Η, από 10/4/2023, αναφορά μου, προς την πρόεδρο του κράτους. (Υποχρεωμένη να απαντήσει, στις αναφορές μου, κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη και των λοιπών μελών του υπουργικού συμβουλίου, έστω και αν κρίνει ότι δεν έχει αρμοδιότητα, επί όσων ζητώ, είναι η κ. Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και φυσικά, έχει την υποχρέωση να παραπέμψει αυτές τις αναφορές, στο αρμόδιο διοικητικό/δικαστικό όργανο και στην ποινική δικαιοσύνη, με βάση τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και το άρθρο 38 του ΚΠοινΔ).



 Χθες Δευτέρα 10/4/2023, τηλεφώνησα, στην προεδρία του κράτους στο τηλέφωνο 2107283111), για να πληροφορηθώ, για την τύχη και την πορεία των τεσσάρων αναφορών, που έχω υποβάλει, στην πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, από τις 29/3/2023, έως τις 8/4/2023. Η κυρία, η οποία απάντησε, στην κλήση μου, μόλις άκουσε το τί ζητώ, με συνέδεσε, με μια άλλη κυρία, η οποία ζήτησε το ονοματεπώνυμο μου και αφού της εξήγησα ότι ζητώ να πληροφορηθώ, για την τύχη και την πορεία της εξέλιξης της διαδικασίας, ως προς τα θέματα, που θέτω, με τις τέσσερεις αναφορές που έχω υποβάλει, μου απάντησε ότι η κυρία πρόεδρος αν μπορεί να κάνει κάτι θα απαντήσει, στις αναφορές αυτές, αλλά όταν τις κατέστησα σαφές το περιεχόμενο των αναφορών, ότι δηλαδή στρέφονται κατά του πρωθυπουργού, του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως και του διοικητή του e-ΕΦΚΑ, μου είπε ότι η πρόεδρος δεν έχει αρμοδιότητα, επί των θεμάτων αυτών και ότι, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να περιμένω καμμία απάντηση, στις αναφορές αυτές.

Φυσικά, εξήγησα, στην κυρία αυτή ότι αυτό, που ζητώ, στην περίπτωση αυτή, είναι να μου απαντήσει η πρόεδρος του κράτους, έστω και αρνητικά και να παραπέμψει, τις αναφορές, στα αρμόδια διοικητικά και δικαστικά όργανα. Η συνομιλήτρια στην συγκεκριμένη τηλεφωνική συζήτηση μου είπε ότι αυτό, που ζητώ θα εξεταστεί και θα λάβω απάντηση και φυσικά, στο σημείο αυτό, η συζήτηση τελείωσε και τερμάτισα αυτήν την τηλεφωνική κλήση.

Όμως, επειδή δεν πρέπει τα πράγματα να αφήνονται, στα όσα, τηλεφωνικώς, συζητούνται, υπέβαλα, με e-mail, χθες το μεσημέρι, Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, την παρακάτω ηλεκτρονική αναφορά, στην πρόεδρο του κράτους, για να καταστούν όλα όσα ζητώ, από αυτήν, σαφή, καθαρά, συγκεκριμένα και πλήρη.

Το κείμενο αυτής της ηλεκτρονικής αναφοράς έχει, ως ακολούθως :


«Κυρία Πρόεδρε

Επειδή οι Υπηρεσίες σας, ύστερα από τηλεφωνικές μου κλήσεις, μου είπαν ότι, εάν κρίνετε πως δεν είσθε αρμόδια να απαντήσετε στις αναφορές που σας υπέβαλα ( ήτοι τις, από 30/3/2023, από 1/3/2023, από 7/4/2023 και από 8/4/2023), δεν πρόκειται να υπάρξει  απάντηση δική σας, σε αυτές, σας παρακαλώ και σας προτρέπω, για την πίστη τήρηση της νομιμότητας, όσον αφορά τους χειρισμούς σας, επί των αναφορών αυτών, με την παραπομπή εκάστης, εξ αυτών, στο αρμόδιο διοικητικό όργανο, το οποίο πρέπει και να επιληφθεί, εφόσον κρίνετε ότι σείς είσθε αναρμόδια.
 
