Χαμός, στις απονομές των επικουρικών συντάξεων, στον e-ΕΦΚΑ : Η από 3/2/2023, ηλεκτρονική αναφορά, που υπέβαλα, αναμένοντας την απονομή της επικουρικής μου σύνταξης, η οποία παραμένει, δίχως απάντηση. (Προφανώς, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Παναγιώτης Δουφεξής και η παρέα τους, μας “δουλεύουν”, αγρίως)…

 



Αγαπητοί αναγνώστες, πρόκειται να σας απασχολήσω, στο παρόν δημοσίευμα, με ένα, εξαιρετικά δυσάρεστο, για μένα, αλλά και “πικάντικο” ζήτημα, το οποίο δείχνει τα χάλια του τωρινού (αλλά και του παρελθοντικού) “επιτελικού κράτους”, στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, αφού, όπως ξέρετε, μέσα από τα προηγούμενα αναγνώσματα, που εχω δημοσιεύσει, σε αυτό εδώ το μπλογκ, μετά από χίλια βάσανα και έναν ορυμαγδό ηλεκτρονικών αναφορών μου, τελικά μου απονεμήθηκε, στις 3/8/2022, η κύρια σύνταξή μου, από τον e-ΕΦΚΑ, αναδρομικά, απο 1/7/2021, τώρα έχουμε κολλήσει, στην απονομή της επικουρικής μου σύνταξης, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει, πάνω, από έξι μήνες, από την απονομή της κύριας σύνταξης και τούτο διότι, στην Υπηρεσία του ασφαλιστικού αυτού οργανισμού, γίνεται ένας χαμός και η μάνα χάνει το παιδί και το παιδί την μάνα, εξ αιτίας της ανοργανωσιάς, που επικρατεί, παρα τα παχιά λόγια του εποπτεύοντα Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σκαρφίζονται διάφορες προεκλογικές μηχανορραφίες, για να αποσπάσουν όσο περισσότερες ψήφους μπορούν, από το δυστυχές συνταξιουχικό κοινό, το οποίο, τελικά, περιμένει, επι χρόνια, την απονομή της επικουρικής του σύνταξης, χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση.

Έτσι, στις 3/2/2023, υπέβαλα, στο Τμήμα Απονομής Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων, στην Προισταμένη του Τμήματος Ιωάννα Καποδίστρια στην Β’ Διεύθυνση Απονομής Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων, στην Διευθύντρια Παρθενία Καραδήμα, στην Γενική Διεύθυνση Συντάξεων Δημοσίου Τομέα και φυσικά, στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή και στον εποπτεύοντα Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, την, παρακάτω, ηλεκτρονική αναφορά, αναμένοντας τις ενέργειες των αρμοδίων, επί της υποθέσεως και την απάντηση, στην αναφορά αυτή, με την παροχή, σε μένα, των πληροφοριών, που ζητώ να μάθω, για το πότε πρόκειται να εκδώσουν την Απόφαση της απονομής της επικουρικής μου σύνταξης και το πότε σκοπεύουν να με πληρώσουν, επισημαίνοντας το πραγματικό γεγονός ότι έχουν αθετήσει τις τηλεφωνικές υποσχέσεις, που μου έδωσε η αρμόδια υπάλληλος, τον Νοέμβριο του 2022.

Δείτε, τώρα, αγαπητοί αναγνώστες το κείμενο αυτής της ηλεκτρονικής αναφοράς μου, της 3/2/2023, προς τους προαναφερόμενους αποδέκτες :


«Στις 23/11/2022, μου τηλεφώνησαν, από την αρμόδια Υπηρεσία και με ενημέρωσαν, για την επικουρική μου σύνταξη (από το τηλέφωνο 2103275241) και μου είπαν ότι έχουν ακόμη εκκρεμότητες, στις επικουρικές συντάξεις, από το 2020 και ότι ευελπιστούν, μέχρι το τέλος του 2022 και την αρχή του 2023, να ολοκληρώσουν την διαδικασία έκδοσης της επικουρικής σύνταξης, που δικαιούμαι, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχουν και περιμένουν τις αποδοχές μου, από το Τμήμα Μισθοδοσίας του e-ΕΦΚΑ, όπου, όπως μου είπε η υπάλληλος, που μου τηλεφώνησε, εκ μέρους του Τμήματος Απονομής των Επικουρικών Συντάξεων, έχουν αποστείλει σχετικό έγγραφο ερώτημα, για να προχωρήσουν, στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της χορήγησης της επικουρικής μου σύνταξης. 

