Ολοκληρώνοντας το σχεδίασμα της μήνυσης-έγκλησης, για τις κακουργηματικές παρανομίες, στην Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ. Η Ελευθερία Ζαχαράκη, ο Αθανάσιος Αθανασίου, ο Παναγιώτης Δουφεξής και το λοιπό εγκληματικό παρεάκι, μέσα από τα έργα τους, όπως προκύπτουν, από το υπ’ αριθμ. 870/10-3-2024 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. (3).

 





Συνεχίζοντας, τα όσα αφορούν το σχεδίασμα του κειμένου της μήνυσης - έγκλησης, που πρόκειται να κατατεθεί, στο σημείο όπου το άφησα, στις 11 και στις 5 Αυγούστου 2024 [χρήσιμο είναι οι αναγνώστες να δουν τα δυο σχετικά δημοσιεύματα, δηλαδή το : Το σχεδίασμα της μήνυσης, για τις ατασθαλίες, όσον αφορά τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των 65 ετών, έως 31-12-2012 και 67 ετών, από 1-1-2013 και εφεξυυής (2) και το : Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1)] σήμερα σκοπεύω να το ολοκληρώσω και τις προσεχείς ημέρες να φθάσουμε, μετά το απαραίτητο “κτένισμα” του τελικού κειμένου, στην υποβολή της μηνύσεως - εγκλήσεως, στην Εισαγγελία.

Μέχρι τώρα, το συμπέρασμα, που βγαίνει, από τα έργα και την συμπεριφορά των αρμοδίων είναι ένα : 

Κάνουν ό,τι μπορούν, για να μην πράξουν αυτό, που πρέπει να πράξουν.

Αλλά τα πράγματα είναι, πολύ περισσότερο, άσχημα. 

Ας θυμηθούμε, κάποια δεδομένα : 

Οι δυο βασικοί ισχυρισμοί της Αφροδίτης Νιφόρου, τους οποίους προβάλει, είναι :

  1.  Ότι δεν είχε εντολή από τον Διοικητή Αθανάσιο Καποτά, να αναστείλει, ή να διακόψει τις παράνομες επικουρικές συντάξεις, που η ίδια διαπίστωσε, στην υπ’ αριθμ. 682/11-10-2017Έκθεση Ελέγχου του Κλιμακίου Ελέγχου, στο οποίο ήταν επικεφαλής και
  2. Ότι, αργότερα, το 2020, όταν τοποθετήθηκε ως Διευθύντρια, στην αρμόδια Διεύθυνση Επικουρικών Συντάξεων των βενζινοπωλών, «δεν πρόλαβε».

Όπως προκύπτει, από την υπουργική απόφαση, Φ.80000/55949/14809/4288/30-12-2016 ΦΕΚ Β’, στο άρθρο 5, παράγραφος ιδ, είναι σαφέστατη η αποκλειστική αρμοδιότητα και η προσωπική ευθύνη της Αφροδίτης Νιφόρου, ως Προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου, ανάμεσα, στα άλλα, να παρακολουθεί «την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητα των διορθωτικών μέτρων, από τις ελεγχόμενες Μονάδες του Ταμείου, για την επαρκή αντιμετώπιση των αδυναμιών και των παρατηρήσεων που καταγράφονται, στις εκθέσεις των πάσης φύσεως ελέγχων (εσωτερικών ελεγκτών και εξωτερικών ελεγκτών), με σχετική ενημέρωση της Διοίκησης» και όχι, περιμένοντας οποιαδήποτε εντολή του Διοικητή - μια εντολή, που, άλλωστε, υπήρξε, απευθυνόταν στην ΣΤ’ Διεύθυνση, ήτοι, με την υπ’ αριθμ. 194506/23-11-2017 οδηγία, που εξέδωσε ο Διοικητής και διανεμήθηκε, στην ίδια την Αφροδίτη Νιφόρου, ως Προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικών Ελέγχων του ΕΤΕΑΕΠ, στον Γενικό Διευθυντή Νικόλαο Καλάκο και στον υποδιοικητή Δημήτριο Κυριακόπουλο

Πρόκειται, λοιπόν, για υποχρέωση απλής ενημέρωσης του Διοικητή και όχι, για αναμονή εντολής του και ως εκ τούτου, αυτά τα έργα της παρακολούθησης της εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των διορθωτικών μέτρων από την ελεγχόμενη Διεύθυνση (επικεφαλής η Γεωργία Τσερπέλη, κατόπιν, το 2019-2020, η Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου και από τον 2/2020, η Αφροδίτη Νιφόρου και ύστερα, από τον 4/2020, πάλι, η Γεωργία Τσερπέλη και κατόπιν η Αργυρώ Πίκουλα και μετά, η Άννα Πετροπούλου, τώρα δεν έξω τί γίνεται) και από το ελεγχόμενο Τμήμα Επικουρικών Συντάξεων (Προϊσταμένη η Όλγα Καραθάνου, από τις αρχές του 2017, έως τέλος του 2023· τώρα δεν ξέρω τί γίνεται), για την επαρκή αντιμετώπιση όσων προβλημάτων, ευθέως, περιγράφονται, όσον αφορά τις, υπό έλεγχο, επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, στην Έκθεση Ελέγχου, υπ’ αριθμ. 682/10-11-2017, που συνετάχθη, από και με την καθοδήγηση της Αφροδίτης Νιφόρου, ως Προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ και ως επικεφαλής του σχετικού Κλιμακίου Ελέγχου.

Ως, εκ των ανωτέρω, προκύπτει ο πρώτος ισχυρισμός της Αφροδίτης Νιφόρου, αποτελεί μύθευμα και είναι παιδαριώδης.

Μύθευμα και παιδαριώδης είναι και ο δεύτερος ισχυρισμός της ότι, ως Διευθύντρια, στην αρμόδια Διεύθυνση, κατά την χρονική περίοδο 2/2020 - 4/2020, δεν πρόλαβε να προβεί, στις ενέργειες, που, πολύ καλώς, γνώριζε, από το πρόσφατο, τότε, παρελθόν του Ελέγχου, που η ίδια διεξήγαγε και που εξέδωσε την 682/10-11-2017 Έκθεση Ελέγχου και τα συμπεράσματα και τις προτάσεις, που έκανε, μέσα σε αυτήν την Έκθεση Ελέγχου· δηλαδή να ανασταλούν και να αναθεωρηθούν οι παράνομες επικουρικές συντάξεις και συνταξιοδοτήσεις των βενζινοπωλών. Άλλωστε, δεν ξεκίνησε, καν, τις διαδικασίες, που έπρεπε, ούτε το 2017, ούτε και το 2020. 

