Το υπ’ αριθμ. 330329/4871/2023/30-1-2023 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, που ο, συνήθως, παραβατικός διοικητικός μηχανισμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του e-ΕΦΚΑ (δηλαδή, σε τελική ανάλυση, ο υπουργός και ο διοικητής) γράφει, μέχρι τώρα, στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

 



Σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, επικοινώνησα, με την κ. Άννα Βαβουγυιού, που χειρίζεται το θέμα των χορηγούμενων παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, στο τέως ΤΕΑΠΥΚ του e-ΕΦΚΑ (και όχι μόνον αυτό, μιά και η παραβατικότητα των στελεχών αυτού του ασφαλιστικού φορέα προκύπτει, εκ των πραγμάτων, ότι είναι συνήθης), για να πληροφορηθώ, ως προς την εξέλιξη των ουκ ολίγων ηλεκτρονικών αναφορών, που έχω υποβάλλει, στον Συνήγορο του Πολίτη, για την εκκρεμούσα, επί πολύ, αυτή υπόθεση.

Με έκπληξή μου πληροφορήθηκα ότι ο Συνήγορος του Πολίτη έχει αποστείλει, στις αρμόδιες Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, το παρακάτω έγγραφο, που αφορά την χορήγηση ουκ ολίγων εγγράφων, σε μένα, για την υπόθεση των χορηγούμενων παράνομων επικουρικών συντάξεων των, βενζινοπωλών. Το έγγραφο αυτό το έστειλε από τις 30/1/2023 και το κοινοποίησε και σε μένα, πλην όμως, μέχρι σήμερα, το σχετικό e-mail του Συνηγόρου του Πολίτη, με το έγγραφο αυτό, δεν περιήλθε σε μένα. Βέβαια, αυτό το θεωρώ ύποπτο, αλλά μπορεί να μην έχω δίκιο, ως προς αυτό και να πρόκειται, περί απλού λάθους.

Πάντως, ζήτησα, από την συνομιλήτριά μου, να μου ξαναστείλει το έγγραφο αυτό, πράγμα το οποίο και σήμερα, έπραξε. Καλόν είναι να δούμε το κείμενο του εγγράφου αυτού του Συνηγόρου του Πολίτη, για να αντιληφθεί το αναγνωστικό κοινό, το οποίο γνωρίζει, μέχρι και το, εντελώς, πρόσφατο παρελθόν, τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματά μου, σε αυτό εδώ το μπλογκ και τις έγγραφες καταγγελίες μου, προς τα αρμόδια διοικητικά όργανα του ασφαλιστικού οργανισμού (τον Διοικητή, τον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών κλπ) και του εποπτεύοντος υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την υπόθεση των χορηγούμενων, εδώ και πολλά χρόνια, παράνομων επικουρικών συντάξεων, σε, περίπου 300 βενζινοπώλες, που συνταξιοδοτήθηκαν, δίχως να έχουν συμπληρώσει, κατά την συνταξιοδότησή τους, τα νόμιμα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των 65 ετών, μέχρι 31/12/2012 και των 67 ετών, από 1/1/2013 και εντεύθεν. 

Βέβαια, όλοι αυτοί, με έγραψαν, έως τώρα, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, χωρίς να απαντούν, κατά κανόνα, σε αυτές τις αναφορές, όπως επισημαίνει και ο Συνήγορος του Πολίτη, στο, παρακάτω, έγγραφό του και κάποιοι, εξ αυτών, φαίνεται ότι ενεργούν, επιδεικνύοντας επικίνδυνη παραβατικότητα και διαρκή παράνομη συμπεριφορά, αλλά δεν πρόκειται να τους περάσει. Η υπόθεση αυτή, η οποία έχει πολυχρονίσει (τουλάχιστον, από τον 10/2017 και από την υποβολή της, από 31/12/2020, ηλεκτρονικής αναφοράς μου, όπως και όσων πολλών άλλων αναφορών μου, που ακολούθησαν) δεν πρόκειται να αφήσω να κουκουλωθεί. Και καθίσταται σαφές και πρόδηλο ότι αυτή η συμπεριφορά τους δεν είναι, καθόλου, αθώα και αφελής. 

Ας δούμε, όμως, τώρα, το σχετικό έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, προς τις Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, οι οποίες, αν και έλαβαν, στις 30/1/2023, το έγγραφο αυτό, συνεχίζουν τα υπηρεσιακά τους στελέχη να με γράφουν, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους (όπως, προφανώς και τον Συνήγορο του Πολίτη), δια της αρνήσεως, στην πράξη, να απαντήσουν, στα πλείστα ερωτήματα και αιτήματα, για την χορήγηση εγγράφων (πλην μιας περιπτώσεως), δίκην παρανόμων :


«ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα 30/1/2023

Αρ. πρωτοκόλλου : 330329/4871/2023

Ειδική Επιστήμονας: κα Άννα Βαβουγυιού (τηλ.2131306733) Email : kp@synigoros.gr 


e-ΕΦΚΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ E-mail: gd.epasf@efka.gov.gr 

Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων Πειραιώς 9-11, ΤΚ 105 52 Αθήνα mail: d.eepasf@efka.gov.gr 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Ακαδημίας 22, ΤΚ 10671 Αθήνα E-mail: tm.peitharx@efka.gov.gr 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Σταδίου 24, ΤΚ105 64 E-mail: d.anaforon@efka.gov.gr 

ΘΕΜΑ: « Αναφορά του κυρίου Αναστασίου Αναστασόπουλου του Παναγιώτη » 

Αξιότιμες κυρίες Αξιότιμοι κύριοι, 

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κατά το άρθρο 103 παρ.9 του Συντάγματος και το ν. 3094/2003 εξετάζει αναφορά του κ. Αναστασίου Αναστασόπουλου σχετικά με τις Υπηρεσίες σας. 

Ο αναφερόμενος στην Αρχή, διαμαρτύρεται και ζητά τη διαμεσολάβησή μας καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του και όσα έχει θέσει υπόψη μας, δεν έχετε απαντήσει εντός των προβλεπομένων προθεσμιών σε αιτήματα πρόσβασης σε έγγραφα, τα οποία έχουν υποβληθεί στις Υπηρεσίες σας. 

Ειδικότερα, όπως μας αναφέρει, στις 11/11/2022 υπέβαλε στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και τον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων αίτημα, προκειμένου να του χορηγηθεί αντίγραφο της Έκθεσης Ελέγχου του Εσωτερικού Ελέγχου του e- ΕΦΚΑ, σχετικά με τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων. 

Μας αναφέρεται ως έτος έκδοσής της το 2021 ή το 2022, καθώς και ότι διεξήχθη εσωτερικός έλεγχος για το θέμα αυτό κατόπιν καταγγελιών του. Περαιτέρω, έχει θέσει υπόψη σας μέσω της αίτησής του ότι, το αντίγραφο της Έκθεσης προορίζεται για δικαστική χρήση. 

Όπως δε υποστηρίζει, η Έκθεση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη διάθεση του Διοικητή, του Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων και της Διευθύντριας της Ε ́ Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης. 

Επίσης μας αναφέρει ότι έχει πληροφορηθεί άτυπα ότι η εν λόγω Έκθεση έχει πρωτοκολληθεί με αριθμό 338814/6-9-2021. Ακόμη, στις 16/10/2022 και 20/10/2022, ο ενδιαφερόμενος κύριος Αναστασόπουλος, απευθύνθηκε στον Διοικητή και στον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του Ε-ΕΦΚΑ και ζήτησε με σχετικά αιτήματά του, να του χορηγηθεί αντίγραφο της γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας του Ε-ΕΦΚΑ, με την οποία αναγνωρίζεται ότι, η υπ αριθμ 194506/23/11/2017 εντολή του τότε Διοικητή του τ. ΕΤΕΑΕΠ ισχύει αναδρομικά από την ισχύ του νόμου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αναφοράς, στα εν λόγω αιτήματα δεν έχει υπάρξει ανταπόκρισή σας ούτε περαιτέρω ενημέρωση του αιτούντος για τους λόγους καθυστέρησης ή την πιθανή άρνηση χορήγησης της αιτουμένης γνωμοδότησης. 

Ο ίδιος χαρακτηρίζει το εν λόγω αντίγραφο ζωτικής σημασίας για την υπεράσπισή του σε σχετική δικαστική διένεξη. Επιπλέον, από τα στοιχεία της αναφοράς συνάγεται ότι, κατόπιν της από 22/5/2022 εντολής του Διοικητή, διενεργήθηκε ΕΔΕ, με θέμα, πάντα κατά τους ισχυρισμούς του πολίτη, τις καταγγελίες του για τις παράνομες συντάξεις που χορηγήθηκαν και χορηγούνται σε επικουρικώς, πρώην ασφαλισμένους στο τ. ΤΕΑΠΥΚ. Ο κύριος Αναστασόπουλος στις 6/7/2022 και 25/10/2022 υπέβαλε αίτημα προς την διενεργούσα την ΕΔΕ Διευθύντρια, για χορήγηση της σχετικής εντολής, των μαρτυρικών καταθέσεων, αντιγράφων των εγγράφων που υπάρχουν στον σχετικό φάκελο, καθώς και της προαναφερθείσης Έκθεσης Ελέγχου που διεξήγαγε η Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων και ολοκληρώθηκε κατά τις πληροφορίες του ενδιαφερομένου τον Οκτώβριο του 2021. 

Τέλος έχει ζητήσει και αντίγραφο του σχετικού πορίσματος όταν εκδοθεί, με το πέρας της προβλεπομένης διαδικασίας. Το εν λόγω αίτημα έχει απευθυνθεί επίσης προς τον Διοικητή και προ τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Κατά την προσέλευση του για μαρτυρική κατάθεση στη διενεργούμενη ΕΔΕ στις 7/7/2022 και στις 5/9/2022, ενημερώθηκε ότι τα αιτήματά του έχουν προωθηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

Με δεδομένο ότι τα ανωτέρω αιτήματα δεν έχουν απαντηθεί, έχει επανέλθει με νεότερο, στο οποίο επίσης επισημαίνει ότι «...η όλη υπόθεση άπτεται των προσωπικών του συμφερόντων, διότι εκκρεμεί ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, η οποία πρόκειται να διερευνήσει τις ευθύνες όλων όσων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή και πρόκειται ελεγχθούν, για όσα έχουν πράξει και για όσα έχουν παραλείψει να πράξουν». 

