Βλαντιμίρ Πούτιν : “Δεν θα προλάβουν να κλείσουν τα μάτια τους” - «Ειλικρινά, εάν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω, πραγματικά, ότι το NATO θα βρεθεί, σε πόλεμο, με την Ρωσία», λέει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin. Αποφάσισαν, πραγματικά, τα “κοτόπουλα” της Ουάσινγκτων να κάνουν πόλεμο, με την Ρωσία; Όχι, βέβαια. Απλώς, κάνουν τα “κοκοράκια”, αλλά η μπογιά τους πέρασε, πια. Η Ουκρανία θα πέσει και η Ουάσινγκτων και η Δύση πρόκειται να είναι απλοί και ανήμποροι θεατές.

  




Μετά τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, ο οποίος, την Πέμπτη (29/2/2024), επιβεβαίωσε ότι τα όσα έλεγε περί αποστολής στρατού, στην Ουκρανία, τα εννοούσε, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δήλωσε, σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων,ότι «Ειλικρινά, εάν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά ότι το ΝΑΤΟ θα βρεθεί, σε πόλεμο, με την Ρωσία».

Η απάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στους κακομαθημένους της Ουάσινγκτων και τον ανόητο του Παρισιού, που ενώ είναι “κοτόπουλα”, παριστάνουν τα κοκόρια, ήταν ψυχρή, ωμή και πραγματική.

«Δεν θα προλάβουν να κλείσουν τα μάτια τους», είπε χωρίς δεύτερη κουβέντα και αδίστακτα, ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Τότε, γιατί λέγονται όλα αυτά, από την πλευρά των Δυτικών, την στιγμή, που ο Πούτιν έχει φθάσει, στο σημείο να θεωρεί τον πόλεμο, στην Ουκρανία, ως εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας, θεωρώντας ότι η τυχούσα αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων, στα θέατρα του πολέμου, θα αντιμετωπιστεί, ως εισβολή, λέγοντας ότι όποιος την πραγματοποιήσει θα αντιμετωπίσει σκληρότερες συνέπειες από τους εισβολείς, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αφού η Ρωσία διαθέτει όπλα, με τα οποία θα κτυπήσει στόχους, σε μακρινά εχθρικά εδάφη και φυσικά, η Δύση θα υποστεί πυρηνικό πόλεμο;

Οι Δυτικοί (όχι όλοι, αλλά αυτό, από μόνο του, δεν λέει τίποτε, διότι αυτά που λένε ότι αρνούνται να πράξουν, τώρα, στο μέλλον, θα αλλάξουν γνώμη, εάν πιεσθούν, από την Ουάσινγκτων) και κυρίως, η Ουάσινγκτων, αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται και επίκειται η Ουκρανία να καταρρεύσει και να απορροφηθεί, από την Ρωσία, είτε, με την ενσωμάτωσή της, στην ρωσική επικράτεια, είτε, με την παραμονή ενός πετσοκομμένου και συρρικνωμένου οιονεί ουκρανικού κράτους, το οποίο θα ανήκει, στην ρωσική σφαίρα επιρροής, ως δορυφόρος της Μόσχας. 

Βέβαια, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας, για την επέλευση της ουκρανικής κατάρρευσης, αλλά αυτή είναι, πλέον δρομολογημένη, καθώς, πλέον, στην Ανατολική Ουκρανία, έχουν τελειώσει τα οχυρά, που είχαν δημιουργηθεί, από το 2014 και μετά, ενώ, πέραν από τις ελλείψεις, σε πολεμοφόδια και οπλικά συστήματα, υπάρχει ζωτικό πρόβλημα έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, στον ουκρανικό στρατό.

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο, έχει αρχίσει αυτή η ρητορική του Παρισιού της Ουάσινγκτων, για την αποστολή στρατού χωρών του ΝΑΤΟ, στην Ουκρανία και για πόλεμο, με την Ρωσία.

