Παράνομες επικουρικές συνταξιοδοτήσεις 300 βενζινοπωλών : Οι, από 30/5/2023, καταγγελίες μου, προς τον τ. Αντεισαγγελέα του ΑΠ Γεώργιο Γεράκη και προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, για τις παράνομες, πειθαρχικώς και αυτεπαγγέλτως, διωκόμενες, ποινικώς, πράξεις και παραλείψεις των φυσικών προσώπων του διοικητικού μηχανισμού του e-ΕΦΚΑ.

 



Η υπόθεση των χορηγούμενων και προσδιορισθεισών, ως παράνομων, περίπου, 300, επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών του τέως ΤΕΑΠΥΚ, καλά κρατεί, αλλά τα αρμόδια όργανα του e-EΦΚΑ (ο Διοικητής Παναγιώτης Δουφεξής, ο Υποδιοικητής Νικόλαος Παγώνης, ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Αθανάσιος Αθανασίου και οι λοιποί αρμόδιοι του e-ΕΦΚΑ) συνεχίζουν την διαρκούσα, επί πολλά έτη, “εκκωφαντική” σιγή και σιωπή τους, γύρω από το θέμα αυτό, παρά τις πολύχρονες, συνεχείς και επίμονες αναφορές, που έχω υποβάλει, σχετικά.

Φυσικά, με δεδομένο το γεγονός ότι έχω δικαστική εκκρεμότητα, μετά από μήνυση της υπαλλήλου του e-ΕΦΚΑ Αφροδίτης Νιφόρου, την οποία η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και του εποπτεύοντος υπουργείου προστατεύει, ως κόρη οφθαλμού και απέσπασε, στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), πρόκειται να συνεχίσω να απασχολώ τους πάντες, στον ασφαλιστικό οργανισμό και στο εποπτεύον υπουργείο, με την υπόθεση αυτή. 

Ως εκ τούτου, υπέβαλα, χθες Τρίτη 30/5/2023, στον Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών του e-ΕΦΚΑ, τέως Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Γεράκη [και στην υπηρεσιακή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου], την παρακάτω ηλεκτρονική αναφορά, σε συνέχεια των προηγούμενων σχετικών αναφορών μου (της 25-26-27/5/2023), ενημερώνοντας τον κ. Γεράκη και την εποπτεύουσα υπουργό, για την υπόθεση αυτή, που μακροχρόνισε, εξ αιτίας της αναβλητικότητας, της νωχέλειας, της ραθυμίας, της ολιγωρίας, της οκνηρίας και της νωθρότητας, που επιδεικνύουν οι, κατά καιρούς, υπεύθυνοι και αρμόδιοι και που δεν είναι αθώες, ως σαφή και δεδομένα προϊόντα της επιτηδευμένης και συστηματικοποιημένης, κάκιστης και συνένοχης συμπεριφοράς της γραφειοκρατίας της Διοίκησης του ασφαλιστικού φορέα και του εποπτεύοντος υπουργείου.

Η, από 30/5/2023 ηλεκτρονική αναφορά μου, προς τον Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών του e-ΕΦΚΑ (και της εποπτεύουσας υπουργού), έχει, ως ακολούθως :


«Κύριε Εισαγγελεύ

Σε συνέχεια των πρόσφατων προηγούμενων ηλεκτρονικών αναφορών μου, που υπέβαλα, σε σας και κατόπιν της χθεσινής (29/5/2023) τηλεφωνικής επικοινωνίας μου, με την γραμματέα σας, η οποία μου είπε πως της είπατε να μου πει ότι γνωρίζετε την υπόθεση και πρόκειται να με απασχολήσετε, όταν θα είσθε έτοιμος, σας γνωστοποιώ τα κάτωθι, προς διευκόλυνση του έργου σας :

