Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Παναγιώτης Δουφεξής τα έχουν κάνει χάλια, στον e-ΕΦΚΑ. Πιο χάλια δεν γίνεται… (Για πολλοστή φορά, ζητείται ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος της Διευθύντριας της Β’ Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα Παρθενίας Καραδήμα, που εψεύσθη, στους ανώτερους της και σε μένα, με δημόσιο έγγραφο, αλλά ο υπουργός και ο διοικητής, περί άλλων τυρβάζουν).

 



Ότι τα έχουν κάνει χάλια, στον e-ΕΦΚΑ, ο διοικητής του Παναγιώτης Δουφεξής και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης (ο οποίος έχει διορίσει τον Παναγιώτη Δουφεξή, στην θέση αυτή) είναι γνωστό και προκύπτει, από το πλήθος των αναφορών, που έχω υποβάλει, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εκκρεμεί, εδώ και καιρό, χωρίς απάντηση, όπως φαίνεται και από τα πολλά δημοσιεύματα, που έχω αναρτήσει, σε αυτό εδώ το μπλογκ, χωρίς να έχει ιδρώσει το αυτί ουδενός, εκ των αρμοδίων. [Ενδεικτικά, δείτε δημοσίευμα, με τίτλο : Ο e-ΕΦΚΑ και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθεσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε νέες περιπέτειες : Με την, από 18/3/2023 ηλεκτρονική αναφορά μου, υπενθυμίζεται το αίτημά μου, για τον πειθαρχικό έλεγχο της Διευθύντριας Παρθενίας Καραδήμα, επειδή, εψεύσθη, γραπτώς, σε μένα και τους ανώτερους της, στην ιεραρχία, ενώ η επικουρική μου συνταξιοδότηση, ακόμη, εκκρεμεί. (Έχω απέραντη υπομονή), που σχετίζεται, με το σημερινό δημοσίευμα και θα αντιληφθείτε, περί τίνος πρόκειται, όσοι εκ των αναγνωστών δεν έχετε παρακολουθήσει την σχετική αρθρογραφία].

Σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, υπέβαλα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον εποπτεύοντα υπουργό, τον διοικητή και στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα του e-ΕΦΚΑ, με κοινοποίηση στην πρόεδρο του κράτους Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου και σε άλλους, την, παρακάτω, υπενθυμιστική αναφορά :


«ΘΕΜΑ : Πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος της Παρθενίας Καραδήμα και των συνενόχων υπαλλήλων. 

Σας υπενθυμίζω τις, από 5/12/2022 και από 18/ 3/2023, ηλεκτρονικές αναφορές μου προς σας, με τις οποίες ζητώ την πειθαρχική τιμωρία της Διευθύντριας της Β’ Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα του e_ΕΦΚΑ Παρθενίας Καραδήμα και των συνενόχων αυτής, για την τύχη των οποίων δεν εχω καμμία πληροφόρηση και φυσικά δεν γνωρίζω, εάν διενεργήθηκε η νόμιμη διαδικασία και ο πρέπων πειθαρχικός έλεγχος, καθώς επίσης, εάν η υπόθεση έχει σταλεί, για τον πρέποντα ποινικό έλεγχο, αφού η Διευθύντρια Παρθενία Καραδήμα εψεύσθη, όπως σας είναι, καλώς, γνωστό. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, πάρα τις αναφορές μου, δεν με έχετε ενημερώσει, επί του θέματος αυτού, αν και έχει παρέλθει πολύ χρονικό διάστημα και δι' αυτού του τρόπου, συμπεριφέρεσθε, απρεπώς και αναιδώς, αφού αυτή η συμπεριφορά της σιγής, την οποια τηρείτε, αποτελεί μια, εν τοις πράγμασι, άρνηση, εκ μέρους σας, να απαντήσετε, γεγονός το οποίο δεν δικαιούσθε να πράττετε.

