e-ΕΦΚΑ : Η, από 8-3-2024, αναφορά μου, εν αναμονή της απάντησης, στο 330329/7926/15-2-2024 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη και για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών και τα συναφή θέματα.

 



Καθώς έχουν περάσει 22 ημέρες, από το, υπ’ αριθμ. 330329/7926/15-2-2024 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο μένει αναπάντητο, έως τώρα και είναι το 4ο, στην σειρά, από την μακρινή, πλέον, 30/1/2023, που  ήταν το πρώτο έγγραφο, που απηύθυνε ο Συνήγορος του Πολίτη, στον e-ΕΦΚΑ, για το θέμα της χορήγησης, εις εμέ, των διοικητικών εγγράφων, που χρειάζομαι, για δικαστική κρίση και αρχική αίτησή μου, προς τον e-ΕΦΚΑ της, ακόμη πιο μακρινής 5ης Ιουλίου 2022, που έχει μείνει και αυτή αναπάντητη, από τον ασφαλιστικό οργανισμό, γι’ αυτό, άλλωστε και προσέφυγα, στον Συνήγορο του Πολίτη, απέστειλα χθες, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, νέα υπενθυμιστική αναφορά, που είναι η  3η στην σειρά, από τις 15/2/2024, προς την υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Διοικητή Αλέξανδρο Βαρβέρη και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, όπως και στον δικηγόρο μου Αναστάσιο Σγούρο, προκειμένου να πιεσθούν οι αρμόδιοι και κυρίως, ο Διοικητής του ασφαλιστικού οργανισμού, αλλά και η εποπτεύουσα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, να λάβουν τα μέτρα του και να δράσουν, προκειμένου να υπάρξει απάντηση του e-ΕΦΚΑ, εφ’ ολης της ύλης.

Η χθεσινή ηλεκτρονική αναφορά μου έχει, ως εξής :


«ΘΕΜΑ : Αναμονή απάντησής σας, στο 330329/7926/15-2-2024 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη και για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών και τα συναφή θέματα.


Κυρία υπουργέ, κύριε Διοικητά.

Δυστυχώς, βλέπω, με μεγάλη μου λύπη, ο e-ΕΦΚΑ να εξακολουθεί, έως σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, για τρίτη συνεχή εβδομάδα, να εξακολουθεί να μην δίνει σημεία ζωής και να μην απαντά, στο (τέταρτο, στην σειρά, με εκκίνηση το αρχικό έγγραφό, της 30/1/2023, που έμεινε, παντελώς, αναπάντητο κατά παράβαση κάθε διοικητικής δεοντολογίας, γεγονός, το οποίο αποτελεί το πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που ζητώ να διερευνηθεί και δύσκολα μπορεί να πείσει ότι δεν υφίσταται μια παραδιοικητική εγκληματική οργάνωση, εις βάρος των συμφερόντων μου και εις βάρος της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού, την οποία εγκληματική οργάνωση έχετε την υποχρέωση να εντοπίσετε και να εξαρθρώσετε, αποκαθιστώντας και την βλάβη της χρηματικής περιούσιας του  ασφαλιστικού οργανισμού, αλλά και την βλάβη, που εγώ υφίσταμαι, αφού μου στερείτε τα απαραίτητα στοιχεία, για την οργάνωση της υπεράσπισής μου, απέναντι στην μήνυση, που έχει υποβάλει, εις βάρος μου, η “εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα” υπάλληλος σας Αφροδίτη Νιφόρου, η οποία μένει ακαταδίωκτη και ατιμώρητη, εν όσω δεν μου έχετε γνωστοποιήσει, κάτι το διαφορετικό, επ’ αυτού του ζητήματος), έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, της 15/2/2024. 

Εννοείται ότι αυτό το παραλειψιακό γεγονός είναι απαράδεκτο την στιγμή, που μαζί την 14μηνη αλληλογραφία του Συνηγόρου του Πολίτη, εκκρεμεί και μια μακρά σειρά αιτημάτων, ερωτημάτων και καταγγελιών, που έχω υποβάλει και παραμένουν και αυτά αναπάντητα, περιμένοντας την απάντησή τους, μαζί με την, ουσιαστικώς, αναπάντητη αλληλογραφία του Συνηγόρου του Πολίτη, από την μακρά, πλέον, εποχή της 30/1/2023.