Άφησε τα πράγματα, ως είχαν, με αποτέλεσμα την βαρύτατη, συνεχόμενη και διαρκείας βλάβη/μείωση της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού, ήτοι του ΕΤΕΑΕΠ, έως την 29/2/2020 και του e-ΕΦΚΑ, από την 1/3/2020, οπότε το τέως ΕΤΕΑΕΠ, εντάχθηκε, στον παρόντα ασφαλιστικό οργανισμό.

Γιατί η Αφροδίτη Νιφόρου έπραξε όσα έπραξε (ή, κατά το ορθόν, γιατί, εν γνώσει της και, επί σκοπώ και κακοβούλως, παρέλειψε και απέφυγε να πράξει);

Απλούστατα, κατ’ αρχήν, διότι δεν θέλησε να κοπιάσει, δεν θέλησε να κουραστεί και να αντιμετωπίσει τις διαμαρτυρίες των βλαπτόμενων, επικουρικώς, συνταξιούχων βενζινοπωλών· και όχι, μόνον, αυτό. 

Με λίγα λόγια, δεν έπραξε, ενσυνείδητως, αυτά, που ήταν υποχρεωμένη, ευθέως και εκ του νόμου, να πράξει και στις δυο χρονικές φάσεις, όπου ενεπλάκη, στην υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, αρχικώς, το 2017, ως Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ελεγχου του ΕΤΕΑΕΠ και μεταγενέστερα, το 2020, ως Διευθύντρια της αρμόδιας  Διεύθυνσης.

Δεν φταίει, βέβαια, μόνον, η Αφροδίτη Νιφόρου. Φταίει και η Γεωργία Τσερπέλη, που ως Διευθύντρια, το 2017 και σε συννενόηση, με την Αφροδίτη Νιφόρου, δεν προχώρησε, στις δέουσες ενέργειες, όπως και η αρμόδια Προϊσταμένη του Τμήματος των επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, που ακολούθησε τις εντολές της Γεωργίας Τσερπέλη.

Και φυσικά, φταίει και ο τότε Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Θανάσης Καποτάς, που έλαβε την υπ’ αριθμ. 682/10-11-2017 Έκθεση Ελέγχου και άφησε τα πράγματα, δίχως να διατάξει, ως όφειλε, εκ των πραγμάτων και των γεγονότων, την διεξαγωγή ΕΔΕ, γύρω από αυτήν την υπόθεση και επειδή άφησε ανεξέλεγκτη την Αφροδίτη Νιφόρου, της οποίας ήταν ο άμεσος υπηρεσιακός προϊστάμενος. Και αυτές οι παραλείψεις του, τότε, Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ, μόνον, τυχαία δεν είναι.

Το γιατί δεν έπραξε αυτά, που έπρεπε να πράξει, ο Αθανάσιος Καποτάς θα πρέπει να το εξηγήσει ο ίδιος· αν και εδώ, είναι προφανές ότι εμπλέκεται και το εποπτεύον Υπουργείο, αφού ο Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ δεν έπραττε τίποτε, χωρίς να το ξέρει το Υπουργείο· δηλαδή ο αρμόδιος, καθ’ ύλην υφυπουργός Αναστάσιος Πετρόπουλος, που έλεγχε και ενέκρινε (ή απέρριπτε) όσα, επί σοβαρών θεμάτων, σκόπευε να πράξει και όσα έπραττε ο Αθανάσιος Καποτάς. Και η υπόθεση των κριθεισών, ως παράνομων Αποφάσεων επικουρικής συνταξιοδότησης των πρατηριούχων υγρών καυσίμων ήταν και παραμένει σοβαρό θέμα.





Εν τω μεταξύ, οι διαμαρτυρίες μου, προς τον Συνήγορο του Πολίτη για τις ένοχες πρακτικές και συμπεριφορές, που ακολουθούν οι υπηρεσιακοί και λοιποί παράγοντες του e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι φαίνεται, πλέον, να ενεργούν, ως εγκληματική οργάνωση, συνεχίστηκαν και το αποτέλεσμα αυτών των διαμαρτυριών, αλλά και των εκκρεμοτήτων, που υπάρχουν, είναι ότι ο Συνήγορος του Πολίτη εξέδωσε το, παραπάνω, λεπτομερέστατο και καταπελτικό έγγραφό του, το οποίο κονιορτοποιεί τα “επιχειρήματα” και τις εξακολουθητικές, διαχρονικά, άθλιες πρακτικές και συμπεριφορές των αρμοδίων διοικητικών οργάνων του e-ΕΦΚΑ, που, τώρα, αγγίζουν και την πολιτική του ηγεσία (τον Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού). 

Ο Συνήγορος του Πολίτη απηύθυνε το, παραπάνω, έγγραφο, επιπροσθέτως και ειδικά, για πρώτη φορά,, στον Διοικητή Αλέξανδρο Βαρβέρη και στον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Εσωτερικών Ελέγχων και Ερευνών, ζητώντας την διευθέτηση όλων των εκκρεμών ερωτημάτων και ζητημάτων που, έχουν μείνει, χωρίς να επιλυθούν, εδώ και 13 μήνες, τουλάχιστον, από τον Ιανουάριο του 2023.

Έτσι, στις 15/2/2024, έστειλα e-mail, στους αποδέκτες του, παραπάνω, εγγράφου του Συνηγόρου του Πολίτη, όπου, αφού παραθέτω το 330329/7926/15-2-2024 έγγραφο της, εν λόγω Ανεξάρτητης Αρχής, αναφέρω :

«Κατόπιν τούτων, που κατεξευτελίζουν και κονιορτοποιούν τις παραδιοικητικές πρακτικές των οργάνων σας, που δρουν δίκην εγκληματικής συμμορίας., ζητώ :

  1.  Να επιληφθούν ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης και η εποπτεύουσα Υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου του έργου της εξαρθρώσεως και της πατάξεως των υπευθύνων, για τις, ως άνω, παράνομες πρακτικές.
  2. Να παραπέμψουν στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, τον φάκελλο της υπόθεσης, για το ποινικό της σκέλος (παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας, ενσυνείδητη μείωση της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού), με προεξάρχοντα κατηγορούμενο, στην παρούσα φάση, τον Αθανάσιο Αθανασίου, του οποίου οι παράνομες πρακτικές και η εγκληματική κακοβουλία του περιγράφονται, στο, παραπάνω έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη. Και φυσικά, μαζί του πρέπει να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, με βάση το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και οι συναυτουργοί και οι συνεργοί του.
  3. Να ασκηθούν οι πρέπουσες πειθαρχικές διώξεις, εις βάρος όλων αυτών, που με κοροϊδεύουν, εδώ και 13 μήνες, τουλάχιστον· και για την ακρίβεια, επί 19 μήνες, από τον Ιούλιο του 2022.
  4. Να μου απαντήσουν η Υπουργός και ο Διοικητής, ή οποίος άλλος κριθεί αρμόδιος να απαντήσει, γνωρίζοντας μου όλες τις λεπτομέρειες, για την παραπομπή της υπόθεσης, στην ποινική Δικαιοσύνη και τη πειθαρχική διαδικασία και τη πρέπουσα τιμωρία του Θανάση Αθανασίου και των συνεργατών/συνεργών του, σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, που διέπραξαν και διαπράττουν, οι οποίες διώκονται, αυτεπαγγέλτως.
  5. Όλα αυτά παρακαλώ να γίνουν συντόμως.