Επίσης, εφιστώ, εκ νέου την προσοχή σας, για το ποινικό περιεχόμενο των καταγγελιών αυτών και την υποχρέωση που έχετε, βάσει του άρθρου 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να παραπέμψετε την κάθε αναφορά, στην ποινική δικαιοσύνη, προς δικαστική διερεύνηση. Πολύ περισσότερο, μάλιστα την αναφορά, που σας υπέβαλα, ηλεκτρονικώς, στις 8/4/2023, δια της οποίας ο, εν τοις πράγμασι υπηρεσιακός πρωθυπουργός και οι υφιστάμενοι αυτού καταγγέλονται για την ουσιαστική παρανομία του, όσον αφορά τη τήρηση της δεοντολογίας, κατά την εκλογική διαδικασία και νομοθεσία και το κυριότερο, για την διαπραττόμενη και πολλάκις επιχειρούμενη κατάλυση των συναφών διατάξεων του Συντάγματος.

Κατόπιν τούτων, αναμένω τις απαντήσεις σας και τις ενέργειες σας, επί των προαναφερόμενων ηλεκτρονικών αναφορών μου, προς σας.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»


Στην παραπάνω αναφορά, αυθημερόν, έκανα και τις, παρακάτω, απαραίτητες διορθώσεις και συμπληρώσεις, τις οποίες, απέστειλα, με e-mail, στην κ. πρόεδρο του κράτους, ως ακολούθως :



«ΥΓ : (Διορθώσεις και συμπληρώσεις).

Α) Όπου, στο παραπάνω e-mail, αναφέρω , ως ημερομηνία αναφοράς μου την 1/3/2023, σφάλλω. Η σωστή ημερομηνία της αναφοράς είναι η 1/4/2023.

Β) Πέραν των μνημονευόμενων, στο, παραπάνω e-mail, αναφορών μου, προς σας, υπάρχει και η, από 3/4/2023 αναφορά μου, προς σας, η οποία είναι απαραίτητο να απαντηθεί και αυτή, από σας και να τύχει της ανάλογης διαδικαστικής μεταχειρίσεως, με τις υπόλοιπες.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»



Το ουσιωδέστερο όλων είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλοιώνει, στα όρια της κατάλυσης, τα ουσιώδη στοιχεία του αστικού δημοκρατικού πολιτεύματος, με την, εντελώς, πρόωρη και σαφώς, καταλυτική των ουσιωδών κανόνων του δημοκρατικού πολιτεύματος και των δεοντολογικών, αλλά και πρακτικών κανόνων, για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών και την ανάδειξη της νέας βουλής, ανακοίνωση, που έκανε, στις 28/3/2023, για την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, μακράν, στις 21/5/2023, επιδεικνύοντας την θεσμική απρέπεια και αναίδεια να μην ζητήσει, άμεσα, από την πρόεδρο του κράτους, την άμεση διεξαγωγή των βουλευτικών, όπως προβλέπει το ισχύον Σύνταγμα της χώρας, ή να παρατείνει τον χρόνο ανακοίνωσης της εκλογικής αναμέτρησης, στις κανονικές συνταγματικές προθεσμίες, προκειμένου ατή να διεξαχθεί, με ομαλό τρόπο. 

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός δεν επιτρέπεται να προανακοινώνει την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, διατηρώντας, στην ζωή, επί πολλές ημέρες, την παρούσα βουλή, η οποία, κατ’ αυτόν  τον τρόπο, απονομιμοποιείται, ως προς την κοινωνία και κατ’ ουσίαν, παύει να έχει το δικαίωμα να είναι, ουσιωδώς, ενεργή, αφού ουσιαστικά, η θητεία της τιθεται, υπό αίρεση και κατ’ ουσίαν λήγει. Έτσι, όταν ο, εκάστοτε, πρωθυπουργός, αποφασίσει, για την διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, απλούστατα, οφείλει, πάραυτα, να προσέλθει, στην πρόεδρο του κράτους και του ζητήσει την διάλυση της βουλής και την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, εντός των προθεσμιών, που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος.