Α) Στις 3/4/2023 προέβην, σε ηλεκτρονικό δημοσίευμα, με τίτλο : "Το υπ’ αριθμ. 330329/4871/2023/30-1-2023 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, που ο, συνήθως, παραβατικός διοικητικός μηχανισμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του e-ΕΦΚΑ (δηλαδή, σε τελική ανάλυση, ο υπουργός και ο διοικητής) γράφει, μέχρι τώρα, στα παλαιότερα των υποδημάτων του", στην ηλεκτρονική διεύθυνση :  https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/04/3303294871202330-1-2023-e.html , από όπου μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες, ως προς την επίμαχη υπόθεση, που σκανδαλωδώς, επί έτη, μένει εκκρεμής, γύρω από την διάπραξη των ποινικών αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας περί την Υπηρεσία, που διέπραξαν, εις βάρος και προς ζημίαν της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού (η οποία χρηματική περιουσία, ένεκεν των ενσυνείδητων πράξεων και παραλείψεων, ελαττώθηκε παρανόμως), οι Διευθύντριες Αφροδίτη Νιφόρου, Γεωργία Τσερπέλη, Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου, Αργυρώ Πίκουλα και οι λοιποί αρμόδιοι διοικητικοί παράγοντες, κατά την περίοδο 11/2017, έως τώρα, αφού δεν διέκοψαν, εν πλήρη συνειδήσει, τις παράνομες συνταξιοδοτήσεις των βενζινοπωλών, τις οποίες γνώριζαν και γνωρίζουν (δείτε την Έκθεση Ελέγχου υπ' αριθμ 682/10-11-2017, την οποία έχω επισυνάψει, στην, από 25/5/2023 ηλεκτρονική αναφορά μου προς σας, στην οποία περιγράφονται και αναφέρονται, γραπτώς και λεπτομερώς, οι παράνομες επικουρικές συνταξιοδοτήσεις των βενζινοπωλών και παρά ταύτα, το ζήτημα αυτό αφέθηκε, παρανόμως και εκ προθέσεως, χωρίς να αντιμετωπισθεί, από τις/τους αρμόδιες/διους και να παραμένει ανεπίλυτο, έως τώρα).

Β) Το εκκρεμές και μέχρι τώρα έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, υπ' αριθμ. 330329/4871/2023/30-1-2023, που έχει ως εξής : 

«ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα 30/1/2023

Αρ. πρωτοκόλλου : 330329/4871/2023

Ειδική Επιστήμονας: κα Άννα Βαβουγυιού (τηλ.2131306733) Email : kp@synigoros.gr 


e-ΕΦΚΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ E-mail: gd.epasf@efka.gov.gr 

Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων Πειραιώς 9-11, ΤΚ 105 52 Αθήνα mail: d.eepasf@efka.gov.gr 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Ακαδημίας 22, ΤΚ 10671 Αθήνα E-mail: tm.peitharx@efka.gov.gr 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Σταδίου 24, ΤΚ105 64 E-mail: d.anaforon@efka.gov.gr 

ΘΕΜΑ: « Αναφορά του κυρίου Αναστασίου Αναστασόπουλου του Παναγιώτη » 

Αξιότιμες κυρίες Αξιότιμοι κύριοι, 

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κατά το άρθρο 103 παρ.9 του Συντάγματος και το ν. 3094/2003 εξετάζει αναφορά του κ. Αναστασίου Αναστασόπουλου σχετικά με τις Υπηρεσίες σας. 

Ο αναφερόμενος στην Αρχή, διαμαρτύρεται και ζητά τη διαμεσολάβησή μας καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του και όσα έχει θέσει υπόψη μας, δεν έχετε απαντήσει εντός των προβλεπομένων προθεσμιών σε αιτήματα πρόσβασης σε έγγραφα, τα οποία έχουν υποβληθεί στις Υπηρεσίες σας. 

Ειδικότερα, όπως μας αναφέρει, στις 11/11/2022 υπέβαλε στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και τον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων αίτημα, προκειμένου να του χορηγηθεί αντίγραφο της Έκθεσης Ελέγχου του Εσωτερικού Ελέγχου του e- ΕΦΚΑ, σχετικά με τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων. 

Μας αναφέρεται ως έτος έκδοσής της το 2021 ή το 2022, καθώς και ότι διεξήχθη εσωτερικός έλεγχος για το θέμα αυτό κατόπιν καταγγελιών του. Περαιτέρω, έχει θέσει υπόψη σας μέσω της αίτησής του ότι, το αντίγραφο της Έκθεσης προορίζεται για δικαστική χρήση. 

Όπως δε υποστηρίζει, η Έκθεση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη διάθεση του Διοικητή, του Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων και της Διευθύντριας της Ε ́ Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης. 

