ αριθμ. 11041/2-3-2023 αναφορά μου, στο Συνήγορο του Πολίτη. Σείς, βέβαια, με εμπαιγμό και μόνον, μετά την δεύτερη υπενθυμιστική επιστολή της 13/7/2023 του Συνηγόρου του Πολίτη και ενώ υποτιθεται ότι αφήσατε στο συρτάρι, την πρώτη επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη, της 30/1/2023, θυμηθήκατε την υποτίθεται, ως ξεχασμένη, αυτή Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. και επίσης θυμηθήκατε, μετά από μια τεράστια αργοπορία, να καταστήσετε γνωστό το γεγονός ότι  μου την στείλατε τον Φεβρουάριο εφέτος.

Αντιλαμβάνεσθε, όπως και εγώ και ο Συνήγορος του Πολίτη αντιλαμβανόμαστε ότι δεν τα λέτε καλά. Η αφήγησή, αν και σύντομη είναι προβληματική και γριφώδης».


Εδώ, το, παραπάνω, e-mail, από δικό μου εσφαλμένο χειρισμό, εστάλη, πρόωρα και επανήλθα και με δεύτερο e-mail, με το οποίο ολοκλήρωσα τα ερωτήματα μου, προς τον e-ΕΦΚΑ και τον υπουργό, ως ακολούθως :


«Ως εκ τούτου, συνεχίζοντας, το προηγούμενο σημερινό e-mail μου, καλείσθε να εξηγήσετε όσα γράφετε, στο, από 19/7/2023, e-mail, που στείλατε, στον Συνήγορο του Πολίτη, εξηγώντας τους λόγους, για τους οποίους καθυστερήσατε, αδικαιολογήτως και αυθαιρέτως, να στείλετε αυτή την, έστω, ατελή απάντηση, που στείλατε. Όπως προκύπτει, δεν εμπεριείχε κάποια βαθιά φιλοσοφικά νοήματα, τα οποία να σας δυσκόλευαν τόσο πολύ, ώστε να καθυστερήσετε να απαντήσετε, έστω και ημιτελώς, όπως πράξατε.


Πέραν τούτου, αναφέρετε, στην απάντησή σας της 19/7/2023, ότι, "κατά τα λοιπά, η υπόθεση του είναι σε εξέλιξη".

Αυτό το τμήμα της απαντήσεώς σας είναι προβληματικό και γριφώδες.

Ποιά είναι η υπόθεση μου για την οποία κάνετε λόγο;

Γιατί αποφεύγετε να είσθε συγκεκριμένοι, σε αυτά που γράφετε; Γιατί αοριστολογείτε και δεν περιγράφετε, ευθέως και ευθαρσώς, τα στοιχεία και το σαφές και συγκεκριμένο περιεχόμενο της - ούτως κληθείσας, εκ μέρους σας - υπόθεσής μου, που είναι σε εξέλιξη;

Θεωρείτε ότι αυτού του είδους οι αερολογίες αποτελούν τις αρμόζουσες δεοντολογικές απαντήσεις μιας δημόσιας υπηρεσίας, προς έναν πολίτη, ή μια Ανεξάρτητη Αρχή θεσπισμένη, από το Σύνταγμα του Κράτους;  

Από που και ως που; 

Ποιος σας είπε ότι έχετε τέτοιο δικαίωμα; 

Φυσικά, ασκείτε εξουσία και προφανώς, θεωρείτε και έχετε σχηματίσει την πεποίθηση σας ότι αυτή η άσκηση της εξουσίας, σας δίνει το δικαίωμα να πράττετε ό,τι θέλετε και να προχειρολογείτε, αλλά τα πράγματα δεν έχουν έτσι.

 Ως εκ τούτου, έχετε υποχρέωση να μου εξηγήσετε, σαφώς και συγκεκριμένα, δίδοντας μου μια λεπτομερή αναφορά των πεπραγμένων σας, από την αρχή της περιγραφόμενης, από σας, ως υποθέσεώς μου (από τον Νοέμβριο του 2017 και την 31/12/2020), έως τώρα. Τί έχετε πράξει και γιατί καθυστερείτε;

Και φυσικά, καλώς γνωρίζετε, αλλά, προφανώς, κακοπροαίρετα, ποιούντες, αποφεύγετε να γράψετε ότι, πρωτίστως, αυτή η υπόθεση, που σοβεί από την 31/12/2020, που σας υπέβαλα την πρώτη αναφορά μου, σχετικά με τις παράνομες επικουρικές συντάξεις, στο τέως ΤΕΑΠΥΚ, αλλά, ουσιαστικώς, από τον Νοέμβριο του 2017, που δεν διεκόπησαν, παρανόμως, όπως λέει και η, από 23/8/2022 Γνωμοδότηση του μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αυτή η υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζετε, ως δική μου υπόθεση, ΕΙΝΑΙ, ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΩΣ, ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ και δευτερευόντως, δική μου. Και επαναλαμβάνω ότι αυτό το πράττετε, κακοπροαιρέτως, για να μην εκτεθείτε, στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, αλλά ματαιοπονείτε και εκτίθεσθε περισσότερο.

Για απαντήστε, λοιπόν :

Για ποιά υπόθεση κάνετε λόγο; 

Ποιά είναι τα στοιχεία και το περιεχόμενο, που αποτελούν αυτήν την υπόθεση;

Και για να μπούμε, «στο ψητό», στην ουσία της υποθέσεως : 

Τί έχετε πράξει, με το υπολογιζόμενο (προχείρως) συνολικό ποσόν του 1.000.000 €, που, παρανόμως, χορηγήσατε, στους υπολογιζόμενους, έως 300, επικουρικώς, συνταξιοδοτηθέντες, βενζινοπώλες;
 
Το εισπράξατε; 

Ξεκινήσατε διαδικασίες, για να το εισπράξετε; Και αν ναι, ποιές είναι αυτές οι διαδικασίες και πότε ξεκίνησαν;

Τί κάνατε με τις παράνομες επικουρικές συνταξιοδοτήσεις των βενζινοπωλών; 

Τις διακόψατε; Και πότε τις διακόψατε;

Οι παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών δεν διεκόπησαν τον Νοέμβριο του 2017, με εντολή της, τότε, Διευθύντριας Γεωργίας Τσερπέλη, η οποία, βέβαια, δεν έπραξε μόνη της αυτή την συνειδητή παρανομία. Συνεννοήθηκε, με την, τότε, Προισταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικών Ελέγχων του τέως ΕΤΕΑΕΠ Αφροδίτη Νιφόρου (η οποία, το 2020 έγινε αυτή Διευθύντρια, στην θέση της Γεωργίας Τσερπέλη και συνέχισε την ίδια πρακτική) και έδωσε εντολή, στο Τμήμα των Επικουρικών Συντάξεων των βενζινοπωλών, η οποία έλεγε ότι "δεν μας ενδιαφέρει το τί γινόταν, μέχρι τώρα. Ό,τι έγινε, έγινε. Μας ενδιαφέρει, τί γίνεται, από τώρα και στο εξής. Από εδώ και πέρα, δεν θα εκδίδουμε νέες επικουρικές συντάξεις, στους βενζινοπώλες, που δεν έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των 65 ετών, μέχρι 31/12/2012 και των 67 ετών, από 1/1/2013 και κατόπιν. Τα παλαιά μένουν ως έχουν".

Η συνειδητή παρανομία, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι προφανής και δεδομένη, σύμφωνα και με την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, της 23/8/2022, η οποία, πονηρώς εκμαιεύτηκε, για να επιχειρηθεί να δικαιολογηθεί, ως προϊόν άγνοιας των κυριών αυτών (όπισθεν των οποίων, καταφανώς βρίσκεται ο, τότε, Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Αθανάσιος Καποτάς, χωρίς την έγκριση του οποίου ουδέν γινόταν, στον ασφαλιστικό οργανισμό). Εννοείται, βέβαια, ότι όλοι τους γνώριζαν πως οι επικουρικές αυτές συντάξεις των βενζινοπωλών, που είχαν εκδοθεί, δίχως να λαμβάνουν υπόψη τους τα υποτιθέμενα, ως ισχύοντα, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθίστανται παράνομες. Εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε, με άπειρους και αμαθείς υπαλλήλους. Έχουμε να κάνουμε, με πεπειραμένα ανώτατα διοικητικά στελέχη του ασφαλιστικού οργανισμού, που έχουν πλείστες εμπειρίες και γνώσεις και έχουν αντιμετωπίσει, στην πράξη, ανάλογες περιπτώσεις, κατά την σταδιοδρομία τους. Απλώς, αυτό το γεγονός ήλθε να επιβεβαιώσει η, από 23/2/2022 Γνωμοδότηση.

Για πείτε μου, λοιπόν, για την κ. Αφροδίτη Νιφόρου, η οποία, μάλιστα, ως επικεφαλής του συνεργείου Ελέγχου των επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, εξέδωσε την υπ' αριθμ. 682/1-11-2017Έκθεση Ελέγχου, όπου διαπιστώνει και περιγράφει, εκτενώς, τις αποκληθείσες παράνομες επικουρικές συνταξιοδοτήσεις των βενζινοπωλών και τους υπεύθυνους (Γεωργία Τσερπέλη και τον, τότε, Γενικό Διευθυντή Νικόλαο Καλάκο) και προτείνει την ανάκληση των παράνομων συνταξιοδοτήσεων των βενζινοπωλών. 