Ηδη, σήμερα, φθάσαμε, στις 3/2/2023 και δεν εχω λάβει την απόφαση, για την εκκρεμούσα επικουρική μου σύνταξη και φυσικά, ούτε εχω πληρωθεί, παρα την τηλεφωνική υπόσχεση, που μου εδόθη, από την αρμόδια υπάλληλο, που πήρε την πρωτοβουλία να μου τηλεφωνήσει.

Αξιοσημείωτο είναι, εδώ, ότι αποφεύγουν να απαντήσουν, γραπτώς και προτιμούν την τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία έχει το μειονέκτημα να είναι, απλώς, προφορική.

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ να μου γνωρίσετε, ταχέως, το τι έχετε πράξει (εάν έχετε πράξει κάτι), τι πρόκειται πράξετε, ως προς την εκκρεμότητα την επικουρικής μου σύνταξης και το ποτε σκοπεύετε να μου στείλετε την σχετική επικουρική συνταξιοδοτική απόφαση, που με αφορά και πότε σκοπεύετε να με πληρώσετε.

Αναστάσιος Αναστασόπουλος»


Εννοείται, βέβαια, ότι αυτή η ηλεκτρονική αναφορά, εδώ και 12 ημέρες, έχει μείνει, δίχως απάντηση, χωρίς, καν, να γνωρίζω, αν θα απαντηθεί και φυσικά, χωρίς κανένας, εκ των αρμοδίων, να με έχει “ενοχλήσει”, έστω και προφορικά/τηλεφωνικά, περί του τί μέλλει γενέσθαι, με την τύχη, την πορεία, την εξέλιξη και την κατάληξη της απονομής της επικουρικής μου σύνταξης. Προφανώς, όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι, με έχουν γράψει, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, για να μεταχειρισθώ έναν ήπιο και μετριοπαθή τρόπο, προκειμένου να περιγράψω όσα δεν έχουν, έως τώρα, πράξει και όσα εξακολουθούν να παραλείπουν να πράξουν. Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, αφού έχω υπηρετήσει πάνω από 30 χρόνια, στον χώρο των ασφαλιστικών οργανισμών (ΤΣΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΝΠΥ, ΤΕΑΠΥΚ, ΕΤΕΑΕΠ, ΤΕΑΠΙΕΝ, ΕΦΚΑ) και τα συντριπτικά, περισσότερα χρόνια, στον χώρο ποικίλων απονομών συντάξεων, οι τύποι αυτοί λιγότερο δουλεύουν και πολύ περισσότερο, μας “δουλεύουν”.

Με λίγα λόγια, δυστυχώς, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Παναγιώτης Δουφεξής και η παρέα τους, με (και μας) “δουλεύουν” ψιλό γαζί. Αυτή είναι η λυπηρή αλήθεια και η δυστυχής πραγματικότητα.

Στην παρούσα φάση, πάντως, θα περιορισθώ, στην δημοσίευση του παρόντος αναγνώσματος, το οποίο, φυσικά, θα το αποστείλω, εις όλους τους. Θα έχουν την δυνατότητα, για ένα κάποιο χρονικό διάστημα, να μου απαντήσουν και να μου παράσχουν τις πληροφορίες, που ζητώ και τις οποίες υποχρεούνται να μου δώσουν.

Αυτά, επί του παρόντος και θέλω να ευελπιστώ ότι δεν θα χρειασθεί να επανέλθω…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα (Τετάρτη 15/2/2023), έστειλα, στους αποδέκτες της, από 3/2/2023, ηλεκτρονικής αναφοράς μου, τους οποίους αναφέρω, στο σχολιαζομενο δημοσίευμα, το, παρακάτω, ηλεκτρονικό μήνυμα :

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας καταστήσω γνωστό, το σημερινό ηλεκτρονικό δημοσίευμα https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/02/e-322023.html, το οποίο σας αφορά.

Κατόπιν τούτου, σας ζητώ να προχωρήσετε, ταχέως, στην υλοποίηση όσων ζητημάτων, που, σε αυτό το δημοσίευμα, τίθενται και αφορούν την Υπηρεσία, την οποία διοικείτε».
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Επίσης, πρέπει, στο σημείο αυτό, να γνωρίσω, στο αναγνωστικό κοινό ότι, για την υπόθεση της απονομής της επικουρικής μου σύνταξης, υπέβαλα, σήμερα, Τετάρτη 15/2/2023, στον Συνήγορο του Πολίτη, την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8193/15-2-2023 αναφορά, στην οποία κάνω παραπομπή, στο σημερινο σχολιαζομενο ηλεκτρονικό δημοσίευμα.

