14/12/1944 : Ο ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΙΑΝΤΟ. (Η γελοιοποίηση των ισχυρισμών του σταλινικού 'βαρώνου Μυνχάουζεν' KillKiss)!


Από το βιβλίο του Ιορντάν Μπάεφ : ''Μια ματιά απ' έξω : Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα'' Εκδόσεις ''ΦΙΛΙΣΤΩΡ''.


Στο βιβλίο του Ιορντάν Μπάεφ ''Μια ματιά απ' έξω : Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα'' (Εκδόσεις ΦΙΛΙΣΤΩΡ'') περιέχονται τα ευδιάκριτα ίχνη και η ουσιαστική ομολογία για την ύπαρξη διαρκούς ασύρματης καθοδηγητικής επαφής του ηγέτη του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, υπεύθυνου του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Σ.Ε. και πρώην Γραμματέα της Κομμουνιστικής Διεθνούς Γκιόργκυ Δημητρώφ με τον Γιώργη Σιάντο, ηγέτη του Κ.Κ.Ε., κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών.

Παρά το γεγονός ότι η σύγχρονη ιστοριογραφία δεν έχει αξιολογήσει, όπως πρέπει και με την δέουσα σημασία το τηλεγράφημα αυτό, η ίδια η ύπαρξή του είναι η αδιάψευστη απόδειξη της διαρκούς καθοδήγησης την οποία εδέχετο ο κούτβης Γιώργης Σιάντος (ο οποίος ήταν, επίσης, μέλος του Κ.Κ.Σ.Ε. και υπόλογος στην ηγεσία του, δηλαδή στον Ιωσήφ Στάλιν) από τον Γκιόργκυ Δημητρώφ και καταρρίπτει όλα τα επιχειρήματα της κομμουνιστικής αριστεράς σε σχέση με τα Δεκεμβριανά, τα οποία αποδεικνύονται καθοδηγημένα από την Μόσχα από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της αιματηρής σελίδας της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Αυτό το θέμα της διαρκούς καθοδήγησης του Σιάντου από τους Δημητρώφ και Στάλιν επιχειρήθηκε να τεθεί σε μια συζήτηση στο Phorum.gr, αν και ναυάγησε στα θολά νερά της λογοκρισίας, που επιβλήθηκε από τους διαχειριστές του, για λόγους άσχετους με την ουσία του εν λόγω θέματος.

Μια λογοκρισία, η οποία - ακριβώς επειδή ήταν ακραία, αφού κόπηκαν ολόκληρα χρήσιμα και κρίσιμα κείμενα του πολλές φορές οξύτατου και σκληρού διαλόγου που εκεί αναπτύχθηκε, αντί να λογοκριθούν εκείνα τα σημεία τους, τα οποία υποτίθεται ότι αντέκειντο στην αισθητική των συντονιστών - αποτελεί όνειδος για τους συντονιστές του εν λόγω φόρουμ.


KillKiss

Ας δούμε το τέλος των περικομένων κειμένων ενός διαλόγου, που φιλοδόξησε να γίνει ενδιαφέρων στο Phorum.gr, πλην όμως ατύχησε λόγω της πετσοκοπτικής παρέμβασης των συντονιστών του εν λόγω φόρουμ, όταν ο σταλινικός, με το ψευδώνυμο KillKiss, διαμαρτυρήθηκε ότι θίγεται από τις παρεμβάσεις μου, που καταδείκνυαν την γελοιότητα των επιχειρημάτων του και την κακή ποιότητα του χαρακτήρα του (αν δεν είναι απλά και μόνον μια διαδικτυακή persona), προκειμένου να βγει από την δυσχερή, την ουσιαστικά τυμπανιαία, κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, μετά την κονιορτοποίηση των ''επιχειρημάτων'' του, που ήθελαν την ηγεσία του ΚΚΕ να είναι ακέφαλη και να μην έχει ούτε καν την τεχνική δυνατότητα να έχει επαφή με την ''Σοβιετική Ένωση'', κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών το 1944.

Φυσικά, προσκόμισα (πέρα από μια σειρά χρήσιμων και κρίσιμων ντοκουμέντων) το παραπάνω τηλεγράφημα της 14/12/1944 του Δημητρώφ προς τον Κοστώφ, με το οποίο αρνιόταν την αποκατάσταση ασύρματης επικοινωνίας με το ΚΚΕ, που του ζητούσε ο Ρούσος, λέγοντάς του ότι αυτή δεν χρειάζεται διότι το ελληνικό ΠΓ (Σιάντος) έχει άμεση επαφή με τον ίδιο τον Δημητρώφ και το οποίο τηλεγράφημα δείχνει ότι ο Σιάντος, μυστικά από την λοιπή ηγεσία του ΚΚΕ, διατηρούσε ασύρματη επικοινωνία, με τον ευρισκόμενο στην Μόσχα (και σε πλήρη επαφή με τον Ι. Β. Στάλιν) ηγέτη του Κ.Κ. Βουλγαρίας και Υπεύθυνο του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Σ.Ε. Γκιόργκυ Δημητρώφ, σε διαρκή/καθημερινή βάση και δεχόταν, έτσι, καθοδήγηση από τον Στάλιν και τον Βούλγαρο εκπρόσωπό του, για το πρακτέο στην διάρκεια του πολέμου, κατά των Άγγλων και της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 1944.

Αυτή η καθοδηγητική ασύρματη επικοινωνία γινόταν, βέβαια, με τις απαραίτητες προφυλάξεις (δηλαδή με την απαραίτητη μυστικότητα και με διακοπές, για να μην υπάρξουν διαρροές, ή εντοπισμός του ασύρματου και της επικοινωνίας μέσω αυτού, από τους Άγγλους) και με την λειτουργία έμμεσης εφεδρικής οδού επικοινωνίας των δύο ανδρών (αλλά και της λοιπής ηγεσίας του Κ.Κ.Ε.), μέσω της Σόφιας και του Κοστώφ.

Η προσκόμιση του εν λόγω τηλεγραφήματος έκανε πάταγο και έκανε τον βαρώνο Μυνχάουζεν KillKiss να σκυλιάσει και να γράψει ένα σωρό παπαρολογίες, οι οποίες δυστυχώς κόπηκαν και αυτές από τους συντονιστές του Phorum.gr μέσα από μια προφανή προσπάθεια τήρησης ισορροπιών στο ολοκληρωτικό πετσόκομμα του ενδιαφέροντος διαλόγου.

Αλλά αυτή η λογοκρισία δεν θα περάσει, διότι εδώ θα αναδημοσιεύσω σταδιακά, διότι δια μιας είναι αδύνατον, σχεδόν όλον τον πετσοκομένο διάλογο, για να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι το τι συνέβη στην συζήτηση αυτή στο Phorum.gr, για να μάθουν όσοι δεν ξέρουν τα γεγονότα εκείνης της εποχής και για να μείνουν στο Διαδίκτυο οι γελοίοι ισχυρισμοί του σταλινικού βαρώνου Μυνχάουζεν KillKiss, προκειμένου να προξενούν το απαραίτητο γέλιο και την πρέπουσα ευθυμία στο αναγνωστικό κοινό.


Vipera Lebetina - το εικονίδιο της καταγέλαστης συντονίστριας του Phorum.gr, που πετσόκοψε, με ύπουλο τρόπο, καθ' ολοκληρίαν, σημαντικούς και ουσιώδεις διαλόγους της συζήτησης, δίνοντας σανίδα σωτηρίας στον βαρώνο Μυνχάουζεν KillKiss, προκειμένου να τον περισώσει από τον διασυρμό, που υφίστατο, λόγω της αποκάλυψης από εμένα των γελοίων και απίθανων παραμυθολογιών του, που έχουν μια ''σοβαροφανή'' χροιά, η οποία κουρελιάστηκε, μαζί με την αξιοπιστία του.

Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να περισώσω τις δύο τελευταίες τοποθετήσεις του KillKiss, με τις οποίες διαμαρτυρόταν στην Συντονιστική Ομάδα του Phorum.gr για τις προσωπικές επιθέσεις μου (''κάτω από την ζώνη'', όπως έγραφε) εναντίον του. Αυτό έγινε διότι δεν αποθήκευσα την 7η σελίδα της συζήτησης στην τελική της μορφή, πριν από την λογοκριτική παρέμβαση της ΣΟ του Phorum.gr, που διέγραψε τον σκληρό διάλογό μου με τον KillKiss και τα σχετικά κείμενα, αιφνιδιάζοντάς με, αφού η μόνη παρέμβαση που έκανε η Συντονιστική Ομάδα του Phorum.gr ήταν στις 29/6/2009, με μήνυμα της Vipera Lebetina, είχε να κάνει μόνο με το μέγεθος και τον έντονο χρωματισμό των γραμματοσειρών και με τίποτε άλλο, που να αφορά το ύφος ή το περιεχόμενο των όσων γράφονταν από εμένα ή τον KillKiss, το οποίο μήνυμα έχει ως εξής :

''γραμματοσειρές
Αποστολή: Ιούνιος 29th, 2009, 3:03 pm


Από: vipera lebetina

Προς: Τάσος Αναστασόπουλος

Κύριε Αναστασόπουλε,
Θα σας παρακαλούσα να αποφεύγετε την τόσο συχνή χρήση μεγάλου μεγέθους γραμματοσειράς καθώς και τη μείωση της χρήσης χρώματος. Οι δημοσιεύεις γίνονται αισθητά μεγαλύτερες, δυσκολεύοντας την ανάγνωση του νήματος από τους άλλους χρήστες και η εκτεταμένη χρήση χρώματος κουράζει τα μάτια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Vipera


Θες ένα κατακόκκινο και λαχταριστό μηλαράκι??? Το ξέρω ότι θες…
vipera lebetina
Συντονίστρια''

Μετά από αυτό το μήνυμα, που κάθε άλλο παρά αναφερόταν στο ύφος ή στο περιεχόμενο των γραφομένων μου, ακολούθησε στις 1/7/2009 η αναδρομική διαγραφή ολόκληρων κειμένων μου, τα οποία ουδόλως τους είχαν ενοχλήσει και φυσικά ουδόλως με είχαν προειδοποιήσει, προκειμένου να λάβω τα μέτρα μου, όπως απαιτούν οι κανόνες του fair play. Μάλιστα, επειδή στην συνέχεια ζήτησα την διαγραφή μου από το Phorum.gr, παραιτούμενος από την ιδιότητα του μέλους του εν λόγω φόρουμ, οι ''λεβέντες'' και οι ''λεβέντισσες'' του Phorum.gr διαγράφουν (!!!) τα σχετικά μηνύματά μου, κάνοντας το κορόϊδο!

Περιττό να πω ότι όποιος έχει περισώσει αυτό το σημαντικό κομμάτι του διαλόγου (που διαγράφηκε καθ' ολοκληρίαν από την ΣΟ του Phorum.gr), παρακαλείται από εμένα να μου το αποστείλει, προκειμένου να το δημοσιεύσω εδώ, για να ολοκληρωθεί η εικόνα του διαγραμμένου τμήματος της συζήτησης.

Το ότι θα δημοσιευθεί αυτούσιο και αυτό το διαγραμμένο κομμάτι του διαλόγου είναι δεδομένο...
Ξεκινώ, με το τελευταίο κείμενό μου, το οποίο κόπηκε καθ' ολοκληρίαν στην συζήτηση του Phorum.gr από τους συντονιστές (την Vipera Lebetina και μάλιστα, μετά την πρώτη διαγραφή των προηγουμένων κειμένων του διαλόγου και το οποίο στην συνέχεια, με μήνυμά της, ύστερα από διαμαρτυρία μου, μου ζήτησε η εν λόγω συντονίστρια να το αναδημοσιεύσω, αφού το λογοκρίνω εγώ ο ίδιος - !!! -, κάτι που, βεβαίως, απέρριψα), αλλά στην συνέχεια θα ακολουθήσει - σταδιακά όπως έγραψα παραπάνω - σχεδόν όλος ο κομμένος διάλογος, ο οποίος είναι πολύ ενδιαφέρων και δείχνει την σαθρότητα, την υποκρισία και την κουτοπονηριά των σταλινικών τύπου Killkiss, καθώς και την γελοιότητα των ''επιχειρημάτων'' τους.

(Έγραψε η Vipera Lebetina στο μήνυμά της, που μου έστειλε στις 2/7/2009 και αφού μου έβαζε μέσα στο μήνυμα όλο το τελευταίο κείμενό μου - γεγονός που δείχνει ότι έχουν και αποθηκεύουν τα κείμενα που διαγράφουν - :

''Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944
Αποστολή: Χθες, 5:22 pm Από:
vipera lebetina Προς: Τάσος Αναστασόπουλος
Κύριε Αναστασόπουλε καλησπέρα, Αυτό είναι το ποστ σου. Δεν θα το λογοκρίνω, αν θες λογόκρινέ το εσύ κρατώντας τα ντοκουμέντα που θεωρείς απαραίτητα και αφαιρώντας τις αναφορές σε άλλους χρήστες. θα ήθελα να ζητήσω όμως να μην δημοσιεύεις τα ίδια στοιχεία περισσότερες από μία φορές. Όποιος ενδιαφέρεται θα τα διαβάσει και όποιος δεν ενδιαφέρεται δεν θα τα διαβάσει όσες φορές και να επαναληφθούν. καλό απόγευμα''
).


Και όλα αυτά, ενώ έχει πλήρως διαγράψει το εν λόγω κείμενο (που ακολουθεί παρακάτω) και ενώ, πριν το στείλω, είχε διαγράψει ολοκληρωτικά και άλλα κείμενά μου, αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι του διαλόγου - διότι και τα κείμενα του KillKiss, που διέγραψε ήσαν σημαντικά, ως προς την ποιότητα της επιχειρηματολογίας του!

Και εν πάση περιπτώσει, αν η Vipera Lebetina ήθελε να μην λογοκρίνει, έστω το τελευταίο κείμενο, θα το άφηνε, ή θα το αναδημοσίευε, μετά την βιαστική και πιθανόν υπαγορευμένη διαγραφή του, όπως αυτό είχε, χωρίς να με ρωτήσει και χωρίς να με καλέσει να ... αυτολογοκριθώ. Όσο για το περιττό της επανάληψης του ανεβάσματος του ντοκουμέντου - δηλαδή του τηλεγραφήματος του Δημητρώφ προς τον Κοστώφ της 14/12/1944 όπου ο Δημητρώφ ομιλεί περί άμεσης επαφής του με τον Σιάντο -, αλλά και των άλλων ντοκουμέντων, αυτή η επανάληψη δεν έγινε για να το διαβάσουν με το ζόρι οι αναγνώστες, αλλά έγινε ως υπόμνηση του ψευδολογικού περιεχομένου των ισχυρισμών του σταλινικού βαρώνου Μυνχάουζεν και παραμυθά KillKiss. Ως εκ τούτου, οι ισχυρισμοί της Vipera Lebetina είναι κακόπιστοι και προσχηματικοί.

Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα και ιστορίες για μικρά παιδιά, σαν αυτά της Σ.Ο. του Phorum.gr, τα οποία παιδιά αρνούνται πεισματικά να με διαγράψουν από μέλος του φόρουμ τους, παρά τα επανειλημμένα μηνύματά μου (τα οποία συνεχώς σβήνουν), με τα οποία τους λέω ότι παραιτούμαι της ιδιότητας του μέλους του Phorum.gr, ζητώντας τους, δημοσίως, να με διαγράψουν!

Οι άνθρωποι αυτοί αποδεικνύουν καθημερινά την κυριαρχία της ανθρώπινης βλακείας στην κοινωνική δραστηριότητα!

Δείτε στο Phorum.gr το πετσοκομένο θέμα ''Ο ΕΛΑΣ αφοπλίζεται από τον Σκόμπι το 1944...'' http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=156426&start=80:


Τάσος Αναστασόπουλος.



''Γειά σου βαρώνε Μυνχάουζεν - Killkiss! Πάνω που φοβήθηκα ότι θα αποχωρούσες, ξαφνικά μου επέστρεψες!

(Πλάκα σου κάνω, βέβαια, δεν πίστεψα ότι θα αποχωρούσες. Πολύ περισσότερο, μετά τον απρόσμενο, απίθανο και παταγώδη αιφνιδιασμό που υπέστης, από το τελευταίο ντοκουμέντο που κατέβασα με το τηλεγράφημα του Δημητρώφ προς τον Κοστώφ της 14/12/1944 και την αναφορά του πρώην γραμματέα της Κ.Δ. στην άμεση επαφή που διατηρούσε με τον Σιάντο, κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών).

Είδες, παραμυθά μου, δυστυχή μου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τι ''κακά'' επέφερε η κατάρρευση του ''υπαρκτού'' και ιδιαίτερα του ολοκληρωτικού λενινιστικού καθεστώτος της Βουλγαρίας, που έφερε στην επιφάνεια της δημοσιότητας μυστικά και ντοκουμέντα, που τα κρατούσαν επτασφράγιστα φυλαγμένα οι αρχειοφύλακες του Κ. Κ. Βουλγαρίας και τα οποία αφορούσαν την εφεδρική (και όχι άχρηστη όπως, σταλινικώ τω τρόπω, μου αποδίδεις ότι είπα) οδό επαφής Δημητρώφ - Κοστώφ - Σιάντου;

Ζορίζεσαι βαρώνε μου και είναι φανερό ότι πονάς πολύ, που σε διέψευσα δια χειρός Δημητρώφ, αλλά τι να σου κάνω; Τα ήθελες και τα υπέστης....

Και πραγματικά τέτοιο ξεμπρόστιασμα, δημοσίως, σαν αυτό που σου έκανα, ελάχιστοι έχουν υποστεί! Δεν πειράζει! Την άλλη φορά θα είσαι πιο προσεκτικός....

Αλλά ας ξαναθυμηθούμε τις παπαρολογίες σου αγαπητέ μου βαρώνε Μυνχάουζεν KillKiss :

''1)Κατ’ αρχήν, δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά το ότι το ακέφαλο ΚΚΕ (με τον Ζαχαριάδη ακόμα εκτός Ελλάδος), είχε επαφή, ή έστω και την απλή τεχνική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επαφής με την Σοβιετική Ένωση.''

Κουίζ : Ποιός ''φωστήρας'' έγραψε αυτές τις ανοησίες; Ποιός;

Μην είναι ο Ταϋγέτης; Μην είναι ο Κουκου(λο)κούλης;

Όχι! Είναι ο ''ιστορικός'' πατατοπαραγωγός KillKiss!

Δεν είχε καμμιά τεχνική δυνατότητα επαφής με την ''Ε.Σ.Σ.Δ'' το Κ.Κ.Ε., λέει ο γνωστός πλέον στην Οικουμένη, για τις απίθανες αρλουμπολογίες του ο παραμυθάς KillKiss!!

Πως τα λές έτσι ρε KillKiss!

Για να σου ξαναποστάρω ρε σταλινόμουτρο, το τι λέει ο Δημητρώφ στις 14/12/1944 στον Κοστώφ, απαντώντας στο τηλεγράφημα υπ' αριθμ. 22/13-12-1944, για το αίτημα αποκατάστασης ασύρματης επικοινωνίας με τους Έλληνες κομμουνιστές :


(Από το βιβλίο του Ιορντάν Μπάεφ : ‘‘Μια ματιά απ έξω. Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα’’. Εκδόσεις ΦΙΛΙΣΤΩΡ).

Το τηλεγράφημα αυτό που λέει ότι ''Το ελληνικό ΠΓ (Σιάντος) έχει άμεση επαφή μαζί μου. Εννοείται ότι πρέπει να περιμένουν εξωτερική βοήθεια'' έρχεται να απαντήσει στο παρακάτω τηλεγράφημα του Κοστώφ προς τον Δημητρώφ της 13/12/1944, για την ανάγκη αποκατάστασης ασύρματης επικοινωνίας της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε., απ' αυθείας με την Μόσχα και τον Δημητρώφ, αφού ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Κ.Ε. του Κ.Κ.Σ.Ε. ήταν στην ρωσική πρωτεύουσα και συντόνιζε τα πάντα από εκεί :


Φυσικά, το γεγονός ότι σε ξεμπρόστιασα, δεν με στενοχωρεί καθόλου. Αντίθετα μάλιστα, με ευχαριστεί, διότι αυτό το αναπάντεχο, για σένα ξεμπρόστιασμα, το οποίο δημοσίως υπέστης, σε επανέφερε στην κουβέντα και σε έκανε να εκτεθείς ακόμα περισσότερο, κάτι, βέβαια, που δεν με χαλάει καθόλου.

Μου αρέσει, ρε βαρώνε, που για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, ψάχνεις για συνένοχους στην απύθμενη βλακεία σου και στην αμετροεπή ημιμάθειά σου, η οποία αποκαλύφθηκε, αυθωρεί και παραχρήμα και κατέληξες να επικαλείσαι τον ... Γρηγόρη Φαράκο, για να μας πεις ότι αυτός σε ... παρέσυρε, με όσα έχει γράψει, λες και ο Φαράκος είναι κάποια ... αυθεντία!

Η συνενοχή του Φαράκου για όσα βλακώδη και ηλίθια έχεις γράψει εσύ, δεν σε απαλλάσσει από την ευθύνη των γραφομένων σου. Αντίθετα μάλιστα, σε καθιστά ακόμα περισσότερο καταγέλαστο, οδηγώντας σε νέα επίπεδα σαλτιμπαγκισμού!


Λοιπόν, λεβέντη μου; Επιμένεις σε όσα έγραψες για την ανυπαρξία οποιασδήποτε τεχνικής δυνατότητας επαφής Κ.Κ.Σ.Ε. - Κ.Κ.Ε; Και επειδή βλέπω ότι επιμένεις, θα συνεχίσουμε τα εντατικά μαθήματα στην διδαχθείσα, πλέον, ύλη, προτού περάσουμε στην υπόλοιπη διαδακτέα ύλη.

Και τι να κάνουμε, τώρα, που ο μακαρίτης ο Δημητρώφ σε διαψεύδει (όπως και τον Φαράκο) και σε καθιστά δημόσια περίγελω της κοινωνίας των μορφωμένων και νουν εχόντων ανθρώπων, με το εκπληκτικό αυτό τηλεγράφημα, βγαλμένο μέσα από τα αρχεία του Κ. Κ. Βουλγαρίας;

Και τι να κάνουμε τώρα, που πιάστηκες στα πράσσα να λες του κόσμου τα ψέμματα και τις πιο απίθανες αρλούμπες, σε τέτοιο βαθμό, που θα ήσουν πολύ καλός για να σου απονεμηθεί ο τίτλος του αρχιψευταρά και του παραϊστορικού παραμυθά, ως νέος Χανς Κρίστιαν Άντερσεν;

Πρέπει να κρύψουμε την ιστορική αλήθεια, επειδή το θέλεις εσύ και ίσως και ο μακαρίτης Φαράκος;

Και τι να κάνουμε τώρα, που ο ίδιος ο Δημητρώφ - το δεξί χέρι του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς - μιλάει ξεκάθαρα για την άμεση επαφή του με το Πολιτικό Γραφείο του Κ.Κ.Ε., το οποίο περιορίζει σε ένα άτομο (τον Σιάντο) και μας αποκαλύπτει ότι αυτοί οι δύο (Σιάντος και Δημητρώφ) είχαν ένα διαρκές πίτσι - πίτσι, πίσω από τις πλάτες των άλλων μελών της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε.;

Να το κρύψουμε;

Και γιατί παρακαλώ να το κρύψουμε; Επειδή εσύ πιάστηκες ... Κώτσος; Επειδή αποδείχτηκες ευκολόπιστος στα γραφόμενα του Φαράκου και του κάθε Φαράκου;

Ή πρέπει να κρύψουμε την αλήθεια επειδή αποκαλύφθηκε η συνεχής και αδιάλειπτη καθοδήγηση που είχε το Κ.Κ.Ε. από το Κ.Κ.Σ.Ε. (του οποίου Κ.Κ.Σ.Ε. μέλη και υπόλογοι ήσαν και οι δύο, δηλαδή οι Σιάντος και Δημητρώφ, ως παλαιοί κούτβηδες που ήσαν), την οποία τόσο πολύ και τόσο επίμονα πάσχισαν και πασχίζουν οι λενινιστές και οι ιστορικοί της κομμουνιστικής αριστεράς να κρύψουν;


(Φυσικά, μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους ασφαλείας που οδήγησαν τους Σιάντο και Δημητρώφ στο να προβούν σε αυτήν την πρακτική, η οποία ακολουθείται γενικώς σε πολεμικές περιόδους, με την συνοδεία και εφεδρικών συμπληρωματικών μέσων επικοινωνίας - σαν αυτό της Σόφιας και του Κοστώφ. Όσο λιγότεροι ξέρουν κάτι σε πολεμικές περιόδους, τόσο καλύτερα είναι, για την πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων, πολύ περισσότερο που όλοι αυτοί δρούσαν πίσω από την πλάτη και εναντίον των συμμάχων τους Άγγλων).

Πραγματικά, από εκεί και πέρα, είσαι πολύ διασκεδαστικός, μετά το χουνέρι που σου έκανα, με την παρουσίαση αυτού του τηλεγραφήματος του Δημητρώφ προς τον Κοστώφ της 14/12/1944 και με την κονιορτοποίηση των επιχειρημάτων σου, που είναι - για να πούμε και του στραβού το δίκιο (ο στραβός είσαι εσύ στην συγκεκριμένη περίπτωση αγαπητέ βαρώνε Μυνχάουζεν) - και επιχειρήματα της κομμουνιστικής αριστεράς.
Περιττό να σου πω αυτό που έγραψα και στον Κούλη:

Δεν ξέρω το τι θα κάνεις από εδώ και πέρα. Αν θα ξαναγράψεις, ή όχι, σε αυτό το θέμα. Για μένα είσαι καλοδεχούμενος! Τέτοιο νούμερο, σαν και σένα, δύσκολα βρίσκει κάποιος, προκειμένου να διασκεδάσει και να περάσει την ώρα του ευχάριστα.

Αλλά και αν δεν γράψεις εδώ, να είσαι σίγουρος ότι θα σε βρω σε άλλα θέματα, τα οποία θα ανοίξεις ή στα οποία θα συμμετέχεις. Απλώς, εγώ θα σε αφήνω να αρλουμπολογείς και όταν μαζεύεται, κάθε φορά, η ''κρίσιμη μάζα'' των αρλουμπολογιών σου, θα εμφανίζομαι ξαφνικά, για να σε συμμαζεύω και να σε επαναφέρω στην σκληρή πραγματικότητα και για να ανοίγω έναν νέο κύκλο ευθυμίας και διασκέδασης με σένα και τα καμώματά σου....

Περιττό να σου πω ότι θα τρως ποστάρισμα, όλων όσων έχω βάλει, ως ντοκουμέντα, στην παρούσα συζήτηση και όσα θα βάλω ακόμα και φυσικά ιδιαίτερα το τηλεγράφημα του Δημητρώφ της 14/12/1944, που σε κατέστησε ρεντίκολο σε όλον τον κόσμο.

Και εσένα και την ψευδεπίγραφη ιδεολογία σου – ο όρος φυσικά χρησιμοποιείται με την μαρξική έννοια της ψευδούς συνειδήσεως…

Επί τη ευκαιρία, ας το ξαναποστάρω, για μία ακόμη φορά, προς εμπέδωση, αφού είναι και αυτό μέσα στην διδαχθείσα ύλη :


(Από το βιβλίο του Ιορντάν Μπάεφ : ‘‘Μια ματιά απ έξω. Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα’’. Εκδόσεις ΦΙΛΙΣΤΩΡ).

Ποιός σου φταίει, γι' αυτές τις ανοησίες που έγραψες, εκτός από το ξερό σου το κεφάλι και την σοβαροφανή μυθομανία σου, που θέλει, σώνει και καλά, να υπερασπίσει το Κ.Κ.Ε. και τις επιλογές του στα Δεκεμβριανά;

Σου φταίω εγώ, που τελευταία είχα δει το παραπάνω τηλεγράφημα του Δημητρώφ και σε ξεφτίλισα, παρουσιάζοντάς το;

(Μου αρέσει, που προσπαθείς να το χαρακτηρίσεις αμφιλεγόμενο, ως προς την φράση περί της άμεσης επαφής Δημητρώφ - Σιάντου! Αλλά, ό,τι και να κάνεις, αυτό υπάρχει και είναι σαφές, ως προς το περιεχόμενό του και γίνεται άμεσα κατανοητό από το αναγνωστικό κοινό. Αμφιλεγόμενη δεν είναι η φράση του τηλεγραφήματος Δημητρώφ προς Κοστώφ, αμφιλεγόμενη είναι - θα μπορούσα να πω - η διανοητική σου κατάσταση. Αλλά δεν το λέω, διότι, μπορεί να προσποιείσαι τον πνευματικά καθυστερημένο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πνευματικά είσαι μια χαρά και ηθικά δυο τρομάρες, διότι είσαι συστηματικός ψεύτης και αρχιπαραμυθάς, ως βαρώνος Μυνχάουζεν, που είσαι).

Τι να σου κάνω εγώ που ο Δημητρώφ χρησιμοποίησε ενεστώτα διαρκείας (δες τον .... Τριανταφυλλίδη και θα μάθεις!!! ) ''Το ελληνικό ΠΓ (Σιάντος) έχει άμεση επαφή μαζί μου'' γεγονός που σημαίνει ότι η αυτή η ''άμεση επαφή'' ήταν :

1) διαρκής/ τακτική και σε καθημερινή βάση, λόγω των πολεμικών αναγκών. Ο Δημητρώφ δεν μιλάει για μία επαφή, αφού χρησιμοποιεί, επαναλαμβάνω, ενεστώτα διαρκείας και όχι αόριστο, ή μέλλοντα.

2) όχι πολυπρόσωπη, αλλά περιορισμένη σε δύο πρόσωπα (Δημητρώφ και Σιάντος).

3) ασύρματη, διότι τότε δεν υπήρχαν .... Internet και .... συστήματα τηλεδιάσκεψης τύπου Skype.

4) άγνωστη σε εκείνους, που ζητούσαν την αποκατάσταση άμεσης επικοινωνίας Κ.Κ.Ε. με Μόσχα - προφανώς για λόγους ασφαλείας και παραπλάνησης του εχθρού. [Σιγά μην πήγαινε ο Σιάντος τον .... Δεσποτόπουλο στον ασύρματο, με τον οποίον είχε διαρκή/καθημερινή (με τις όποιες απαραίτητες, για λόγους ασφαλείας διακοπές και υποκαταστάσεις από το εφεδρικό κύκλωμα της Σόφιας και του Κοστώφ) άμεση επαφή με τον στρατηγό της Κ.G.B. Γκιόργκυ Δημητρώφ . Δεν είχε καμμιά δουλειά να τον πάει και φυσικά δεν τον πήγε. Εδώ δεν είχε πάει τον Ρούσσο, ο οποίος - ο δυστυχής - επαιτούσε για την αποκατάσταση της ασύρματης επικοινωνίας Κ.Κ.Ε. - Δημητρώφ (προφανώς για να παίρνουν άμεσα γραμμή από την Μόσχα, χωρίς ''σπασμένα τηλέφωνα''), τον Δεσποτόπουλο θα πήγαινε; Που νάξερε ο δύσμοιρος Ρούσος ότι αυτό που ζητούσε είχε ήδη επισυμβεί! Αργότερα, βέβαια, θα το έμαθε....].



Θα σου το ξαναπώ : Τι να σου κάνω εγώ, που δεν πήρες τις προφυλάξεις, που έπρεπε να πάρεις και δεν βουτούσες την ηλεκτρονική σου πέννα στο μυαλό σου, πριν γράψεις τις παραπάνω ψευδολόγες ανοησίες;

Κακό του κεφαλιού σου. Έγραψες ένα κάρρο βλακείες και τώρα, που σου επισημάνθηκαν, ζορίζεσαι και πονάς και φυσικά σου φταίω, εγώ ο ''κακός''!

Εγώ μπορεί να είμαι όσο κακός επιθυμείς και βούλεσαι, αλλά δεν σου φταίω, για όσα αμετροεπώς και ανοήτως εκστόμισες δια της ηλεκτρονικής σου γραφίδας.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα, φίλε μου. Για όσα έγραψες, υπεύθυνος είσαι εσύ. Ας πρόσεχες και ας έγραφες την αλήθεια και όχι ένα σωρό ψέμματα.

Από εκεί και πέρα, τον εαυτό σου να κατηγορείς και όχι τους άλλους. Και φυσικά να προσέχεις σε όσα γράφεις.

Είδες, τώρα, που μου ''ανακάλυψες'' ένα σωρό επαφές του Κ.Κ.Ε. με την Ε.Σ.Σ.Δ., ενώ πριν έλεγες ότι δεν υπήρχε ούτε η απλή τεχνική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επαφής;

Μου αρέσει επίσης, που προσπαθείς ακόμα και τώρα να πεις ότι ο Δημητρώφ δεν διευκρινίζει τι εννοεί με την ''συνέχιση του αγώνα'', λες και οι Βρετανοί με τους ζαχαριαδικούς στις 14-15/12/1944 δεν έκαναν έναν αιματηρό και ανελέητο πόλεμο, αλλά παίζανε τις κουμπάρες, ή έδιναν έναν αγώνα .... ποδοσφαίρου ή .... μπριτζ!

Καλά κάνεις και τα γράφεις όλα αυτά, για να με διασκεδάζεις ολοένα και περισσότερο (δεν μπορείς να αντιληφθείς πόσο την βρίσκω, με αυτές τις ηλιθιώδεις .... απορίες σου, οι οποίες φυσικά δεν είναι καθόλου απορίες, αλλά σταλινικές κουτοπονηριές, που πέρα από την θυμηδία, που προξενούν στο κοινό, που μας παρακολουθεί, επισημαίνουν και την άθλια ποιότητα του χαρακτήρα σου, που ακολουθείται και από την όμοια ποιότητά σου, ως συζητητή).

Και φυσικά, εγώ θα συνεχίσω, διότι, όπως σου είπα, έχω πολλά πράγματα να ποστάρω, γύρω από το θέμα. Και πολύ γουστάρω να σε βλέπω να διαμαρτύρεσαι για την δήθεν αλλαγή του θέματος, που εκ των πραγμάτων επήλθε. Δεν σου αρέσει καθόλου η τροπή που έλαβε, αλλά τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή...

(Και πολύ γουστάρω να σε βλέπω να προσποιείσαι τον χαζό ή τον .... μετριόφρονα, βαρώνε Μυνχάουζεν Killkiss! Είπαμε : Δεν μου αρέσει να σκοτώνω πεθαμένους, σαν και σένα, αλλά αφού το τραβάει η όρεξή σου, δεν μπορώ να σου αρνηθώ...).

Σου υπόσχομαι ακόμα καλύτερη συνέχεια....

Και φυσικά, δεν τελειώσαμε. Σου είπα ότι δεν ξέρω το τι θα κάνεις εσύ, αλλά εγώ έχω ακόμα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να πω και να ποστάρω, γύρω από το όλο θέμα, αρχιψευταρά μου βαρώνε Μυνχάουζεν – KillKiss.

Και πραγματικά, σου έχω πράγμα που σαλεύει και τον μουστερή γυρεύει…

Φιλάκια…''


Δείτε στο Phorum.gr το λογοκριμένο θέμα : ''Ο ΕΛΑΣ αφοπλίζεται από τον Σκόμπι το 1944...'' http://www.phorum.gr/viewtopic.php?p=2058448#p2058448 , και απολαύστε, εδώ, σχεδόν όλον τον κομμένο διάλογο (σελίδες 5 έως 8) και τις βλακείες του σταλινικού παραμυθά βαρώνου Μυνχάουζεν Killkiss, τις οποίες βλακείες επεχείρησε να παρουσιάσει ως σοφίες.

Αυτό φυσικά δεν το επέτρεψα να συμβεί, αφού τον άφησα προηγουμένως να αναπτύξει τις προς αμαθείς σοβαροφανείς αρλουμπολογίες του και τα απίθανά του ψεύδη, για να παρέμβω και να τον επαναφέρω στην σκληρή και αδυσώπητη γι' αυτόν και τον πολιτικό του χώρο (αυτόν του σταλινολενινιστικού ολοκληρωτικού μηχανισμού) πραγματικότητα, αφού πρώτα άφησα να σωρευθεί η απαραίτητη ''κρίσιμη μάζα'' των ανοησιών, που έγραψε και αφού σιγούρεψα την ανεπανόρθωτη έκθεσή του στα μάτια του στοιχειωδώς νοήμονος ενδιαφερόμενου αναγνωστικού κοινού.

