14-6-2024 : Ανασχηματισμός της πλάκας (και για πλάκα)! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας, πλέον, ανίσχυρος - αφού υπέκυψε, στο “OXI”, που του είπε, κατάμουτρα, ο Κωστής Χατζηδάκης, για την μετακίνησή του, σε άλλο υπουργείο και αφήνοντας τον ανενόχλητο, στην θέση του υπουργού Οικονομικών -, εμφανίζει συμπτώματα “άγνοιας κινδύνου” και κρατώντας τον Άκη Σκέρτσο και τον Αλέξη Πατέλη, δίπλα του, βρίσκεται, εκτός τόπου και χρόνου και υποκρινόμενος ότι δεν έχει καταλάβει, γιατί έχασε 747.535 ψηφοφόρους…

 

Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Άκης Σκέρτσος, Αλέξης Πατέλης, Νίκος Παπαθανάσης, Χάρης Θεοχάρης. Όλα τα μωρά, στην πίστα. Η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα. (Τελικά, από όλους αυτούς, τους, τουλάχιστον, περίεργους τύπους, αυτός, που “πλήρωσε την νύφη” του 28,05% των ευρωεκλογών είναι ο “αδύναμος κρίκος”. Ο Χάρης Θεοχάρης. Διότι, τελικά, αφού οι άλλοι, είτε δεν ήθελαν - πχ ο Κωστής Χατζηδάκης -, είτε επειδή έκρινε ο χαζός ότι δεν έπρεπε, εν τέλει, κάποιος έπρεπε να χάσει την θέση του. Έτσι, “ο κλήρος” έλαχε, στον Χάρη Θεοχάρη)…



Ο χθεσινός κυβερνητικός ανασχηματισμός έδειξε αυτό, που, πάντοτε, πίστευα. Ότι, δηλαδή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαφορεί, για την γνώμη της κοινωνίας και του τμήματος του εκλογικού σώματος, που ψήφιζε και ψηφίζει την Νέα Δημοκρατία και ότι κάνει του κεφαλιού του, το οποίο εμφανίζεται να περικλείει ένα πτωχό περιεχόμενο.

Το νέο, στην όλη υπόθεση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - διότι, παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα σημαντικό νέο, σε όσα έπραξε ο πρωθυπουργός - είναι πως (μαζί με όλες του τις άλλες μονομανίες και εμμονές του, τις οποίες, μέχρι την 8/6/2024, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε πλήρωσε, αρχίζοντας την πληρωμή του κόστους αυτών των κραχτών μειονεκτημάτων του, πολύ αργά και καθυστερημένα, δηλαδή, μόλις τώρα, στις ευρωεκλογές της 9/6/2024), αποδεικνύει, πλέον, ότι είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός, που δεν μπορεί να επιβάλει την θέλησή του, στους υπουργούς του. 

Και αυτό είναι κάτι, που γίνεται και δημοσιοποιείται, για πρώτη φορά, στην πενταετή διάρκεια της, έως τώρα, πρωθυπουργίας του, η οποία πρόκειται να περατωθεί, περίπου, σε τρία χρόνια, από σήμερα, ήτοι το 2027, εφόσον όλα “πάνε καλά”, για τον ίδιο· που μπορεί και να μην πάνε.

Στην ουσία του, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, που εστίασε, στους υφυπουργούς, ενώ ελάχιστους και δεύτερης κλάσεως υπουργούς, αφορά, αποτελώντας ένα ανούσιο, εσπευσμένο και απονενοημένο διάβημα του πρωθυπουργού, στον απόηχο της προσωπικής και αποκαθηλωτικής συντριβής του, στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, όπου η ΝΔ αποψιλώθηκε, στο 28,05% και χωρίς αντιπάλους· αν και υπήρχε αντίπαλος, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν και παραμένει να είναι ο πολύ κακός ναρκισσιστής εαυτός του και τα έκδηλα στοιχεία, στην συμπεριφορά του, που υποδεικνύουν την παρουσία χαρακτηροπάθειας, που κατέστησαν εμφανή, κατά τον τελευταίο έναν χρόνο, μετά την εκλογική συντριβή  του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, η οποία του επέτρεψε να καβαλήσει το καλάμι. 

