Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης : Άτη - Ύβρις - Νέμεσις - Τίσις. Νομιμοποίησε, επισήμως και εμπράκτως, τα «φακελάκια», ως “αμοιβή”, στους γιατρούς, από τους ασθενείς, στα απογευματινά χειρουργεία, ο ωμός και με στυγνή συλλογιστική “serious killer”, ως «μπακαλόγατος», ο υπουργός (δήθεν) Υγείας και θεσμοθετεί “αυστηρούς κανόνες, στην συνταγογράφηση πολλών και ακριβών θεραπειών”, λειτουργώντας, ως κωμικός και πολύ περισσότερο, ως τραγικός “τροχονόμος”, στο απάνθρωπο αυτό αλισβερίσι, για “δημοσιονομικούς λόγους”!

  


14/7/2011 Πάνε αρκετά χρόνια, από τότε, που γυρίστηκε αυτό το βίντεο (για το οποίο οφείλει να δώσει εξηγήσεις) όπου, ο Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης κοροϊδεύει, γελοιοποιώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κυβέρνηση του οποίου, εδώ και 5, περίπου, χρόνια, είναι, από τα “πρώτα βιολιά”… 






Ο, παραπάνω, βιντεοσκοπημένος Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης (υποτίθεται, όταν ακόμη, ήταν στέλεχος του κόμματος του «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού» - ΛΑΟΣ -, που ίδρυσε, στις 14/9/2000, ο, τότε, διαγραφείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρατζαφέρης, το οποίο ναυάγησε, το 2012, στα τρικυμιώδη νερά της θάλασσας των Μνημονίων), νυν, υπουργός “Υγείας” της παραπαίουσας - άνευ αντιπάλου - κυβέρνησης του αυτοκαταστροφικού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο, τότε, γελοιοποίησε, νομιμοποίησε τα «φακελάκια», στους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων, προκειμένου να επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα της πραγματοποίησης των χειρουργικών επεμβάσεων, με την (σωστή, ως μέτρο) λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, στην οποία, όμως, όσον αφορά το κόστος της, θα συμμετέχουν και οι χειρουργούμενοι ασθενείς, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλει, στο Δημόσιο, τις εισφορές, για τον κλάδο υγείας τους.



Όπως, με τον ωμότατο κυνικό επαγγελματισμό του “serious killer”, που τον διακρίνει, ο Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης είπε, στις 10/3/2024, «πάνω από 150 νοσοκομεία, δήλωσαν ότι οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία. Άρα, έχουν το αναγκαίο προσωπικό για να κάνουν απογευματινά χειρουργεία», λες και το πρόβλημα εντοπιζόταν, αποκλειστικά, στην μη ύπαρξη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού και όχι, στην ανυπαρξία της βούλησης των μνημονιακών κυβερνήσεων να πληρώσουν τις δέουσες αμοιβές αυτού του προσωπικού, το οποίο, αν και ελλιπές, δεν είχε την προθυμία να διενεργήσει χειρουργεία, τα απογεύματα και τα βραδιά, επειδή το κράτος δεν του παρείχε τις αμοιβές, που θα προσέλκυαν το ιατρικό προσωπικό, ούτως ώστε να πραγματοποιούνται αυτά τα, προφανώς, απαραίτητα χειρουργεία.



Δεν φταίει, βέβαια, για όλα, ο Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, που, παραπάνω, ως showman, φωτογραφίζεται, μετά την προχθεσινή (12/3/2024) χειρουργική επέμβαση, με τον δυστυχή ασθενή. 

Εννοείται, βέβαια, ότι η αντιδεοντολογική και αήθης συμπεριφορά των ιατρών των χειρουργικών επιτελείων των δημοσίων νοσοκομείων είναι υπαρκτή και δεδομένη, αφού βλέπουν το έργο τους, με σκέτο και ώμο επαγγελματισμό. 