Ιδού, λοιπόν :




από koukoukoulis55 » Χθες, 9:29 pm

ΤΑΥΓΕΤΗΣ έγραψε:
Όχι μόνον ο Ριζοσπάστης και ο Διαμαντής, αλλά και το Ασοσιέιτεντ Πρες της 2ας Δεκεμβρίου του '44 και οι New York Times γράφουν παπαριές. (Μια ζωή κομμούνια αυτοί οι Αμερικάνοι! Μέχρι και παρέμβαση του Σκόμπυ έστησαν οι αθεόφοβοι!)Τι λεει δηλαδη;;;Εβαλα ντοκουμεντα του ΕΛΑΣ που εδειχναν για ...εξορμηση νωριτερα απο την 1η δεκεμβριου Ηθελες αν μεινει ο σκομπυ και ο Ελληνικος λαος(οι κομμουνιστες ΔΕΝ ειναι ελληνικος λαος καταλαβε το) με σταυρωμενα χερια;;;

Ε ναι γιατι,ο Σκομπυ ήταν Ελληνας


Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από KillKiss » Χθες, 9:36 pm

koukoukoulis55 έγραψε:
Ρε κιλκιςς.Μιας και είσαι πολυ διαβασμένος.Μπορεις να μου απαντήσεις σε κάτι?Πως η ηγεσια του ΚΚΕ,επέβαλε την συμφωνία της Βαρκιζας στα μεσαια και κατώτατα στελέχη του ΚΚΕ και του ΕΛΑΣ?Πως το εξηγεις.Εχω κολλήσει εδώ και καιρό...

Δεν είμαι πολύ διαβασμένος, αλλά μπορώ να προβώ σε μερικές λογικές σκέψεις:
* Την συμφωνία της Βάρκιζας την επέβαλε κατ' αρχήν η ήττα και όχι το ΚΚΕ
* Τα μέλη του ΚΚΕ είχαν μάθει να υπακούουν στο κόμμα και οι μαχητές του ΕΛΑΣ δεν είχαν μάθει να σηκώνουν δικό τους μπαϊράκι
* Με το ΚΚΕ να δεσπόζει πανηγυρικά στο ΕΑΜ και την κυβέρνηση του βουνού, οι υπόλοιπες πολιτικές προσωπικότητες έμοιαζαν μονάδες απέναντι σε ένα οργανωμένο κόμμα.Όπως το ΚΚΕ (δηλαδή η τριανδρία του) δεν ρώτησε κανέναν για τις επαφές στο Λίβανο και την Καζέρτα, έτσι δεν ρώτησε και κανέναν στη συνέχεια. Είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης πως θα δεχόταν ευχαρίστως μία οδηγία εκ μέρους της ΕΣΣΔ - αλλά χωρίς την τελευταία και χωρίς τον αρχηγό του, το ΚΚΕ αυτοσχεδίαζε και κατά την γνώμη μου, σε ό,τι αφορά την Βάρκιζα, έπραξε καλώς: Η ηγεσία του, είχε τουλάχιστον την στοιχειώδη νοημοσύνη να αντιληφθεί, πως η επιλογή να ξεκινήσει εμφύλιο πόλεμο κλιμακώνοντας τις συγκρούσεις μετά την ήττα στην Αθήνα, ξεπερνούσε τις όποιες δυνατότητές της.
Και για να μην πολυλογώ: Σκέψου πως στην συνολική συνείδηση της ΕΑΜικής παράταξης, το ανάθεμα δεν πέφτει στην Βάρκιζα, αλλά στο Λίβανο, την Καζέρτα και την αποχή του '46. Αυτό τα λέει όλα.


Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από KillKiss » Χθες, 9:50 pm

Περιπτεράς έγραψε:[/b] Και τότε εμφανίζεται ο φίλος μας ο KillKiss και μας βάζει και αυτός τη σαχλαμάρα του:Πού γράφει ότι είναι του Ασοσιέιτεντ Πρες ή των New York Times κύριε KillKiss;

Κάθε δημοσίευμα που αναπαράγει την είδηση ενός πρακτορείου, αναγράφει την ημερομηνία του τηλεγραφήματος και την πηγή του. Η πηγή αναγράφεται στην ημερομηνία με τα αρχικά του πρακτορείου, όπως συμβαίνει σε όλες τις εφημερίδες μέχρι τις μέρες μας. Καλό θα είναι, εκτός από το να πουλάς εφημερίδες, να τις διαβάζεις κιόλας.
* Αν θελήσεις να αγοράσεις το τεύχος της συγκεκριμένης εφημερίδας, (πρόκειται για τους New York Times της 3ης Δεκεμβρίου, που δημοσιεύει το τηλεγράφημα του AP της προηγούμενης ημέρας), δεν έχεις παρά να πληρώσεις περί τα 50 δολάρια στην εξής διεύθυνση: http://www.historia.net/historia_eu/sonderseite.php?PID=105&SID=1. Αν είμαι ψεύτης, θα είναι μια λαμπρή ευκαιρία να με διαψεύσεις δημόσια.

Περιπτεράς έγραψε:
Γιατί βάζεις μόνο το μισό και όχι ολόκληρο κύριε KillKiss; Αυτή είναι η θέση του ΕΑΜ / ΕΛΑΣ / ΚΚΕ. Γιατί δε βάζεις και τη θέση της τότε επίσημης Κυβέρνησης (Γ. Παπανδρέου) που απάντησε στο Σιάντο και στη παρέα του, που έκανε κολοτούμπες (σαν έσας) ότι πιστεύω ότι κατευθυνόσαστε από ξένα κέντρα εξουσίας κύριοι;Αν ξέρεις να διαβάσεις ελληνικά, θα δεις πως την θέση της επίσημης κυβέρνησης, την εξέφρασε πρώτος ο Πατησιώτης, στον οποίον και απαντώ, αντιπαραβάλλοντας τη θέση του ΕΑΜ.
Περιπτεράς έγραψε:
Αυτό που έβαλες είναι μισή ανταπόκριση (ποιανού δε λέει) γιατί είναι μόνο η επίσημη άποψη του ΚΚΕ /ΕΑΜ /ΕΛΑΣΓιατί βάζεις μόνο τα μισά κύριε KillKiss;
Για να ποστάρω ολόκληρη την ανταπρόκριση, θα πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη που χαρακτήρισες τη μισή ως «σαχλαμάρα». Κάτι βεβαίως, που δεν φαντάζομαι πως θα πράξεις.

Περιπτεράς έγραψε: Που είναι η υπογραφή του Σκόμπυ κύριε KillKiss;

Να το ξαναβάλω; Άντε για χάρη σου

Περιπτεράς έγραψε:
Για βάλτε και καμία διαταγή με υπογραφή του Σκόμπυ που να τα γράφει αυτά.Δεν έχετε; Βάλτε τότε μια οποιαδήποτε διαταγή με υπογραφή του Σκόμπυ με ημερομηνία πριν από τα Δεκεμβριανά. Ή παραδεχτείτε ότι ο Ριζοσπάστης που το έγραψε και ο diamantis που το μηρύκασε γράφουν ψέματα και σταματήστε τις κολοτούμπες. Δε σας παίρνει.

Μα, είπαμε. Καμία τέτοια διαταγή δεν υπάρχει! Αν υπήρχε, η εφημερίδα θα αφιέρωνε στα σίγουρα, τουλάχιστον τη μισή της σελίδα για να φαίνεται φαρδιά πλατειά η υπογραφή του Σκόμπυ για να πειστούν οι απανταχού «Περιπτεράδες»!Όπως είπαμε, οι New York Times και το AP, ήταν όργανα του διεθνούς κομμουνισμού. Μετά τον μηρυκασμό από πλευράς σου, του ανύπαρκτου λόγου της Δεσφίνας και του περίφημου συμφώνου… «Κίτσου-Φένσκε», ευκαιρία να μηρυκάσεις, μία ακόμη… «ιστορική αλήθεια»!



Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από KillKiss » Χθες, 9:52 pm
πατησιωτης έγραψε:
KillKiss έγραψε: Λάθος Πατησιώτη. Αυτή υπήρξε η πρόταση του ΕΑΜ και όχι του Παπανδρέου. Αυτή υπήρξε η πρόταση που απέρριψε τελικώς ο Παπανδρέου, αν και την είχε μονογράψει αρχικώς - τουλάχιστον αυτή ήταν η καταγγελία του ΕΑΜ. Σ’ αυτήν την πρόταση επέμενε μέχρι τέλους η ΑριστεράΔεν ειχα γεννηθει βεβαια τοτε.Εχω ομως το βιβλιο του Παπανδρεου "Η Απελευθερωσις της Ελλαδος" οπου γραφει οτι επηλθε συμφωνια την 27η Νοεμβριου και την επομενη 28η Νοεμβριου ο Ζευγος υπανεχωρησε.
Μαλιστα προσθετει οτι ηαλλαγη στσεως του ΕΑΜ ηταν αποτομη και οφειλετο μαλλον εις εξωτερικας υποδειξεις.Οπως προειπα σημερα δεν υπαρχει κανεις να υπερασπισθει τον Γ.Παπανδρεου της εποχης εκεινης οποτε ο καθενας πιστευει οτι θελει.

Αγαπητέ Πατησιώτη, ούτε εγώ είχα γεννηθεί τότε - αλλά ακόμα κι αν είχα γεννηθεί, δεν θα ήμουν σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς διαπραγματεύονταν πίσω απ' τις κλειστές πόρτες, ο Ζεύγος και ο Παπανδρέου. Αναλυτικότερα, την εκδοχή της Αριστεράς, όπως ακριβώς έχει καταγραφεί στη Λευκή Βίβλο που κατέθεσε στον ΟΗΕ, την έχω παρουσιάσει συνοπτικά εδώ και σε καλώ να την διαβάσεις με προσοχή: viewtopic.php?f=51&t=145316&start=20#p1988939
Εκεί θα δεις, ποια είναι η άποψη της Αριστεράς για την «υπαναχώρηση» της 27ης Νοεμβρίου…
Πρόσεξε τώρα, κάτι άλλο. Ο καθένας βεβαίως, μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει – αλλά ο καθένας μπορεί να εξετάσει κατά πόσον στέκονται οι ισχυρισμοί της μιας ή της άλλης πλευράς, τόσο σε σχέση με τη λογική, όσο και σε σχέση με την περιρέουσα ατμόσφαιρα. Αυτό βεβαίως, δεν είναι σίγουρος δρόμος για να φτάσει κανείς στην αλήθεια, (γιατί η οποιαδήποτε πλευρά μπορεί να ήταν παράλογη, ή να το έπαιζε έτσι, εμπιστευόμενη τη δύναμή της), αξίζει ωστόσο να τον διαβεί κανείς. Για παράδειγμα…

πατησιωτης έγραψε: Το ΚΚΕ απεφάσισεν αποτόμως την αλλαγήν γραμμής και επεχείρησε την Στάσιν του Δεκεμβρίου* υπό συνθήκας πλέον, αι οποίαι επροδίκαζαν την ήτταν του... Δεν νομίζομεν, ότι έχει μέχρι τούδε σαφώς διευκρινισθή ο λόγος, ο οποίος οδήγησε την Ηγεσίαν του ΚΚΕ εις αυτό το σφάλμα. Διότι η αλλαγή της γραμμής έγινεν αποτόμως. Ενώ την 27ην Νοεμβρίου -1944 οι κύριοι Σβώλος, Τσιριμώκος και Ζεύγος μου έφεραν το κείμενον της οριστικής συμφωνίας διά την αποστράτευσιν του ΕΛΑΣ και επανηγυρίσαμεν από κοινού το ευτυχές γεγονός, αποτόμως ο Σ. Ζεύγος, την επομένην, 28ην Νοεμβρίου, ήλθε μόνος, και έν αγνοία των άλλων, δια να μου δηλώση πλήρη υπαναχώρησιν του ΚΚΕ και να μου θέση, υπό τύπον τελεσιγράφου, νέους, απαραδέκτους όρους το οποίον εσήμαινεν, ότι είχεν έλθει με εντολήν ρήξεως». Εκτοτε ερωτώμεν και εις μάτην αναμένομεν απάντησιν:
Τι συνέβη μεταξύ 27ης και 28ης Νοεμβρίου, ώστε να γίνη τόσον αποτομος αλλαγή γραμμής και ν 'αποφασισθή η Στάσις;
Το απόγευμα της Πέμπτης, 30ης Νοεμβρίου-1944-0 κ.Σβωλος με επεσκέφθη και, κατά την διάρκειαν της ομιλίας μας, αφού μοι εξέφρασε την μεγάλην στενοχωρίαν του δια την επαναστατική απόφασιν του ΚΚΕ, η οποία ωδήγει πλέον προφανώς προς την σύρραξιν:
«Δεν ημπορώ πλέον, μου είπε, ν' ασκήσω καμμίαν επιρροήν επί των αποφάσεων του ΚΚΕ. Εχω την εντύπωσιν, ότι υπακούουν εις εξωτερικάς υποδείξεις...»
«Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια. Και αποτελεί έλλειψιν γενναιότητος εκ μέρους του ΚΚΕ η προσπάθεια της μεταβάσεως των ευθυνών. Ο σ. Ζεύγος είχε την ειλικρίνειαν να ομολογήση ενώπιον του 7ου Συνεδρίου του Κόμματος: «Ενόμισα, είπεν, ότι εφ'όσον έγινεν η συμφωνία του Λιβάνου, και αναγνωρίστηκε η κυβέρνηση με «αντιδραστικό άστο» ότι πλέον θα καλούσε τους Αγγλους οπωσδήποτε, και η μάχη θα δινότανε με πολιτικά μόνο μέσα...»Δεν «εξηπατήθη» επομένως το ΚΚΕ από την ιδικήν μου πολιτικήν, η οποίαν, καθώς αποδεικνύουν όλα τα δημοσιευόμενα κείμενα «της Απελευθερώσεως της Ελλάδος», υπήρξεν απολύτως ευθεία. Εξηπατήθη από την αναξιότητα της ηγεσίας του, η οποία το ωδήγησεν εις τα δύο μεγάλα και ιστορικά σφάλματα του: Εις την εφαρμογήν «πολιτικής» γραμμής, τον Οκτώβριον του 1944, όταν η επαναστατική γραμμή ηδύνατο να το οδήγηση εις επικράτησιν. Και κατόπιν, τον Δεκέμβριον, εις την εφαρμογήν της επαναστατικής γραμμης όταν πλέον η διαμρφωθείσα κατάστασις επροδίκαζε την αποτυχίαν της.» (σελ.168-172).

Αυτο το αποσπασμα που εβαλε ο Ταυγετης ειναι απο το βιβλιο του Παπανδρεου για τα γεγονοτα.…αν κανείς στεκόταν αποκλειστικά και μόνον στο κείμενο που παραθέτεις, θα διαπίστωνε πως…
• ο Παπανδρέου μιλά για «νέους απαράδεκτους όρους» χωρίς να αναφέρει ποιοι ήσαν οι «νέοι και απαράδεκτοι όροι»,
• ανάμεσα στην 27η Νοεμβρίου και την 3η Δεκεμβρίου μεσολαβούν έξι ολόκληρες ημέρες οι οποίες είναι υπεραρκετές για να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία, ανεξάρτητα από την κακοπιστία, τη μαλακία, την παλινωδία, την ασυνενοησία, της μιας ή της άλλης πλευράς (και πίστεψέ με, τη νοημοσύνη των ηγετών του ΚΚΕ δεν την έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη)
• και στο πλαίσιο αυτό, ο Παπανδρέου δεν αναφέρει εάν το ΕΑΜ επέμεινε στους «νέους απαράδεκτους όρους», αν υπαναχώρησε, ή πρότεινε κάτι άλλο – δεν αναφέρει ποιοι ήσαν οι τελικοί όροι που διατύπωσε η Αριστερά.
Πλάι σ’ αυτά, θα πρέπει να δούμε και τους υπόλοιπους όρους της συμφωνίας. Τι γίνεται για παράδειγμα με τα μέλη των Ταγμάτων Ασφαλείας, με τους Ράλληδες, τους Μπουραντάδες κλπ.. Αναφέρεται για παράδειγμα ο Παπανδρέου στο βιβλίο του, για την αλλαγή της αρχικής του στάσης σε σχέση με τα Τάγματα, όταν απ’ τις αρχικές διαβεβαιώσεις της τιμωρίας τους οδηγούμασταν στην απλή διάλυσή τους;
Θα σε καλούσα να προσέξεις και κάτι άλλο: Ο Παπανδρέου, δεν παίρνει την ευθύνη να χαρακτηρίσει την στάση του ΚΚΕ ως ξενοκίνητη. Την μεταθέτει στον Σβώλο, μαζί με την ευθύνη της διάψευσης σ’ εκείνους τους ταραγμένους καιρούς…

πατησιωτης έγραψε:
Saliveros έγραψε: Πάντως κι εγώ (που είχα γεννηθεί τότε) θα ήθελα μια απάντηση σ'αυτά.Η δικη μου εκδοχη ειναι η ακολουθη : Τον Οκτωβριο 1944 συναντηθηκαν οι Τσωρτσιλ και Σταλιν στη Μοσχα και αποφασιασαν για τα Βαλκανια.Η Ελλαδα κατοχυρωθηκε στην δυτικη σφαιρα επιρροης και αμεσως τα βουλγαρικα στρατευματα κατοχης που εμεναν στη Μακεδονια και δηλωναν πλεον αντιφασιστικα διαταχθηκαν να εκκενωσουν την περιοχη ενω το ΚΚΕ πηρε οδηγιες να τα βρει με τον Παπανδρεου.Το Νοεμβριο του 1944 εξελεγη προεδρος των ΗΠΑ για τεταρτη φορα ο Ρουζβελτ υποσχομενος μεταξυ αλλων σε εκατομμυρια Αμερικανοπολωνους ελευθερες εκλογες στη Πολωνια και επαναφορα των συνορων του 1939.Τοσο οι ΗΠΑ οσο και η Αγγλια δεν αναγνωριζαν την κυβερνηση που προωθουσε ο Σταλιν εκει οπου ηταν μια αντιστροφη ελληνικη κατασταση με το μεγαλυτερο ανταρτικο φιλοδυτικο.Ο Σταλιν εδωσε οδηγιες για περιορισμενο κτυπημα του αγγλικου στρατου στην Αθηνα ωστε να κερδισει διαπραγματευτικο πλεονεκτημα και αυτο ησαν τα Δεκεμβριανα.Οταν τον Φεβρουαριο του 1945 στη Γιαλτα οι Αγγλοαμερικανοι αποδεχθηκαν τις απαιτησεις του Σταλιν για την Πολωνια -οτι δηλαδη θα κρατουσε τα εδαφη που προσαρτησε το 1939 ως συμμαχος του Χιτλερ -και θα εβαζε τη δικη του κυβερνηση,μια μερα μετα στη Βαρκιζα και ενω το μεγαλυτερο μερος του ΕΛΑΣ ηταν αθικτο παρεδωσαν τα οπλα υπο πολυ δυσμενεστερους ορους απο αυτους που τους ζητουσαν το Νοεμβριο,προφανως παλι κατοπιν οδηγιων.Ο μονος που διαφωνησε ηταν ο Βελουχιωτης που αποκηρυχθηκε και τελικα αυτοκτονησε.Εκεινο που πρεπει να γινει αντιληπτο ειναι οτι οι 3 Μεγαλοι αποφασιζαν απο κοινου και ανω υπογειως εβαζαν τους δικους τους να μαχονται οι επισημες αποφασεις ηταν ενιαιες.

Η συλλογιστική σου Πατησιώτη, διέπεται κατά την γνώμη μου από το εξής κενό:

• Από τη μια λες πως «ο Στάλιν έδωσε οδηγίες για περιορισμένο κτύπημα του αγγλικού στρατού στην Αθήνα, ώστε να κερδίσει διαπραγματευτικό πλεονέκτημα και αυτό ήσαν τα Δεκεμβριανά»
• Από την άλλη λες πως τον Φεβρουάριο του ’45, όταν οι απαιτήσεις του Στάλιν για την Πολωνία έγιναν δεκτές, ο ΕΛΑΣ παρέδωσε τα όπλα - αλλά οι απαιτήσεις αυτές του Στάλιν, έγιναν δεκτές μία ημέρα μετά τα Δεκεμβριανά.Αυτό μου φαίνεται ως προσπάθεια να δικαιωθεί πάση θυσία η άποψη περί «ξενοκίνητου κομμουνισμού» ΚΑΙ στην περίπτωση των Δεκεμβριανών.
Πού πάσχει η ερμηνεία σου;

1) Κατ’ αρχήν, δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά το ότι το ακέφαλο ΚΚΕ (με τον Ζαχαριάδη ακόμα εκτός Ελλάδος), είχε επαφή, ή έστω και την απλή τεχνική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επαφής με την Σοβιετική Ένωση.
2) Η στρατιωτική αποστολή της Σ. Ένωσης στην Αθήνα, (υπήρχε κάποιος Ποπώφ αν δεν κάνω λάθος, που έμενε στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία) σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν έπαιρνε καμία απολύτως θέση και δεν έδινε καμία απολύτως οδηγία στο ΚΚΕ πριν τις ταραχές. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει αναφέρει ότι ο ρώσος επιτετραμένος έδωσε την παραμικρή συμβολή ή μήνυμα.

3) Η Σ. Ένωση είχε αναγνωρίσει πλήρως την κυβέρνηση της Μέσης Ανατολής, ενώ δεν έστειλε ούτε έναν εκπρόσωπό της στην Κυβέρνηση του Βουνού.
4) Όπως γράφεις, η συμφωνία Σ. Ένωσης-Αγγλοαμερικανών για την Πολωνία, επετεύχθη μετά την Βάρκιζα

Αν η Σ. Ένωση ήθελε να κρατήσει ανοιχτά μέτωπα και το ΚΚΕ ήταν ένα κόμμα που αδιαλείπτως δεχόταν εντολές από τη Μόσχα, τότε θα είχε φροντίσει ο ΕΛΑΣ να μπει στην Αθήνα (όπως μπήκε και στη Σαλονίκη), δεν θα είχε υποδεχθεί τους Άγγλους ως απελευθερωτές (διώκοντας μάλιστα και μερικούς τροτσκιστές που χαρακτήριζαν εξ αρχής τους Άγγλους ως στρατό κατοχής). Το κυριότερο δε, δεν θα έστελνε το Σαράφη στην Ήπειρο να κυνηγάει το Ζέρβα, αλλά θα επιστράτευε τις δυνάμεις του για να χτυπήσει την Αθήνα όσο μπορούσε. Μία διστακτική κίνηση, με φοιτητάκια στην πρώτη γραμμή, που λύγισε μετά από μερικές ημέρες, εξωθώντας την Αριστερά μέρα με την ημέρα στο περιθώριο, δεν πιστεύω πως προσέφερε στον Στάλιν απολύτως τίποτα. Είχαν άραγε ανάγκη τα Δεκεμβριανά οι Άγγλοι για να γνωρίσουν τη δύναμη του ΕΛΑΣ; Δεν την ήξεραν;


Μου αρέσει που κάνεις τον ανήξερο! Αν δεν ξέρεις, μάθε λοιπόν

από Τάσος Αναστασόπουλος » Χθες, 10:44 pm

Γειά σου ρε γίγαντα killkiss!

Μου κάνεις τον ανήξερο για τον ... κάποιον (!) Ποπώφ!

Έλα που ο ... ατιμούλης ο Γκριγκόρι Ποπώφ (συνταγματάρχης της K. G. B., όπως και ο άλλος, ο Νίκος Ζαχαριάδης) δεν καθόταν μόνο στην ''Μεγάλη Βρετανία'', αλλά είχε και κάποια ... ραντεβουδάκια, λίγο πριν ξεσπάσει το πραξικόπημα της ζαχαριαδικής ηγεσίας του Κ.Κ.Ε. τον Δεκέμβρη του 1944!

Αφού δεν ξέρεις, λοιπόν, ας σου μάθω ορισμένα πράγματα, που διαφεύγουν της προσοχής σου.








Μην μου φοβάσαι, λοιπόν και το ''ακέφαλο'' Κ.Κ.Ε. δεν έμεινε ούτε λεπτό ακαθοδήγητο από την ''Ε.Σ.Σ.Δ.'' και τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς....

Τα υπόλοιπα θα τα μάθεις από το μπλογκ μου στο θέμα : ‘‘3/12/1944 : ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ’’ http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2008/12/3121944.html .


Βέβαια, υπάρχουν και κάποια άλλα ακόμα, για να μάθεις. Θα φροντίσω εγώ γι' αυτό - στο μέτρο που δεν είσαι υποκριτής, διότι στην εποχή μας η υποκρισία περισσεύει....




Tassos






Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από KillKiss » Σήμερα, 12:11 am

ΤΑΥΓΕΤΗΣ έγραψε:
Όχι μόνον ο Ριζοσπάστης και ο Διαμαντής, αλλά και το Ασοσιέιτεντ Πρες της 2ας Δεκεμβρίου του '44 και οι New York Times γράφουν παπαριές. (Μια ζωή κομμούνια αυτοί οι Αμερικάνοι! Μέχρι και παρέμβαση του Σκόμπυ έστησαν οι αθεόφοβοι!)Τι λεει δηλαδη;;;Εβαλα ντοκουμεντα του ΕΛΑΣ που εδειχναν για ...εξορμηση νωριτερα απο την 1η δεκεμβριου

Με συγχωρείς Ταϋγέτη, αλλά εγώ δεν βλέπω να έχεις ποστάρει κανένα ντοκουμέντο του ΕΛΑΣ που να δείχνει εξόρμηση νωρίτερα από την 1η Δεκεμβρίου. Το μόνο που βλέπω είναι μία προκήρυξη του "ΕΑΜ Ιδιωτικών Υπαλλήλων", από τον Αύγουστο του 1944, ως συνήθως αγνώστου προελεύσεως, ταυτότητας, αναγνώρισης κλπ. κλπ..

Περιπτεράς έγραψε:
Για βάλτε και καμία διαταγή με υπογραφή του Σκόμπυ που να τα γράφει αυτά.Δεν έχετε; Βάλτε τότε μια οποιαδήποτε διαταγή με υπογραφή του Σκόμπυ με ημερομηνία πριν από τα Δεκεμβριανά.Το τι παπαριά μου απαντήσατε δεν λέγεται. Να έχω και για το χειμώνα. Με αναγκάζετε να σας γράψω:diamantis, άσε τη σωβρακοκουβέντα και βάλε τη προκύρηξη.Ή βάλε οποιαδήποτε διαταγή με υπογραφή του Σκόμπυ πριν τα Δεκεμβριανά. [Μεγάλα μήπως και τα δεις)Ή παραδέξου ότι έγραψες παπαριά.Ο φιλαράκος μας ο diamantis δεν θέλει να παραδεχτεί ότι ο Ριζοσπάστης έγραψε και αυτός αναπαρήγαγε μια παπαριά πρώτου μεγέθους και κάνει κωλοτούμπες.

ΤΑΥΓΕΤΗΣ έγραψε:
Ηθελες αν μεινει ο σκομπυ και ο Ελληνικος λαος(οι κομμουνιστες ΔΕΝ ειναι ελληνικος λαος καταλαβε το) με σταυρωμενα χερια;;;Γιατί Ταϋγέτη; Έκανε τίποτα ο Σκόμπυ πριν τα Δεκεμβριανά;Ταϋγέτη, άσε τη σωβρακοκουβέντα και βάλε την «προκύρηξη»!Ή παραδέξου ότι αναπαρήγαγες την παπαριά του Ριζοσπάστη και τώρα κάνεις κωλοτούμπες μαζί με τον diamantis και τον KillKiss!

Re: Μου αρέσει που κάνεις τον ανήξερο! Αν δεν ξέρεις, μάθε λοιπόν
από KillKiss » Σήμερα, 12:33 am

Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε::
Γειά σου ρε γίγαντα killkiss! Μου κάνεις τον ανήξερο για τον ... κάποιον (!) Ποπώφ! Έλα που ο ... ατιμούλης ο Γκριγκόρι Ποπώφ (συνταγματάρχης της K. G. B., όπως και ο άλλος, ο Νίκος Ζαχαριάδης) δεν καθόταν μόνο στην ''Μεγάλη Βρετανία'', αλλά είχε και κάποια ... ραντεβουδάκια, λίγο πριν ξεσπάσει το πραξικόπημα της ζαχαριαδικής ηγεσίας του Κ.Κ.Ε. τον Δεκέμβρη του 1944!

Μονάχα ένας Τάσος Αναστασόπουλος θα μπορούσε να ανακαλύψει "συνταγματάρχη της KGB" το 1944. Βλέπεις, σύμφωνα με την μελέτη του Federal Research Division της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κονγκρέσου, η "ατιμούλικη" η KGB, ίδρύθηκε...το 1954! http://lcweb2.loc.gov/cgi-bin/query/r?frd/cstdy:@field(DOCID+su0508)

Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε:
Τα υπόλοιπα θα τα μάθεις από το μπλογκ μου στο θέμα : ‘‘3/12/1944 : ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ’’ http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2008/12/3121944.html .

Βέβαια, υπάρχουν και κάποια άλλα ακόμα, για να μάθεις.Είμαι βέβαιος πως έχεις πολλά άλλα ακόμα να διδάξεις την ανθρωπότητα. Στείλε την πρώτη σου εργασία στη Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου για αξιοποίηση.


Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από koukoukoulis55 » Σήμερα, 1:24 am

KillKiss έγραψε:
Δεν είμαι πολύ διαβασμένος, αλλά μπορώ να προβώ σε μερικές λογικές σκέψεις:
* Την συμφωνία της Βάρκιζας την επέβαλε κατ' αρχήν η ήττα και όχι το ΚΚΕ
* Τα μέλη του ΚΚΕ είχαν μάθει να υπακούουν στο κόμμα και οι μαχητές του ΕΛΑΣ δεν είχαν μάθει να σηκώνουν δικό τους μπαϊράκι
* Με το ΚΚΕ να δεσπόζει πανηγυρικά στο ΕΑΜ και την κυβέρνηση του βουνού, οι υπόλοιπες πολιτικές προσωπικότητες έμοιαζαν μονάδες απέναντι σε ένα οργανωμένο κόμμα.

Όπως το ΚΚΕ (δηλαδή η τριανδρία του) δεν ρώτησε κανέναν για τις επαφές στο Λίβανο και την Καζέρτα, έτσι δεν ρώτησε και κανέναν στη συνέχεια. Είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης πως θα δεχόταν ευχαρίστως μία οδηγία εκ μέρους της ΕΣΣΔ - αλλά χωρίς την τελευταία και χωρίς τον αρχηγό του, το ΚΚΕ αυτοσχεδίαζε και κατά την γνώμη μου, σε ό,τι αφορά την Βάρκιζα, έπραξε καλώς: Η ηγεσία του, είχε τουλάχιστον την στοιχειώδη νοημοσύνη να αντιληφθεί, πως η επιλογή να ξεκινήσει εμφύλιο πόλεμο κλιμακώνοντας τις συγκρούσεις μετά την ήττα στην Αθήνα, ξεπερνούσε τις όποιες δυνατότητές της.
Και για να μην πολυλογώ: Σκέψου πως στην συνολική συνείδηση της ΕΑΜικής παράταξης, το ανάθεμα δεν πέφτει στην Βάρκιζα, αλλά στο Λίβανο, την Καζέρτα και την αποχή του '46. Αυτό τα λέει όλα.

Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ και ΑΠΟΛΥΤΑ.1)Δεν υπάρχει ήττα του ΕΛΑΣ.Ο ΕΛΑΣ μπορούσε να αντεπεξέλθει και μετά τα Δεκεμβριανά.Το ΚΚΕ έκανε τα Δεκεμβριανά επειδή πιεστηκε από το κόσμο του ΕΛΑΣ,και του ΚΚΕ,και όχι γιατι τα ήθελε.Τα ήθελε ως 'ενοπλη διαμαρτυρια' και οχι ως συρραξη.2)Γενικα σωστο3)Γενικά σωστο.Αν και έπαιξαν το ρόλο του δούρειου ιππου(π.χ Σβώλος).Δεν υπήρξε οδηγία από το ΚΚΣΕ.Δεν αυτοσχεδίαζε το ΚΚΕ όμως,πατούσε στην λογική των "λαικών μετώπων" οπου θεωρώντας σύμφωνα με την λογική των "σταδιών" την Ελλάδα ως εξαρτημένη χώρα,θεωρούσε οτι χρειαζόταν ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ επανασταση η οποια θα μπορούσε να γινει,με συμμαχους τους αστούς ενάντια βασιλια και δωσίλογους.Η ηγεσία του ΚΚΕ(το 44) ήταν από τις πιο ηλιθιες ηγεσίες στρατών που υπήρξαν στην Ιστορια.Κατά την γνώμη μου έπρεπε να έχουνε κυρώσεις,αλλά δυστυχώς δεν είχανε.Φάνηκε οτι η Βαρκιζα ήταν μια ήττα,μια ηλιθιομάρα,από το αποτέλεσμα.Οπου ενώ η ηγεσία του ΚΚΕ εξασφάλισε 'αμνησία'.Οι απλοι ΚΚΕδες/Ελασιτες σφαζόντουσαν.Το αναθεμα απ'οτι έχω διαβάσει πέφτει κυριως στην ΒΑΡΚΙΖΑ.Προπομπός της Βάρκιζας ήταν ο Λιβανος και η Καζέρτα.Η αποχή του 46 ήταν τελειώς άλλο θέμα.Υπερτιμημένο κατ'α πολυ στο πλαίσιο της αποζαχαροδοποιησης.Συνοψίζοντας.Εχώ καταλήξει οτι πιο σωστή ειναι η τροτσκιστική θεώρηση,οτι το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ήταν ένα λαικό μέτωπο το οποιο,συγκροτήθηκε απλά στην βάση του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου,χωρίς να μπούνε βάσεις για το αύριο,και η λογική οτι οι αστοι μπορει και να άφηναν το ΚΚΕ να κεφαλοποιήσει την μέγιστη επιρροή του από την Κατοχη(οπως στο ΚΚΓ,ΚΚΙ)οδήγησαν στην επιμονη του ΚΚΕ στα ειρηνικά μέσα και τους αστούς στην πλήρη εξουδετέρωση του..Το ΚΚΕ ξέχασε την βασίκη μαρξιστική λογικη,οτι οι αστοι δεν θα παραδώσουν ποτέ την εξουσία με ειρηνικά μέσα.Και ξαναλέω ΔΕΝ υπάρχει στρατιωτική ήττα το 1944.


Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από koukoukoulis55 » Σήμερα, 1:30 am
Δεν υπάρχει σύνδεση ΚΚΕ με ΚΚΣΕ.Αυτο πλέον εχει καταρριφθει τέλειως.Το βιβλιο του Γ.Φαράκου για την σχέση του ΚΚΕ με την ΚΔ τα εξηγεί πλήρως και αναλυτικά.
Η πεταλούδα δεν μπορεί να γίνει κάμπια.


Ακολουθούν, άλλα σπουδαία...

από Τάσος Αναστασόπουλος » Σήμερα, 5:21 am

Ναι ο ατιμούλης ο Γκριγκόρι! Ήταν πρακτορούλης ο .. ατιμούλης. Και καθόλου ανενεργός στα Δεκεμβριανά, όπως θέλεις να μας παραστήσεις. Το έβγαζε καλά το ψωμί του!

Και φυσικά η K.G.B. έχει παρουσία από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της ψευδο-Ε.Σ.Σ.Δ. και με διαφορετικά ονόματα. Όσο και αν αυτό δεν σου αρέσει, ή δεν το ξέρεις, φίλε killkiss!

Γι' αυτό μην μου κάνεις το κορόϊδο! Ξεκινώντας από την Τσε Κα του Φελίξ Τζιερτζίνσκυ - αν έχεις ακούσει γι' αυτήν και γι' αυτόν.

Άσε, λοιπόν, το ... Κογκρέσσο και κοίτα την τύφλα σας!

Το επόμενο, που θα ακολουθήσει : Η περίφημη εξίσωση : ''Παππούς = Δημητρώφ και Δημητρώφ = Στάλιν''.

Έτσι για να μαθαίνετε μερικά πράγματα και για να καλύπτετε κάπως την γύμνια σας....

Φιλάκια.

Και να απαντάς τόσο περιεκτικά και τόσο διασκεδαστικά, όπως τώρα!