Κατόπιν των ανωτέρω και στο πλαίσιο της διερεύνησης της αναφοράς, θα παρακαλούσαμε τις Υπηρεσίες στις οποίες απευθύνεται το έγγραφό μας – κάθε μία κατά τον λόγο της αρμοδιότητάς της - να φροντίσουν για τη σύμφωνα με το νόμο εξέταση των εκκρεμών αιτημάτων, ενημερώνοντας σχετικά, με όποιο τρόπο κριθεί πρόσφορος και τον Συνήγορο του Πολίτη. 

Τελειώνοντας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη από τη συνεργασία του με τις Υπηρεσίες σας, γνωρίζει την ιδιαίτερη επιβάρυνσή σας το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών για ασφαλιστικά ζητήματα, αλλά και των διαδικασιών αναδιοργάνωσης του Φορέα. 

Παρόλα αυτά, και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει εύλογος χρόνος, εντός του οποίου εκκρεμούν αναπάντητα τα προαναφερθέντα αιτήματα, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για τη συντομότερη δυνατή εξέτασή τους. 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση θα είμαστε στη διάθεσή σας. 


Κοινοποίηση: Αναστάσιος Αναστασόπουλος Email: tasos_anastassopoulos@hotmail.com 


Με εκτίμηση, 

Βέρα Θεοφυλάκτου 
Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη»



Ακολούθησε, στην συνέχεια, το σημερινό e-mail, που έστειλα, σε όλους και έχει ως εξής : 


«Κύριοι και κυρίες

Σας προωθώ το συνημμένο, στην παρούσα ηλεκτρονική αναφορά, που σας απευθύνω, έγγραφο απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο οι περισσότεροι εξ υμών, έχετε λάβει γνώση του περιεχομένου του και το οποίο αναφέρεται και σας προτρέπει να μου χορηγήσετε τα ζητούμενα δημόσια έγγραφα και να απαντήσετε, στις εκκρεμούσες ηλεκτρονικές αναφορές μου της 6/7/2022, της 25/10/2022, της 11/11/2022, της 12/1/2023.

Με τις παραπάνω ηλεκτρονικές αναφορές ζητώ να μου χορηγήσετε αντίγραφα :

Α) Της από 20/5/2022 εντολής του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, κατόπιν της οποίας διεξήχθη ΕΔΕ, από την Διευθύντρια της ΣΤ’ Διεύθυνσης Απονομής Ελένη Μπούκαρου.

Β) Των μαρτυρικών καταθέσεων, που έχετε, ήδη, λάβει, καθώς και όσων μαρτυρικών καταθέσεων επρόκειτο να λάβει και έλαβε η Ελένη Μπούκαρου, σχετικά, με την υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, για την οποία, με κάλεσε να καταθέσω μαρτυρικώς.

Γ) Αντίγραφα των εγγράφων, που έχει, στον σχηματιζόμενο εκείνη την εποχή (7/2022 - 9/2022) φάκελλο της συγκεκριμένης υποθέσεως, που, πλέον έχει σχηματισθεί και ιδίως, της Έκθεσης Ελέγχου, που διεξήγαγε η Δνση Εσωτερικών Υποθέσεων του e-ΕΦΚΑ, δια της υπαλλήλου Μαρίας Κόμματα και ολοκληρώθηκε, με σαφώς, κατά την γνώμη μου, παράνομη συλλογιστική, παρά τις διαπιστωθείσες ποινικές παρανομίες και ως προς την έκδοση των 11 παράνομων επικουρικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με μειωμένο ποσόν λόγω μείωσης ορίου ηλικίας, αλλά και παράνομων αποφάσεων επικουρικής συνταξιοδότησης, με πλήρη, τουλάχιστον, από το 2010, έως και το 2016, ποσά σύνταξης, ενώ οι συνταξιοδοτηθέντες δεν είχαν, κατά την συνταξιοδότηση τους, τα απαιτούμενα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ήτοι τα 65 έτη, έως την 31/12/2012 και τα 67 έτη ηλικίας, από 1/1/2013 και εντεύθεν. Η κυρία Κόμματα που διεξήγαγε τον έλεγχο απέφυγε να ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα των παρανομιών, που βλάπτουν την χρηματική περιουσία του e-ΕΦΚΑ και διέπραξε πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα, καλύπτουμε τις πράξεις και της παραλείψεις των, τότε, Διευθυντριών που ασχολούνταν με την επικουρική ασφάλιση των βενζινοπωλών Γεωργία Τσερπέλη, Αφροδίτη Νιφόρου, Αικατερίνη Παναγιωτοπουλου), αλλά και με τον εσωτερικό έλεγχο του πρώην ΕΤΕΑΕΠ Αφροδίτη Νιφόρου, όπως προκύπτει από την υπ´ αριθμ. 682/10-11-2017Έκθεση Ελέγχου της Υπηρεσίας αυτής, που περιγράφει, σαφέστατα και κατηγορηματικά, με λεπτομέρειες, τις παρανομίες, στην έκδοση των παράνομων επικουρικών συνταξιοδοτήσεων των βενζινοπωλών, που κουκουλώθηκαν και δεν αντιμετωπίστηκαν και διορθώθηκαν, με αποτέλεσμα την βλάβη των οικονομικών του ασφαλιστικού φορέα και την παράνομη ελάττωση της χρηματικής του περιουσίας, με ευθύνη όλων των εμπλακεντων, καθώς και δική σας, ήτοι όλων όσων λαμβάνουν αυτή την αναφορά, από τον εποπτεύοντα υπουργό, ο οποίος παρακολουθεί, χωρίς καμμία εμφανή ενέργεια, για αποκαταστήσει την νομιμότητα και να τελευτησει την παράνομη βλάβη της περιουσίας του e-ΕΦΚΑ, επίσης του διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή, ο οποίος το μόνο, που έκανε είναι να μου χορηγήσει την, από 23/8/2022, γνωμοδότηση του μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αντώνη Παπαγεωργίου, με την οποία επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί μου, χωρίς ο Γενικός Διευθυντής και οι λοιποί αρμόδιοι να διορθώσουν την κατάσταση και χωρίς να ασκήσουν πειθαρχικές, ποινικές και αστικές διώξεις κατά των υπευθύνων.

