Oι υπηρετούντες, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, “πουλάνε τρέλα”; Ίσως. Πάντως, κάτι δεν πάει καλά, εκεί. (Η, από 4-6-2024, αναφορά μου, προς την Διοικήτρια της ΕΑΔ Αλεξάνδρα Ρογκάκου).

 



Πραγματικά, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, πουλάνε τρέλα, απρέπεια και αναίδεια.

Καθώς έχουν περάσει, σχεδόν τρεις μήνες, από τις τελευταίες αναφορές, που έχω υποβάλει, στην, εν λόγω, Αρχή [το αναγνωστικό κοινό μπορεί να διαβάσει το δημοσίευμά μου, σε αυτό, εδώ, το μπλογκ, με τίτλο : Η «Εθνική Αρχή Διαφάνειας», ισχυρίζεται ότι οι γνώμες και οι απόψεις, που αποτυπώνονται, στα έγγραφά της, δεν την εκφράζουν «κατ’ ανάγκη», επισήμως, αλλά εκφράζουν τους συντάκτες τους!!! (Το, από 8/3/2024 ηλεκτρονικό της μήνυμα και οι, από 8 και 9/3/2024, απαντητικές ηλεκτρονικές αναφορές μου, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών του TEAΠYK και τους ιδιώτες Γενικούς Διευθυντές, στον e-ΕΦΚΑ).] και επειδή δεν υπήρξε, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση και πολύ περισσότερο, ούτε γράμμα και γραφή, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τηλεφώνησα, στις 27/5/2024, στην κυρία Δεληγιάννη, που υπηρετεί, εκεί και της ανέφερα το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο, φυσικά και θυμόταν, επισημαίνοντας την διαφωνία μου, με όσα έγραφαν.

Η κυρία Δεληγιάννη μου είπε ότι πρέπει να απευθυνθώ, στην Προισταμένη της, την κ. Παπούλη, όπως είχα πράξει και στο παρελθόν.

Πράγματι, την ίδια ημέρα και τις επόμενες τηλεφωνούσα, στην κ. Παπούλη, αλλά ουδείς σήκωνε το τηλέφωνο. Τελικά, χθες, Τρίτη 4/6/2024, η, εν λόγω, κυρία σήκωσε το τηλέφωνο. Της είπα ποιός είμαι και το τί ζητώ, για να μου απαντήσει ότι πρέπει να απευθυνθώ, στην κυρία Δηληγιάννη. 

Απήντησα, στην κυρία Παπούλη, ότι η κυρία Δεληγιάννη, με παρέπεμψε, σε αυτήν και προσπάθησα να της επεξηγήσω τα όσα ζητώ, με την γραπτή διαφωνία μου. Μου είπε ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει, της ανέφερα το περίεργο, απίστευτο και απαράδεκτο ακροτελεύτιο κείμενο των επιστολών της Αρχής, ότι δηλαδή «Οποιεσδήποτε απόψεις ή γνώμες που εκφράζονται σε αυτό το μήνυμα είναι εκείνες του ατόμου (ων) και όχι κατ’ ανάγκη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας» και της ζήτησα εξηγήσεις, επ’ αυτού, καθώς και το πού πρέπει να απευθυνθώ, για να έχω μια σαφή και δεσμευτική απάντηση, που να εκφράζει, επισήμως, την Αρχή. 

Η κυρία Παπούλη μου απάντησε ότι «κύριε Αναστασόπουλε, δεν γνωρίζω την ύπαρξη του κειμένου, που μου λέτε», για να της απαντήσω ότι εγώ έχω τα κείμενα των απαντήσεων της Αρχής, που γράφουν, αυτά, που της ανέφερα. Στην συνέχεια η κυρία Παπούλη επαναλάμβανε, συνεχώς, καθώς, προσπαθούσα να της μιλήσω, ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη του κειμένου, που αναφέρω και ότι δεν γνωρίζει το πού πρέπει να απευθυνθώ και μονότονα επαναλαμβανόμενα ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει και ενώ προσπαθούσα να της μιλήσω, χωρίς να με αφήνει να εκφράσω τα ερωτήματα που είχα, μου έκλεισε, κατάμουτρα και αναιδώς, το τηλέφωνο, με αποτέλεσμα, η τηλεφωνική αυτή συνδιάλεξη να διακοπεί, με την δική της βούληση, μονομερώς και απροσδοκήτως.

Ύστερα από αυτή την κακή εξέλιξη, συνέταξα, αυθωρί, την, παρακάτω, αναφορά, απευθυνόμενος, στην Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου, στέλνοντας την αναφορά αυτή, απευθείας, στην ίδια την Διοικήτρια (στο προσωπικό της e-mail, που είναι το : alexandra.rogakou@aed.gr).