Tassos



Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από πατησιωτης » Σήμερα, 8:28 am

http://en.wikipedia.org/wiki/Yalta_Conferencehttp://el.wikipedia.org/wiki/Συμφωνία_της_ΒάρκιζαςΔιασκεψη της Γιαλτας : 4- 11 Φεβρουαριου 1945.Συμφωνια της Βαρκιζας : 12 Φεβρουαριου 1945.




Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από KillKiss » Σήμερα, 11:30 am

πατησιωτηςέγραψε: http://en.wikipedia.org/wiki/Yalta_Conference http://el.wikipedia.org/wiki/Συμφωνία_της_Βάρκιζας Διασκεψη της Γιαλτας : 4- 11 Φεβρουαριου 1945.Συμφωνια της Βαρκιζας : 12 Φεβρουαριου 1945.

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά τον συσχετισμό των Δεκεμβριανών με την Γιάλτα, δεν θυμάμαι να έχει κάνει ούτε καν ο Τσώρτσιλ στα Απομνημονεύματά του, ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να κατηγορήσει τους Σοβιετικούς.
Θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο άλλωστε, έως αστείο κατά την γνώμη μου, να πιστέψει κανείς πως ο ΕΛΑΣ θα ήταν δυνατόν να εξασφαλίσει για λογαριασμό του Στάλιν...την Πολωνία (!) με μισή μάχη που έδινε κατά παράβαση των συνθηκών που είχε ως ανταρτικός στρατός υπογράψει, την ώρα που η Σ. Ένωση και η Βρετανία ήσαν σύμμαχοι και το Βερολίνο δεν είχε ακόμα πέσει. Το αντίθετο - αν θα έκανα κάποιον συσχετισμό με τα τεκταινόμενα στο "ρετιρέ", θα έλεγα πως με την εκπεφρασμένη πρόθεση του Τσώρτσιλ να συνεχίσει τον πόλεμο μαζί με τις ΗΠΑ ενάντια στη Σ. Ένωση, ο Στάλιν δεν θα ήθελε, ούτε αφορμές να δώσει, ούτε να χάσει δυνάμεις που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια. Και βεβαίως, όπως προείπα, επαφές μεταξύ ΚΚΕ και Μόσχας εκείνη την περίοδο, δεν τεκμηριώνονται.
Διαφορετικές ήσαν οι συνθήκες, όταν ξεκίνησε το δεύτερο αντάρτικο. Τότε οι συμμαχίες είχαν σπάσει, ο υπόγειος πόλεμος για την σταθερότητα των κρατών που είχαν "παραχωρηθεί" στην Σ. Ένωση είχε ξεκινήσει, ο Ζαχαριάδης είχε επιστρέψει. Εκεί η ερμηνεία σου, είναι πλέον αιτιολογημένη.

Τελευταία επεξεργασία απο KillKiss την Ιούνιος 25th, 2009, 11:32 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.


Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από CHARLEMAGNE » Σήμερα, 11:31 am

Ωστε δεν υπαρχει στρατιωτικη ηττα του ΕΛΑΣ τον Δεκεμβριο του1944 !!!
Δηλαδη η απωθηση του απο την Αθηνα (ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥ ''ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ'') τι ηταν ;
Ε τι να συζητησει κανεις μετα ;
Στο βιβλιο ''Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 1944 - Ο ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ'' που εχουν βγαλει οι εκδοσεις ''ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ''αναλυει με λεπτομερειες τις μαχες του Δεκεμβριου 1944 - Αρχες Ιανουαριου 1945.
Ιδιαιτερα στις σελιδες 32 μεχρι 38,με φωτογραφιες κλπ.Ας το διαβασει οποιος ενδιαφερεται να ''μαθει'' αν εχασε στρατιωτικα ο ΕΛΑΣ η οχι



Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από KillKiss » Σήμερα, 11:54 am

koukoukoulis55 έγραψε:
KillKiss έγραψε: Δεν είμαι πολύ διαβασμένος, αλλά μπορώ να προβώ σε μερικές λογικές σκέψεις:
* Την συμφωνία της Βάρκιζας την επέβαλε κατ' αρχήν η ήττα και όχι το ΚΚΕ
* Τα μέλη του ΚΚΕ είχαν μάθει να υπακούουν στο κόμμα και οι μαχητές του ΕΛΑΣ δεν είχαν μάθει να σηκώνουν δικό τους μπαϊράκι
* Με το ΚΚΕ να δεσπόζει πανηγυρικά στο ΕΑΜ και την κυβέρνηση του βουνού, οι υπόλοιπες πολιτικές προσωπικότητες έμοιαζαν μονάδες απέναντι σε ένα οργανωμένο κόμμα.
Όπως το ΚΚΕ (δηλαδή η τριανδρία του) δεν ρώτησε κανέναν για τις επαφές στο Λίβανο και την Καζέρτα, έτσι δεν ρώτησε και κανέναν στη συνέχεια. Είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης πως θα δεχόταν ευχαρίστως μία οδηγία εκ μέρους της ΕΣΣΔ - αλλά χωρίς την τελευταία και χωρίς τον αρχηγό του, το ΚΚΕ αυτοσχεδίαζε και κατά την γνώμη μου, σε ό,τι αφορά την Βάρκιζα, έπραξε καλώς: Η ηγεσία του, είχε τουλάχιστον την στοιχειώδη νοημοσύνη να αντιληφθεί, πως η επιλογή να ξεκινήσει εμφύλιο πόλεμο κλιμακώνοντας τις συγκρούσεις μετά την ήττα στην Αθήνα, ξεπερνούσε τις όποιες δυνατότητές της.
Και για να μην πολυλογώ: Σκέψου πως στην συνολική συνείδηση της ΕΑΜικής παράταξης, το ανάθεμα δεν πέφτει στην Βάρκιζα, αλλά στο Λίβανο, την Καζέρτα και την αποχή του '46. Αυτό τα λέει όλα.

Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ και ΑΠΟΛΥΤΑ.1)Δεν υπάρχει ήττα του ΕΛΑΣ.Ο ΕΛΑΣ μπορούσε να αντεπεξέλθει και μετά τα Δεκεμβριανά.Το ΚΚΕ έκανε τα Δεκεμβριανά επειδή πιεστηκε από το κόσμο του ΕΛΑΣ,και του ΚΚΕ,και όχι γιατι τα ήθελε.Τα ήθελε ως 'ενοπλη διαμαρτυρια' και οχι ως συρραξη.2)Γενικα σωστο3)Γενικά σωστο.Αν και έπαιξαν το ρόλο του δούρειου ιππου(π.χ Σβώλος).Δεν υπήρξε οδηγία από το ΚΚΣΕ.Δεν αυτοσχεδίαζε το ΚΚΕ όμως,πατούσε στην λογική των "λαικών μετώπων" οπου θεωρώντας σύμφωνα με την λογική των "σταδιών" την Ελλάδα ως εξαρτημένη χώρα,θεωρούσε οτι χρειαζόταν ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ επανασταση η οποια θα μπορούσε να γινει,με συμμαχους τους αστούς ενάντια βασιλια και δωσίλογους.Η ηγεσία του ΚΚΕ(το 44) ήταν από τις πιο ηλιθιες ηγεσίες στρατών που υπήρξαν στην Ιστορια.Κατά την γνώμη μου έπρεπε να έχουνε κυρώσεις,αλλά δυστυχώς δεν είχανε.Φάνηκε οτι η Βαρκιζα ήταν μια ήττα,μια ηλιθιομάρα,από το αποτέλεσμα.Οπου ενώ η ηγεσία του ΚΚΕ εξασφάλισε 'αμνησία'.Οι απλοι ΚΚΕδες/Ελασιτες σφαζόντουσαν.Το αναθεμα απ'οτι έχω διαβάσει πέφτει κυριως στην ΒΑΡΚΙΖΑ.Προπομπός της Βάρκιζας ήταν ο Λιβανος και η Καζέρτα.Η αποχή του 46 ήταν τελειώς άλλο θέμα.Υπερτιμημένο κατ'α πολυ στο πλαίσιο της αποζαχαροδοποιησης.Συνοψίζοντας.Εχώ καταλήξει οτι πιο σωστή ειναι η τροτσκιστική θεώρηση,οτι το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ήταν ένα λαικό μέτωπο το οποιο,συγκροτήθηκε απλά στην βάση του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου,χωρίς να μπούνε βάσεις για το αύριο,και η λογική οτι οι αστοι μπορει και να άφηναν το ΚΚΕ να κεφαλοποιήσει την μέγιστη επιρροή του από την Κατοχη(οπως στο ΚΚΓ,ΚΚΙ)οδήγησαν στην επιμονη του ΚΚΕ στα ειρηνικά μέσα και τους αστούς στην πλήρη εξουδετέρωση του..Το ΚΚΕ ξέχασε την βασίκη μαρξιστική λογικη,οτι οι αστοι δεν θα παραδώσουν ποτέ την εξουσία με ειρηνικά μέσα.Και ξαναλέω ΔΕΝ υπάρχει στρατιωτική ήττα το 1944.

Κατ’ αρχήν, όταν συμφωνείς στα δύο από τα τρία σημεία μου, δεν είναι δυνατόν να διακηρύσσεις πως διαφωνείς…ΚΑΘΕΤΑ και ΑΠΟΛΥΤΑ.
Από κει και πέρα, είτε πιέστηκε από τον κόσμο του, είτε πιέστηκε από τους Σκόμπυ-Παπανδρέου, το ΚΚΕ οδηγήθηκε σε μια ένοπλη σύγκρουση στην Αθήνα, την οποία έχασε. Και η ήττα σε μία σύγκρουση στην πρωτεύουσα μιας χώρας, είναι απείρως βαρύτερη από την ήττα σε μία οποιαδήποτε άλλη πόλη της επαρχίας. Η λογική των «λαϊκών μετώπων» δεν είχε καμία εφαρμογή στην περίπτωση των Δεκεμβριανών. Ποιοι ήταν δηλαδή οι «αστοί» στην περίπτωση αυτή με τους οποίους έκανε συμμαχία το ΚΚΕ; Ο Σβώλος κι ο Σβώλος; Το ΚΚΕ δεν κέρδισε κανέναν αστό την περίοδο εκείνη με το μέρος του. Αντιθέτως, έχασε και μερικούς φίλους του, οι οποίοι εξετέθησαν. Ψάξε να βρεις τη δήλωση παραίτησης του Σβώλου για να δεις πως κι αυτή έγινε με μισή καρδιά. Δυστυχώς το ΚΚΕ δεν είχε καμία επιμονή στα ειρηνικά μέσα, ούτε στα ένοπλα μέσα. Πολύ απλά δεν είχε, ούτε στόχο, ούτε στρατηγική. Ήταν ένα επαναστατικό κόμμα, το οποίο είχε υποστείλει τη σημαία της κοινωνικής επανάστασης χάριν του αντιφασιστικού αγώνα (κατά τις υποδείξεις της Σ. Ένωσης) και βρισκόταν σε μια κατάσταση «μεταβατικής περιόδου» με οδηγίες «μεταβατικής περιόδου» που έπασχαν από γενησιμιού τους (και είχαν χαντακώσει ήδη την Καντώνα). Χωρίς καθοδήγηση από την Σ. Ένωση, η ηγεσία της κακιάς ώρας που διέθετε, αδυνατούσε να κινηθεί με στοιχειώδη συνέπεια, ξυπνώντας και τις χειρότερες δυνατές υποψίες της στους αντιπάλους της, που είχαν ήδη προετοιμαστεί για τα χειρότερα - εκτός κι αν θεωρείς πως όλοι όσοι στελέχωσαν τις κατοχικές κυβερνήσεις, τα Τάγματα και τα Σώματα Ασφαλείας, δεν είχαν καμία επαφή με το Κάιρο επί 4 χρόνια...
Καλή πίστη δεν υπήρχε από καμία πλευρά, ήδη από την προκατοχική περίοδο – και οι κινήσεις του ΚΚΕ κατά την περίοδο της Κατοχής, με αποκορύφωμα την επαίσχυντη όσο και ατιμώρητη δολοφονία του Ψαρρού (με τον οποίον το ΚΚΕ είχε συνεργαστεί στη Μακεδονία το ’41…), δεν αντέστρεψαν την κατάσταση. Δυστυχώς, η εμφύλια σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη…


Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από Περιπτεράς » Σήμερα, 12:22 pm

Κύριε KillKiss, επειδή ξέρεις μερικά πράγματα πάρα πάνω, πας να μας κοροϊδέψεις και μάλιστα με χονδροειδή τρόπο. Να έχεις υπ’ όψη σου ότι δεν απευθύνεσαι σε κάφρους ή Μάου Μάου, απευθύνεσαι σε Έλληνες.Αυτή η μουτζούρα δίπλα στο δύο; είναι σίγουρα το Ασσοσιατεντ Πρές; Ίσως είναι ίσως δεν είναι, είμαι λίγο φτωχαδάκι κύριε KillKiss για να διαθέσω 50$ για να αποκτήσω όλη την εφημερίδα, αλλά επαναλαμβάνω:
Γιατί δε βάζεις όλο το τηλεγράφημα; Μέχρι το τέλος που κλείνει η γραμμή και γράφει και την πηγή κανονικά; Μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα και προπαγάνδα, άρα στη προκειμένη περίπτωση μισό τηλεγράφημα είναι ψεύτικο τηλεγράφημα.
Μην πας να κοροϊδέψεις με μισό τηλεγράφημα. Το κόλπο δε πιάνει.
Κατά τα λοιπά.

KillKiss έγραψε: Για να ποστάρω ολόκληρη την ανταπρόκριση, θα πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη που χαρακτήρισες τη μισή ως «σαχλαμάρα». Κάτι βεβαίως, που δεν φαντάζομαι πως θα πράξεις.

Νομίζω ότι ήδη απάντησα. Παραδέχεσαι ότι είναι μισή. Δηλαδή παραδέχεσαι ότι έβαλες μια ψεύτικη ανταπόκριση.

diamantis έγραψε: Την 1η Δεκέμβρη 1944 ο στρατηγός Σκόμπι, χωρίς καμιά σχετική απόφαση της κυβέρνησης, κοινοποίησε στον ΕΛΑΣ διαταγή του και κυκλοφόρησε προκήρυξη, που σκορπίστηκε από βρετανικά αεροπλάνα σ' όλη τη χώρα.

KillKiss έγραψε: Μα, είπαμε. Καμία τέτοια διαταγή δεν υπάρχει!

Όχι δε τόπαμε! Τώρα το λέμε. Χαίρομαι που βγάζεις ψεύτη το Ριζοσπάστη που τη δημοσιεύει και ψεύτη τον diamantis που τη γράφει εδώ.

KillKiss έγραψε: του ανύπαρκτου λόγου της Δεσφίνας και του περίφημου συμφώνου… «Κίτσου-Φένσκε», ευκαιρία να μηρυκάσεις, μία ακόμη… «ιστορική αλήθεια»!

Το συζητήσαμε το θέμα και γράφτηκαν διάφορα. Μέχρι τώρα δεν φέρατε καμία απόδειξη ότι είναι πλαστά. Από την άλλη υπάρχει σωρεία εγγράφων.

KillKiss έγραψε: Ο καθένας βεβαίως, μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει – αλλά ο καθένας μπορεί να εξετάσει κατά πόσον στέκονται οι ισχυρισμοί της μιας ή της άλλης πλευράς, τόσο σε σχέση με τη λογική, όσο και σε σχέση με την περιρέουσα ατμόσφαιρα.

Το βασικό είναι τα γεγονότα. Άμα τα γεγονότα διαψεύδουν μια πλευρά, τότε ο ισχυρισμός της είναι ψεύτικος.
Και τα γεγονότα είναι αδυσώπητα:
Το ΚΚΕ είχε κάνει σχέδια για την κατάληψη των Αθηνών.
Το ΚΚΕ είχε κάνει σχέδια για την κατάληψη της εξουσίας
Το ΚΚΕ είχε μαζέψει όπλα από τους Γερμανούς που αποχωρούσαν.
Το ΚΚΕ είχε προσπαθήσει να εξαφανίσει όλες τις άλλες αντάρτικες δυνάμεις για να μην έχει απειλές από μετόπισθεν.
Το βασικό (κατ’ εμε)Το ΚΚΕ / ΕΑΜ / ΕΛΑΣ ήταν πολιτικοστρατιωτικός σχηματισμός που πίστευε στη κατάληψη στης εξουσίας με τα όπλα. (Λαϊκή επανάσταση το ονόμαζε) αντίθετα με τους άλλους αντιστασιακούς σχηματισμούς που ήταν καθαρά στρατιωτικοί.Και πολλά άλλα.



Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από Περιπτεράς » Σήμερα, 12:32 pm

KillKiss έγραψε: Τα μέλη του ΚΚΕ είχαν μάθει να υπακούουν στο κόμμα...

KillKiss έγραψε: Από κει και πέρα, είτε πιέστηκε από τον κόσμο του ...


Μου αρέσει όταν γράφετε κάτι και μετά το διαψεύδετε εσείς οι ίδιοι. Δηλαδή τα μέλη του ΚΚΕ που είχαν μάθει να υπακούσουν το πιέσανε να πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση όσο η κύρηξη πραξικοπήματος.
Κύριε KillKiss αυτοαναιρείσαι.


Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από KillKiss » Σήμερα, 1:47 pm

Περιπτεράς έγραψε:
KillKiss έγραψε: Τα μέλη του ΚΚΕ είχαν μάθει να υπακούουν στο κόμμα...

KillKiss έγραψε: Από κει και πέρα, είτε πιέστηκε από τον κόσμο του ...

Μου αρέσει όταν γράφετε κάτι και μετά το διαψεύδετε εσείς οι ίδιοι. Δηλαδή τα μέλη του ΚΚΕ που είχαν μάθει να υπακούσουν το πιέσανε να πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση όσο η κύρηξη πραξικοπήματος.
Κύριε KillKiss αυτοαναιρείσαι.

Περιπτεράς έγραψε: Κύριε KillKiss, επειδή ξέρεις μερικά πράγματα πάρα πάνω, πας να μας κοροϊδέψεις και μάλιστα με χονδροειδή τρόπο. Να έχεις υπ’ όψη σου ότι δεν απευθύνεσαι σε κάφρους ή Μάου Μάου, απευθύνεσαι σε Έλληνες.


Το θέμα δεν είναι αν κάποιος είναι κάφρος ή Μάου Μάου, αλλά αν είναι εγγράμματος. Κι εσύ προφανώς, δεν είσαι. Βρες κάποιον να σου εξηγήσει το νόημα του διαζευκτικού «είτε» και μετά έλα να συζητήσουμε.

Περιπτεράς έγραψε: Αυτή η μουτζούρα δίπλα στο δύο; είναι σίγουρα το Ασσοσιατεντ Πρές; Ίσως είναι ίσως δεν είναι, είμαι λίγο φτωχαδάκι κύριε KillKiss για να διαθέσω 50$ για να αποκτήσω όλη την εφημερίδα, αλλά επαναλαμβάνω: Κάποιο άλλο φτωχαδάκι πλήρωσε για να αποκτήσει το άρθρο.

Όσο για τη μουτζούρα, απευθύνσου στο Associated Press να σου απαντήσουν: http://www.ap.org/

Περιπτεράς έγραψε: Μην πας να κοροϊδέψεις με μισό τηλεγράφημα. Το κόλπο δε πιάνει.

Αδιαφορώ παντελώς. Βάλε το εσύ ολόκληρο, ή ζήτα συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς σου.


Περιπτεράς έγραψε: Το βασικό είναι τα γεγονότα. Άμα τα γεγονότα διαψεύδουν μια πλευρά, τότε ο ισχυρισμός της είναι ψεύτικος.
Και τα γεγονότα είναι αδυσώπητα:
Το ΚΚΕ είχε κάνει σχέδια για την κατάληψη των Αθηνών.
Το ΚΚΕ είχε κάνει σχέδια για την κατάληψη της εξουσίας
Το ΚΚΕ είχε μαζέψει όπλα από τους Γερμανούς που αποχωρούσαν.
Το ΚΚΕ είχε προσπαθήσει να εξαφανίσει όλες τις άλλες αντάρτικες δυνάμεις για να μην έχει απειλές από μετόπισθεν.
Το βασικό (κατ’ εμε)Το ΚΚΕ / ΕΑΜ / ΕΛΑΣ ήταν πολιτικοστρατιωτικός σχηματισμός που πίστευε στη κατάληψη στης εξουσίας με τα όπλα. (Λαϊκή επανάσταση το ονόμαζε) αντίθετα με τους άλλους αντιστασιακούς σχηματισμούς που ήταν καθαρά στρατιωτικοί.


Και πολλά άλλα.Όταν καταφέρεις να διακρίνεις τα σχέδια ή τις ονειροφαντασίες από τα πραγματικά γεγονότα, ίσως καταλάβεις τι διαβάζεις. Μέχρι τότε, χαιρετίσματα στον Ομπάμα! Ξέρεις εσύ...



Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από koukoukoulis55 » Σήμερα, 4:41 pm

KillKiss έγραψε: Κατ’ αρχήν, όταν συμφωνείς στα δύο από τα τρία σημεία μου, δεν είναι δυνατόν να διακηρύσσεις πως διαφωνείς…ΚΑΘΕΤΑ και ΑΠΟΛΥΤΑ.
Από κει και πέρα, είτε πιέστηκε από τον κόσμο του, είτε πιέστηκε από τους Σκόμπυ-Παπανδρέου, το ΚΚΕ οδηγήθηκε σε μια ένοπλη σύγκρουση στην Αθήνα, την οποία έχασε. Και η ήττα σε μία σύγκρουση στην πρωτεύουσα μιας χώρας, είναι απείρως βαρύτερη από την ήττα σε μία οποιαδήποτε άλλη πόλη της επαρχίας. Η λογική των «λαϊκών μετώπων» δεν είχε καμία εφαρμογή στην περίπτωση των Δεκεμβριανών. Ποιοι ήταν δηλαδή οι «αστοί» στην περίπτωση αυτή με τους οποίους έκανε συμμαχία το ΚΚΕ; Ο Σβώλος κι ο Σβώλος; Το ΚΚΕ δεν κέρδισε κανέναν αστό την περίοδο εκείνη με το μέρος του. Αντιθέτως, έχασε και μερικούς φίλους του, οι οποίοι εξετέθησαν. Ψάξε να βρεις τη δήλωση παραίτησης του Σβώλου για να δεις πως κι αυτή έγινε με μισή καρδιά. Δυστυχώς το ΚΚΕ δεν είχε καμία επιμονή στα ειρηνικά μέσα, ούτε στα ένοπλα μέσα. Πολύ απλά δεν είχε, ούτε στόχο, ούτε στρατηγική. Ήταν ένα επαναστατικό κόμμα, το οποίο είχε υποστείλει τη σημαία της κοινωνικής επανάστασης χάριν του αντιφασιστικού αγώνα (κατά τις υποδείξεις της Σ. Ένωσης) και βρισκόταν σε μια κατάσταση «μεταβατικής περιόδου» με οδηγίες «μεταβατικής περιόδου» που έπασχαν από γενησιμιού τους (και είχαν χαντακώσει ήδη την Καντώνα). Χωρίς καθοδήγηση από την Σ. Ένωση, η ηγεσία της κακιάς ώρας που διέθετε, αδυνατούσε να κινηθεί με στοιχειώδη συνέπεια, ξυπνώντας και τις χειρότερες δυνατές υποψίες της στους αντιπάλους της, που είχαν ήδη προετοιμαστεί για τα χειρότερα - εκτός κι αν θεωρείς πως όλοι όσοι στελέχωσαν τις κατοχικές κυβερνήσεις, τα Τάγματα και τα Σώματα Ασφαλείας, δεν είχαν καμία επαφή με το Κάιρο επί 4 χρόνια...
Καλή πίστη δεν υπήρχε από καμία πλευρά, ήδη από την προκατοχική περίοδο – και οι κινήσεις του ΚΚΕ κατά την περίοδο της Κατοχής, με αποκορύφωμα την επαίσχυντη όσο και ατιμώρητη δολοφονία του Ψαρρού (με τον οποίον το ΚΚΕ είχε συνεργαστεί στη Μακεδονία το ’41…), δεν αντέστρεψαν την κατάσταση. Δυστυχώς, η εμφύλια σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη…

Οτι έχεις μια αμφιλογόμενη* στρατιωτική ήττα σε ένα μέρος οπου πολεμάνε κατά κύριο λόγο οι φοιτητές σου,τους Αγγλους κατακτητές,και εσύ παράλληλα δε κατεβάζεις τον ΕΛΑΣ στην Αθήνα αλλά αντίστοιχα κυριαρχεις σε όλην την Ελλάδα και παράλληλα ξευτιλίζεις τον Ν.Ζέρβα και τους αργόσχολους μισθοφόρους και τα τάγματα ασφαλείας στην Μακεδονία ΔΕΝ μπορούν να χαρακτηριστούν ως ήττα πολέμου που οδηγεί σε ξεβράκωμα όπως η Βάρκιζα.
Η ηγεσία του ΚΚΕ είχε ΕΠΙΜΟΝΗ στα ειρηνική λύση,οσο και να φαντάζει παράλογο αυτο σε κάποιους εδώ μέσα.
Με τα Δεκεμβριανά ήθελε να λύσει δύο πράγματα
1)Να κλείσει το στόμα της αριστερής αντιπολίτευσης των μεσαιών στελεχών και μελών του ΚΚΕ και του ΕΛΑΣ που ζήταγαν ένοπλη σύγκρουση
2)Να διαπραγματευτουν την θέση τους με τους Αγγλούς και την αστική τάξη.
Με τα Δεκεμβριανά ακριβώς το πρώτο το κατάφερανε.
Αναπαρήγαγαν μια ηττοπάθεια "χάσαμε",ενω χειροτέρεψαν κατά πολύ την θέση τους στη διαπραγματευτική τους ικανότητα.
Οταν λεω οτι το ΚΚΕ είχε την λογική των 'λαικων μετώπων' εννοω οτι το ΚΚΕ κινηθήκε μέσα στο ΕΑΜ μέσα σε ένα μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας δίχως κουβέντες για 'προλεταριακές επαναστάσεις'.
Προσπάθησαν και ήταν στην λογική τους να συμμαχήσουν με την αστική προοδευτική τάξη.
Για αυτό και ο ΕΛΑΣ ήταν κατά περισσότερο αγρότες και διαννούμενοι παρά προλετάριοι.
Νομίζω οτι η θέωρηση σου,οτι το ΚΚΕ δεν ειχε πρόγραμμα,αλλά μια "μεταβατική και ηλίθια" ηγεσία πάσχει κατά πολύ.
Ακριβώς το αντίθετο πιστεύω(το ηλιθια παραμένει).

*Το αν ήταν ή οχι αμφιλεγόμενη,πρέπει να συζητηθεί.Ο Σκομπυ οταν πέθανε χρεώθηκε την ήττα στον Πειραια απο τις εφημερίδες.
Το σίγουρο είναι οτι αντιμετωπίστηκε ο ΕΛΑΣ από ολους (πρώτα πρώτα από το ιδιο το ΚΚΕ)ως χαμένο στρατιωτικά.
Ηταν έτσι;;
H απλά βολευε τους πάντες να ήταν έτσι;;;



Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από koukoukoulis55 » Σήμερα, 4:47 pm

Περιπτεράς έγραψε: Κύριε KillKiss, επειδή ξέρεις μερικά πράγματα πάρα πάνω, [b]πας να μας κοροϊδέψεις και μάλιστα με χονδροειδή τρόπο. Να έχεις υπ’ όψη σου ότι δεν απευθύνεσαι σε κάφρους ή Μάου Μάου, απευθύνεσαι σε Έλληνες.

Ειναι απόλαυση ο πούστης.




Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Ιούνιος 25th, 2009, 5:05 pm

koukoukoulis55 έγραψε: Δεν υπάρχει σύνδεση ΚΚΕ με ΚΚΣΕ.
Αυτο πλέον εχει καταρριφθει τέλειως.
Το βιβλιο του Γ.Φαράκου για την σχέση του ΚΚΕ με την ΚΔ τα εξηγεί πλήρως και αναλυτικά.


ΔΕΝ υπαρχει Σοβιετικος συνταγματαρχης ΠΟΠΩΦ
ΔΕΝ υπαρχει συνδεση ΚΚΕ-ΚΚΣΕ
ΔΕΝ υπαρχει υπογραφη του ΕΑΜ αλλα ΜΟΝΟ του ΕΑΜ υπαλληλων (στην διαταγη που εβαλα)
ΔΕν υπαρχει διαταγη του ΕΛΑΣ αλλα της ΚΕ του ΕΛΑΣ (συνεπως αυτα που βαζω ειναι ακυρα)
ΑΡΑ;;;ΔΕΝ εγιναν ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ!!
Αντε να πεις σοβαρη κουβεντα με αυτους!!!!
Περιπτερα κια Αναστασοπουλοεβαλτε τα ντοκουμερντα σας και ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ καμμια σημασια σε αυτους Τους ετοιμαζω ντοκουμεντο ΜΟΥΡΛΙΑ .
Μολις το βαλω θα γελασουμε με τις ΗΛΙΘΙΕΣ δικαιολογιες τους



''Παππούς=Δημητρώφ. Και Δημητρώφ=Στάλιν''.

από Τάσος Αναστασόπουλος » Ιούνιος 25th, 2009, 5:57 pm

Γιώργης Σιάντος : ''Παππούς = Στάλιν και Στάλιν = Δημητρώφ''.

Επειδή ο ... παραμυθούλης ο killkissούλης εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν τεκμηριώνεται από πουθενά καμμιά επαφή ΚΚΕ και ψευδοΕ.Σ.Σ.Δ., ας παραθέσω δύο ακόμη σελίδες από τους ''ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ'' του Φοίβου Οικονομίδη, στις οποίες εμπεριέχεται η αφήγηση του υπέργηρου πλέον Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου για το τηλεγράφημα του ηγέτη του Κ. Κ. Βουλγαρίας και υπεύθυνου του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Κ.Κ.Σ.Ε. Γκιόργκυ Δημητρώφ προς τον Σιάντο, με το οποίο ο Δημητρώφ καθοδήγησε τον Γιώργη Σιάντο (που ήταν και αυτός κούτβης, όπως ο Ζαχαριάδης) να συνεχίσει τον πόλεμο στην σύγκρουση των Δεκεμβριανών:





Το αστείο είναι ότι αυτή η αφήγηση του πολιτικού σύμβουλου του Σιάντου έγινε στον Οικονομίδη στα μέσα της δεκαετίας του '80 και σε αυτήν έγινε για πρώτη φορά λόγος για το καθοδηγητικό αυτό τηλεγράφημα. Τότε το Κ.Κ.Ε. επισήμως δεν είπε και πολλά πράγματα, πλην όμως διέρευσε ότι όλα αυτά ήσαν προπαγάνδα της μαύρης αντίδρασης. Αυτά μπορούσε να τα λέει όσο τα κράτη του ''υπαρκτού'' έμεναν ακλόνητα στην θέση τους και όσο τα αρχεία των αδελφών με το Κ.Κ.Ε. κομμουνιστικών κομμάτων, που διοικούσαν αυτές τις χώρες, έμεναν ερμητικά κλειστά και μακριά από τα αδιάκριτα μάτια του ενδιαφερόμενου αναγνωστικού κοινού.

Δυστυχώς, για τους σταλινολενινιστές, ο ''υπαρκτός'' κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και τα αρχεία των κομμάτων και των κρατών αυτών βγήκαν στην επιφάνεια, με όλον τον βόθρο που έκρυβαν.

Και φυσικά τεκμηρίωσαν την αφήγηση του του αειθαλούς και ακόμα ζωντανού μπαρμπα-Κώστα Δεσποτόπουλου, στην οποία έγινε αναφορά για το γεγονός ότι ο Σιάντος έδειξε το τηλεγράφημα Δημητρώφ με την καθοδήγηση για την συνέχιση των μαχών τον Δεκέμβρη του 1944, αναφέροντας την περίφημη εξίσωση :

''Παππούς = Δημητρώφ και Δημητρώφ = Στάλιν''.

Ας δούμε τα σχετικά ντοκουμέντα από το βιβλίο των Βασίλη Κόντη και Σπυρίδωνα Σφέτα ‘‘ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ’’




Το εξώφυλλο του βιβλίου των Κόντη - Σφέτα.

Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και τούτο απλά και μόνον επειδή έχουν συμβεί. Παλαιότερα το ΚΚΕ (όταν τα έκρυβε) μπορούσε εύκολα να μιλάει για ‘‘αντισοβιετική – αντικομμουνιστική προπαγάνδα’’. Τώρα, όμως, τα ντοκουμέντα έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Αυτά δεν αρέσουν στον .... ψευταρούλη τον killkissούλη, αλλά τι να κάνουμε (που έλεγε και ο Βλάντιμιρ Ίλιτς Ουλιάνωφ); Η Ιστορία δεν είναι θέμα γούστου, για να την γράφει ο οποιοσδήποτε, όπως θέλει!

Μάλιστα, με την πάροδο του χρόνου, θα βγουν ακόμα περισσότερα στα fora και θα γίνει ένα καλό πανηγύρι, όταν η ρέπουσα προς την μυστικοπάθεια ρωσική μετασοβιετική ελίτ δώσει - με το στανιό είναι η αλήθεια και με ένα εκνευριστικά αργό τρόπο - όλα τα αρχεία του ''σοβιετικού'' καθεστώτος, που φυλάει ως κόρη οφθαλμού.

Και αφήστε τον ... ατιμούλη τον killkissούλη να λέει ότι δεν έχει τεκμηριωθεί η επαφή Κ.Κ.Ε. - Κ.Κ.Σ.Ε.!

(Έχει ακόμα να μάθει πολλά, αλλά προς το παρόν τέρμα, διότι η διδακτέα ύλη γίνεται και πολλή και δύσπεπτη για τον νεοσταλινικούλη ψευδοϊστορικούλη μας....).

Απλώς, γίνεται απίθανα διασκεδαστικός βγάζοντας πολύ γέλιο!


Felix Dzerzhinsky (photo του 1919) - Ιδρυτής της C. K. και πρώην ... λουξεμπουργκιστής (ναι τρομάρα του! Όλα τα είχε, η εμβληματική φυσιογνωμία της ... Ρόζας Λούξεμπουργκ - αυτής της μεγάλης θεωρητικού της κοινωνικοαπελευθερωτικής αλλαγής - του έλειπε...).


(Κανένα νέο από τον ... Φελίξ Τζιερτζίνσκυ;)

Φιλάκια....




Tassos






Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από πατησιωτης » Ιούνιος 25th, 2009, 6:22 pm

KillKiss έγραψε:
πατησιωτης έγραψε : http://en.wikipedia.org/wiki/Yalta_Conference http://el.wikipedia.org/wiki/Συμφωνία_της_Βάρκιζας Διασκεψη της Γιαλτας : 4- 11 Φεβρουαριου 1945.
Συμφωνια της Βαρκιζας : 12 Φεβρουαριου 1945.


Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά τον συσχετισμό των Δεκεμβριανών με την Γιάλτα, δεν θυμάμαι να έχει κάνει ούτε καν ο Τσώρτσιλ στα Απομνημονεύματά του, ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να κατηγορήσει τους Σοβιετικούς.

Θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο άλλωστε, έως αστείο κατά την γνώμη μου, να πιστέψει κανείς πως ο ΕΛΑΣ θα ήταν δυνατόν να εξασφαλίσει για λογαριασμό του Στάλιν...την Πολωνία (!) με μισή μάχη που έδινε κατά παράβαση των συνθηκών που είχε ως ανταρτικός στρατός υπογράψει, την ώρα που η Σ. Ένωση και η Βρετανία ήσαν σύμμαχοι και το Βερολίνο δεν είχε ακόμα πέσει. Το αντίθετο - αν θα έκανα κάποιον συσχετισμό με τα τεκταινόμενα στο "ρετιρέ", θα έλεγα πως με την εκπεφρασμένη πρόθεση του Τσώρτσιλ να συνεχίσει τον πόλεμο μαζί με τις ΗΠΑ ενάντια στη Σ. Ένωση, ο Στάλιν δεν θα ήθελε, ούτε αφορμές να δώσει, ούτε να χάσει δυνάμεις που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια. Και βεβαίως, όπως προείπα, επαφές μεταξύ ΚΚΕ και Μόσχας εκείνη την περίοδο, δεν τεκμηριώνονται.

Διαφορετικές ήσαν οι συνθήκες, όταν ξεκίνησε το δεύτερο αντάρτικο. Τότε οι συμμαχίες είχαν σπάσει, ο υπόγειος πόλεμος για την σταθερότητα των κρατών που είχαν "παραχωρηθεί" στην Σ. Ένωση είχε ξεκινήσει, ο Ζαχαριάδης είχε επιστρέψει. Εκεί η ερμηνεία σου, είναι πλέον αιτιολογημένη.