Δ) Αντίγραφο του πορίσματος, το οποίο επρόκειτο να εκδώσει, όταν περαίωνε η Ελένη Μπούκαρου την προαπαιτούμενη διαδικασία, που αφορά την διεξαχθείσα ΕΔΕ, που, τώρα, προφανώς, έχει περαιωθεί και ως εκ τούτου η Υπηρεσία πρέπει να μου χορηγήσει το πόρισμα, που προφανώς, έχει εκδοθεί, για να λάβω γνώση και να πράξω κάθε τι, που είναι νόμιμο και υποψιάζομαι, βάσιμα, ότι θα πρέπει να υποβληθούν μηνύσεις, πιθανότατα, στον Διοικητή και κάθε άλλον υπεύθυνο και αρμόδιο υπάλληλο, που, τυχόν και σφοδρότατα, πιθανόν, δεν έπραξε όσα, βάσει του νόμου, είχε την υποχρέωση να πράξει, για να προστατεύσει την νομιμότητα και την χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού οργανισμού, από την δεδομένη κατασπατάληση, με την χορήγηση παράνομων επικουρικών συντάξεων.

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ να μου χορηγηθούν όλα τα ζητούμενα έγγραφα και να εφαρμοστούν όσα προβλέπει το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, εφ όλης της υποθέσεως.

Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος του κράτους, στους οποίους υποβάλλεται η παρούσα και έχουν μια γνώση της υποθέσεως, από τις από 29/3/2023, 30/3/2023 και 1/4/2023 αναφορές μου προς αυτούς, παρακαλούνται να δράσουν, άμεσα και να αποκαταστήσουν την νομιμότητα.

(Εννοείται ότι όλα αυτά θα τεθούν υπόψη και του Συνηγόρου του Πολίτη).

Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»



Όλα αυτά και το παρόν δημοσίευμα αποστέλλονται, στην πρόεδρο του κράτους Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, στον διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, τον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Αθανάσιο Αθανασίου και τις λοιπές αρμόδιες Διευθύνσεις του ασφαλιστικού φορέα και κοινοποιούνται και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προφανώς, βέβαια, ο Συνήγορος του Πολίτη προσπαθεί να απεμπλέξει τον εποπτεύοντα υπουργό και τον διοικητή, από την όλη υπόθεση την πειθαρχικών και ποινικών πράξεων και παραλείψεων των στελεχών των υπηρεσιακών οργάνων, όσον αφορά την παράνομη ελάττωση της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού και ευρύτερα, του κράτους, από την καταγγελόμενη χορήγηση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, που επισύρει, (για τους πράξαντες, τους πράττοντες και τους παραλείψαντες και παραλείποντες την επιτέλεση των καθηκόντων τους) τα πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, περί την Υπηρεσία.

Όμως, είναι δεδομένο ότι όλοι αυτοί οι πράξαντες/πράττοντες και παραλείψαντες/παραλείποντες κρατικοί υπάλληλοι δεν θα μπορούσαν να πράττουν και να παραλείπουν, εξακολουθητικά, όλα αυτά, δίχως την καθοδήγηση, ή την συναίνεση, ή την συγκατάνευση, ή την συγκατάθεση, ή την ανοχή του διοικητή και του υπουργού. Όσοι γνωρίζουν, έστω και ελάχιστα, την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και ειδικά, του χώρου της κοινωνικής ασφάλισης, αντιλαμβάνονται πολύ καλά, αυτά, που γράφω.