Τέρμα το δούλεμα και η κοροιδία, που υπέστην».





   




Την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, έλαβα, από τον Συνήγορο του Πολίτη, όπως προκύπτει, από τα, ανωτέρω, παρατιθέμενα έγγραφα, τα, παραπάνω, δυο έγγραφα του e-ΕΦΚΑ, ήτοι, από την Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών (Ευανθία Δαβάκη), το 964/14-3-2024 , που διαβίβαζε το έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Ευφροσύνη Τραγομάλου), υπ’ αριθμ. 870/10-3-2024 έγγραφο.

Έτσι, “ξεκλειδώθηκε” η υπόθεση και αναδύθηκε όλη η δυσοσμία των κακουργηματικών εγκληματικών ενεργειών των υπηρεσιακών οργάνων του e-ΕΦΚΑ, η οποία, επιμόνως και διαχρονικά, κρυβόταν και έμενε, στο σκοτάδι. 

Τα περιεχόμενα των εγγράφων αυτών, αν και είναι, μερικώς, παραπλανητικά, έχουν την αξία τους, επειδή η Ελευθερία Ζαχαράκη και ο Αθανάσιος Αθανασίου την πάτησαν, άσχημα και εκτίθενται, ανεπανόρθωτα και αυτοί και ο e-ΕΦΚΑ, αφού, από τα πεπραγμένα αυτών των δυο Γενικών Διευθυντών, που προέρχονται, από το ΕΤΕΑΕΠ, προκύπτει ότι έχουν συγκροτήσει, διαχρονικά, εγκληματική οργάνωση, που δρα συγκροτημένα, εις βάρος μου, με σκοπό να καταδικασθώ, στο ποινικό δικαστήριο, όπου εκκρεμεί η υπόθεση της μήνυσης, που υπέβαλε, εναντίον μου, η Αφροδίτη Νιφόρου, αλλά και εις βάρος του ασφαλιστικου οργανισμού, βλάπτοντας την χρηματική του περιουσία, εκμεταλλευόμενοι, φυσικά, παρανόμως και καταχρώμενοι την δομή και την εξουσία, που τους παρέχει ο ασφαλιστικός οργανισμός διότι, κατά την περίοδο Απριλίου 2021 - Ιουλίου 2021 - Σεπτεμβρίου 2021, έστειλαν, τα υπ’ αριθμ. 129806/13-4-2021 και 338410/6-9-2021 έγγραφά τους, με τα οποία αποφάσισαν να “ξεπλύνουν”, τους εαυτούς  τους, από τις βαριές τους ποινικές τους ευθύνες, όπως και την Αφροδίτη Νιφόρου και την Γεωργία Τσερπέλη, για την μη ανάκληση των παράνομων αποφάσεων επικουρικής συνταξιοδότησης των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, και την  διακοπή των χαρακτηρισθεισών (από τους ίδιους· όχι, από εμέ, που έχω περιγράψει την άποψή μου, επί του ζητήματος), ως παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, που δεν είχαν, κατά την συνταξιοδότησή τους, κλείσει τα, από την Νομική Υπηρεσία και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΕΑΕΠ, εκτιμηθέντα, ως νόμιμα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. 

Σκοπός των δραστών είναι να με χαρακτηρίσουν, ως τελούντα, εν αδίκω, με αποτέλεσμα την ποινική μου καταδίκη, ως συκοφάντη της Αφροδίτης Νιφόρου. Και εξέδωσαν αυτά τα δυο έγγραφα και χρησιμοποίησαν, ως όργανα των εγκληματικών σκοπών τους, αρχικά, τον Διευθυντή του Ανθρώπινου Δυναμικού Δημήτριο Παπαχρήστου και τον Τμηματάρχη Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Σωκράτη Μπουλασίκη, που απαντώντας, στην κ. Προανακρίτρια του 22ου Τμήματος, εξέδωσαν, όπως έχω προαναφέρει, το υπ’ αριθμ. Γ10/379/εμπ 2681/2-7-2021 έγγραφο, στην κ. πταισματοδίκη, με το οποίο της γνωρίζουν ότι, στις 1/7/2021 «επί των στοιχείων, που έχουν διαβιβασθεί, στο Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων του e-ΕΦΚΑ και σχετίζονται με τις ως άνω διερευνώμενες από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών καταγγελίες, έχουν ζητηθεί, με το Γ11/106/εμπ2655/1-7-2021 έγγραφο, οι έγγραφες απόψεις του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων».

Ένα ερώτημα, που γεννάται, από όσα αναφέρουν, στην κ. Πταισματοδίκη, οι Δημήτριος Παπαχρήστου και Σωκράτης Μπουλασίκης, αφορά το ποιά είναι τα στοιχεία, που έχουν διαβιβασθεί, στο Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθεσεων; Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται, για το ψευδές, ως προς το περιεχόμενο, υπ’ αριθμ. 129806/13-4-2021 έγγραφο της, τότε, Γενικής Διευθύντριας Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Ελευθερίας Ζαχαράκη, που, με το «έτσι θέλω» και ενώ, εν γνώσει της, διεξαγόταν έρευνα, από την Διεύθυνση Εσωτερικών Ελέγχων του e-ΕΦΚΑ, αποφάσισε να αθωώσει εαυτόν και αλλήλους, με το κύρος της υψηλής, ιεραρχικά, διοικητικής θέσης, που κατείχε και να καπελώσει και να διατρέχει τις εξελίξεις, προκαταλαμβάνοντας τον διεξαγόμενο έλεγχο, από την αρμόδια Διεύθυνση Εσωτερικών Ελέγχων και όπως φαίνεται, το έπραξε, όπως προκύπτει, από το έγγραφο της κ. Ζαζάκη. Το θυμίζω :

“ΓΓΚΑ/Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Ασφάλισης/Διεύθυνση Πρόσθετης και Επαγγελματικής Ασφάλισης/Τμήμα ε 
Τηλέφωνο : 2131516746 Μαρία Βογιατζόγλου.


Θέμα : Σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων των νέων περιοχών του πρώην ΤΕΑΠΥΚ.

Σχετ : 163179/13-4-22 έγγραφο σας.

Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο προκύπτει ότι έχει προκληθεί μεταξύ άλλων για το παραπάνω αναφερόμενο θέμα η από 12/10/17 Γνωμοδότηση του Αυτοτελούς Γραφείου Νομικών Υποθέσεων του πρώην ΕΤΕΑΕΠ, η οποία έχει γίνει αποδεκτή με την αριθμ 1188 απόφαση της 38/2 συνεδρίασης του ΔΣ.

Ωστόσο στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται ότι «3. επειδή …. το ζήτημα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παραμένει ασαφές και στην ληφθείσα για την επίλυση του θέματος με αριθμό 1188/2017 απόφαση του ΔΣ δεν αποδεικνύεται η λογική ακολουθία των συμπερασμάτων στα οποία καταλήγει για τα όρια συνταξιοδότησης».

Μετά τα παραπάνω και επειδή για το θέμα αυτό έχει διενεργηθεί έλεγχος από την αρμόδια Διεύθυνση κατόπιν σχετικής καταγγελίας για την έκδοση μη σύννομων συνταξιοδοτικών αποφάσεων και έχει συνταχθεί σχετική έκθεση, (σχετ : το αριθμ 420131/21-10-21 έγγραφο της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου και Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων) η οποία όμως δεν σας έχει κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα, παρακαλούμε, μετά την κοινοποίηση στην Διεύθυνσή σας της σχετικής έκθεσης, να τεθεί το θέμα στην Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, κατά τα αναφερόμενα στο επισυναπτόμενο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων”.

Τα ίδια, με την Ελευθερία Ζαχαράκη, έπραξε και ο αντικαταστάτης της Αθανάσιος Αθανασίου, όταν η Ζαχαράκη συνταξιοδοτήθηκε, τον Ιούνιο του 2021, με το υπ’ αριθμ. 338410/6-9-2021 έγγραφο του, το οποίο εκδόθηκε την ίδια ημέρα, που πρωτοκολλήθηκε, με ΕΠΟΜΕΝΟ η 338814/54/6-9-2021 Έκθεση Ελέγχου της Μαρίας Κομματά. Και εδώ, στην προκειμένη περίπτωση, το συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο του διοικητικού οργάνου, ο Αθανάσιος Αθανασίου, εξευτελίζει και διασύρει, δημοσίως, τον e-ΕΦΚΑ, όπως έχει πράξει, άλλωστε, με τις απαντήσεις, που δίνει και που περιέρχονται, στον Συνήγορο του Πολίτη.

Τοιουτοτρόπως, ενώ το ερώτημα της κ. Πταισματοδίκου είναι σαφέστατο και αναφέρεται, στο, εάν διενεργήθηκε ΕΔΕ, ή άλλου τύπου έρευνα, από τον e-ΕΦΚΑ, γεγονός που σημαίνει ότι οι Παπαχρήστου και Μπουλασίκης έπρεπε να στραφούν και να ρωτήσουν, αν υπάρχει διεξαγόμενη έρευνα, ως προς τις καταγγελίες μου, στον e-ΕΦΚΑ, ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Δημήτριος Παπαχρήστου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Σωκράτης Μπουλασίκης, που υπογράφουν τα, ως άνω, έγγραφα, ενσυνείδητως και με σαφή δόλια πρόθεση να παραπλανήσουν τις δικαστικές αρχές, ενώ γνώριζαν, πολύ καλά, το τί συνέβαινε, με τον διεξαγόμενο έλεγχο,  δεν στρέφονται, εκεί, που έπρεπε να στραφούν, ήτοι, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για το, εάν διεξήχθη, ή διεξάγεται η άλλου τύπου έρευνα (η οποία άλλου τύπου έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ερευνών του e-ΕΦΚΑ, άλλωστε, ως προαναφέρω, διεξαγόταν, από τον Φεβρουάριο του 2021, με εντολές του Διοικητή και του εποπτεύοντος Υπουργείου και οι Παπαχρήστου και Μπουλασίκης το ήξεραν, όπως το ήξερε και η Ελευθερία Ζαχαράκη και ο Αθανάσιος Αθανασίου), όπως ρωτάει η κ. πταισματοδίκης, αλλά, απευθύνονται, στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων Αθανάσιο Αθανασίουγια να μάθουν τις απόψεις του, τις οποίες, όμως, δεν ζητούσε η κ. πταισματοδίκης! Η κ. πταισματοδίκης ζητούσε άλλα πράγματα. Δεν ζητούσε τις γνώμες του οποιουδήποτε. Ζητούσε, απλούστατα, να πληροφορηθεί, εάν υπήρχε, σε εξέλιξη, ΕΔΕ, ή άλλου τύπου έρευνα.

Έτσι, συγκροτήθηκε, σε δεύτερη φάση και έτσι, έδρασε και δρα η εγκληματική οργάνωση, εντός των δομών του e-ΕΦΚΑ, μόνο, που, τώρα, αποδιοργανώθηκε, καθώς η Ευανθία Δαβάκη και η Ευφροσύνη Τραγομάλου, που, για έναν χρόνο και περισσότερο, «κράτησαν άμυνα» και ύψωσαν ένα τείχος σιωπής και ψευδών, πιεζόμενες λύγισαν, εν μέρει.


Είναι σαφές ότι τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά όργανα του e-ΕΦΚΑ, όπως προκύπτει, από την αλληλογραφία τους, με τον Συνήγορο του Πολίτη, από τον Ιούλιο του 2023, μέχρι τον Νοέμβριο του 2023 (μην ξεχνάμε ότι το πρώτο - από τα τέσσερα, μέχρι τώρα - έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη ουδέποτε απαντήθηκε), αναφερόμενα, στα ερωτήματα, που τους έθεσε ο Συνήγορος, δεν χρησιμοποίησαν τους ορισμούς “υπηρεσιακή έρευνα” και “Ένορκη Διοικητική Εξέταση”, όσον αφορά την υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών και τα έγγραφα, που ζητώ. 

Το, από 19/7/2023 e-mail της Μαρίας Τσουκαλά-Χόρτβαχ, που εκπροσωπούσε την Διεύθυνση Διαχείρισης Αναφορών του e-ΕΦΚΑ, αφού αναφέρει ότι μου χορήγησαν την από 23/8/2022 Γνωμοδότηση του μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προσδιορίζει, ως “υπόθεσή μου”, που είναι σε εξέλιξη αυτό, που συμβαίνει, ενώ, στο υπ’ αριθμ. 645547/21-11-2023 έγγραφο της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αναφορών του e- ΕΦΚΑ Ευανθίας Δαβάκη, εμπεριέχεται απόσπασμα του υπ’ αριθμ. 640378/21-11-2023 εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Αθανάσιος Αθανασίου), αναφέρεται ότι «η υπηρεσία ενεργεί επί του θέματος, τα δε αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν άμεσα σε εσάς και σε όποιον έχει έννομο συμφέρον, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας». (Ο άνθρωπος αυτός είναι απερίγραπτος! Εν τω μεταξύ, όπως προαναφέρω, ψευδόταν, το 2021, όταν τα ευρίσκε «όλα καλά»).

