2024 Κοντά στους 1.800.000 ανέχονται οι δυνητικοί άνεργοι, στο δυνητικό εργατικό δυναμικό της χώρας, το οποίο υφίσταται μια ραγδαία ποιοτική υποβάθμιση. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και οι ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ψεύδονται, στα μεγέθη, που παρουσιάζουν, αλλά αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται, ως φυσιολογικό γεγονός.


 

Με την πραγματική (δυνητική) ανεργία, στην Ελλάδα, ασχολούμαι, στο, παραπάνω, βίντεο, το οποίο είναι, πλήρως, επεξηγηματικό, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και φυσικά, παροτρύνω το αναγνωστικό κοινό να το παρακολουθήσει. Είναι πολύ χρήσιμο και κυρίως, απομυθοποιητικό, σε σχέση με τα μυθεύματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της εντόπιας ολιγαρχίας, που θέλουν να παρουσιάσουν ότι η ανεργία, στην χώρα μας, κυμαίνεται, ανάμεσα, στους 456.663 ανέργους, τον Ιούνιο του 2024 (σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ) και στους 812.958 ανέργους, τον ίδιο μήνα (σύμφωνα, τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, δηλαδή του πρώην ΟΑΕΔ).

Εννοείται ότι τα δεδομένα, σε σχέση, με την πραγματική ανεργία, είναι, εντελώς, διαφορετικά και φυσικά, πολύ περισσότερο αρνητικά, αφού η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα, με το σχέδιο των κυβερνώντων και των ξένων δανειστών, υποχρεώνεται να πραγματοποιεί εξαγωγή μεγάλου, κυρίως, μορφωμένου, εξειδικευμένου και νεανικού μέρους του εργατικού της δυναμικού, στο εξωτερικό, προς εύρεση καλύτερων μισθών και επιπέδου ζωής.

Έτσι, από το 2010 και την χρεωκοπία της ελληνικής οικονομίας, οι απομακρυνθέντες από την χώρα, για εύρεση καλύτερης τύχης, στο εξωτερικό, πλησιάζουν, στο 1.800.000 ικανούς να εργασθούν, ενώ, ειδικά, από το 2018, το εργατικό δυναμικό, στην χώρα μας έχει διαμορφωθεί, ως εξής :

               2018 :   7.976.540 άτομα.

          2019 :   7.932.476 άτομα.

          2020 :   7.894.809 άτομα.

          2021 :   7.862.334 άτομα.

          2022 :   7.830.824 άτομα.

          2023 :   7.801.870 άτομα.

          2024 :   7.778.235 άτομα.


Με λίγα λόγια, στην περίοδο Ιουνίου 2018 - Ιουνίου 2024, «χάθηκαν» 198.305 άτομα, την στιγμή, που η κυβέρνηση και η ΕΛΣΤΑΤ πανηγύριζαν, για την “ανακοπή” αυτής της αρνητικής ροής, στο ελληνικό εργατικό δυναμικά· μια ανακοπή, η οποία ουδέποτε υπήρξε.





Πέραν, από την πορεία του εργατικού δυναμικού, χρειάζεται να αναφερθεί μια ταχυδακτυλουργία της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΛΣΤΑΤ, που αφορά την κατηγορία του πληθυσμού, που προσδιορίζεται, ως ένα ετερόκλητο “σύνολο ατόμων, εκτός εργατικού δυναμικού”, στον οποίο αναφέρεται ο, παραπάνω, πίνακας, ο οποίος, αν και είναι ενδεικτικός, τελικά, είναι αποπροσανατολιστικός, διότι εμπεριέχει υποκατηγορίες του πληθυσμού, που, όντως, εκ των πραγμάτων, βρίσκονται, εκτός του συνόλου του εργατικού δυναμικού της χώρας (ανήλικοι, υπερήλικες συνταξιούχοι, βαριά και μόνιμα, ανάπηροι), αλλά συμπεριλαμβάνεται και ένας πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων, που δεν εργάζονται, αν και είναι ικανά να εργασθούν. 

Αυτή η πληθυσμιακή κατηγορία καταμετράται, απολύτως ανεπαρκώς, από την ΔΥΠΑ (τον πρώην ΟΑΕΔ) και όπως προανέφερα, αυξάνει την καταγεγραμμένη ανεργία, τον Ιούνιο του 2024, στα 812.958 άτομα, σε σχέση, με την ΕΛΣΤΑΤ, που, ψευδώς, καταγράφει την ανεργία, στα 546.663 άτομα. Φυσικά, τα άτομα, που δεν εργάζονται, ενώ μπορούν να εργασθούν, είναι πολύ περισσότερα.




Το χειρότερο, από όλα, είναι το γεγονός ότι δεν καταγράφονται, στο ελληνικό εργατικό δυναμικό αυτοί, που, στην διάρκεια της σοβούσας οικονομικής κρίσης, που παρατείνεται, επ’ αόριστον, έφυγαν, στο εξωτερικό και οι οποίοι πρέπει να πλησιάζουν μια τάξη μεγέθους των 735.000, έως πλησίον του 1.000.000 νέων, στην μεγίστη πλειοψηφία τους και υψηλών μαθησιακών και εξειδικευμένων εργασιακών προσόντων, με αποτέλεσμα, πέραν όλων των άλλων, την κατακόρυφη πτώση της ποιότητας του εναπομένοντος, στην Ελλάδα, εργατικού δυναμικού, γεγονός, το οποίο αποτελεί ένα άμεσο και μακροπρόθεσμο βαρύτατο πλήγμα, στην ελληνική οικονομία. 



Άλλωστε, μόνο, στην τετραετία 2019 - 2022 υπολογίζεται ότι έφυγαν, από την Ελλάδα, συνολικά 283.801 άνθρωποι που ανήκουν, στους δυνάμενους να εργασθούν, οι οποίοι, όμως, εγκαταλείπουν την χώρα, στην μιζέρια της. Εξ αυτών, οι 71.467 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 15-24 ετών, οι 161.023, στην ηλικιακή ομάδα των 25-44 ετών και οι 51.311, στην ηλικιακή ομάδα των 45-64 ετών.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να μιλάμε, για μια σαρωτική μείωση και μια παράλληλη απαξίωση του παραμένοντος, στην Ελλάδα, εργατικού δυναμικού.

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα, η οποία κουκουλώνεται και αποκρύπτεται.

Δυστυχώς.

Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω την προτροπή μου, στο αναγνωστικό κοινό, να παρακολουθήσει το αναρτημένο βίντεο, με το οποίο αρχίζει το σημερινο δημοσίευμα.

Καθίσταται απαραίτητο…


Σχόλια

Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Δε μπορώ να πω ότι φύγαν οι πεφωτισμένοι και έμεινε ο κατιμάς, άλλοι από αγάπη για την πατρίδα που πεθαίνει δεν αντέχαν να τη βλέπουν από μακριά χωρίς να τη βοηθήσουν
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Δυστυχώς, η Ελλάδα, στα βουβά, αδειάζει…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Η σκοτεινή πλευρά της Οκτωβριανής εξέγερσης του 1917, στην Ρωσία : Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς “Λένιν”, ο “Alexander Parvus”, ο Kaiser Wilhelm II’ και οι επωφελείς συμβιβασμοί, καθώς και οι, αμείλικτα, ωμές συνεργασίες, που απέδωσαν, μονόπλευρα, καρπούς, υπέρ του ψυχρού και ψύχραιμου ρεαλιστή ηγέτη των Μπολσεβίκων. (Και τους τα πήρε - των Γερμανών - και έκανε την δουλειά του και την πάτησαν)…