Α) Τί πράξατε, με την κυρία Αφροδίτη Νιφόρου; 

Την ελέγξατε, πειθαρχικά; Την παραπέμψατε, στο Πειθαρχικό, με το ερώτημα της απόλυσης, όπως θα έπρεπε να πράξετε, λόγω της τεράστιας οικονομικής βαρύτητας των αδικημάτων της, δια των οποίων κατασπαταλήθηκε η χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού οργανισμού;

Της υποβάλατε μήνυση και ζητήσατε την ποινική της δίωξη, για τα αδικήματα, τουλάχιστον, της απιστίας περί την Υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος, αλλά και της εκδόσεως ψευδών βεβαιώσεων;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως του ασφαλιστικού οργανισμού, για την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστη ο ασφαλιστικός οργανισμός;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του ασφαλιστικού οργανισμού;

Β) Τι πράξατε, με την κυρία Γεωργία Τσερπέλη;

Της υποβάλατε μήνυση και ζητήσατε την ποινική της δίωξη, για τα αδικήματα, τουλάχιστον, της απιστίας περί την Υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος, αλλά και της εκδόσεως ψευδών βεβαιώσεων;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως του ασφαλιστικού οργανισμού, για την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστη ο ασφαλιστικός οργανισμός;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του ασφαλιστικού οργανισμού;

Γ) Τί πράξατε με τον κύριο Αθανάσιο Καποτά;

Ψάξατε, για τις δικές του ευθύνες;

Δ) Τί πράξατε, όσον αφορά τις πειθαρχικές, ποινικές και λοιπές ευθύνες των υπολοίπων (Ελευθερία Ζαχαράκη, Αθανάσιος Αθανασίου, Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου, Αργυρώ Πίκουλα και όσων άλλων έχουν εμπλακεί, με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο, στην υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών);

Ε) Ερευνήσατε, εσείς και το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τις δικές σας ευθύνες, για την υπόθεση αυτή;

ΣΤ) Ερευνήσατε τις πειθαρχικές και άλλες ευθύνες της κυρίας Μαρίας Κόμματα, για το αστείο (αν και πιστεύω, μεθοδευμένο) περιεχόμενο της Έκθεσης Ελέγχου, που εξέδωσε;

Ζ) Πού κωλύεστε και καθυστερείτε, επιμόνως, εδώ και περισσότερο, από έναν χρόνο, να μου χορηγήσετε τα έγγραφα, που σας ζητώ, ή να μου απαντήσετε, την μη χορήγησή τους (εν όλω, ή εν μέρει), αιτιολογώντας την όποια τυχούσα άρνησή σας; Εκκρεμούν κάποιες πειθαρχικές, ή δικαστικές, ή άλλου είδους διαδικασίες, στις οποίες προβαίνετε και βρίσκονται, εν εξελίξει;

Η) Με τον εισαγγελέα, που σας ρωτά, για την υπόθεση των καταγγελιών μου, εις βάρος της Γεωργίας Τσερπέλη, της Αφροδίτης Νιφόρου και των υπολοίπων, τί έχετε πράξει; Του έχετε απαντήσει; Μήπως, βιαστήκατε να του απαντήσετε; Τί συμβαίνει; Και αν του απαντήσατε, τί του έχετε απαντήσει;

Κυρίες και κύριοι

Αυτά είναι, μερικά, από τα κρίσιμα ερωτήματα αυτής της υποθέσεως, τα οποία, από την αναφορά μου (όταν, ακόμη, ήμουν υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ) της 31/12/2020, μέχρι τώρα, σας έχω θέσει επανειλημμένως, αν και αποσπασματικά, χωρίς να λάβω απαντήσεις.

Είναι σαφές ότι η διαχρονική συμπεριφορά σας (με αποκορύφωση, την κωμικοτραγική εντολή του Διοικητή, τον Μάιο του 2022, για την διεξαγωγή μιας, ομοίως, κωμικοτραγικής ΕΔΕ, που διεξήγαγε η Διευθύντρια Ελένη Μπούκαρου, το καλοκαίρι του 2022, για ένα, άκρως, δευτερεύον θέμα - μια διαδικασία, που θεωρώ ότι υπήρξε προσχηματική -, στην οποία, παρά τις επίμονες αντιστάσεις της διενεργούσας την ΕΔΕ, είπα αυτά, που έπρεπε να πω), με οδηγεί, στο να μην σας έχω καμμία εμπιστοσύνη. Για αυτό το γεγονός, σείς είσθε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι.

Τώρα, με την οφειλόμενη απάντησή σας, δύνασθε να διορθώσετε αυτή την κατάσταση, εφόσον το επιθυμείτε.

(Εννοείται ότι όταν αναφέρομαι σε "σας", εξαιρώ τον πρώην Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον νυν υπουργό, διότι ο χρόνος εμπλοκής τους, στην πολυσχιδή αυτή υπόθεση, είναι ολίγος, για να τους ταυτίσω, με τους υπόλοιπους. Όπως, επίσης, δεν συμπεριλαμβάνω και την κ. Τσουκαλά, αν και αυτή συνέγραψε, κατόπιν υποδείξεως, φυσικά, την, από 19/7/2023, ηλεκτρονική επιστολή, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος, φυσικά, θα ενημερωθεί, για τα δυο σημερινά e-mails μου, προς σας).

Κατόπιν τούτων, αναμένω, τις απαντήσεις και τα έργα σας. Και εδώ, στο "σας", συμπεριλαμβάνονται, άπαντες. Δεν εξαιρείται κανένας.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος

Συνταξιούχος υπάλληλος e-ΕΦΚΑ».


Με λίγα λόγια, δεν λένε τίποτε, απολύτως, για όσα τους ζητώ. Μόνον, αναφέρουν για μια άγνωστη «υπόθεση μου» (;!), που είναι σε εξέλιξη και ουδέν άλλο νεώτερο. Ήταν, λοιπόν, προφανές ότι, παρανόμως, κρύβουν πολλά πράγματα. Εννοείται ότι, στα e-mails αυτά, ουδεμία απάντηση έλαβα.

Φυσικά, συνέχισα να αναμένω κάποια οριστική απάντηση, από τον e-ΕΦΚΑ και τον υπουργό, πλην όμως ματαίως. Έτσι το Σάββατο 30/9/2023, υπέβαλα, για το ζήτημα των παράνομων επικουρικών συντάξεων, στους, περίπου, 300 συνταξιοδοτηθέντες πρατηριούχους βενζινοπώλες του πρώην ΤΕΑΠΥΚ, την, παρακάτω, ηλεκτρονική αναφορά, στον υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτη Τσακλόγλου, διότι, όπως έχω διαπιστώσει, από όσα έχω υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, που διέρρευσαν, από την 31/12/2023, που υπέβαλα την πρώτη ηλεκτρονική αναφορά μου, για την κάκιστη αυτή υπόθεση, οι αρμόδιοι διευθυντές, οι Διοικητές και άλλοι του e-ΕΦΚΑ, με έχουν γράψει, στα παλιά τους τα παπούτσια. Ίσως, ο αρμόδιος υφυπουργός να ήθελε να ασχοληθεί και να μου απαντήσει, είτε ο ίδιος, είτε η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.


«Κύριε Υφυπουργέ Παναγιώτη Τσακλόγλου

Σε σχέση με την, εν θέματι, καταγγελθείσα, στην αρμόδια Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ (και τώρα και προς εσάς, καταγγελόμενη) υπόθεση των χορηγήσεων, αποκληθεισών, ως παράνομων, επικουρικών συντάξεων σε, κάπου, 300 πρατηριούχους υγρών καυσίμων, με συνταξιοδοτικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν από το 2015 έως το 2016 και δεν ανακλήθηκαν, με άμεση προσωπική ευθύνη των, τότε αρμοδίων Διευθυντριών Γεωργίας Τσερπέλη, Αφροδίτης Νιφόρου, Αικατερίνης Παναγιωτοπούλου, Αργυρώς Πίκουλα (αυτής εν μέρει), αλλά και της, τώρα, υπηρετούσας Άννας Πετροπούλου, παρά την σχετική έγγραφη εντολή, υπ' αριθμ. 194506/17-11-2017 του, τότε, Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ Αθανάσιου Καποτά και την υπ' αριθμ. 1188/38/25-10-2017 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΕΠ, που εξακολουθούν να ισχύουν, παρακαλώ για την παρέμβαση την δική σας, προκειμένου να απαντηθούν, από την Υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ (ή και από σας) οι πολλαπλές, από 31/12/2020, έως και χθες, αναφορές μου, που μένουν δίχως απάντηση, ενώ, όπως θα διαβάσετε, στα προωθούμενα e-mails μου προς τον e-ΕΦΚΑ, οι πλείστοι (όχι όλοι) αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες μου συμπεριφέρονται, με άθλιο τρόπο, αρνούμενοι να έλθουν σε επαφή μαζύ μου, ως θα αναγνώσετε.

Προς κατανόηση του θέματος, σας παραπέμπω, ενδεικτικά, σε τέσσερα δημοσιεύματα, στις, κάτωθι, ηλεκτρονικές διευθύνσεις :

  1. https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/05/300-3052023-e.html της 31/5/2023, του οποίου το περιεχόμενο είναι, άκρως, κατατοπιστικό.
  2. https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/06/e-912023-68210-11-2017.html της 9/6/2023 , που και αυτό είναι κατατοπιστικό.
  3. https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/07/1372023-e-3302934060202313-7-2023.html της 14/7/2023 και αυτό, επίσης, είναι πολύ κατατοπιστικό και
  4. https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/09/e-2892023-2105219714.html της 28/9/2023. 
Δείτε, παρακαλώ τα συνημμένα, που σας επισυνάπτω, στο παρόν e-mail και παρακαλώ πολύ, για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να παύσει και κατά το δυνατόν, να αποκατασταθεί η οικονομική ζημία, που υφίσταται ο ασφαλιστικός οργανισμός και να μου δοθούν, εκ μέρους της Διοικήσεώς του, οι απαντήσεις, που πρέπει και τα έγγραφα, που εδώ και περισσότερο από ένα έτος, ζητώ και απαντήσεις δεν λαμβάνω, διότι, αρνούνται, με περισσή αναίδεια, όχι μόνο να μου απαντήσουν, αλλά, ούτε, καν, να έλθουν, σε επαφή μαζύ μου, επίτηδες και ως ακούω, κατόπιν εσωτερικής υποδείξεως.

Τέλος, παρακαλώ πολύ να μου γνωρίσετε, τις ενέργειες, στις οποίες θα προβείτε και να μου απαντήσετε.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος
Συνταξιούχος υπάλληλος e-ΕΦΚΑ».