Κάθε τι το διαφορετικό, από πλευράς του πρωθυπουργού, όπως τώρα, που, στις 28/3/2023, ανακοίνωσε την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, στις 21 Μαΐου 2023, απρεπώς, απέναντι, στην πρόεδρο του κράτους και με σαφέστατο αντισυνταγματικό τρόπο, διατηρώντας, επί ικανό χρονικό διάστημα την παρούσα  απονομιμοποιημένη βουλή, ως ζόμπι, προκειμένου αυτή η απονομιμοποιμένη σύνθεση της βουλής να τον εξυπηρετήσει, με την ψήφιση ρουσφετολογικών νόμων, αποτελεί κατάλυση των σχετικών συνταγματικών διατάξεων, για την ανάδειξη της νέας βουλής και την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Τοιουτοτρόπως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλοιώνει, βαθύτατα, τον κεντρικό πυρήνα του αστικού δημοκρατικού πολιτεύματος, με αποτέλεσμα οι πράξεις του αυτές, όπως και η επίδικη συμπεριφορά του να καταλύουν το ισχύον Σύνταγμα, κατά τρόπο, που εμπίπτουν, στο βαρύτατο κακούργημα του άρθρου 134.2 του Ποινικού Κώδικα, περί έσχατης προδοσίας, που έχει, ως ακολούθως :


«2. Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου:

α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού·

β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή·

γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέβαλε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό».

Φυσικά, υπάρχει και η αντεπιχειρηματολογία, επί του προκειμένου ότι ο πρόεδρος της κυβερνήσεως Κυριάκος Μητσοτάκης πράττοντας όσα πράττει, ακολουθεί την πεπατημένη οδό όλων (ή σχεδόν όλων) των προκατόχων του, στις προηγηθείσες εκλογικές αναμετρήσεις και ότι, τοιουτοτρόπως, έχει διαμορφωθεί μια εθιμική πρακτική, η οποία επέχει θέση συνταγματικού εθίμου και ως εκ τούτου, αποτελεί μία μορφή νόμου, η μακρά χρονική απόσταση ανάμεσα, στην ανακοίνωση, από τον εκάστοτε πρωθυπουργό της ημερομηνίας της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών και την προσέλευσή του, στον πρόεδρο του κράτους, όπου του ανακοινώνει την πρόθεσή του να διαλύσει την εκάστοτε βουλή και την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών. 

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει, ή να δημιουργηθεί συνταγματικό έθιμο, το οποίο να είναι και να συνίσταται, στην ουσιαστική κατάργηση των γραπτών προβλέψεων του ίδιου του Συντάγματος, πολύ περισσότερο μάλιστα, όσον αφορά τον σκληρό πυρήνα του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος, όσον αφορά την διαδικασία, για την εκδήλωση της λαϊκής εκλογικής ετυμηγορίας και την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, χωρίς την οποιαδήποτε προεκλογική παρέμβαση των κομμάτων και ιδίως, της εκάστοτε κυβερνήσεως, στον σκληρό πυρήνα του κράτους, όπως συμβαίνει, στην καταγγελόμενη συγκεκριμενη περίπτωση, με την επιλογή και την τοποθέτηση των Γενικών Διευθυντών του e-ΕΦΚΑ, κατά την παρούσα ουσιαστική και εν τοις πράγμασι, ενεργό προεκλογική περίοδο, που είναι σε ουσιαστική και πραγματική εξέλιξη, χωρίς, ακόμη, να έχει διαλυθεί η βουλή και να έχουν προκηρυχθεί οι βουλευτικές εκλογές, αν και ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει, ως μη όφειλε την ημερομηνία της διεξαγωγής τους, για την 21/5/2023, ήτοι, επί μακρό χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει προσέλθει, στην πρόεδρο του κράτους, προκειμένου να προβεί, στην δέουσα ανακοίνωση της διάλυσης της παρούσας βουλής και της επίσημης ημερομηνίας της διεξα.γωγής των προσεχών βουλευτικών εκλογών. 

Νομίζω ότι καθαρότερα και εναργέστερα δεν θα μπορούσαν να τεθούν, στην κ. Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, οι σύννομες απαιτήσεις μου.