Υπάρχει και ένας άλλος - δευτερεύων, αλλά, καθόλου, ασήμαντος - λόγος και αυτός οφείλεται, στον Βλαντιμίρ Πούτιν και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της ρωσικής ηγεσίας, όπως έχω γράψει πολλές φορές.

Οι Δυτικοί μιλούν και πράττουν, όσα πράττουν, με την μαζική αποστολή όπλων, πολεμοφοδίων και οπλικών συστημάτων, στην Ουκρανία, επειδή η Μόσχα τους το επέτρεψε, χωρίς καμμία δυναμική έμπρακτη αντίδραση, σε αυτές τις ενέργειες. Έτσι, οι Δυτικοί βρίσκουν έδαφος και κάνουν αυτά, που κάνουν.

Εάν είχαν υπάρξει, από την αρχή του πολέμου, μαζικά ρωσικά κτυπήματα, στα εδάφη των γειτονικών - αλλά και των απομεμακρυσμένων - χωρών της Δύσης, όπου συγκεντρώνεται, μεταφέρεται και αποστέλλεται η στρατιωτική βοήθεια, στην Ουκρανία, οι Δυτικοί θα είχαν συμμαζευτεί, πολύ γρήγορα και ο ουκρανικός πόλεμος επρόκειτο να είχε τελειώσει, προ πολλού, χωρίς τους, τουλάχιστον, 600.000 νεκρούς και τραυματίες, που, έως τώρα, υπολογίζεται ότι έχουν φθάσει οι, εκατέρωθεν, απώλειες.

Τώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να αλλάζει τροπάριο· αν και αυτό πρέπει να φανεί και στην πράξη. Είπε, λοιπόν, ότι οι Δυτικοί "πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουμε κι εμείς όπλα, που μπορούν να πλήξουν στόχους, στο έδαφός τους. Όλα αυτά ενέχουν πραγματικά τον κίνδυνο μιας σύγκρουσης, με χρήση πυρηνικών όπλων και καταστροφής του πολιτισμού. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;" 





Ο Ρώσος πρόεδρος έχει προειδοποιήσει πολλές φορές, στο παρελθόν, για τους κινδύνους μιας άμεσης σύγκρουσης, μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, αλλά, τώρα, προχώρησε ένα βήμα, παραπέρα, υπενθυμίζοντας, στους πολιτικούς των δυτικών χωρών, την μοίρα του Adolf Hitler της ναζιστικής Γερμανίας και του αυτοκράτορα της Γαλλίας Ναπολέοντα Βοναπάρτη, που απέτυχαν να εισβάλλουν στην Ρωσία, στο παρελθόν. "Και σήμερα οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο τραγικές. Νομίζουν ότι ο πόλεμος είναι καρτούν", ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και όσα λέει αναφέρονται στο, παραπάνω, χθεσινό βίντεο.

Η αλήθεια είναι ότι οι Δυτικοί το ξέρουν, αλλά θα το καταλάβουν, καλύτερα, όταν δουν συγκεκριμένες πράξεις, πολύ πιο οδυνηρές, για αυτούς, από το σοκ, που υπέστη ο Emmanuel Macron, όταν έμαθε, στις 16/1/2024, ότι ρωσικός πύραυλος, στοχευμένα, εξολόθρευσε τουλάχιστον 60 Γάλλους “μισθοφόρους”, καλά εκπαιδευμένους ειδικούς, που εργάζονταν, σε οπλικά συστήματα, που ήσαν πολύπλοκα, για τους μέσους στρατεύσιμους και οι οποίοι αξιωματικοί (και άλλο στρατιωτικό προσωπικό), σκοτώθηκαν, σε “ξενοδοχείο”, ενώ συντόνιζαν και καθοδηγούσαν την ουκρανική άμυνα, στην περιοχή.

Για αυτόν τον λόγο ωρύεται ο Emmanuel Macron, όπως και για έναν άλλον, πολύ πιο σημαντικό λόγο. Θέλει να εκδικηθεί, για την απώλεια των αφρικανικών νεοαποικιών του, ιδιαίτερα του Νίγηρα, που θέτει σε κίνδυνο την εκμετάλλευσή του ουρανίου και άλλων σημαντικών πόρων. 