Καθώς, ο καιρός περνούσε και ο Υπουργός, ο Υφυπουργός και η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, η οποία βρισκόταν, εκείνες τις ημέρες, στην διαδικασία της εναλλαγής, μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Δουφεξή, από την θέση του Διοικητή και την ανακοίνωση του αντικαταστάτη του, ήτοι του Αλεξάνδρου Βαρβέρη, δεν απαντούσαν, αγνοώντας, επιδεικτικά και απαξιώντας να απαντήσουν, έστω και ολιγόλογα, στις πολλαπλές πειθαρχικές και ποινικές αναφορές μου, για την υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων, στους βενζινοπώλες του πρώην ΤΕΑΠΥΚ, παραθέτω, τώρα, τα e-mail με τις πειθαρχικές και ποινικές αναφορές μου της 9ης Οκτωβρίου 2023 όπως και της 10ης Οκτωβρίου 2023, που υποβλήθηκαν, από εμέ, προκειμένου να υπάρξει κάποια αντίδραση και κάποια απάντηση, από την Διοίκηση του ασφαλιστικού οργανισμού, η οποία σιωπά, με έναν τρόπο, εντελώς, απαράδεκτο κινούμενη, καταφανώς, εκτός πάσης νομιμότητας και διοικητικής δεοντολογίας.

Ξεκινώ, λοιπόν, παραθέτοντας την ηλεκτρονική αναφορά της 9ης Οκτωβρίου 2023, η οποία έχει, ως εξής :


“ΘΕΜΑ : Νέα πειθαρχική και ποινική αναφορά της 9/10/2023, εις βάρος του Γενικού Διευθυντή Αθανάσιου Αθανασίου και όλων των λοιπών υπευθύνων, σύμφωνα, με τις καταγγελίες μου.


Προς : dioikitis@efka.gov.gr, ypourgos_erg@yeka.gr, ypod4@efka.gov.gr, gd.epasf@efka.gov.gr, ggerakis@efka.gov.gr, d.anaforon@efka.gov.gr, anastsg@gmail.com, d.eepasf@efka.gov.gr, tm.peitharx@efka.gov.gr



Κυρίες και κύριοι. Κύριε εισαγγελεύ 

παρατηρώ, μετά λύπης μου, ότι και σήμερα 9 Οκτωβρίου 2023 ο Αθανάσιος Αθανασίου ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών του ασφαλιστικού οργανισμού απαξιοί να ανταποκριθεί στην τηλεφωνική μου κλίση της 2ας Οκτωβρίου 2023, παρά τις συνεχείς αναφορές, που έχω υποβάλει, βάρος του, για αυτή του την κακή και αντίυπηρεσιακή ποταπή συμπεριφορά του, αποδεικνύοντας, με όσα δεν πράττει, αν και υποχρεούται να πράξει, ότι, αναξίως, κατέχει το υψηλό αξίωμα, που ο ασφαλιστικός οργανισμός, κακώς, του απένειμε. 

Βέβαια, τώρα, εσείς έχετε θέματα ανακατατάξεων, αφού ο Παναγιώτης Δουφεξής "μας άφησε χρόνους" και πήρε τον δρόμο της εξόδου, από τον ασφαλιστικό οργανισμό. 

Αυτό το γεγονός όμως δε πειράζει καθόλου τα πράγματα και την κατάσταση που αφορούν τα εκκρεμούντα ζητήματα (τις καταγγελίες μου), τα οποία με αφορούν. Ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, που διαδέχεται τον Παναγιώτη Δουφεξή, στην θέση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, πιστεύω ότι είναι γνώστης της ελεεινής κατάστασης, που επικρατεί, με τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων και υγρών καυσίμων και των σχετικών, με την υπόθεση αυτή παρανομιών, που έχουν διαπράξει τα φυσικά πρόσωπα των διοικητικών οργάνων του ασφαλιστικού οργανισμού που εμπλέκονται, στο θέμα αυτό το οποίο όπως μαθαίνω, ευρίσκεται, ακόμη, στα υπόψιν σας, χωρίς να γνωρίζω τίποτε περισσότερο, όσον αφορά το τί έχετε κάνει και το τί δεν έχετε κάνει, με τα θέματα αυτά αλλά και με άλλα, που αφορούν τα πειθαρχικά θέματα, σχετικά με τον Αθανασίου Αθανασίου, την Παρθενία Καραδήμα, την Αφροδίτη Νιφόρου, τον Σωκράτη Μπουλασίκη, την Αργυρώ Πίκουλα και όλους τους υπόλοιπους, ανάλογα με την υπόθεση, για την οποία ο καθείς, εξ αυτών, κατηγορείται, από εμέ, σύμφωνα, με τις έγγραφες καταγγελίες, που έχω προβεί, στον καθένα και στην καθεμία τούτων.

Επειδή, λοιπόν και σήμερα, ο Αθανάσιος Αθανασίου αγνόησε τις εκκλήσεις μου και με έγραψε - και συνεχίζει να με γράφει - "εκεί που δεν πιάνει μελάνι", έρχομαι και με την παρούσα πειθαρχική αναφορά, να τον καταγγείλω, για την απρεπή αυτή και ντροπιαστική στάση του, η οποία, όπως βλέπω, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζεται, από τον Διοικητή και γενικότερα, την Διοίκηση του οργανισμού, είτε αυτή η Διοίκηση αναφέρεται και σχετίζεται, με τα πειθαρχικά όργανα του ασφαλιστικού οργανισμού είτε με άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες. 

Και φυσικά, το μεγάλο πρόβλημα, που γεννάται, είναι, πέραν, από τα υπηρεσιακά όργανα του ασφαλιστικού οργανισμού, το τί πράττει και το τί δεν πράττει το εποπτεύον υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο, όπως βλέπω, μέχρι τώρα, παραμένει αδρανές. 

Αυτά επί του παρόντος και θα επανέλθω, με επόμενες αναφορές, εφόσον αυτή η απαράδεκτη διαλυτική κατάσταση, που επικρατεί στα υψηλότερα κλιμάκια της Διοικησης του ασφαλιστικού οργανισμού συνεχίσει να υφίσταται  και να αφήνει, εντελώς, ασύδοτο να πράττει ό,τι του γουστάρει, τον Αθανασίου Αθανασίου. 

Εδώ κυρίες και κύριοι και κύριε εισαγγελεύ διαπιστώνονται τραγικές ελλείψεις, στην απονομή της δίκαιης πειθαρχικής κρίσης των ενεργειών των υψηλά ιστάμενων στελεχών της Διοίκησης του ασφαλιστικού οργανισμού, όπως συμβαίνει με τον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών. Μια υπόθεση, οποία εμπίπτει, στην δική σας αρμοδιότητα, ο έλεγχος των πραττομένων και των μη πραττομένων του. Ειλικρινά, περιεργώ, διότι θα μπορούσε  κάποιος, εξ υμών, να τον προτρέψει να μου τηλεφωνήσει, ακόμη και "έτσι, για τα ματιά του κόσμου". 

Πλην, όμως, ούτε, καν, αυτό γίνεται, γεγονός το οποίο μου επιβεβαιώνει αυτό, που πλανάται, ότι δηλαδή υφίσταται εντολή (ή υπόδειξη) να μην μου μιλάει κανένας, από τους υπαλλήλους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Και αυτό, βέβαια, είναι, αν συμβαίνει, ευθέως, παράλογο και συνιστά, πρωτίστως, αντιυπηρεσιακή συμπεριφορά και συνιστά ευθεία παρανομία και καταισχύνη.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, αυτά, προς το παρόν.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασοπουλος

Κατόπιν τούτων παρακαλώ για τις ενέργειες σας επί της παρούσης αναφοράς πειθαρχικές αναφοράς πειθαρχικής άμα φοράς όπως και όλων των προηγούμενων τις Όποιες ενέργειες παρακαλώ να μου γνωρίσετε”.


Στην συνέχεια, ακολούθησε η ηλεκτρονική αναφορά μου, προς τους ίδιους αποδέκτες της 10ης Οκτωβρίου 2023, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής :


«ΘΕΜΑ : Νέα πειθαρχική και ποινική αναφορά της 10/10/2023, εις βάρος του Γενικού Διευθυντή Αθανάσιου Αθανασίου και όλων των λοιπών υπευθύνων, σύμφωνα, με τις καταγγελίες μου.


Προς : dioikitis@efka.gov.gr, ypourgos_erg@yeka.gr, ypod4@efka.gov.gr, gd.epasf@efka.gov.gr, ggerakis@efka.gov.gr, d.anaforon@efka.gov.gr, anastsg@gmail.com, d.eepasf@efka.gov.gr, tm.peitharx@efka.gov.gr


Κυρίες και κύριοι. Κύριε εισαγγελεύ 

βλέπω ότι ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και εφάπαξ Παροχών Αθανάσιος Αθανασίου συνεχίζει να αδιαφορεί και με γράφει, στα παλιά τα παπούτσια, αρνούμενος να επικοινωνήσει, τηλεφωνικά, μαζί μου, στο τηλέφωνο, που μου ζήτησε η γραμματέας του να της αφήσω, την προπερασμένη Δευτέρα, προκειμένου ο Αθανασίου να έρθει σε επαφή μαζί μου. 

Όπως γνωρίζετε, από όσα, προηγουμένως, σας έχω αναφέρει, αυτό δεν έγινε ποτέ. Αυτή η συνεχόμενη πρακτική του Αθανασίου Αθανασίου έρχεται να επιβεβαιώσει την υποψία μου ότι ο υπάλληλος αυτός δεν δρα, απλώσω κατά βούληση. Όπως καθίσταται σαφές, από την αρνητική στάση του, προκύπτει ότι ο ανώτερος αυτός υπάλληλος δρα, κατόπιν εντολής ανώτερου ή ανώτερων του. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, δεν δρα μόνος, αλλά έχει υποβολεις και διατάσσοντες, που τον καθοδηγούν, για το τί πρέπει και το τί δεν πρέπει να πράξει, στην περίπτωση μου. 

