9/6/2024 ευρωεκλογές : Εκρηκτικό μπαμ και μεγάλη πτώση, στην Νέα Δημοκρατία, με ένα ποσοστό 28,31%. Τεράστια αποχή (58,62%) και δραματική, διάσωση (χωρίς μέλλον) του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, με 14,92% και το ΠΑΣΟΚ, στο 12,79%, αν και τα ποσοστά αυτά είναι εικονικά, διότι όλα τα κόμματα έχασαν τεράστιους αριθμούς ψήφων, ενώ οι δημοσκοπήσεις έπεσαν και τώρα, έξω. (Σε μια “Ευρώπη”, που λένε ότι είναι ξενοδοχείο, αλλά λειτουργεί, ως ένα ξεχαρβαλωμένο μπουρδέλο).

 


Η “Ευρώπη”, υπό κατάρρευση…


Χθες, το πρωί, την ημέρα των ευρωεκλογών, περιέγραψα, επιτυχώς, μπορώ να ισχυρισθώ, αυτό, που έγινε χθες το βράδυ και την επόμενη - την σημερινή - ημέρα και μετά από αυτήν.

Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν το χθεσινό (8/6/2024) άρθρο μου, σε αυτό εδώ το μπλογκ, με τίτλο : Επειδή οι δημοσκοπήσεις, των σημερινών ευρωεκλογών είναι χειραγωγημένες, οι αριθμοί των ψήφων του κάθε κόμματος έχουν πολύ σημαντικότερη σημασία από τα όποια ποσοστά τους, λόγω της μεγάλης αποχής, άνω του 50%, που αναμένεται. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, λογικά, η άνοδος των ποσοστών των μικρών κομμάτων πρόκειται είναι (και επί μέρους και ως αθροιστικό σύνολο) εκρηκτική. Ως εκ τούτου, σήμερα το βράδυ, αναμένονται πολλαπλές εκπλήξεις, όταν κλείσουν οι κάλπες. Αυτό το άρθρο, που το έγραψα χθες, νωρίς το πρωΐ, περιγράφει, περίπου, όλα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ. 



Με την ενσωμάτωση του 99,98% των ψήφων (συμμετοχή 41,38 % και αποχή 58,62%), από το υπουργειο Εσωτερικών, όπως προκύπτει, και από το, παραπάνω, σχήμα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται, με ένα ποσοστό 28,31%, που ουδείς είχε προβλέψει - αν και εγώ είχα δει και ανέφερα ότι η πτώση του κόμματος του, ουσιαστικά, αδιάφορου Κυριάκου Μητσοτάκη θα πήγαινε, κάτω, από το 30% -, έχασε το ορόσημο του 33,12%, σε σχέση, με τις ευρωεκλογές του 2019, όπως και το ψυχολογικό ορόσημο 30% και πέφτει, μάλιστα, στο 28,31%.

Το κυριότερο όλων, όμως, είναι ότι όλα τα κόμματα έχασαν τεράστιους αριθμούς ψήφων, σε σχέση, με τις περυσινές βουλευτικές εκλογές αλλά και τις ευρωεκλογές του 2019. Και αυτό είναι, που έχει βαρύνουσα σημασία.


Μεγάλη είναι και η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από 15%, φθάνοντας, μάλιστα, στο 14,92%, με μια δραματική πολιτική διάσωση, όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, που, όπως φαίνεται, αυτά είναι τα πολιτικά και κοινωνικά όριά του και δεν μπορεί να προσφέρει, τίποτε, περισσότερο, λόγω της προσωπικής του ιδιαιτερότητας, που έχει εξαντλήσει την αποδοχή του, σε μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα, ενώ το 12,79% του ΠΑΣΟΚ πλησιάζει, έτσι, τον  ΣΥΡΙΖΑ, σε κοντινή απόσταση, από την δεύτερη θέση, αν και το άλογο του ΠΑΣΟΚ παραμένει να είναι κουτσό.

Μεγάλη ποσοστιαία άνοδο - εικονική, όμως, όταν δούμε τον μειωμένο αριθμό ψήφων, που έλαβε -, εμφανίζει η Ελληνική Λύση, ειδικά στην Μακεδονία, με το συνολικό ποσοστό της να είναι, στο 9,30%, ενώ, στο 9,25%, είναι το ΚΚΕ.

Η ΝΙΚΗ φθάνει, στο 4,37%, η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,40% και η Φωνή Λογικής έκανε την έκπληξη και είναι, στο 3,04%.

Σε επίπεδο εδρών, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 4, το ΠΑΣΟΚ 3,  η Ελληνική Λϋση 2, το ΚΚΕ 2, η ΝΙΚΗ 2, η Πλεύση Ελευθερίας 1 και η έκπληξη, δηλαδή η Φωνή της Λογικής 1.

Και όλα αυτά, μάλιστα, μέσα σε μια “Ευρώπη”, που οδηγείται, στην κατάρρευση, έστω και με αυτόν τον αργό και βασανιστικό ρυθμό των τελευταίων δεκαετιών, αφού στην αρχή και μέχρι πρόσφατα, εθεωρείτο, ως ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, ενώ, στην πραγματικότητα, λειτουργεί ως ένα ξεχαρβαλωμένο μπουρδέλο. 

Σε αυτή την “Ευρώπη”, λοιπόν, δηλαδή την “Ευρωπαϊκή Ένωση” η σκληρή δεξιά και η ακροδεξιά σάρωσαν, παντού και στην Γερμανία και στην Γαλλία και σε όλες τις υπόλοιπες άλλες χώρες. 

Μάλιστα, στην Γαλλία, ο πρόεδρος Emmanuel Macron υποχρεώθηκε, λόγω της συντριβής, που υπέστη το κόμμα του, να διαλύσει την εθνοσυνέλευση και να προκηρύξει νέες βουλευτικές εκλογές, δύο χρόνια και δύο μήνες, μετά τις προηγούμενες, βλέποντας, απλούστατα, ότι η εξουσία του, όπως και η κυβέρνηση, την οποία είχε μετά χιλίων βασάνων σχηματίσει, έχουν καταβαραθρωθεί, στην γαλλική κοινωνία, αφού το κόμμα του έφτασε μόλις στο 15%, ενώ το κόμμα της Marine Lepen σάρωσε.

Αυτά, επί του παρόντος και θα ξαναδούμε το θέμα των ευρωεκλογών, πολύ σύντομα, μόλις κατασταλάξουν οι εντυπώσεις και έχουμε τα πλήρη μεγέθη της εκλογικής συμπεριφοράς αυτού του μικρού  εκλογικού σώματος, που πήγε να ψηφίσει, αλλά και των πολλών άλλων (κάπου 2 εκατομμύρια και περισσότερο) που προτίμησαν να απέχουν, από την ψηφοφορία.

Και φυσικά, πρέπει, για μια ακόμη φορά, να αναφέρω ότι οι δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών έπεσαν και πάλι, έξω, διότι και χειραγωγημένες είναι, αλλά έχουν και σοβαρό επιστημονικό πρόβλημα, το οποίο έγκειται, στο ότι στερούνται ικανών στατιστικολόγων.

Δυστυχώς…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.