Από την “οικολογική” ανεμογεννήτρια των 800 τόνων béton, με 10χρονη διάρκεια, στην καταληστευμένη, εδώ και αιώνες, από τον καπιταλισμό της Δύσης, Αφρική, στην αναπαράσταση του αρχαιότερου Homo Sapiens, εδώ και 300.000 χρόνια, στην προετοιμασία, το 1941, των Γερμανών, για την Κρήτη, στο σπίτι του Γιώργου Σεφέρη στο Παγκράτι, στην μούμια της Θεσσαλονίκης, το 300 μΧ και στον σεισμό της 20 - 6 - 1978 και από εκεί, στην Αθήνα και τον Πειραιά την περίοδο 1940 - 1965 και μετέπειτα : Η μεταμόρφωση της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου της Αττικής, μέσα από το φωτογραφικό υλικό του 19ου και του 20ου αιώνα. (43).

 



2024. Ανεμογεννήτρια. Η “οικολογία” της πλάκας και της καταστροφής.

Αυτή είναι η βάση της ανεμογεννήτριας, που θα καλυφθεί, από 800 τόνους μπετόν. Η “διάρκεια ζωής” της ανεμογεννήτριας είναι 10 χρόνια. Η διάρκεια της καταστροφής της φύσης δεν έχει τέλος. Η “Ευρώπη” των ευρωλιγούρηδων μετατρέπει την Ελλάδα, σε σκουπιδότοπό της.




Η πολυληστευμένη, εδώ και πολλούς αιώνες, από τον δυτικό καπιταλισμό, αφρικανική ήπειρος. 

Διότι σωστό είναι να λέμε ότι “οι Αφρικανοί πρέπει να βοηθηθούν να μείνουν, στο σπίτι τους”, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, όταν κλέβουμε το σπίτι τους και τον τεράστιο πλούτο της Αφρικής…




298000 πΧ (περίπου) : Αναπαράσταση του αρχαιότερου Homo Sapiens, του οποίου υποείδος είμαστε εμείς, οι Homo Sapiens Sapiens.

Ο Βραζιλιάνος γραφίστας Σίσερο Μοράες, που ειδικεύεται, στις 3D απεικονίσεις, έχει γίνει διάσημος, αφού τελευταία χρόνια, ερευνητικές ομάδες ζητούν την βοήθειά του, στην οπτική απεικόνιση ανθρώπων, που ζούσαν, στο εγγύτερο, ή και στο πολύ μακρινό παρελθόν, από τα απολιθώματα τους, που έχουν εντοπιστεί. Ο Μοράες οργανώνει και ο ίδιος ερευνητικά δημιουργικά σχέδια, με στόχο την ανασύνθεση του προσώπου ανθρώπων, που έχουν γίνει διάσημοι και αποτελούν ιστορικά πρόσωπα, για κάποιο λόγο και δεν είχαμε, μέχρι σήμερα, κάποια ικανοποιητική οπτική τους αναπαράσταση. Αυτή την φορά, ο Μοράες συνεργάστηκε, με επιστήμονες του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, για να δημιουργηθεί το πρόσωπο ενός ανθρώπου Homo Sapiens, που ζούσε, πριν από 300 χιλιάδες χρόνια. Η ανασύνθεση έγινε, από το αρχαιότερο απολίθωμα ανθρώπινου κρανίου, που έχουν, στην διάθεση τους, οι επιστήμονες και το οποίο εντοπίστηκε, το 2017, στο Μαρόκο, από ερευνητές του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ.

Η ανακάλυψη του ευρήματος δημιούργησε νέα δεδομένα, αφού απέδειξε ότι οι Homo Sapiens, από τους οποίους κατάγεται ο σύγχρονος άνθρωπος, (δηλαδή εμείς οι Homo Sapiens Sapiens, που αποτελούμε υποείδος του Homo Sapiens), έκανε την εμφάνιση του, στον πλανήτη, τουλάχιστον, 100 χιλιάδες χρόνια, νωρίτερα, από όσο πιστευόταν, μέχρι σήμερα και μετανάστευσε, από την Αφρική, όπου ζούσε, αρχικά, στην Ευρασία. Το προηγούμενο αρχαιότερο απολίθωμα ενός Homo Sapiens είχε εντοπισθεί, στην Αιθιοπία και έχει ηλικία 195 χιλιάδων ετών.



«Πιστεύαμε ότι υπήρχε μια κοιτίδα της ανθρωπότητας, πριν από 200.000 χρόνια, στην ανατολική Αφρική, αλλά τα νέα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι ο Homo sapiens εξαπλώθηκε, σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, περίπου, πριν από 300.000 χρόνια, πολύ πριν, από την διασπορά του Homo sapiens, εκτός Αφρικής, υπήρχε διασπορά, στην Αφρική» λέει ο καθηγητής Ζαν Ζακ Χάμπλιν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, που ανακάλυψε το απολίθωμα και κάνει τις μελέτες, έχοντας ανακαλύψει και μελετήσει, στο παρελθόν, απολιθώματα Homo Sapiens.




1941 Απρίλιος. Γερμανοί στρατιωτικοί, στο Οχυρό Νυμφαίας.

Βρίσκεται 13 χλμ, βόρεια της Κομοτηνής, προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.