Όπως σας έχω γράψει και σε άλλες αναφορές, έχει κυκλοφορήσει η πληροφορία, που έφτασε στα αυτιά μου, ότι έχει δοθεί από κάποιον οδηγία, ή υπόδειξη, η προτροπή, ή επισήμανση, ή, στο τέλος-τέλος, εντολή να μην συνομιλεί κάνεις, εκ των υπαλλήλων, μαζί μου, υπό τον τύπο ότι "με τον Αναστασόπουλο, δεν μιλάμε και δεν ανοίγουμε διάλογο". 

Ως εκ τούτου, όσα πράττει ο Αθανάσιος Αθανασίου  παρά τις συνεχείς πειθαρχικές αναφορές, που του κάνω, όλο αυτόν τον καιρό των τελευταίων οκτώ εργάσιμων ημερών τουλάχιστον, δεν μπορούν να είναι και να γίνονται, με δική του πρωτοβουλία.

Ούτως, καθίσταται σαφές ότι κάποιος, ή κάποιοι, εξ υμών, είναι εκείνος, ή εκείνοι. οι οποίοι καθοδηγούν τον Αθανασίου Αθανασίου, όπως, προηγουμένως και τον Σωκράτη Μπουλασίκη και πιθανόν, την Αργυρώ Πίκουλα και για να μην πάω, παραπέρα, όλους σχεδόν με όσους έχω σε έρθει επαφή μαζί τους, ακόμα και με την κυρία Τσουκαλά, η οποία υπήρξε ηθικότερη και ομιλητικότερη, αφού μου ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι δεν γνωρίζει, τί γίνεται, ως προς την ουσία των υποθέσεων, που εκκρεμούν (γιατί, όπως ξέρετε, δεν είναι μία η υπόθεση, που εκκρεμεί και δεν αφορά, μόνο, τις λεγόμενες παράνομες επικουρικές συντάξεις τον πρατηριούχων υγρών καυσίμων, αλλά και άλλες πειθαρχικές αναφορές, για άλλα θέματα) και ως εκ τούτου - υποτίθεται ότι - δεν μπορεί να μου δώσει οποιαδήποτε πληροφορία, επί της ουσίας των εκκρεμών υποθέσεων. Δεν γνωρίζω, κατά πόσο, λέει όλη την αλήθεια η κυρία Τσουκαλά. Αμφιβάλλω, αν την λέει. Και αμφιβάλλω, για όλους τους λόγους, τους οποίους, προηγουμένως, ανέπτυξα. 

Κατόπιν τούτων, επειδή ο Αθανάσιος Αθανασίου συνεχίζει να συμπεριφέρεται, με τρόπο απρεπή, στα όρια του γαϊδουρινού, η παρούσα έχει κι αυτή, τον χαρακτήρα της πειθαρχικής αναφοράς, εις βάρος του, για όσα συνεχίζει να αρνείται να πράξει, σε σχέση, με αυτά, που ζητώ (δηλαδή να μου τηλεφωνήσει), αλλά έχει και τον χαρακτήρα της πειθαρχικής αναφοράς εναντίον όλων όσων, εξ υμών καλύπτουν και καθοδηγούν, ή επιτάσσουν, ή διατάσσουν τον Αθανασίου να συμπεριφέρεται, κατά αυτό τον τρόπο, κάτι που είναι, προδήλως, εμφανές, εξαιτίας του γεγονότος ότι εσείς εξακολουθείτε να σιωπάτε και να μην λέτε, στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών να πάρει το τηλέφωνο και να μου τηλεφωνήσει, για να μου δώσει τις όποιες απαντήσεις κρίνει εκείνος ότι μπορεί και πρέπει να μου δώσει, σε όσα εγώ είμαι διατεθειμένος και θέλω να τον ρωτήσω. 

Αυτή η κατάσταση, που επικρατεί, επαναλαμβάνω ότι αποτελεί όνειδος, για τον ασφαλιστικό οργανισμό και κυρίως, για την Διοίκηση του ασφαλιστικού οργανισμού, η οποία, με τα χάλια, που έχει, με οδηγεί στο να χαρακτηρίσω την παρούσα, εκτός από πειθαρχική αναφορά, εις βάρος του Αθανασίου Αθανασίου και ως πειθαρχική αναφορά, εις βάρος όσων, εξ υμών, έχετε δώσει παράνομες οδηγίες και εντολές, ή προτροπές, ή υποδείξεις, στον Αθανασίου και σε οποιονδήποτε άλλον υπάλληλο, να μην έρχεται, σε επαφή μαζί μου και να μην απαντά, στα ερωτήματα, τα οποία θέτω. 

Οι προκύπτουσες αυτές πράξεις κάποιων, εξ ημών, είναι παράνομες και κακόβουλες και ως εκ τούτου ο εποπτεύων υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης υποχρεούται να μεταχειριστεί, με τον δέοντα διοικητικό τρόπο, την παρούσα πειθαρχική αναφορά, για τα στελέχη της Διοίκησης του ασφαλιστικού οργανισμού, που έχουν συμπεριφερθεί, έτσι όπως αναφέρω. 

Τέλος, παρακαλώ - βέβαια, σείς εξακολουθείτε να με γράφετε εκεί, που δεν πιάνει μελάνι, αλλά εγώ θα συνεχίσω να σας παρακαλώ - να μου γνωρίσετε, όσον αφορά την παρούσα και τις προηγούμενες πειθαρχικές αναφορές μου, τις ενέργειες, στις οποίες θα προβείτε και φυσικά, παρακαλώ τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άδωνι Γεωργιάδη να επιληφθεί αυτής της αναφοράς και των προηγούμενων, για να εξετάσει το πειθαρχικό περιεχόμενο των παραβάσεων και παρανομιών, που καταγγέλονται, από εμέ. Και επίσης, παρακαλώ να μου γνωρίσει ο υπουργός τις δικές του εν ενέργειες, ως πριν την παρούσα και τις προηγούμενες αναφορές.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος».


Όπως γίνεται κατανοητό ο Υπουργός, ο Υφυπουργός παρακολουθούν, πρωτίστως, την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, εννοώ, δηλαδή, τα φυσικά πρόσωπα, που την αποτελούν, να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θρασύτητας αρνούμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μου. Μάλιστα το αποφεύγουν, σαν να πρόκειται, περί ανθυγιεινής εργασίας. 







Εν τω μεταξύ, καθώς φθάσαμε, στα μέσα Νοεμβρίου 2023 και από τον ασφαλιστικό οργανισμό και το υπουργείο, δεν υπήρχε γράμμα και γραφή και ουδεμία πληροφόρηση και απάντηση, ύστερα από διαμαρτυρία μου, στον Συνήγορο του Πολίτη, ακολούθησε το παραπάνω, υπ’ αριθμ. 230329/55923/15-11-2023 έγγραφο της, εν λόγω Αρχής, το οποίο και αυτό είναι καταπέλτης, για τις Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και την συμπεριφορά τους, όπως προκύπτει, από το περιεχόμενο του εγγράφου, που τους θέτει και προθεσμία, ενός μηνός, για να απαντήσουν, προφανώς, επί της ουσίας.

Για τον λόγο αυτόν, απέστειλα, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη, στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Τσακλόγλου και στην Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, την, παρακάτω, ηλεκτρονική αναφορά, μου, για την υπόθεση αυτή και την εξέλιξή της, δια της οποίας οι παραλήπτες της, κυριολεκτικά και δίχως περιττές ευγένειες, “ακούν τα, εξ αμάξης”, όπως, άλλωστε, τους αξίζει :


«ΘΕΜΑ : Η από 15/11/2023 (τρίτη στην σειρά, από τον 1/2023) επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις βενζινοπωλών. 

Δυστυχώς, όλον αυτό τον καιρό, τα φυσικά πρόσωπα που συγκροτούν τα αρμόδια όργανα της Διοικήσεως, από τον διοικητή, τον αρμόδιο υποδιοικητή Νικόλαο Παγώνη, μέχρι τον γενικό διευθυντή Αθανάσιο Αθανασίου και τους κατώτερους τους, ουδέν το ουσιώδες έπραξαν και αδιαφόρησαν, γράφοντας με, όπως και τον Συνήγορο του Πολίτη (για τόση ιταμότητα μιλάμε, που αγγίζει, στα όρια της γαϊδουρινής συμπεριφοράς), στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, παρά το γεγονός ότι τους όχλησα, με επανειλημμένες αναφορές, ζητώντας τους να μου χορηγήσουν τα έγγραφα, που ζητώ, ή να μου πουν ότι δεν μου τα χορηγούν, επεξηγώντας και τους λόγους της άρνησης τους αυτής, ή να μου χορηγήσουν ορισμένα και κάποια άλλα να μην μου τα χορηγήσουν, πάλι, επεξηγώντας μου τους λόγους για την μη χορήγηση τους. 

Οι υποτιθέμενοι, λοιπόν, “κύριοι και κυρίες” αδιαφόρησαν να κάνουν το καθήκον τους και συνεχίζουν να αδιαφορούν να το κάνουν, ακριβώς επειδή έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτοι να δρουν και να πράττουν, σύμφωνα με τα κέφια και τις επιθυμίες τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό, σε κανέναν και γράφοντας, βέβαια, όχι απλώς εμέ, αλλά πιστεύω τον κάθε πολίτη, εκεί που δεν πιάνει μελάνι· και ξέρετε, που δεν πιάνει μελάνι, δεν χρειάζεται να το γράψω εδώ. 

Όλα θα τα πράγματα, βέβαια, γνωρίζετε ότι αποτελούν ευτελισμό της Δημόσιας Διοίκησης και φυσικά πρέπει να τους καταλογιστούν οι ανάλογες πειθαρχικές και να διερευνηθούν οι ποινικές τους ευθύνες, οι οποίες είναι πάμπολλες και εξακολουθητικές, για αυτή την, τραγικώς, σκανδαλώδη ζωώδη αδιαφορία και συμπεριφορά την οποία επανειλημμένως, επιδεικνύουν, εις βάρος μου. 