Οχι,ο Τσωρτσιλ απλως αναφερει οτι στην επισκεψη του στη Μοσχα λιγες μερες πριν την απελευθερωση της Ελλαδος κανονισθηκαν οι ζωνες επιρροης στα Βαλκανια με ενα χαρτακι.

Ο συσχετισμος με την Πολωνια ειναι δικη μου εκδοχη για να εξηγησω τα ανεξηγητα αλλα παρακατω θα περιγραψω πως προεκυψε.

Κατα τον Τσωρτσιλ λοιπον στη Μοσχα κανονισθηκε σε ενα χαρτι η ζωνη επιρροης κατα 90% στην Ελλαδα της Αγγλιας και το αντιστοιχο ποσοστο της ΕΣΣΔ στη Βουλγαρια.

Ανεξαρτητως της αληθειας του ισχυρισμου αυτου γεγονος ειναι οτι αμεσως μετα τα βουλγαρικα στρατευματα κατοχης που πλεον υπακουαν σε σοβιετο ελεγχομενη κυβερνηση εκκενωσαν τη Μακεδονια και Θρακη ενω ο Κοκκινος Στρατος ποτε δεν περασε τα ελληνικα συνορα.

Προσοχη ομως : στη Μοσχα με το χαρτακι ο Σταλιν ανελαβε την υποχρεωση να μη μπει ο ιδιος στην Ελλαδα. Ο αφοπλισμος του ΕΛΑΣ ηταν δουλεια των Αγγλων.

Εκεινο που υποπτευομαι εγω ειναι οτι ο Σταλιν εβγαλε διπλο κερδος απο την Ελλαδα : Δεχομενος να μη μπει εξασφαλισε τα υπολοιπα Βαλκανια και αναλαμβανοντας αργοτερα τον αφοπλισμο του ΕΛΑΣ με την επιρροη του εξασφαλισε και τη συναινεση των Δυτικων στη Γιαλτα,η αλλως πως ο αφοπλισμος της Βαρκιζας ήταν τμημα του ολου πακετου της Γιαλτας.
Αλλα για να μπορει να χρησιμοποιηθει απο τον Σταλιν ο ΕΛΑΣ ως διαπραγματευτικο οπλο στη Γιαλτα επρεπε να αποδειξει οτι μπορει να κανει ζημια και αυτος ήταν ο σκοπος των Δεκεμβριανων,μια επιδειξη δυναμης και με το μεγαλυτερο μερος του ΕΛΑΣ αθικτο και οπλισμενο στη υπολοιπη Ελλαδα να περιμενει οδηγιες για την ανταλλαγη του αφοπλισμου του με κατι αλλο.
Πρωτη φορα αρχισα να υποψιαζομαι τη συνδεση με την Πολωνια το 1981.Το 1981 το ΠΑΣΟΚ κατελαβε την εξουσια και ενα μηνα μετα ο Γιαρουζελσκι επεβαλε το στρατιωτικο νομο στην Πολωνια.
Το αγγλικο περιοδικο Economist που ειναι εγκυρη φωνη του κατεστημενου εγραψε τοτε οτι οι δυο αυτες χωρες εχουν κοινο σημειο οτι η τυχη τους αποφασισθηκε στη Γιαλτα παρα την αντιθεση μεγαλου μερους του πληθυσμου τους.
Ομως τα τελευταια γεγονοτα (δηλαδη ΠΑΣΟΚ και Γιαρουζελσκι) δειχνουν οτι το δυτικο τμημα της Ευρωπης μπορει να απορροφα και να εξομαλυνει με εναλλαγη κυβερνησεων τις ιστορικες αντιθεσεις του ενω το ανατολικο οχι.Περα απο τον πανηγυρισμο των Αγγλων για τη δυνατοτητα απορροφησης των φιλικων τους καθεστωτων μου εκανε εντυπωση η ευθεια συσχετιση Ελλαδος - Πολωνιας και αρχισα να ψαχνω τις ημερομηνιες οποτε ειδα τη συμπτωση Γιαλτας - Βαρκιζας ,διαβασα για τους λογους του Ρουζβελτ στους Πολωνοαμερικανους στις αμερικανικες εκλογες του 1944 και οτι το πολωνικο ηταν κυριο ζητημα στη Γιαλτα και υποψιαστηκα οτι εδω οργανωθηκε μια ανταλλαγη.

Ο Σταλιν δεν ηθελε απλως να αναγνωρισθει η δικη του κυβερνηση στην Πολωνια αλλα και η αλλαγη των συνορων που αν το δει κανεις ηταν σκανδαλο πρωτου μεγεθους αφου κρατησε τα εδαφη που ειχε απόσπασει με το Συμφωνο του με τον Χιτλερ το 1939.
Αλλωστε η Ελλαδα δεν μπορουσε να ανταλλαγει με αλλη βαλκανικη χωρα αφου τα βαλκανικα ειχαν κλεισει δτη Μοσχα με το χαρτακι -για την ακριβεια δε ανταλλασοταν πια η μη επεμβαση της ΕΣΣΔ στην Ελλαδα αλλα αντιθετα η επεμβαση της στο ΚΚΕ να παραδωσει τα οπλα.Αυτα φυσικα δεν μπορουσαν να γραφουν.
Τελος το Μαρτιο του 1989 συναντηθηκαν στη Μαλτα οι Μπους Α' - Γκορμπατσωφ και αποφασισαν οπως ανακοινωθηκε το "τελος της Γιαλτας".
Το τι σημαινε αυτο φανηκε μετα απο τρεις μηνες οταν επιτραπηκαν ελευθερες εκλογες στην Πολωνια που κατεληξαν σε νικη της "Αλληλεγγυης" και αρχισε το ντομινο των αλλαγων στην Α.Ευρωπη.
Την ιδια στιγμη ομως σχηματισθηκε στην Ελλαδα η κυβερνηση Τζαννετακη και για πρωτη φορα απο το 1944 εγιναν υπουργοι πολιτικοι της αριστερας.Τοτε ορισμενοι Ιταλοι κομμουνιστες διαμαρτυρηθηκαν γιατι σε αυτους ειχε απαγορευθει να συμμετεχουν στην κυβερνηση με τον "ιστορικο συμβιβασμο" παρ οτι ειχαν 35% ποσοστο ενω επιτραπηκε στους Ελληνες και τους απαντησε ενας Αμερικανος ότι αυτα ειναι χρεωστουμενα της Γιαλτας.
Αρα κατα τη λογικη αυτη το 1989 ως ετος αναιρεσης της Γιαλτας επρεπε να δει εστω για συμβολικους λογους την αριστερα να συμμετεχει στην κυβερνηση εδω.
Φυσικα δεν μπορουσε να παει πιο περα αφου παγκοσμιως πλεον ο σοσιαλισμος τελειωνε αλλα η κατα γραμμα αναιρεση της Γιαλτας μαλλον το επεβαλε.
Οποιος δεν δεχθει οτι το ΚΚΕ ενεργουσε ως μοναδα αυτοκτονιας σε ενα ευρυτερο σχεδιο για να κερδισει ο παγκοσμιος κομμουνισμος πρεπει να βγαλει το συμπερασμα οτι ησαν παλαβοι.
Γιατι ξερεις κατι;
Δεν ειναι μονο οτι υπεγραψαν το Λιβανο ή την Καζερτα και μετα ξεκινησαν κινημα ή οτι εδωσαν τη μαχη των Δεκεμβριανων χωρις πολλες μοναδες του ΕΛΑΣ ή η Βαρκιζα κλπ.Ειναι και η επισκεψη του Τσωρτσιλ στην Αθηνα τα Χριστουγεννα του 1944 εν μεσω της μαχης.
Απο τη στιγμη που ερχεται ο ιδιος ο Τσωρτσιλ στην Αθηνα κινδυνευοντας και αδιαφορωντας για τη γερμανικη επιθεση στις Αρδεννες δεν μπορει να εχει κανεις αμφιβολια για τη σημασια που δινει στη Ελλαδα.
Δεν υπαρχει δηλαδη περιπτωση πια να μη στειλει οτι εχει και δεν εχει στην Αθηνα για να επικρατησει αφου ερχεται ο ιδιος και αυτο το καταλαβαινει ο καθενας.
Ειναι πλεον αδηριτος αναγκη να διαπραγματευθουν οι του ΕΑΜ και μαλιστα και μεγαλη ευκαιρια αφου με αυτον παροντα μπορει να πετυχουν τους καλυτερους δυνατους ορους.Και ομως αρνουνται ή προβαλλουν υπερφιαλους ορους που καμμια σχεση δεν εχουν με αυτα που θα δεχθουν στη Βαρκιζα.
Απλως δεν θελουν να διαπραγματευθουν κατι για το εαμικο κινημα,ισως θεωρουνται αναρμοδιοι και θα περιμενουν να διαπραγματευθει ο αρχηγος στη Γιαλτα για λογαριασμο τους και θα τους στειλει την αποφαση.





Ελλάδα, Πολωνία και Βαλκάνια...

από Τάσος Αναστασόπουλος » Ιούνιος 25th, 2009, 7:40 pm

Μην το παλεύεις το πράγμα, φίλε Πατησιώτη.

Σύνδεση με τα τεκταινόμενα στην Πολωνία τότε υπήρξε. Και όχι μόνον με την Πολωνία, αλλά και με την κατάσταση του υπό δημιουργία ''σοσιαλιστικού'' στρατόπεδου στα Βαλκάνια. Οι Τίτο και Κοστώφ δεν ήσαν ανόητοι όταν προέτρεπαν τον Σιάντο και την παρέα του να πράξουν όπως έπραξαν τον Δεκέμβρη του 1944 και μετέπειτα στην δεύτερη φάση του ελληνικού Εμφυλίου. Ήθελαν ένα ανάχωμα απέναντι στους Βρετανούς (και αργότερα τους Αμερικάνους), για να μην τους βρουν μέσα στην πόρτα τους.

Έχεις δίκιο σε όσα λες. Μόνο που αυτά είναι η μία όψη της Ιστορίας.

Η άλλη είναι ότι ο Στάλιν, ο Σιάντος και η παρέα τους πάλεψαν και την - όχι αμελητέα - πιθανότητα της κατάληψης της εξουσίας στην Ελλάδα, τεστάροντας τις αντοχές και την βούληση των Βρετανών να κρατήσουν την Ελλάδα, πάση θυσία και με όποιο κόστος, ή όχι.

Και εκεί έχασαν τον Δεκέμβρη του 1944. Διότι ο Τσώρτσιλλ ήταν αποφασισμένος και δεν φειστηκε οιασδήποτε θυσίας προκειμένου να κρατήσει την Ελλάδα στην στρατηγική επιρροή της Αγγλίας, ως ένα παραδοσιακός ιμπεριαλιστής της βικτωριανής εποχής, που ήταν.

Και φυσικά σε μια τέτοια μάχη, επόμενο ήταν ότι θα νικούσε εκείνος που ήταν μακροπρόθεσμα ο περισσότερο ανθεκτικός και εκείνος που είχε καλύτερο στρατηγικό σχέδιο.

Και αυτός ήταν ο Τσώρτσιλλ και (αργότερα) οι Αμερικάνοι.

Ευτυχώς, δηλαδή, διότι η χώρα μας θα μετατρεπόταν σε μια ''λαϊκή δημοκρατία'' Πολποτικού ή Εμβεροχοτζικού τύπου. Ή ακριβέστερα - με τον Νίκο Ζαχαριάδη ηγέτη - κάτι πολύ χειρότερο, το οποίο δεν είναι δεδομένο ότι θα ανατρεπόταν το 1989...

Έτσι απλά, πλην όμως, ρεαλιστικά.....

Και άσε τους άλλους να απατούν και να αυταπατώνται. Δικαίωμά τους....



Tassos





Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από koukoukoulis55 » Ιούνιος 25th, 2009, 8:34 pm

πατησιωτης έγραψε: Οχι,ο Τσωρτσιλ απλως αναφερει οτι στην επισκεψη του στη Μοσχα λιγες μερες πριν την απελευθερωση της Ελλαδος κανονισθηκαν οι ζωνες επιρροης στα Βαλκανια με ενα χαρτακι.Ο συσχετισμος με την Πολωνια ειναι δικη μου εκδοχη για να εξηγησω τα ανεξηγητα αλλα παρακατω θα περιγραψω πως προεκυψε.Κατα τον Τσωρτσιλ λοιπον στη Μοσχα κανονισθηκε σε ενα χαρτι η ζωνη επιρροης κατα 90% στην Ελλαδα της Αγγλιας και το αντιστοιχο ποσοστο της ΕΣΣΔ στη Βουλγαρια.Ανεξαρτητως της αληθειας του ισχυρισμου αυτου γεγονος ειναι οτι αμεσως μετα τα βουλγαρικα στρατευματα κατοχης που πλεον υπακουαν σε σοβιετο ελεγχομενη κυβερνηση εκκενωσαν τη Μακεδονια και Θρακη ενω ο Κοκκινος Στρατος ποτε δεν περασε τα ελληνικα συνορα.Προσοχη ομως : στη Μοσχα με το χαρτακι ο Σταλιν ανελαβε την υποχρεωση να μη μπει ο ιδιος στην Ελλαδα.Ο αφοπλισμος του ΕΛΑΣ ηταν δουλεια των Αγγλων.Εκεινο που υποπτευομαι εγω ειναι οτι ο Σταλιν εβγαλε διπλο κερδος απο την Ελλαδα : Δεχομενος να μη μπει εξασφαλισε τα υπολοιπα Βαλκανια και αναλαμβανοντας αργοτερα τον αφοπλισμο του ΕΛΑΣ με την επιρροη του εξασφαλισε και τη συναινεση των Δυτικων στη Γιαλτα,η αλλως πως ο αφοπλισμος της Βαρκιζας ήταν τμημα του ολου πακετου της Γιαλτας.Αλλα για να μπορει να χρησιμοποιηθει απο τον Σταλιν ο ΕΛΑΣ ως διαπραγματευτικο οπλο στη Γιαλτα επρεπε να αποδειξει οτι μπορει να κανει ζημια και αυτος ήταν ο σκοπος των Δεκεμβριανων,μια επιδειξη δυναμης και με το μεγαλυτερο μερος του ΕΛΑΣ αθικτο και οπλισμενο στη υπολοιπη Ελλαδα να περιμενει οδηγιες για την ανταλλαγη του αφοπλισμου του με κατι αλλο.Πρωτη φορα αρχισα να υποψιαζομαι τη συνδεση με την Πολωνια το 1981.Το 1981 το ΠΑΣΟΚ κατελαβε την εξουσια και ενα μηνα μετα ο Γιαρουζελσκι επεβαλε το στρατιωτικο νομο στην Πολωνια.Το αγγλικο περιοδικο Economist που ειναι εγκυρη φωνη του κατεστημενου εγραψε τοτε οτι οι δυο αυτες χωρες εχουν κοινο σημειο οτι η τυχη τους αποφασισθηκε στη Γιαλτα παρα την αντιθεση μεγαλου μερους του πληθυσμου τους.Ομως τα τελευταια γεγονοτα (δηλαδη ΠΑΣΟΚ και Γιαρουζελσκι) δειχνουν οτι το δυτικο τμημα της Ευρωπης μπορει να απορροφα και να εξομαλυνει με εναλλαγη κυβερνησεων τις ιστορικες αντιθεσεις του ενω το ανατολικο οχι.Περα απο τον πανηγυρισμο των Αγγλων για τη δυνατοτητα απορροφησης των φιλικων τους καθεστωτων μου εκανε εντυπωση η ευθεια συσχετιση Ελλαδος - Πολωνιας και αρχισα να ψαχνω τις ημερομηνιες οποτε ειδα τη συμπτωση Γιαλτας - Βαρκιζας ,διαβασα για τους λογους του Ρουζβελτ στους Πολωνοαμερικανους στις αμερικανικες εκλογες του 1944 και οτι το πολωνικο ηταν κυριο ζητημα στη Γιαλτα και υποψιαστηκα οτι εδω οργανωθηκε μια ανταλλαγη.Ο Σταλιν δεν ηθελε απλως να αναγνωρισθει η δικη του κυβερνηση στην Πολωνια αλλα και η αλλαγη των συνορων που αν το δει κανεις ηταν σκανδαλο πρωτου μεγεθους αφου κρατησε τα εδαφη που ειχε απόσπασει με το Συμφωνο του με τον Χιτλερ το 1939.Αλλωστε η Ελλαδα δεν μπορουσε να ανταλλαγει με αλλη βαλκανικη χωρα αφου τα βαλκανικα ειχαν κλεισει δτη Μοσχα με το χαρτακι -για την ακριβεια δε ανταλλασοταν πια η μη επεμβαση της ΕΣΣΔ στην Ελλαδα αλλα αντιθετα η επεμβαση της στο ΚΚΕ να παραδωσει τα οπλα.Αυτα φυσικα δεν μπορουσαν να γραφουν.Τελος το Μαρτιο του 1989 συναντηθηκαν στη Μαλτα οι Μπους Α' - Γκορμπατσωφ και αποφασισαν οπως ανακοινωθηκε το "τελος της Γιαλτας".Το τι σημαινε αυτο φανηκε μετα απο τρεις μηνες οταν επιτραπηκαν ελευθερες εκλογες στην Πολωνια που κατεληξαν σε νικη της "Αλληλεγγυης" και αρχισε το ντομινο των αλλαγων στην Α.Ευρωπη.Την ιδια στιγμη ομως σχηματισθηκε στην Ελλαδα η κυβερνηση Τζαννετακη και για πρωτη φορα απο το 1944 εγιναν υπουργοι πολιτικοι της αριστερας.Τοτε ορισμενοι Ιταλοι κομμουνιστες διαμαρτυρηθηκαν γιατι σε αυτους ειχε απαγορευθει να συμμετεχουν στην κυβερνηση με τον "ιστορικο συμβιβασμο" παρ οτι ειχαν 35% ποσοστο ενω επιτραπηκε στους Ελληνες και τους απαντησε ενας Αμερικανος ότι αυτα ειναι χρεωστουμενα της Γιαλτας.Αρα κατα τη λογικη αυτη το 1989 ως ετος αναιρεσης της Γιαλτας επρεπε να δει εστω για συμβολικους λογους την αριστερα να συμμετεχει στην κυβερνηση εδω.Φυσικα δεν μπορουσε να παει πιο περα αφου παγκοσμιως πλεον ο σοσιαλισμος τελειωνε αλλα η κατα γραμμα αναιρεση της Γιαλτας μαλλον το επεβαλε.Οποιος δεν δεχθει οτι το ΚΚΕ ενεργουσε ως μοναδα αυτοκτονιας σε ενα ευρυτερο σχεδιο για να κερδισει ο παγκοσμιος κομμουνισμος πρεπει να βγαλει το συμπερασμα οτι ησαν παλαβοι.Γιατι ξερεις κατι;Δεν ειναι μονο οτι υπεγραψαν το Λιβανο ή την Καζερτα και μετα ξεκινησαν κινημα ή οτι εδωσαν τη μαχη των Δεκεμβριανων χωρις πολλες μοναδες του ΕΛΑΣ ή η Βαρκιζα κλπ.Ειναι και η επισκεψη του Τσωρτσιλ στην Αθηνα τα Χριστουγεννα του 1944 εν μεσω της μαχης.Απο τη στιγμη που ερχεται ο ιδιος ο Τσωρτσιλ στην Αθηνα κινδυνευοντας και αδιαφορωντας για τη γερμανικη επιθεση στις Αρδεννες δεν μπορει να εχει κανεις αμφιβολια για τη σημασια που δινει στη Ελλαδα.Δεν υπαρχει δηλαδη περιπτωση πια να μη στειλει οτι εχει και δεν εχει στην Αθηνα για να επικρατησει αφου ερχεται ο ιδιος και αυτο το καταλαβαινει ο καθενας.Ειναι πλεον αδηριτος αναγκη να διαπραγματευθουν οι του ΕΑΜ και μαλιστα και μεγαλη ευκαιρια αφου με αυτον παροντα μπορει να πετυχουν τους καλυτερους δυνατους ορους.Και ομως αρνουνται ή προβαλλουν υπερφιαλους ορους που καμμια σχεση δεν εχουν με αυτα που θα δεχθουν στη Βαρκιζα.Απλως δεν θελουν να διαπραγματευθουν κατι για το εαμικο κινημα,ισως θεωρουνται αναρμοδιοι και θα περιμενουν να διαπραγματευθει ο αρχηγος στη Γιαλτα για λογαριασμο τους και θα τους στειλει την αποφαση.


Πατησιωτη,η υποθεσή σου είναι εύλογη,και για μεγάλο διάστημα ήταν η κυρίαρχη εκδοχή στην Ιστοριογραφία,αλλά πλέον έχει καταρριφθεί.
Υπάρχουν δεμενες ολες οι ενδείξεις για να ισχύει η εκδοχή σου.
Αλλά λείπει κάτι.
Λείπουν οι αποδείξεις.
Και ετσι μένει απλά και μόνο μια υπόθεση η οποια π.χ εκ των υστέρων προκρίνει ως "περίεργη" την μη διαπραγμάτευση με τον Τσώρτσιλ αφού εκ των υστέρων υπογραφτηκε η χειρότερη Βάρκιζα.
Θα μπορούσα απλούστατα να προσθέσω,οτι στην ιδια υπόθεση χωράει και η μη "εισβολή"του ΕΛΑΣ στην Αττική τον Οκτώμβρη του 1944,οπου ολα θα τελειώνανε εύκολα.
Ομως δεν είναι καθόλου έτσι.
Στο βιβλιο του Γ.Φαράκου "Οι σχέσεις ΚΚΕ με την ΚΔ",αποδεικνύεται αφού παρατίθεται όλο το πρωτογενές υλικό,οτι το ΚΚΕ δεν είχε σχεδον καμμια σύνδεση του ΚΚΣΕ.
Και το ΚΚΒ μάλιστα αρχές του 1944 ζήταγε πληροφορίες από το ΚΚΓ για το τι είναι ο ΕΔΕΣ και το ΕΑΜ(!!!).
Δεν ήταν παλαβοι φιλε πατησιώτη οι αρχηγοί του ΕΑΜ.Ηταν αρχηγοι ενος πολιτικου σχηματισμου,με ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ χαρακτήρα,οπου τους Αγγλους τους χαρακτηρίζανε συνέχεια ως συμμάχους με οτι συνεπαγόταν.
Οπότε...
Η συμμαχία θα είχε από τα μέσα προβλήματα(οπως και είχε π.χ Σβώλος),και απλά θεωρούσανε οτι αφενός ΔΕΝ μπορούν να τα βάλουν με τους Αγγλους από την στιγμή που ΔΕΝ θα είχαν υποστήριξη από το ΚΚΣΕ,και από την άλλη θεωρούσαν οτι ήταν η ώρα προς το παρών για να γίνει το ΚΚΕ ότι το ΚΚΙ και ΚΚΓαλλιας.
Δηλαδή η σκέψη της ηγεσίας του ΚΚΕ ήταν οτι ήθελε ένα νομιμο ΚΚΕ ρυθμιστή του πολιτεύματος,ηγέτικη δύναμη στο συνδικαλισμο,αναβαθμισμενο από την πατριωτική του στάση στην κατοχη....κλπ
Αν σκεφτείς οτι το ΚΚΕ του 1936 ήταν ένα μικρό κόμμα που σε 8 χρόνια είχε μεταμορφωθεί σε ένα μαζικότατο πολιτικο σχηματισμό που όμοιο του δεν είχε η Ελληνική Ιστορια,μπορούμε να υποθέσουμε οτι οι ηγέτες του ΚΚΕ,καλώς σκεφτήκανε,με μονο μια εξαίρεση.
Δεν σκεφτήκανε οτι η αστική ταξη της Ελλάδας,και οι Αγγλοι Ιμπεριαλιστές ΔΕΝ θα αφήνανε το ρόλο του ΚΚΕ που υπερέβαινε τους αντίστουχους του ΚΚΙ και ΚΚΓ.
Τουλάχιστον μέχρι σήμερα όλες οι αποδειξεις αυτό λένε.
Αν έχεις εσύ αποδείξεις,και όχι ενδειξεις,παρακαλώ παρουσιασε τες.
Υποθέσεις,απομνημονεύματα και εκ των υστέρων χαρακτηρισμους ή ένα τηλεγράφημα γνώμης που χαρακτηρίζεται ως "εντολή" πρέπει να κρίνονται με κριτικό μάτι και όχι ως οι εκ των υστέρων "αποδειξεις" της υπόθεσης μας.

Τελευταία επεξεργασία απο koukoukoulis55 την Ιούνιος 25th, 2009, 8:58 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.




Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από koukoukoulis55 » Ιούνιος 25th, 2009, 8:36 pm

ΤΑΥΓΕΤΗΣ έγραψε:
koukoukoulis55 έγραψε: Δεν υπάρχει σύνδεση ΚΚΕ με ΚΚΣΕ.Αυτο πλέον εχει καταρριφθει τέλειως.Το βιβλιο του Γ.Φαράκου για την σχέση του ΚΚΕ με την ΚΔ τα εξηγεί πλήρως και αναλυτικά.ΔΕΝ υπαρχει Σοβιετικος συνταγματαρχης ΠΟΠΩΦΔΕΝ υπαρχει συνδεση ΚΚΕ-ΚΚΣΕΔΕΝ υπαρχει υπογραφη του ΕΑΜ αλλα ΜΟΝΟ του ΕΑΜ υπαλληλων (στην διαταγη που εβαλα)ΔΕν υπαρχει διαταγη του ΕΛΑΣ αλλα της ΚΕ του ΕΛΑΣ (συνεπως αυτα που βαζω ειναι ακυρα)ΑΡΑ;;;ΔΕΝ εγιναν ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ!!Αντε να πεις σοβαρη κουβεντα με αυτους!!!!Περιπτερα κια Αναστασοπουλοεβαλτε τα ντοκουμερντα σας και ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ καμμια σημασια σε αυτους Τους ετοιμαζω ντοκουμεντο ΜΟΥΡΛΙΑ .Μολις το βαλω θα γελασουμε με τις ΗΛΙΘΙΕΣ δικαιολογιες τους

Υποσχέθηκα να μη σε βρίζω,και να μιλάω σοβαρά.Κάνε το ίδιο.Οριστε κάνω την αρχή.
Σύνδεση υπήρχε με τον Ποπώφ όπως υπήρχε και με άλλους συμμάχους(π.χ Αγγλους,Αμερικανους)
Ηθελα να γράψω οτι :
Ο Ποπώφ δεν έδωσε καμμια εντόλη στο ΚΚΕ,ούτε και κανείς άλλος.




Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από KillKiss » Ιούνιος 25th, 2009, 9:06 pm
ΤΑΥΓΕΤΗΣ έγραψε: ΔΕΝ υπαρχει Σοβιετικος συνταγματαρχης ΠΟΠΩΦ


Αν βρεις πού υποστήριξα πως δεν υπάρχει "σοβιετικός συνταγματάρχης Ποπώφ" κερδίζεις μια χρυσή κατοχική λίρα.

ΔΕΝ υπαρχει συνδεση ΚΚΕ-ΚΚΣΕ
Απόδειξε την σύνδεση ΚΚΕ-ΚΚΣΕ

ΔΕΝ υπαρχει υπογραφη του ΕΑΜ αλλα ΜΟΝΟ του ΕΑΜ υπαλληλων (στην διαταγη που εβαλα)ΔΕν υπαρχει διαταγη του ΕΛΑΣ αλλα της ΚΕ του ΕΛΑΣ (συνεπως αυτα που βαζω ειναι ακυρα)ΑΡΑ;;;ΔΕΝ εγιναν ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ!!Αντε να πεις σοβαρη κουβεντα με αυτους!!!!Περιπτερα κια Αναστασοπουλοεβαλτε τα ντοκουμερντα σας και ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ καμμια σημασια σε αυτους Τους ετοιμαζω ντοκουμεντο ΜΟΥΡΛΙΑ .Μολις το βαλω θα γελασουμε με τις ΗΛΙΘΙΕΣ δικαιολογιες τους


Αφού απευθύνεσαι σε άλλους, δεν χρειάζεται να απαντήσω στο κατεβατό σου.
Φρόντισε μονάχα το ντοκουμέντο-μούρλια να είναι εξίσου καλά τεκμηριωμένο με τα υπόλοιπα.

Φιλιά



Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από πατησιωτης » Ιούνιος 25th, 2009, 9:55 pm

koukoukoulis55 έγραψε: ηλαδή η σκέψη της ηγεσίας του ΚΚΕ ήταν οτι ήθελε ένα νομιμο ΚΚΕ ρυθμιστή του πολιτεύματος,ηγέτικη δύναμη στο συνδικαλισμο,αναβαθμισμενο από την πατριωτική του στάση στην κατοχη....κλπ


Ωραια,ας υποθεσουμε οτι αυτος ηταν ο στοχος.Ας υποθεοσυμε οτι για ολα φταιει ο Παπανδρεου ή ο Τσωρτσιλ ή οτι εγινε παρεξηγηση κλπ. Παντως οτι και να εγινε απο τις 3 Δεκεμβριου υπαρχει ανοικτος πολεμος και κραταει πανω απο 20 μερες οταν ερχεται ο Τσωρτσιλ στην Αθηνα.
Ποτε ειναι η καλυτερη στιγμη για να τεθουν ολα αυτα επι ταπητος αν οχι οταν ειναι ο Τσωρτσιλ;
Γιατι ερχεται αυτος στην Αθηνα;
Γιατι δεν θελει να εχει οπλισμενο τον ΕΛΑΣ οταν θα παει στη Γιαλτα με τον Σταλιν.Θελει να κλεισει το ελληνικο ωστε να εχει ελευθερα τα χερια του στη Γιαλτα μιλωντας απευθειας με το ΕΑΜ.
Αυτοι λοιπον τι αλλο περιμενουν;
Αν εχουν στοχο αναβαθμισμενη θεση σε κοινοβουλευτικη δημοκρατια ποτε αλλοτε θα το συζητησουν;
Αν απο την αλλη μερια θελουν δικτατορια του προλεταριατου τοτε γιατι μεγαλα τμηματα του ΕΛΑΣ καθονται αδρανη στα μετοπισθεν;
Για να μη προκαλεσουν αλλο τους Αγγλους;
Μα τοτε γιατι δε μιλανε με τον Τσωρτσιλ; Η ουσια ειναι οτι απεφυγαν σοβαρες διαπραγματευσεις και το πιθανοτερο ειναι οτι θα ειχαν πολυ καλυτερους ορους απο τη Βαρκιζα ακομη και υπουργους μπορει να διατηρουσαν.
Ετσι το θεμα του αφοπλισμου εμεινε ανοιχτο μεχρι τη Γιαλτα οπου φυσικα λυθηκε οπως λυθηκε.
Τωρα για τις δυνατοτητες επικοινωνιας μιλαμε για μια εποχη οπου το ΕΑΜ ελεγχει σχεδον ολη τη χωρα και εχει εκατονταδες ασυρματους ενω στα ελληνοβουλγαρικα συνορα υπαρχει και απευθειας επαφη με Σοβιετικους.
Αν με αυτες τις συνθηκες δεν μπορει να εχει επαφη σημαινει οτι δεν θελουν οι Σοβιετικοι να εχουν επαφη και αυτο πρεπει να τους βαλει σε σκεψεις.
Αν μαλιστα μαθουν οτι οι εφημεριδες και το ραδιοφωνο της Μοσχας τηρουν σιγη ιχθυος και για αυτους Δεκεμβριανα δεν υπαρχουν θα επρεπε τρεχοντας να συζητησουν με τον Τσωρτσιλ,εαν φυσικα τους ενδιαφερει το δικο τους θεμα και οχι αλλα. Αποδειξεις δεν εχω αλλα ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του.





Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από diamantis » Ιούνιος 25th, 2009, 11:22 pm

πατησιωτης έγραψε: Ωραια,ας υποθεσουμε οτι αυτος ηταν ο στοχος.Ας υποθεοσυμε οτι για ολα φταιει ο Παπανδρεου ή ο Τσωρτσιλ ή οτι εγινε παρεξηγηση κλπ. Παντως οτι και να εγινε απο τις 3 Δεκεμβριου υπαρχει ανοικτος πολεμος και κραταει πανω απο 20 μερες οταν ερχεται ο Τσωρτσιλ στην Αθηνα.Ποτε ειναι η καλυτερη στιγμη για να τεθουν ολα αυτα επι ταπητος αν οχι οταν ειναι ο Τσωρτσιλ;Γιατι ερχεται αυτος στην Αθηνα;Γιατι δεν θελει να εχει οπλισμενο τον ΕΛΑΣ οταν θα παει στη Γιαλτα με τον Σταλιν.Θελει να κλεισει το ελληνικο ωστε να εχει ελευθερα τα χερια του στη Γιαλτα μιλωντας απευθειας με το ΕΑΜ.Αυτοι λοιπον τι αλλο περιμενουν;Αν εχουν στοχο αναβαθμισμενη θεση σε κοινοβουλευτικη δημοκρατια ποτε αλλοτε θα το συζητησουν;Αν απο την αλλη μερια θελουν δικτατορια του προλεταριατου τοτε γιατι μεγαλα τμηματα του ΕΛΑΣ καθονται αδρανη στα μετοπισθεν;Για να μη προκαλεσουν αλλο τους Αγγλους;Μα τοτε γιατι δε μιλανε με τον Τσωρτσιλ; Η ουσια ειναι οτι απεφυγαν σοβαρες διαπραγματευσεις και το πιθανοτερο ειναι οτι θα ειχαν πολυ καλυτερους ορους απο τη Βαρκιζα ακομη και υπουργους μπορει να διατηρουσαν.Ετσι το θεμα του αφοπλισμου εμεινε ανοιχτο μεχρι τη Γιαλτα οπου φυσικα λυθηκε οπως λυθηκε.Τωρα για τις δυνατοτητες επικοινωνιας μιλαμε για μια εποχη οπου το ΕΑΜ ελεγχει σχεδον ολη τη χωρα και εχει εκατονταδες ασυρματους ενω στα ελληνοβουλγαρικα συνορα υπαρχει και απευθειας επαφη με Σοβιετικους.Αν με αυτες τις συνθηκες δεν μπορει να εχει επαφη σημαινει οτι δεν θελουν οι Σοβιετικοι να εχουν επαφη και αυτο πρεπει να τους βαλει σε σκεψεις.Αν μαλιστα μαθουν οτι οι εφημεριδες και το ραδιοφωνο της Μοσχας τηρουν σιγη ιχθυος και για αυτους Δεκεμβριανα δεν υπαρχουν θα επρεπε τρεχοντας να συζητησουν με τον Τσωρτσιλ,εαν φυσικα τους ενδιαφερει το δικο τους θεμα και οχι αλλα. Αποδειξεις δεν εχω αλλα ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του.


Ολα αυτα αγαπητε, μπορει να εχουν μια συνοχη ως λογικοι συνειρμοι, πλην ομως, οπως και συ δεχεσαι, ανηκουνστην κατηγορια των υποθεσεων εργασιας...
Και δεν μπορουν να οικοδομηθουν ασφαλη συμπερασματα με θεμελια τους τις υποθεσεις εργασιας.
Ο συσχετισμος γεγονοτων και ημερομηνιων κατα το δοκουν -και η επιτακτικη αναγκη να ταιριασουν με τις οποιες λογικοφανεις θεωριες, απεχει δυστυχως πολυ απο την αντικειμενικη θεωρηση των διαδραματισθεντων.
Εκτιμαται περισσοτερο σαν αναγκαστικη, απο τα πραγματα προσεγγιση -και αρα καθαρα υποκειμενικη.
Τα γεωμετρικα θεωρηματα και οι γεωμετρικες προοδοι, δεν εχουν στην προκειμενη περιπτωση εφαρμογη.
Οι αναγκαστικες αναγωγες και οι θεωριες του ντομινο, πολλες φορες στην ιστορια, εχουν οδηγησεισε καταναγκαστικα συμπερασματα, που μαλλον αναδεικνυουν οτι καθοδηγουνται απο την αναγκη της δικαιωσης,παρα απο την υποχρεωση αναδειξης της ιστορικης αληθειας...