Για να δούμε τί πρόκειται να γίνει…
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Κάτι γίνεται.

Σήμερα, Παρασκευή 24/2/2023, βρήκα, έξω από το σπίτι, ένα σημείωμα, από τα ΕΛΤΑ Ιλιου, για να πάω, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά, στο ταχυδρομείο, να λάβω μια επιστολή. Πιθανόν να προέρχεται, από τον e-ΕΦΚΑ και να αφορά την απόφαση για την επικουρική μου, σύνταξη.

Πολύ λιγότερο πιθανό είναι η επιστολή αυτή να αφορά άλλο ζήτημα.

Θα δούμε.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Τετάρτη 29/3/2023, έλαβα, από τον Συνήγορο του Πολίτη, το, υπ’ αριθμ. πρωτ. 331975/15695/28-3-2023, έγγραφό του, όσον αφορά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της χορήγησης της επικουρικής μου σύνταξης και το σφάλμα, που διέπραξε η αρμόδια Υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ, στον υπολογισμό του ποσού της προκαταβολής, που μου δόθηκε.

Το κείμενο του Συνηγόρου του Πολίτη (πληροφορίες : Άννα Βαβουγιυού, τηλ. 2131306733) έχει, ως εξής :

«e- ΕΦΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
E: gd.sintaxeondt@efka.gov.gr
Β ́ Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ & ΕΦΑΠΑΞ ΔΗΜ. ΤΟΜΕΑ Φιλελλήνων 13-15
Ε: d.bapon.syntefdt@efka.gov.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
Τμήμα Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα Συντάξεων
E: d.anaforon@efka.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Συνταξιοδοτική εκκρεμότητα του κυρίου Αναστασίου Αναστασόπουλου του Παναγιώτη, κατοίκου Ιλίου Αττικής»

Αξιότιμες κυρίες Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κατά το άρθρο 103 παρ.9 του Συντάγματος και το ν. 3094/2003, εξετάζει αναφορά, σχετικά με τις Υπηρεσίες σας.
Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν, η υπόθεση επί της οποία ζητείται η παρέμβασή μας έχει ως ακολούθως:
Ο αναφερόμενος στην Αρχή, ζητά τη διαμεσολάβησή μας, προκειμένου, να διεκπεραιωθεί και να ολοκληρωθεί από τις Υπηρεσίες του Ε-ΕΦΚΑ η συνταξιοδότηση του, με τη χορήγηση της επικουρικής σύνταξης.
Σύμφωνα με όσα έχουν τεθεί υπόψη μας, από το περιεχόμενο της αναφοράς, έως και σήμερα εκκρεμεί η έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης με την οποία θα απονεμηθεί η επικουρική σύνταξη στον δικαιούχο.
Επί πλέον μας πληροφορεί ότι έχει αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στις Υπηρεσίες σας από 3-2-2023, το οποίο παραμένει αναπάντητο. Περαιτέρω, από το εν λόγω μήνυμα προκύπτει ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία της Υπηρεσία σας με τον ενδιαφερόμενο στις 23-11-2022, ενημερώθηκε ότι κατά πάσα πιθανότητα έως τις αρχές του 2023 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της επικουρικής σύνταξης, καθώς επίσης ότι έχετε αποστείλει έγγραφο ερώτημα στο Τμήμα Μισθοδοσίας του Ε-ΕΦΚΑ σχετικά με τις αποδοχές του συνταξιούχου του Φορέα σας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προβλεπομένη διαδικασία χορήγησής της.