Σας υπενθυμίζω τα ψεύδη της Παρθενίας Καραδήμα, στην ηλεκτρονική απάντησή της της 28/11/2022, όπου έλεγε τα εξής :

Καλησπέρα σας

 

  Σχετικά με την υπόθεση του κου Αναστασίου Αναστασόπουλου, συνταξιούχου, π. υπαλλήλου ΟΑΕΕ, ο οποίος έχει προβεί σε δεκάδες διαμαρτυρίες και ηλεκτρονικά μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις, απευθύνοντας συνεχώς κατηγορίες προς τη Δ/νσή μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής :

 

1)      Ως προς την κύρια σύνταξή του, αυτή έχει ολοκληρωθεί από 03/08/2022.

2)      Ως προς την εφάπαξ παροχή, αυτή έχει ολοκληρωθεί από 08/11/2022.

3)      Ως προς την επικουρική σύνταξή του, αυτή βρίσκεται σε στάδιο αναμονής και επεξεργασίας, καθώς η αποχώρησή του από την υπηρεσία είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021 και τη δεδομένη χρονική στιγμή εκδίδονται οι επικουρικές συντάξεις των πρώην υπαλλήλων που αποχώρησαν τον Ιανουάριο του 2021. Όπως γνωρίζετε, δεν γίνεται καμία παρέκκλιση της χρονολογικής σειράς αποχώρησης.

4)      Ειδικότερα, σε σχέση με την εφάπαξ παροχή για την καταβολή της οποίας διαμαρτύρεται έντονα, σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νσή μας παρέχει εφάπαξ βοήθημα για όλους τους π. υπαλλήλους του ΟΑΕΕ για το χρονικό διάστημα από 01/01/2006 έως την αποχώρηση, σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων 103/75 και 3232/2004. Για το προγενέστερο χρονικό διάστημα η εφάπαξ παροχή καταβάλλεται από το Τμήμα Μισθοδοσίας του ΕΦΚΑ.

 

5)      Τέλος, επισημαίνουμε ιδιαιτέρως ότι για όλες αυτές τις πληροφορίες, ο κος Αναστασόπουλος έχει ενημερωθεί πολλάκις και αναλυτικότατα από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Δ/νσης, τόσο προφορικά, όσο και γραπτά,ενώ έχει ήδη υποβάλει ένσταση, η οποία θα εξεταστεί στα πλαίσια των Διοικητικών Επιτροπών.

Παρόλα αυτά συνεχίζει τις οχλήσεις, τις διαμαρτυρίες, τα ηλεκτρονικά μηνύματα και τις αναρτήσεις στο διαδικτυακό του ημερολόγιο (blog), χωρίς εμφανή λόγο.

 

Κατόπιν όλων των προηγούμενων, και επειδή έχει υλοποιηθεί από τη Δ/νση μας κάθε νόμιμη ενέργεια, οποιαδήποτε νέα όχληση εκ μέρους του για τα ίδια θέματα, σύμφωνα με τη διάταξη του Ν. 3230/2004, άρ.11, παρ.3, θα θεωρηθεί καταχρηστική και θα τεθεί στο αρχείο .

 

 

Με εκτίμηση

 

e ΕΦΚΑ

Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης

ΚΑΡΑΔΗΜΑ ΠΑΡΘΕΝΙΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Β΄ Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ & ΕΦΑΠΑΞ 

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

e-mail: d.bapon.syntefdt@efka.gov

Φιλελλήνων 13-15 , 10557, Αθήνα]


Αυτό είναι το ψευδές, ως προς το περιεχόμενό του δημόσιο έγγραφο, που απηύθυνε η Παρθενία Καραδήμα, προς τους ανώτερους της, στην ιεραρχία της διοικήσεως του e-ΕΦΚΑ, το οποίο περιήλθε και εις εμέ. Για το ψευδές αυτό έγγραφο, η διευθύντρια Παρθενία Καραδήμα και οι συνένοχοί της πρέπει, ομού, να ελεγχθούν, πειθαρχικώς και ποινικώς, μετά από τις δικές σας υποχρεωτικές ενέργειες, στις οποίες, προφανώς, δεν έχετε προβεί.