Το ουράνιο είναι πολύ σημαντικό, για την Γαλλία, που εξακολουθεί να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης - 56, συνολικά - πυρηνικών σταθμών, στον κόσμο  και το να πληρώνει το κανονικό κόστος, για το αφρικανικό ουράνιο, είναι ασύμφορο, για το Παρίσι, που κρατούσε χώρες, όπως ο Νίγηρας, το Μάλι και η Μπουρκίνα Φάσο, σε μια νεοαποικιακή δέσμευση, για περισσότερο από μισό αιώνα, αφού τους παραχώρησε, επίσημα, την «ανεξαρτησία». Έτσι, τώρα, που ο ρωσικός στρατός και ιδιαίτερα, η «Wagner» τερμάτισαν αυτά τα νεοαποικιακό καθεστώτα, η Γαλλία αναγκάστηκε να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις, καθώς, πάνω από το 70% των ενεργειακών αναγκών της καλύπτεται, από πυρηνικούς σταθμούς.  


Άλλωστε, ήδη, το ΝΑΤΟ επεμβαίνει, στον ουκρανικό πόλεμο και οι Δυτικοί αυτό, ακριβώς, κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια και αυτή η επέμβαση δεν έχει πάει καλά, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, με την πτώση της Αντβέγιεφκα, αφού τα καλύτερα όπλα και ο εξοπλισμός του ΝΑΤΟ έχουν εξαλειφθεί, από τον ρωσικό εκστρατευτικό σώμα, μέσα σε λίγες ημέρες. 

Και ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις ηττώνται, στο πεδίο των μαχών, δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα τα κατάφερναν καλύτερα. 

Αρκετές δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν ήδη αναπτύξει στρατεύματα «μαύρων» επιχειρήσεων, μεταμφιεσμένων, σε εθελοντές, ή μισθοφόρους. Έτσι,
 ο ρωσικός στρατός αιχμαλώτισε Γερμανούς και Πολωνούς (όπως και πολλούς άλλους) στρατιωτικούς, που είχαν αναπτυχθεί για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, που περιλαμβάνουν τεθωρακισμένα προερχόμενα από το ΝΑΤΟ. 

Οι ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ πολεμούν, ήδη, στην Ουκρανία, αλλά οι νατοϊκοί απλώς δεν το αναγνωρίζουν, επισήμως, όπως έχει δηλώσει, στους «Financial Times» ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Ωστόσο, οι πληροφορίες για δυτικούς πράκτορες στην Ουκρανία δεν είναι νέες. Από τον Ιούνιο του 2022, αμέσως μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, οι «New York Times» αποκάλυψαν ότι υπήρχε ισχυρή παρουσία της CIA, στην Ουκρανία. «Ακόμη και όταν η κυβέρνηση Biden έχει δηλώσει ότι δεν θα αναπτύξει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, κάποιο προσωπικό της CIA συνέχισε να επιχειρεί κρυφά στη χώρα», ανέφερε η εφημερίδα.  

Τον Οκτώβριο του 2022, το «Intercept» ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει πολύ μεγαλύτερη παρουσία τόσο του προσωπικού και πόρων της CIA όσο και των αμερικανικών ειδικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία» από ό,τι ήταν γνωστό στο παρελθόν. Οι μυστικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ εντός της Ουκρανίας διεξάγονται βάσει μυστικής προεδρικής εντολής», ανέφερε το μέσο ενημέρωσης, επικαλούμενο, πρώην και νυν, Αμερικανούς αξιωματούχους.

Επιπλέον, το δυτικό στρατιωτικό προσωπικό χειρίζεται άλλα πιο σύνθετα μέσα, όπως το σύστημα SAM «Patriot» και άλλες αντιαεροπορικές άμυνες, στις οποίες οι Ουκρανοί δεν είχαν εκπαιδευθεί. 

