Μια συνέχεια, γύρω από τα μαύρα χάλια, στον e-ΕΦΚΑ των Κωστή Χατζηδάκη - Παναγιώτη Δουφεξή. Όσον αφορά την επικουρική μου σύνταξη, εξακολουθούν να με γράφουν, στα παλιά τους τα παπούτσια, παρά το έγγραφο 331975/15695/2023/28-3-2023 του Συνηγόρου του Πολίτη. Ζητείται ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος των υπευθύνων, βάσει των άρθρων 259 ΠΚ και 38 ΚΠοινΔ.

 



Σε συνέχεια του χθεσινού δημοσιεύματος, σε αυτό εδώ το μπλογκ, με τίτλο :Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Παναγιώτης Δουφεξής τα έχουν κάνει χάλια, στον e-ΕΦΚΑ. Πιο χάλια δεν γίνεται… (Για πολλοστή φορά, ζητείται ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος της Διευθύντριας της Β’ Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα Παρθενίας Καραδήμα, που εψεύσθη, στους ανώτερους της και σε μένα, με δημόσιο έγγραφο, αλλά ο υπουργός και ο διοικητής, περί άλλων τυρβάζουν) και του παλαιότερου δημοσιεύματος, με τίτλο : Χαμός, στις απονομές των επικουρικών συντάξεων, στον e-ΕΦΚΑ : Η από 3/2/2023, ηλεκτρονική αναφορά, που υπέβαλα, αναμένοντας την απονομή της επικουρικής μου σύνταξης, η οποία παραμένει, δίχως απάντηση. (Προφανώς, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Παναγιώτης Δουφεξής και η παρέα τους, μας “δουλεύουν”, αγρίως)... και επειδή πρέπει να περιγράφουν, επαρκώς και επακριβώς, τα μαύρα χάλια του e-ΕΦΚΑ, είναι απαραίτητο να συνεχίσω το χθεσινό δημοσίευμα και το, ενδεικτικά, αναφερόμενο παλαιότερου δημοσίευμα, με περισσότερα στοιχεία, για τα “κατορθώματα” των διοικούντων κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών, που έχουν οδηγήσει τον ασφαλιστικό φορέα, σε αυτά τα περιγραφόμενα μαύρα χάλια.

Έτσι, ο εποπτεύον υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ και τα αρμόδια όργανα της διοίκησης του ασφαλιστικού οργανισμού συνεχίζουν, αναισχύντως, να σιωπούν και στην πράξη, αρνούνται, ετσιθελικά και χωρίς να έχουν ένα τέτοιο δικαίωμα, ούτε από τον ισχύοντα Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, ούτε από κάποια άλλη διάταξη νόμου, να απαντησουν, στις πάμπολλες αναφορές, που υποβάλλω και ζητώ να πληροφορηθώ, για την τύχη της εκκρεμούσας υπόθεσης της χορήγησης της επικουρικής μου σύνταξης, παρά το γεγονός ότι έχει παρέμβει, με δικό του έγγραφο και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Για τον λόγο αυτόν, υπέβαλα, σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, την παρακάτω αναφορά, ζητώντας, επιπροσθέτως και τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο των υπαιτίων. Το κείμενο αυτής της αναφοράς εστάλη και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ειδικά, στον Συνήγορο του Πολίτη, με την υπ’ αριθμ. 21872/5-5-2023 αναφορά μου, ζητώντας του να πράξει σύμφωνα, με το γράμμα και πνεύμα των διατάξεων του νόμου, ενώ, παράλληλα, κοινοποιήθηκε και στην πρόεδρο του κράτους Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, για να μην δύναται κανείς τους να ισχυρισθεί ότι δεν γνωρίζει τα τεκταινόμενα, γύρω από την υπόθεση αυτή και τα τρανταχτά και τραγικά χάλια του e-ΕΦΚΑ.

Δείτε, τώρα, το κείμενο αυτής της αναφοράς :


