Η είσοδος της Ελλάδας στην ONE και η αδιέξοδη υπεράσπιση των αποτυχημένων πολιτικοοικονομικών επιλογών της ελληνικής ελίτ από τον κ. Χαρίδημο Τσούκα.

Η ελληνική πολιτική, οικονομική και πνευματική ελίτ, αφού κορόϊδεψε τον απλό Έλληνα πολίτη, με την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη, έρχεται τώρα και αναιδώς του ζητάει και τα ρέστα! (Ένα πολύ καλό σκίτσο του ΣΤΑΘΗ).


"Στα όσα απίθανα, έγραψε ο κ. Χαρίδημος Τσούκας, στο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ του, το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε αρκετές σελίδες του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, με τίτλο : “Φον Φούφουτοι ή κατσαπλιάδες”, δόθηκαν λεπτομερείς και συντριπτικές απαντήσεις (και στον σχολιασμό, που έκανα στο ίδιο το δημοσιευμένο στο μπλογκ του κ. Τσούκα άρθρο, αλλά και στο δικό μου μπλογκ) και όσον αφορά την δουλικότητα των επιχειρημάτων, που εκεί αναπτύχθηκαν από τον αρθρογράφο, ο οποίος ύμνησε ως … απελευθερωτές τους μοντέρνους μεταναζιστές κατακτητές, που έφερε στην χώρα μας η εκλεγμένη κυβέρνηση του ΓΑΠ, η οποία παρέδωσε τα κλειδιά της διακυβέρνησης στους τροϊκανούς εκπροσώπους των πανικόβλητων – μπροστά στην επαπειλούμενη αδυναμία του ελληνικού δημοσίου να εκπληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις και εν όψει του “φεσιού” και του “κανονιού”, που θα ακολουθούσε, με δραματικές επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα – δανειστών της χώρας, προαγματοποιώντας ένα πρωτοφανές hijacking σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού, με την πλήρη καταστρατήγηση της εντολής που είχε δοθεί στον ΓΑΠ και την κυβέρνησή του στις βουλευτικές εκλογές της 4/10/2009.

(Δείτε στο μπλογκ μου και τα σχετικά άρθρα μου, που αφορούν τον διάλογο που έγινε στο μπλογκ του κ. Χαρίδημου Τσούκα : “Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες. (Μια απάντηση σε ένα υμνητικό – για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών – άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/haridimos-tsoukas.html και “Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες. (2) – Συνέχεια της απάντησής μου στο υμνητικό, για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών, άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/2-haridimos-tsoukas.html και “Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (3) – Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας δεν ήταν αναπόφευκτη. Συνέχεια της απάντησής μου στο υμνητικό, για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών, άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/3-haridimos-tsoukas.html και “Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (4). Η μοντέρνα μεταναζιστική Κατοχή δεν ήταν αναγκαία και το Μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο. (Μια ανταπάντηση στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/4-haridimos-tsoukas.html και “Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (5) – Όλοι ήσαν πανικόβλητοι (και ο ΓΑΠ και οι δανειστές του). Συνέχεια της ανταπάντησης στον κ. Χαρίδημου Τσούκα” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/5-haridimos-tsoukas.html και “Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (6). – Τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής ελίτ και της ευρωζώνης στρατεύθηκε να υπηρετήσει ο ΓΑΠ (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/6-haridimos-tsoukas.html και “Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (7). Πρόβλημα εσόδων είναι το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/7-haridimos-tsoukas.html και “Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (8). Στην υιοθέτηση του ευρώ βρίσκονται οι αιτίες του προβλήματος του ελληνικού δημόσιου χρέους (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/8-haridimos-tsoukas.html και “Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (9) Η πολιτική και οικονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης, ή η έξοδος από αυτήν θα λύσει το ελληνικό πρόβλημα (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/9-haridimos-tsoukas.html και “Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (10). Η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ, με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εξαπάτησε τον πληθυσμό, διαφημίζοντάς του μια ανύπαρκτη ασφάλεια. (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/10-haridimos-tsoukas.html και “Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (11) Υπεύθυνη για όλα είναι η ελίτ του τόπου και όχι ο ελληνικός πληθυσμός (Μια απάντηση κομμένη από την λογοκρισία του κ Χαρίδημου Τσούκα)” http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/11-haridimos-tsoukas.html ).

Βέβαια, δεν είναι η ορθοτόμηση της αλήθειας αυτή που ενδιαφέρει τον αρθρογράφο (και γι’ αυτό και δεν άντεξε στον διάλογο, ωθούμενος στην πορεία της συζήτησης σε λογοκριτικές πρακτικές).

Ακόμα ένα πολύ καλό σκίτσο (από τον ΠΑΝΟ), που περιγράφει πλήρως τον ΓΑΠ και την κατάσταση στην οποία οδήγησε την ελληνική κοινωνία, με την ευήθη (και συνάμα τραγική) διακυβέρνησή του.


Αυτό που ενδιέφερε τον αρθρογράφο ήταν (και είναι) η υπεράσπιση της εντελώς βλακώδους και παντελώς αποτυχημένης στρατηγικής επιλογής της ελληνικής πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ελίτ της χώρας, που έχει να κάνει με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, γεγονός που απογύμνωσε την χώρα μας από το δικό της νόμισμα και από τα συναφή κλασσικά μέσα αντιμετώπισης μιας βαθιάς διεθνούς οικονομικής ύφεσης και που την κατέστησε αδύναμη να διαχειριστεί το μεγάλο της δημόσιο χρέος, το οποίο όμως εκτός ευρωζώνης ήταν πλήρως και ευκόλως διαχειρίσιμο, αφού αυτό το χρέος, που κυμαίνετο και πριν την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ σε επίπεδα άνω του 100% του ΑΕΠ της χώρας, ήταν ουσιαστικά εσωτερικό χρέος (περισσότερο από 85% του συνολικού ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν εκφρασμένο σε δραχμές).