Επιπροσθέτως, ο κύριος Αναστασόπουλος μας έχει γνωρίσει ότι, στις 14-3-2023, καταβλήθηκε το ποσόν των 1400 Ευρώ ως προκαταβολή της επικουρικής σύνταξης, καταφανώς εσφαλμένου ποσού κατά τους ισχυρισμούς του, ενώ παράλληλα έχει θέσει υπόψη μας την αίτησή του για χορήγηση επικουρικής σύνταξης η οποία έχει αριθμό πρωτ. 135/22-6-2021 από το Α ́ Υποκατάστημα Μισθωτών Ε-ΕΦΚΑ Δυτικού Τομέα, και η οποία έχει διαβιβασθεί στη Διεύθυνσή σας στις 18-8-2021. Κατά τις εκτιμήσεις του ιδίου του αναφερομένου, το ποσόν το οποίο πρέπει να του καταβληθεί ως προκαταβολή, ανέρχεται στα 1900 Ευρώ. Στις 17-3-2023 σας έχει αποστείλει ο ίδιος και σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα.
Κατόπιν των ανωτέρω, και για την περίπτωση κατά την οποία οι ισχυρισμοί προς την Αρχή επιβεβαιώνονται, θα σας παρακαλούσαμε, να εξαντλήσετε τα όποια περιθώρια υπάρχουν στις Υπηρεσίες σας, και να προβείτε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να τακτοποιηθεί η συγκεκριμένη εκκρεμότητα, με κοινοποίηση και στην Αρχή, κάθε εγγράφου σας, το οποίο πιθανόν θα εκδώσετε.
Επίσης, θα σας παρακαλούσαμε, για την περίπτωση κατά την οποία υπάρχει συναρμοδιότητα με άλλα Υποκαταστήματα του Φορέα, να προωθηθεί και σε αυτά, το έγγραφο της Αρχής και να ενημερωθούμε σχετικά.
Με την πεποίθηση ότι θα έχουμε σύντομα απάντηση εκ μέρους σας, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Κοινοποίηση:
Αναστάσιος Αναστασόπουλος
Email: tasos_anastassopoulos@hotmail.com

Με εκτίμηση,
Βέρα Θεοφυλάκτου
Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη»


Αυτά, επί του παρόντος και εν αναμονή των ενεργειών των αρμοδίων Υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, όσον αφορά την χορήγηση της επικουρικής μου σύνταξης, η οποία εκκρεμεί. Προφανώς, αυτή η υπόθεση κάποια στιγμή θα διεκπεραιωθεί και θα εκδοθεί η σχετική απόφαση της επικουρικής μου συνταξιοδότησης και φυσικά, θα ακολουθήσει και η πληρωμή.

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ)
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ) :

Βέβαια, εν αναμονή όλων αυτών των απαιτούμενων ενεργειών, πρέπει να πω ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι και το κυριότερο, όσων θεμάτων εχω θέσει, με άλλες αναφορές, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, αλλά και στον Πρωθυπουργό και για τα οποία θέματα αναμένω τις ενέργειες όλων τους, ειδικά, ως προς τις παράνομες επικουρικές συντάξεις, που καταβάλλει, εδώ και πολλά χρόνια, ο e-ΕΦΚΑ, στους βενζινοπώλες του πρώην ΤΕΑΠΥΚ, αλλά και τα, παρανόμως, προσαυξημένα ποσά κατώτατων ορίων επικουρικών συντάξεων, σε συνταξιούχους αναπηρίας του τέως επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, που, από 1/1/2017, εντάχθηκε, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφαλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), το οποίο, με την σειρά του, εντάχθηκε, στον e-ΕΦΚΑ, από 1/3/2020., ενώ, παράλληλα, έχω ζητήσει και τον πειθαρχικό έλεγχο της Διευθύντριας της Β’ Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα Παρθενίας Καραδήμα και των όποιων συνενόχων της, λόγω της ασύστολης και αυταπόδεικτης ψευδολογίας τους, με e-mail, που απέστειλαν, προς εμέ και στους, ιεραρχικώς, ανώτερους τους, στα τέλη του περασμένου χρόνου, κατά την διαδικασία της, (μετά πολλών βασάνων και ταλαιπώρησης, την οποίαν, αδίκως και αδικαιολογήτως, υπέστην) χορήγησης του Εφάπαξ μου.

Για όλα αυτά εκκρεμούν απαντήσεις, ως και πειθαρχικές και ποινικές έρευνες, τις οποίες αναμένω οι, μεν, απαντήσεις να μου παρασχεθούν και οι, δε, πειθαρχικές και ποινικές έρευνες να διεξαχθούν, εις βάρος των ενόχων υπαλλήλων, σε οποιοδήποτε επίπεδο της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας και αν βρίσκονται. Τελευταία είναι η σημερινή αναφορά μου προς τον Πρωθυπουργό (δείτε την, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/03/1575929-3-2023.html ). Η αναφορά αυτή εστάλη και στον Συνήγορο του Πολίτη, με αριθμό ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου 15759/29-3-2023.

Οψόμεθα…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).