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι, αυτό που λέει ο λαός, ότι το «ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι», δυστυχώς, είναι αλήθεια, στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού όλοι αυτοί και όλες αυτές δεν θα έπρατταν και δεν πράττουν όσα έχουν δεν πράξει και πράττουν, δηλαδή όσα έχουν αρνηθεί, εμπράκτως, να πράξουν, χωρίς να έχουν την στοιχειώδη κάλυψη, από τους ανώτερους τους, οι οποίοι δυστυχώς, φθάνουν, μέχρι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τους πολιτικούς του προϊσταμένους, οι οποίοι έχουν λάβει, όλον αυτό τον καιρό, την σχετική αλληλογραφία, που έχω αποστείλει και σ’ αυτούς, αλλά τα αποτελέσματα παραμένουν τα ίδια, δηλαδή οι αρμόδιοι αρνούνται να ανταποκριθούν, στα αιτήματα μου και σε όσα ζητάει ο Συνήγορος του Πολίτη, να αδιαφορούν, πλήρως, να καθυστερούν, να κωλυσιεργούν, να παρελκύουν τις διαδικασίες και το αποτέλεσμα να παραμένει μηδενικό. 

Για τους λόγους αυτούς, είναι χρήσιμο να προχωρήσετε, πλέον, σε έργα, διότι, μη νομίζετε ότι θα αποφύγετε τον ενδελεχή έλεγχο, όσον πράξατε πράττετε και δεν πράττετε. Εδώ, που έχουν φυάσει τα πράγματα, όλα θα βγουν στο φως και φυσικά, οι ένοχοι θα πρέπει να δώσουν λόγο, για τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους και πέραν από αυτό το διαδικαστικό κομμάτι, το οποίο, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, εκκρεμεί, υπάρχει και το θέμα της ουσίας της υποθέσεως, δηλαδή το απωλεσθέν παρανόμως χρήμα του ασφαλιστικού οργανισμού, που ανέρχεται, μέχρι τις, περίπου, όπως ακούω και πληροφορούμαι, από τον πρώην συνάδελφο κύριο Νίκο Μητρόπουλο ότι πρέπει να φθάνουν, γύρω στις 300 περιπτώσεις παράνομων επικουρικών συνταξιοδοτήσεων βενζινοπωλών και πιθανόν το κόστος να υπερβαίνει το 1.000.000 €. Δεν ξέρω αν αυτό το ποσόν ανταποκρίνεται, στην αλήθεια, αλλά, για να το λέει ο κύριος Μητρόπουλος, κάτι θα ξέρει. 

Αυτό το κομμάτι, λοιπόν, της ουσίας της υπόθεσης, που αφορά το ταμείο και το τί έχασε, μένει, ακόμη, να εκκρεμεί και η Υπηρεσία, απ’ ότι έχω αντιληφθεί, ουδέν ουσιώδες έχει πράξει - αντιθέτως, μάλιστα, τα φυσικά πρόσωπα την υπηρεσιακών οργάνων έχουν επιχειρήσει να κουκουλώσουν και φυσικά, να μένουν ατιμώρητες οι υπεύθυνες Διευθύντριες η Γεωργία Τσερπέλη η Αφροδίτη Νιφόρου και οι λοιπές και όσοι υπόκεινται, σε αυτές, αφού με την γνωστή Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του πρώην ΕΤΕΑΕΠ, τον Οκτώβριο του 2017, δεν φρόντισαν να διακοπούν εκείνες οι επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, οι οποίες, σύμφωνα, με την ερμηνεία, που έδωσε η σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, οι οποίες χορηγήθηκαν, πριν από την έκδοση της Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΕΠ και της γνωμοδότησης της νομικής υπηρεσίας, ενώ οι συνταξιοδοτηθέντες δεν είχαν συμπληρώσει τα κριθέντα, ως νόμιμα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που προανέφερα, δηλαδή τα 65 έτη ηλικίας, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 και τα 67 έτη ηλικίας, από 1 Ιανουαρίου 2013 και εντεύθεν. 

Οι  προηγηθείσες αναφορές μου περιγράφουν, παραστατικότατα και αναλυτικότατα, το τί έχει συμβεί και φυσικά, δεν χρειάζεται, εδώ, να πλατυάσω περισσότερο. Ο,τι χρειάζεσθε, μπορείτε να τα δείτε, στις αναφορές αυτές, όπως οφείλετε να έχετε πράξει και θα βρείτε τις πληροφορίες, που χρειάζεσθε, προκειμένου να προβείτε, στα νόμιμα - τα οποία, έπρεπε, ήδη, εδώ και πολύν καιρό, από την 31/12/2020, που υπέβαλα την αρχική αναφορά μου, να έχετε πράξει - έχουν να κάνουν, με το γεγονός ότι η Υπηρεσία οφείλει να αναζητήσει τα χαμένα χρήματα, να υποβάλλει μηνύσεις, στις Τσερπέλη, Νιφόρου και λοιπούς  και να ζητήσει την αστική της αποζημίωση, για την υλική ζημιά και την ηθική βλάβη, που υπέστη. 

Νομίζω ότι όλα αυτά, που γράφω, είναι αυτονόητα και λογικά, παρά το γεγονός ότι η Αφροδίτη Νιφόρου και ο κύκλος, που την υποστηρίζει, λένε όπου σταθούν και όπου βρεθούν, ότι είμαι ψυχοπαθής. Ειδικά, η Αφροδίτη Νιφόρου, που είναι γεωπόνος και αρέσκεται και της επιτρέπουν να το παίζει νομικός, δεν έχει (οπωσ Και οι άλλοι) γνώσεις ψυχιατρικής, για να μπορέσει να γνωματεύει, αν εγώ είμαι ψυχοπαθής, ή όχι. Και το να ψυχιατρικοποιούμε τις πράξεις και την συμπεριφορά κάποιου, ο οποίος επισημαίνει τις παρανομίες, που έχουν διαπραχθεί, δεν νομίζω ότι είμαι ο καλύτερος τρόπος υπεράσπισης των πράξεων και των παραλείψεων της Αφροδίτης Νιφόρου (και τν λοιπών), η οποία και ως προϊσταμένη στο αυτόνομο Τμήμα Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ και ως διευθύντρια της αρμόδιας, για τους, επικουρικώς, συνταξιούχους βενζινοπώλες, Διεύθυνση, έχει εγκληματήσει κατά της χρηματικής περιουσίας του ταμείου και την έχει ζημειώσει, επιτρέποντας την πληρωμή αυτών των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, ενώ γνώριζε, πάρα πολύ καλά, αυτό το γεγονός, δηλαδή ότι οι επικουρικές συντάξεις αυτές ήσαν παράνομες και έπρεπε να διακοπούν, όπως προκύπτει και από το υπ’ αριθμόν 682 /10-11-2017 Έκθεση Ελέγχου, την οποία η ίδια συνέταξε και όπου αναγνωρίζει αυτά που χαρακτηρίζει, ως παρανομίες, πλην όμως, δεν έπραξε αυτά που όφειλε να πραξει και αυτό, προφανώς, επειδή δεν ήθελε και αυτή και η Γεωργία Τσερπέλη, που ήταν η αρμόδια διευθύντρια, τον Νοέμβριο του 2017, για τις επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, να έρθουν, σε σύγκρουση, με τους συνταξιούχους, στους οποίους θα έπρεπε να κόψει τις επικουρικές συντάξεις. Δηλαδή, με λίγα λόγια, δεν τεμπέλιασαν να κάνουν την δουλειά τους και επειδή τις ξέρω και τις δύο, καλά, αυτό αποκλείεται να το έκαναν μόνο, με δική τους πρωτοβουλία. 

Προφανώς, έπραξαν ό,τι ήθελαν να πράξουν, δηλαδή να μην κόψουν τις παράνομες επικουρικές συντάξεις, αλλά είναι δεδομένο ότι, επειδή ο, τότε, Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Αθανάσιος Καποτάς ήταν εκείνος που εξέταζε και έλεγχε τα πάντα, γύρω από τα θέματα αυτά, έχει παίξει και αυτός τον δικό του ρόλο, όσον αφορά την μη διακοπή των λεγομένων παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών. 

Αλλά όλα αυτά τα έχω περιγράψει στις προηγούμενες αναφορές μου, που είναι πολλές και ποικίλες και βρίσκονται στα χέρια των οργάνων της Υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, δεν θα επεκταθώ και αυτό που ζητώ, για μία ακόμη φορά, είναι να ακολουθηθούν τα νόμιμα και να μου χορηγηθούν τα έγγραφα, τα οποία ζητώ και τα οποία τα φυσικά πρόσωπα των αρμοδίων οργάνων του ασφαλιστικού οργανισμού κάνουν το κορόιδο, όλον αυτόν τον καιρό και στην πράξη, αρνούνται να μου τα χορηγήσουν, αναιτιολόγητα. 

Λοιπόν, επειδή είναι ντροπής πράγματα όλα αυτά και ευτελίζουν την Υπηρεσία, η οποία αποτελείται, από ανθρώπους, που βρίσκονται στις θέσεις, που κατέχουν, αναξίως, όπως φαίνεται, από τα ίδια τα έργα τους και τις παραλείψεις τους, που επισημαίνει και στο κείμενο, που ακολουθεί ο Συνήγορος του Πολίτη, καλό είναι ο υπουργός, ο υφυπουργός και όποιος άλλος αρμόδιος να επιληφθεί της υπόθεσης και να αποκαταστήσουν την τρωθείσα νομιμότητα  καθώς και την ομαλή λειτουργία του ασφαλιστικού οργανισμού, η οποία έχει διαταραχθεί, από αυτή την άνομη και ανόητη, στην πράξη, συμπεριφορά των φυσικών προσώπων των αρμοδίων οργάνων της Διοικήσεως, που συμπεριφέρονται, σαν να είναι μικρά παιδιά και όχι στελέχη  τα οποία έχουν πλούσια πείρα, γνώση και δυνατότητες να πράξουν το καθήκον τους. 