Τέλος πάντων. Το έγγραφο αυτό είναι και καλό και χρήσιμο και σημαντικό. Αλλά ο διοικητικός μηχανισμός του e-ΕΦΚΑ και του Υπουργείου (με πρώτον και “καλύτερο” τον εποπτεύοντα υπουργό), το οποίο, προφανώς, έχει πληροφορηθεί, προφορικώς, τουλάχιστον, το περιεχόμενο του εγγράφου, συνεχίζει την αναιδή σιγή του.

Δεν πειράζει. Κάποια στιγμή θα λαλήσουν και θα τα ξεράσουν όλα.

Υπομονή…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Πέραν των όσων αναφέρονται, στο κείμενο του, παραπάνω, δημοσιεύματος, έστειλα χθες (3/4/2023), σε όλους τους εμπλεκόμενους και στην πρόεδρο του κράτους, καθώς και στον πρωθυπουργό, το παρακάτω e-mail :

«Πάρτε και το σημερινό δημοσίευμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/04/3303294871202330-1-2023-e.html και φροντίστε να απαντήσετε.

Και πολύ αργήσατε. Όπως και πολύ σας ανέχτηκα.


Α. Αναστασόπουλος»


Από εδώ και πέρα, θα πέσουν “σφαλιάρες”…
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Επισης, σήμερα, Τρίτη 4/4/2023, υπέβαλα την, παρακάτω, υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου : 16772/4-4-2023 ηλεκτρονική αναφορά μου, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, η οποια έχει, ως ακολούθως :

« Θέμα : ΤΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 330329/4871/2023/30-1-2023 ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ E-ΕΦΚΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ.

Υπηρεσία / Οργανισμός με την οποία / τον οποίο σχετίζεται η αναφορά
E-ΕΦΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.


Κύριε Συνήγορε του Πολίτη

Μόλις χθες (2/4/2023) έλαβα, καθυστερημένα και κατόπιν συνεννοήσεως, με την χειρίστρια της υπόθεσης, στην Υπηρεσίας σας, το, εν θέματι, έγγραφό σας και ευχαριστώ για την ενέργειά σας αυτή. Με δεδομένο το ουσιώδες γεγονός ότι ο παραβατικός διοικητικός μηχανισμός του εποπτεύοντος υπουργείου και του εποπτευόμενου e-ΕΦΚΑ, δεν θα έπραττε και δεν θα αρ παρέλειπε να πράξει όλα τα καταγγελόμενα πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, παρά μόνο με την καθοδήγηση, ή την συγκατάνευση, ή την συναίνεση, ή την ανοχή του υπουργού και του διοικητή, σας καθιστώ γνωστά, δια της παρούσης, τρία, εντελώς, πρόσφατα ηλεκτρονικά δημοσιεύματά μου, που σχετίζονται, άμεσα, με την εκκρεμούσα υπόθεση, ήτοι :

1) Το πρώτο, προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τίτλο : «Η υποβολή, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη της ηλεκτρονικής αναφοράς μου, για το ζήτημα των παράνομων επικουρικών συντάξεων, στους βενζινοπώλες, που καρκινοβατεί. Η καταγγελία αυτή διαβιβάστηκε και στον Συνήγορο του Πολίτη, με αριθμό πρωτοκόλλου : 15759/29-3-2023. (Οψόμεθα)…», στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/03/1575929-3-2023.html

2) Το δεύτερο, προς την πρόεδρο του κράτους Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, με τίτλο : « Γνωστοποίηση, στην πρόεδρο του ελληνικού κράτους Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, της, από 29/3/2023, πειθαρχικής αναφοράς μου, στον πρωθυπουργό, εις βάρος του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, του Διοικητή και ανώτατων στελεχών της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ.», στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/03/2932023-e.html

3) Το τρίτο, χθεσινό ηλεκτρονικό δημοσίευμα μου, με τίτλο : « Το υπ’ αριθμ. 330329/4871/2023/30-1-2023 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, που ο, συνήθως, παραβατικός διοικητικός μηχανισμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του e-ΕΦΚΑ (δηλαδή, σε τελική ανάλυση, ο υπουργός και ο διοικητής) γράφει, μέχρι τώρα, στα παλαιότερα των υποδημάτων του.», στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/04/3303294871202330-1-2023-e.html .

Το δημοσίευμα αυτό απεστάλη, σε όλα τα αρμόδια παραβατικά (και μη) κυβερνητικά και διοικητικά, στελέχη, στις Υπηρεσίες, στις οποίες ευρίσκονται, καθώς και στην πρόεδρο του κράτους και στον πρωθυπουργό. Επί του παρόντος, αναμένω, όπως και σείς, τις απαντήσεις και τις ενέργειες όλων τους. Θα δούμε.