20/5/1941. Γερμανοί αλεξιπτωτιστές, σε αεροδρόμιο της κατεχόμενης ηπειρωτικής Ελλάδας, έτοιμοι να πετάξουν, για να συμμετάσχουν, στην Μάχη της Κρήτης. 

Στο νησί, πρόκειται να “καλοπεράσουν”. Η Κρήτη έπεσε, από βλακεία της βρετανικής στρατιωτικής διοίκησης. Όμως οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές θα αποδεκατιστούν και δεν θα χρησιμοποιηθούν, σε άλλες στρατιωτικές επιχειρήσεις.



1940 (δεκαετία). Η Λεωφόρος Συγγρού.

Βλέπουμε την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, ενώ η περιοχή θυμίζει περισσότερο χωριό, παρά πόλη.




1949. Η τάξη της Οικοκυρικής Σχολής θηλέων «Ο Άγιος Σπυρίδων», στην Καλλίπολη του Πειραιά.

Η σχολή ιδρύθηκε, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, για την εκπαίδευση των κοριτσιών των προσφύγων, στον Πειραιά.




1949. Ο Μιχάλης Κακογιάννης, ως Καλιγούλας και η Mary Morris, ως Καιζωνία, στο θεατρικό έργο “Caligula”, στο “Embassy Theatre”, στην Αγγλία.



1952. Η Αθήνα, από τον Λυκαβηττο. 

Το άλσος, που φαίνεται, είναι το πεδίο του Άρεως και τα κτίρια, δίπλα, είναι τα τωρινά δικαστήρια, η, τότε, Σχολή Ευελπίδων.

Ο


1959. Αθήνα. Στην Λένορμαν.




1959. Μέτσοβο.



´

1961. Με Ωτομοτρίς dedietrich, στην Ανδρίτσα Αργολίδας.




1962. Μάρω Κοντού, Μάνος Χατζηδάκις, Ζωή Φυτούση.




1963. Αγία Παρασκευή Αττικής.

Η συμβολή της Λεωφόρου Μεσογείων, με την οδό Χαλανδρίου.




1965. Η Τζένη Καρέζη, η Άννα Κυριακού, η Ρένα Ντορ και η Αλέκα Κατσέλη, σε ηχογράφηση.

Η ηχογράφηση γινόταν, στο στούντιο του ΕΙΡ (Ραδιοφωνία), στο Ζάππειο. Από όλες τους, η μόνη, που ζει, σήμερα, σε ηλικία 95 ετών, είναι η Άννα Κυριακού, γεννημένη το 1929.



2024 Παγκράτι: Το σπίτι του Γιώργου Σεφέρη, στην οδό Άγρας, πίσω, από το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου έζησε τα 10 τελευταία χρόνια της ζωής του.



300 μΧ (περίπου). Η μούμια της ύστερης αρχαιότητας, στην Θεσσαλονίκη.

Το 1962 βρέθηκε, στην Θεσσαλονίκη, μια μαρμάρινη σαρκοφάγος, μέσα, στην οποία υπήρχε μολύβδινο φέρετρο, με μια μοναδική γυναικεία ταφή της ύστερης αρχαιότητας. Στο εύρημα αυτό, ένα από τα πιο σπάνια του ελληνικού χώρου, διατηρούνται, σε άριστη κατάσταση, τα φρύδια της νεκρής και τα μαλλιά της, κτενισμένα σε πλεξούδα. Τα μαλλιά της είναι πολύ καλά διατηρημένα και σύμφωνα με τις σχετικές συγκρίσεις, η συντήρησή τους αντιστοιχεί, σε ταφή 6 εβδομάδων. Στον σκελετό, λόγω της χρήσης ρητινών και αρωματικών ελαίων, που έχουν έντονη αντιμικροβιακή και αντιμυκητισιακή δράση, διασώζονται και μουμιοποιημένοι μαλακοί ιστοί (μυς και δέρμα). Το πολύτιμο χρυσομέταξο πορφυρό ύφασμα, που κάλυπτε τον σκελετό, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα αρχαία υφάσματα, στην Ελλάδα.




20/6/1978 Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός των 6,6 R και η κατάρρευση της πολυκατοικίας, στην οδό Ιπποδρομιίου.

Ήταν Τρίτη, αργά, το βράδυ, στις 23:03. Οι περισσότεροι (39) από τα θύματα του σεισμού της 20ηςΙουνίου 1978, ήσαν ένοικοι οκταώροφης πολυκατοικίας, που κατέρρευσε, στην πλατεία Ιπποδρομίου. Είχαν τραυματιστεί, επίσης, 220 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες έμειναν άστεγοι, σε όλον τον νομό Θεσσαλονίκης. Οι υλικές ζημιές, οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν, σύντομα, έφθασαν τα 1,2 δισεκατομμύρια €, σε σημερινές τιμές. Ο απολογισμός, τις επόμενες, μετά τον σεισμό, ημέρες, έδειξε ότι το 74,5% των κτιρίων άντεξαν τον σεισμό (πράσινα), το 21% παρουσίασαν μικρής, ή μεσαίας κλίμακας ζημίες (κίτρινα), ενώ το 4,5% είχαν σοβαρές βλάβες (κόκκινα).



23/6/1996 - 23/6/2024 : Ανδρέας Παπανδρέου, 28 χρόνια μετά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.