Αυτήν την τεράστια “πατάτα” που διέπραξε η ανίκανη, κοντόφθαλμη και ψοφοδεής ελληνική πολιτικοοικονομική ελίτ, η οποία βρίσκεται, μετά την έλευση της κρίσης στην Ελλάδα, σε μια κατάσταση συγχύσης και απώλειας προσανατολισμού, σαν το αποπροσανατολιστικό φαινόμενο vertigo, έρχεται να υπερασπιστεί ο κ. Χαρίδημος Τσούκας και όλοι όσοι στέκονται στο πλάϊ μιας οπερετικής κυβέρνησης – αυτής του μοιραίου για τον τόπο και τον ελληνικό πληθυσμό ΓΑΠ -, η οποία ανέδειξε, σε όλο του το “μεγαλείο” το αδιέξοδο αυτής της καταστροφικής στρατηγικής επιλογής, διαπράττοντας και εγκληματικά σφάλματα τακτικής ανάλυσης και πρακτικής πολιτικής και αποδείχθηκε ανίκανη να μοιράσει δυό γαϊδουριών άχυρα, κατορθώνοντας να μετατρέψει την μεγάλη δημοσιονομική κρίση, που παρέλαβε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, σε κρίση δανεισμού και σε ουσιαστική πτώχευση του ελληνικού δημοσίου, οδηγώντας τα διαφορικά επιτόκια (spreads) των ελληνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας από τα επίπεδα των 120 μονάδων βάσης, που ήσαν τον Σεπτέμβριο του 2009 στις πάνω από τις … 1000 μονάδες βάσης, που έφθασαν τον Απρίλιο του 2010 και όπου λίγο-πολύ παραμένουν έως σήμερα και για πολύν ακόμα χρόνο στο μέλλον, παρά το Μνημόνιο της ντροπής που υπέγραψαν, με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, μέσα σε συνθήκες άκρατου πανικού, ο ΓΑΠ και το εντελώς ανίκανο και ανερμάτιστο οικονομικό του επιτελείο την αποφράδα Πρωτομαγιά του 2010. Ή μάλλον καλύτερα : Εξ αιτίας αυτού του αποικιοκρατικού Μνημονίου.

Αυτήν την στρατηγική και τακτική “πατάτα” της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ έρχεται να υπερασπίσει η “επιχειρηματολογία” του κ. Χαρίδημου Τσούκα και των ομοίων του, διαχέοντας τις τεράστιες ευθύνες των ελληνικών ιθυνόντων κοινωνικών στρωμάτων σε όλη την ελληνική κοινωνία, αποκρύβοντας την τεράστια εξαπάτηση που η τελευταία υπέστη από τους “ταγούς” της, οι οποίοι, προπαγανδίζοντας και επιβάλλοντας την κατάργηση της δραχμής και την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη, υποσχέθηκαν στον ελληνικό πληθυσμό την φρούδα και ανύπαρκτη (από τις ίδιες τις Συνθήκες ίδρυσης και λειτουργίας της ευρωζώνης, που αυτοί υπέγραψαν) “προστασία” και την “ασφάλεια” του ευρώ, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν την χώρα στο σημερινό αδιέξοδο, εξ αιτίας της απρόβλεπτης διεθνούς οικονομικής ύφεσης, που, πλέον, έχει αποκτήσει τοπικά χαρακτηριστικά, εγκλωβιζόμενη στην ευρωζώνη και στις θεσμικές οικονομικές και πολιτικές της ανεπάρκειες.

Όμως, τα πράγματα, όσο συνεχίζεται η υπαναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, την οποία εγγυάται το αποικιοκρατικό Μνημόνιο, θα χειροτερεύσουν και οι επιλογές της ελληνικής πολιτικοοικονομικής ελίτ θα εξαντληθούν, βοηθούντος και του γερμανικού οικονομικού δογματισμού, που βασιλεύει στις Βρυξέλλες, στην Βόννη και στην Φραγκφούρτη, ενώ η μόνη ελπίδα του ΓΑΠ, που βρίσκεται στην γαλλική προεδρική εκλογή του Απριλίου του 2012 και στην νίκη του όποιου σοσιαλιστή υποψηφίου είναι χρονικά πολύ μακριά και αμφίβολη, όχι τόσο, ως προς την νίκη των σοσιαλιστών, αλλά ως προς την δυνατότητά τους να επηρεάσουν τόσο πολύ τα πράγματα στην ευρωζώνη, ώστε να κάμψουν τον δογματισμό της Μέρκελ και του υπερσυντηρητικού – νεοφιλελεύθερου κυβερνητικού της συνασπισμού (αν, βέβαια, έχουν και την διάθεση να κάνουν κάτι τέτοιο).

Γι’ αυτούς τους λόγους, ο χρόνος τελειώνει και οι εξελίξεις μπορεί να καταστούν απρόβλεπτες και να πάρουν έναν καταιγιστικό χαρακτήρα. Πολύ περισσότερο που η “επιχειρηματολογία” της ενοχοποίησης του ελληνικού πληθυσμού απαξιώνεται, ολοένα και περισσότερο, αφού η αντιμνημονιακή στάση των Ελλήνων έχει πλέον λάβει έναν μεγάλο πλειοψηφικό χαρακτήρα, που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, μέρα με την μέρα.

Ίδωμεν…"



(Σχόλιό μου http://theatrodromou.wordpress.com/synainesh/#comment-203 της 29/9/2010 στο θέμα, που έχει δημοσιευθεί στο μπλογκ "ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ", με τίτλο : "ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ" http://theatrodromou.wordpress.com/synainesh/ ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…