Εαν δεν απαντήσουν και δεν ενεργήσουν, παρακαλώ, πέραν των όσων πράξω εγώ, να διαβιβάσετε την υπόθεση, στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, για να αξιολογηθεί το ποινικό περιεχόμενο των πράξεων και των παραλείψεων όλων τους.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα Τρίτη 25/4/2023, εστειλα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, όπως και στην λοιπή Διοικηση του ασφαλιστικού οργανισμού την παρακάτω ηλεκτρονική αναφορά, η οποια τα λέει όλα :

«Με την παρούσα, σας καταγγέλλω τα κάτωθι :

Σήμερα Τρίτη 25/4/2023, τηλεφώνησα, στην εν θέματι Διευθύντρια Αργυρώ Πίκουλα (στο 2105219704), προκειμένου να της ζητήσω πληροφορίες, σχετικά, το, από 30/1/2023, έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο εκκρεμεί και έχει ως αποδέκτη και την Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων της οποίας, μέχρι σήμερα, ηγείται η Αργυρώ Πίκουλα, η οποία, όπως πληροφορήθηκα έχει επιλέγει και ως Γενική Διευθύντρια.

Δυστυχώς, η εν λόγω κυρία αρνήθηκε να ακούσει το αίτημα μου, αν και είχε υπηρεσιακή υποχρέωση να με ακούσει (και φυσικά, αφού με άκουγε, είχε δικαίωμα να μου απαντήσει, κατά το δοκούν, ή και να μην μου απαντήσει, λόγω τυχούσας αναρμοδιότητας) και κατόπιν, ως υπηρεσιακώς, αποδέκτρια του ανωτέρω αναφερόμενου εγγράφου του Συνηγόρου του Πολίτη, να με πληροφορήσει, για το τι πρόκειται να πράξει, επί αυτού.

Η Αργυρώ Πίκουλα, όμως, αρνήθηκε, κατηγορηματικά, να ακούσει το αίτημά μου και να μου απαντήσει και προσβλητικώς, φερόμενη, με χαρακτηριστική απρέπεια, για δημόσιο λειτουργό και μου έκλεισε, κατάμουτρα, το τηλέφωνο.

Κατόπιν τούτου, με την παρούσα, υποβάλλω υπηρεσιακή αναφορά, προς τα ανώτερα αυτής διοικητικά όργανα και ζητώ τον πειθαρχικό έλεγχο και την τιμωρία της, για την επιδειχθείσα συμπεριφορά της, απέναντι μου, την οποία, μόλις, περιέγραψα.

Επίσης, πρέπει να σας αναφέρω και πάλι, ότι στο τηλέφωνο 2105219714, που μου έχουν γνωρίσει ότι αφορά τον Γενικό Διευθυντή Αθανάσιο Αθανασίου και το οποίο, επανειλημμένως, καλώ, μου απαντά αυτοματοποιημένα, ότι "ο αριθμός αυτός δεν είναι αποδεκτός", ενώ στο τηλέφωνο 2105219771, που μου έχουν γνωρίσει ότι αφορά την γραμματέα του, δεν σηκώνει κανείς το ακουστικό.

Ως εκ τούτου και αυτά τα περιστατικά, ζητώ να ελεγχθούν, πειθαρχικώς.

Ακόμη, τηλεφώνησα σήμερα, στον Προϊστάμενο του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιων Σωκράτη Μπουλασίκη, τον οποίο ρώτησα τί πρόκειται να γίνει, με την απάντηση, στο προαναφερθέν έγγραφο του Συνηγόρου του Πολιτη, της 30/1/2023, το οποίο μένει αναπάντητο.

Ο Σωκράτης Μπουλασίκης υπήρξε ομιλητικός και αρχικά, μου είπε ότι θα λάβω εγγραφη απάντηση. Στην συνέχεια, τον ρώτησα πότε θα λάβω την απάντηση, μου είπε οτι δεν γνωρίζει και οταν επέμεινα να μου προσδιορίσει ένα χρονοδιάγραμμα, για την αναμενόμενη απάντηση, μου είπε ότι δεν μπορεί να μου απαντήσει, επειδή δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να ταυτοποιήσει, με ποιόν μιλάει, στο τηλεφωνο (!), παρα το γεγονός ότι, αμέσως, προηγουμένως, υπήρξε ομιλητικός και δεν έθεσε τοιούτου είδους ζήτημα ταυτοποίησης, γεγονός το οποίο, αβίαστα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο προβληθείς τελευταίος ισχυρισμός του είναι προσχηματικός.

Κατόπιν, έκλεισε το τηλέφωνο, λέγοντας μου οτι δεν δεν έχει καλή τηλεφωνική επαφή.

Φυσικά, με την παρούσα, ζητώ να ελεγχθεί, πειθαρχικώς και ο Σωκράτης Μπουλασίκης, για αυτή την συμπεριφορά του.

Περιττό να αναφερω ότι, ως Υπηρεσία, δεν πάτε καλά, λειτουργείτε, με αυθαιρεσία, απέναντι μου, κάτι το οποίο είναι εξακολουθητικό και καθόλου, τυχαίο.