Σε καθε περιπτωση, δεν αποτελουν αποδειξεις οι καθε λογης υποθεσεις εργασιας -και τα λιγοτερο η περισσοτεροαληθοφανη σεναρια. Οι εκ των υστερων, και εκ του ασφαλους, συμπερασματικες Καστοριαδικες αναγωγες φαντασιακης θεσμισης της κοινωνιας, ειναι καταδικασμενες να αποτυχουν λογω της υπερβολης στηνυποκειμενικοτητα, την προδιαθεση και την αναγκαιοτητα!
Τα πραγματα εντελει, ηταν πολυ πιο απλα -δεν χρειαζεται κανεις να καταφυγει σε θεωριες συνωμοσιας,σε περιπου υποχρεωτικες λογικες η και λογικοφανεις παραδοχες, που θα τον οδηγησουν, μεσω διαφορωνσεναριων, στην υπερβολη και την καχυποψια...Αγαπητε Πατησιωτη, ηταν ακομα ενας δρομος προς τον ουρανο!

Τωρα, απο τοτε περασαν 60 χρονια, που εξω απο το νεκροταφειο, αποβρασματα, τελωνια,κλωτσουσαν το ασαβανωτο κορμι σου, το ορφανο. Και τα γυαλενια ματια σου, τους κοιταζανμε πικρα...




Re: Μου αρέσει που κάνεις τον ανήξερο! Αν δεν ξέρεις, μάθε λοιπόν

από KillKiss » Ιούνιος 26th, 2009, 5:53 am

Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε: :D Γειά σου ρε γίγαντα killkiss! Μην μου φοβάσαι, λοιπόν και το ''ακέφαλο'' Κ.Κ.Ε. δεν έμεινε ούτε λεπτό ακαθοδήγητο από την ''Ε.Σ.Σ.Δ.'' και τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς....
Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε:



target="_blank">αποκατάσταση η [apokatástasi] O33 : η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του αποκαθιστώ. 1α. η επαναφορά, η επάνοδος στην προηγούμενη (καλή, ορθή, φυσιολογική) κατάσταση, θέση κτλ.: ~ της βλάβης / της ζημιάς / της αδικίας. ~ της τάξης / της επικοινωνίας / της κυκλοφορίας / της λειτουργίας. ~ της εθνικής ενότητας / της δημοκρατίας / της αλήθειας. ~ της υγείας / της τιμής / της υπόληψης κάποιου. Eπαγγελματική ~. β. ~ ενός κτιρίου / μνημείου, η επαναφορά ενός κτίσματος στην αρχική του μορφή με αναστηλωτικές ή επισκευαστικές εργασίες ή και με απομάκρυνση πρόσθετων στοιχείων. ~ ενός κειμένου, η επαναφορά του όσο γίνεται πλησιέστερα στην αρχική του μορφή, με επιδιόρθωση των φθορών, των αλλοιώσεων που έχει υποστεί. (γλωσσ.) ~ μιας λέξης / ενός γλωσσικού τύπου κτλ., για λέξη / γλωσσικό τύπο που δε μαρτυρείται: ~ των λέξεων της ινδοευρωπαϊκής. 2α. η εξασφάλιση (κυρ. οικονομική) του μέλλοντος κάποιου από κπ.: Πριν πεθάνει φρόντισε για την ~ της γυναίκας και των παιδιών του. (ειδικότ. για γυναίκα) ο γάμος. β. οι ενέργειες για την εγκατάσταση και την οικονομική εξασφάλιση κάποιου: H ~ των προσφύγων / των σεισμοπλήκτων / των ακτημόνων. 3. οι ενέργειες για να αποδοθεί σε κπ. κτ. που του στερήθηκε, που του αφαιρέθηκε προηγουμένως: H πολιτεία φρόντισε για την ~ όσων διώχθηκαν από τη δικτατορία. [λόγ.: 1: αρχ. ἀποκατάστα(σις) -ση· 2, 3: κατά τις σημ. του αποκατασταίνω, αποκαθιστώ] (Λεξικό Τριανταφυλλίδη)




Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από KillKiss » Ιούνιος 26th, 2009, 6:31 am

Πατησιώτης έγραψε: Οχι, ο Τσωρτσιλ απλως αναφερει οτι στην επισκεψη του στη Μοσχα λιγες μερες πριν την απελευθερωση της Ελλαδος κανονισθηκαν οι ζωνες επιρροης στα Βαλκανια με ενα χαρτακι.Ο συσχετισμος με την Πολωνια ειναι δικη μου εκδοχη για να εξηγησω τα ανεξηγητα αλλα παρακατω θα περιγραψω πως προεκυψε.Κατα τον Τσωρτσιλ λοιπον στη Μοσχα κανονισθηκε σε ενα χαρτι η ζωνη επιρροης κατα 90% στην Ελλαδα της Αγγλιας και το αντιστοιχο ποσοστο της ΕΣΣΔ στη Βουλγαρια.Ανεξαρτητως της αληθειας του ισχυρισμου αυτου γεγονος ειναι οτι αμεσως μετα τα βουλγαρικα στρατευματα κατοχης που πλεον υπακουαν σε σοβιετο ελεγχομενη κυβερνηση εκκενωσαν τη Μακεδονια και Θρακη ενω ο Κοκκινος Στρατος ποτε δεν περασε τα ελληνικα συνορα.Προσοχη ομως : στη Μοσχα με το χαρτακι ο Σταλιν ανελαβε την υποχρεωση να μη μπει ο ιδιος στην Ελλαδα.Ο αφοπλισμος του ΕΛΑΣ ηταν δουλεια των Αγγλων.Εκεινο που υποπτευομαι εγω ειναι οτι ο Σταλιν εβγαλε διπλο κερδος απο την Ελλαδα : Δεχομενος να μη μπει εξασφαλισε τα υπολοιπα Βαλκανια και αναλαμβανοντας αργοτερα τον αφοπλισμο του ΕΛΑΣ με την επιρροη του εξασφαλισε και τη συναινεση των Δυτικων στη Γιαλτα,η αλλως πως ο αφοπλισμος της Βαρκιζας ήταν τμημα του ολου πακετου της Γιαλτας.


Κοίτα Πατησιώτη. Ο Στάλιν έδωσε κανονικά την Ελλάδα στο χαρτάκι, την ύπαρξη του οποίου αποδέχομαι. Μην ξεχνάς ωστόσο, πως το χαρτάκι το συνέταξε ο Τσώρτσιλ και το επεκύρωσε ο Στάλιν. Το κυνικό επίπεδο επικοινωνίας των δύο αυτών, υπέρμετρα σκληρών ανδρών, μαρτυρά πως ο Στάλιν δεν θα χρειαζόταν υπαινιγμούς για να θέσει θέμα «ανταλλαγής» της Πολωνίας με την Ελλάδα. Και όμως, κάτι τέτοιο ούτε ως υπαινιγμό δεν το θυμάται ο Τσώρτσιλ.
Το ότι ο Στάλιν επωφελήθηκε από την μοιρασιά, δεν χωρά καμία αμφιβολία. Αυτό που διερευνούμε τώρα, είναι κατά πόσον ο Στάλιν χειραγώγησε το ΚΚΕ στις κινήσεις του μέχρι την 3η Δεκέμβρη.
Προτού αγκαλιάσω την οιαδήποτε «απόκρυφη» ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων, προτιμώ να εξετάσω την προφανή. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη μέθοδος, αλλά την προτιμώ. Ας δούμε λοιπόν τα προφανή: Το αγκάθι στις σχέσεις ΕΑΜ-Παπανδρέου, όπως θα διαπίστωσες αν διάβασες το κείμενό μου, υπήρξε ο αφοπλισμός της – αποκαθαρμένης απ’ τους κομμουνιστές – Ορεινής Ταξιαρχίας και η προώθησή της εντός της Αθήνας, την στιγμή που το ΕΑΜ είχε δεσμευθεί να μείνει απ’ έξω. Αυτό σε απλά ελληνικά, σημαίνει κατοχή της πρωτεύουσας από τη μία παράταξη, με τη βοήθεια ενός εμπειροπόλεμου και άρτια εξοπλισμένου στρατεύματος 2000 ανδρών, χωρίς να έχουν διευθετηθεί οι λεπτομέρειες της μεταβατικής περιόδου (τιμωρία των δωσιλόγων, ανασυγκρότηση της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας) και χωρίς να έχει «τσιμεντωθεί» η εθνική ενότητα. Στη συνέχεια ακολουθούν η παρέμβαση του Σκόμπυ για διάλυση του ΕΛΑΣ, η παραίτηση των ΕΑΜικών υπουργών, η απαγορευμένη διαδήλωση και η σφαγή στο Σύνταγμα.Μελετώντας τις ανακοινώσεις της Αριστεράς, όπως έχουν καταγραφεί στην έκδοση με τίτλο «3 Λευκές Βίβλοι του ΕΑΜ» (εκδόσεις Ποντίκι), διαπιστώνει κανείς πως το αγκάθι του «Στρατιωτικού ζητήματος», όπως το αποκαλούσαν, παρέμενε μέχρι το τέλος. Εσύ άραγε, πώς θα το ξεπερνούσες; Εκ των υστέρων μπορεί να πει κανείς, πως το ΕΑΜ θα μπορούσε να κάνει περισσότερες υποχωρήσεις – αν μη τι άλλο, να έβρισκε κάποιον πιο διαλλακτικό συνομιλητή. Με βάση ωστόσο την σκέψη και τα συναισθήματα της ηγεσίας των ηγετών του ΕΑΜ της εποχής εκείνης (που ένοιωθαν πως τους είχαν πιάσει κορόιδο με τις συμφωνίες), αλλά και την αμοιβαία εχθρότητα και καχυποψία, προσωπικά δεν χρειάζομαι την ατεκμηρίωτη και αστήρικτη εκδοχή της «έξωθεν καθοδήγησης» για να ερμηνεύσω την στάση τους. Και κάτι ακόμα: Ο Στάλιν είχε δώσει δείγματα γραφής, εντέλλοντας τον Τολμπούχιν να σταματήσει στα ελληνικά σύνορα. Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο του ’44, πολύ πριν τα Δεκεμβριανά. Προηγούμενο δείγμα γραφής είχε υπάρξει η αναγνώριση της κυβέρνησης του Καΐρου, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του Βουνού. (Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα, έστειλε και συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στον βασιλιά!). Επόμενο δείγμα γραφής υπήρξε η στάση του Ποπώφ, για τον οποίον το σύνολο των μαρτυριών λέει πως απερχόταν το ρόλο του καθοδηγητή.Υπό το πρίσμα των παραπάνω, η έκπληξη θα ήταν αν ο Στάλιν έδινε με οιονδήποτε τρόπο, την εντολή να χτυπηθεί η Αθήνα απ’ τον ΕΛΑΣ – και όχι το αντίθετο. Ερωτώ λοιπόν: Πιστεύεις πως μια τέτοια εντολή θα είχε θαφτεί από το σύνολο των ανθρώπων που θα την δέχονταν; Πώς δεν θα πέταγαν τη σκούφια τους από ενθουσιασμό με την οδηγία που θα έδινε διέξοδο σε μύχιες ελπίδες; Πως αργότερα, έστω με τον Χρουτσώφ ή την διάσπαση του κόμματος, δεν θα βρισκόταν κάποιος να κατηγορήσει την ηγεσία για τα Δεκεμβριανά, για να εισπράξει μια απάντηση σαν εκείνη του Ζαχαριάδη για τον εμφύλιο – ότι δηλαδή, «εκτέλεσα εντολές της Σ. Ένωσης»;
Πατησιώτης έγραψε:Αλλα για να μπορει να χρησιμοποιηθει απο τον Σταλιν ο ΕΛΑΣ ως διαπραγματευτικο οπλο στη Γιαλτα επρεπε να αποδειξει οτι μπορει να κανει ζημια και αυτος ήταν ο σκοπος των Δεκεμβριανων,μια επιδειξη δυναμης και με το μεγαλυτερο μερος του ΕΛΑΣ αθικτο και οπλισμενο στη υπολοιπη Ελλαδα να περιμενει οδηγιες για την ανταλλαγη του αφοπλισμου του με κατι αλλο.Δεν νομίζω πως οι Άγγλοι περίμεναν τα Δεκεμβριανά για να εκτιμήσουν τις δυνατότητες του ΕΛΑΣ. Αλλιώς, προς τι η απαγόρευση να μπει ο ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Προς τι η προσπάθεια του SOE να εξασφαλίσει βουλγαρική βοήθεια για τον Τσαούς Αντών (προσπάθεια που γύρισε μπούμερανγκ στη συνέχεια); viewtopic.php?f=51&t=144468&hilit=%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD+%CE%A4%CF%83%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CF%82+%CE%A3%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%B1&start=40#p1760485

Υπάρχουν πολλά πράγματα βεβαίως, που έχουν παιχτεί στα παρασκήνια και δεν τα γνωρίζουμε – και κάθε σενάριο είναι συζητήσιμο.
Για την ναυτική και αποικιοκρατική Αγγλία, η Ελλάδα ήταν σχεδόν προτεκτοράτο μετά το 1830 – δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί στους Σοβιετικούς επ’ ουδενί. Ο Στάλιν το εγνώριζε αυτό. Δεν είχε ωστόσο άλλο τρόπο για να δείξει πως είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα, από το να θυσιάσει τον ΕΛΑΣ;


Πατησιώτης έγραψε: Πρωτη φορα αρχισα να υποψιαζομαι τη συνδεση με την Πολωνια το 1981.Το 1981 το ΠΑΣΟΚ κατελαβε την εξουσια και ενα μηνα μετα ο Γιαρουζελσκι επεβαλε το στρατιωτικο νομο στην Πολωνια.Το αγγλικο περιοδικο Economist που ειναι εγκυρη φωνη του κατεστημενου εγραψε τοτε οτι οι δυο αυτες χωρες εχουν κοινο σημειο οτι η τυχη τους αποφασισθηκε στη Γιαλτα παρα την αντιθεση μεγαλου μερους του πληθυσμου τους.Ομως τα τελευταια γεγονοτα (δηλαδη ΠΑΣΟΚ και Γιαρουζελσκι) δειχνουν οτι το δυτικο τμημα της Ευρωπης μπορει να απορροφα και να εξομαλυνει με εναλλαγη κυβερνησεων τις ιστορικες αντιθεσεις του ενω το ανατολικο οχι.Περα απο τον πανηγυρισμο των Αγγλων για τη δυνατοτητα απορροφησης των φιλικων τους καθεστωτων μου εκανε εντυπωση η ευθεια συσχετιση Ελλαδος - Πολωνιας και αρχισα να ψαχνω τις ημερομηνιες οποτε ειδα τη συμπτωση Γιαλτας - Βαρκιζας ,διαβασα για τους λογους του Ρουζβελτ στους Πολωνοαμερικανους στις αμερικανικες εκλογες του 1944 και οτι το πολωνικο ηταν κυριο ζητημα στη Γιαλτα και υποψιαστηκα οτι εδω οργανωθηκε μια ανταλλαγη.Ο Σταλιν δεν ηθελε απλως να αναγνωρισθει η δικη του κυβερνηση στην Πολωνια αλλα και η αλλαγη των συνορων που αν το δει κανεις ηταν σκανδαλο πρωτου μεγεθους αφου κρατησε τα εδαφη που ειχε απόσπασει με το Συμφωνο του με τον Χιτλερ το 1939.Αλλωστε η Ελλαδα δεν μπορουσε να ανταλλαγει με αλλη βαλκανικη χωρα αφου τα βαλκανικα ειχαν κλεισει στη Μοσχα με το χαρτακι - για την ακριβεια δε ανταλλασοταν πια η μη επεμβαση της ΕΣΣΔ στην Ελλαδα αλλα αντιθετα η επεμβαση της στο ΚΚΕ να παραδωσει τα οπλα.


Οι σκέψεις σου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Το θέμα είναι το εξής ωστόσο: Το κλειδί για τον Στάλιν, ποιο ήταν; Να πει στο ΚΚΕ να ξεκινήσει τη σύρραξη, ή να πει στο ΚΚΕ να σηκώσει την λευκή σημαία μετά την ήττα; Γιατί να μην κάνει κάτι καλύτερο, όπως για παράδειγμα, να στείλει μια στρατιωτική αντιπροσωπεία στον ΕΛΑΣ και να φωτογραφηθούν μαζί, να στείλει ένα σύνταγμα Γιουγκοσλάβους προς Νότον για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, δείχνοντας έτσι πως είναι έτοιμος για όλα;



Πατησιώτης έγραψε: Αυτα φυσικα δεν μπορουσαν να γραφουν.Τελος το Μαρτιο του 1989 συναντηθηκαν στη Μαλτα οι Μπους Α' - Γκορμπατσωφ και αποφασισαν οπως ανακοινωθηκε το "τελος της Γιαλτας".Το τι σημαινε αυτο φανηκε μετα απο τρεις μηνες οταν επιτραπηκαν ελευθερες εκλογες στην Πολωνια που κατεληξαν σε νικη της "Αλληλεγγυης" και αρχισε το ντομινο των αλλαγων στην Α.Ευρωπη.Την ιδια στιγμη ομως σχηματισθηκε στην Ελλαδα η κυβερνηση Τζαννετακη και για πρωτη φορα απο το 1944 εγιναν υπουργοι πολιτικοι της αριστερας.Τοτε ορισμενοι Ιταλοι κομμουνιστες διαμαρτυρηθηκαν γιατι σε αυτους ειχε απαγορευθει να συμμετεχουν στην κυβερνηση με τον "ιστορικο συμβιβασμο" παρ οτι ειχαν 35% ποσοστο ενω επιτραπηκε στους Ελληνες και τους απαντησε ενας Αμερικανος ότι αυτα ειναι χρεωστουμενα της Γιαλτας.Αρα κατα τη λογικη αυτη το 1989 ως ετος αναιρεσης της Γιαλτας επρεπε να δει εστω για συμβολικους λογους την αριστερα να συμμετεχει στην κυβερνηση εδω.Φυσικα δεν μπορουσε να παει πιο περα αφου παγκοσμιως πλεον ο σοσιαλισμος τελειωνε αλλα η κατα γραμμα αναιρεση της Γιαλτας μαλλον το επεβαλε.



Κοίτα, τα παραπάνω θυμίζουν λίγο συνωμοσιολογία. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε στα σοβαρά τις προσπάθειες του Μπερλιγκουέρ το ’77 με την συγκυβέρνηση του ’89! Δηλαδή αν ο Μητσοτάκης είχε κερδίσει τις πρώτες εκλογές του ’89, τι θα έκανε; Θα έβαζε αριστερούς στην κυβέρνηση; Τέλος πάντων.



Πατησιώτης έγραψε: Παντως οτι και να εγινε απο τις 3 Δεκεμβριου υπαρχει ανοικτος πολεμος και κραταει πανω απο 20 μερες οταν ερχεται ο Τσωρτσιλ στην Αθηνα. Ποτε ειναι η καλυτερη στιγμη για να τεθουν ολα αυτα επι ταπητος αν οχι οταν ειναι ο Τσωρτσιλ;Γιατι ερχεται αυτος στην Αθηνα;Γιατι δεν θελει να εχει οπλισμενο τον ΕΛΑΣ οταν θα παει στη Γιαλτα με τον Σταλιν.Θελει να κλεισει το ελληνικο ωστε να εχει ελευθερα τα χερια του στη Γιαλτα μιλωντας απευθειας με το ΕΑΜ. Αυτοι λοιπον τι αλλο περιμενουν;Αν εχουν στοχο αναβαθμισμενη θεση σε κοινοβουλευτικη δημοκρατια ποτε αλλοτε θα το συζητησουν;Αν απο την αλλη μερια θελουν δικτατορια του προλεταριατου τοτε γιατι μεγαλα τμηματα του ΕΛΑΣ καθονται αδρανη στα μετοπισθεν;Για να μη προκαλεσουν αλλο τους Αγγλους;Μα τοτε γιατι δε μιλανε με τον Τσωρτσιλ;



Εύλογα ερωτήματα, στα οποία έχω δώσει εγώ την απάντησή μου. Το ΚΚΕ διέπεται τις μέρες εκείνες, από κρίση στόχων και τακτικών. Δεν γνωρίζει πώς να κινηθεί σε μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία ο πόλεμος συνεχίζεται. Γνωρίζει πως για να κινηθεί προς την κατεύθυνση της Δικτατορίας του Προλεταριάτου, θα πρέπει να αναμετρηθεί με τους Άγγλους – και αυτό, πέραν του ότι θα διασπούσε την συμμαχική ενότητα, θα χρειαζόταν και την βοήθεια εκ μέρους της Σ. Ένωσης. Η αστική δημοκρατία λοιπόν, είναι μονόδρομος για το ΚΚΕ. Αυτός ο μονόδρομος ωστόσο, δεν είναι εξασφαλισμένος – τίποτα δεν διασφαλίζει πως οι ένοπλες δυνάμεις της «αντίδρασης» (Ορεινή Ταξιαρχία, Σώματα Ασφαλείας, ταγματασφαλίτες) δεν θα αξιοποιούνταν για να περιθωριοποιηθεί το ΚΚΕ, να επιστρέψει ο βασιλιάς της 4ης Αυγούστου, να θεσπιστεί ένα νέο Ιδιώνυμο. Η ηγεσία του ΚΚΕ λοιπόν, βολοδέρνει ανάμεσα στις δύο αυτές συμπληγάδες. Θέλει να εδραιώσει τη θέση της στην ελληνική πολιτική σκηνή – κι από κει και πέρα, όπως έρθουν τα πράγματα. Όμως δεν είναι μόνη: Η αντίπαλη παράταξη, γνωρίζει το κενό αυτό και αντιλαμβάνεται, πως αν θέλει να ξεφορτωθεί μια και καλή το ΚΚΕ, δεν θα της δοθεί καλύτερη ευκαιρία. Λείπει ωστόσο μία ακόμη απάντηση στα ερωτήματά σου: Κάνεις λάθος όταν γράφεις πως το ΕΑΜ δεν μιλά με τον Τσώρτσιλ. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο Τσώρτσιλ αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με τον Χίτλερ, ο Τσώρτσιλ πρότεινε στον Ρούζβελτ να συνεχιστεί ο πόλεμος ενάντια στην Σ. Ένωση. Απέναντι στο ΕΑΜ θα λύγιζε;
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός έρχεται στην Αθήνα μαζί με τον Ήντεν και ορίζει να πραγματοποιηθεί σύσκεψη, ανήμερα των Χριστουγέννων. Σημειωτέον, πως ο Τσώρτσιλ έχει μιλήσει ήδη απαξιωτικά για την «άκρα αριστερά» της Ελλάδας, τις «συμμορίες των ορέων», τους «τρομοκράτες της υπαίθρου», προκαλώντας μάλιστα την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας εκ μέρους του ΕΑΜ στον πρέσβη της Βρετανίας στις 11 Δεκεμβρίου. Η σύσκεψη λοιπόν πραγματοποιείται – και εκεί ο Τσώρτσιλ βγάζει έναν λόγο.
Παραθέτω ένα απόσπασμα από την σχετική, εκτενή ανταπόκριση των New York Times, της 27ης Δεκεμβρίου του ’44, υπό μορφήν ηλεκτρονικής διεύθυνσης, για την αποφυγή …παρασίτων:http://img140.imageshack.us/img140/7084/tsortsil.png και http://img140.imageshack.us/img140/8062/39449875.png
Με το που τελείωσε ο Τσώρτσιλ την ομιλία του, απεχώρησε από την αίθουσα μαζί με τον Ήντεν, δηλώνοντας πως, σε περίπτωση που τον χρειαστούν, θα είναι στη διάθεση των συνέδρων! Οι Παρτσαλίδης και Σιάντος, ζήτησαν μια ιδιωτική συνάντηση με τον Τσώρτσιλ, προκειμένου να του εκθέσουν τις απόψεις τους. Ο βρετανός Πρωθυπουργός, την αρνήθηκε, παραδίδοντας την εξής απάντηση (αναφέρεται στην «Λευκή Βίβλο του ΕΑΜ» που εξέδωσε το ΕΑΜ τον Φεβρουάριο του ’45): «Έλαβα την πρότασή σας να σας συναντήσω και τους δύο ιδιαιτέρως. Καίτοι προσωπικά θα ήμουν πρόθυμος να δεχθώ, αισθάνομαι ότι η σύσκεψη ως εξ ολοκλήρου Ελληνική στον χαρακτήρα, δεν μου επιτρέπει να ανακατευθώ σε κάτι που θα φαίνεται κατ’ ιδίαν διαπραγμάτευση από την σύσκεψη, στη διάθεση της οποίας εξ ολοκλήρου εγώ και ο συνεργάτης μου έχουμε διαθέσει τους εαυτούς μας. Επιτρέψατέ μου να προσθέσω την θερμή μου ελπίδα ότι οι συνομιλίες που έλαβαν χώρα και οι επαφές που έχουν γίνει, θα καταλήξουν σ’ ένα γρήγορο τέλος στη θλιβερή σύγκρουση ανάμεσα σε ανθρώπους μιας και της αυτής χώρας». Ποια ήταν η κατάληξη της σύσκεψης μετά την ομιλία του Τσώρτσιλ; Δίνω το λόγο και πάλι στους New York Times (και να με συγχωρέσεις για την ταλαιπωρία στην ανάγνωση):http://img55.imageshack.us/img55/6375/53363718.png http://img341.imageshack.us/img341/194/60002.png http://img341.imageshack.us/img341/9582/50001.png http://img341.imageshack.us/img341/1222/46533242.png

Για μένα, τα πλέον ενδιαφέροντα σημεία της επίσκεψης, είναι τα εξής:

α) Ο Τσώρτσιλ με το καλημέρα λέει πως «οι απαιτήσεις του Σκόμπυ για αποχώρηση του ΕΛΑΣ από την Αθήνα και αφοπλισμό του, πρέπει να γίνουν σεβαστές». Αυτό είναι και το ζουμί της ομιλίας του. Γιατί για τα υπόλοιπα (ελεύθερες εκλογές κλπ.) δεν υπήρχε διαφωνία.

β) Με το που ο Τσώρτσιλ επανέλαβε τις γνωστές αξιώσεις, αποχώρησε από την αίθουσα, διαλύοντας και την παραμικρή αμφιβολία πως ήρθε για να περάσει τη γραμμή του. Αποτέλεσμα ήταν να σκληρύνει η στάση της Δεξιάς και του Παπανδρέου και να απορριφθούν και οι τρεις προτάσεις του ΕΑΜ. Μόνο κοινό σημείο συμφωνίας, υπήρξε ο διορισμός του Δαμασκηνού ως αντιβασιλέα. Κατά τα άλλα, η σύσκεψη που επαναλήφθηκε και την επομένη μέρα, βούλιαξε στις συνεχείς αντεγκλήσεις…

γ) Ο Τσώρτσιλ συναντάται αργότερα με τον ρώσο επιτετραμμένο συνταγματάρχη Ποπώφ, ο οποίος συμφωνεί απολύτως, πως το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί μεταξύ των Ελλήνων (αυτό λέγεται «σύνδεση με Κάιρο» για το ΕΑΜ, στην κυριολεξία!)

δ) Ο Τσώρτσιλ σε συνέντευξη Τύπου επαναλαμβάνει πως «το πρόβλημα θα λυθεί, είτε με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών (τώρα μάλιστα!), είτε με την ισχύ των όπλων».

Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι τίποτε το διαφορετικό Πατησιώτη, αλλά εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι πως ο Τσώρτσιλ ήρθε για να πει, πως το ΕΑΜ, είτε θα συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις, είτε θα λυγίσει υπό την ισχύ της αεροπορίας, όπως και συνέβη.
Σε σχέση με την Βάρκιζα, ίσως η πρόταση στην οποία είχε καταλήξει ο Σκόμπυ (αποχώρηση του ΕΛΑΣ από την Αθήνα και αφοπλισμός των εφεδρικών) να ήταν προτιμότερη. Μετά από 20 μέρες μαχών ωστόσο και χωρίς την παραμικρή διασφάλιση για την επακόλουθη κατάσταση στην κυβέρνηση και την πρωτεύουσα, η θέση των Σιάντου-Παρτσαλίδη κατέστη δυσχερέστατη. Ίσως να προσπάθησαν να εκβιάσουν και μια διπλωματική παρέμβαση της Σ. Ένωσης, θεωρώντας πως τελικά, δεν θα τους άφηνε μόνους τους…



Πατησιώτης έγραψε: Οποιος δεν δεχθει οτι το ΚΚΕ ενεργουσε ως μοναδα αυτοκτονιας σε ενα ευρυτερο σχεδιο για να κερδισει ο παγκοσμιος κομμουνισμος πρεπει να βγαλει το συμπερασμα οτι ησαν παλαβοι.



Συγγνώμη, αλλά για να πούμε και μια καλή κουβέντα για το ΚΚΕ, αυτά που γράφεις τα σκέφτεται κανείς πριν μιλήσουν τα όπλα. Αν κανείς φτάσει στη μέση της μάχης, θα πολεμήσει ακόμη και τον Τσώρτσιλ - ιδίως αν είναι νέος.
Εκτός από το "παλαβός", υπάρχει και το "αφελής", το "άπειρος", το "ανίκανος", το "οργισμένος", το "ταραγμένος", το "ενθουσιασμένος", το "ηρωικός" και πολλά άλλα, αναλόγως θέασης...



Πατησιώτης έγραψε: Τωρα για τις δυνατοτητες επικοινωνιας μιλαμε για μια εποχη οπου το ΕΑΜ ελεγχει σχεδον ολη τη χωρα και εχει εκατονταδες ασυρματους ενω στα ελληνοβουλγαρικα συνορα υπαρχει και απευθειας επαφη με Σοβιετικους.Αν με αυτες τις συνθηκες δεν μπορει να εχει επαφη σημαινει οτι δεν θελουν οι Σοβιετικοι να εχουν επαφη και αυτο πρεπει να τους βαλει σε σκεψεις.Αν μαλιστα μαθουν οτι οι εφημεριδες και το ραδιοφωνο της Μοσχας τηρουν σιγη ιχθυος και για αυτους Δεκεμβριανα δεν υπαρχουν θα επρεπε τρεχοντας να συζητησουν με τον Τσωρτσιλ,εαν φυσικα τους ενδιαφερει το δικο τους θεμα και οχι αλλα. Αποδειξεις δεν εχω αλλα ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του.


Πατησιώτη, είναι όντως λογική η θέση σου, ότι το ΕΑΜ μπορούσε να εγκαταστήσει κάπου έναν ασύρματο. Συμφωνώ.
Από κει και πέρα, φαντάζεσαι στην καθημερινή διαπραγμάτευση που είχε το ΕΑΜ με τον Παπανδρέου πριν την έναρξη των συγκρούσεων για την κάθε λεπτομέρεια, να προσπαθούσε να ενημερώσει κάποιον ρώσο επιτετραμμένο; Εκτός και αν συγκλίνεις στην άποψη του παραπάνω κυρίου, ότι ο σπασμένος τηλέγραφος Σιάντου-Τράιτσο Κόστωφ – Δημητρώφ που δείχνει μία εβδομάδα μετά τις συγκρούσεις να λέει «αμυνθείτε εσείς κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», συνιστά ποδηγέτιση του ΚΚΕ. Τα τηλεγραφήματα, κάθε άλλο παρά αυτό δείχνουν. Μιλάνε για «αντίσταση» (πράγμα που σημαίνει πως ο Σιάντος είχε αναφέρει πως είχε δεχθεί «επίθεση» και τελούσε σε άμυνα), μιλάνε για «συμβουλή», για «λάβετε υπόψη σας ότι…»
Τέτοιου είδους ορολογία, κλίνει περισσότερο προς μία διαβούλευση δύο μερών (με την πρωτοβουλία να μην ξεφεύγει ποτέ από τα χέρια του ΚΚΕ), παρά για εντολή σε «κομάντο αυτοκτονίας». Στο κάτω-κάτω, ο Τσώρτσιλ έρχεται στις 25, αλλά οι διαβεβαιώσεις πως «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» έρχονται έξι μέρες νωρίτερα. Άρα...




Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από πατησιωτης » Ιούνιος 26th, 2009, 7:37 am

KillKiss έγραψε: Το θέμα είναι το εξής ωστόσο: Το κλειδί για τον Στάλιν, ποιο ήταν; Να πει στο ΚΚΕ να ξεκινήσει τη σύρραξη, ή να πει στο ΚΚΕ να σηκώσει την λευκή σημαία μετά την ήττα; Γιατί να μην κάνει κάτι καλύτερο, όπως για παράδειγμα, να στείλει μια στρατιωτική αντιπροσωπεία στον ΕΛΑΣ και να φωτογραφηθούν μαζί, να στείλει ένα σύνταγμα Γιουγκοσλάβους προς Νότον για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, δείχνοντας έτσι πως είναι έτοιμος για όλα;


Και τα δυο.Να ξεκινησουν μια μαχη που θα καταπονησει τους Αγγλους και θα τους αναγκασει στη Γιαλτα να του ζητησουν να παρεμβει ωστε να λυθει το ζητημα.Αλλα αυτο επρεπε να γινει χωρις να φαινεται καθολου.Ολα αυτα με αντιπροσωπειες κλπ ηταν παραβιαση στη συμφωνια με το χαρτακι της Μοσχας.Αντιθετα η φαινομενικα αυτονομη δραση του ΕΛΑΣ δεν ηταν.Εγραψα οτι αποδειξεις δεν υπαρχουν.Αλλα το εργο αυτο εχει παιχθει τοσες φορες με Σοβιετικους και Ρωσους -που ειναι η συνεχεια τους - που εχω χασει το λογαριασμο,απο τον Οτσαλαν που οι ιδιοι δημιουργησαν στη Συρια και μετα πουλησαν μεχρι το Μιλοσεβιτς που τον ενθαρρυναν και τον εγκατελειψαν.
πατησιωτης
Fast poster
Δημοσ.: 4554
Εγγραφη: Μάιος 4th, 2007, 8:27 pm
Προσωπικό μήνυμα
Κορυφή
Αναφέρετε αυτήν την δημοσίευση
Απάντηση με παράθεση
Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από koukoukoulis55 » Ιούνιος 26th, 2009, 10:18 am
πατησιωτης έγραψε:Και τα δυο.Να ξεκινησουν μια μαχη που θα καταπονησει τους Αγγλους και θα τους αναγκασει στη Γιαλτα να του ζητησουν να παρεμβει ωστε να λυθει το ζητημα.Αλλα αυτο επρεπε να γινει χωρις να φαινεται καθολου.Ολα αυτα με αντιπροσωπειες κλπ ηταν παραβιαση στη συμφωνια με το χαρτακι της Μοσχας.Αντιθετα η φαινομενικα αυτονομη δραση του ΕΛΑΣ δεν ηταν.Εγραψα οτι αποδειξεις δεν υπαρχουν.Αλλα το εργο αυτο εχει παιχθει τοσες φορες με Σοβιετικους και Ρωσους -που ειναι η συνεχεια τους - που εχω χασει το λογαριασμο,απο τον Οτσαλαν που οι ιδιοι δημιουργησαν στη Συρια και μετα πουλησαν μεχρι το Μιλοσεβιτς που τον ενθαρρυναν και τον εγκατελειψαν.Οτι το ίδιο έργο έχει παιχτεί πολλές φορές,είναι ακόμα μια ένδειξη που "δένει" με την υπόθεση σου.Δεν υπάρχουν πάλι αποδείξεις,αντίθετα στο ημερολόγιο του Δημητρώφ,ο Δημητρώφ αναφέρει οτι ο Στάλιν θα ήθελε από την αρχή να μην είχαν γίνει τα Δεκεμβριανά.Νομίζω πρέπει να απποριφθει πλήρως η εκδοχή αυτή.
Τωρα για τις δυνατοτητες επικοινωνιας μιλαμε για μια εποχη οπου το ΕΑΜ ελεγχει σχεδον ολη τη χωρα και εχει εκατονταδες ασυρματους ενω στα ελληνοβουλγαρικα συνορα υπαρχει και απευθειας επαφη με Σοβιετικους.Αν με αυτες τις συνθηκες δεν μπορει να εχει επαφη σημαινει οτι δεν θελουν οι Σοβιετικοι να εχουν επαφη και αυτο πρεπει να τους βαλει σε σκεψεις.Αν μαλιστα μαθουν οτι οι εφημεριδες και το ραδιοφωνο της Μοσχας τηρουν σιγη ιχθυος και για αυτους Δεκεμβριανα δεν υπαρχουν θα επρεπε τρεχοντας να συζητησουν με τον Τσωρτσιλ,εαν φυσικα τους ενδιαφερει το δικο τους θεμα και οχι αλλα.Το ηξεραν οτι το ράδιο Μόσχας όπως και οι Σοβιετικές εφημερίδες δεν ανέφεραν σχεδόν τίποτα για την μάχη της Αθήνας.Ουσιαστικά το ΚΚΕ ήξερε το πολύ απλό,το ΚΚΣΕ μαλλον ΔΕΝ θα βοηθουσε(αφού τους αγνοούσε επιδεικτικά και ακατανόητα),οπότε το ΚΚΕ πάλι βρίσκεται μπροστά σε δυο συμπληγάδες αφού θέλει να αποφύγει την σύρραξη...1)Πως να δείξει στο κόσμο του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ οτι δεν "ξεβρακώθηκε",αλλά έκανε τα πάντα για να παλέψει τις θέσεις του.2)Πως να μην αφήσει τον κόσμο του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ (π.χ Αρης)να επιβάλλει την σύρραξη.Τα Δεκεμβριανά από την πλεύρα του ΚΚΕ κρατηθήκανε στο πλαίσιο μιας "ένοπλης διαμαρτυρίας".Σε αυτό νομίζω συμφωνούμε.Αν όμως ο Στάλιν ήθελε να ματώσει τους Αγγλους όπως λες,ο ΕΛΑΣ δε θα μπορούσε να τους ματώσει πολύ περισσότερο(π.χ κατεβάζοντας ολο το στρατό στην Αθήνα) και μετά να έχανε;;(δικια μου υπόθεση.)Δεν έχει νόημα η απάντηση.Τώρα,για τις σχέσεις ΚΚΣΕ-ΚΚΕ.Οι περισσότεροι υπολογίζοντας στον εκ φύση σταλινισμό του ΚΚΕ,όπου ένα κόμμα σχεδόν 500.000 μελών,τους αρκεί ένα μπιλετάκι από το ΚΚΣΕ για να αποφάσισει την πολιτική τους,μετατρέπουν το ΚΚΕ και τις συμμαχίες τους σε ένα μονολιθικο σχηματισμό χωρις εσωτερικές αντιθέσεις και τριβές με την ίδια λογική που μετατρέπουν το ελληνικο αστικό στρατοπεδο ως απλό εντολοδόχο και εκτελεστή των εντολών του Τσώρτσιλ ή του Ρουσβελτ.Παίρνοντας απλά και μόνο τις ομολογίες των ηγετών του ΚΚΕ(π.χ Ζαχαριάδης),που όταν τους κατηγορούνε για να τους εκπαραθυρώσουνε από την ηγεσία οτι δεν ακούσατε τα αδερφά κόμματα,αυτοι απαντάνε οτι έκανα οτι μου είπε το ΚΚΣΕ.Και αυτο μεταφράζεται ως η απόλυτη απόδειξη,εκτέλεσης εντολών(!!!!!!!!)Εντύπωση μου έχει προκαλέσει στο βιβλιο του Ανταίου "Ζαχαριάδης θύτης κ θύμα"οι εκθέσεις της Σοβιετικής Πρεσβείας του 1946,όπου λιγο πολύ δειχνουν οτι το ΚΚΕ ΑΚΟΜΗ προσπαθεί να αποκτήσει ουσιαστικα επαφές με το ΚΚΣΕ(Δηλαδή να πάρει την υπόσχεση για στήριξη)και το ΚΚΣΕ μέσω πρεσβειας απαντά οτι δεν μπορύμε να ανακατευτούμε στα εσωτερικά σας.Νομίζω οτι έχει δημιουργηθεί ένας παραιστορικός μύθος ο οποίος δημιουργήθηκε λόγω της προιστορίας του ΚΚΕ ως παράρτημα της ΚΔ (ως κομμα 1.000 ατόμων )και μετά την τελευταια φάση του εμφυλίου που οδηγεί σε τελείως λάθος συμπεράσματα όπως η υπόθεση που υποστηρίζεις εσύ πατησιώτη και πολλοί άλλοι ακόμη.Αυτη είναι η αποψη μου.
Η πεταλούδα δεν μπορεί να γίνει κάμπια.
koukoukoulis55
Fast poster
Δημοσ.: 1143
Εγγραφη: Ιούνιος 3rd, 2009, 11:52 am
Προσωπικό μήνυμα
Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον/την koukoukoulis55
Κορυφή
Αναφέρετε αυτήν την δημοσίευση
Απάντηση με παράθεση
Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από πατησιωτης » Ιούνιος 26th, 2009, 6:00 pm
koukoukoulis55 έγραψε:Τα Δεκεμβριανά από την πλεύρα του ΚΚΕ κρατηθήκανε στο πλαίσιο μιας "ένοπλης διαμαρτυρίας".Σε αυτό νομίζω συμφωνούμε.Αυτο το λεμε και το υποθετουμε με βαση ολα οσα εγιναν εμεις τωρα.Οι πρωταγωνιστες δεν πιστευαν αυτο εκτος απο μια ελαχιστη μικρη ομαδα.Αποδειξη περι αυτου τα εκτροπα που εγιναν.Οταν κανεις μια ενοπλη διαμαρτυρια ,δηλαδη ξερεις οτι οταν ολα τελειωσουν θα εισαι παλι αντιπολιτευση εστω αναβαθμισμενη και παντως οχι δικτατορας δεν κανεις εκτελεσεις γιατι αυτο θα λειτουργησει και οντως λειτουργησε ως γιγαντιαια προβοκατσια εναντιον σου πολυ μεγαλυτερη απο οτιδηποτε εκαναν και κανουν αργοτερα οι αναρχικοι και αριστεριστες τους οποιους κατα τα αλλα καταγγέλλει το κομμα αυτο.Και μπορει τα ακριβη στοιχεια να αμφισβητουνται μεσα στον πολεμο προπαγανδας αλλα δεν υπαρχει αμφιβολια οτι εκτελεσεις εγιναν και δεν ηταν "αυθορμητες". Η ΟΠΛΑ ειχε λιστες "αντιδραστικων" μεσα στους οποιους δεν ηταν μονο δεξιοι αλλα και διαφωνουντες αριστεροι π.χ. τροτσκιστες και τους εψαχνε για εκτελεση ενω συνεληφθησαν και πολλοι ομηροι.Ολα αυτα δεν μπορουσαν να γινουν αν αυτοι που τα εκαναν δεν πιστευαν οτι γινεται κατι σαν την Οκτωβριανη Επανασταση για να μη πουμε οτι πολλοι ΟΠΛΑτζηδες φερονταν σα να ειχε ηδη επικρατησει η δικτατορια του ΚΚΕ.Aρα το "ενοπλη διαμαρτυρια" μπορει να το ειχαν υποψη τους ελαχιστα ατομα της ηγεσιας ενω ολοι οι αλλοι,μαζι και ψηλα στην ιεραρχια στελεχη πιστευαν οτι επικειται η καταληψη της εξουσιας.Γιατι ομως απεκρυψαν τους στοχους τους οι ηγετες;Ο μονος πιθανος λογος ηταν οτι αυτοι οι στοχοι ησαν μη ανακοινωσιμοι και μη εξηγησιμοι ακομη και σε εμπιστους με αποτελεσμα να εκτεθουν πολλοι και μαλιστα με το αρθρο της Βαρκιζας περι μη αμνηστευσης των ποινικων αδικηματων να τεθουν αυτοι πια υπο κατηγορια.
πατησιωτης
Fast poster
Δημοσ.: 4554
Εγγραφη: Μάιος 4th, 2007, 8:27 pm
Προσωπικό μήνυμα
Κορυφή
Αναφέρετε αυτήν την δημοσίευση
Απάντηση με παράθεση
Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από koukoukoulis55 » Ιούνιος 26th, 2009, 7:37 pm
Οταν κανεις μια ενοπλη διαμαρτυρια ,δηλαδη ξερεις οτι οταν ολα τελειωσουν θα εισαι παλι αντιπολιτευση εστω αναβαθμισμενη και παντως οχι δικτατορας δεν κανεις εκτελεσεις γιατι αυτο θα λειτουργησει και οντως λειτουργησε ως γιγαντιαια προβοκατσια εναντιον σου πολυ μεγαλυτερη απο οτιδηποτε εκαναν και κανουν αργοτερα οι αναρχικοι και αριστεριστες τους οποιους κατα τα αλλα καταγγέλλει το κομμα αυτο.Και αυτό το ζήτημα έχει αναλυθεί,δεν το έχω ερευνήσει.Αλλά έχω διαβάσει οτι η ΟΠΛΑ λειτούργησε ορισμένες φορές αυτόνομα,αν και σίγουρα έχουν γραφτεί χιλιαδες ψέμματα και συκοφαντίες για αυτήν(π.χ δες το τραγελαφικό θέμα με τον Κ.Σπέρα)
Η πεταλούδα δεν μπορεί να γίνει κάμπια.
koukoukoulis55
Fast poster
Δημοσ.: 1143
Εγγραφη: Ιούνιος 3rd, 2009, 11:52 am
Προσωπικό μήνυμα
Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον/την koukoukoulis55
Κορυφή
Αναφέρετε αυτήν την δημοσίευση
Απάντηση με παράθεση
Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από KillKiss » Ιούνιος 26th, 2009, 8:38 pm
πατησιωτης έγραψε:
KillKiss έγραψε:Το θέμα είναι το εξής ωστόσο: Το κλειδί για τον Στάλιν, ποιο ήταν; Να πει στο ΚΚΕ να ξεκινήσει τη σύρραξη, ή να πει στο ΚΚΕ να σηκώσει την λευκή σημαία μετά την ήττα; Γιατί να μην κάνει κάτι καλύτερο, όπως για παράδειγμα, να στείλει μια στρατιωτική αντιπροσωπεία στον ΕΛΑΣ και να φωτογραφηθούν μαζί, να στείλει ένα σύνταγμα Γιουγκοσλάβους προς Νότον για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, δείχνοντας έτσι πως είναι έτοιμος για όλα; Και τα δυο.Να ξεκινησουν μια μαχη που θα καταπονησει τους Αγγλους και θα τους αναγκασει στη Γιαλτα να του ζητησουν να παρεμβει ωστε να λυθει το ζητημα.Αλλα αυτο επρεπε να γινει χωρις να φαινεται καθολου.Ολα αυτα με αντιπροσωπειες κλπ ηταν παραβιαση στη συμφωνια με το χαρτακι της Μοσχας.Αντιθετα η φαινομενικα αυτονομη δραση του ΕΛΑΣ δεν ηταν.Εγραψα οτι αποδειξεις δεν υπαρχουν.Αλλα το εργο αυτο εχει παιχθει τοσες φορες με Σοβιετικους και Ρωσους -που ειναι η συνεχεια τους - που εχω χασει το λογαριασμο,απο τον Οτσαλαν που οι ιδιοι δημιουργησαν στη Συρια και μετα πουλησαν μεχρι το Μιλοσεβιτς που τον ενθαρρυναν και τον εγκατελειψαν.Εντάξει. Αλλά πώς, ενώ για τον Εμφύλιο έγινε χαμός στο ΚΚΕ για το ποιος έδωσε την εντολή κλπ., για τα Δεκεμβριανά δεν βρέθηκε ούτε ένας από τους πρωταγωνιστές να πει πως έφταιξε η Ρωσία; Δεν σε προβληματίζει αυτό;Τέλος πάντων. Παρότι θεωρώ πως στην περίπτωση του δεύτερου αντάρτικου είχαμε εντολή, δεν την βλέπω στην περίπτωση των Δεκεμβριανών. Και οι συνειρμοί σου ωστόσο, δεν είναι παράλογοι.
KillKiss
New poster
Δημοσ.: 407
Εγγραφη: Απρίλιος 1st, 2008, 1:28 am
Προσωπικό μήνυμα
Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον/την KillKiss
Κορυφή
Αναφέρετε αυτήν την δημοσίευση
Απάντηση με παράθεση
Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Ιούνιος 26th, 2009, 9:14 pm
ΕΧΘΡΟΣ του ΛΑΟΥ και ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ::Υπαρχηγος του ΚΚΕ τοτεΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ viewtopic.php?f=51&t=157065



Προσεχώς .... Μολότωφ (και όχι μόνο)!

από Τάσος Αναστασόπουλος » Χθες, 1:03 am
Γειά σου Κούλη πλαστογραφούλη και γνωστέ κουκου(λο)κούλη!

Για τις παραμυθοειδείς ανοησίες του γνωστού και ξακουστού στο σύμπαν, ως παραϊστορικού μυνχαουζενιστή (και ... Πινόκιο) killkissούλη - αν και δεν μου αρέσει να κτυπώ πτώματα - του έχω και Δημητρώφ, που εξηγεί ότι η επαφή Κ.Κ.Ε. - Κ.Κ.Σ.Ε. ''για πληροφορίες'' πρέπει να γίνεται μέσω Σόφιας και όχι απευθείας με την Μόσχα και ότι ''το ΠΓ (Σιάντος) έχει άμεση επαφή με τον ίδιο'' (τον Δημητρώφ!) Εννοείται, εκτός της επαφής μέσω Κοστώφ, η οποία, φυσικά, δεν είναι άμεση, αλλά έμμεση επαφή!!!

Και ο αμαθής βαρώνος Μυνχάουζεν (ο killkissούλης μας) ψάχνει σωσσίβιο στον ... Τριανταφυλλίδη και το ... λεξικό του! Δεν θα το βρει. Ο Δημητρώφ τα εξηγεί όλα γύρω από την ''αποκατάσταση'' και γιατί αυτή δεν χρειάζεται.....

Επίσης, του έχω και .... Μολότωφ! Όχι, βέβαια ... βόμβα μολότωφ (μην φοβηθεί! Δεν είμαι βίαιος χαρακτήρας!). Αλλά τον γνωστό και μη εξαιρετέο ΥΠΕΞ της ''Ε.Σ.Σ.Δ.'' Μολότωφ, που μιλάει στις 30/12/1944 σε Βούλγαρο αξιωματούχο, για την υποστήριξη της ''Ε.Σ.Σ.Δ.'' στο Κ.Κ.Ε., που πρέπει να γίνεται σιωπηρά - έτσι για να μην λέτε αυτά τα βλακώδη, ότι το Κ.Κ.Σ.Ε. δεν υποστήριζε το Κ.Κ.Ε.

Αλλά θα καθυστερήσω την παρουσίασή τους, επειδή σκοπεύω να σας ... ταλαιπωρήσω λιγάκι και να διασκεδάσω μαζί σας, με όσα κωμικοτραγικά λέτε και γράφετε.

Προσεχώς, λοιπόν : Δημητρώφ και Μολότωφ....

Τι να σας κάνω, που ο μακαρίτης ο Γιώργης ο Σιάντος ξεβράκωσε τον υποκριτή Στάλιν, με την περίφημη εξίσωσή του;

Σας την θυμίζω: ''Παππούς = Δημητρώφ. Και Δημητρώφ = Στάλιν''....

Και σεις .... ψάχνετε να βρείτε την εντολή! Που θα πάει; Κάποια στιγμή θα την βρείτε....

(Νάναι καλά - εκεί που είναι - ο ''Γέρος'', ο μπαρμπα - Γιώργης ο Σιάντος, που μίλησε. Και νάναι καλά ο αειθαλής Κώστας Δεσποτόπουλος, που περιέσωσε στην μνήμη του και το καθοδηγητικό τηλεγράφημα της 15/12/1944 και την αντίδραση του κούτβη και πειθήνιου Σιάντου στα κελεύσματα του πρώην Γραμματέα της Κομμουνιστικής Διεθνούς, του υπεύθυνου Εξωτερικών Σχέσεων της Κ.Ε. του Κ.Κ.Σ.Ε. Γκιόργκυ Δημητρώφ και του ύψιστου αφεντικού όλων τους - του υποκριτή Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς....).

Φιλάκια και ελπίζω να συνεχίσετε την άκρως διασκεδαστική θεατρική σας παράσταση....

(Α! Ξέχασα να σας πω ότι σας έχω και άλλο τηλεγράφημα.... Και αυτό ... μεταπροσεχώς)!

Που θα πάει; Κάποια στιγμή θα δείτε το φως το αληθινό, παρά την ιδεολογία σας - ο όρος φυσικά χρησιμοποιείται με την μαρξική έννοια της ψευδούς συνειδήσεως.....

(Ταϋγέτη, καλά τα λέει ο Ιωαννίδης. Θα ήταν καλύτερα αν, πολλά από αυτά, τα σκεπτόταν την ώρα της δράσης).




Tassos





Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από KillKiss » Χθες, 5:57 pm

Ταϋγέτης παραθέτοντας απόσπασμα του Γιάννη Ιωαννίδη έγραψε: «Όταν εγώ τον ρώτησα πώς τα κάνει αυτά τα πράγματα μου έλεγε: «Βρε Γιάννη, τέλος πάντων εμείς είμαστε σαν αδέρφια. Κάνουμε και μερικά του κεφαλιού μας καμιά φορά αλλά να είσαι βέβαιος ότι έχουμε πάρει όλα τα μέτρα.

Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε: Ταϋγέτη, καλά τα λέει ο Ιωαννίδης. Θα ήταν καλύτερα αν, πολλά από αυτά, τα σκεπτόταν την ώρα της δράσης).Μια χαρά τα λέει ο Ιωαννίδης.

Όντως!


Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε: Και ο αμαθής βαρώνος Μυνχάουζεν (ο killkissούλης μας) ψάχνει σωσσίβιο στον ... Τριανταφυλλίδη και το ... λεξικό του! Δεν θα το βρει.

KillKiss έγραψε: Εκτός και αν συγκλίνεις στην άποψη του παραπάνω κυρίου, ότι ο σπασμένος τηλέγραφος Σιάντου-Τράιτσο Κόστωφ – Δημητρώφ που δείχνει μία εβδομάδα μετά τις συγκρούσεις να λέει «αμυνθείτε εσείς κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», συνιστά ποδηγέτιση του ΚΚΕ. Τα τηλεγραφήματα, κάθε άλλο παρά αυτό δείχνουν.


Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε: Αλλά τον γνωστό και μη εξαιρετέο ΥΠΕΞ της ''Ε.Σ.Σ.Δ.'' Μολότωφ, που μιλάει στις 30/12/1944 σε Βούλγαρο αξιωματούχο, για την υποστήριξη της ''Ε.Σ.Σ.Δ.'' στο Κ.Κ.Ε., που πρέπει να γίνεται σιωπηρά - έτσι για να μην λέτε αυτά τα βλακώδη, ότι το Κ.Κ.Σ.Ε. δεν υποστήριζε το Κ.Κ.Ε.


Ο Τριανταφυλλίδης μπορεί τουλάχιστον να μάθει κάποιον να διακρίνει την έννοια της "ποδηγέτησης" από εκείνην της "υποστήριξης".


Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε: Αλλά τον γνωστό και μη εξαιρετέο ΥΠΕΞ της ''Ε.Σ.Σ.Δ.'' Μολότωφ, που μιλάει στις 30/12/1944 σε Βούλγαρο αξιωματούχο, για την υποστήριξη της ''Ε.Σ.Σ.Δ.'' στο Κ.Κ.Ε., που πρέπει να γίνεται σιωπηρά - έτσι για να μην λέτε αυτά τα βλακώδη, ότι το Κ.Κ.Σ.Ε. δεν υποστήριζε το Κ.Κ.Ε.


Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε: Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και τούτο απλά και μόνον επειδή έχουν συμβεί. Παλαιότερα το ΚΚΕ (όταν τα έκρυβε) μπορούσε εύκολα να μιλάει για ‘‘αντισοβιετική – αντικομμουνιστική προπαγάνδα’’. Τώρα, όμως, τα ντοκουμέντα έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

αδύνατος -η -ο [aδínatos] E5 : (...)3. που δεν μπορεί να γίνει, να πραγματοποιηθεί• ακατόρθωτος, ανέφικτος. ANT δυνατός: Tίποτα δεν είναι αδύνατο• όλα γίνονται. (έκφρ.) είναι των αδυνάτων αδύνατο, είναι εντελώς ακατόρθωτο. είναι ανθρωπίνως* αδύνατο. είναι φύσει* αδύνατο. κάνω τα αδύνατα δυνατά για να…, κάνω τα πάντα. είναι αδύνατο να…, δεν είναι εφικτό να…: Eίναι αδύνατο να αρνηθεί. Mου είναι αδύνατο να δεχτώ την πρότασή σας...(Λεξικό Τριανταφυλλίδη)







Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από koukoukoulis55 » Χθες, 6:11 pm

Ρε κιλκιςς τι ασχολείσαι;Εσύ ειδικά χαραμίζεσαι σπαταλώντας ενέργεια.


Τέλος πάντων. Παρότι θεωρώ πως στην περίπτωση του δεύτερου αντάρτικου είχαμε εντολή, δεν την βλέπω στην περίπτωση των Δεκεμβριανών. Και οι συνειρμοί σου ωστόσο, δεν είναι παράλογοι.

Μπορείς να μου το τεκμηριώσεις;Και να εξηγήσεις τι εννοεις επ'ακριβώς;






Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από KillKiss » Ιούνιος 27th, 2009, 6:20 pm

koukoukoulis55 έγραψε: Ρε κιλκιςς τι ασχολείσαι;Εσύ ειδικά χαραμίζεσαι σπαταλώντας ενέργεια.

Περιμένω να πέσει ο ήλιος για να πάω για μπάνιο.

Τέλος πάντων. Παρότι θεωρώ πως στην περίπτωση του δεύτερου αντάρτικου είχαμε εντολή, δεν την βλέπω στην περίπτωση των Δεκεμβριανών. Και οι συνειρμοί σου ωστόσο, δεν είναι παράλογοι.
Μπορείς να μου το τεκμηριώσεις;Και να εξηγήσεις τι εννοεις επ'ακριβώς;[/quote]

Αν πιστέψουμε τον Ζαχαριάδη, στην περίπτωση του δεύτερου αντάρτικου είχαμε σοβιετική εντολή. Αυτό εξηγεί και γιατί ο Ζαχαριάδης καθυστέρησε αρκετούς μήνες για να σημάνει την έναρξη του εμφυλίου. Την ίδια περίοδο, στις χώρες του ανατολικού συνασπισμού, είχαμε τον αγώνα των δυτικών να εξασφαλίσουν τουλάχιστον το...10% που έγραφε το μαγικό χαρτάκι Τσώρτσιλ-Στάλιν. Για να επιβληθεί η "λαϊκή δημοκρατία" στη Βουλγαρία για παράδειγμα, θα έπρεπε να εξαφανιστεί ακόμα και το ελάχιστο εκείνο 10%. Καθώς το 10% αντιστεκόταν ακόμα, θα έπρεπε να ξεκινήσει μια αντίσταση του ελληνικού 10%, το οποίο είχε δοθεί ως σφαίρα επιρροής στη Σοβιετική Ένωση - και αφορούσε το ΚΚΕ. Η ήττα του Δημοκρατικού Στρατού, συνέπιπτε χρονικά με την στερέωση των Λαϊκών Δημοκρατιών στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως πως στην Ελλάδα δεν υπήρχε αμείλικτη καταδίωξη των πρώην ΕΛΑΣιτών, που τους οδηγούσε εκ νέου στο βουνό. Σημαίνει ωστόσο, πως η αποχή του '46 και η οριστική εγκατάλειψη εκ μέρους του Ζαχαριάδη της προοπτικής της δημοκρατικής ενσωμάτωσης του ΚΚΕ στην ελληνική πολιτική τάξη, δεν ήταν ίσως απλώς ένα "σφάλμα" του.







Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από koukoukoulis55 » Ιούνιος 27th, 2009, 6:27 pm

Αν πιστέψουμε τον Ζαχαριάδη, στην περίπτωση του δεύτερου αντάρτικου είχαμε σοβιετική εντολή. Αυτό εξηγεί και γιατί ο Ζαχαριάδης καθυστέρησε αρκετούς μήνες για να σημάνει την έναρξη του εμφυλίου.

Εισαι λάθος.

Εχώ γράψει κάτι λιγα στο φριφορουμς.Θα προσπαθήσω να γράψω κάτι περισσότερο αύριο μεθαύριο,για να σου αποδείξω οτι κάνεις λάθος(κατά την γνώμη μου,μπορεί να μαι λάθος).

Ο Ζαχαριάδης λέει ψέμματα.Τον κατηγορούσανε οτι δεν άκουσε τα αδερφα κομματα,και αυτός λέει οτι τα άκουσε.απο εκεί και πέρα,το θέμα της απόχης ήταν ζήτημα ΤΑΚΤΙΚΗΣ,η αποχή ήταν κάτι που γινόταν απο τα κεντρώα κομματα,και το 1946 το ΚΚΕ αναγκάστηκε να συμφωνήσει με τα κομμάτα του ΕΑΜ στο ζήτημα της αποχής ενώ ο Ν.Ζ ήθελε να συμμετάχουν με 1 υποψήφιο,ο εμφύλιος αρχίζει το 1947,ενώ το χτυπημα στο Λιτοχωρο περνάει στα ψιλά............................μετά απο χρόνια οταν ο Ζαχαριάδης απολογείται,λέει ΨΕΜΜΑΤΑ οτι το Λιτοχωρο έγινε κατόπιν εντολής και ισχυρίζεται οτι τον εμφύλιο τον ξεκίνησε το 1946.







Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από koukoukoulis55 » Ιούνιος 27th, 2009, 6:33 pm

Α!Ξέχασα τις προσπάθειες για ειρήνευση που διεξήγαγε ο ΔΣΕ με το αστικό στρατόπεδο,και τις απαγορέψαν οι Αμερικάνοι.Ο Ζαχαριάδης συνέχισε την πολιτική του Σιάντου-Ιωαννίδη.Με την μονη διαφορά,οτι οταν κατάλαβε οτι οι αστοι θα τους εκμηδενίσουν. προτιμήσε αν και σε δυσμενέστερες συνθήκες να διαλέξει τα όπλα,παρά την υποταγή οπως στην Βάρκιζα.Και έχασε.







Εντατικά μαθήματα στην δύσπεπτη διδαχθείσα ύλη...

από Τάσος Αναστασόπουλος » Ιούνιος 27th, 2009, 6:48 pm

''2) Η στρατιωτική αποστολή της Σ. Ένωσης στην Αθήνα, (υπήρχε κάποιος Ποπώφ αν δεν κάνω λάθος, που έμενε στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία) σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν έπαιρνε καμία απολύτως θέση και δεν έδινε καμία απολύτως οδηγία στο ΚΚΕ πριν τις ταραχές. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει αναφέρει ότι ο ρώσος επιτετραμένος έδωσε την παραμικρή συμβολή ή μήνυμα.''

Κουϊζ : Ποιός έγραψε τα παραπάνω; (Ότι δηλαδή η ''Ε.Σ.Σ.Δ.'' άφησε ανυποστήρικτο, έρμαιο των ιμπεριαλιστών και ''ακαθοδήγητο'' το Κ.Κ.Ε.; ) Ποιός άραγε;

Μην είναι ο Ταϋγέτης; Μην είναι ο ... κουκου(λο)κούλης;

Όχι είναι ο βαρώνος, ο ψευταρούλης και ''ιστορικός'' πατατοπαραγωγός killkissούλης!!!! (Που πάλι μου ατύχησε με τον ... Τριανταφυλλίδη!

(Επιμένεις, λεβέντη μου, σε αυτές τις βλακείες που έγραψες για τον ''κάποιον'', τον ''κακό'' Ποπώφ, που δεν έδινε καμμιά απολύτως οδηγία πριν τις ταραχές και έμενε στην ''Μεγάλη Βρετανία'' ασυγκίνητος - ο ''άθλιος'' - για το δράμα των ηγετών του Κ.Κ.Ε.; Αν ναι, βλέπω ότι χρειάζεσαι εντατικά μαθήματα στην διδαχθείσα ύλη. Δεν πειράζει. Θα επαναλάβουμε τα μαθήματα!)!

Μπορεί αυτά που γράφεις να έχουν πλάκα και να βγάζουν πολύ γέλιο, ως θεατρική επιθεώρηση, αλλά πέρα από το κωμικό της όλης κατάστασης, στην οποία έχεις περιπέσει, πρέπει να σου θυμήσω, λοιπόν, την υπόλοιπη οδυνηρή και δύσπεπτη, για σένα, διδαχθείσα, πλέον, ύλη, για να την εμπεδώσεις, πριν πάμε στο υπόλοιπο κομμάτι της διδακτέας ύλης - και όπως είπαμε: Που να δεις την λυπητερή για σένα συνέχεια:


Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος. (Πρόκειται περί λάθους. Ο εικονιζόμενος είναι ο ζων ακαδημαϊκός και όχι ο πολιτικός σύμβουλος του Γιώργη Σιάντου, εξάδελφος του εικονιζόμενου και δικηγόρος Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ο οποίος πέθανε το 1992 και περί ου ο λόγος στο παρόν θέμα).


Για να ξαναθυμηθούμε τον αειθαλή γέροντα (μόλις ... 96 ετών!) Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο, που μας περιέσωσε, μιλώντας στον Φοίβο Οικονομίδη στα 1984 - δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο -, χάρη στην μνήμη του, το καθοδηγητικό αυτό τηλεγράφημα της 15/12/1944 και την φυσιολογική - για σταλινικό κομμουνιστή - αντίδραση του Γιώργη Σιάντου :



---------------------------------------------

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ 18/7/2009 :


Κωνσταντίνος Γ. Δεσποτόπουλος. Ο εξάδελφος του παραπάνω εικονιζόμενου ακαδημαϊκού, δικηγόρος και πολιτικός σύμβουλος του Γιώργη Σιάντου. Δεν ζει πια. Πέθανε την δεκαετία του 1990.


--------------------------------------------






Τι να σου κάνω, που ο μακαρίτης ο Γιώργης ο Σιάντος ξεβράκωσε τον υποκριτή Στάλιν, με την περίφημη εξίσωσή του; Σου την θυμίζω: ''Παππούς = Δημητρώφ. Και Δημητρώφ = Στάλιν''....

Υ. Γ. : (Σε ψάχνει ο ... Βάλιας Σεμερτζίδης για να σου πει μερικά πράγματα, γύρω από τον Ιωαννιδη, τον Ποπώφ και τον Σιάντο. Μην χάσεις το ... ραντεβού!).

Φιλάκια και καλό μπάνιο (και εγώ κατά Ραφήνα μεριά φεύγω).

(Βαρώνε, καλά αυτά που λες για το ''αδύνατο'', μόνο που ως συνεπής Μυνχάουζεν, ξεχνάς την αμέσως προηγούμενη φράση, δηλαδή την αναφορά στην ''παρούσα στιγμή'', που σημαίνει ότι το ''αδύνατο'' περιορίζεται μόνο στην παρούσα στιγμή και όχι στην επομένη στιγμή. Δηλαδή στις 19/12/1944 έλεγε στον Σιάντο κάτι ανάλογο με το ''Βάστα Ρόμμελ'' των μαυραγοριτών της Κατοχής, - ρίξε μια ματιά αγραμματούλη ψευταρούλη μου στον .... Τριανταφυλλίδη και θα μάθεις....).

(Βαρώνε μου ... πηδάς τηλεγραφήματα, αλλά αυτό δεν σε σώζει!).

Καλή σου νύχτα.....



Τελευταία επεξεργασία απο Τάσος Αναστασόπουλος την Ιούνιος 28th, 2009, 10:57 am, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.



Tassos





Παρένθεση για Ζαχαριάδη: Η Έκθεση ΚΚΕ προς ΚΚΣΕ (2/1946).
από Τάσος Αναστασόπουλος » Χθες, 7:03 am



Η σορός του Νίκου Ζαχαριάδη στο Σουργκούτ. (Περιττό να πούμε ότι είχε γίνει αγνώριστος…).

Αλλά, ας πούμε, παρενθετικά και ορισμένα πράγματα, για τις ανιστόρητες βλακείες, που λέει ο κουκου(λοφόρος)κούλης, ο πλαστογραφούλης, για τα δήθεν ψέμματα, που λέει ο Νίκος Ζαχαριάδης, σχετικά με την καθοδήγησή του από το Κ.Κ.Σ.Ε. για την διεξαγωγή του Εμφυλίου πολέμου το 1946. [Βέβαια, ο φαιδρός κουκου(λο)κούλης λέει ότι μπορεί να κάνει λάθος, αλλά παρ' όλ' αυτά, εξακολουθεί να επιμένει σε όσα λέει και γράφει].


Όττο Βίλε Κουουζίνεν.

Δεν φτάνει όση συκοφαντία έχει υποστεί ο Ζαχαριάδης από τους πολιτικούς του αντιπάλους, που τον εξόντωσαν σαν ψωραλέο σκυλί, έρχεται τώρα ο κουκου(λοφόρος)κούλης, ως εντολοδόχος του .... Όττο Κουουζίνεν και του Νικήτα Σεργκέγιεβιτς Χρουστσώφ, για να επικυρώσει τις αθλιότητες του απάνθρωπου και ανθρωποβόρου λενινιστικού μηχανισμού, πάνω στον πρώην ηγέτη του Κ.Κ.Ε.!

Δίκιο, όμως, έχει ο killkiss. Και το δίκιο πρέπει να λέγεται και να αναγνωρίζεται, διότι όντως υπήρξε εντολή προς Ζαχαριάδη από τον Στάλιν, χωρίς να σημαίνει πως ο ίδιος ο Ζαχαριάδης δεν επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη. Το αντίθετο, μάλιστα.

[Όπως δίκιο έχει και ο Ιωαννίδης, διότι και στην περίπτωση των Δεκεμβριανών υπήρξε εντολή και έγκριση από τους ''Σοβιετικούς'', παρά την υποκρισία του Στάλιν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Σιάντος και η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. δεν ήθελαν την σύγκρουση και την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας. Το αντίθετο, μάλιστα. Και την σύγκρουση επιδίωξαν και την εξουσία στην χώρα ήθελαν. Αλλά και καθοδηγήθηκαν για όσα έπραξαν - ειδικά ο πειθήνιος κούτβης Σιάντος, ο οποίος είναι ο μόνος που είχε άμεση επαφή με τον Δημητρώφ, εκτός του κυκλώματος μέσω Κοστώφ, το οποίο ήταν εφεδρικό. Για την άμεση επαφή Δημητρώφ με το ελληνικό Πολιτικό Γραφείο (Σιάντος), ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Σ.Ε. και ηγέτης του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος Γκιόργκυ Δημητρώφ είναι σαφής και κατηγορηματικός, όταν αρνείται την αναγκαιότητα αποκατάστασης επαφής, μέσω ασυρμάτου με το Κ.Κ.Ε., στις 14/12/1944, απαντώντας στο παραπάνω, υπ' αριθμ. 22/13-12-1944, τηλεγράφημα του Κοστώφ - στο οποίο αναφέρεται ο ... παπατρέχας Killkiss, για να μιλήσει για την έννοια της ... ''αποκατάστασης'', επικαλούμενος το ... λεξικό του Τριανταφυλλίδη -, διότι αυτή είναι άχρηστη, λόγω της άμεσης επαφής του με τον Σιάντο - αυτά για να μην λέει τις σχετικές βλακείες που λέει ο Killkiss, ο οποίος, πέρα από παπατρέχας, αποδεικνύεται ότι είναι και αμαθής και ψεύτης, ως προς τα του τηλεγραφήματος υπ' αριθμ. 22/13-12-1944 - καθώς και σε πολλά άλλα....]

Σχετικά με το θέμα, γύρω από τον Ζαχαριάδη και τον εμφύλιο πόλεμο (και όχι μόνο), έχω γράψει, εκτενέστατα και με πλήρη ντοκουμέντα, στο ‘‘PETROUPOLIS FORUMS’’ με τίτλο ‘‘ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΄44 ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΄46-΄49’’ http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?t=839&mforum=pfor και πρόσφατα στο μπλογκ μου για τον Νίκο Ζαχαριάδη, με τίτλο : ‘‘ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ; (ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ‘Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ;)’’ http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2009/06/blog-post.html , αλλά και στο phorum.gr , με τον ίδιο τίτλο viewtopic.php?f=51&t=155704 .

Σημαντικότατο ντοκουμέντο, που προσδιόρισε την πορεία προς την Δεύτερη Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ και τον εμφύλιο πόλεμο αποτελεί η Έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ, που κοινοποιήθηκε την 5/2/1946 από τον (πάλι αυτός ο μοιραίος άνθρωπος) Δημητρώφ προς του Σοβιετικούς (διάβαζε Στάλιν) και η οποία δημοσιεύτηκε στο βιβλίο των Βασίλη Κόντη και Σπυρίδωνα Σφέτα ‘‘ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ’’. Εκδόσεις ‘‘ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ’’ 1999.

Με την Έκθεσή της αυτή η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ζητούσε καθοδήγηση για το πρακτέο και φυσικά έθετε ως προϋπόθεση της ένοπλης εξέγερσης την εξωτερική βοήθεια της ‘‘Σοβιετικής’’ Ένωσης και των ‘‘σοσιαλιστικών’’ χωρών.