Απέφευγαν, λοιπόν, όλον αυτόν τον καιρό, από τον Ιανουάριο του 2023, έως τον Μάρτιο του 2024 να αναφέρουν το τί συνέβαινε.

Η αλήθεια είναι ότι, ούτε και τώρα, λένε την αλήθεια. Από το έγγραφο της Ευφροσύνης Τραγομάλου προκύπτει, μεν, αυτό που έκρυβαν ότι δηλαδή, στις 21/9/2022, είχε γίνει δεκτή η αίτηση εξαίρεσης που είχα υποβάλλει, κατά της Ελένης Μπούκαρου στην ΕΔΕ, που διεξαγόταν, από την ίδια, μετά από την από 22 Μαΐου 2022, παράνομη, με βάση το άρθρο 9, παράγραφος 2 του Ν. 4892/22-2-2022, εντολή του Διοικητή Παναγιώτη Δουφεξή. Το συγκεκριμένο βασικό νομοθέτημα, για τον e-ΕΦΚΑ, ήταν γνωστό, σε όλους και φυσικά, στον Διοικητή, που προφανώς «δεν έκανε λάθος». Ήταν επιλογή του το να παραβιάσει τον νόμο.

Έτσι, αναγκαστικά, η διοικητική “δικογραφία” γύρισε πίσω, στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, για να σταλεί, στην Μονάδα Εσωτερικών Ερευνών, στις 3/1/2023, για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και έκτοτε, παραμένει εκεί.

Αυτό ήταν, ανάμεσα στα άλλα, που έκρυβαν, εξακολουθητικά και το οποίο εγώ δεν έπρεπε να το μάθω.

Όμως,  ακόμη και αυτή η διατύπωση, που χρησιμοποιούν, δεν σημαίνει και δεν παραπέμπει, εξ ορισμού, την διεξαγωγή νέας ΕΔΕ. 

Δηλαδή, εδώ και πάλι, αποφεύγεται η αναφορά, στην ύπαρξη έρευνας, ή ΕΔΕ, αφού γίνεται λόγος, για εξέταση της αλληλογραφίας, από την Μονάδα Εσωτερικών Ερευνών, που έχει επιληφθεί των θεμάτων, που θίγω, κάτι που είναι, περιφραστικώς, παραπλήσιο, αλλά υπάρχει πλέον επισημοποιημένη αναφορά, στο πού βρίσκεται η υπόθεση των καταγγελιών μου.

Επίσης, με την κοπτοραπτική διαδικασία, την οποία ακολουθούν, ουσιαστικά, αποκρύπτουν τα κρίσιμα σημεία της Έκθεσης Ελέγχου, που συνέταξε η Μαρία Κομματά, χωρίς να τολμούν να αναφέρουν ότι δεν δικαιούμαι να λάβω γνώση του περιεχομένου της Εκθέσεως αυτής.

Με αφορμή το γεγονός ότι, ουσιαστικά, από το Σάββατο 15/6/2024, ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργικού χαρτοφυλακίου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η υπουργός Νίκη Κεραμέως, την Κυριακή 16/6/2024 της υπέβαλα την, παρακάτω, ηλεκτρονική αναφορά, προκειμένου να την ενημερώσω, με τα γνωστά ζητήματα των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών των, τέως, ΤΕΑΠΥΚ/ΕΤΕΑΕΠ, που, ως γνωστό, από την 1/3/2020, ενσωματώθηκαν, στον e-ΕΦΚΑ και φυσικά, κυρίως, για την ύπαρξη και δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, που έχει σχηματισθεί και δρα, μέσα στα πλαίσια του e-ΕΦΚΑ και την οποία έχω, επανειλημμένως, καταγγείλει. 

Εν τω μεταξύ, ο καιρός περνάει και από την πλευρά του e-ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εξακολουθεί να μην υπάρχει κάποια απάντηση, στα όσα έχω ζητήσει και επειδή υπάρχουν κάποια ζητήματα, τα οποία αφορούν έγγραφα του υπουργείου,  όπως και του e-ΕΦΚΑ, τα οποία αφορούν την δικαστική εκκρεμότητα και τα οποία δεν έχω ζητήσει, απευθύνθηκα, στις 19 Ιουλίου 2024, με αναφορές μου, στην υπουργό Νίκη Κεραμέως και στον e-ΕΦΚΑ, με e-mail, προκειμένου να μου τα χορηγήσουν και το υπουργείο και ο ασφαλιστικός οργανισμός.

Αυτές οι δυο ηλεκτρονικές αναφορές έχουν ως εξής :

Η πρώτη (16/6/2024) : 


«ΘΕΜΑ : Νέα καταγγελία, περί ύπαρξης και δράσης εγκληματικής οργάνωσης, με δομή και λειτουργία στον e-ΕΦΚΑ, εις βάρος εμού ησκαι της περιουσίας του Ταμείου.


Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων σας και γνωρίζοντας ότι είσθε εγκρατέστατη νομικός, όπως και ο αείμνηστος πατέρας σας, από τα χέρια του οποίου έτυχε να περάσω έρχομαι να σας απασχολήσω, με μια παλαιά, αλλά και τρέχουσα ιστορία, που αφορά την υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, η οποία λιμνάζει, εδώ και έτη, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, προς βλάβη των οικονομικών του e-ΕΦΚΑ.

Αυτό συμβαίνει, εξ αιτίας της ύπαρξης δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, εντός του e-ΕΦΚΑ, η οποία αποτελείται, από ανενεργά - και παρασκηνιακώς κινούμενα - και ενεργά μέλη, που επιχείρησαν και συνεχίζουν να επιχειρούν να συγκαλύψουν την υπόθεση, για να προστατεύσουν την υπάλληλο Αφροδίτη Νιφόρου και τους εαυτούς των περισσότερων, εξ αυτών, οι οποίοι είναι η τέως Γενική Διευθύντρια του τέως ΕΤΕΑΕΠ Ελευθερία Ζαχαράκη, που έχει συνταξιοδοτηθεί, ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Θανάσης Αθανασίου, ο τέως Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Δημήτριος Παπαχρήστου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Σωκράτης Μπουλασίκης και πιθανότατα, μέχρι ένα σημείο, η νυν Διευθύντρια, που αντικατέστησε τον Δημήτριο Παπαχρήστου και ίσως και άλλα πρόσωπα, που δεν γνωρίζω.