Έτσι, ο καιρός περνά, οι Υπηρεσίες σας χρονοτριβούν (κυριολεκτικά, κρατούν καθυστέρηση, ενεργούν, παραπειστικά και παρελκύουν τις διαδικασίες, επειδή, έτσι γουστάρουν τα φυσικά όργανα των Υπηρεσιών σας, που είναι αρμόδια να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις, απαντήσει και κυρίως, τα διοικητικά έγγραφα, που ζητώ και αυτό το πράττουν, ενσυνείδητως και παρελκυστικά, όπως συμβαίνει με τον ανεκδιήγητο Θανάση Αθανασίου γενικό διευθυντή επικουρικής  ασφάλισης και εφάπαξ παροχών, ο οποίος κοροϊδεύει, χωρίς καμμία ηθική αναστολή, τον Συνήγορο του Πολίτη και εμένα, επειδή, δυστυχώς του έχετε επιτρέψει να το πράττει, χωρίς χαλινό και εντελώς, ανεξέλεγκτος.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έχω να δηλώσω ότι, αναμένοντας την απάντησή σας - η οποία μπορεί, στην παρούσα φάση, να είναι και προκαταρκτική, εξηγώντας τους λόγους της απίστευτης αυτής καθυστέρησης, ως και το πιθανό χρονοδιάγραμμα, που, τυχόν, έχετε θέσει, για την κυρία και ουσιαστική απάντησή σας -, πρέπει να σας ξεκαθαρίσω ότι αυτή η απάντηση θα αξιολογηθεί και θα χρησιμοποιηθεί, για κάθε νόμιμη ενέργεια, στην οποία θα προβώ και εννοείται ότι αναμένω ότι η απάντηση αυτή θα μου γνωστοποιεί τις νόμιμες πειθαρχικές και ποινικές πράξεις, στις οποίες, ως βλαφθέν νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, έχετε υποχρέωση και θα πρέπει να προβείτε, ως και τα φυσικά πρόσωπα, εις βάρος των οποίων αυτές οι πράξεις σας θα στρέφονται, καθώς και οι κατηγορίες, που, τυχόν, τους απευθύνετε.

Αναμένω, λοιπόν, τις ενέργειές σας, τις οποίες πρέπει να μου γνωστοποιήσετε. Σας στέλνω και τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου, εάν ευαρεστηθείτε να μου παράσχετε οποιαδήποτε τηλεφωνική ενημέρωση, ή, για ό,τι πιθανώς, να με χρειασθείτε.

Και φυσικά, έχετε αργήσει πάρα πολύ και επίσης, πολύ - μα, πάρα πολύ -, πέραν του δέοντος.



Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος
Συνταξιούχος υπάλληλος e-ΕΦΚΑ
ΚΙΝΗΤΟ : 6948746076»



Αυτή είναι η χθεσινή 3η, στην σειρά, υπενθυμιστική ηλεκτρονική αναφορά μου, προς την υπουργό, τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού, που καθυστερεί, αδικαιολογήτως, να δώσει τις οφειλόμενες απαντήσεις και εξηγήσεις, για τις πράξεις του, αλλά και να χορηγήσει τα διοικητικά έγγραφα, που ζητώ.

Δεν θα το αποφύγει, όμως…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Κυριακή 10/3/2024, γνωστοποίησα, στους αποδέκτες, το ηλεκτρονικό δημοσίευμα της 8/3/2024, ως εξής :

Σας γνωρίζω και το ηλεκτρονικό δημοσίευμα, με τίτλο : "e-ΕΦΚΑ : Η, από 8-3-2024, αναφορά μου, εν αναμονή της απάντησης, στο 330329/7926/15-2-2024 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη και για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών και τα συναφή θέματα", της 9ης Μαρτίου 2024, που έχει αναρτηθεί, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/03/e-8-3-2024-330329792615-2-2024.html ».


Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00, τηλεφώνησα, στο γραφείο του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλεξάνδρου Βαρβέρη (τηλέφωνο : 2103666204) και ρώτησα την κυρία, που ανταποκρίθηκε, στην κλήση μου, αν υπάρχει κάτι νέο, για τις εκκρεμούσες απαντήσεις των Υπηρεσιών του ασφαλιστικού οργανισμού. Η κυρία απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα νέο και της ζήτησα να πει στον Διοικητή να πιέσει αυτός τις Υπηρεσίες, για να απαντήσουν, αφού, ήδη, πάμε, στους 14 μήνες, από το αρχικό (το πρώτο, από τα τέσσερα) έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, στις 30/1/2023 και της ζήτησα να τον ενημερώσει ότι, τουλάχιστον, περιμένω τηλεφωνική κλήση του ίδιου, ή κάποιου άλλου, τον οποίο ο Διοικητής θα εξουσιοδοτήσει, για να με ενημερώσει, προφορικά και συνοπτικά, περί του τί γίνεται και σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε, καθώς και για τις υπάρχουσες προοπτικές, στο μέλλον, ως προς την οριστική απάντηση του e-ΕΦΚΑ.

Η κυρία είπε ότι θα διαβιβάσει αυτά, που ζητώ, στον Διοικητή και εκεί ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία. Θεωρώ ότι η κυρία θα πράξει αυτό, που μου είπε.

Τώρα, όσον αφορά το τί πρόκειται να πράξει ο Διοικητής, αυτό είναι ένα άλλο θέμα…
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Τρίτη 12/3/2024 και ώρα 14:31, τηλεφώνησα και πάλι στο γραφείο του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και ρώτησα την κυρία, με την οποία είχα μιλήσει χθες, στο τηλέφωνο και την ρώτησα, αν διαβίβασε αυτά, που της είπα, στον Διοικητή. Μου απάντησε, καταφατικά και στην συνέχεια, ρωτησα, αν είπε κάτι ο Διοικητής, επ’ αυτών.

Μου απάντησε ότι δεν υπάρχει τίποτε το καινούργιο και ότι όταν υπάρξει, θα μου τηλεφωνήσουν εκείνοι.

Εδώ, σταμάτησε και αυτή η τηλεφωνική συνδιάλεξη.

Για να δούμε, λοιπόν, τί θα επακολουθήσει…


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).