Εννοείται οτι, επί των καταγγελιών, στις οποίες προβαίνω, με την παρούσα, απαιτώ να έχω ενημέρωση, για τις ενέργειές σας.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος».
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Η παραπάνω σημερινή (Τρίτη 25/4/2023) ηλεκτρονική αναφορά μου, εστάλη και στον Συνήγορο του Πολίτη, με τις, υπ’ αριθμ. 19770 και 19780/25-4-2023, ηλεκτρονικές αναφορές μου, προς αυτόν, ζητώντας την παρέμβασή του, στην διερεύνηση των, ανωτέρω, καταγγελιών μου και την παρακολούθηση της πειθαρχικής και ποινικής πορείας της υπόθεσης, διότι υφίσταται σκαστή περίπτωση παράβασης καθήκοντος, με ζημιά, στην χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού οργανισμού.

Την συνέχεια, που θα ακολουθήσει, θα την δούμε…
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
«Συνεχίζοντας την σημερινή (25/4/2023) ηλεκτρονική αναφορά μου, για την προσβλητική προς το πρόσωπό μου και εν τοις πράγμασι, ιταμή συμπεριφορά των αναφερόμενων ανώτατων και ανώτερων στελεχών της υπηρεσιακής διοικήσεως του e-ΕΦΚΑ και ενώπιον της πλήρους - στα όρια της αφασίας - αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας στον ασφαλιστικό οργανισμό και στο εποπτεύοντα υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τα, σκανδαλωδώς, συμβαίνοντα και απευθυνόμενος και προς τον πρωθυπουργό και την πρόεδρο του κράτους, αν και ως φαίνεται, κτυπώ πόρτες, ερμητικά, κλειστές (αλλά, παρά ταύτα, το τολμώ), σας καθιστώ γνωστό ότι, με τις, υπ' αριθμ. 19770/25-4-2023 και 19780/25-4-2023, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, κατέστησα γνωστές αυτές τις επιδειχθείσες πράξεις και συμπεριφορές, ζητώντας την παρέμβασή του, στην πειθαρχική και λοιπή (ποινική) διαδικασία, που πρέπει να ακολουθήσετε, διότι, εδώ, έχουμε σκαστή περίπτωση παραβάσεων καθήκοντος, που, ειδικά, στην περίπτωση του Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Αθανάσιου Αθανασίου (και της φαντασματικής γραμματέως του, η οποία, επί ήμερες, σταθερά και επίμονα, δεν σηκώνει το τηλέφωνο) ο κύριος αυτός, εκ συστήματος και προφανώς επιτηδευμένα, αποφεύγει, όπως ανέφερα, στην προηγηθείσα αναφορά μου, να σηκώσει το τηλέφωνο, το οποίο αυτοματοποιημένα λέγει, στον καλούντα ότι «ο αριθμός αυτός δεν είναι αποδεκτός», ενώ το τηλέφωνο (2105219714) υπάρχει και είναι χρεωμένο στον Γενικό Διευθυντή. Προφανέστατα, ο Αθανάσιος Αθανασίου δυσφορεί και δεν θέλει να απαντά στα τηλεφωνήματα, ούτε έχει την θέληση να καλέσει εκείνος αυτόν (τον οποιονδήποτε) ζητεί να επικοινωνήσει, τηλεφωνικώς, μαζύ του. Αλλά αυτή η συμπεριφορά και οι συστηματικές πράξεις, που την συγκροτούν, αποτελούν τον κλασικό ορισμό της, εκ συστήματος και εκ πεποιθήσεως, παράβασης καθήκοντος, την οποία καταγγέλλω και ζητώ τον πειθαρχικό και λοιπό έλεγχο και την παραδειγματική τιμωρία του, λυπούν ενός διότι ένα στέλεχος το οποίο επιδεικνύει αυτήν την απίστευτα προσβλητική συμπεριφορά, η παρούσα Διοίκηση επέλεξε, ως Γενικό Διευθυντή, προκειμένου να τον επιβραβεύσει για αυτήν την αποδεικνυόμενη αχαρακτήριστη και ξεδιάντροπη συμπεριφορά.

Τα ίδια ισχύουν και για την Αργυρώ Πίκουλα, η οποία μου έκλεισε, κατάμουτρα, το τηλέφωνο (2105219704), ευθύς ως της είπα ότι είμαι ο Αναστασόπουλος, λεγοντάς μου ότι δεν συνομιλεί μαζύ μου! Λυπάμαι, που το αναφέρω, διότι εγώ, στην 30χρονη καριέρα μου, ουδέποτε έκλεισα το υπηρεσιακό τηλέφωνο, σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο πολίτη, αρνούμενος, καν, να τον ακούσω. Δυστυχώς, την Αργυρώ Πίκουλα, που μου έκλεισε το τηλέφωνο, μόλις άκουσε ποιος είμαι και μου είπε ότι δεν συνομιλεί μαζύ μου και αυτήν η παρούσα Διοίκηση μόλις αυτές τις ημέρες επέλεξε, ως Γενική Διευθύντρια, επιβραβεύοντας και αυτήν, για την κάκιστη αυτή επιδειχθείσα συμπεριφορά.

