Να ένα καλό νέο : Ψόφησε, χθες 29-11-2023, ο Henry Kissinger.

 


Ο Henry Kissinger (27/5/1923 - 29/11/2023), με τον Richard Nixon, στις ημέρες της παντοδυναμίας του.




Ξεκίνησε, σήμερα, πολύ ωραία η ημέρα μου, διαβάζοντας την χαρμόσυνη είδηση ότι ο πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Henry Kissinger, ο χασάπης της Χιλής του Salvador Allende, την 11/9/1973, με το πραξικόπημα και την επικράτηση, για μακρύ χρονικό διάστημα, της αιματηρής δικτατορίας του στρατηγού Augustο Pinochet, την δικτατορία του Δημητρίου Ιωαννίδη, στις 25/11/1973, στην Ελλάδα και την διχοτόμηση της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974, ψόφησε, χθες 29 Νοεμβρίου 2023, αφού ξεπέρασε - δυστυχώς - την ηλικία των 100 ετών.

Το δυστύχημα είναι ότι ο άνθρωπος αυτός πέθανε, στα βαθιά του γεράματα, ήσυχα, ενώ αυτό, που του άξιζε, ήταν ένας βασανιστικός και αργός θάνατος, αφού προηγουμένως θα έπρεπε να είχε δικαστεί και να καταδικαστεί, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 

Αλλά δεν πειράζει. Έστω και έτσι, ο Henry Kissinger ψόφησε, επιτέλους.

Ο άνθρωπος αυτός, που το τραγικό είναι ότι τιμήθηκε, με το βραβείο Nobel “Ειρήνης” (!), για την “κατάπαυση πυρός”, στο Βιετνάμ, κατείχε και έπαιξε έναν σκοτεινό και απροκάλυπτο ρόλο, σε κρίσιμες και βάρβαρες αποφάσεις, στην εφαρμοσμένη πολιτική της αμερικανικής υπερδύναμης, όπως οι μαζικοί βομβαρδισμοί, στην Καμπότζη, η ανοικτή και χωρίς ενδοιασμούς, στήριξη, στο δικτατορικό καθεστώς του Σουχάρτο, στην Ινδονησία και η στρατιωτική καταστολή, που επέβαλε, αυτό το καθεστώς, στο Ανατολικό Τιμόρ, με αποτέλεσμα την θανάτωση, το 1975, τουλάχιστον 200.000 χριστιανών αυτονομιστών. Όπως έπραξε ο νεκρός, πλέον, Henry Kissinger και σε πλήθος άλλων περιπτώσεων.

Συνήθως, γράφω αρκετά μεγάλα κείμενα. Όσον αφορά τον Henry Kissinger, όμως, δεν αξίζει κάποιο ιδιαίτερο αναλυτικό αφιέρωμα. Ακόμη και το παρόν κείμενο, είναι πολύ, για αυτό το κάθαρμα, που ψόφησε χθες. 

Άλλωστε ο ρόλος και τα πεπραγμένα του είναι γνωστός. Και όσοι, - ιδίως, οι νεότεροι - δεν γνωρίζουν το ποιόν του ανδρός, τώρα πια, με την χρήση του internet μπορούν, πανεύκολα, να αναζητήσουν και να βρουν πληροφορίες για τον νεκρό. 

Απλά, τελειώνω το κείμενο αυτό, με την πανηγυρική και ομολογουμένως, χαιρέκακη, αλλά, απέραντα, ανακουφιστική, για μένα, που έζησα και θυμάμαι τα όσα έπραξε, φράση : 

Σκατά στον τάφο του…

Σχόλια

Ο χρήστης Dimit είπε…
Ας ελπίσουμε πως θα τον δεχτεί ο πανάγαθος με την ίδια χαρά που του τον στέλνουμε.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Ειλικρινά, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα η ημέρα μου. Μπορώ να πω ότι το ξεκίνημά της, με τον ψόφο του Χένρυ Κίσσινγκερ είναι εξαιρετικότατο.

Αυτόν τον ψόφο, τον περίμενα πολύν καιρό να έρθει. Δυστυχώς, άργησε. Και μάλιστα, άργησε, πάρα πολύ. Όμως, το τέλος αυτού του εγκληματία, κατά της ανθρωπότητας, έφθασε!

Είναι, επιτέλους, ένα ψόφιο κουφάρι. Καλή όρεξη, στα σκουλήκια!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…