Quo vadit Graeciae? Πού (πρέπει και χρειάζεται να) πάει η Ελλάδα; Απλούστατα : Η ΕΛΛΑΔΑ (πρέπει να) ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Διότι, τώρα, και εδώ και δεκαετίες, ΔΕΝ ανήκει, στους Έλληνες.

 


Προς τα πού πρέπει να βαδίσει η χώρα μας; 

(QUO VADIT GRAECIAE?) 

Σε αυτό το πρωταρχικό ερώτημα προσπαθώ να δώσω απαντήσεις, σαφείς και λεπτομερείς, στο αρχικό βίντεο, που παρουσιάζω, στην παρούσα δημοσίευση και το οποίο καθίσταται απαραίτητο να παρακολουθήσουν οι αναγνώστες, για να έχουν μια πλήρη εικόνα, γύρω από αυτό το θεμελειώδες ερώτημα. Και φυσικά, προτρέπω το αναγνωστικό κοινό να κάνει τον κόπο να δει το περιεχόμενο του βίντεο αυτού, όσο και αν είναι, εκ των πραγμάτων, μεγάλο, ως προς την χρονική του έκταση, διότι το θέμα, που. σήμερα, διαπραγματεύομαι, με διεξοδικό τρόπο, χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο, για την ανάπτυξη των παρουσιαζόμενων προτάσεων και των συναφών επιχειρημάτων.



Με σαφέστατο το γεγονός ότι η ένταξη της Ελλάδας, στην ΕΟΚ, την 1/1/1981, έβλαψε την αναπτυξιακή διαδικασία της οικονομίας της χώρας μας, κατά την μακροχρόνια χρονική περίοδο 1970 - 2008 (δηλαδή, πριν προκύψει η ελληνική κρατική χρεωκοπία και η βαρύτατη και μακροχρόνια οικονομική κρίση, από τον Απρίλιο του 2010, μέχρι σήμερα και μέχρι το απώτατο μέλλον, του οποίου η διάρκεια δεν είναι ορατή), όπως καταγράφει, ο, παραπάνω, πίνακας, τον οποίο πολλές φορές έχω παρουσιάσει, αλλά παραμένει άγνωστος, στην ευρύτατη ελληνική κοινή γνώμη, επειδή ο καθεστωτικός πολιτικός κόσμος και η ολιγαρχία της χώρας μας, θέλουν και φροντίζουν, επισταμένως, να μην λαμβάνει γνώση η ελληνική κοινωνία των πραγματικών δεδομένων και την οποία, συστηματικά και επίμονα, παραπληροφορούν, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να δούμε, ως κοινωνία, επειγόντως, το τί πρέπει να πράξουμε, για να αντιστρέψουμε την αρνητική διαδικασία, στην οποία εισήλθε η χώρα μας. 



Αυτή η αναζήτηση είναι, απείρως, αναγκαία, εν όψει της ολέθριας ένταξης της ελληνικής οικονομίας, στην ευρωζώνη, την 1/1/2002, μια ένταξη, που κατέστρεψε, με την κατάργηση του εθνικού νομίσματος (της δραχμής), από το ευρώ, ό,τι ότι είχε απομείνει, από την παραγωγική βάση της χώρας μας, μετά την κάκιστη ένταξη της Ελλάδας, την 1/1/1981, στην ΕΟΚ. 


Αυτή η ολέθρια κατάσταση, μετά την ένταξη της ελληνικής οικονομίας, στην ευρωζώνη, έτσι όπως απεικονίζεται  και στον πρώτο, αλλά και πολύ περισσότερο, στους δυο, παραπάνω, πίνακες, είναι κατεπείγον να τερματισθεί και να αναστραφεί, με την επάνοδο της ελληνικής οικονομίες, σε ταχύρρυθμους αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, απαραίτητο είναι η Ελλάδα να ανακτήσει την κυριαρχία της, με την έξοδο, από την ευρωζώνη και την επάνοδο, στο εθνικό νόμισμα της χώρας, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η ελληνική νομισματική κυριαρχία, γεγονός το οποίο, απλά, σημαίνει ότι η χώρα, με αυτό τον τρόπο, θα αποκτήσει και πάλι, το δικό της πορτοφόλι, το οποίο και θα διαχειρίζεται, αφού είναι σαφές, πλέον, ότι, με το ευρώ, η Ελλάδα έπαυσε να διαθέτει δικό της πορτοφόλι, αφού το ευρώ δεν είναι ελληνικό νόμισμα, διότι δεν εκδίδεται και δεν ελέγχεται, από τις ελληνικές κρατικές αρχές, αλλά από την ΕΚΤ.