Το κείμενο αυτής της χθεσινής αναφοράς, προς την Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου, έχει, ως ακολούθως :


ΘΕΜΑ : Αναφορά, που έχει και πειθαρχικό χαρακτήρα, αλλά και αφορά την διερεύνηση καταγγελιών, που οι ελεγκτές σας αρνούνται να διερευνήσουν.


Κυρία Διοικήτρια.

Σας καλημερίζω και σας καταγγέλλω τα κάτωθι :

Σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, μίλησα τηλεφωνικά, με την κυρία Παπούλη (2132129843 και ώρα 9:14), ύστερα από τηλεφωνική υπόδειξη της κυρίας Δεληγιάννη (2132129836), στην οποία είχα τηλεφωνήσει, στις 27/5/2024 (και ώρα 12:09), προκειμένου να μου δοθούν πληροφορίες, για την τύχη τριών αναφορών μου, που πρωτοκολλήθηκαν, στην Αρχή σας, ως ακολούθως :

  1. Αρ. Πρωτοκόλλου: 10959 ΕΙ 2024 

Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 11/03/2024

Θέμα: FW: Ο e-ΕΦΚΑ χρωστάει εκατομμύρια ευρώ, για προσαυξήσεις - από, υπερβαλλόντως, καταβεβλημένα ποσά -, στις επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, παρά την Φ20210/4231/1152/26-2-2004 (ΦΕΚ427Β/2-3-2004) Υπουργική Απόφαση και κάνει το κορόιδο.

Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 08/03/2024


  1. Αρ. Πρωτοκόλλου: 11299 ΕΙ 2024 

Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 12/03/2024

Θέμα: Αποστολή e-mail, προς πρωτοκόλληση και συσχέτιση με τα Αρ. Πρωτοκόλλου: 10959 ΕΙ 2024 Ημ/νια Πρωτοκόλλου: e-mails μου 11/03/2024 και Αρ. Πρωτοκόλλου: 11103 ΕΙ 2024 Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 11/03/2024 .

Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 12/03/2024


  1. Αρ. Πρωτοκόλλου: 11103 ΕΙ 2024 

Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 11/03/2024

Θέμα: Γνωστοποίηση δημοσιεύματος της 10/3/2024, στον ηλεκτρονικό τύπο.

Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 11/03/2024



Οι αναφορές αυτές αποτελούν, συνέχεια προηγούμενων αναφορών μου, που θεωρήθηκε, από άγνωστους ελεγκτές, ότι δεν εμπίπτουν, στην αρμοδιότητα της Αρχής σας και υποβλήθηκαν οι, ως άνω, αναφορές, επειδή διαφωνώ, με το περιεχόμενο των απαντήσεων που έλαβα.

Δεν θα σας κουράσω πολύ, απλώς, θα αναφέρω την τελευταία απάντηση που έλαβα, στις 8/3/2024, η οποια έχει ως εξής, επι της ουσίας της :

«Προς τον κο Αναστάσιο Αναστασόπουλο

Σχετ.: α) Η με ΑΒΚ: Κ2552/23 (αριθ. πρωτ. 52346 ΕΙ 2023/ 06.12.2023) καταγγελία σας.

β) Τα με αριθ. πρωτ. 5777, 5782, 5909 ΕΙ 2023/08.02.2024και 6014 ΕΙ 2024/09.02.2024 μηνύματά σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 83 παρ.2 περ.(ιστ) του ν.4622/19, στο οποίο ρητά προβλέπεται ότι «2. Η Αρχή έχει, ιδίως, τις ακόλουθες αρμοδιότητες: … (ιστ) την υποδοχή, επεξεργασία, αξιολόγηση και την κατά περίπτωση διερεύνηση ή αρχειοθέτηση καταγγελιών ή αναφορών, που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Αρχής …», η ανωτέρω (α) σχετική καταγγελία σας αρχειοθετήθηκε, καθόσον i) για την υπόθεση υπάρχει προσφυγή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και ii) ως προς τα διαλαμβανόμενα που αφορούν σε ιδιωτική διαφορά με την Προϊστάμενη του ΕΦΚΑ είναι εκτός αρμοδιοτήτων της Αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 83 του ν.4622/19.