Όμως, το γεγονός ότι “serious killer” άτυπτος Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης πηγαίνει να λύσει, με αυτόν τον τρόπο δηλαδή, με το νόμιμο χρηματικό “καπέλο”, που, ως μπακαλόγατος, υποχρεώνει τους ασθενείς να πληρώσουν τα χειρουργεία, στα οποία υποβάλλονται, τα απογεύματα, από τούδε και στο εξής -, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το δημοσιονομικό κόστος, νομιμοποιώντας, δηλαδή, τα παράνομα «φακελάκια», στους γιατρούς, αποτελεί τεράστιο (στα όρια του αχανούς), πρόβλημα χρηματισμού των πάντων, στον χώρο των νοσοκομείων και γενικότερα, της ιατρικής περίθαλψης του γηράσκοντος πληθυσμού της χώρας μας. 




Και φυσικά, αυτή η κατάσταση - αν και θα επιλυθούν κάποια προβλήματα - πρόκειται να επιδεινωθεί, ραγδαία, με την εξυπηρέτηση των ασθενών, που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν, ενώ, φυσικά, θα παραμεληθούν οι πολλοί, που δεν θα έχουν την δυνατότητα πληρωμής των χειρουργείων (και των ιατρικών εξετάσεων και πράξεων), οι οποίοι θα πρέπει να βρουν τρόπους, μέσω δανεισμού και κυριολεκτικά, “να κόψουν τον λαιμό τους”, για να εξυπηρετηθούν.

Μάλιστα, η εφημερίδα «Τα Νέα» ανάρτησε και τα τιμολόγια των διαφόρων χειρουργείων, ως εξής :

  • Αποσυμπίεση καρπιαίου σωλήνα: 300 €.
  • Επέμβαση κύστης κόκκυγος: 300 €.
  • Καταρράκτης: 300 – 500 €.
  • Βουβωνοκοίλη: 500 €.
  • Σκωλικοειδεκτομή: 500 €.
  • Αμυγδαλεκτομή σε κακοήθες νεόπλασμα: 900 €.
  • Χολοκυστεκτομή: 500 – 1.200 € (ανάλογα, με την βαρύτητα).
  • Αρθροπλαστική ισχύου ή γόνατος: 1.200 – 1.600 € (ανάλογα, με την βαρύτητα).
  • Εξαιρετικά βαριές θωρακοχειρουργικές επεμβάσεις: 2.000 €.


Οι καρκινοπαθείς πληρώνουν και τις εξετάσεις τους….


Ο Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, όμως δεν σταματάει, στην νομιμοποίηση του ρεγάλου, που παρέχουν, νομίμως, από εδώ και πέρα, οι χειρουργούμενοι ασθενείς, στο ιατρικό δυναμικό των χειρουργείων, στα δημόσια νοσοκομεία. 

Αυτό είναι, μόνον, η αρχή του κακού.

Ο υπουργός “Υγείας”, ασκώντας την “ανώτατη μπακαλική”, ανακοίνωσε την πρόθεσή του, για την λήψη αυστηρών μέτρων, για τον περιορισμό της καθημερινής συνταγογράφησης των φαρμάκων, στους πάσχοντες, από διάφορα νοσήματα, ασθενείς, από τους  γιατρούς, χωρίς, επίσης, κανένα επιστημονικό κριτήριο, αλλά, για την επίτευξη της μείωσης της σχετικής δαπάνης της συμμετοχής του Δημοσίου και την ελάφρυνση του δημοσιονομικού κόστους.