Δεν μπορεί, λοιπόν, για παράδειγμα, η Αφροδίτη Νοφόρου να αναφέρει, στην μήνυση, που μου έκανε, ότι δεν είχε εντολή, από τον Διοικητή, για να διακόψει αυτές τις παράνομες, επικουρικώς, συνταξιοδοτικές αποφάσεις, την στιγμή, που υπάρχει το έγγραφο του, τότε, ΔιοικητήΑθανασίου Καποτά, το οποίο λέει, ακριβώς, το τιι πρέπει να γίνει, ότι δηλαδή όλα αυτά ισχύουν, από 31 Δεκεμβρίου 2012, για όσους έχουν κλείσει τα 65 τους χρόνια και από 1/12013, για όσους έχουν κλείσει τα 67 χρόνια ηλικίας, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν. Η Αφροδίτη Νιφόρου γνώριζε και γνωρίζει, πάρα πολύ καλά, τα πάντα και τα έχει περιγράψει και στην Έκθεση Ελέγχου του Νοεμβρίου του 2017. 

Ομοιωσ και στην περίπτωση της γνωμοδότησης, που με κουτοπόνηρο τρόπο, ο γενικός διευθυντής Αθανάσιος Αθανασίου εκμαίευσε, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ενώ και ο ίδιος γνώριζε και γνωρίζει, πάρα πολύ καλά, το τι έπρεπε και πρέπει να κάνει η Υπηρεσία και ο ίδιος ως γενικός διευθυντής επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών. 

 Κάπου έχω κλείνω όσα έχω να πω, πραγματικά, λυπούμενος, για το πόσο χαμηλά έχουν ρίξει το επίπεδο άσκησης της Διοίκησης όλοι αυτοί, οι οποίοι έχουν εμπλακεί, σε αυτήν την υπόθεση. Στα 30 χρόνια υπηρεσίας μου, τέτοιο χάλι δεν έχω ξαναδεί και δυστυχώς, αντί να τιμωρούνται αυτοί, που συμπεριφέρονται, κατ’ αυτόν τον ιταμό τρόπο, επιβραβεύονται για όλα. Φτάσαμε στο σημείο ο Αθανάσιος Αθανασίου να γίνει γενικός διευθυντής και να αρνείται επιμόνως, παρά τις συνεχείς αναφορές μου, να σηκώσει το τηλέφωνο και να μου τηλεφωνήσει, για να μου δώσει τις πληροφορίες, που ήθελα και να αφήνεται ασύδοτος να πράττει, όπως πράττει και ό,τι θέλει να πράττει, χωρίς να τον ελέγχει, επαναλαμβάνω, κανείς, ούτε ο υποδιοικητής, ούτε ο διοικητής ούτε ο υφυπουργός, ούτε ο υπουργός. Αυτό αποτελεί, πραγματικά, αίσχος.

Παραθέτω, λοιπόν παρακάτω, το κείμενο της, από 15 Νοεμβρίου 2023, επιστολής του Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία σας καλεί να επανέλθετε στην δεοντολογική και νόμιμη συμπεριφορά, που οφείλετε να επιδεικνύετε, ο οποίος σας θέτει προθεσμία ενός μηνός, για να πράξετε αυτά, που δεν έχετε πράξει, μέχρι τώρα και που αρνείσθε, επιμόνως και συστηματικώς, με τρόπο οργανωμένο και θα έλεγα βλακώδη, διότι, μια κάποια γενική απάντηση, έστω και αόριστη, θα μπορούσατε να δώσετε. Εσείς, πριν μιας περιπτώσεως, όπου ήσασταν ολιγόλογοι, τον Ιούλιο του 2023, δεν έχετε πράξει τίποτε και περιφρονείται τους πάντες κι εμένα και τον Συνήγορο του Πολίτη χωρίς καμία αιδώ. 








Έτσι ο e-ΕΦΚΑ, με το, παραπάνω, έγγραφο του, υπ’ αριθμ. 645547/21-11-2023, “απάντησε”, κακήν-κακώς, στο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη. 

Φυσικά, τον Θανάση Αθανασίου και την παρέα του, δεν τους άφησα, χωρίς να πάρουν την απάντηση, που τους άξιζε (και λίγα τους σέρνω), απευθυνόμενος, στον Συνήγορο του Πολίτη, εξαιτίας του γεγονότος ότι ουδεμία μνεία, γίνεται, στα αιτήματα, τα οποία έχω υποβάλει, εδώ και ενάμιση χρόνο, τα οποία αποσιωπώνται, σχεδόν, πλήρως και η μόνη αναφορά, που γίνεται, σε αυτό το έγγραφο, είναι, στην Έκθεση Ελέγχου του 2021, που την ζητώ και την οποία, ενώ την έχει, στο γραφείο του, ο Θανάσης Αθανασίου, γράφει, στο έγγραφό του, να απευθυνθώ, στον εκδότη της Έκθεσης αυτής!!!

Μιλάμε, δηλαδή ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξεφύγει, εντελώς, Δεν παίζονται, διότι οι ανώτεροί τους, τους έχουν αφήσει ασύδοτους και ανεξέλεγκτους. Ειλικρινά, έχουν φθάσει, στο σημείο να είναι, εντελώς, κωμικοί. 

Νομίζουν, άραγε, ότι απευθύνονται σε Κάφρους;

Όχι. Δεν νομίζουν ότι απευθύνονται, σε Κάφρους. 

Ξέρουν πολύ καλά, σε ποιούς απευθύνονται.

Όμως, προσπαθούν να “παίξουν καθυστέρηση”, επειδή, προφανώς, βρίσκονται, σε αδιέξοδο, γι’ αυτό και χρονοτριβούν. Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. 

Αλλά, όσον χρόνο και να κερδίσουν, θα υποχρεωθούν να “μπουν στο ψητό” της υπόθεσης· όσο και εάν κάτι τέτοιο, δεν τους αρέσει. 

(Και ουδόλως, τους αρέσει, διότι έχουν πληρη γνώση του γεγονότος ότι έχασαν, με δική τους συνυπαιτιότητα και συνευθύνη, τα πολλά χρήματα του ασφαλιστικού οργανισμού και διότι διακατέχονται, από την άνομη συνεκτικότητα της ορδής, ως εγκληματική οργάνωση). 

Αλλιώς, δεν θα έπρατταν, όσα πράττουν και όσα αποφεύγουν να πράξουν.  


Ξαφνικά, λοιπόν, ο Θανάσης Αθανασίου και η παρέα του, θυμήθηκαν ότι, «προφανώς υπάρχει διάσταση απόψης» και χωρίς να γίνονται περισσότερο συγκεκριμένοι, ως προς το περιεχόμενο της διάστασης άποψης, την οποία αναφέρουν. Δηλαδή :

Ποιές είναι οι απόψεις, που διίστανται;

Από πότε εκφράστηκαν και διΐστανται αυτές οι απόψεις;

Σε ποιό χρόνο του παρελθόντος ανάγονται αυτές οι διιστάμενες απόψεις; Πότε εκφράστηκαν αυτές;

Μέχρι πού φθάνουν αυτές οι διιστάμενες απόψεις; 

Ποιοί είναι αυτοί που διατυπώνουν τις διιστάμενες απόψεις;

Επίσης, όπως γνωρίζω ο Θανασης Αθανασίου πίεζε, αφόρητα, τον Μάρτιο - Απρίλιο του 2023, την πρώην Προϊσταμένη του αρμόδιου Τμήματος Ολγα Καραθάνου να διακόψει τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, όπως η ίδια μου είχε πει.

Η, τότε, Διευθύντρια Αργυρώ Πίκουλα, όπως μου είπαν και η Ολγα Καραθάνου και ο τέως υπάλληλος Νικόλαος Μητρόπουλος, είχε εκδώσει, τος, περί τις 70 ανακλητικές αποφάσεις των παράνομων επικουρικών συνταξιοδοτήσεων των βενζινοπωλών, οι οποίες εστάλησαν, στο Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων (στην Άννα Σπανογιάννη), για υλοποίηση και όπως προαναφέρω, έμαθα, ότι κάποιος είπε, στην Αννα Σπανογιάννη, να μην προχωρήσει, στην εκτέλεση αυτών των ανακλητικών αποφάσεων.

Και φυσικά, δεν αφήνω, στην άκρη, το γεγονός ότι αν και ο Θανάσης Αθανασίου έχει την θέση του Γενικού Διευθυντή, την οποία του την απένειμαν αυτοί, που τον έκαναν Γενικό Διευθυντή, συμπεριφέρεται, ως ένας πρωτοείσακτος υπάλληλος (ο οποίος δεν γνωρίζει την διοικητική διαδικασία) και ζητά από τον αιτούντα, δηλαδή από εμένα, να στραφώ προς τον εκδότη του εγγράφου που ζητώ, δηλαδή της Έκθεσης Ελέγχου, που διενεργήθηκε και συντάχθηκε, το 2021, από την Μαρία Κομματά, χωρίς να μου δίδει αυτός αυτήν την Έκθεση Ελέγχου, την οποία κατέχει, ή χωρίς να παραπέμπει το εκφρασμένο γραπτό αίτημα μου, στον εκδότη του εγγράφου, όπως έχει υποχρέωση να πράξει σύμφωνα, με την διοικητική διαδικασία, την οποία, καλώς, γνωρίζει, αλλά την γράφει, στα παλιά του τα υποδήματα. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, είναι και αναφερόμενος, από εμένα, για λόγους πειθαρχικούς, προκειμένου να τιμωρηθεί,  υπηρεσιακά. 

Το αστειότερο όλων είναι ότι ο Θανάσης Αθανασίου αναφέρει, στον Συνήγορο του Πολίτη, ότι ο αριθμός των υποθέσεων, που αφορούν τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, είναι άγνωστος! 

