Η απόκρυψη, από τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΦΚΑ Δημήτριο Παπαχρήστου και τον Τμηματάρχη Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Σωκράτη Μπουλασίκη, του γεγονότος ότι, τον Ιούλιο του 2021, διεξαγόταν, ήδη, από τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, έρευνα, από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, για την υπόθεση αυτή, το οποίο γεγονός δεν θέλησαν να γνωρίσουν, στην αρμόδια δικαστική αρχή, η οποία διεξήγαγε προκαταρκτική εξέταση. Οι καταγγελίες μου, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, στον e-ΕΦΚΑ. (1ο μέρος).

 




Για την υπόθεση των παράνομων συντάξεων των βενζινοπωλών, θα παρουσιάσω, αναλυτικά, τις απόψεις μου και τα γεγονότα, στο παρόν και σε επόμενα δημοσιεύματα.

Ύστερα από την μήνυση της Αφροδίτης Νιφόρου, ο εισαγγελέας ζήτησε από την προανακρίτρια να ρωτήσει τον ΕΦΚΑ, αν υπάρχει δική του ΕΔΕ, ή άλλη έρευνα, όσον αφορά τις καταγγελίες μου, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών εις βάρος των τριών Διευθυντριών της αρμόδιας ΣΤ' Διεύθυνσης. (Πρόκειται, για τις Γεωργία Τσερπέλη, Αφροδίτη Νιφόρου και Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου, για παράβαση καθήκοντος, απιστία, περί την Δημόσια Υπηρεσία, έκδοση ψευδών βεβαιώσεων). 

Ειδικά, η Αφροδίτη Νιφόρου υπήρξε, κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2017 - Φεβρουαρίου 2020, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ (το οποίο ΕΤΕΑΕΠ δημιουργήθηκε 1/1/2017 και ενσωμάτωσε, στο πρώην ΕΤΕΑ και τις εφάπαξ παροχές). Στην συνέχεια, από τον Φεβρουάριο 2020, έως τον Απρίλιο 2020, τοποθετήθηκε, ως Διευθύντρια, στην ΣΤ' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων, όπου υπάγονταν και οι επικουρικώς συνταξιούχοι βενζινοπώλες, όποτε αντικαταστάθηκε από την Γεωργία Τσερπέλη, η οποία είχε προϋπάρξει Διευθύντρια, σε αυτήν την Διεύθυνση, από την εποχή του ΕΤΕΑ, από τις 25/4/2016, έως τον Φεβρουάριο του 2019, για να αντικατασταθεί, από την Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου, έως τον Φεβρουάριο του 2020.

Το πρώτο, παραπάνω, έγγραφο είναι το υπ' αριθμ. 15/16-6-2021,έγγραφο της πταισματοδίκου του 23ου προανακριτικού τμήματος Αθηνών, προς την Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης Διεύθυνση Πειθαρχικών Υποθέσεων του e-ΕΦΚΑ, με ένα σαφές ερώτημα : «παρακαλούμε να μας γνωρίσετε, εγγράφως, εάν από την Υπηρεσία σας διενεργήθηκε ΕΔΕ, ή άλλου είδους έρευνα κατόπιν των καταγγελιών του Αναστασοπούλου Αναστασίου».

Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΦΚΑ και το Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων (στον ΕΦΚΑ εντάχθηκε το ΕΤΕΑΕΠ, από 1/3/2020 και είναι ο καθολικός διάδοχος αυτού), που χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις, δεν απάντησαν, στην πταισματοδίκη, η οποία τους απηύθυνε το υπ’ αριθμ. 15α/1-7-2021 δεύτερο υπενθυμιστικό έγγραφο (που είναι το δεύτερο παραπάνω, εγγραφο).

Έτσι, το Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων και η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΦΚΑ απαντούν, με το τρίτο, παραπάνω, έγγραφο, ήτοι το υπ’ αριθμ. Γ10/379/εμπ 2681/2-7-2021 έγγραφο, στην πταισματοδίκη, με το οποίο της γνωρίζουν ότι, στις 1/7/2021 «επί των στοιχείων, που έχουν διαβιβασθεί, στο Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων του e-ΕΦΚΑ και σχετίζονται με τις ως άνω διερευνώμενες από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών καταγγελίες, έχουν ζητηθεί, με το Γ11/106/εμπ2655/1-7-2021 έγγραφο, οι έγγραφες απόψεις του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων».

