Από την Ακρόπολη του 1879, στην πλατεία Ομονοίας (1900-1908), στα 6 βίντεο της παλαιάς Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης, από το 1910 και μετά, στην έπαυλη του Άγγελου Σικελιανού (1912-1916), στην Καλλιθέα του 1917, στην Αθήνα του 1929, στον Ferenc Puskás και τον Alfredo di Stefano, το 1960 και μετέπειτα : Η μεταμόρφωση της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου της Αττικής, μέσα από το φωτογραφικό υλικό του 19ου και του 20ου αιώνα (79).

 


1879. Άποψη της Ακρόπολης.

Η Ακρόπολη, από τον λόφο του Αστεροσκοπείου, με φόντο το βουνό Υμηττός.


1900 (αρχές δεκαετίας). Ιππήλατα τραμ, στην Ομόνοια.




1908. Πλατεία Ομόνοιας.

Η πλατεία γεμάτη, από φοίνικες και γύρω της, στημένοι πάγκοι μικροπωλητών. Απέναντι, είναι η οδός Αγίου Κωνσταντίνου,
αριστερά, το φαρμακείο του Μπακάκου, δεξιά, το, τότε, ξενοδοχείο “Ελλάς”, αργότερα, στο ίδιο κτήριο στεγάστηκε το ξενοδοχείο "Πάνθεον", και πιο δεξιά, το θέατρο "Κοτοπούλη''.








1910 και μετέπειτα. Θεσσαλονίκη. Η παλαιά Άνω Πόλη.







1912-1916 (κτίσμα). Η έπαυλη του Αγγέλου Σικελιανού και της συζύγου του Εύας Πάλμερ, στο Ξυλοκάστρο Κορινθίας.



1917. Καλλιθέα. Λεωφόρος Θησέως.

Όταν η λεωφόρος Θησέως (Ελευθερίου Βενιζέλου) ήταν χωματόδρομος, με χωράφια, με ράγες του τραμ, κάρα και άμαξες.



1921. Η λίμνη Λυσιμαχία και στο βάθος η Τριχωνίδα, στα Κλεισορέματα Αγρινίου.



1929. Άποψη της Αθήνας από το Λυκαβηττό.

Φαίνεται, καθαρά, όλη η θέα, μέχρι την θάλασσα, το Μεγάρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, κυρίαρχο, τότε, στο κέντρο της πόλης. Αυτό είναι, μόνο, το πρώτο τμήμα, αυτό, προς την Σταδίου, που πλησιάζει να ολοκληρωθεί. Θα χρειαστούν λίγο, παραπάνω, από δέκα χρόνια, για να πάρει την μορφή, που ξέρουμε, σήμερα, καταλαμβάνοντας ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο. Εδώ, βλέπουμε την, πίσω, όψη της πτέρυγας, προς το εσωτερικό αίθριο.
Στην Ακρόπολη, είναι, σε εξέλιξη (1923-1930), η αναστήλωση του κεντρικού τμήματος της βόρειας κιονοστοιχίας του Παρθενώνα, που είχε καταρρεύσει, από την βόμβα του Μοροζίνι.



1936. Κάπου, στην Ελλάδα…








18/5/1960. Γλασκώβη. Ο Alfredo di Stefano και ο Ferenc Puskás.

Μόλις έχουν συντρίψει, με την Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, την Άιντραχτ Φραγκφούρτης, με 7-3! 
Ήταν το 5ο κύπελλο, που κατέκτησαν...




1960 (αρχές δεκαετίας). Βαγγέλης Πανάκης και Κώστας Πολυχρονίου.




1962 Παναθηναϊκός. Θεοφάνης, Καμάρας, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ, Παναγιωτίδης, Τουμπέλης, Λινοξυλάκης, Βουτσαράς, Πιτυχούτης, Τζουνάκος, Ανδρέου.





1960 (δεκαετία). Καστοριά.





1971 Αθήνα. Έλενα Ναθαναήλ και Ομάρ Σαρίφ.




1971-1973. Ρομαίν Αργυρούδης
.




1980 Lech Wałęsa. Πρόεδρος του πρώτου ανεξάρτητου συνδικάτου, στην κομμουνιστική Πολωνία, που ιδρύθηκε, στις 31/8/1980. 

Υπήρξε και πρόεδρος του μετακομμουνιστικού πολωνικού κράτους την πενταετία 1990 - 1995.



1972. Ηρώδειο. Ο 23χρονος Δάνης Κατρανίδης, στις «Φοίνισσες».





1980. Ο Δάνης Κατρανίδης και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην φωτογράφιση, για την θεατρική παράσταση «Εύθυμη χήρα», στο θέατρο «Αλίκη».

Τότε, ήσαν και εραστές.




1992-1993. Θέατρο «Αλίκη». Χρήστος Αρζόγλου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Άντζελα Γκερέκου, Δάνης Κατρανίδης.

Στα καμαρίνια της παράστασης «Μις Πέπσι».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Η σκοτεινή πλευρά της Οκτωβριανής εξέγερσης του 1917, στην Ρωσία : Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς “Λένιν”, ο “Alexander Parvus”, ο Kaiser Wilhelm II’ και οι επωφελείς συμβιβασμοί, καθώς και οι, αμείλικτα, ωμές συνεργασίες, που απέδωσαν, μονόπλευρα, καρπούς, υπέρ του ψυχρού και ψύχραιμου ρεαλιστή ηγέτη των Μπολσεβίκων. (Και τους τα πήρε - των Γερμανών - και έκανε την δουλειά του και την πάτησαν)…