Δείτε όλη την Έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ στην ‘‘σοβιετική’’ ηγεσία – προφανώς στον Ι. Β. Στάλιν, σταλμένη, από τον τοποτηρητή του στα Βαλκάνια Γκ. Δημητρώφ την 5/2/1946:






Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί από το σύνολο του κειμένου της Έκθεσης, αυτό το ντοκουμέντο περιέχει ένα από τα περισσότερο ρεαλιστικά κείμενα, που εξέδωσε η ζαχαριαδική ηγεσία του ΚΚΕ, εκείνη την εποχή.

Στην πραγματικότητα ήταν το μόνο κείμενο, που εξέδωσαν οι ζαχαριαδικοί, το οποίο απεικόνιζε πλήρως την πραγματικότητα της εποχής και πρότεινε δύο διαφορετικούς προσανατολισμούς της πολιτικής του κόμματος, περιγράφοντας τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα, που θα επακολουθούσαν αν το ΚΚΕ ακολουθούσε την μία ή την άλλη πολιτική.

Το ΚΚΕ βρέθηκε σε ένα σταυροδρόμι και έπρεπε να επιλέξει πορεία: Ένοπλη εξέγερση ή παλλαϊκή αυτοάμυνα και ειρηνική πάλη για δημοκρατία;

Αυτό ήταν και το ερώτημα προς την ‘‘σοβιετική’’ ηγεσία, στην οποία η Έκθεση διεβιβάσθη δια της ‘‘υπηρεσιακής’’ οδού, δηλαδή του Γκιόργκυ Δημητρώφ, του βαλκάνιου εκφραστή των απόψεων του διεθνούς κέντρου του κομμουνιστικού κινήματος. Παντού και πάντα ο μοιραίος Δημητρώφ!

Στην σοβιετική ηγεσία αναλύθηκαν όλοι οι παράμετροι και των δύο εναλλακτικών προτάσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, με πρώτη πρόταση την επιλογή της παλλαϊκής αντίστασης, μετεξελισσόμενης σε ένοπλη εξέγερση, ζητώντας την βοήθεια της ‘‘Σοβιετικής’’ Ένωσης και των άλλων ‘‘δημοκρατικών’’ χωρών – εννοούσαν τις χώρες του τότε διαμορφωμένου ‘‘σοβιετικού’’ μπλοκ. Σαν δεύτερη πρόταση – αλλά όχι δευτερεύουσα -, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπήρχε διεθνής ουσιαστική υποστήριξη για ένοπλη εξέγερση, η ΚΕ του ΚΚΕ πρότεινε την μαζική αυτοάμυνα και τον μαζικό αγώνα για δημοκρατία με συμμετοχή στις εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 31/3/1946, με ένα ΕΑΜ-ΚΚΕ, περίπου, στο 30% των ψήφων, παρά την συνεχιζόμενη βία και την αναμενόμενη νοθεία από την πλευρά των καθεστωτικών δυνάμεων στην χώρα, που υποστηρίζονταν από τους Βρετανούς.

Η Έκθεση ξεκαθάριζε ότι, σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Ζαχαριάδη, «το Κόμμα θα ακολουθήσει τον δρόμο της σκληρής αντίστασης στην αντίδραση». Ζητούσε, ωστόσο, σαφείς οδηγίες για την δυνατότητα χορήγησης, ή μη, ουσιαστικής βοήθειας από την ΕΣΣΔ, προκειμένου το ΚΚΕ να λάβει τις αποφάσεις του.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης μπορεί να ήταν δογματικός, δεν ήταν, όμως τρελός. Γνώριζε την σοβαρότητα των στιγμών και φυσικά δεν μπορούσε να πάρει μόνος του μια τέτοια απόφαση, που θα οδηγούσε την χώρα στον εμφύλιο πόλεμο. Προφανώς, η ενδιάθετη τάση του τον οδηγούσε στην κατεύθυνση της σύγκρουσης, κάτι που ξεκαθάριζε στην ‘‘σοβιετική’’ ηγεσία, αλλά αντιλαμβανόταν πολύ καλά – υπήρχε άλλωστε η εμπειρία της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 1944 και η ακολουθήσασα ήττα του ΚΚΕ – ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει σε εμφύλιο πόλεμο, με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, χωρίς την έγκριση και την αμέριστη βοήθεια των ‘‘σοβιετικών’’ και των λοιπών συμμάχων τους στον ψυχρό πόλεμο, που μόλις τότε ανεδύετο. Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος ήταν μία πολύ σοβαρή υπόθεση για τους ώμους του Νίκου Ζαχαριάδη, ο οποίος σαφές είναι ότι έβλεπε και τις διεθνείς επιπτώσεις του όλου εγχειρήματος στο διαμορφούμενο τότε ‘‘σοσιαλιστικό’’ στρατόπεδο και στην ΕΣΣΔ, γι’ αυτό, άλλωστε και απευθύνθηκε στην ‘‘σοβιετική’’ ηγεσία, ζητώντας καθοδήγηση.

Μόνο ένας κουκου(λο)κούλης δεν μπορεί να τα δει αυτά! Ακόμα και όταν καταφέρνει να τα δει και ένας killkiss!


Καρλ Μαρξ.

Είπαμε : Πού θα πάει; Σιγά - σιγά, θα δείτε το φως το αληθινό, παρά (και ενάντια) στην ιδεολογία σας - ο όρος χρησιμοποιείται πάντοτε με την μαρξική έννοια της ψευδούς συνειδήσεως....

Φιλάκια...



Tassos


Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από KillKiss » Χθες, 4:45 pm

Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε::lol: (Επιμένεις, λεβέντη μου, σε αυτές τις βλακείες που έγραψες για τον ''κάποιον'', τον ''κακό'' Ποπώφ, που δεν έδινε καμμιά απολύτως οδηγία πριν τις ταραχές και έμενε στην ''Μεγάλη Βρετανία'' ασυγκίνητος - ο ''άθλιος'' - για το δράμα των ηγετών του Κ.Κ.Ε.; Αν ναι, βλέπω ότι χρειάζεσαι εντατικά μαθήματα στην διδαχθείσα ύλη. Δεν πειράζει. Θα επαναλάβουμε τα μαθήματα!)!

Μετά την παραδοχή του Τάσου Αναστασόπουλου πως "έχει δίκιο ο Ιωαννίδης" viewtopic.php?f=51&t=156426&start=100#p2063948…ο ψυχάκιας επανέρχεται εκ νέου με το γνωστό του ύφος και συμπεριφορά, να μας κανονιοβολήσει με ένα κείμενο του Ιωαννίδη που αναφέρεται σε συνάντησή του με τον Ποπώφ στο οποίο

* Αφ' ενός ο Ιωαννίδης (που κατά τον Τάσο Αναστασόπουλο, «έχει δίκιο») αναφέρει πως η απόφαση του ΚΚΕ για συνέχιση των συγκρούσεων ήταν του ιδίου του ΚΚΕ και μόνον ("όπως τα βάζει ο Σκόμπυ εμείς θα πιαστούμε - το 'χαμε πάρει απόφαση" αναφέρει χαρακτηριστικά)

* Αφ' ετέρου ο Ποπώφ, δυο μέρες μετά την συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, ρωτά ο ίδιος το ΚΚΕ, "τι θα γίνει" και παίρνει την πιο πάνω απάντηση, την ακούει και - όπως εμείς γράψαμε - δεν δίνει καμία συμβουλή, ή παρότρυνση. Σε κάθε περίπτωση, δεν δίνει καμία "εντολή".

Για άλλη μία φορά, οι πηγές που παραθέτει ο Τάσος Αναστασόπουλος, επιβεβαιώνουν τα όσα γράψαμε εμείς, απαλλάσσοντάς μας από τον κόπο να τις σκανάρουμε. Τον ευχαριστούμε βεβαίως, αλλά μετά απ’ όλ’ αυτά, θεωρούμε πως το ζήτημα της «σοβιετικής καθοδήγησης» σε ό,τι αφορά τα Δεκεμβριανά, έχει λήξει – και μάλιστα με δική του συνεισφορά.

Όποιος πιστεύει πως ένα τηλεγράφημα από δεύτερο χέρι, μία εβδομάδα μετά την έναρξη των συγκρούσεων, το οποίο λέει «αντισταθείτε εσείς κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» και ένα δεύτερο που λέει «δυστυχώς αδυνατούμε να σας παράσχουμε βοήθεια», συνιστούν «καθοδήγηση» εκ μέρους των Σοβιετικών, ας συνεχίσει να το πιστεύει - κι όποιος θεωρεί τον κο Αναστασόπουλο χρήσιμο συνομιλητή, μπορεί να συνεχίσει τον διάλογο μαζί του.






Καλή σου νύχτα βαρώνε Μυνχάουζεν. Αλλά εγώ θα συνεχίσω....
από Τάσος Αναστασόπουλος » Χθες, 5:46 pm

''2) Η στρατιωτική αποστολή της Σ. Ένωσης στην Αθήνα, (υπήρχε κάποιος Ποπώφ αν δεν κάνω λάθος, που έμενε στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία) σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν έπαιρνε καμία απολύτως θέση και δεν έδινε καμία απολύτως οδηγία στο ΚΚΕ πριν τις ταραχές. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει αναφέρει ότι ο ρώσος επιτετραμένος έδωσε την παραμικρή συμβολή ή μήνυμα.'' (Επιμένεις, λεβέντη μου, σε αυτές τις βλακείες που έγραψες για τον ''κάποιον'', τον ''κακό'' Ποπώφ, που δεν έδινε καμμιά απολύτως οδηγία πριν τις ταραχές και έμενε στην ''Μεγάλη Βρετανία'' ασυγκίνητος - ο ''άθλιος'' - για το δράμα των ηγετών του Κ.Κ.Ε.; Αν ναι, βλέπω ότι χρειάζεσαι εντατικά μαθήματα στην διδαχθείσα ύλη. Δεν πειράζει. Θα επαναλάβουμε τα μαθήματα

Βάλιας Σεμερτζίδης (ως σεμνός αγωνιστής – αν και σταλινικός – δεν τα είπε όλα, αλλά όσα είπε αρκούν. Σημασία έχει το ότι έχει γράψει κάποια πράγματα κιόλας, αν και αυτά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Ίσως οι απόγονοί του κάποια ημέρα τα δημοσιοποιήσουν. Και τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι).

Σου είπα ότι σε ψάχνει ο Βάλιας Σεμερτζίδης, για να σου πει για τις συναντήσεις Ιωαννίδη, Σιάντου και Ποπώφ. Πήγες στο ... ραντεβού; Βλέπω, όμως, ότι δεν θέλεις να πας! Δεν πειράζει.

Πάρε λοιπόν και από τον Βάλια την εκφρασμένη θέση των Ρώσων και στον Ιωαννίδη και στον Σιάντο, «που ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκη και αλλόκοτη». και άσε τις παπαρολογίες ... περί δικαίωσης της θέσης σου! Το περί ''αλλόκοτης και πολύπλοκης θέσης του Ποπώφ'' δεν το είπε ο Ιωαννίδης, αλλά δεν πειράζει, αφού μέχρι εκεί που είπε, καλά τα είπε και αφού ο Ποπώφ (δηλαδή ο Στάλιν) δεν διαφώνησε μαζί του.

Πάρε, λοιπόν, λίγο Βάλια, για να δεις ότι ο Ποπώφ και θέση πήρε και άποψη είχε : (Το πόσο πολύπλοκη και αλλόκοτη ήταν η θέση των Ρώσων θα την δούμε προσεχώς και από ένα άλλο τηλεγράφημα).



Μου κάνεις το κορόϊδο βαρώνε μου (μάλλον καλύτερα μου προσποιείσαι τον πνευματικά καθυστερημένο), αλλά αυτό δεν σε βοηθάει, αντίθετα σε γελοιοποιεί ακόμα περισσότερο. Αν και όπως σου είπα, δεν μου αρέσει να πυροβολώ πτώματα. Πολύ περισσότερο έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει περιέλθει στην τραγική κατάσταση, στην οποία έχεις περιέλθει εσύ....

Επίσης, μου κάνεις τον χαζό, γι’ αυτό που λέει ο Δημητρώφ στις 14/12/1944, για αυτόν τον ίδιο και τον Σιάντο, ο οποίος είναι ο μόνος που είχε άμεση επαφή με τον Δημητρώφ, εκτός του κυκλώματος μέσω Κοστώφ, το οποίο ήταν εφεδρικό.

Για την άμεση επαφή Δημητρώφ με το ελληνικό Πολιτικό Γραφείο (Σιάντος), ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Σ.Ε. και ηγέτης του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος Γκιόργκυ Δημητρώφ είναι σαφής και κατηγορηματικός, όταν αρνείται την αναγκαιότητα αποκατάστασης επαφής, μέσω ασυρμάτου με το Κ.Κ.Ε., στις 14/12/1944, απαντώντας στο υπ' αριθμ. 22/13-12-1944, τηλεγράφημα του Κοστώφ, στο οποίο αναφέρεσαι, αγαπητέ μου παπατρέχα Killkiss, διότι αυτή η αποκατάσταση είναι άχρηστη, λόγω της άμεσης επαφής του με τον Σιάντο.

Είπαμε : ''Παππούς=Δημητρώφ. Και Δημητρώφ=Στάλιν'' είπε ο Σιάντος στον Δεσποτόπουλο και φυσικά εκείνος ήξερε, ως ο μόνος που είχε άμεση επαφή με τον Δημητρώφ. Οι άλλοι της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε. δεν είχαν τέτοια επαφή και δεν χρειαζόταν να έχουν....

Καλή σου νύχτα βαρώνε Μυνχάουζεν! Δεν πίστευα ποτέ ότι θα τα παρατούσες έτσι εύκολα!!!
Αλλά εγώ, φυσικά, θα συνεχίσω! (Θα σου βάλω, προσεχώς και άλλο τηλεγράφημα)!

Προς το παρόν : Φιλάκια....





Tassos






Γειά σου παπαρολόγε Killkiss!

από Τάσος Αναστασόπουλος » Χθες, 11:17 pm

''1)Κατ’ αρχήν, δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά το ότι το ακέφαλο ΚΚΕ (με τον Ζαχαριάδη ακόμα εκτός Ελλάδος), είχε επαφή, ή έστω και την απλή τεχνική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επαφής με την Σοβιετική Ένωση.''

Κουίζ : Ποιός ''φωστήρας'' έγραψε αυτές τις παπαρολογίες; Ποιός;

Μην είναι ο Ταϋγέτης; Μην είναι ο Κουκου(λο)κούλης;

Όχι! Είναι ο ''ιστορικός'' πατατοπαραγωγός και παπαρολόγος Killkiss!

Δεν είχε καμμιά τενική δυνατότητα (μου αρέσει η χρήση των ... κεφαλαίων γραμμάτων από τον βαρώνο Μυνχάουζεν Killkiss, προκειμένου να τονίσει την βλακεία που πέταξε, έτσι στα κουτουρού!) επαφής με την ''Ε.Σ.Σ.Δ'' το Κ.Κ.Ε.! Πως τα λές έτσι ρε Killkiss!




Tassos








Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από koukoukoulis55 » Χθες, 11:26 pm

Προς κύριο Αναστασόπουλο.Σας παρακάλεσα και σε άλλο φόρουμ να μην μου απευθύνετε τον λόγο,όπως και να μην συμμετέχετε στα νήματα που ανοίγω εγώ(αυτό το τηρώ και εγώ).Δεν υπάρχει περιθώριο για συζήτηση μεταξύ μας.

Για αυτό σας έχω σε ιγκνόρ μόντ.

Σας ζήτησα συγγνώμη για τους οποιους χαρακτηρισμούς σας έχω κάνει,αλλά απο εκεί και περα ΔΕΝ επιθυμώ να αναφέρεστε καθόλου σε εμένα.

Ελπίζω επιτέλους να γίνω σεβαστος.

Προς κιλκιςς.

Φιλτατε αν βρεις χρόνο,μπορείς να μου απαντήσεις...






14/12/1944 Δημητρώφ : Έχω άμεση επαφή με Σιάντο...

από Τάσος Αναστασόπουλος » Σήμερα, 12:13 am

''1)Κατ’ αρχήν, δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά το ότι το ακέφαλο ΚΚΕ (με τον Ζαχαριάδη ακόμα εκτός Ελλάδος), είχε επαφή, ή έστω και την απλή τεχνική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επαφής με την Σοβιετική Ένωση.''

Κουίζ : Ποιός ''φωστήρας'' έγραψε αυτές τις παπαρολογίες; Ποιός;

Μην είναι ο Ταϋγέτης; Μην είναι ο Κουκου(λο)κούλης;

Όχι! Είναι ο ''ιστορικός'' πατατοπαραγωγός και παπαρολόγος Killkiss!

Δεν είχε καμμιά τενική δυνατότητα (μου αρέσει η χρήση των ... κεφαλαίων γραμμάτων από τον βαρώνο Μυνχάουζεν Killkiss, προκειμένου να τονίσει την βλακεία που πέταξε, έτσι στα κουτουρού!) επαφής με την ''Ε.Σ.Σ.Δ'' το Κ.Κ.Ε.!

Πως τα λές έτσι ρε Killkiss!

Για πάρε τώρα και την απάντηση του Δημητρώφ στις 14/12/1944 στον Κοστώφ, όπου του λέει - απαντώντας στο τηλεγράφημα υπ' αριθμ. 22/13-12-1944, για το αίτημα αποκατάστασης ασύρματης επικοινωνίας με τους ''Έλληνες συντρόφους'' - ότι έχει άμεση επαφή με το ελληνικό Π.Γ. (Σιάντος).

Από το βιβλίο του Ιορντάν Μπάεφ : ''Μια ματιά απ' έξω : Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα'' Εκδόσεις ''ΦΙΛΙΣΤΩΡ''.
Στο βιβλίο του Ιορντάν Μπάεφ ''Μια ματιά απ' έξω : Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα'' (Εκδόσεις ΦΙΛΙΣΤΩΡ'')

Είπα και τεκμηριώνω, γιατί δεν μου αρέσει να ψεύδομαι και να αρλουμπολογώ, όπως ο βαρώνος Μυνχάουζεν Killkiss :

Για την άμεση επαφή Δημητρώφ με το ελληνικό Πολιτικό Γραφείο (Σιάντος), ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Σ.Ε. και ηγέτης του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος Γκιόργκυ Δημητρώφ - ο οποίος έδινε τις κατευθύνσεις από την Μόσχα, όπου βρισκόταν - είναι σαφής και κατηγορηματικός. Ουσιαστικά αρνείται την αναγκαιότητα αποκατάστασης επαφής, μέσω ασυρμάτου με το Κ.Κ.Ε., στις 14/12/1944, διότι αυτή η αποκατάσταση είναι άχρηστη, λόγω της άμεσης επαφής του με τον Σιάντο.

Είπαμε : ''Παππούς=Δημητρώφ. Και Δημητρώφ=Στάλιν'' είπε ο Σιάντος στον Δεσποτόπουλο και φυσικά εκείνος ήξερε, ως ο μόνος που είχε άμεση επαφή με τον Δημητρώφ.

Οι άλλοι της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε. δεν είχαν τέτοια επαφή και δεν χρειαζόταν να έχουν....

Θα ακολουθήσει, προσεχώς, και νέα ''διδακτέα ύλη''. Για να μάθουν όσοι δεν ξέρουν και για να ξεβρακώνονται όσοι αρλουμπολογούν σαν τον παραμυθά που φιλοδοξεί να απόκτήσει φήμη ως νέος Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (περί του συστηματικού ψευδολόγου Killkiss ο λόγος)....

Γειά σου Κούλη πλαστογραφούλη, φιλοκουουζινενούλη και φιλοχρουστσωφούλη! (Δεν ξέρω τι έχεις κάνει εσύ. Εγώ δεν έχω δεσμευτεί για τίποτε. Και φυσικά θα σας αφήνω να αρλουμπολογείτε και στην συνέχεια, αφού μαζευτεί η απαραίτητη κρίσιμη μάζα της αρλούμπας, θα εμφανίζομαι για να σας επαναφέρω στην πραγματικότητα. Αυτό το υπόσχομαι.

Και γι' αυτό να έχετε τον νου σας, για να μην την πάθετε, όπως ο δυστυχής Killkiss, καλή ώρα....).

Φιλάκια....

(Και φυσικά, δεν τελειώσαμε. Υπάρχουν και άλλα, όπως έχω υποσχεθεί).




Tassos







Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από koukoukoulis55 » Σήμερα, 12:16 am

Καλώς.Οπως νομίζεις.







Κάθε μέρα τα έλεγαν οι Σιάντος και Δημητρώφ...

από Τάσος Αναστασόπουλος » Σήμερα, 12:27 am

Λοιπόν Κούλη! Δεν είχε απλή τεχνική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επαφής το ''ακέφαλο'' Κ.Κ.Ε. με την ''Ε.Σ.Σ.Δ.'', όπως λέει βλακωδώς και ψευδώς ο ''ιστορικός'' πατατοπαραγωγός Killkiss ;

Έλα, όμως, που ο Σιάντος είχε καθημερινή άμεση επαφή με τον Δημητρώφ!

Τι βλακείες είναι αυτές που λέτε ρε....

(Μην στενοχωριέσαι. Θα ακολουθήσουν και άλλα....).





Tassos





Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από KillKiss » Σήμερα, 12:06 pm

koukoukoulis55 έγραψε: Θα προσπαθήσω να γράψω κάτι περισσότερο αύριο μεθαύριο,για να σου αποδείξω οτι κάνεις λάθος(κατά την γνώμη μου,μπορεί να μαι λάθος). Ο Ζαχαριάδης λέει ψέμματα. Τον κατηγορούσανε οτι δεν άκουσε τα αδερφα κομματα,και αυτός λέει οτι τα άκουσε.

koukoukoulis55 έγραψε: Προς κιλκιςς. Φιλτατε αν βρεις χρόνο,μπορείς να μου απαντήσεις...


Στ' αλήθεια, δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις καλοκαιριάτικα;

Αγαπητέ Κούλη, η ελληνική ιστορία, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ρωσικές επιλογές, σε δύο εξαιρετικά κρίσιμες περιόδους της:

Η πρώτη ήταν η περίοδος πριν το '21 και η άλλη η περίοδος Δεκεμβριανών-Εμφυλίου. Όλοι οι ιστορικοί, σπάνε το κεφάλι τους για να δουν εάν είχε δίκιο ο Υψηλάντης που κατηγορούσε τον Καποδίστρια πως τον πούλησε ενώ του είχε υποσχεθεί βοήθεια, ή ο Καποδίστριας που μέχρι τέλους υποστήριζε πως η Επανάσταση ήταν ένα λάθος - μια τρύπα στο νερό. Και μιλάμε για δύο στενούς φίλους, των οποίων γνωρίζουμε, τόσο τις επαφές, όσο και την αλληλογραφία. Αν το παραπάνω δεν είναι εφικτό να διευκρινιστεί, πόσο δε μάλλον δυσχερές είναι να διευκρινιστεί εάν ο Ζαχαριάδης έλαβε προφορική εντολή από τον Στάλιν να ξεκινήσει το Δεύτερο Αντάρτικο, ή όχι. Τέτοιου είδους εντολές (ειδικά αν πρόκειται για εντολές αυτοκτονίας ενός διεθνούς επαναστατικού στρατού) δεν δίνονται βεβαίως γραπτώς. Είναι λοιπόν πιθανό, ο Ζαχαριάδης να είχε δίκιο όταν έλεγε πως έλαβε εντολή και οι Παρτσαλίδηδες να είχαν δίκιο όταν έλεγαν πως οι κομματικές διαβεβαιώσεις ήσαν διαφορετικές. Μοιραία λοιπόν, καταλήγουμε να αναρωτηθούμε, εάν ο Ζαχαριάδης ήταν από τους ανθρώπους εκείνους που θα έλεγαν ψέματα για να σώσουν το τομάρι τους, μεταθέτοντας τις ευθύνες στον νεκρό Στάλιν που δεν μπορούσε να απαντήσει. Νομίζω πως η μέχρι τότε πορεία του Ζαχαριάδη, αλλά και η κατοπινή, δεν μαρτυρούν κάτι τέτοιο.





Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από koukoukoulis55 » Σήμερα, 12:14 pm

Ελά είχα χρόνο να γράψω,μην με βγάζεις τοσο καμμένο. Κιλκιςς ο Ζαχαριάδης ήταν πολιτικός.Εννοείται οτι θα έλεγε ψέμματα.Ολοι οι πολιτικοι λένε,οπως ξανα είχε πει οταν είπε οτι το Λιτοχωρο έγινε με κομματική εντολή.Δεν υπάρχουν ούτε και εδώ στοιχεία,το 2ο αντάρτικο έγινε γιατί αλλιώς το ΚΚΕ απλά θα εκμηδενιζότανε ή θα αναγκαζόταν να γίνει ένα διακοσμητικό κόμμα.Το ΚΚΕ αναγκάστηκε από την πίεση των μελών του που σφαζόντουσαν να κάνει το 2ο αντάρτικο.Οπως και γίνανε και τα Δεκεμβριανά...όπως έγινε και ο ΕΛΑΣ....






Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...
από KillKiss » Σήμερα, 12:17 pm
Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε:8) Είπα και τεκμηριώνω, γιατί δεν μου αρέσει να ψεύδομαι και να αρλουμπολογώ, όπως ο βαρώνος Μυνχάουζεν Killkiss : Για την άμεση επαφή Δημητρώφ με το ελληνικό Πολιτικό Γραφείο (Σιάντος), ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Σ.Ε. και ηγέτης του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος Γκιόργκυ Δημητρώφ - ο οποίος έδινε τις κατευθύνσεις από την Μόσχα, όπου βρισκόταν - είναι σαφής και κατηγορηματικός. Ουσιαστικά αρνείται την αναγκαιότητα αποκατάστασης επαφής, μέσω ασυρμάτου με το Κ.Κ.Ε., στις 14/12/1944, διότι αυτή η αποκατάσταση είναι άχρηστη, λόγω της άμεσης επαφής του με τον Σιάντο.Ο ψυχάκιας Τάσος Αναστασόπουλος, αφού μας έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μας αποδείξει πως ο Σιάντος διατηρούσε έμμεση επαφή με τον Δημητρώφ, μέσω της μεταφραστικής και νοηματικής παρεμβολής της Σόφιας, με αποτέλεσμα μάλιστα, λόγω των προφανών δυσχερειών στη συνεννόηση, το ΚΚΕ να ζητά "αποκατάσταση" της άμεσης επαφής, (viewtopic.php?f=51&t=156426&start=100#p2061076) ….τώρα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μας αποδείξει πως μια τέτοια έμμεση επαφή ήταν άχρηστη, καθώς ο Σιάντος, (ο ηγέτης δηλαδή του ΚΚΕ) είχε δήθεν άμεση επαφή με τον Δημητρώφ - και μάλιστα καθημερινή! Και πως προφανώς, ο Σιάντος δεν έλεγε τίποτα για τις επαφές του αυτές στο υπόλοιπο ΚΚΕ, που ζητούσε "αποκατάσταση" των άμεσων επαφών! Και επειδή είχε καθημερινή επαφή ο Σιάντος με τον Δημητρώφ και επειδή το ΚΚΕ "καθοδηγείτο" από τον Στάλιν τον ίδιο (κατά τον Τάσο και τις εξισώσεις του), οι μεν Δημητρώφ-Στάλιν έλεγαν στις 19 Δεκεμβρίου "εμείς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε - και λάβετέ το αυτό υπόψη σας", το δε ΚΚΕ συνέχιζε τις μάχες στην Αθήνα μέχρι τον Γενάρη του ΄45! (viewtopic.php?f=51&t=156426&start=100#p2060226) Με άλλα λόγια, τεκμηρίωση θέματος, τύπου Τάσου Αναστασόπουλου...
Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε: Αυτό που συνέβη, προφανώς, έχει σχέση με το τηλεγράφημα, υπ' αριθμ. 22 της 13/12/1944 του Κοστώφ προς τον Δημητρώφ, όπου ο Κοστώφ γράφει στον Βούλγαρο ηγέτη ότι οι Έλληνες θέλουν αποκατάσταση άμεσης επαφής με τον ίδιο τον Δημητρώφ, μέσω ασυρμάτου. Τα τηλεγραφήματα, λοιπόν, διακόπηκαν, (σ.σ. μετά τις 19 Δεκέμβρη) απλούστατα, επειδή αυτή η ζητηθείσα από τους ζαχαριαδικούς ασύρματη επικοινωνία με τον Γκιόργκυ Δημητρώφ πραγματοποιήθηκε.Είχατε πειστεί πως ο Δημητρώφ είχε αρνηθεί την απευθείας ασύρματη επικοινωνία με το ΚΚΕ, επειδή ήταν άχρηστη, όπως ισχυριζόταν ο Τάσος Αναστασόπουλος πιο πάνω;Καιρός να αναθεωρήσετε. Γιατί σε άλλο site, ο Τάσος Αναστασόπουλος αποφασίζει πως ο Δημητρώφ δεν θεωρούσε τελικά, άχρηστη την επικοινωνία αυτή – και την αποκατέστησε! (http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2914)
Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε::D Δεν είχε απλή τεχνική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επαφής το ''ακέφαλο'' Κ.Κ.Ε. με την ''Ε.Σ.Σ.Δ.'', όπως λέει βλακωδώς και ψευδώς ο ''ιστορικός'' πατατοπαραγωγός Killkiss ; Δεν είχε καμμιά τενική (σημ. KillKis: ναι, τενική!) δυνατότητα (μου αρέσει η χρήση των ... κεφαλαίων γραμμάτων από τον βαρώνο Μυνχάουζεν Killkiss, προκειμένου να τονίσει την βλακεία που πέταξε, έτσι στα κουτουρού!) επαφής με την ''Ε.Σ.Σ.Δ'' το Κ.Κ.Ε.! Την ανυπαρξία δυνατότητας άμεσης επαφής μεταξύ του ΚΚΕ και της ΕΣΣΔ, μέχρι τις αρχές του 1945, την καταγράφει ο πρώην γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Γρηγόρης Φαράκος στο βιβλίο του "Σχέσεις ΚΚΕ και Διεθνούς Κομμουνιστικού Κέντρου" (και στο κεφάλαιο με τίτλο "Μηχανισμοί Επικοινωνίας του ΚΚΕ με το "Διεθνές Κέντρο"), καθώς και στο βιβλίο του "Ο ΕΛΑΣ και η Εξουσία" - αμφότερα από τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα" - όπου μεταξύ άλλων τεκμηριώνεται το κενό πληροφόρησης της ΕΣΣΔ μέχρι τον Οκτώβριο του 1944 για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, η εγκαινίαση γραμμής επικοινωνίας μέσω Βελιγραδίου στα τέλη Οκτωβρίου (με τους Γιουγκοσλάβους να εγκρίνουν το τι θα προωθούν και τι όχι στις μυστικές υπηρεσίες των Σοβιετικών πριν οι σχετικές αναφορές πάρουν τελικά την άγουσα για τη Μόσχα) και η εγκαινίαση τελικά, γραμμής επικοινωνίας μέσω Σόφιας με την έκρηξη των Δεκεμβριανών. Η Μόσχα, για ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα, αρνείται σταθερά και επίμονα τις πλήρεις και άμεσες επαφές, όπως επίσης και την επίσκεψη του Πέτρου Ρούσσου στη Μόσχα. Για οποιονδήποτε άλλον, θα σκάναρα τις σχετικές αναφορές - αλλά για τον παρδαλό Τάσο Αναστασόπουλο, δηλώνω ευθαρσώς ότι βαριέμαι! Σε κάθε περίπτωση, όποιος από τις αναφορές του "βλάκα, ψεύτη, πατατοπαραγωγού, βαρώνου μυνχάουζεν" Γρηγόρη Φαράκου, προτιμά τις αναλύσεις του Τάσου Αναστασόπουλου, έχει την αμέριστη συμπάθειά μου.
Τάσος Αναστασόπουλος έγραψε: Μην μου φοβάσαι, λοιπόν και το ''ακέφαλο'' Κ.Κ.Ε. δεν έμεινε ούτε λεπτό ακαθοδήγητο από την ''Ε.Σ.Σ.Δ.'' και τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς....Σε δύο προηγούμενα post, καταδείξαμε την έμμεση αυτοαναίρεση του καθ’ έξιν υβριστή Tάσου Αναστασόπουλου, από τη μία να θέλει το ΚΚΕ «καθοδηγούμενο» από τη Μόσχα στη σύγκρουση με τους Βρεττανούς, από την άλλη να συμφωνεί με τον Ιωαννίδη, πως το ΚΚΕ έδρασε από μόνο του. viewtopic.php?f=51&t=156426&start=100#p2063948viewtopic.php?f=51&t=156426&start=120#p2065332 Όποιος όμως θέλει να θαυμάσει τον Τασούλη να αυτοαναιρείται με δικά του λόγια, δηλώνοντας πως η Ζαχαριαδική ηγεσία δεν παρασύρθηκε στα Δεκεμβριανά από τον Στάλιν, ή τον Δημητρώφ, δεν έχει παρά να επισκεφθεί την παρακάτω διεύθυνση. http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?p=4843&mforum=pfor#4843 Εκεί, ο γίγαντας της παρλαπίπας, μιλώντας σε έναν φανταστικό ακροατή ο οποίος απουσιάζει από την συζήτηση, (προφανώς κατά καιρούς, ο κος Αναστασόπουλος, όταν δεν βρίσκει συνομιλητή, τον επινοεί...) δηλώνει πως η ευθύνη των Σοβιετικών, ήταν ότι «δεν απέτρεψαν» το ΚΚΕ, γιατί αν ήθελαν να το αποτρέψουν, θα το είχαν κάνει!Προφανώς για τον κο Τασούλη και την κυκλική του λογική, απόδειξη της "καθοδήγησης" της Σοβιετικής Ένωσης, αποτελεί τόσο η ομιλία της, όσο και η σιωπή της. Μιλά η Σ. Ένωση; Να η "καθοδηγηση"! Σιωπά η Σ. Ένωση; "Αν δεν το ήθελε, θα μιλούσε!" Ο κος Αναστασόπουλος, μπορεί να συνεχίσει να αυτοδιαψεύδεται και να αλλάζει διαρκώς θέσεις, παρουσιάζοντας σωρεία εγγράφων, τα οποία, ούτε διαβάζει, ούτε και καταλαβαίνει. Λέμε πως ο Ποπώφ δεν έδωσε συμβουλή ή εντολή στο ΚΚΕ για να έλθουν σε ένοπλη σύρραξη με τους Άγγλους, το επιβεβαιώνει ο Ιωαννίδης - και ο αρλεκίνος μας, ενώ συμφωνεί με τον Ιωαννίδη, μας κατακεραυνώνει τώρα με τον μεταφραστή του: "Ο Σεμερτζίδης είπε πως η στάση των Σοβιετικών ήταν πολύπλοκη και αλλόκοτη και ο Στάλιν δεν διαφώνησε!" (φοβερή παρότρυνση μα την αλήθεια! posting.php?f=51&t=156426&mode=reply&d=1089#pr2065433). Λίγες αράδες πιο κάτω, η "μη διαφωνία" του Στάλιν, μετατρέπεται με πρωτοβουλία του Τάσου Αναστασόπουλου σε "εντολή και έγκριση" (ταυτόχρονα!). Απόδειξη; Δεν υπάρχει - αλλά ο γίγαντας Τάσος είναι βέβαιος πως θα βρεθεί κάποτε στο μέλλον! Έρχεται επείγον τηλεγράφημα που να ζητά "να ληφθεί υπόψη πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για σας"; Μεταφράζεται από τον Τάσο σε "βαστάτε γιατί στο μέλλον θα μπορούμε ίσως να κάνουμε κάτι". Λέει ο Στάλιν στον Δημητρώφ "εγώ τους είχα αποτρέψει"; Αυτό δεν αποτελεί στοιχείο, γιατί ο Σιάντος θεωρούσε πως ο Δημητρώφ ήταν πίσω από τον Στάλιν! Καταγράφει στο ημερολόγιό του ο Δημητρώφ το σχόλιο του Στάλιν; Επίτηδες το έκανε, αφού ήξερε πως είχε λάβει ο ίδιος την εντολή να καθοδηγήσει τους Έλληνες!Αν ο οποιοσδήποτε άλλος, είτε επειδή δει κάποιο νέο στοιχείο, είτε επειδή θεωρεί πως δεν κάλυψα κάποιο από τα θέματα που τέθηκαν, ζητήσει την συμμετοχή μου στην ίδια, ή παρόμοια συζήτηση, δεν θα διστάσω να το πράξω. Προς το παρόν, νομίζω πως μπορώ να κουνήσω το μαντήλι, με ησυχία αυτή τη φορά και ν' αφήσω τον κο Τάσο να γρυλλίζει μονάχος.