Με λίγα λόγια, ενώ το ερώτημα της Πταισματοδίκου είναι σαφέστατο και αναφέρεται, στο, εάν διενεργήθηκε ΕΔΕ, ή άλλου τύπου έρευνα, από τον e-ΕΦΚΑ, γεγονός που σημαίνει ότι οι αρμόδιοι έπρεπε να στραφούν και να ρωτήσουν την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΦΚΑ, για το, εάν υπήρξε, ή υπάρχει άλλου τύπου έρευνα (διότι η διενέργεια της ΕΔΕ περνάει, από τα χέρια της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού) ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Δημήτριος Παπαχρήστου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Σωκράτης Μπουλασίκης, που υπογράφουν τα, ως άνω, έγγραφα, δεν στρέφονται, εκεί, που έπρεπε να στραφούν, ήτοι, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για το, εάν διεξήχθη, ή διεξάγεται η άλλου τύπου έρευνα, που ρωτάει η πταισματοδίκης, αλλά, απευθύνονται, αναρμοδίως, στον, τότε, αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων Αθανάσιο Αθανασίου (που τώρα είναι κανονικός Γενικός Διευθυντής, στην ίδια θέση), για να μάθουν τις απόψεις του, τις οποίες, όμως, δεν ζητεί η πταισματοδίκης! Η πταισματοδίκης ζητεί άλλα πράγματα.

Όπως έχω γράψει, εκείνη την εποχή, από τον Φεβρουάριο του 2021, διεξήγετο έλεγχος, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΦΚΑ, που ανατέθηκε, στην υπάλληλο Μαρία Κομματά, με βάση, τις από 4/2/2021 και 26/2/2021 εντολές του Διοικητή και το υπ' αριθμ. 7089/8-3-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Έτσι, στις 2/7/2021, που οι Παπαχρήστου και Μπουλασίκης, λένε αυτά τα αποπροσανατολιστικά, στην πταισματοδίκη και ουσιαστικά, επιχειρούν να καθυστερήσουν και να κερδίσουν χρόνο, υπήρχε, εν κινήσει, τρέχουσα, τότε, έρευνα, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για τις καταγγελίες μου, την οποία αποκρύπτουν, από την πταισματοδίκη. 

Γιατί λέω ότι την αποκρύπτουν;

Το λέω επειδή η πταισματοδίκης, ενώ τους ρωτά για το, εάν διεξήχθη άλλου τύπου έρευνα, οι Παπαχρήστου και Μπουλασίκης δεν ρωτούν, όπως απαιτεί η κοινή λογική και η συνήθης υπηρεσιακή πρακτική, την αρμόδια Υπηρεσία, που ασχολείται, με τις "άλλου τύπου έρευνες", δηλαδή την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ όφειλαν να την ρωτήσουν, αλλά απευθύνονται, στον Γενικό Διευθυντή Αθανάσιο Αθανασίου - που κατ' εμε' είναι ένας από τους δυο ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης· η πρώτη στην σειρά, είναι η προκάτοχος του Αθανασίου Γενική Διευθύντρια Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων, που συνταξιοδοτήθηκε και την διεδέχθη ο Αθανασίου -, για να τους γράψει τις απόψεις του, τις οποίες δεν ζητεί η πταισματοδίκης.

Έτσι αποκρύπτουν από την πταισματοδίκη την διεξαγωγή της έρευνας, την οποία γνωρίζουν, διότι οι Παπαχρήστου και Μπουλασίκης δεν ήθελαν αυτό να το μάθουν οι δικαστικές αρχές. - η διεξαγωγή της έρευνας των εσωτερικών υποθέσεων ήταν γνωστή, στον ΕΦΚΑ, είχε γίνει βούκινο, την γνώριζαν, άλλωστε και η Γενική Διευθύντρια Ελευθερία Ζαχαράκη και ο αντικαταστάτης και διάδοχός της Αθανάσιος Αθανασίου, ότι ήταν, εν εξελίξει, άλλωστε και η διεξάγουσα την έρευνα υπάλληλος Μαρία Κομματά, τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2021, όταν υπηρετούσα, στον ΕΦΚΑ/ Α' Υποκατάστημα Μισθωτών Αιγάλεω, μου τηλεφώνησε, στο κινητό μου (6948746076) τρεις φορές (από τα τηλέφωνα 6973308175 και 212502888), για να μάθει πληροφορίες, για την υπόθεση. 

Στις συνομιλίες αυτές, της είχα πει ότι η Αφροδίτη Νιφόρου είχε διεξαγάγει έρευνα, για την υπόθεση αυτή, ήδη, από το καλοκαίρι, μέχρι το φθινόπωρο του 2017, επί ΕΤΕΑΕΠ και την συμβούλευσα να ψάξει να βρει την Έκθεση Ελέγχου, αλλά, δυστυχώς, δεν το έπραξε. Στην έρευνα, που έκανε η Κομματά ερωτώντο υπάλληλοι, τμηματάρχες και διευθυντές, η Γεωργία Τσερπέλη, μάλιστα, παραιτήθηκε, από την θέση της και ζήτησε, πριν παραιτηθεί, γραπτώς, την ανάκληση των 11 συνταξιοδοτικών αποφάσεων, επειδή "έγιναν λάθη" .

Έτσι, οι Δημήτριος Παπαχρήστου, Σωκράτης Μπουλασίκης, Ελευθερία Ζαχαράκη, Αθανάσιος Αθανασίου γνώριζαν πολύ καλά ότι εκκρεμούσε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, για τις καταγγελίες, που υπέβαλα.

Για να μην κουράσω το αναγνωστικό κοινό, σταματώ εδώ και θα συνεχίσω, στο επόμενο δημοσίευμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.