24-6-2024 Αφέθηκε ελεύθερος ο Julian Assange, ύστερα, από συμφωνία, με το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ και αυτό είναι μια τεράστια νίκη. Ο Jo Biden δεν μπορούσε να αντέξει την έκδοσή του, στις ΗΠΑ και την προφυλάκισή του, έως τις προεδρικές εκλογές.

 

Ο Julian Assange, στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, χωρίς χειροπέδες.


Μόλις προχθές,  Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, ο Julian Assange αφέθηκε ελεύθερος, από την βρετανική φυλακή υψίστης ασφαλείας και αναχώρησε,,αυθημερόν, από την Βρετανία, υστερα, από έναν σωστό και επιβεβλημένο δικαστικό συμβιβασμό, με το αμερικανικό κράτος, ο οποίος προβλέπει ομολογία ενοχής, για την παράνομη απόκτηση και αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων, σχετικά με τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ (χωρίς αποδοχή της κατηγορίας, για κατασκοπεία), σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκισή του από την Βρετανία και τον τερματισμό της πολυετούς δικαστικής του περιπέτειας του 52χρονου Αυστραλού δημοσιογράφου και ακτιβιστή.

Η περιπέτεια του Julian Assange έκλεισε, χθες Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, σε δικαστήριο της Σαϊπάν στον Ειρηνικό Ωκεανό, η οποία είναι ένα από τα τρία νησιά της Κοινοπολιτείας των Βορείων Μαριάνων Νήσων, που είναι, σε πολιτική ένωση, με τις ΗΠΑ. Το δικαστήριο επικύρωσε τη συμφωνία του Julian Assange, με το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ, που προέβλεπε ομολογία ενοχής, από τον ιδρυτή του WikiLeaks, για «συνωμοσία, με στόχο την απόκτηση και αποκάλυψη πληροφοριών, που αφορούν την εθνική ασφάλεια» και την καταδίκη του, σε φυλάκιση 62 μηνών, η οποία είναι ποινή, την οποία εκτίσει, στην Βρετανία. Η ποινή, του επιβλήθηκε, δηλαδή, θα συμψηφίστηκε, με το διάστημα της κράτησής του, στην Βρετανία και ο Julian Assange αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε, στην Αυστραλία.


 .


Το WikiLeaks δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει τον Τζούλιαν Ασάνζ να περπατά ελεύθερος, στην πίστα του αεροδρομίου. Σε ανάρτηση, στο Twitter, το WikiLeaks χαιρετίζει την έκβαση της υπόθεσης, που ήταν αποτέλεσμα «μιας παγκόσμιας εκστρατείας» η οποία έφθασε, μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη. 

«Καθώς επιστρέφει στην Αυστραλία, ευχαριστούμε όλους όσοι μας στήριξαν, αγωνίστηκαν, για εμάς και παρέμειναν, πλήρως, αφοσιωμένοι, στον αγώνα, για την ελευθερία του», αναφέρει ο ιστότοπος του Wikileaks και συμπληρώνει ότι «Η ελευθερία του Julian είναι η ελευθερία μας. Ύστερα από περισσότερα, από πέντε χρόνια, σε ένα κελί 2x3μ., απομονωμένος, επί 23 ώρες, καθημερινά, θα ξαναβρεθεί, σύντομα, με την σύζυγό του Στέλλα και τα δύο παιδιά τους, τα οποία έχουν γνωρίσει τον πατέρα τους, μόνο πίσω από τα κάγκελα».

Η αλήθεια είναι ότι ο Jo Biden δεν μπορούσε να αποδεχθεί την εισβολή της υπόθεσης του Julian Assange, στην προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου και την πλήρη αποξένωση της αριστεράς και κυρίως, την αμερικανικής φοιτητικής νεολαίας, από την προσωπική του υποψηφιότητα, για την επανεκλογή του, ως προέδρου των ΗΠΑ.

Ήδη, αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, από όσα συμβαίνουν, στην Παλαιστίνη και τώρα, ειδικά, στην Γάζα, που αποσταθεροποιεί την προεκλογική του εκστρατεία, λόγω της σαφούς δυσαρέσκειας της ευρύτατης αμερικανικής αριστεράς και της νεολαίας και είναι δεδομένο ότι η έκδοση του Julian Assange, στις ΗΠΑ, καθώς θα γινόταν πεδίο αντιπαράθεσης, στον προεκλογικό αγώνα, θα οδηγούσε, σε δυσχερέστερη θέση τον Jo Biden.

Αυτό, φυσικά, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορούσε να το αγνοήσει και να το διακινδυνεύσει. Ως εκ τούτου, η λύση, που εκμαιεύθηκε, είναι βολική, για τον Jo Biden.

Έστω και έτσι, η κατάληξη της πολυετούς περιπέτειας του Julian Assange, είναι θετική και ευχάριστη.

Και πάνω, από όλα, αναγκαία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης εξακολουθεί πάντα να ταλανίζει την κομμουνιστική αριστερά 50 χρόνια μετά το θάνατο του. Μια ματιά, στις προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες και στις εγγενείς τεράστιες κοινωνικές/ταξικές ανεπάρκειες του πορίσματος της Επιτροπής των Τάσου Βουρνά και Βασίλη Νεφελούδη, της 17/5/1988, για την αποκατάσταση της μνήμης των αγωνιστών της κομμουνιστικής αριστεράς, που συκοφαντήθηκαν και εξοντώθηκαν, από την ζαχαριαδική ηγεσία του ΚΚΕ.