Αυτή η αναγκαιότητα της αποκατάστασης της ελληνικής νομισματικής κυριαρχίας είναι, πιθανότατα, αναγκαίο να οδηγήσει, σε μια δεύτερη φάση, στην έξοδο της Ελλάδα από την “Ευρωπαϊκή Ένωση”, η οποία είναι σαφές, από τους, παραπάνω, πίνακες και κυρίως, τον πρώτο, ότι έβλαψε, αποφασιστικά, την ελληνική οικονομία και διέβρωσε, μακροχρόνια, την παραγωγική βάση της χώρας μας.. 

Ως εκ τούτου, η χώρα, μετά από διαπραγματεύσεις, είναι σαφές ότι θα πρέπει να δει και την αποχώρησή της, από την “Ευρωπαϊκή Ένωση”. 

Όλα αυτά αναπτύσσονται, αρκετά καλά, διεξοδικά μπορώ να πω, στο αρχικό βίντεο της παρούσας δημοσίευσης και φυσικά, επαναλαμβάνω ότι αυτό το βίντεο είναι απαραίτητο το αναγνωστικό κοινό να το παρακολουθήσει και να εξετάσει όλη την επιχειρηματολογία, την οποία αναπτύσσω, λεπτομερώς. 

Εν τέλει, η Ελλάδα πρέπει να παύσει να ανήκει, στους δανειστές της και φυσικά, στην Δύση, ή, στην Ανατολή, ή οπουδήποτε αλλού. Πρέπει να επανακτήσει την εθνική τους κυριαρχία. Και αυτό, πολύ απλά, σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να ανήκει, στους Έλληνες, διότι, εδώ και πολλές δεκαετίες, η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες και αυτό είναι σαφές, είναι πασιφανές και απολύτως κατανοητό. 

Το πως θα επιτευχθεί αυτό, επίσης, το περιγράφω, στο αρχικό βίντεο, το οποίο είναι περίπου ωριαίο.  Τόσο, περίπου, διαρκεί, αλλά όσο και αν φαίνεται αυτό, ως κοπιαστικό, είναι χρήσιμο να διατεθεί ο απαραίτητος χρόνος, εαπό τους αναγνώστες, για να παρακολουθήσουν την προτεινόμενη και αναγκαία διαδικασία της αποκατάστασης της απολεσθείσας εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας και του λαού της, δηλαδή της ελληνικής κοινωνίας, στο σύνολό της. 

Δεν θα κουράσω περισσότερο, αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία, που παρουσιάζεται, στο βίντεο. Απλώς, προτρέπω το αναγνωστικό κοινό - όποιο και αν είναι αυτό - να παρακολουθήσει το βίντεο. Και επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι πολύ χρήσιμο, διότι αυτή η πρακτική ατζέντα, την οποία παρουσιάζω, για την ανάκτηση της ελληνικής κυριαρχίας, δεν τίθεται, με τόση σαφήνεια, από οποιαδήποτε πολιτική πλευρά του καθεστωτικού, ή του (περιορισμένου) μη καθεστωτικού πολιτικού χώρου και ως εκ τούτου, δεν αποτελεί χάσιμο χρόνου η παρακολούθηση του βίντεο αυτού. 

Αυτά, επί του παρόντος και αφήνω το αναγνωστικό κοινό να προσπαθήσει να δει όσα διαπραγματεύομαι και εκθέτω, στο βίντεο αυτό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Η σκοτεινή πλευρά της Οκτωβριανής εξέγερσης του 1917, στην Ρωσία : Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς “Λένιν”, ο “Alexander Parvus”, ο Kaiser Wilhelm II’ και οι επωφελείς συμβιβασμοί, καθώς και οι, αμείλικτα, ωμές συνεργασίες, που απέδωσαν, μονόπλευρα, καρπούς, υπέρ του ψυχρού και ψύχραιμου ρεαλιστή ηγέτη των Μπολσεβίκων. (Και τους τα πήρε - των Γερμανών - και έκανε την δουλειά του και την πάτησαν)…