Ως προς τα (β) σχετικά ισχύουν τα διαλαμβανόμενα στο από 08.12.2023 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Υπηρεσίας μας. Επιπροσθέτως, ως προς τις προθεσμίες που επικαλείστε στα προαναφερόμενα έγγραφα σας γνωρίζουμε ότι δεν έχουν τεθεί υπόψη μας. Ενώ ως προς τις προθεσμίες που τίθενται από τις εσωτερικές μας διαδικασίες σας ενημερώνουμε ότι έχουν ενδεικτικό και όχι υποχρεωτικό χαρακτήρα και ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε εγκαίρως λαμβανομένου υπόψη του υψηλού φόρτου εργασίας». 

Συνοδεύεται, μάλιστα, από ένα περίεργο κείμενο το οποίο είναι πρωτοφανές, για κρατικό όργανο και έχει ως εξής :

«Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το μήνυμα προορίζονται μόνο για τον παραλήπτη και μπορεί να περιέχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες. Εάν δεν είστε ο παραλήπτης, παρακαλούμε να διαγράψετε αυτό το μήνυμα και να ειδοποιήσετε τον αποστολέα. Δεν θα πρέπει να αντιγράψετε ή να διανείμετε αυτό το μήνυμα ή να αποκαλύψετε το περιεχόμενό του σε κανέναν. Οποιεσδήποτε απόψεις ή γνώμες που εκφράζονται σε αυτό το μήνυμα είναι εκείνες του ατόμου (ων) και όχι κατ’ ανάγκη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Καμία εγγύηση δεν συνεπάγεται ότι το μήνυμα αυτό ή οποιοδήποτε συνημμένο είναι απαλλαγμένο από ιούς ή δεν έχει υποκλαπεί και τροποποιηθεί.»

Οι προαναφερόμενες αναφορές μου (η τρίτη, μάλιστα, είναι δημοσίευμα, που σας αφορά) υποβλήθηκαν, λόγω της διαφωνίας μου, με την απάντηση, που έλαβα και ιδιαίτερα, όσον αφορά την επίκληση ότι "ii) ως προς τα διαλαμβανόμενα που αφορούν σε ιδιωτική διαφορά με την Προϊστάμενη του ΕΦΚΑ είναι εκτός αρμοδιοτήτων της Αρχής".

Αυτό το τελευταίο δεν ισχύει, δεν υπάρχει κάποια "ιδιωτική διαφορά μου, με την προϊστάμενη του ΕΦΚΑ", ως προς το θέμα της μη εφαρμογής της υπουργικής απόφασης του Μαΐου του 2014, που αφορά τους επικουρικώς, συνταξιοδοτηθέντες βενζινοπώλες και την μη προσαύξηση των επικουρικών συντάξεων τους από τις Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα την ζημιά εκατομμυρίων ευρώ, για τον ασφαλιστικό οργανισμό. Αυτή η υπόθεση είναι άσχετη, με την μήνυση, που μου έχει υποβάλει η υπάλληλος Αφροδίτη Νιφόρου και αφορά άλλη υπόθεση και φυσικά, εμπίπτει, στις αρμοδιότητες της Αρχής σας. Για τις άλλες δυο καταγγελίες μου, σχετικά, με την τοποθέτηση ιδιωτών Γενικών Διευθυντών, στο ΕΦΚΑ, εν τω μεταξύ, η υπόθεση αυτή έχει λήξει, αφού δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ και ο ΕΦΚΑ θα την εφαρμόσει - αν δεν το έχει, ήδη, πράξει - και ως εκ τούτου, δεν υφίσταται αντικείμενο.

Με δεδομένη την απαράδεκτη διατύπωση, που αφορά το γεγονός ότι οι απόψεις των οργάνων της Αρχής, δεν είναι, κατ' ανάγκην, την Αρχή σας, κατέφυγα, προσωπικά, σε σας κυρία Διοικήτρια, με τις, ανωτέρω, αναφορές μου και το δημοσίευμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/03/832024-8-932024-teayk.html  , που σας αφορά, διαμαρτυρόμενος, για τα όσα συμβαίνουν, ζητώντας να τοποθετηθείτε, υπευθύνως και εγκρίτως, εκφράζοντας, δεσμευτικά, την Αρχή, στην οποία έχω απευθυνθεί. Δεν γνωρίζω, αν έχετε ενημερωθεί, για όλα αυτά.