Κατόπιν τούτων, ζητώ να πράξετε όσα ζητώ και επιπλέον, να διενεργηθεί ο πρέπων έλεγχος από τους αρμόδιους, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι, οι αιτίες και τα φυσικά πρόσωπα αυτής της ουσιαστικής άρνησης επιτέλεσης του καθήκοντος των αρμοδίων οργάνων της διοικήσεως, τα οποία επιτρέπουν τον μη έλεγχο και την ατιμωρησία της Παρθενίας Καραδήμα και των συνενόχων της.

Εννοείται ότι, για όλα αυτά, τα οποία συνιστούν άθλια συμπεριφορά, έναντι εμού και της Υπηρεσίας, πρόκειται να ενημερωθεί ο Συνήγορος του Πολίτη.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»


Τελικά, ολόκληρο το ποσόν του Εφάπαξ μου χορηγήθηκε, χωρίς άλλη δική μου αίτηση, όπως αναφέρει και το Τμήμα Μισθοδοσίας του e-ΕΦΚΑ, με το, παρακάτω, e-mail της Υπηρεσίας αυτής :


Θέμα: RE: Δημοσίευμα, για την διαμαρτυρία/αναφορά και Ένσταση στην Διοικητική Επιτροπή κατά της 1457/8-11-2022Αποφάσεως της Β’ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων και Εφάπαξ Δημοσίου Τομέα.

 

Καλησπέρα σας 

 

Σε συνέχεια του μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Β’ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων και Εφάπαξ Δημοσίου Τομέα σχετικά με τον συνταξιούχο, π. υπάλληλο ΟΑΕΕ, κο Αναστάσιο Αναστασόπουλο και σε ότι αφορά το τμήμα Μισθολογίου και Μισθοδοσίας σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε από την υπηρεσία μας η υπ’ αριθ. 577227 / 06-12-2022 απόφαση χορήγησης εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος Ν. 103/75 για το χρονικό διάστημα από 22/03/1991 έως 31/12/2005 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85/2016 τ. Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 31 του Ν.4670/2020 (ΦΕΚ 43/2020 τ. Α΄) και της με αριθμό 25908/469/7-6-2016 (ΦΕΚ 1604/2016 τ. Β΄) Υπουργικής Απόφασης.  

 

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω απόφαση εκδόθηκε βασιζόμενη στην αίτηση του κου Αναστασίου Αναστασόπουλου στην Β΄ Δ/νση Απονομής Συντάξεων & Εφάπαξ Δημοσίου Τομέα (αρ. πρ. 62100/03-11-22), καθώς στο Τμήμα Μισθολογίου και Μισθοδοσίας δεν υποβλήθηκε ξεχωριστό αίτημα από τον ανωτέρω συνταξιούχο.

 

Με εκτίμηση.

 

 

Image

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τμήμα Μισθολογίου & Μισθοδοσίας 

Δ/νση Παρακολούθησης & Εκτέλεσης Δαπανών

Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών 

Ακαδημίας 22, 106 71, Αθήνα

Τηλ. : 210-3729643

E-mail : tm.misthodosias@efka.gov.gr

 


Δηλαδή η Παρθενία Καραδήμα εψεύσθη και στους ανώτερους της και σε μένα.