Ζορίζεσαι βαρώνε μου που σε ξεβράκωσα δια χειρός Δημητρώφ!

από Τάσος Αναστασόπουλος » Σήμερα, 5:09 pm

Γειά σου βαρώνε Μυνχάουζεν - Killkiss! Πάνω που φοβήθηκα ότι θα αποχωρούσες, ξαφνικά μου επέστρεψες!

(Πλάκα σου κάνω, βέβαια, δεν πίστεψα ότι θα αποχωρούσες. Πολύ περισσότερο, μετά το απρόσμενο, απίθανο και παταγώδες ξεβράκωμα που υπέστης, από το τελευταίο ντοκουμέντο που κατέβασα με το τηλεγράφημα του Δημητρώφ προς τον Κοστώφ της 14/12/1944 και την αναφορά του πρώην γραμματέα της Κ.Δ. στην άμεση επαφή που διατηρούσε με τον Σιάντο, κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών).

Είδες, παραμυθά μου, δυστυχή μου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τι ''κακά'' επέφερε η κατάρρευση του ''υπαρκτού'' και ιδιαίτερα του ολοκληρωτικού λενινστικού καθεστώτος της Βουλγαρίας, που έφερε στην επιφάνεια της δημοσιότητας μυστικά και ντοκουμέντα, που τα κρατούσαν επτασφράγιστα φυλαγμένα οι αρχειοφύλακες του Κ. Κ. Βουλγαρίας και τα οποία αφορούσαν την εφεδρική (και όχι άχρηστη όπως, σταλινικώ τω τρόπω, μου αποδίδεις ότι είπα) οδό επαφής Δημητρώφ - Κοστώφ - Σιάντου;

Ζορίζεσαι βαρώνε μου και είναι φανερό ότι πονάς πολύ, που σε ξεβράκωσα δια χειρός Δημητρώφ, αλλά τι να σου κάνω; Τα ήθελε ο κωλαράκος σου! Και αφού τα ήθελε, τα υπέστης....

Και πραγματικά, τέτοια ξεφτίλα και τέτοιο ξεμπρόστιασμα, δημοσίως, σαν αυτά που σου έκανα, ελάχιστοι έχουν υποστεί! Δεν πειράζει! Την άλλη φορά θα είσαι πιο προσεκτικός....

Αλλά ας ξαναθυμηθούμε τις παπαρολογίες σου αγαπητέ μου βαρώνε Μυνχάουζεν Killkiss :

''1)Κατ’ αρχήν, δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά το ότι το ακέφαλο ΚΚΕ (με τον Ζαχαριάδη ακόμα εκτός Ελλάδος), είχε επαφή, ή έστω και την απλή τεχνική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επαφής με την Σοβιετική Ένωση.''

Κουίζ : Ποιός ''φωστήρας'' έγραψε αυτές τις παπαρολογίες; Ποιός;

Μην είναι ο Ταϋγέτης; Μην είναι ο Κουκου(λο)κούλης;

Όχι! Είναι ο ''ιστορικός'' πατατοπαραγωγός και παπαρολόγος Killkiss!

Δεν είχε καμμιά τεχνική δυνατότητα επαφής με την ''Ε.Σ.Σ.Δ'' το Κ.Κ.Ε., λέει ο γνωστός πλέον στην Οικουμένη, για τις απίθανες αρλουμπολογίες του ο παραμυθάς Killkiss!! Πως τα λές έτσι ρε Killkiss!

Για να σου ξαναποστάρω ρε σταλινόμουτρο, το τι λέει ο Δημητρώφ στις 14/12/1944 στον Κοστώφ, απαντώντας στο τηλεγράφημα υπ' αριθμ. 22/13-12-1944, για το αίτημα αποκατάστασης ασύρματης επικοινωνίας με τους Έλληνες κομμουνιστές :


Από το βιβλίο του Ιορντάν Μπάεφ : ''Μια ματιά απ' έξω : Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα'' Εκδόσεις ''ΦΙΛΙΣΤΩΡ''.

Το τηλεγράφημα αυτό που λέει ότι ''Το ελληνικό ΠΓ (Σιάντος) έχει άμεση επαφή μαζί μου. Εννοείται ότι πρέπει να περιμένουν εξωτερική βοήθεια'' έρχεται να απαντήσει στο παρακάτω τηλεγράφημα του Κοστώφ προς τον Δημητρώφ της 13/12/1944, για την ανάγκη αποκατάστασης ασύρματης επικοινωνίας της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε., απ' αυθείας με την Μόσχα και τον Δημητρώφ, αφού ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Κ.Ε. του Κ.Κ.Σ.Ε. ήταν στην ρωσική πρωτεύουσα και συντόνιζε τα πάντα από εκεί :



Φυσικά, το γεγονός ότι σε ξεβράκωσα, δεν με στενοχωρεί καθόλου. Αντίθετα μάλιστα, με ευχαριστεί, διότι αυτό το αναπάντεχο, για σένα ξεβράκωμα, το οποίο δημοσίως υπέστης, σε επανέφερε στην κουβέντα και σε έκανε να ξεφτυλιστείς ακόμα περισσότερο, κάτι, βέβαια, που δεν με χαλάει καθόλου.

Μου αρέσει, ρε βαρώνε, που για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, ψάχνεις για συνένοχους στην απύθμενη βλακεία σου και στην αμετροεπή ημιμάθειά σου, η οποία αποκαλύφθηκε, αυθωρεί και παραχρήμα και κατέληξες να επικαλείσαι τον ... Γρηγόρη Φαράκο, για να μας πεις ότι αυτός σε ... παρέσυρε, με όσα έχει γράψει, λες και ο Φαράκος είναι κάποια ... αυθεντία!

Η συνενοχή του Φαράκου για όσα βλακώδη και ηλίθια έχεις γράψει εσύ, δεν σε απαλλάσσει από την ευθύνη των γραφομένων σου. Αντίθετα μάλιστα, σε καθιστά ακόμα περισσότερο καταγέλαστο, οδηγώντας σε νέα επίπεδα σαλτιμπαγκισμού!

Λοιπόν, λεβέντη μου; Επιμένεις σε όσα έγραψες για την ανυπαρξία οποιασδήποτε τεχνικής δυνατότητας επαφής Κ.Κ.Σ.Ε. - Κ.Κ.Ε; Και επειδή βλέπω ότι επιμένεις, θα συνεχίσουμε τα εντατικά μαθήματα στην διδαχθείσα, πλέον, ύλη, προτού περάσουμε στην υπόλοιπη διαδακτέα ύλη.

Και τι να κάνουμε, τώρα, που ο μακαρίτης ο Δημητρώφ σε διαψεύδει (όπως και τον Φαράκο) και σε καθιστά δημόσια περίγελω της κοινωνίας των μορφωμένων και νουν εχόντων ανθρώπων, με το εκπληκτικό αυτό τηλεγράφημα, βγαλμένο μέσα από τα αρχεία του Κ. Κ. Βουλγαρίας;

Και τι να κάνουμε τώρα, που πιάστηκες στα πράσσα να λες του κόσμου τα ψέμματα και τις πιο απίθανες αρλούμπες, σε τέτοιο βαθμό, που θα ήσουν πολύ καλός για να σου απονεμηθεί ο τίτλος του αρχιψευταρά και του παραϊστορικού παραμυθά, ως νέος Χανς Κρίστιαν Άντερσεν;

Πρέπει να κρύψουμε την ιστορική αλήθεια, επειδή το θέλεις εσύ και ίσως και ο μακαρίτης Φαράκος;

Και τι να κάνουμε τώρα, που ο ίδιος ο Δημητρώφ - το δεξί χέρι του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς - μιλάει ξεκάθαρα για την άμεση επαφή του με το Πολιτικό Γραφείο του Κ.Κ.Ε., το οποίο περιορίζει σε ένα άτομο (τον Σιάντο) και μας αποκαλύπτει ότι αυτοί οι δύο (Σιάντος και Δημητρώφ) είχαν ένα διαρκές πίτσι - πίτσι, πίσω από τις πλάτες των άλλων μελών της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε.;

Να το κρύψουμε; Και γιατί παρακαλώ να το κρύψουμε; Επειδή εσύ πιάστηκες ... Κώτσος; Επειδή αποδείχτηκες βλάκας και ευκολόπιστος στα γραφόμενα του Φαράκου και του κάθε Φαράκου;

Ή πρέπει να κρύψουμε την αλήθεια επειδή ξεβρακώθηκε η συνεχής και αδιάλειπτη καθοδήγηση που είχε το Κ.Κ.Ε. από το Κ.Κ.Σ.Ε. (του οποίου Κ.Κ.Σ.Ε. μέλη και υπόλογοι ήσαν και οι δύο, δηλαδή οι Σιάντος και Δημητρώφ, ως παλαιοί κούτβηδες που ήσαν), την οποία τόσο πολύ και τόσο επίμονα πάσχισαν και πασχίζουν οι λενινιστές και οι ιστορικοί της κομμουνιστικής αριστεράς να κρύψουν;

(Φυσικά, μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους ασφαλείας που οδήγησαν τους Σιάντο και Δημητρώφ στο να προβούν σε αυτήν την πρακτική, η οποία ακολουθείται γενικώς σε πολεμικές περιόδους, με την συνοδεία και εφεδρικών συμπληρωματικών μέσων επικοινωνίας - σαν αυτό της Σόφιας και του Κοστώφ. Όσο λιγότεροι ξέρουν κάτι σε πολεμικές περιόδους, τόσο καλύτερα είναι, για την πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων, πολύ περισσότερο που όλοι αυτοί δρούσαν πίσω από την πλάτη και εναντίον των συμμάχων τους Άγγλων).

Πραγματικά, από εκεί και πέρα, είσαι πολύ διασκεδαστικός, μετά το χουνέρι που σου έκανα, με την παρουσίαση αυτού του τηλεγραφήματος του Δημητρώφ προς τον Κοστώφ της 14/12/1944 και με την κονιορτοποίηση των επιχειρημάτων σου, που είναι - για να πούμε και του στραβού το δίκιο (ο στραβός είσαι εσύ στην συγκεκριμένη περίπτωση αγαπητέ βαρώνε Μυνχάουζεν) - και επιχειρήματα της κομμουνιστικής αριστεράς.

Περιττό να σου πω αυτό που έγραψα και στον Κούλη: Δεν ξέρω το τι θα κάνεις από εδώ και πέρα. Αν θα ξαναγράψεις, ή όχι, σε αυτό το θέμα. Για μένα είσαι καλοδεχούμενος! Τέτοιο νούμερο, σαν και σένα, δύσκολα βρίσκει κάποιος, προκειμένου να διασκεδάσει και να περάσει την ώρα του ευχάριστα.

Αλλά και αν δεν γράψεις εδώ, να είσαι σίγουρος ότι θα σε βρω σε άλλα θέματα, τα οποία θα ανοίξεις ή στα οποία θα συμμετέχεις. Απλώς, εγώ θα σε αφήνω να αρλουμπολογείς και όταν μαζεύεται, κάθε φορά, η ''κρίσιμη μάζα'' των αρλουμπολογιών σου, θα εμφανίζομαι ξαφνικά, για να σε συμμαζεύω και να σε επαναφέρω στην σκληρή πραγματικότητα και για να ανοίγω έναν νέο κύκλο ευθυμίας και διασκέδασης με σένα και τα καμώματά σου....

Περιττό να σου πω ότι θα τρως ποστάρισμα, όλων όσων έχω βάλει, ως ντοκουμέντα, στην παρούσα συζήτηση και όσα θα βάλω ακόμα και φυσικά ιδιαίτερα το τηλεγράφημα του Δημητρώφ της 14/12/1944, που σε κατέστησε ρεντίκολο σε όλον τον κόσμο. Και εσένα και την ψευδεπίγραφη ιδεολογία σου – ο όρος φυσικά χρησιμοποιείται με την μαρξική έννοια της ψευδούς συνειδήσεως…

Επί τη ευκαιρία, ας το ξαναποστάρω, για μία ακόμη φορά, προς εμπέδωση, αφού είναι και αυτό μέσα στην διδαχθείσα ύλη :


Από το βιβλίο του Ιορντάν Μπάεφ : ''Μια ματιά απ' έξω : Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα'' Εκδόσεις ''ΦΙΛΙΣΤΩΡ''.

Είπαμε : Δεν μου αρέσει να σκοτώνω .... πεθαμένους, σαν και σένα, αλλά όταν τα θέλει ο .... οργανισμός των νεκρών, όπως ο δικός σου, δεν μπορώ να αρνηθώ!

Και φυσικά, δεν τελειώσαμε. Σου είπα ότι δεν ξέρω το τι θα κάνεις εσύ, αλλά εγώ έχω ακόμα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να πω και να ποστάρω, γύρω από το όλο θέμα, αρχιψευταρά μου βαρώνε Μυνχάουζεν – Killkiss.

Και πραγματικά, σου έχω πράγμα που σαλεύει και τον μουστερή γυρεύει…

Φιλάκια…


Τελευταία επεξεργασία απο Τάσος Αναστασόπουλος την Ιούνιος 29th, 2009, 10:10 pm, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.



Tassos






Δίκιο.

από Τάσος Αναστασόπουλος » Σήμερα, 5:57 pm

Έχεις δίκιο Vipera Lebetina. Υπερχρησιμοποιώ το μεγάλο μέγεθος των γραμματοσειρών και τα έντονα χρώματα.

Θα κοιτάξω να το διορθώσω.



Tassos







Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από koukoukoulis55 » Ιούνιος 30th, 2009, 12:38 pm


Εδώ δεν παρεμβαίνουν αυτοί που τον βλέπουν να ξευτιλίζεται δημοσίως,ζητάς να παρέμβει η διαχείριση;;









Re: Ο ΕΛΑΣ αφοπλιζεται απο τον Σκομπι το 1944...

από Περιπτεράς » Σήμερα, 12:42 pm

KillKiss έγραψε: Το μόνο που θα ζητήσω να αναλογιστούν οι εκλεκτοί συντονιστές, είναι το τι είδους phorum θέλουν. Τίποτε άλλο.

Δεν ξέρω τι phorum θέλουν οι συντονιστές, αλλά εγώ θέλω phorum με posts που να διαβάζονται.
Προσωπικά με ενδιαφέρει το θέμα, αλλά είναι αδύνατον να διαβάσω τόσο έντονα γράμματα.




Μέντιουμ δεν είσαι, αλλά ψευταράς είσαι σίγουρα, βαρώνε μου!

από Τάσος Αναστασόπουλος » Σήμερα, 5:30 pm

Έλα βαρώνε!

Αυτήν την φορά είχα όντως ανησυχήσει ότι θα σταματούσες τον διάλογο, αλλά ευτυχώς δεν μου επιβεβαίωσες τις ανησυχίες και επανεμφανίστηκες με το στυλ του βαριά πληγωμένου ζώου.

Φυσικά, όπως σου είπα, αυτό μου είναι ευχάριστο, διότι δεν υπάρχει τίποτε πιο απολαυστικό, από το να σε βλέπω σε αυτήν την τυμπανιαία κατάσταση, στην οποία έχεις περιέλθει.

Ειλικρινά, το απολαμβάνω και ελπίζω ότι θα συνεχίσω αυτού του είδους την απόλαυση.

Μα είναι βέβαιο, ρε χαζούλη, ότι εγώ έχω δίκιο και εσύ άδικο και δεν χρειάζονται νέα μυστικά αρχεία, για να με δικαιώσουν.

Αρκούν τα υπάρχοντα (καθώς και αυτά που θα προσκομίσω στην συνέχεια και τα οποία είναι απολύτως χρήσιμα και διαφωτιστικά, π.χ. σου έχω Στάλιν, όπου ο μέγας υποκριτής Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς λέει ότι ο Δημητρώφ ήταν εκτός γραμμής - και φυσικά, ακριβώς επειδή είστε, αγαπητέ μου βαρώνε Μυνχάουζεν Killkiss, φτιαγμένοι από την ίδια πάστα ανθρώπων, λέει ανενδοίαστα ψέμματα, σε μια εποχή, όπου ο Δημητρώφ έχει πεθάνει και δεν μπορεί να πει τίποτε).

Μην μου κάνεις λοιπόν τον μετριόφρονα, διότι δεν είσαι καθόλου μετριόφρων.

Ένας αλαζονικός ημιμαθής είσαι και γι' αυτό και σε αντιμετωπίζω με τόση σκληρότητα, ακριβώς επειδή οι άνθρωποι του δικού σου φυράματος, έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, όταν συλλαμβάνονται να ψευδολογούν και να αρλουμπολογούν, προσπαθώντας να παρουσιάσουν την μαλακία τους, ως σοφία.

Κατάλαβες σεμνότυφη σταλινική μου γεροντοκόρη;

Από εκεί και πέρα, αφού σου πω ότι το στυλ της χαροκαμένης μάνας που έχεις πάρει, προκειμένου να περισώσεις την οριστικά και αμετάκλητα, μέχρι κατάρρευσης, τρωθείσα αξιοπιστία σου, με διασκεδάζει αφάνταστα, θα φροντίσω να συνεχίσω αυτήν μου την διασκέδαση.

Ας ξαναθυμηθούμε τις αρλουμπολογίες σου, για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το τρανταχτό γέλιο μας:

Έσυ βαρώνε μου δεν έγραψες την παρακάτω ψευδολογία και αρλουμπολογία;

''1)Κατ’ αρχήν, δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά το ότι το ακέφαλο ΚΚΕ (με τον Ζαχαριάδη ακόμα εκτός Ελλάδος), είχε επαφή, ή έστω και την απλή τεχνική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επαφής με την Σοβιετική Ένωση.''

Κουίζ : Ποιός ''φωστήρας'' έγραψε αυτές τις παπαρολογίες; Ποιός;

Μην είναι ο Ταϋγέτης; Μην είναι ο Κουκου(λο)κούλης;

Όχι! Είναι ο ''ιστορικός'' πατατοπαραγωγός και παπαρολόγος Killkiss!

Δεν είχε καμμιά τεχνική δυνατότητα επαφής με την ''Ε.Σ.Σ.Δ'' το Κ.Κ.Ε., λέει ο γνωστός πλέον στην κοινωνία του Διαδικτύου, για τις απίθανες αρλουμπολογίες του ο παραμυθάς Killkiss!!

Για να σου ξαναποστάρω ρε σταλινόμουτρο, το τι λέει ο Δημητρώφ στις 14/12/1944 στον Κοστώφ, απαντώντας στο τηλεγράφημα υπ' αριθμ. 22/13-12-1944 και ουσιαστικά αρνούμενος το αίτημα αποκατάστασης ασύρματης επικοινωνίας με τους Έλληνες κομμουνιστές :


Από το βιβλίο του Ιορντάν Μπάεφ : ''Μια ματιά απ' έξω : Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα'' Εκδόσεις ''ΦΙΛΙΣΤΩΡ''.

Ποιός σου φταίει, γι' αυτές τις παπαριές που έγραψες, εκτός από το ξερό σου το κεφάλι και η σοβαροφανής μυθομανία σου, που θέλει, σώνει και καλά, να υπερασπίσει το Κ.Κ.Ε. και τις επιλογές του στα Δεκεμβριανά;

Σου φταίω εγώ, που τελευταία είχα δει το παραπάνω τηλεγράφημα του Δημητρώφ και σε ξεφτίλισα, παρουσιάζοντάς το;

(Μου αρέσει, που προσπαθείς να το χαρακτηρίσεις αμφιλεγόμενο, ως προς την φράση περί της άμεσης επαφής Δημητρώφ - Σιάντου! Αλλά, ό,τι και να κάνεις, αυτό υπάρχει και είναι σαφές, ως προς το περιεχόμενό του και γίνεται άμεσα κατανοητό από το αναγνωστικό κοινό. Αμφιλεγόμενη δεν είναι η φράση του τηλεγραφήματος Δημητρώφ προς Κοστώφ, αμφιλεγόμενη είναι - θα μπορούσα να πω - η διανοητική σου κατάσταση. Αλλά δεν το λέω, διότι, μπορεί να προσποιείσαι τον πνευματικά καθυστερημένο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πνευματικά είσαι μια χαρά και ηθικά δυο τρομάρες, διότι είσαι συστηματικός ψεύτης και αρχιπαραμυθάς, ως βαρώνος Μυνχάουζεν, που είσαι).

Τι να σου κάνω εγώ που ο Δημητρώφ χρησιμοποίησε ενεστώτα διαρκείας (δες τον .... Τριανταφυλλίδη και θα μάθεις!!! ) ''Το ελληνικό ΠΓ (Σιάντος) έχει άμεση επαφή μαζί μου'' γεγονός που σημαίνει ότι η αυτή η ''άμεση επαφή'' ήταν :

1) διαρκής/ τακτική και σε καθημερινή βάση, λόγω των πολεμικών αναγκών. Ο Δημητρώφ δεν μιλάει για μία επαφή, αφού χρησιμοποιεί, επαναλαμβάνω, ενεστώτα διαρκείας και όχι αόριστο, ή μέλλοντα.

2) όχι πολυπρόσωπη, αλλά περιορισμένη σε δύο πρόσωπα (Δημητρώφ και Σιάντος).

3) ασύρματη, διότι τότε δεν υπήρχαν .... Internet και .... συστήματα τηλεδιάσκεψης τύπου Skype.

4) άγνωστη σε εκείνους, που ζητούσαν την αποκατάσταση άμεσης επικοινωνίας Κ.Κ.Ε. με Μόσχα - προφανώς για λόγους ασφαλείας και παραπλάνησης του εχθρού. [Σιγά μην πήγαινε ο Σιάντος τον .... Δεσποτόπουλο στον ασύρματο, με τον οποίον είχε διαρκή/καθημερινή (με τις όποιες απαραίτητες, για λόγους ασφαλείας διακοπές και υποκαταστάσεις από το εφεδρικό κύκλωμα της Σόφιας και του Κοστώφ) άμεση επαφή με τον στρατηγό της Κ.G.B. Γκιόργκυ Δημητρώφ . Δεν είχε καμμιά δουλειά να τον πάει και φυσικά δεν τον πήγε. Εδώ δεν είχε πάει τον Ρούσσο, ο οποίος - ο δυστυχής - επαιτούσε για την αποκατάσταση της ασύρματης επικοινωνίας Κ.Κ.Ε. - Δημητρώφ (προφανώς για να παίρνουν άμεσα γραμμή από την Μόσχα, χωρίς ''σπασμένα τηλέφωνα''), τον Δεσποτόπουλο θα πήγαινε; Που νάξερε ο δύσμοιρος Ρούσος ότι αυτό που ζητούσε είχε ήδη επισυμβεί! Αργότερα, βέβαια, θα το έμαθε....].

Θα σου το ξαναπώ : Τι να σου κάνω εγώ, που δεν πήρες τις προφυλάξεις, που έπρεπε να πάρεις και δεν βουτούσες την ηλεκτρονική σου πέννα στο μυαλό σου, πριν γράψεις τις παραπάνω ψευδολόγες ανοησίες;

Κακό του κεφαλιού σου. Έγραψες ένα κάρρο βλακείες και τώρα, που σου επισημάνθηκαν, ζορίζεσαι και πονάς και φυσικά σου φταίω, εγώ ο ''κακός''!

Εγώ μπορεί να είμαι όσο κακός επιθυμείς και βούλεσαι, αλλά δεν σου φταίω, για όσα αμετροεπώς και ανοήτως εκστόμισες δια της ηλεκτρονικής σου γραφίδας. Δεν είναι έται τα πράγματα, φίλε μου.

Για όσα έγραψες, υπεύθυνος είσαι εσύ. Ας πρόσεχες και ας έγραφες την αλήθεια και όχι ένα σωρό ψέμματα.

Και φυσικά, αφού τα ήθελε ο πισινούλης σου, υπέστης τα επίχειρα των πράξεών σου. Τώρα τι γυρεύεις; Τα ρέστα; Δεν υπάρχουν για σένα ρέστα καλέ μου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν....

Από εκεί και πέρα, τον εαυτό σου να κατηγορείς και όχι τους άλλους.

Και φυσικά να προσέχεις σε όσα γράφεις. Είδες, τώρα, που μου ''ανακάλυψες'' ένα σωρό επαφές του Κ.Κ.Ε. με την Ε.Σ.Σ.Δ., ενώ πριν έλεγες ότι δεν υπήρχε ούτε η απλή τεχνική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επαφής; Μου αρέσει επίσης, που προσπαθείς ακόμα και τώρα να πεις ότι ο Δημητρώφ δεν διευκρινίζει τι εννοεί με την ''συνέχιση του αγώνα'', λες και οι Βρετανοί με τους ζαχαριαδικούς στις 14-15/12/1944 δεν έκαναν έναν αιματηρό και ανελέητο πόλεμο, αλλά παίζανε τις κουμπάρες, ή έδιναν έναν αγώνα .... ποδοσφαίρου ή .... μπριτζ!

Καλά κάνεις και τα γράφεις όλα αυτά, για να με διασκεδάζεις ολοένα και περισσότερο (δεν μπορείς να αντιληφθείς πόσο την βρίσκω, με αυτές τις ηλιθιώδεις .... απορίες σου, οι οποίες φυσικά δεν είναι καθόλου απορίες, αλλά σταλινικές κουτοπονηριές, που πέρα από την θυμηδία, που προξενούν στο κοινό, που μας παρακολουθεί, επισημαίνουν και την άθλια ποιότητα του χαρακτήρα σου, που ακολουθείται και από την όμοια ποιότητά σου, ως συζητητή).

Δεν ξέρω το τι θα κάνεις από εδώ και πέρα. Αν θα ξαναγράψεις, ή όχι, σε αυτό το θέμα. Για μένα είσαι καλοδεχούμενος! Τέτοιο νούμερο, σαν και σένα, δύσκολα βρίσκει κάποιος, προκειμένου να διασκεδάσει και να περάσει την ώρα του ευχάριστα.

Αλλά και αν δεν γράψεις εδώ, να είσαι σίγουρος ότι θα σε βρω σε άλλα θέματα, τα οποία θα ανοίξεις ή στα οποία θα συμμετέχεις. Απλώς, εγώ θα σε αφήνω να αρλουμπολογείς και όταν μαζεύεται, κάθε φορά, η ''κρίσιμη μάζα'' των αρλουμπολογιών σου, θα εμφανίζομαι ξαφνικά, για να σε συμμαζεύω και να σε επαναφέρω στην σκληρή πραγματικότητα και για να ανοίγω έναν νέο κύκλο ευθυμίας και διασκέδασης με σένα και τα καμώματά σου....

Περιττό να σου πω ότι θα τρως ποστάρισμα, όλων όσων έχω βάλει, ως ντοκουμέντα, στην παρούσα συζήτηση και όσα θα βάλω ακόμα και φυσικά ιδιαίτερα το τηλεγράφημα του Δημητρώφ της 14/12/1944, που σε κατέστησε ευρύτατα αντικείμενο τρανταχτών και αβίαστων γελώτων. Και εσένα και την ψευδεπίγραφη λενινοσταλινική ιδεολογία σου, την οποία η κοινωνική εξέλιξη πέταξε στα σκουπίδια της Ιστορίας και την κατέστησε αντικείμενο παζαρέματος των ρακοσυλλεκτών, σαν την πάρτη σου Killkissούλη μου και ψευταρά μυνχαουζενούλη μου – ο όρος ''ιδεολογία'' φυσικά χρησιμοποιείται - όπως κατ' επανάληψη, έχω πεί - με την μαρξική έννοια της ψευδούς συνειδήσεως…

Επί τη ευκαιρία, ας το ξαναποστάρω, για μία ακόμη φορά, προς εμπέδωση, αφού είναι και αυτό μέσα στην διδαχθείσα ύλη :


Από το βιβλίο του Ιορντάν Μπάεφ : ''Μια ματιά απ' έξω : Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα'' Εκδόσεις ''ΦΙΛΙΣΤΩΡ''.

Και φυσικά, εγώ θα συνεχίσω, διότι, όπως σου είπα, έχω πολλά πράγματα να ποστάρω, γύρω από το θέμα.

Και πολύ γουστάρω να σε βλέπω να διαμαρτύρεσαι για την δήθεν αλλαγή του θέματος, που εκ των πραγμάτων επήλθε.

Δεν σου αρέσει καθόλου η τροπή που έλαβε, αλλά τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή...

(Και πολύ γουστάρω να σε βλέπω να προσποιείσαι τον χαζό ή τον .... μετριόφρονα, ανοητούλη και βλακούλη βαρώνε Μυνχάουζεν Killkiss! Είπαμε : Δεν μου αρέσει να σκοτώνω πεθαμένους, σαν και σένα, αλλά αφού το τραβάει η όρεξή σου, δεν μπορώ να σου αρνηθώ...).

Σου υπόσχομαι ακόμα καλύτερη συνέχεια....

(Είδες; Συγκρατήθηκα και προσαρμόστηκα στην συμβουλή της Vipera Lebetina...).









Στο σημείο αυτό (1/7/2009) έγινε το μαζικό αναδρομικό κόψιμο κειμένων από την Vipera Lebetina, χωρίς καμμία προειδοποίηση και (αφού είχαν δημοσιευθεί όλα τα κομμένα κείμενα, η εν λόγω συντονίστρια, μου είχε μόνον υποδείξει, με το μήνυμά της, που αρχικά στο παρόν θέμα αναφέρω, ότι πρέπει να προσέξω και να μην χρησιμοποιώ μεγάλες και έντονα χρωματισμένες γραμματοσειρές !!!), με προφανή σκοπό να περισώσουν τον δυστυχή παραμυθά KillKiss από τον δημόσιο διασυρμό, που υφίστατο και να κρύψουν τα ντοκουμέντα, που σαν καταπέλτης κονιορτοποιούσαν την μυθιστορηματική ''επιχειρηματολογία'' του.

Αυτή η ''δραστηριότητα'' της μεγάλης ιεροεξετάστριας και της παρέας της στην Συντονιστική Ομάδα του Phorum.gr συνεχίστηκε, αφού διέγραψαν και το κείμενό μου, που αρχικά αναφέρω στο παρόν θέμα και το οποίο η Vipera Lebetina, με το μήνυμά της που στην αρχή του παρόντος θέματος αναφέρω, μου ζήτησε να αναδημοσιεύσω αυτολογοκρινόμενος, αφού, με περισσή θρασύτητα, μου έγραψε ότι δεν πρόκειται εκείνη να το λογοκρίνει (ξεχνώντας, φυσικά ότι το είχε ήδη κόψει!), αλλά και τις παρακάτω παρεμβάσεις μου, με τις οποίες ζήτησα την αποκατάσταση και επαναφορά όλου του κομμένου διαλόγου της συζήτησης, ακόμα και αν έχουν λογοκριθεί επιμέρους σημεία του, τα οποία δεν συμβαδίζουν με την αισθητική ή τις προτιμήσεις της Συντονιστικής Ομάδας του Phorum.gr :






Τα ντοκουμέντα δεν φταίνε σε τίποτε....

από Τάσος Αναστασόπουλος » Χθες, 5:25 pm

Και κάτι για την Σ.Ο. :

Δικαίωμά σας να λογοκρίνετε ό,τι δεν σας αρέσει.


Σφάλμα σας είναι που διαγράψατε όλα τα κείμενα και όλα τα ντοκουμέντα. Τουλάχιστον τα τελευταία, δεν φταίνε σε τίποτε, είναι κομβικά σημεία του διαλόγου, είναι κτήμα του θρεντ και αποτελούν ουσιαστική συνεισφορά στο αναγνωστικό κοινό.

Παρακαλώ θερμώς, για την επαναφορά όλων των κειμένων και των ντοκουμέντων, με λογοκριμένα τα όποια σημεία των κειμένων, που δεν αρέσουν σε σας.




Tassos





Έκκληση για αποκατάσταση του κομμένου διαλόγου.

από Τάσος Αναστασόπουλος » 3 λεπτά πρίν

Δεν θα γίνω συνεργός στο λογοκριτικό σας έργο, αγαπητή Vipera Lebetina.

Το συντονιστικό έργο - αν γνωρίζεις - απαιτεί ευθύνες και κυριότερη όλων είναι η ευθύνη της λογοκρισίας, που, όπως σου είπα, πολλές φορές εξ αντικειμένου καθίσταται απαραίτητη.
Αυτή την ευθύνη οφείλετε να την γνωρίζετε και αφού την ασκείτε, όπως στην προκειμένη περίπτωση, επίσης οφείλετε να μην την μετακυλίετε σε άλλους, ως Πόντιοι Πιλάτοι


Και (εκ των υστέρων) λογοκρίνετε, αφού προηγουμένως διαμαρτύρεσθε για τις .... γραμματοσειρές και αφού κόβετε όλα τα ουσιώδη κείμενά μου, με καλείτε - αφου κόβετε και τελευταίες μου εκκλήσεις, για την αποκατάσταση του διαλόγου, με όποια λογοκρισία επιθυμείτε στα σημεία εκείνα που αισθητικά δεν σας αρέσουν (!!!) - να αυτολογοκριθώ!!!!

Φυσικά, δεν θα σας διευκολύνω. Αρνούμαι να αυτολογοκριθώ και επιθυμώ την αποκατάσταση όλου του διαλόγου που κόπηκε (λογοκριμένου, ή μη, στα σημεία που θέλετε).

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να κάνετε ό,τι βούλεσθε, αφού το ''μαγαζί'' είναι δικό σας και ουδείς (και περισσότερο όλων εγώ) αμφισβητεί την ιδιοκτησία σας....





Tassos






Παρακαλώ να με διαγράψετε....

από Τάσος Αναστασόπουλος » 35 λεπτά πρίν

Επειδή βλέπω ότι συνεχίζετε ακάθεκτοι το λογοκριτικό σας έργο, μη μπορώντας ούτε και τις ολιγόλογες παρεμβασεις μου να δεχτείτε, παρακαλώ να με διαγράψετε από μέλος του ωραίου σας φόρουμ.





Tassos





Υ. Γ. της 11/7/2009 :


Η συνέχεια της τύχης της αίτησής μου, για διαγραφή μου από μέλος του Phorum.gr στο ''FREE FORUMS'' στην συζήτηση με τίτλο : ''ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ...'' http://www.freeforums.gr/index.php/topic,2878.msg22574.html#msg22574

http://www.freeforums.gr/index.php/topic,2878.msg22398.html#msg22398

http://www.freeforums.gr/index.php/topic,2878.0.html , όπου περιέχονται όλες οι αιτήσεις μου προς την Σ.Ο. του Phorum.gr, με τις οποίες παραιτούμαι από την ιδιότητα του μέλους του εν λόγω φόρουμ και φαίνονται οι κουτοπόνηρες αλληλοδιάδοχες διαγραφές των σχετικών μηνυμάτων μου, με τα οποία ζητούσα την διαγραφή μου, μέχρι τις 9/7/2009, οπότε με διέγραψαν, πάλι κουτοπόνηρα, δια .... μπαναρίσματος, αποδεχόμενοι ότι το έκαναν αυτό επειδή ζητούσα την διαγραφή μου από μέλος του Phorum.gr.

Η υπόθεση αυτή με τα μικροπρεπή καμώματα της Συντονιστικής Ομάδας του Phorum.gr και τον συνεχιζόμενο αυτοεξεφτελισμό τους έχει άφθονο γέλιο, επιθεωρησιακού χαρακτήρα και έγινε αντιληπτή από τα μέλη του Phorum.gr, αφού διοργανώθηκε και αυτοσχέδια συζήτηση, πάνω στο ζήτημα της αίτησής μου, για διαγραφή μου από μέλος του Phorum.gr, η οποία αυτοσχέδια συζήτηση διαγράφηκε από τους ολιγόνοες συντονιστές του εν λόγω φόρουμ!!!

Στην συνέχεια, βέβαια, δεν άντεξαν τον αυτοεξεφτελισμό τους, αφού έφθασε και στα επίπεδα της διακωμώδησης των μελών της Σ.Ο. και αποφάσισαν να δεχτούν, έστω και ανορθόδοξα, το αίτημά μου, αν και όπως φαίνεται, ακόμα με έχουν στην λίστα των μελών τους!

Ίσως χρειαστεί να το ξαναδώ το θέμα της διαγραφής μου και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί ανταποκρίθηκαν σε αυτό.

Θα δούμε....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…