Και δηλαδή, 7 χρόνια, από το 2017 τί έκαναν και τί κάνουν; 

Και τί έκανε, δηλαδή και γιατί δεν το έπραξε, να μάθει, δηλαδή, τον συνολικό αριθμό των υποθέσεων αυτών, η Αφροδίτη Νιφόρου, ως Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ, που συνέταξε την υπ’ αριθμ. 682/10-11-2017 Έκθεση Ελέγχου και μετέπειτα, το 2020 ως Διευθύντρια της αρμόδιας Διεύθυνσης;

Τι έκανε η Μαρία Κομματά, που συνέταξε, στις 6/9/2021, την δεύτερη Έκθεση Ελέγχου, για την ίδια υπόθεση;

Και από το 2021, τί έκανε ο ίδιος ο Θανάσης Αθανασίου, μέχρι τώρα, για να μάθει τον αριθμό των υποθέσεων αυτών;

Τί κάνουν, εδώ και τουλάχιστον, 20 μήνες, οι Εσωτερικές Υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ;

Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζω εγώ, από τον τέως υπάλληλο του ασφαλιστικού οργανισμού Νικόλαο Μητρόπουλο, ότι αυτές οι υποθέσεις φθάνουν, περίπου, στις 300 και εσείς να λέτε, θρασύτατα, ότι δεν ξέρετε τίποτε;

Όλα αυτά είναι ανοιχτά και θα τα δούμε». 

Πρέπει να ξέρουν όλοι τους και νομίζω, ίσως, ότι το έχουν αντιληφθεί, πως έχω γαϊδουρινή υπομονή και στο τέλος είναι αυτοί, που θα υποχρεωθούν να πράξουν αυτό, που πρέπει και όχι εγώ, που άλλωστε, έχω δίκιο. 

Ας δούμε, τώρα και τις δυο (1/12/2023) ηλεκτρονικές αναφορές μου, κυρίως, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, αλλά και όλους τους άλλους (Υπουργό, Υφυπουργό, Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, τον τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους υπόλοιπους) :


Η πρώτη έχει ως εξής :


«Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Friday, December 1, 2023 12:39:00 PM
Προς: Vavougiou Anna <vavouyou@synigoros.gr>; ggerakis@efka.gov.gr <ggerakis@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr <ypourgos_erg@yeka.gr>; socinsur@yeka.gr <socinsur@yeka.gr>; dioikitis@efka.gov.gr <dioikitis@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr <d.anaforon@efka.gov.gr>; gd.epasf@efka.gov.gr <gd.epasf@efka.gov.gr>; d.eepasf@efka.gov.gr <d.eepasf@efka.gov.gr>
Κοιν.: Anastasios Sgouros <anastsg@gmail.com>
Θέμα: “Απάντηση” e-ΕΦΚΑ.
 
Κυρία Άννα

Έλαβα το έγγραφο του e-ΕΦΚΑ και ευχαριστώ, για αυτό.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, η κυρία που "απαντά", δεν αναφέρεται, στα έγγραφα, τα οποία ζητώ, πλην της Έκθεσης Ελέγχου του 2021, για την οποία, γράφει κάτι το, εντελώς, απαράδεκτο : δηλαδή να το ζητήσω από τον εκδότη του!!! 

Αυτό βέβαια, αποδεικνύει την απίστευτη θρασύτητα της υπογράφουσα σ το έγγραφο αυτό, η οποία, οφείλει να γνωρίζει - και το γνωρίζει, αλλά ενεργεί κακόπιστα και με κωμικοτραγικό τρόπο, που την εκθέτει, ανεπανόρθωτα - ότι η Έκθεση Ελέγχου, που ζητώ, είναι έγγραφο της Υπηρεσίας της (του e-ΕΦΚΑ) και βάσει των κανόνων της κλασικής διοικητικής διαδικασίας, είναι η ίδια, εκ του νόμου, υποχρεωμένη να παραπέμψει το αίτημα, για την χορήγηση της Έκθεσης Ελέγχου (όπως και των άλλων εγγράφων, που ζητώ και για τα οποία σιωπά, ασυστόλως), εκεί, όπου πρέπει, λόγω αρμοδιότητας. 

Εγώ, φυσικά, δεν έχω καμμία υποχρέωση να απευθυνθώ οπουδήποτε. Έχω απευθυνθεί, στην Υπηρεσία. 

Αυτή η κυρία, που γράφει, αυτά, που γράφει, όπως γνωρίζετε και εσείς, ως Αρχή, είναι υποχρεωμένη να παραπέμψει τα αιτήματα, που έχω υποβάλει, όπου πρέπει.

Σας παρακαλώ να ενημερώσετε τον Συνήγορο του Πολίτη, για να υποχρεώσει τον e-ΕΦΚΑ να πράξει τα όσα ο νόμος προβλέπει.

Επίσης, η παρούσα αποτελεί και πειθαρχική αναφορά, εις βάρος της, για την οποία αναφορά οφείλουν να λάβουν τα νόμιμα μέτρα τους τα αρμόδια όργανα του 
ασφαλιστικού οργανισμού και του εποπτεύοντος Υπουργείου.
 
Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν αστειότητες…


Αναστασιος Παναγιώτη Αναστασοπουλος».


Η δεύτερη συμπληρωματική αναφορά μου έχει, ως ακολούθως :

 
«Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Friday, December 1, 2023 1:12:13 PM
Προς: Vavougiou Anna <vavouyou@synigoros.gr>; ggerakis@efka.gov.gr <ggerakis@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr <ypourgos_erg@yeka.gr>; socinsur@yeka.gr <socinsur@yeka.gr>; dioikitis@efka.gov.gr <dioikitis@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr <d.anaforon@efka.gov.gr>; gd.epasf@efka.gov.gr <gd.epasf@efka.gov.gr>; d.eepasf@efka.gov.gr <d.eepasf@efka.gov.gr>
Κοιν.: Anastasios Sgouros <anastsg@gmail.com>
Θέμα: Re: “Απάντηση” e-ΕΦΚΑ.
 
Εννοείται ότι, με την παρούσα, υποβάλλεται, εκ νέου, πειθαρχική αναφορά, σε βάρος του γενικού διευθυντή επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών Αθανάσιου Αθανασίου, για όσα αυτός απαντά και ειδικότερα, για το γεγονός ότι, ενώ κατέχει την Έκθεση Ελέγχου, στην Υπηρεσία του, με παραπέμπει στον εκδότη της έκθεσης ελέγχου και δεν μου την χορηγεί ο ίδιος, όπως οφείλει, ή δεν παραπέμπει εκείνος, ως οφείλει, το αίτημα αυτό, εκεί όπου γνωρίζει ότι πρέπει να το αποστείλει. 

Οι αρμόδιοι, στον e-ΕΦΚΑ και στο εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οφείλουν να επιληφθούν αυτής της (και) πειθαρχικής αναφοράς.

Ο Αθανασίου νομίζει ότι είναι πονηρός και εγώ βλαξ. Σφάλλει, οικτρά.

Τα υπόλοιπα, που λέει ο Αθανασίου, τα λέει, προφανώς, για να καλύψει τον εαυτό του και τις παραλείψεις, που έχει κάνει, με αποτέλεσμα την βαρύτατη οικονομική βλάβη του ασφαλιστικού οργανισμού. 

Δεν θα την γλυτώσει όμως. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 

Στην παρούσα φάση, παρακαλώ να ενημερώσετε τον τον Συνήγορο του Πολίτη για τα έργα και τις ημέρες του Αθανάσιου Αθανασίου, ώστε να συνετίσει (για να έλθουν, στα σύγκαλά τους) τους αρμόδιους του ΕΦΚΑ και του Υπουργείου και όπως έχω γράψει, στο προηγούμενο e-mail μου, να υποχρεώσει τον e-ΕΦΚΑ να χορηγήσει τα έγγραφα, τα οποία ζητώ και για τα οποία δεν κάνει λόγο, στην υποτιθέμενη ως απάντηση του».

 «Τελοσ, κυρία Άννα, η Ευανθία Δαβάκη, στο, προσχηματικά, "απαντητικό" έγγραφο της αναφέρει ότι πράττει όσα πράττει, κατ’ εφαρμογή της Α.Π. 304418/29-06- 2022 οδηγίας της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, δίχως να αναφέρει το πρόσωπο, ή τα πρόσωπα, που εξέδωσαν αυτήν την οδηγία.

Σας παρακαλώ να ζητήσει ο κ. Συνήγορος του Πολίτη να μου χορηγηθεί αντίγραφο αυτής της οδηγίας, η οποία, προφανώς, είναι, πολλαπλώς, χρήσιμη και ευκολο να δοθεί, αφού, σίγουρα, δεν χαρακτηρίζεται, ως απόρρητη ή διαβαθμισμένη. Για να μάθουμε, ποιός και τί λέει, σε αυτήν την οδηγία, η οποία, για να μνημονεύεται, από την κυρία Δαβάκη, σχετίζεται, με το επίμαχο θέμα, που με αφορά.

Ευχαριστώ και παρακαλώ πολύ, για τις δικές σας ενέργειες. (Αυτοί χρονοτριβούν, αλλά αυτό, ελαχίστως, τους ωφελεί. Δεν πειράζει. Άλλωστε, αυτή η υπόθεση έχει και την κωμική της πλευρά, με τα παιδιάστικα, καμώματά τους).


Αναστασιος Αναστασόπουλος».


Εν τω μεταξύ, στο έγγραφο αυτό, που απέστειλαν, στον Συνήγορο του Πολίτη, παρατήρησα ότι γίνεται αναφορά, σε μια οδηγία του διοικητή την υπ’ αριθμόν 304418 / 29 Ιουνίου 2022 οδηγία του Δθοικητη του e-ΕΦΚΑ και επειδή ήμουν βέβαιος ότι αυτήν την συγκεκριμένη οδηγία, ουδόλως, την ακολούθησαν, στην δική μου περίπτωση, υπέβαλα αίτημα, στον e-ΕΦΚΑ, για να μου χορηγηθεί αντίγραφο αυτής της οδηγίας.



