Ουκρανία : Προς την απορρόφηση, από την Ρωσία, οδηγείται η χώρα, αφού ο ουκρανικός στρατός, με 100.000 νεκρούς, από την 4/6/2023, που ξεκίνησε η λεγόμενη αντεπίθεση, χάνει το ανθρώπινο δυναμικό του και την ποιοτική του βάση. (Οι ΗΠΑ και η Δύση χάνουν τον πόλεμο, ενώ η Ρωσία δεν βιάζεται, καθόλου).








Ενώ ο ισραηλινοπαλαιστινιακός πόλεμος, στην Γάζα, μαίνεται και έχει επισκιάσει τον πόλεμο, στην Ουκρανία, η νεολαία της χώρας αυτής αφανίζεται, κυριολεκτικά, στα πεδία των μαχών και με αυτόν τον τραγικό τρόπο,, γίνεται κατανοητό ότι ο ουκρανικός στρατός - ή, μάλλον, ό,τι έχει μείνει, από αυτόν - δεν έχει, πλέον, την δυνατότητα να αντεπεξέλθει, στον πόλεμο, με την Ρωσία, της οποίας ο πραγματικός στόχος, πιθανόν είναι να απορροφήσει την Ουκρανία, καταλύοντας το σημερινό ουκρανικό κράτος και όχι, απλώς, ο εδαφικός της τεμαχισμός και η δορυφοροποίηση του όποιου καθεστώτος ανδρείκελων εγκαταστήσει η Μόσχα, στο Κίεβο.

Οι τεράστιες απώλειες, που φθάνουν τους 100.000 στρατιώτες, από την 4η Ιουνίου 2023, που ξεκίνησε η λεγόμενη ουκρανική αντεπίθεση, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, έχουν αποδυναμώσει τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος έχει, πλέον, ποιοτικά, υποβαθμισθεί, επειδή έχασε όλες τις επίλεκτες δυνάμεις του, οι οποίες αντικαθίστανται, από ανεκπαίδευτους, ηλικιακά, μεγάλους στρατεύσιμους, αλλά και ανθρώπους, που πάσχουν, από διάφορα όχι ασήμαντα νοσήματα και αοο γυναίκες, οι οποίες, σε διάφορες μάχιμες μονάδες, στα μέτωπα του πολέμου, φθάνουν να αποτελούν το 20% της δύναμής τους.

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η Ουκρανία είναι, πλέον, η σκιά του εαυτού της

Κανένα οπλικό μέσο, ή σύστημα και καμμία ποσότητα χρήματος, από την Ουάσινγκτων και την Δύση δεν μπορεί να σώσει τον ουκρανικό στρατό από την ολοκληρωτική καταστροφή, αφού η Ουκρανία των 54.000.000 κατοίκων της “σοβιετικής” εποχής, έχει καταστεί σκιά του εαυτού της. 

Τα δεδομένα της πραγματικότητας είναι σκληρά και ωμά, αφού τον Φεβρουάριο του 2022, που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, το Ουκρανικό Ινστιτούτο του Μέλλοντος κατέγραψε 37.600.000 Ουκρανούς, ο αριθμός των οποίων, τον Φεβρουάριο του 2023, έχει μειωθεί, στα 23.000.000, εκ των οποίων θα μπορούσαν να συμμετάσχουν, στις οολεμικες επιχειρήσεις, τα 3.500.000.

Ως εκ τούτου, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Σήμερα, ο ουκρανικός στρατός αριθμεί, περίπου, 1.000.000 στρατευμένους, γεγονός, που σημαίνει ότι, εάν λάβουμε υπόψη τους ρυθμούς των απωλειών του ουκρανικού στρατού, τότε, το μέγιστο δυναμικό της πολεμικής κινητοποίησης της χώρας αυτής θα εξαντληθεί, εντελώς, κάπου, στους πρώτους μήνες του 2026, γεγονός, το οποίο, πολύ απλά, σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα σκοτωθούν, ή θα καταστούν, σοβαρά, ανάπηροι του διεξαγόμενου πολέμου.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται ενώπιον ενός πλήρους αδιεξόδου, αφού διογκώνεται ο ρυθμός φυγής των στρατεύσιμων, που κατευθύνονται, στο εξωτερικό, με δεκάδες, έως εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να εγκαταλείπουν την χώρα, ενώ η ποιότητα των στρατευμένων πέφτει, όσο αυξάνεται το όριο της ηλικίας στράτευσης (ο μέσος όρος ηλικίας των στρατευμένων φθάνει, στα 40 έτη), που έφθασε, στην ηλικία των 60 ετών και προβλέπεται να αυξηθεί, περιλαμβάνοντας και μεγαλύτερες ηλικίες και ανθρώπους, που πάσχουν, από διάφορα νοσήματα και χρονιές παθήσεις (καρδιοπαθείς, ασθματικοί, επιληπτικοί κλπ).

