22/3/2024 Η εκτέλεση, τουλάχιστον, 140 ανθρώπων, κατά την διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης των μισθοφόρων, που χρηματοδοτήθηκαν, από το ουκρανικό καθεστώς, στο “Crocus City Hall” του Κρασνογκόρσκ, δείχνει ότι η ФСБ έχει πολλά κενά εσωτερικής ασφαλείας.

 

ФСБ : Καλή η σημαία. Αλλά αυτή δεν αρκεί…



Από τα πρώτα στοιχεία, που έχουν συλλεχθεί, καθίσταται σαφές ότι η προχθεσινή (Παρασκευή 22/3/2024) πολύνεκρη στρατιωτική επιχείρηση των μισθοφόρων - ισλαμιστών και άλλων· αυτό έχει δευτερεύουσα σημασία -, στο Crocus City Hall του Κρασνογκόρσκ, έξω από την Μόσχα, έχει καθοδηγηθεί και χρηματοδοτηθεί, από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ФСБ οι ύποπτοι της επίθεσης που διαπράχθηκε, σε αίθουσα συναυλιών, κοντά στη Μόσχα, είχαν επαφές, στην Ουκρανία και σχεδίαζαν να διαφύγουν εκεί.

"Μετά την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σκόπευαν να περάσουν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας και είχαν σχετικές επαφές στην ουκρανική πλευρά».

Η ФСБ ανέφερε ότι, συνολικά, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, κοντά στα σύνορα, με την Ουκρανία, στην περιοχή Μπριάνσκ. Η προσέθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο TACC, ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά.

Επίσης, η Υπηρεσία Ομοσπονδιακής Ασφαλείας της Ρωσίας ФСБ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 11 άτομα, μεταξύ αυτών, 4 άνδρες, που διέπραξαν την επίθεση. 

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι άνδρες διέφυγαν, από το σημείο της επίθεσης, με ένα λευκό όχημα και ότι συνελήφθησαν, στην περιοχή Μπριάνσκ, σε απόσταση 340 χιλιομέτρων, από την Μόσχα.

Ορισμένοι, από τους συλληφθέντες, εμφανίζονται να ανακρίνονται, στην άκρη του δρόμου, σε video, που έδωσαν, στην δημοσιότητα, ρωσικά ΜΜΕ, στο δίκτυο Telegram, με στενή σχέση, με το Κρεμλίνο.

"Πυροβόλησα ανθρώπους", λέει, πεσμένος, μπρούμυτα, ένας από τους συλληφθέντες, μιλώντας ρωσικά, με τα χέρια δεμένα και τα μαλλιά του να τα τραβάει ένας αυτούς, που τον συνέλαβαν, βάζοντας, στον συλληφθέντα, μια μαύρη μπότα, κάτω από το πηγούνι του. Είπε ότι γεννήθηκε, στις 17 Σεπτεμβρίου του 1998 και ότι το όνομά του είναι Σαμσούντιν Φαρίντουν.

Όταν τον ρωτάνε γιατί, εκείνος απαντάει : "Για τα χρήματα". Λέει ότι του υποσχέθηκαν μισό εκατομμύριο ρούβλια (γύρω, στα 5.000 $). Ο συλληφθείς ερωτάται, εάν ήταν, στην Τουρκία, στις 4 Μαρτίου και εκείνος απαντάει, καταφατικά. Ανέφερε ότι τους είπαν, που θα εύρισκαν καταστήματα, με όπλα και αγόρασε τα όπλα, από εκεί.




Ένας από τους συλληφθέντες, εμφανίζεται να μιλάει, με την βοήθεια διερμηνέα από το Τατζικιστάν, ενώ, ο, παραπάνω, εικονιζόμενος εμφανίζεται να μεταφέρεται, από ένα δάσος, με το πρόσωπό του καλυμμένο με αίμα, απο τραύμα, στο αυτί, το οποίο του το έκοψαν (οι Ρώσοι απαντούν, στις ωμότητες, με ωμότητα). Κατά την διάρκεια της ανάκρισης, απάντησε ότι ονομάζεται Ρατζάμπ Αλιζάντεχ, ενώ δυσκολεύτηκε να δώσει την ημερομηνία της γέννησής του, στα ρώσικα.