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ)
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ) :

Η περίπτωση του Σωκράτη Μπουλασίκη είναι, κάπως, διαφορετική, αλλά το ίδιο αχαρακτήριστη και ουσιωδώς, υποτιμητική, για το άτομό μου, αφού, στην αρχή μου μίλησε, άκουσε ποιός είμαι και τί ζητώ και στην συνέχεια, επικαλούμενος ότι δεν γνωρίζει το πότε η Υπηρεσία θα απαντήσει, στο, από 30/1/2023, έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, που αφορά τις καταγγελίες μου, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών και την χορήγηση, εις εμέ, υπηρεσιακών εγγράφων, που με αφορούν, όταν επέμεινα να μου δώσει ένα χρονοδιάγραμμα, για την αναμενόμενη απάντηση, τότε, μου είπε ότι δεν μπορεί να μου πει, διότι (τότε θυμήθηκε) ότι δεν γνωρίζει, με ποιόν μιλάει, στο τηλέφωνο και δεν μπορεί να προβεί, σε ταυτοποίηση του προσώπου μου!

Εννοείται κύριοι και κυρίες ότι και πάλι, εγώ, στην 30χρονη καριέρα μου, ουδέποτε προέβαλα έναν τέτοιο ιταμό ισχυρισμό, απέναντι, σε κάθε καλούντα, τηλεφωνικώς και φυσικά, εκ των πραγμάτων, γίνεται κατανοητό ότι ο προϊστάμενος του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του e-ΕΦΚΑ χρειάζεται ο ίδιος να υποστεί τον αρμόζοντα, στην περίπτωσή του, πειθαρχικό έλεγχο και την δέουσα πειθαρχική και λοιπή τιμωρία, διότι καθίσταται προφανές ότι, κυριολεκτικά, με κοροϊδεύει (με "δουλεύει", κατά το κοινώς λεγόμενο).

Κατόπιν τούτων, όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι ανθρώπων, που έχετε μαζέψει και τοποθετήσει, σε αυτές τις κρίσιμες δομικές υψηλά ιστάμενες διοικητικές θέσεις, πρέπει, με αυστηρό και αμείλικτο τρόπο, να υποστούν τον πρέποντα και αρμόζοντα πειθαρχικό έλεγχο και την επακόλουθη τιμωρία του, για αυτές τις πράξεις και συμπεριφορές, που επέδειξαν απέναντι σε μένα και προφανέστατα, επιδεικνύουν και σε άλλους, αφού παραμένουν, όχι μόνον, ασύδοτοι και ατιμώρητοι, αλλά και επιβραβεύονται, πλουσιοπάροχα, για τα έργα τους αυτά. (Να τους χαίρεσθε).

Αλλά αφού τους χαρείτε, απαιτώ και θα εξακολουθήσω να απαιτώ, τον σκληρό και αλύπητο πειθαρχικό τους έλεγχο και την συνεπαγόμενη, ομοίως, σκληρή και αλύπητη τιμωρία όλων τους, ανεξαιρέτως και δίχως κανένα ελαφρυντικό.

Εννοείται ότι περιμένω την ενημέρωσή μου, για όλες τις ενέργειες, στις οποίες πρόκειται και υποχρεούσθε να προβείτε και φυσικά, ζητώ να με ενημερώσετε, όταν υπάρξουν, τα αποτελέσματα των ενεργειών σας αυτών.

(Αν απευθυνόμουν, σε ιδιώτες, θα προσέθετα και την φράση : "εάν και εφόσον, έχετε φιλότιμο". Αλλά, στην περίπτωσή σας, ως δημόσιοι λειτουργοί, που είσθε, αυτό δεν ισχύει).

Αναμένω, λοιπόν, τα έργα σας...



Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασοπουλος»
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Η συμπληρωματική αναφορά της 25/4/2023, που καταγράφεται, στα δυο προηγούμενα σχόλια, απεστάλη, σήμερα Τετάρτη 26/4/2023, στον Συνήγορο του Πολίτη, με τις υπ’ αριθμ. 19805/26-4-2023 και 19806/26-4-2023 αναφορές μου προς αυτόν, με την παράκληση να παρέμβει και να εφαρμοσθούν όσα προβλέπονται, από το πνεύμα και το γράμμα του νόμου.

Στις 28/4/2023, αυτό το γεγονός κατέστη γνωστό, στην πρόεδρο του κράτους, στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στον διοικητή, τον γενικό διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, όπως και στους λοιπούς αρμόδιους του e-ΕΦΚΑ, με το παρακάτω e-mail :

“Δεν είναι περιττό να σας γνωρίσω ότι αυτές οι δυο αναφορές υποβλήθηκαν, με επιπρόσθετο κείμενο, στον Συνήγορο του Πολίτη, με τις υπ' αριθμ. 19770/25-4-2023, 19780/25-4-2023, 19805/26-4-2023 και 19806/26-4-2023 αναφορές μου, προς αυτόν και φυσικά, θα έχετε νέα του, για τα προκομμένα στελέχη σας και τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος”

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…