Έτσι, καθώς πλησιάζουν τρεις μήνες, από τότε, που υπέβαλα τις, ως άνω, αναφορές, τηλεφώνησα, όπως προαναφέρω, στην Υπηρεσία σας και σήμερα, που μίλησα, με την κυρία Παπούλη και αυτή γνωρίζοντας το θέμα, μου είπε ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει και δεν μπορεί να μου τίποτε, για το σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ και όταν της ανέφερα ότι μου λέγεται, στις απαντήσεις, που έλαβα, ότι οι απόψεις, που εκφράζονται, στα κείμενα των απαντήσεων της Αρχής, δεν την εκφράζουν, κατ’ ανάγκην και ότι είναι απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι, όμως, είναι ανώνυμοι και άγνωστοι εις εμέ, η κυρία Παπούλη αρνήθηκε την ύπαρξη αυτού του κειμένου («δεν γνωρίζω την ύπαρξη του κειμένου, που μου λέτε», μου απάντησε, εν τάχει) και μη αφήνοντάς με να ολοκληρώσω αυτό, που ήθελα να της πω, μου έκλεισε, απότομα και κατάμουτρα το τηλέφωνο και η συνδιάλεξη διεκόπη, απροσδοκήτως.

Κατόπιν τούτων, ζητώ να ελεγχθεί, πειθαρχικώς, η κυρία Παπούλη, για την αναιδή συμπεριφορά της, όπως και να ελεγχθεί, πειθαρχικώς, το πώς παρεισέφρησε αυτό το απαράδεκτο κείμενο (και ποιοι ευθύνονται, για αυτό το απίστευτο και απαράδεκτο φαινόμενο), περί της μη, κατ’ ανάγκην έκφρασης της έγγραφης θέσης της Αρχής, στα κείμενα, που συντάσσονται και απευθύνονται, στους διοικούμενους (όπως εγώ) και ότι οι απαντήσεις αυτές, απλώς εκφράζουν τους συντάκτες τους, που είναι ανώνυμοι και άγνωστοι και δημιουργούν την πεποίθηση περι ανασφάλειας, όσον αφορά την ευθύνη, το δίκαιο και την υποτιθέμενη αυθεντία του κράτους, του οποίου η Αρχή είναι τμήμα.

Επίσης, ζητώ την επανεξέταση, από εσάς, της τρίτης καταγγελίας μου, που, παραπάνω, περιέγραψα (αλλά και της πρώτης).

Ελπίζοντας ότι θα λάβω απάντηση και ενημέρωση, από σας, για τις σημερινές καταγγελίες μου (αλλά και τις παρελθούσες), τελώ, εν αναμονή.

Με εκτίμηση


Τάσος Αναστασόπουλος
(κινητό : 6948746076).


Προς το παρόν, αυτά είναι αρκετά και αναδίδουν ένα όχι καλό κλίμα.

Αλλά, ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις· αν υπάρξουν.

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, κιόλας (5/6/2024), ενημέρωσα την κ. Αλεξάνδρα Ρογκάκου, για το, παραπάνω, ηλεκτρονικό δημοσίευμα, με το, κάτωθι e-mail μου, προς αυτήν :

«Και για να γνωρίζετε όλα όσα πρέπει, σας παραπέμπω, στο σημερινό (5/6/2024) ηλεκτρονικό δημοσίευμα, που βρίσκεται, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/06/o-4-6-2024.html , όπου μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν.

Καλή σας ημέρα.


Τάσος Αναστασόπουλος».
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Επειδή η αναφορά, που έστειλα, στην κ. Ρογκάκου, πήγε, σε εσφαλμένο e-mail και σήμερα (Τετάρτη 5/6/2024), μου επεστράφη, ως μη δυνάμενη να επιδοθεί, την ξαναέστειλα, σήμερα, στο ορθό e-mail της Διοικήτριας της ΕΑΔ (alexandra.rogkakou@aead.gr).

Για να δούμε, τί - και αν - πρόκειται να δούμε.


Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Πέμπτη 6/6/2024, με ενημέρωσαν, με e-mail, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ότι πρωτοκόλλησαν την αναφορά, ως ακολούθως :

«Σας ενημερώνουμε ότι το έγγραφο που αποστείλατε στον φορέα ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ πρωτοκολλήθηκε στην υπηρεσία Κεντρικό Πρωτόκολλο με τα ακόλουθα στοιχεία:

Αρ. Πρωτοκόλλου: 25487 ΕΙ 2024
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 06/06/2024
Θέμα: Επαναποστολή Αναφοράς, που έχει και πειθαρχικό χαρακτήρα, αλλά και αφορά την διερεύνηση καταγγελιών, που οι ελεγκτές της ΕΑΔ αρνούνται να διερευνήσουν και να απαντήσουν.
Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 06/06/2024

Το παρόν μήνυμα αποστέλλεται αυτοματοποιημένα μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων.
Παρακαλούμε μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα».

Καλό αυτό, αλλά πρέπει να δούμε και τα αποτελέσματα.

Αν και εφόσον υπάρξουν οποιαδήποτε αποτελέσματα…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.