Την ευθύνη, για αυτήν την επίθεση των ισλαμιστών (και άλλων) μισθοφόρων, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν, ενώ το ουκρανικό καθεστώς, που χρηματοδότησε, οργάνωσε και υποστήριξε, σε επιχειρησιακό επίπεδο, την στρατιωτική αυτή επιχείρηση δολιοφθοράς, στα μετόπισθεν του εχθρού, κάνει, τώρα, ότι δεν γνωρίζει τίποτε και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη. 

«Όσοι βρίσκονται, πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, στην Μόσχα, θα τιμωρηθούν, όποια εθνικότητα και να έχουν», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό.




Οι Ρώσοι έδωσαν αυτές τις δυο φωτογραφίες. Η πρώτη δείχνει τον συλληφθέντα, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της προχθεσινής στρατιωτικής δολιοφθοράς. Στην δεύτερη, υποτίθεται ότι ο ίδιος άνθρωπος (στον πρόχειρο κόκκινο κύκλο) συμμετείχε, σε μάχιμη μονάδα, στο μέτωπο του πολέμου…



Στα λόγια του, ο Ρώσος πρόεδρος ήταν μετρημένος και προσεκτικός. Όπως είπε : «Και οι τέσσερις άμεσοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, όλοι όσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανθρώπους, βρέθηκαν και συνελήφθησαν. Προσπάθησαν να κρυφτούν και κινήθηκαν, προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τους ετοιμάστηκε παράθυρο υποδοχής, από την ουκρανική πλευρά, για να περάσουν τα κρατικά σύνορα. Οι οργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης ετοίμαζαν μια επιδεικτική εκτέλεση και μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει όλους όσους προετοίμασαν την τρομοκρατική επίθεση».

Λίγες ώρες, μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έδωσε την πρώτη γενική εικόνα που έχει η ρωσική ηγεσία, για τα προχθεσινά γεγονότα και υπήρξε σαφέστατη :

«Το κύριο θέμα είναι ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν ξεχνούν πώς οι πληροφορίες και το πολιτικό τους περιβάλλον συνέδεσαν τους τρομοκράτες που σκότωσαν ανθρώπους στο City Hall, με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Τώρα ξέρουμε σε ποιά χώρα σχεδίαζαν αυτοί οι στυγνοί εγκληματίες να κρυφτούν : στην Ουκρανία. Είναι η ίδια η χώρα, που, με την βοήθεια των δυτικών φιλελεύθερων καθεστώτων, έχει μετατραπεί, σε κέντρο εξάπλωσης της τρομοκρατίας, στην Ευρώπη, τα τελευταία δέκα χρόνια».



Σημερινό “μενού Κρόκους Σίτι”, σε μπαρ του Κιέβου…



Όπως φαίνεται, η ρωσική ηγεσία γνωρίζει, πολύ καλά, ότι το ουκρανικό καθεστώς  εμπλέκεται, ως χορηγός, οργανωτής και υποστηρικτής αυτής της αιματηρής στρατιωτικής επιχείρησης και η ουκρανική ηγεσία πρόκειται να υποστεί τις συνέπειες, σε προσωπικό επίπεδο, για κάθε μέλος της.

Αυτό, που απασχολεί την ρωσική ηγεσία, είναι το διαπιστώσει το εάν οι Αμερικανοί και οι Δυτικοί εμπλέκονται, με οποιονδήποτε τρόπο, σε αυτή την καλοστημένη επίθεση (εξαιρουμένου του σταδίου της διαφυγής των άμεσων φυσικών αυτουργών της), καθώς και σε ποιά έκταση μπορεί να έχει φθάσει αυτή η εμπλοκή. Ανάλογα, με τα συμπεράσματα, που θα προκύψουν, θα υπάρξει και η απάντηση της Μόσχας, η οποία θα είναι οδυνηρή.

Το πρόβλημα, όμως, που αναδεικνύει αυτή η στρατιωτική επιχείρηση, είναι τα μεγάλα κενά, στην εσωτερική ασφάλεια της Ρωσίας, που εμφανίζει η ФСБ, η οποία, κυριολεκτικά, απέτυχε να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας της, από αυτήν την στρατιωτική επιχείρηση, στα μετόπισθεν του ουκρανικού πολέμου.

Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα…

ADVERTISEMENT

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).