Για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν θα σας κουράσω, αφού αυτές περιγράφονται στα αμέσως προηγούμενα e-mails μου προς και τους προκατόχους σας, οι οποίοι, βέβαια, δεν γνωρίζω, αν έλαβαν γνώση αυτών, αλλά αυτός, που σίγουρα έλαβε γνώση είναι ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Μηλαπίδης, ο οποίος, με έχει γράψει, στα παλιά του τα παπούτσια και απαξιοί να μου απαντήσει, στα επανειλημμένα αιτήματα, που του έχω υποβάλει και γραπτώς και προφορικώς, μέσω των γραμματέων του, για το τί έπραξε, με τις ηλεκτρονικές αναφορές μου και αν έλεγξε τον e-ΕΦΚΑ, ο οποίος καθυστερεί αδικαιολογήτως, να διεκπεραιώσει την υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών και της ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης, στον ΕΦΚΑ, που παραπλανά το έργο της Δικαιοσύνης, διότι ο ποινικός εισαγγελέας, που έρευνα την μήνυση, που μου έχει υποβάλει η υπάλληλος Αφροδίτη Νιφόρου, για τις εις βάρος της καταγγελίες, που υπέβαλα, στην Υπηρεσία τις οποίες καταγγελίες, πριν καν εξετασθούν και με άγνωστο τρόπο, η εγκληματική οργάνωση διέρρευσε, προς αυτήν, από τότε, που υπέβαλα την, από 31/12/2020 αναφορά μου, όταν, ακόμη, ήμουν ενεργός υπάλληλος (τώρα συνταξιοδοτούμαι, από 1/7/2021) απηύθυνε έγγραφο προς την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του e-ΕΦΚΑ, ως εξής :  (Ακολουθεί το σώμα του εγγράφου).

Τότε, μάλιστα, εκκρεμούσε έρευνα, από τον εσωτερικό έλεγχο του e-ΕΦΚΑ, για την υπόθεση των καταγγελιών μου, ύστερα από δυο εντολές ελέγχου του τότε Διοικητή  Παναγιώτη Δουφεξή (οι υπ' αριθμ. 1/5-2-2021 και 2/23-2-2021), οι όποιες ήσαν γνωστές στους υπογράφοντες το, κάτωθι έγγραφο Δημήτριο Παπαχρήστου και Σωκράτη Μπουλασίκη και φυσικά ότι διεξήγε το έλεγχος για τις καταγγελίες μου. 

Δυστυχώς, η εγκληματική οργάνωση φρόντισε να διαστρέψει την διαδικασία και να εξαπατήσει την Δικαιοσύνη, που ρωτούσε, για το αν υπάρχει έρευνα της Υπηρεσίας, για τις καταγγελίες μου, οι δυο ανωτέρω κύριοι, που, προφανώς, εντάχθηκαν, στην εγκληματική οργάνωση και αντί να απαντήσουν ότι ναι, υπάρχει, σε εξέλιξη έρευνα της Υπηρεσίας, για την υπόθεση των καταγγελιών μου, έστειλαν το, κάτωθι, έγγραφο : (Ακολουθεί το σώμα του εγγράφου).

Οι άνθρωποι αυτοί, αντί να απαντήσουν, για τα, εν εξελίξει, συμβαίνοντα - ότι δηλαδή υπάρχει έρευνα της Υπηρεσίας, για τις καταγγελίες μου - απάντησαν ότι ζήτησαν ακριβώς, την προηγούμενη ημέρα της εκδόσεως του, ανωτέρω, εγγράφου τις απόψεις του, εκ των ηγετών της εγκληματικής οργάνωσης αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Θανάση Αθανασίου (η Ελευθερία Ζαχαράκη είχε συνταξιοδοτηθεί)!!! Και το έπραξαν για να αποπροσανατολίσουν και να εξαπατήσουν τις δικαστικές αρχές, στο έργο, που διεξήγαγαν. 

Αυτά τα έμαθα μόλις τώρα, αφού κατέφυγα στον Συνήγορο του Πολίτη, τον οποίο, επίσης, από τον Ιανουάριο του 2023 κορόιδευαν. Όπως μάλιστα προκύπτει και από το τρίτο συνημμένο έγγραφο της παρούσας (απάντηση ΕΦΚΑ) η Ελευθερία Ζαχαράκη, ως Γενική Διευθύντρια ψευδόμενη εξέδωσε το υπ' αριθμ. 129806/13-4-2021 έγγραφο, με το οποίο βεβαίωνε ότι ουδεμία παρανομία έπραξε η Διεύθυνση, που απασχολείται, με τις επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών του πρώην ΤΕΑΠΥΚ, επειδή δεν υπήρχε εντολή το 2017, του τότε Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ Αθανασίου Καποτά και ότι τους κατηγορώ αδίκως. 

Και όλα αυτά τα βεβαίωνε, ενώ εκκρεμούσε η έρευνα του Εσωτερικού Ελέγχου, την οποία ψευδόμενη δεν ανέφερε η Ελευθερία Ζαχαράκη. Κάτι που έπραξε, επίσης, αργότερα και ο έτερος ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης Θανάσης Αθανασίου, - επιβεβαιώνοντας τα όσα ψευδώς βεβαίωνε η προκάτοχος του και γνωρίζοντας το ψεύδος όσων επιβεβαίωνε -, με το υπ' αριθμ. 338410/6-9-2021 έγγραφο του, με το οποίο, απάντησε, στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, η οποία, με αυτά τα ψευδή στοιχεία, εξαπάτησε, προφανώς την δικαστική αρχή (δείτε το αδίκημα του 242 ΠΚ, που δεν είναι, μόνον, αυτό, που όλοι μαζί, διέπραξαν).

Μάλιστα, αφού η υπόθεση πέρασε, από 40 κύματα, εκκρεμεί, από την 3/1/2023 (!!!), στον Γεώργιο Γεράκη, χωρίς καμμία περαιτέρω, εξέλιξη, αφού, μέχρι και την περασμένη Πέμπτη, οι γραμματείς του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλεξάνδρου Βαρβέρη, μονότονα και διαρκώς, μου απαντούν, στο τηλέφωνο, ότι δεν υπάρχει κανένα νέο, από τον Γεώργιο Γεράκη, δεδομένου, μάλιστα, ότι ο κ. Διοικητής μου έχει υποσχεθεί, γραπτώς, την 3/1/2024, ότι θα πραγματοποιήσει ένα ραντεβού μαζί μου, όταν ο Γεώργιος Γεράκης ολοκληρώσει την έρευνα, που διεξάγει· μόνο που ο Γεώργιος Γεράκης καθυστερεί και δεν γνωρίζω το τί, ακριβώς, ερευνά.

Κυρία Υπουργέ, 

με δεδομένη την νομική σας πληρότητα, δεν θα σας απασχολήσω, περαιτέρω. Άλλωστε, είσθε άριστη γνώστρια των άρθρων του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας και των υποχρεώσεων, που έχετε, βάσει του άρθρου 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και θέλω να νομίζω ότι θα πράξετε αυτά, που πρέπει να πράξετε και ως προς το διοικητικό και ως προς το ποινικό τους σκέλος. 