Η απάντηση, που μου δόθηκε, είναι το παραπάνω, υπ’ αριθμ. 125535/26-1-2024 έγγραφο της Διεύθυνσης Διευθέτησης Αναφορων του e-ΕΦΚΑ, μόνο που, με όσα γράφει η Ευανθία Δαβάκη, τελικά, καταλήγει, στο να μην μου χορηγηθεί το αντίγραφο της οδηγίας του Διοικητή, επειδή προφανώς θεώρησε ότι θα ήταν βλαπτικό να μου το χορηγήσει. 

Για τον λόγο αυτόν, επανήλθα και τους έγραψα ότι είναι υποχρεωμένοι να μου χορηγήσουν αντίγραφο της οδηγίας του Διοικητή και, όντως, υποχρεώθηκαν να μου χορηγήσουν αυτό το αντίγραφο, που ζητούσα.

Το κείμενο της οδηγίας του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ έχει ως ακολούθως :


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ 
Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 24,                ΑΠ 304418/29-2-2022
ΤΚ 105 64 Αθήνα
Πληροφ. Τηλ. Τερψιχόρη Ντόκου : 210 3357825
Emailtm.anaf.asf@efka.gov.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ & ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Ακαδημίας 22,
Πληροφ. Τηλ. Εmail
ΤΚ 106 71 Αθήνα
: Ανδρούλα Πισιμίση : 210 3666024
tm.organosis@efka.gov.gr
ΘΕΜΑ: «Παροχή οδηγιών ως προς τη διαχείριση της επικοινωνίας του e-ΕΦΚΑ με τις Αρχές διερεύνησης αναφορών»

Σύμφωνα με το άρθρο 7Α του ΠΔ 8/2019 (Α’8), στους επιχειρησιακούς στόχους της Διεύθυνσης Διευθέτησης Αναφορών περιλαμβάνεται η παραλαβή και διαχείριση των εκθέσεων του Συνηγόρου του Πολίτη. Ειδικότερα, τα Τμήματα Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα Ασφάλισης, Εισφορών και Ελέγχων, Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα Συντάξεων, Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα Παροχών σε Χρήμα και ΚΕΠΑ και Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα ΑμεΑ που απαρτίζουν την Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών, έχουν την αρμοδιότητα της παραλαβής και διαχείρισης των σχετικών εκθέσεων του Συνηγόρου του Πολίτη, για τα αντικείμενα εργασιών που καθορίζονται από το παραπάνω σχετικό άρθρο του ΠΔ 8/2019 (Α’8).

Εφεξής, λόγω σπουδαιότητας του θέματος και κατά αναλογία με τις ανωτέρω διατάξεις, οποιοδήποτε ερώτημα/έγγραφο από τον Συνήγορο του Πολίτη, την Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου, την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, θα απαντάται από την Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών. Για το σκοπό αυτό, οι Υπηρεσίες (Κεντρικές και Περιφερειακές) του Φορέα καλούνται εφεξής να ακολουθούν την κατωτέρω διαδικασία:

Οι καθ ́ ύλην ή/και κατά τόπο αρμόδιες για το θέμα υπηρεσίες (λχ για θέματα απονομής η Γενική Διεύθυνση Συντάξεων ή/και η Τοπική Διεύθυνση που είναι αρμόδια για την υπό εξέταση υπόθεση) μετά την σύνταξη απάντησης για οποιοδήποτε ερώτημα, θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά, σε επεξεργάσιμο αρχείο την απάντηση τους καθώς και το έγγραφο της Αρχής που αναζητά στοιχεία (σε περίπτωση που έχει αποσταλεί απευθείας σε αυτούς), στα Τμήματα της Διεύθυνσης Διευθέτησης Αναφορών, προκειμένου αυτά να αναλάβουν την περαιτέρω επεξεργασία και αποστολή της απάντησης στην αρμόδια Υπηρεσία.

Για λόγους χρηστής διοίκησης οι υπηρεσίες θα πρέπει να μεριμνούν για τη σύνταξη απάντησης το ταχύτερο δυνατό.

Του παρόντος να λάβουν γνώση όλοι οι υπηρετούντες υπάλληλοι.

Ο Διοικητής e-ΕΦΚΑ 

Παναγιώτης Δουφεξής


Το έγγραφο αυτό είναι αποκαλυπτικό, ως προς το γεγονός ότι ο Αθανάσιος Αθανασίου, η Ευανθία Δαβάκη, η Ευανθια Τραγομάλου και οι λοιποί, από τον Φεβρουάριο του 2023 και εφεξής, έχουν γράψει, στα παλαιά τους τα παπούτσια και έχουν παραβεί - την έχουν κουρελιάσει - την οδηγία του Διοικητή και ουδόλως, έχουν τηρήσει την διαδικασία, που προβλέπει η οδηγία αυτή, σχετικά με την οργάνωση των απαντήσεων, σε έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη, ή άλλων ανεξάρτητων αρχών.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη 3/1/2024 και ώρα 15:13, έλαβα, από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη, το κάτωθι e-mail (που κοινοποίησε, στον υπουργό, στον υφυπουργό και στον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών του e-ΕΦΚΑ Γεώργιο Γεράκη, μόνο, που, με τον αιφνίδιο κυβερνητικό ανασχηματισμό, που ανακοίνωσε, εκείνη την ημέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντικατέστησε, με την Δόμνα Μιχαηλίδου, που δεν γνωρίζει τα θέματα, τον, έως τότε, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σπυρίδωνα Άδωνι Γεωργιάδη), ύστερα δικό μου e-mail, με το οποίο, στις 28/12/2023, ζητούσα ραντεβού, με τον Διοικητή, για τα γνωστά προβληματικά, όσον αφορά την νομιμότητά τους, θέματα, στις επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων :



«Κύριε Αναστασόπουλε,

Αρχικά να σας ευχηθώ καλή χρονιά.

Η αλληλογραφία σας εξετάζεται από τη Μονάδα Εσωτερικών Ερευνών, η οποία έχει επιληφθεί των ζητημάτων που θίγετε. Η όποια συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της σχετικής έρευνας.


Με εκτίμηση,


e - ΕΦΚΑ
Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης
Δρ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ
Διοικητής
Τηλ.: +30 210 366 6201- 6204
e-mail: avarver@efka.gov.gr
Ακαδημίας 22, 106 71 Αθήνα»




Απάντησα, με e-mail, προς τον Διοικητή, αυθημερόν, στις 16:02 (με κοινοποίηση, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σπυρίδωνα Άδωνι Γεωργιαδη, που, ως προανέφερα, ήταν, υπό αντικατάσταση, από την Δόμνα Μιχαηλίδου), ως ακολούθως :



«Το πρόβλημα, αγαπητέ κύριε, είναι ότι δεν τίθενται, εκ μέρους σας, κάποια χρονοδιαγράμματα για όσα λέτε ότι γίνονται, γύρω από το ζήτημα των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών. Μένουν αόριστα, ενώ η έρευνα, στην οποία αναφέρεσθε, έπρεπε να έχει γίνει, εδώ και τρία χρόνια. (Σας υπενθυμίζω ότι η πρώτη αναφορά, που υπέβαλα, για το θέμα των παράνομων συντάξεων, υπεβλήθη, με e-mail, στις 31/12/2020). Από τότε, αυτή η υπόθεση τραινάρει και "περνάει από σαράντα κύματα".

Ως εκ τούτου, δεν μου λέτε κάτι, όταν δεν μου ανακοινώνετε ένα κάποιο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της Υπηρεσίας σας. 

Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο - έστω και στο περίπου -, εντός του οποίου πρέπει να προκύψουν αποτελέσματα της όποιας έρευνας, ή των όποιων ερευνών γίνονται;

Δεν νομίζετε ότι είναι λογικό αυτό που ρωτώ;

Καλόν είναι, εάν δεν έχουν ζητηθεί χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των όποιων ερευνών γίνονται, να τα ζητήσετε, διότι δεν είναι δυνατόν να περάσουν πχ άλλα τρία χρόνια, δίχως αποτελέσματα.

Είναι παράλογο αυτό, που ζητώ; Δεν νομίζω.

Θα είναι, λοιπόν, χρήσιμο να το πράξετε. Άλλωστε πρόκειται και για γεννημένες, νομιμοτόκως, χρηματικές απαιτήσεις του Ταμείου, που εβλάβη και οι οποίες δεν είναι σωστό, ούτε νόμιμο, να απωλεσθούν.

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα των προσαυξήσεων των επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, με τα αχρεωστήτως καταβληθέντα, από αυτούς, χρηματικά ποσά, δυνάμει της Φ20210/οικ.9572/369/14/ΦΕΚ1270Β/20-5-2014 Υπουργικής Απόφασης, αυτό είναι ένα άλλο - νέο - θέμα, οπότε είναι λογικό να χρειάζεσθε χρόνο.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό, που κρατώ, από αυτά, που γράφετε, είναι ότι το ραντεβού, που έχω ζητήσει, κάποια στιγμή, θα πραγματοποιηθεί.

Είθε.


Καλή χρονιά.

Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»


Κάπως έτσι, έχουμε φτάσει στο σημείο κλειδί της όλης υπόθεσης. 

Εξαιτίας του τεράστιου κειμένου, που έχει συνταχθεί, αλλά και επειδή είμαστε, σε κρίσιμη φάση αυτής της υπόθεσης, σταματώ, εδώ, σε αυτό το σημείο, το σημερινό δημοσίευμα και θα συνεχίσω και θα ολοκληρώσω το σχεδίασμα της μήνυσης, που πρόκειται να κατατεθεί, σε επόμενο άρθρο, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.


Υπομονή…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Η σκοτεινή πλευρά της Οκτωβριανής εξέγερσης του 1917, στην Ρωσία : Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς “Λένιν”, ο “Alexander Parvus”, ο Kaiser Wilhelm II’ και οι επωφελείς συμβιβασμοί, καθώς και οι, αμείλικτα, ωμές συνεργασίες, που απέδωσαν, μονόπλευρα, καρπούς, υπέρ του ψυχρού και ψύχραιμου ρεαλιστή ηγέτη των Μπολσεβίκων. (Και τους τα πήρε - των Γερμανών - και έκανε την δουλειά του και την πάτησαν)…