Επίσης μας αναφέρει ότι έχει πληροφορηθεί άτυπα ότι η εν λόγω Έκθεση έχει πρωτοκολληθεί με αριθμό 338814/6-9-2021. Ακόμη, στις 16/10/2022 και 20/10/2022, ο ενδιαφερόμενος κύριος Αναστασόπουλος, απευθύνθηκε στον Διοικητή και στον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του Ε-ΕΦΚΑ και ζήτησε με σχετικά αιτήματά του, να του χορηγηθεί αντίγραφο της γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας του Ε-ΕΦΚΑ, με την οποία αναγνωρίζεται ότι, η υπ αριθμ 194506/23/11/2017 εντολή του τότε Διοικητή του τ. ΕΤΕΑΕΠ ισχύει αναδρομικά από την ισχύ του νόμου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αναφοράς, στα εν λόγω αιτήματα δεν έχει υπάρξει ανταπόκρισή σας ούτε περαιτέρω ενημέρωση του αιτούντος για τους λόγους καθυστέρησης ή την πιθανή άρνηση χορήγησης της αιτουμένης γνωμοδότησης. 

Ο ίδιος χαρακτηρίζει το εν λόγω αντίγραφο ζωτικής σημασίας για την υπεράσπισή του σε σχετική δικαστική διένεξη. Επιπλέον, από τα στοιχεία της αναφοράς συνάγεται ότι, κατόπιν της από 22/5/2022 εντολής του Διοικητή, διενεργήθηκε ΕΔΕ, με θέμα, πάντα κατά τους ισχυρισμούς του πολίτη, τις καταγγελίες του για τις παράνομες συντάξεις που χορηγήθηκαν και χορηγούνται σε επικουρικώς, πρώην ασφαλισμένους στο τ. ΤΕΑΠΥΚ. Ο κύριος Αναστασόπουλος στις 6/7/2022 και 25/10/2022 υπέβαλε αίτημα προς την διενεργούσα την ΕΔΕ Διευθύντρια, για χορήγηση της σχετικής εντολής, των μαρτυρικών καταθέσεων, αντιγράφων των εγγράφων που υπάρχουν στον σχετικό φάκελο, καθώς και της προαναφερθείσης Έκθεσης Ελέγχου που διεξήγαγε η Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων και ολοκληρώθηκε κατά τις πληροφορίες του ενδιαφερομένου τον Οκτώβριο του 2021. 

Τέλος έχει ζητήσει και αντίγραφο του σχετικού πορίσματος όταν εκδοθεί, με το πέρας της προβλεπομένης διαδικασίας. Το εν λόγω αίτημα έχει απευθυνθεί επίσης προς τον Διοικητή και προ τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Κατά την προσέλευση του για μαρτυρική κατάθεση στη διενεργούμενη ΕΔΕ στις 7/7/2022 και στις 5/9/2022, ενημερώθηκε ότι τα αιτήματά του έχουν προωθηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

Με δεδομένο ότι τα ανωτέρω αιτήματα δεν έχουν απαντηθεί, έχει επανέλθει με νεότερο, στο οποίο επίσης επισημαίνει ότι «...η όλη υπόθεση άπτεται των προσωπικών του συμφερόντων, διότι εκκρεμεί ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, η οποία πρόκειται να διερευνήσει τις ευθύνες όλων όσων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή και πρόκειται ελεγχθούν, για όσα έχουν πράξει και για όσα έχουν παραλείψει να πράξουν». 

Κατόπιν των ανωτέρω και στο πλαίσιο της διερεύνησης της αναφοράς, θα παρακαλούσαμε τις Υπηρεσίες στις οποίες απευθύνεται το έγγραφό μας – κάθε μία κατά τον λόγο της αρμοδιότητάς της - να φροντίσουν για τη σύμφωνα με το νόμο εξέταση των εκκρεμών αιτημάτων, ενημερώνοντας σχετικά, με όποιο τρόπο κριθεί πρόσφορος και τον Συνήγορο του Πολίτη. 

Τελειώνοντας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη από τη συνεργασία του με τις Υπηρεσίες σας, γνωρίζει την ιδιαίτερη επιβάρυνσή σας το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών για ασφαλιστικά ζητήματα, αλλά και των διαδικασιών αναδιοργάνωσης του Φορέα. 

Παρόλα αυτά, και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει εύλογος χρόνος, εντός του οποίου εκκρεμούν αναπάντητα τα προαναφερθέντα αιτήματα, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για τη συντομότερη δυνατή εξέτασή τους. 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση θα είμαστε στη διάθεσή σας. 