Έχοντας χάσει ο ουκρανικός στρατός, έως και το 90% των ανδρών των πιο επιλέκτων δυνάμεών του, μέσα, σε εννέα μήνες,  το αποτέλεσμα είναι ότι οι, πρόσφατα στρατολογημένοι πεθαίνουν τρεις φορές, συχνότερα και ταχύτερα, από το κανονικό στρατιωτικό προσωπικό και ως εκ τούτου, οι απώλειες των Ουκρανούς πρόκειται να αυξηθούν, δραματικά και άρχισαν να αναπληρώνονται, όπως προανέφερα, από γυναίκες.

Κάπως έτσι, μαζί με την Ουκρανία, στα μέτωπα του πολέμου, ηττώνται και οι ΗΠΑ, διότι απέτυχε το μοντέλο, το οποίο οι Αμερικανοί στρατιωτικοί θέλησαν να εφαρμόσουν, στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, δίνοντας έμφαση, στον έλεγχο των εδαφών, ενώ η ρωσική στρατιωτική δράση στηρίζεται, στην καταστροφή των δυνάμεων και των υποδομών του εχθρού, προκειμένου να τον καταπνίξει και με αυτόν τον τρόπο να τον οδηγήσει, στην κατάρρευση, να κυριαρχήσει, στο έδαφος και να επιβάλει την θέληση των ηγητόρων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Ως εκ τούτου, ενώ οι Ουκρανοί και οι Αμερικανοί επιδίωκαν την, πάση θυσία, κατοχή των κατακτημένων, από τους Ρώσους, ουκρανικών εδαφών, οι Ρώσοι διαλύουν, τμηματικά, τον ουκρανικό στρατό και τις υποδομές του. Και φυσικά, το καταφέρνουν πολύ καλά, αφού αδιαφορούν, για τον χρόνο επίτευξης των στόχων της.
 
Τώρα, φθάνουμε, σιγά-σιγά, στην έλευση της τελικής πράξης του τραγικού έργου, που παίζεται, στην Ουκρανία, παρά και ενάντια, στο αρχικό σχέδιο της Ουάσινγκτων, με την διεξαγωγή του πολέμου, στην Ουκρανία, που ήταν (όπως λένε, στην Μόσχα, να καταστεί η Ρωσία “ένας ενοικιαστής-γεωργός στην παγκόσμια φυτεία του θείου Σαμ”, η καθυπόταξη της οποίας θα χρησίμευε, στην Ουάσινγκτων, στην αντιπαράθεσή της, με την Κίνα, η οποία θεωρείται, ως ο στρατηγικός και συστημικός αντίπαλος των ΗΠΑ και της Δύσης.

Δεν έχει σημασία το να προσδιορισθεί το πότε, ακριβώς, θα έλθει ο χρόνος της ολοκλήρωσης της τελικής πράξης του πολέμου, στην Ουκρανία, η οποία πρόκειται να απορροφηθεί, από την Ρωσία. 

Οι Ρώσοι αδιαφορούν, για τα χρονικά διαστήματα και το πόσο κοντά βρίσκονται, στην έλευση αυτής της τελικής πράξης. 

Η Μόσχα, απλώς, αρκείται, στο να διασφαλίζει και να σιγουρεύει τα βήματα και τις προϋποθέσεις, για την πραγματοποίηση του νικηφόρου τέλους του πολυαίμακτου αυτού έργου.

Και από την πλευρά της, πράττει σωστά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…