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα οπλικά συστήματα, όπως το πολλαπλό σύστημα πυραύλων εκτόξευσης M270 MLRS και η τροχήλατη εκδοχή του, το HIMARS. 

Αυτό και μόνο καθιστά το προσωπικό του ΝΑΤΟ πρωταρχικό στόχο για τον ρωσικό στρατό.

Αυτό, που μένει, λοιπόν, είναι το να παρακολουθήσουμε μια βασανιστική χρονική επιμήκυνση της φθίνουσας ουκρανικής αντίστασης, που κάποια στιγμή, όχι πολύ μακριά από σήμερα, θα καταρρεύσει, απότομα, με αποτέλεσμα την πλήρη κυριαρχία των ρωσικών στρατευμάτων, στον ουκρανικό εδαφικό χώρο. 

Και σε αυτήν την εξέλιξη, η Ουάσινγκτων, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και γενικότερα, η Δύση θα παραμείνουν απλοί και ανήμποροι θεατές. 

Το πόσον χρόνο θα πάρει, για να συμβεί αυτό, κανείς δεν μπορεί να το πει, με σιγουριά. 

Αλλά αυτό είναι, που πρόκειται συμβεί…

´

Σχόλια

Ο χρήστης GEORGE είπε…
Οι απειλές Μακρόν για στρατιωτική επέμβαση είναι γραφικές.

Διότι ο γαλλικός στρατός δεν έχει ούτε την ισχύ πυρός ούτε και τα logistics να επιχειρήσει κατά της Ρωσίας.

Με το ζόρι οι Γάλλοι έχουν 40-50 tanks και πολύ μικρό πυροβολικό. Το απόθεμα πυρομαχικών τους φτάνει για μερικές ημέρες..

Ο εξοπλισμός τους είναι κυρίως ελαφρά οχήματα σχεδιασμένα για επιχειρήσεις στο Sahel. Όχι για να κοντραρουν στρατό επιπέδου Ρωσίας.

Ένω δεν θα έχουν και αντιαεροπορική κάλυψη, που έτσι και αλλιώς τα δυτικά συστήματα αεράμυνας είναι πολύ παρωχημένα και αναποτελεσματικα σε σχέση με τα Ρωσικά συστήματα..

Ναυτικό δεν μπορούν μεταφέρουν στη μαύρη θάλασσα.

Ενώ η γαλλική αεροπορία θα πρέπει να μεταφερθεί σε γειτονικές της Ουκρανίας χώρες όπου θα γίνει στόχος των ρωσικών όπλων (αεροπορία, βαλλιστικοί πύραυλοι και αεράμυνα).

Βέβαια δεν είναι μόνο η Γαλλία ετσι.Αλλά και η Γερμανία και Αγγλία είναι σε κακη κατάσταση.

Έχουν και υποστελέχωση αλλά και προβλήματα σε συντήρηση και ανταλλακτικά. Ενώ έχουν πολύ μικρό αριθμό tank & πυροβολικού, πυρομαχικών κλπ. Ελάχιστα από τα αεροσκάφη τους μπορούν να τα έχουν σε λειτουργία.

Οπότε με τι ακριβώς θα επιχειρήσουν στην Ουκρανία?
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σε αυτούς (Μακρόν, Σολτς, Τουσκ και λοιπούς Ευρωπαίους) ουδείς, στην Μόσχα, δίνει την παραμικρή σημασία. Είναι αμελητέοι.

Στον Biden, ναι, οι Ρώσοι δίνουν σημασία. Όμως, κατά την γνώμη μου, του δίνουν μεγαλύτερη σημασία από όση έχει.

Προφανώς, η αμερικανική κυβέρνηση και κυρίως, το αμερικανικό «βαθύ κράτος» έχουν σημασία και δεν μπορούν να αγνοηθούν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι δυνατότητες, που έχουν, υπερεκτιμώνται, κατά πολύ, από την Μόσχα. Και αυτό είναι ένα καθοριστικό σφάλμα, που αποτελεί την αιτία της αιματηρότατης χρονοτριβής και παράτασης του ουκρανικού πολέμου.

Δυστυχώς…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).