Κατόπιν όλων αυτών, περιμένω τις απαντήσεις και κυρίως, τις ενέργειες, στις οποίες θα - και υποχρεούται να - προβεί και συμπληρωματικά, προσθέτω και τις επόμενες σημερινές (11/4/2023) συμπληρωματικές αναφορές μου, προς την πρόεδρο του κράτους, που έχουν, ως εξής :

 

«Κυρία Πρόεδρε 

Όσον αφορά τις αθλιότητες του, εν τοις πράγμασι, υπηρεσιακού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της, ουσιαστικά, υπηρεσιακής κυβέρνησής του, που κρατούν την απονομιμοποιημενη βουλή, ως zombie, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων περιγράφει, με γλαφυρό και χαρακτηριστικό τρόπο, αυτές τις έκνομες και κυρίως αντισυνταγματικές και εκτροπικά, αντιθεσμικές πράξεις της εκτρεπόμενης κυβερνήσεως, τα μέλη της οποίας, πέραν της συγκεκριμένης και καταγγελόμενης εκτροπής, από τους κανόνες λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, υποπίπτουν, συλλήβδην και σωρηδόν, πολλαπλώς και εξακολουθητικώς, στο ποινικό αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος, όπως περιγράφεται, από την σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που έχει, ως ακολούθως :

“Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, παρακολουθώντας τις εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος και με δεδομένη την ήδη εκφρασθείσα θέση της, ότι δεν θα επιτρέψει η Δικαιοσύνη να γίνει μέρος του «πολιτικού παιχνιδιού», επισημαίνει τα ακόλουθα:

Α. Η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας και οι Λειτουργοί της, διαχρονικά, έχουν να επιδείξουν αγώνες προς διαφύλαξη των δικαιοκρατικών αρχών και προστασίας των ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων. Το Δικαστικό Σώμα είναι βαθιά δημοκρατικό και υπηρετεί με σθένος, παρρησία και προσήλωση τους Δημοκρατικούς Θεσμούς.

Β. Σε μία χώρα με ισχυρούς δικαιοκρατικούς θεσμούς, όπως είναι η χώρα μας, η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην Κυβέρνηση και η νομοθετική λειτουργία στη νομίμως εκλεγμένη Βουλή. Η αρχή του Κράτους Δικαίου, όπως κατοχυρώνεται στο Σύνταγμά μας αλλά και ως κοινή αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προϋποθέτει μια διαφανή, υπεύθυνη, δημοκρατική και πλουραλιστική διαδικασία για τη θέσπιση των Νόμων. Η αποσπασματική και πρόχειρη νομοθέτηση δημιουργεί υπόνοιες αυθαιρεσίας της εκτελεστικής εξουσίας.

Γ. Η εκφορά δημόσιας γνώμης από Δικαστικό Λειτουργό επί του περιεχομένου υπό ψήφιση διάταξης, που θα κληθεί είτε να εφαρμόσει είτε να μην εφαρμόσει, αντίκειται στις αρχές της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας, που αποτελούν εχέγγυα της Δίκαιης Κρίσης. Ο διάλογος μεταξύ των τριών λειτουργιών οφείλει να γίνεται μεταξύ των θεσμικών εκπροσώπων αυτών και εντός του πλαισίου που προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Δ. Οι γενικόλογες διακηρύξεις υπέρ του Κράτους Δικαίου, από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, δεν αρκούν προς εμπέδωση της αρχής αυτής, διότι οι προκλήσεις που το τελευταίο αντιμετωπίζει στη σύγχρονη εποχή για την επιδίωξη της ουσιαστικοποίησης της Δημοκρατίας, της κοινωνικής ειρήνης και της διαφύλαξης των ελευθεριών είναι μεγάλες.

Ε. Οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί υπακούουν μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους του Κράτους, αποφασίζουν κατά συνείδηση και οι αποφάσεις που εκδίδουν είναι σύμφωνες με την αρχή της νομιμότητας”.