«Κυρίες και κύριοι

Με δεδομένο το γεγονός ότι, πάρα την μακρά περίοδο, από την έκδοση της κύριας σύνταξης μου, στις 3/8/2022, παρά το γεγονός ότι η έναρξη της επικουρικής μου σύνταξης πρέπει να αρχίζει, από την 1/7/2021, πάρα το γεγονός ότι με διαβεβαιώσατε πως στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023, θα εκδώσετε την απόφαση για την επικουρική μου σύνταξη, πάρα το γεγονός ότι υπολογίσατε, εσφαλμένα, το ποσόν της προκαταβολής των αναδρομικών, που μου χορηγήσετε, στις 14/2/2023, γεγονότα, τα οποία σας τα έχω επισημάνει και εγώ και ο Συνήγορος του Πολίτη, με το, υπ' αριθμ. 331975/15695/2023/28-3-2023 έγγραφό του, προς σας, σείς συνεχίζετε να τηρείτε σιγή και να μην παρέχετε καμμία εξήγηση, ή οποιαδήποτε πληροφορία, γύρω από οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα διεκπεραιώσεως των εκκρεμούντων αυτών θεμάτων, γράφοντας με - και δυστυχώς, όχι, μόνον, εμέ, όπως υποδεικνύει η εξακολουθητική, απρεπής και αναιδής, ευρισκομένη στα όρια της αθλιότητας, συμπεριφορά σας, στα παλαιότερα των υποδημάτων σας.

Με δεδομένη, επίσης, την κακότροπη και ψευδολόγα συμπεριφορά της Παρθενίας Καραδήμα, για την οποία αυτή και οι συμπράξαντες, με αυτήν έχουν, επανειλημμένως, καταγγελθεί, ως προς το θέμα της χορήγησης του Εφάπαξ μου, το οποίο, μετά πολλών βασάνων, τακτοποιήθηκε και η παρούσα συνεχόμενη συμπεριφορά σας, αποτελεί παράβαση καθήκοντος, αφού, στη πράξη, αρνείσθε να απαντήσετε, επί των εκκρεμούντων θεμάτων, έστω και στοιχειωδώς.

Για τους λόγους αυτούς καλούνται τα ανώτερα διοικητικά όργανα του κράτους να διενεργήσουν τον δέοντα, στην περίπτωση, πειθαρχικό έλεγχο και τιμωρία των υπαιτίων, καθώς και για την αποστολή της υποθέσεως, προς την ποινική της αξιολόγηση και τον δέοντα ποινικό κολασμό, αφού εδώ έχουμε μια κλασική περίπτωση υπαίτιας παραβάσεως καθήκοντος, σύμφωνα με το άρθρο 259 ΠΚ, αδίκημα, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως και εμπίπτει, στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 38 του ΚΠοινΔ. 

Ο κύριος Συνήγορος του Πολίτη, στον οποίο συ υποβάλλεται η παρούσα, παρακαλείται για τις δικές του ενεργειες, σύμφωνα, με το γράμμα και το πνεύμα των νόμων, όπως αυτοί παραθέτονται.


Αναστασιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος».



Από εδώ και πέρα, αναμένω τις εξελίξεις. 

Εννοείται, βέβαια, ότι ο ζητούμενος πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος των πράξεων και των παραλείψεων όλων των υπευθύνων πρόκειται να επιμείνω να διεξαχθεί, ανεξαρτήτως, του τί θα γίνει, με το κύριο αίτημά, για την χορήγηση της επικουρικής μου σύνταξης, από 1/7/2021 και μετά.

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Τελικά, σήμερα Πέμπτη 22/6/2023, έλαβα την υπ´ αριθμ. 17180/10-6-2023 Απόφαση, με την οποία μου απονέμεται η επικουρική μου σύνταξη, από 1/7/2021 και εφεξής. Οπότε τελειώνει, μετά από πολλή χρονική καθυστέρηση, το κύριο και βασικό αίτημά μου. Αυτή την απόφαση της επικουρικής συνταξιοδότησής μου την υπογράφει, ως Προισταμένη της Β’ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων και Εφάπαξ Δημοσίου Τομέα του e-ΕΦΚΑ, η γνωστή Παρθενία Καραδήμα, την οποία, ως φαίνεται, δεν έχουν αγγίξει οι καταγγελίες μου, για όσα έχω καταγγείλει, εις βάρος της, κυρίως, για τα ψεύδη, που ανέφερε, στους ανώτερους της και εις εμένα, όσον αφορά την, ήδη, περαιωθείσα, όσον αφορά την ουσία της, υπόθεση της χορήγησης του Εφάπαξ μου.

Εννοείται ότι, για αυτά τα, επισήμως και μάλιστα, εγγράφως, διατυπωθέντα ψεύδη της, πρόκειται να συνεχίσω να απαιτώ, από τα αρμόδια όργανα του ασφαλιστικού οργανισμού, την παραδειγματική τιμωρία της Παρθενίας Καραδήμα. Και για την ύπαρξη και την επιβολή της οποίας τιμωρίας έχουν οι αρμόδιοι την υπηρεσιακή υποχρέωση να με ενημερώσουν.

Δεν πρόκειται να γλιτώσει, έτσι, εύκολα…


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…