Βέβαια, η Παρθενία Καραδήμα υποχρεώθηκε - δεν γνωρίζω, από ποίους - να στείλει το αρχικό μου αίτημα της 22/6/2021, για την χορήγηση του δικαιούμενου, από εμέ, εφάπαξ, στο Τμήμα Μισθοδοσίας του e-ΕΦΚΑ, λόγω συναρμοδιότητας και όπως έμαθα, αργότερα, στις 5/12/2022, από δικό της έγγραφο, έστειλε την, εν λόγω, αρχική μου αίτηση, στο Τμήμα Μισθοδοσίας του ασφαλιστικού οργανισμού, χωρίς να προβεί, σε κοινοποίηση του εγγράφου αυτού, εις εμέ, ενώ είχε υποχρέωση να μου το κοινοποιήσει. [Δείτε και το δημοσίευμα της 24/12/2022, σε αυτό εδώ το μπλογκ, με τίτλο :  23/12/2022 : Η οικονομική εκκρεμότητα, με το εφάπαξ, από τον e-ΕΦΚΑ τελείωσε. Μένει, τώρα, η πειθαρχική τιμωρία των υπευθύνων, για την ταλαιπωρία, που υπέστην και η χορήγηση της επικουρικής μου σύνταξης. (Η υπόθεση, με τις παράνομες συντάξεις, στους βενζινοπώλες, είναι μια άλλη ιστορία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να κριθεί, υπηρεσιακά και δικαστικά)].

Δείτε, τώρα και αυτό το έγγραφο, με το οποίο η Παρθενία έκανε την αναστροφή (κωλοτούμπα), αποδεχόμενη, έτσι, ότι, με το προηγούμενο έγγραφό της, εψεύδετο :

Καλησπέρα σας. 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το σχετικό αίτημα του κου Αναστασόπουλου για την καταβολή του μέρους της εφάπαξ παροχής από το 2006 και πριν, έχει ήδη διαβιβαστεί από τη Δ/νσή μας στο αρμόδιο τμήμα Μισθοδοσίας του ΕΦΚΑ. Εξ όσων γνωρίζουμε, βρίσκεται σε επεξεργασία.

 

Με εκτίμηση

 

 


e ΕΦΚΑ

Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης

ΚΑΡΑΔΗΜΑ ΠΑΡΘΕΝΙΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Β΄ Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ & ΕΦΑΠΑΞ 

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

e-mail: d.bapon.syntefdt@efka.gov

Φιλελλήνων 13-15 , 1»



Έτσι, επιτέλους, το θέμα της χορήγησης του Εφάπαξ μου τακτοποιήθηκε. Αυτό, όμως, ουδόλως, αναιρεί τις πειθαρχικές και λοιπές ευθύνες της Παρθενίας Καραδήμα και των συνενόχων της, για τις προηγούμενες πράξεις και παραλείψεις, που έγιναν και οι οποίες, αυταπόδεικτα, καταδεικνύουν την υπηρεσιακή ανεπάρκεια και ανικανότητα της Παρθενίας Καραδήμα και όσων συνέπραξαν και συνέβαλαν, σε αυτές τις πράξεις και παραλείψεις, για τις οποίες απαιτώ την τιμωρία τους και είμαι, στην διάθεση των αρμοδίων πειθαρχικών και ελεγκτικών οργάνων του e-ΕΦΚΑ και του Υπουργείου, για να παραστώ ως μάρτυρας και να καταθέσω την, εις βάρος τους, προσωπική εμπειρία μου, για όσα υπέστην, από την παράνομη συμπεριφορά τους.

Για την σημερινή αναφορά, ενημερώθηκε και ο Συνήγορος του Πολίτη, με τις υπ’ αριθμ. 21567/4-5-2023 και 21576/4-5-2023 αναφορές μου, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, συμπεριφέρεται με μη αρμόζοντα τρόπο και αδιαφορεί να πράξει όσα πρέπει να πράξει και να δώσει τις εξηγήσεις, που είναι απαραίτητες, διότι περί άλλων τυρβάζει, ενώ τα ίδια πράττει και ο εποπτεύον υπουργός.

Φυσικά, πρέπει να υπενθυμίσω, εδώ, ότι την επικουρική μου σύνταξη, που εκκρεμεί, από τον Ιούλιο του 2021, δεν την έχουν, ακόμη, εκδώσει.

Αυτοί, βέβαια, συμπεριφέρονται, με αναιδή αυθαιρεσία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θα τους αφήσω ήσυχους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…