Κυρία πρόεδρε 
Με δεδομένη την ανωτέρω σοβαρότατη και κρίσιμη, πολιτειακά, καταγγελία του Σώματος του οποίου, ως δικαστικός λειτουργός, υπήρξατε μέλος, και η οποία περιγράφει το, ποινικώς, αξιολογητέο περιεχόμενο των πράξεων των φυσικών προσώπων του υπουργικού συμβουλίου, ως παρανομούντων και δρώντων, με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο διοικητικών οργάνων, σας παρακαλώ να συνεκτιμήσετε την ανωτέρω επιχειρηματολογία της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων και να συσσωματώσετε αυτήν την επιχειρηματολογία, τα δικά μου επιχειρήματα και τις καταγγελίες, που σας έχω υποβάλλει κατά του εκτραπέντος, εν τοις πράγμασι, υπηρεσιακού πρωθυπουργού και να παραπέμψετε και αυτή την, ποινικώς, κολάσιμη εκτροπή του ίδιου και των μελών του υπουργικού συμβουλίου στα αρμόδια όργανα της ποινικής δικαιοσύνης, προς διερεύνηση και αξιολόγηση των πράξεων, που καταγγέλονται και οι οποίες, τουλάχιστον, συνιστούν το ποινικό αδίκημα της παραβάσεως καθηκόντων, που τελέστηκε, από φέροντες την ιδιότητα των δημοσίων υπαλλήλων (εν τη ευρεία έννοια) και λειτουργών, ως προβλέπει το άρθρο 259 ΠΚ. 
Φυσικά, σας ζητώ και σας προτρέπω να αρνηθείτε να συμπράξετε, σε αυτό το "νομοθετικό" αίσχος και να ασκήσετε όλες τις δυνατότητες, που σας παρέχει το Σύνταγμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η διασαλευθείσα συνταγματική τάξη, την οποία οφείλετε να διαφυλάττετε, ως κόρην οφθαλμού.
Αναμένω, λοιπόν, τις έγγραφες απαντήσεις σας και τις απαραίτητες και ζωτικές, για το πολίτευμα του τόπου, πράξεις και ενέργειες, στις οποίες, αυτεπαγγέλτως, οφείλετε να προβείτε.

Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος» 
και 
«Κυρία πρόεδρε

Με δεδομένη την διαπίστωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, περί υπάρξεις υπονοιών αυθαιρεσίας, εκ μέρους του, εν τοις πράγμασι, υπηρεσιακού πρωθυπουργού και των μελών του υπουργικού συμβουλίου, κατά την, ουσιαστικώς, αντισυνταγματική επιψήφιση, σήμερα, 11/4/2023, του σχεδίου νόμου του παραβατούντος υπουργού Εσωτερικών Μαυρουδη Βορίδη, ως και των άλλων διατάξεων, που οδήγησε, στην χθεσινή παραίτηση του κ. Τζανερίκου, από την αντιπροεδρία του Αρείου Πάγου, η υπόθεση αυτή πρέπει να αχθεί, από εσάς, κατόπιν της παρούσης, ως και των προηγηθέντων αναφορών μου, με βάση το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στην ποινική δικαιοσύνη προς διερεύνηση και αξιολόγηση του, ποινικώς, ενδιαφέροντος περιεχομένου των, ούτως, καταγγελθεισών πράξεων του παραβατούντος πρωθυπουργού και των  παραβατικών μελών του υπουργικού συμβουλίου, πράξεις, που συνιστούν την πρόχειρη και αποσπασματική νομοθέτηση, που καθιστούν υπαρκτή την υπόνοια της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, ενώπιον μιας απονομιμοποιημενης και απαξιωμένης, από τον πρωθυπουργό, βουλής, δια της αναγγελίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σαφή έκνομο και παρασυνταγματικό/αντισυνταγματικό τρόπο και μάλιστα, σε τηλεοπτική εκπομπή, στις 28/3/2023, της ημέρας της διεξαγωγής των προσεχών βουλευτικών εκλογών, στις 21/5/2023, παρακάμπτοντας και γράφοντας, εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του,  υμάς, η οποία είσθε το αρμόδιο, θεσμικά, πρόσωπο, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όφειλε να προσέλθει και ενώπιον σας έπρεπε να γίνει αυτή η αναγγελία της ημερομηνίας της διεξαγωγής των προσεχών βουλευτικών εκλογών,, με παράλληλη λήξη των εργασιών της βουλής. 

Αυτά είναι όσα πρέπει να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν, ποινικώς, κατόπιν των επιβαλλόμενων ενεργειών, στις οποίες πρέπει και καλείσθε, από εμέ, να προβειτε, λόγω αρμοδιότητος, του ανώτατου διοικητικού οργάνου, το οποίο εκπροσωπείτε.