Έτσι, οι μόνοι υπουργοί, που βρέθηκαν, εκτός, ήσαν η Δόμνα Μιχαηλίδου (πρώην υπουργός Εργασίας), ο Κώστας Σκρέκας (πρώην υπουργός Ανάπτυξης), ο Δημήτρης Καιρίδης (πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου) και ο Λευτέρης Αυγενάκης (πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης).

Όλοι οι άλλοι υπουργοί, είτε παρέμειναν, είτε, απλώς άλλαξαν υπουργείο, ενώ επανήλθαν και κάποιοι, που είχαν απομακρυνθεί, από την κυβέρνηση, με λογικό αποτέλεσμα στις δυο τελευταίες περίπτωσεις, μάλιστα, να προκύπτει και η σκιά της αποτυχίας των συγκεκριμένων μελών της κυβέρνησης, που μετακινήθηκαν και στα οποία δόθηκε η δεύτερη ευκαιρία, επειδή τυγχάνουν της εύνοιας του πρωθυπουργού. 

Έτσι, ο Θεόδωρος Λιβάνιος μετακινείται, στο υπουργείο Εσωτερικών, στην θέση της Νίκης Κεραμέως, η οποία μετακομίζει, στο υπουργείο Εργασίας. Επίσης, υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας, ενώ επιστρέφει, στην κυβέρνηση, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνοντας το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, την θέση του Κώστα Σκρέκα, στο υπουργείο Ανάπτυξης.   

Προφανώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται, σαν να μην έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών, αρκούμενος, σε ανακύκλωση προσώπων, χωρίς να αλλάζει, ο σκληρός πυρήνας της ανθρωπογεωγραφίας, που τον περιστοιχίζει και που, όλοι μαζί, έφεραν αυτό το οικτρό αποτέλεσμα.




Αλλά το χείριστο όλων είναι ότι, πλέον, αποκαλύπτεται, δημοσίως, με αφορμή την περίπτωση του Κωστή Χατζηδάκη, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός, που υποκύπτει, στις θελήσεις και τα πείσματα των υπουργών του.

Ας δούμε το τί συνέβη, στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Στο στόχαστρο των αλλαγών βρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, για την φορολόγηση, στους ελεύθερους επαγγελματίες. Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου (Άκης Σκέρτσος και σια) πληροφορήθηκε, από τους ερευνητές, για την πανωλεθρία, που υπέστη η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχασε τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες. Έτσι, ενώ, το 2023, στις βουλευτικές εκλογές, την Νέα Δημοκρατία είχε ψηφίσει το 51,9% των ελεύθερων επαγγελματιών (κάτι παραπάνω από 1 στους 2), τώρα, στις 9/6/2024, μετά τον νόμο του υπουργείου Οικονομικών, για την φορολόγησή τους, ψήφισε το κυβερνητικό κόμμα το 28,2% των ελεύθερων επαγγελματιών, ήτοι, σχεδόν οι μισοί. Δηλαδή μιλάμε, για πανωλεθρία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε, χθες το πρωί, τον Κωστή Χατζηδάκη και του είπε ότι θα μετακινηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών και εδώ, “έσκασε η βόμβα”, αφού έλαβε την αρνητική απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε, στην συνάντηση αυτή, ότι το νομοσχέδιο είχε δύο αρχικούς συντάκτες, ήτοι τον Χάρη Θεοχάρη, που ήταν υφυπουργός και τον Άκη Σκέρτσο, που ήταν συντονιστής, δείχνοντας, ως εμπνευστές του νόμου, για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών άλλους, προκειμένου να βγάλει, από πάνω του, τον “μουτζούρη”, αν και ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών, συμμετείχε, ενεργά, στην σύνταξη και στην υπεράσπιση του σχετικού νομοσχεδίου, στην βουλή και φυσικά, αρνήθηκε να φύγει, επειδή θεωρεί ότι, με αυτό τον τρόπο, αποκτά το στίγμα του αποτυχημένου.

Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι το τί ήθελε ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Το ουσιώδες πρόβλημα είναι ότι ο πρωθυπουργός υπέκυψε, στην αξίωση του υπουργού και αποδεικνύοντας ότι, πλέον, είναι ένας αδύναμος και αποδυναμωμένος πρωθυπουργός, δεν τόλμησε, καν, να τον απομακρύνει, πλήρως, από την κυβέρνηση, όπως πράττουν όλοι οι πρωθυπουργοί, όταν εισπράττουν οριστικές αρνήσεις, από τους υπουργούς τους. 

Και κάπου, εδώ, πολύ νωρίς, είναι η αλήθεια, αρχίζει η κατρακύλα, που, ουσιαστικά, είναι η εισαγωγή του κύκνειου άσματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως πρωθυπουργού, που μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, χωρίς δεσμεύσεις, υπαγορεύσεις, περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτό το παρεάκι - ο Άκης Σκέρτσος, ο Αλέξης Πατέλης και όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι -, με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ξέχασαν τις αρνήσεις των υφυπουργών του να ψηφίσουν τον Ν. 5089/2024, για τον γάμο των ζευγαριών του ίδιου φύλου. 

Έτσι ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης, απομακρύνθηκε, από την κυβέρνηση και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «λυπάμαι, που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω τον νόμο, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όπως μου ζήτησε, όταν με κάλεσε, στο Πρωθυπουργικό γραφείο, στις 16/1/24, γιατί, όπως του εξήγησα, αντιτίθεται, στις αρχές και τις αξίες, που, πάγια, υπηρετώ. Γνώριζα, τότε, τις πιθανές συνέπειες, που θα είχε αυτή η στάση, από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα».

Το ίδιο συνέβη και με την υφυπουργό Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφαλά, αλλά δεν συνέβη, στην περίπτωση του υπουργού Μάκη Βορίδη.

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως λέγεται, έδιωξε και τον Stan Greenberg, επειδή απέτυχε να προβλέψει την συντριβή του 28,05% και την απώλεια 747.535 ψηφοφόρων, σε σχέση, τουλάχιστον, με τις ευρωεκλογές της 26/5/2019. Έτσι, επειδή η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πιστέψει τις προβλέψεις του Αμερικάνου επικοινωνιολόγου ότι το κυβερνητικό κόμμα δεν θα έπεφτε κάτω από το 30% και ότι θα ξεπεράσει το 33%, σε μετεκλογική σύσκεψη, τον ρώτησαν γιατί έπεσε, τόσο έξω, στις προβλέψεις του, εκείνος είπε ότι «κάνω κάποιες προβλέψεις και πέφτω μέσα, δεν είμαι μάντης».




Όμως, ο Stan Greenberg συνδέεται και με τις εισηγήσεις των Άκη Σκέρτσου και Αλέξη Πατέλη για το νομοσχέδιο, για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, που έβλαψε την Νέα Δημοκρατία. Τότε, οι  Αλέξης Πατέλης, Άκης Σκέρτσος και Stan Greenberg ήσαν, υπέρ του να υποβληθεί, προς ψήφιση, στην βουλή, το νομοσχέδιο, πριν τις ευρωεκλογές, διότι δεν θα επηρέαζε το εκλογικό αποτέλεσμα και φυσικά, έπεσαν έξω.

Έτσι, ναι, μεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομάκρυνε τον Stan Greenberg, αλλά διακατεχόμενος, από προσωπικές εμμονές και ιδεοληψίες, επιδεικνύει άγνοια κινδύνου,βρίσκεται,  εκτός τόπου και χρόνου, διατηρώντας τον Άκη Σκέρτσο και τον Αλέξη Πατέλη, στις κυβερνητικές θέσεις τους, δίπλα του. 

Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί να αιτιάται κανέναν άλλον, για όσα του συμβαίνουν και για όσα πρόκειται να του συμβούν, παρά μόνο τον εαυτό του. 



Όλοι οι άλλοι έχουν προβλήματα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κανένα…


Υπό αυτές συνθήκες, ο ανασχηματισμός, που χθες πραγματοποίησε, στο άψε σβήσε, ο πρωθυπουργός, είναι ένας ανασχηματισμός της πλάκας και για πλάκα.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.