Ελέγξτε, παρακαλώ και το τί έχει πράξει ο Μηλαπίδης και γιατί με περιφρονεί.

Θα ήθελα την απάντησή σας.




Τάσος Αναστασόπουλος»

Η δεύτερη αναφορά (19/7/2024) :

«ΘΕΜΑ : Αναζήτηση εγγράφων αναφορικά, με την εγκληματική οργάνωση στον e-ΕΦΚΑ και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών.

Κυρίες και κύριοι

Το θέμα των παράνομων επικουρικών συντάξεων στο τέως ΕΤΕΑΕΠ/ΤΕΑΠΥΚ, σας είναι, απολύτως, γνωστό και είναι - τουλάχιστον - περίεργη η σιγή σας ·τελευταία γενική και αόριστη ενημέρωση είχα, από τον κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη, στις 3-1-2024, όπου μου ανέφερε ότι τα θέματα, που έχω θέσει εξετάζονται από την Μονάδα Εσωτερικών Ερευνών και συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί, όταν τελειώσει η έρευνα.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η έρευνα δεν τελειώνει, παρά το γεγονός ότι, εκκρεμεί, εκεί, από τις 3-1-2023 και εν τω μεταξύ έχουν προκύψει συντριπτικά στοιχεία, που δείχνουν τους πρωταγωνιστές αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Από την άλλη, τα χρόνια περνούν, γερνάμε και ουδείς γνωρίζει το τί μπορεί να μας συμβεί, ενώ, επίσης, η χρηματική βλάβη του ασφαλιστικού οργανισμού παραμένει και μεγαλώνει.

Θυμίζω το υπ’ αριθμ. 870/10-3-2024 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του e-ΕΦΚΑ :

(Ακολουθεί το κείμενο του εγγράφου).

Αυτό το έγγραφο, αν και μου καθιστά γνωστές σοβαρές πτυχές της υπόθεσης, που δεν γνώριζα, είναι απατεωνίστικο, όπως άλλωστε σας εχω γνωρίσει, αλλά σείς τηρείτε σιγήν ιχθύος.

Η υπόθεση, εν μέρει, ξεκινά, από το γεγονός ότι, κακώς, αναθέσατε, στις 22/5/2022, στην
Διευθύντρια Ελένη Μπούκαρου να διεξαγάγει ΕΔΕ, χωρίς να έχει την σχετική αρμοδιότητα.

Αυτή, τότε, με κάλεσε και έδωσα μια πρώτη κατάθεση, στις 7/7/2022, η οποία διεκόπη, για υπόπτους λόγους λέγοντας μου ότι, σε μια εβδομάδα, θα με καλό σε να συνεχίσουμε. Ο καιρός περνούσε και η Ελένη Μπούκαρου δεν με καλούσε, για να συνεχίσουμε την μαρτυρική μου κατάθεση και έτσι, αντιλαμβανόμενος ότι, στο παρασκήνιο γίνονται γεγονότα, τα οποία εκφεύγουν της νομιμότητας, ανησυχούσα, πολύ περισσότερο, αφού έλαβα μερική γνώση του περιεχομένου του υπ’ αριθμ. 42985/22-5-2022 εγγράφου του εποπτεύοντος Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από την, εκεί, υπάλληλο Μαρία Βογιατζόγλου, το οποίο έχει, ως εξής :

“ΓΓΚΑ/Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Ασφάλισης/Διεύθυνση Πρόσθετης και Επαγγελματικής Ασφάλισης/Τμήμα ε 
Τηλέφωνο : 2131516746 Μαρία Βογιατζόγλου.


Θέμα : Σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων των νέων περιοχών του πρώην ΤΕΑΠΥΚ.

Σχετ : 163179/13-4-22 έγγραφο σας.

Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο προκύπτει ότι έχει προκληθεί μεταξύ άλλων για το παραπάνω αναφερόμενο θέμα η από 12/10/17 Γνωμοδότηση του Αυτοτελούς Γραφείου Νομικών Υποθέσεων του πρώην ΕΤΕΑΕΠ, η οποία έχει γίνει αποδεκτή με την αριθμ 1188 απόφαση της 38/2 συνεδρίασης του ΔΣ.

Ωστόσο στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται ότι «3. επειδή …. το ζήτημα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παραμένει ασαφές και στην ληφθείσα για την επίλυση του θέματος με αριθμό 1188/2017 απόφαση του ΔΣ δεν αποδεικνύεται η λογική ακολουθία των συμπερασμάτων στα οποία καταλήγει για τα όρια συνταξιοδότησης».

Μετά τα παραπάνω και επειδή για το θέμα αυτό έχει διενεργηθεί έλεγχος από την αρμόδια Διεύθυνση κατόπιν σχετικής καταγγελίας για την έκδοση μη σύννομων συνταξιοδοτικών αποφάσεων και έχει συνταχθεί σχετική έκθεση, (σχετ : το αριθμ 420131/21-10-21 έγγραφο της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου και Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων) η οποία όμως δεν σας έχει κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα, παρακαλούμε, μετά την κοινοποίηση στην Διεύθυνσή σας της σχετικής έκθεσης, να τεθεί το θέμα στην Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, κατά τα αναφερόμενα στο επισυναπτόμενο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
………….

Αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης


Ζαζάκη Χαρούλα”



Το έγγραφο αυτό αποτελεί απάντηση, σε ερώτημα της Ε’ Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ και κάνει αναφορά, σε ένα άλλο έγγραφο της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου και Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων (το υπ’ αριθμ. 420131/21-10-2021), το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζω και το οποίο - τουλάχιστον, έως τον Μάιο του 2022 - δεν γνώριζε, ούτε η Ε’ Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων (τότε, Διευθύντρια ήταν η κ. Αργυρώ Πίκουλα).

Αυτό το έγγραφο (το υπ´ αριθμ. 420131/21-10-2021 της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου και Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων) δεν το έχω και επιθυμώ να μου το χορηγήσετε, για δικαστική χρήση.

Εν τω μεταξύ, όπως βλέπω, στο έγγραφο της κ. Ζαζάκη, συνεχίζεται η παρελκυστική και αποπροσανατολιστική των όποιων ερευνών διοικητική πρακτική της συμμορίας να παραπέμπονται τα θέματα, που αφορούν, πλήρως, νομικής φύσεως θέματα, όχι εκεί, που, αρμοδίως, πρέπει να τεθούν, δηλαδή, στην Νομική Υπηρεσία του ασφαλιστικού οργανισμού, αλλά, αναρμοδίως, σε διοικητικά όργανα, τα οποία δεν έχουν την απαραίτητη νομική γνώση, εμπειρία και εξειδίκευση, για να επιλύουν αυτής της φύσεως τα νομικά θέματα.