Ας “απολαύσουμε”, το ρεσιτάλ κυνισμού του “serious killer” Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη, για το καυτό αυτό θέμα των φαρμάκων, που συνταγογραφούν οι ιατροί, στον πληθυσμό της χώρας μας, προχθες, Τρίτη 12/3/2024 :

«Οι δημοσιονομικές προκλήσεις είναι αυτές που συνοδεύουν τις καινοτόμες θεραπείες και η πρόκληση αυτή δεν αφορά μόνο τον προϋπολογισμό της Ελλάδος, αλλά θα είναι μεγαλύτερη πρόκληση για το σύνολο των συστημάτων δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε λοιπόν την πραγματικότητα, η οποία λέει ότι ο πληθυσμός γηράσκει, άρα η ανάγκη για θεραπεία είναι πιο μεγάλη. Οι νέες θεραπείες έρχονται με ταχύτητα αλλά συνοδεύονται από υψηλό κόστος και οι κρατικοί προϋπολογισμοί είναι πάντα μέσα σε συγκεκριμένα όρια. 

Εμάς, η δική μας ευθύνη είναι όταν κάποιος ασθενής πραγματικά χρειάζεται ένα φάρμακο για να του σώσουμε τη ζωή να είμαστε σε θέση να το παρέχουμε. Δεν θα μπορέσει η ελληνική πολιτεία να λύσει αυτό το γρίφο χωρίς την εργασία των γιατρών, είναι πολύ κρίσιμο να εξασφαλίσουμε την καλή υγεία των περισσοτέρων ανθρώπων και να τα καταφέρουμε και στο δημοσιονομικό πεδίο. 

Διότι εάν οι υπερβάσεις του προϋπολογισμού μας λόγω αλόγιστης χρήσης καινοτόμων φαρμάκων κατά βάση ξεπερνούν κατά πολύ ένα μέτρο, είναι πάρα πολύ λογικό οι μεγάλες εταιρίες να αποφεύγουν να δίνουν τέτοια φάρμακα στην Ελλάδα. Και άρα όταν κάποιος πράγματι χρειαστεί ένα τέτοιο φάρμακο, δεν θα μπορεί να το βρει. Και αυτό είναι αποτυχία δική μας, 100% δική μας. 

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πρέπει να θεσπίσουμε πολύ αυστηρούς κανόνες από εδώ και μπρος για το πως αυτά τα φάρμακα θα χορηγούνται και θα συνταγογραφούνται. Και ιδιαίτερα, διότι εδώ οι θεραπείες δεν κοστίζουν όπως το Relyvrio, 75.000 ευρώ αλλά κοστίζουν 700.000 ευρώ. Και άρα αν ακολουθήσουμε το ίδιο μοντέλο έχουμε χαιρετίσει όλοι μαζί, δεν θα έχουμε να πάρουμε ούτε ασπιρίνη. Άρα πρέπει να συνεννοηθούμε».


Εννοείται ότι όλα αυτά λειτουργούν, για δημοσιονομικούς λόγους, πρωτίστως, στους πάσχοντες από βαρύτατα νοσήματα, των οποίων η κρατική δαπάνη θεωρείται, από τον Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη, ως ακριβή, όπως και η κοινή καθημερινή συνταγογράφηση, στο ευρύ κοινό και αναγγείλει την λήψη αυστηρών μέτρων, για τον έλεγχο και την μείωση του δαπανηρού εύρους των συνταγογραφήσεων των φαρμάκων, προκειμένου αυτές να περιορισθούν, προς χάρη της ελάφρυνσης του δημοσιονομικού κόστους.

Κάπου εδώ και με όλα όσα έχει διαπράξει ο Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, στην γεμάτη κυνισμό πολιτική του καριέρα, έχει εισελθει, στον ηθικό κύκλο, που περιγράφει, παραστατικά, ο πατέρας της Ιστορίας Ηρόδοτος.




Από την Άτη (την απερισκεψία, που μπορεί να συνοδεύεται, από την σύγχυση των φρενών), περνάει, στην Ύβριγια να ακολουθήσει, εν συνεχεία, η, ανωτέρω, αναπαριστάμενη Νέμεσις (η δικαιική τιμωρία) και η Τίσις, (η τιμωρία, που εξελίσσεται, στην συντριβή, ή, στην καταστροφή του ατόμου, που διέπραξε την ύβρη).


Με λίγα λόγια : Wellcome to hell!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).