Πέραν τούτων, εν όψει του άρθρου 42 του Συντάγματος ("1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Bουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Mέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Bουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής. 
2. Πρόταση νόμου ή νομοσχέδιο που έχει αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Bουλή εισάγεται στην Oλομέλειά της και, αν επιψηφιστεί και πάλι με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών κατά τη διαδικασία του άρθρου 76 παράγραφος 2, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το εκδίδει και το δημοσιεύει υποχρεωτικά μέσα σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή του), το οποίο σας απονέμει το περιγραφόμενο προνόμιο της αναπομπής του σχεδίου νόμου, που θα σας φέρει η κυβέρνηση να υπογραψετε και με δεδομένη την καταγεγραμμένη υπόνοια αυθαιρεσίας του παραβατικού πρωθυπουργού και των παραβατικών μελών του υπουργικού συμβουλίου, στην συγκεκριμένη περίπτωση, καλείσθε να ασκήσετε το κατοχυρωμένο, συνταγματικώς, προνόμιο που έχετε και να αναπέμψετε, στην νέα μετεκλογική σύνθεση της βουλής, το, εν λόγω, προϊόν της πιθανότατης αυθαιρεσίας του απερχόμενου και ουσιαστικώς, υπηρεσιακού πρωθυπουργού και των μελών του υπουργικού του συμβουλίου.

Κατόπιν τούτων, σταματώ, εδώ και περιμένω τις απαντήσεις και κυρίως, τις πράξεις σας.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»


Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα Τρίτη 11/4/2023, γνωστοποίησα το παρόν ηλεκτρονικό δημοσίευμα, στην πρόεδρο του κράτους, ως ακολούθως :


«Κυρία πρόεδρε

Με την παρούσα και σε συνέχεια της, από 10/4/2023, ηλεκτρονικής αναφοράς μου, προς σας, σας γνωστοποιώ το σημερινό (11/4/2023) καταγγελτικό δημοσίευμά μου, με τίτλο : «Η, από 10/4/2023, αναφορά μου, προς την πρόεδρο του κράτους. (Υποχρεωμένη να απαντήσει, στις αναφορές μου, κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, έστω και αν κρίνει ότι δεν έχει αρμοδιότητα, επί όσων ζητώ, είναι η κ. Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και φυσικά, έχει την υποχρέωση να παραπέμψει αυτές τις αναφορές, στο αρμόδιο διοικητικό/δικαστικό όργανο και στην ποινική δικαιοσύνη, με βάση τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και το άρθρο 38 του ΚΠοινΔ)», στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/04/1042023-38.html .

Τα επιχειρήματα, τα οποία αναπτύσσω, στο δημοσίευμα αυτό, τα προσθέτω, συμπληρωματικά και συνεπικουρικά, στα όσα αναφέρω, στην, από 10/4/2023, ηλεκτρονική αναφορά μου, προς σας, καθώς και στις προηγούμενες αυτής και παρακαλώ πολύ και ζητώ να τα λάβετε, με την δέουσα προσοχή, υπόψη σας, στις απαντήσεις και τις οποίες ενέργειες πρόκειται να προβείτε και τις οποίες αναμένω.

Με εκτίμηση


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος
Συνταξιούχος υπάλληλος e-ΕΦΚΑ»

Από εδώ και πέρα, αναμένω τις απαντήσεις της προέδρου και τις ζητούμενες ενέργειές της.

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Τρίτη 11/4/2023, έλαβα, από το ΜΕΡΑ25 το παρακάτω e-mail :

“Αξιότιμε κ. Αναστασόπουλε,
Δυστυχώς τελικά παρά τη θέληση και την πρόθεση, ο χρόνος μέσα στον οποίο μπορούσαμε να κινηθούμε για να προωθήσουμε το ζήτημα δεν ήταν επαρκής,δεδομένου του κλεισίματος της Βουλής εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας,

Τομέας Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ 25”

Αυθημερόν, απάντησα, ως ακολούθως :

“ Δεν πειράζει. Να έχετε και υπόψη σας, για την νέα βουλή, το θέμα αυτό, αλλά και όσα, μετέπειτα, σας έστειλα.


Τάσος Αναστασόπουλος”.


Στην συνέχεια, το ΜΕΡΑ25 είχε την ευγενή καλοσύνη να μου απαντήσει, ως εξής :

“ Βεβαίως.
Θα είμαστε πάντα σε επαφή.
Καλό Πάσχα!

Τομέας Δικαισούνης του ΜέΡΑ 25”.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…