Και εδώ, στην προκειμένη περίπτωση, το συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο του διοικητικού οργάνου, ο Αθανάσιος Αθανασίου, εκτός από άσχετος, στα νομικής φύσεως θέματα, σε βαθμό, που να εξευτελίζει και να διασύρει, δημοσίως, τον e-ΕΦΚΑ, με τις απαντήσεις, που δίνει και που περιέρχονται, στον Συνήγορο του Πολίτη, όπως γνωρίζετε, είναι και ύποπτος ως ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης, εντός του e-ΕΦΚΑ, όπως σας έχω καταγγείλει· αλλά δεν αισθάνομαι ότι έχετε συγκινηθεί, από αυτήν την καταγγελία και τον έχετε, περί πολλού.

Εν πάση περιπτώσει, το τί πράττει και το τί δεν πράττει ο καθείς, θα κριθεί, από αυτούς που πρέπει να κρίνουν.

Επί του παρόντος, ανάμεσα, σε όλα τα άλλα, που έχω ζητήσει να μου χορηγήσετε, προσθέτω ότι ζητώ και το πλήρες κείμενο της κ. Ζαζάκη (42985/22-5-2022, καθώς και το συνημμένο αυτού έγγραφο, που αναφέρεται, στο κείμενο της Ζαζάκη· αυτά τα αιτήματα αφορούν την υπουργό, που καλόν και χρήσιμο είναι να ενεργοποιηθεί και τον Μηλαπίδη, αλλά αν μου το δώσουν και από τον e-ΕΦΚΑ, κάτι τέτοιο δεν με "χαλάει" καθόλου), όπως και τα έγγραφα :

1) 163179/13-4-2022 της Ε' Διεύθυνση επικουρικής ασφάλισης και συντάξεων του e-ΕΦΚΑ.

2) 420131/21-10-2021 της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου και Ελέγχων Εσωτερικών Ερευνών (κάποια ανοησία, πιθανότατα, θα έχοντας διαπράξει, εκεί).

Αναμένω τάχιστες απαντήσεις σας.



Αναστάσιος Αναστασόπουλος»

Απαντήσεις δεν έχουν υπάρξει και αυτή είναι η συνήθης πρακτική των Υπουργών αυτού του Υπουργείου, η οποία, είναι, προφανώς, παράνομη.

Η υπόθεση μπορεί να ξεκίνησε, από την Ελευθερία Ζαχαράκη και τον Αθανασίου Αθανασίου, αλλά προκύπτει ότι εμπλέκονται, πέραν αυτών και άλλοι ανώτεροι και ανώτατοι παράγοντες του ασφαλιστικού οργανισμού, ίσως και του εποπτεύοντος Υπουργείου, με πρώτον τον Παναγιώτη Δουφεξή, ο οποίος, με την κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας, που διέπει τον e-ΕΦΚΑ, όσον αφορά την διεξαγωγή ένορκων διοικητικών εξετάσεων, ουσιαστικά, αποκάλυψε ότι ήθελε να αποφύγει την εμπλοκή του ανώτατου δικαστικού, στην διεξαγωγή της ΕΔΕ και φυσικά, αυτός είναι ένα μέρος της ηγετικής ομάδας, που συγκροτούν, την, καταγγελλόμενη από εμέ, εγκληματική οργάνωση, η οποία χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί, ακόμη και τώρα, την ιεραρχική δομή και την λειτουργία του ασφαλιστικού οργανισμού, προκειμένου να δρα, με αυτόν τον συγκροτημένο παράνομο τρόπο και με σκοπούς παράνομους και βλαπτικούς, για την περιουσία του e-ΕΦΚΑ και εναντίον μου.

Είναι προφανές ότι οι εντολές έχουν δοθεί από ψηλά. 

Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. 

Και φυσικά εννοείται ότι πρέπει ο e-ΕΦΚΑ να υποχρεωθεί να προσκομίσει την διοικητική “δικογραφία”, που έχει σχηματισθεί, μέχρι τώρα και η οποία βρίσκεται, στην Μονάδα Εσωτερικών Ερευνών του ασφαλιστικού οργανισμού. Όπως, επίσης, πρέπει να υποχρεωθεί η εποπτεύουσα Υπουργός (το Υπουργείο) να προσκομίσει τα στοιχεία, που έχει και αφορούν την υπόθεση και να εξηγήσουν η ίδια, οι προκάτοχοι της (Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Χατζηδάκης, Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Δόμνα Μιχαηλίδου), αλλά και οι συνεργάτες τους, (ο υφυπουργός Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Μηλαπίδης, ο νομικός σύμβουλος του Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη, ο Παναγιώτης Αθανασίου και όσοι άλλοι έχουν εμπλακεί), το τί έπραξαν και γιατί, ουδέποτε, απάντησαν, στις αναφορές, που τους υπέβαλα, αν και είχαν και τυπική και ουσιαστική υποχρέωση να μου απαντήσουν, με απέστειλα κοινοποιήσεις των ενεργειών τους, έστω και αν διαβίβασαν αυτές τις αναφορές, εκεί όπου έκριναν ότι έπρεπε να τις διαβιβάσουν.

Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, εις βάρος των οποίων θα κατατεθεί η μήνυση – έγκληση, αυτά προκύπτουν, από το παρατιθέμενο ιστορικό της υποθέσεως.

Τοιουτοτρόπως, το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής της μηνύσεως – εγκλήσεως έχει ολοκληρωθεί.

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, 12/8/2024 και ώρα 13:08, έστειλα, το, κάτωθι e-mail, στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στον γενικό γραμματέα Κοινωνικων Ασφαλίσεων :

«Γνωστοποίηση, αναφορικά, με την εγκληματική οργάνωση στον e-ΕΦΚΑ και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών.

Για να είμαι ευθύς, απέναντι σας, σας γνωστοποιώ τα κάτωθι δημοσιεύματα, που σας αφορούν :

1) https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/08/e-1.html
2) https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/08/e-65-31-12-2012-67-1-1-2013-2.html
3) https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/08/e-87010-3-2024-3.html

Δεν είναι φρόνιμο να τα αγνοήσετε.



Α. Αναστασόπουλος».

Έτσι, δεν μπορούν να πουν ότι δεν γνωριζαν…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Η σκοτεινή πλευρά της Οκτωβριανής εξέγερσης του 1917, στην Ρωσία : Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς “Λένιν”, ο “Alexander Parvus”, ο Kaiser Wilhelm II’ και οι επωφελείς συμβιβασμοί, καθώς και οι, αμείλικτα, ωμές συνεργασίες, που απέδωσαν, μονόπλευρα, καρπούς, υπέρ του ψυχρού και ψύχραιμου ρεαλιστή ηγέτη των Μπολσεβίκων. (Και τους τα πήρε - των Γερμανών - και έκανε την δουλειά του και την πάτησαν)…