Κοινοποίηση: Αναστάσιος Αναστασόπουλος Email: tasos_anastassopoulos@hotmail.com 


Με εκτίμηση, 

Βέρα Θεοφυλάκτου 
Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη» 

Αυτό το έγγραφο παραμένει, εισέτι, αναπάντητο και ουδείς με πληροφορεί ποιός και πότε θα απαντήσει, σε αυτό και στο σύνολο των πολλών αναφορών και ερωτημάτων έχω υποβάλει, από την 31/12-2020, έως τώρα,, πλην του ότι θα υπάρξει - άγνωστο πότε -, "κεντρικά", μια απάντηση, δίχως να μου διευκρινίζεται το τί σημαίνει αυτό. Ποιόν ή ποιούς εννοούν; Τον Διοικητή, τον αρμόδιο Υποδιοικητή, ή κάποιον άλλον;


Γ) Όπως γίνεται κατανοητό, ζητώ να πληροφορηθώ, ως πολίτης αυτού του τόπου και ως έχων νόμιμο συμφέρον, αν και πότε η Υπηρεσία θα ασκήσει τις πρέπουσες ενέργειες, για την αποκατάσταση της, παρανόμως, ελαττωθείσας χρηματικής περιουσίας του e-ΕΦΚΑ και  θα υποβάλει μηνύσεις, ζητώντας, από το αρμόδιο ελληνικό δικαστικό σύστημα, την πρέπουσα άσκηση των ποινικών διώξεων, εις βάρος των προαναφερθεισών κυριών (τις οποίες τα φυσικά πρόσωπα, που είναι όργανα της Διοικήσεως και του Υπουργείου καλύπτουν και προστατεύουν, σκανδαλωδώς - ιδίως την Αφροδίτη Νιφόρου και όχι, μόνον αυτήν, αλλά και τον, τουλάχιστον, ολιγωρήσαντα Αθανάσιο Αθανασίου, του οποίου ο ρόλος είναι επαμφότερος και καταφανώς ύποπτος -) και όποιων άλλων εχόντων την ιδιότητα του υπαλλήλου, για τις καταγγελλόμενες και αυταπόδεικτες παράνομες πράξεις τους, οι οποίες, ως προανέφερα, διώκονται, αυτεπαγγέλτως.

 Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ, για τις σύμφωνες με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου ενέργειές σας, προς αποκατάσταση της νομιμότητος και είμαι, στην διάθεσή σας, για οτιδήποτε χρειασθείτε.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος
Συνταξιούχος υπάλληλος e-EΦΚΑ».




Ας αναμείνουμε, λοιπόν, το τί πρόκειται να πράξουν, οι λήπτες της, παραπάνω, ηλεκτρονικής αναφοράς μου· και ιδιαίτερα, μάλιστα, ο κ. Γεώργιος Γεράκης, ο οποίος, ως τ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει όλα τα προσόντα, ούτως ώστε να αγνοήσει και να παρακάμψει τις αντιστάσεις του γραφειοκρατικού μηχανισμού και της Διοικήσεως, σε κάθε επίπεδό της.

Άλλωστε, θεωρώ ότι η πολύ κακή αυτή υπόθεση βρίσκεται, σε ένα κρίσιμο και καθοριστικό σημείο, το οποίο πρέπει να έχει ωριμάσει (έως σαπίσματος), να κινείται, παρασκηνιακά, σε, μάλλον, θετική κατεύθυνση και πρόκειται να προσδιορίσει, σε πολύ σημαντικό βαθμό, τις εξελίξεις, σχετικά με αυτήν την ίδια την εκκρεμούσα, επί πολύ, υπόθεση, αλλά και ως προς τα παρεμπίπτοντα και συναφή, με αυτήν, πολλά άλλα, επί μέρους, θέματα.

Για να δούμε…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Κύριε Εισαγγελεύ, κυρία Υπουργέ

Σήμερα Τετάρτη 31/5/2023, έστειλα στον κ. Γεώργιο Γεράκη και στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το, κάτωθι, e-mail :

«Σας καθιστώ γνωστό και το σχετιζόμενο ηλεκτρονικό δημοσίευμα, με τίτλο : "Παράνομες επικουρικές συνταξιοδοτήσεις 300 βενζινοπωλών : Οι, από 30/5/2023, καταγγελίες μου, προς τον τ. Αντεισαγγελέα του ΑΠ Γεώργιο Γεράκη και προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, για τις παράνομες, πειθαρχικώς και αυτεπαγγέλτως, διωκόμενες, ποινικώς, πράξεις και παραλείψεις των φυσικών προσώπων του διοικητικού μηχανισμού του e-ΕΦΚΑ".

Αυτό το ηλεκτρονικό δημοσιευμα βρίσκεται, στην, κάτωθι, ηλεκτρονική διεύθυνση :
https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/05/300-3052023-e.html.»



Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…