Το τυμπανιαίο πτώμα του ΠΑΣΟΚ του αφελούς ΓΑΠ περιμένει τον νεκροθάφτη του. Και αυτός δεν πρόκειται να αργήσει.

Ένας χρόνος έκλεισε με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ στην εξουσία και τα μπινελίκια πέφτουν βροχή. Δεν θα αργήσει και ο νεκροθάφτης του. (Ένα πολύ καλό σκίτσο του ΠΑΝΟΥ).


"Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι τραγική. Όπως τραγική είναι και η πολιτική του θέση, αφού είναι πλήρως απομονωμένο, λόγω του επαχθούς, απεχθούς και αποικιοκρατικού Μνημονίου.



Κοινωνικά, η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα χειρότερη, αφού ουδέν κοινωνικό στρώμα στηρίζει την πολιτική του, η οποία οδηγεί την χώρα στον γκρεμό.


Μόνοι υποστηρικτές του πλέον έχουν μείνει τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής οικονομικής και "πνευματικής" ελίτ του τόπου, που αρνούνται να δεχθούν το αυτονόητο : Ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση του ευήθους ΓΑΠ παραδόθηκε αμαχητί στους Ευρωπαίους "εταίρους" και την τρόϊκα, χωρίς να κάνει έστω και κάποια στοιχειώδη διαπραγμάτευση, υποκύπτοντας στις οποιεσδήποτε απαιτήσεις τους, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας και να σώσει την καταρρέουσα, από την κρίση του ευρωπαϊκού χρέους, ευρωζώνη, μια κρίση που ξέσπασε, ως απότοκο της ερασιτεχνικής αντιμετώπισης της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης από τον ίδιο τον ΓΑΠ (ο οποίος δυσφήμισε, συστηματικά, την ίδια την χώρα, διατυμπανίζοντας την πορεία της προς την χρεωκοπία, μιλώντας για το μέγεθος του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, το οποίο και διεύρυνε, κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, μια πράξη που έγινε αντιληπτή από τους εταίρους και τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές και αρνούμενος να προβεί σε έκτακτο δανεισμό, κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2009 - Μαρτίου 2010, που μπορούσε να δανειστεί, με ικανοποιητικά, ή έστω και με ανεβασμένα επιτόκια, κάτι που έπρεπε να πράξει, για να έχει η χώρα τα απαιτούμενα περιθώρια χρόνου και για να αποφύγει τον σκόπελο της συνεχούς προσφυγής στις αγορές, σε μια περίοδο όπου αυτή η προσφυγή έκανε κακό, αφού υπενθύμιζε διαρκώς το ελληνικό πρόβλημα), αλλά και από τους Τρισέ – Γιούνκερ και Μέρκελ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2010 – Απριλίου 2010.


Το δυστύχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι πλέον δεν έχει κανένα πολιτικό περιθώριο για να κάνει οποιουσδήποτε χειρισμούς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου και τούτο διότι, απλούστατα, δεν υπάρχει κάποια παγιωμένη δεξαμενή ψήφων που να ελέγχει και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να κατευθύνει κανένα τμήμα της προς τον Κικίλια, διότι, αν αποπειραθεί να κάνει κάτι τέτοιο, ο Σγουρός θα μείνει εκτός δεύτερου γύρου, κάτι που, ούτως ή άλλως, μπορεί να συμβεί.


Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, δεν μπορεί να πριμοδοτήσει κανέναν - ούτε καν τον ... Σγουρό! Και σε κάθε περίπτωση, αυτό που τώρα διαφαίνεται, ως το πλέον πιθανό σενάριο, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο θα είναι ο "μεγάλος" χαμένος, βαδίζοντας σε έναν εκλογικό, πολιτικό και κοινωνικό καταποντισμό.


Αυτός ο καταποντισμός μπορεί, τώρα, να μην φανεί σε όλη του την έκταση, λόγω των προβλημάτων, όσον αφορά το κυβερνητικό της παρελθόν, που αντιμετωπίζει η Ν.Δ. και κυρίως, λόγω του κατακερματισμού της Αριστεράς, η οποία, με την εντελώς ανόητη πολιτική της τακτική, χάνει μια ιστορική ευκαιρία να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό (μια ευκαιρία, η οποία ήταν η πρώτη που έχει, μετά τον εμφύλιο).


Στην πορεία του χρόνου, όμως και χρονικά όχι πολύ μακρυά από σήμερα θα σβήσουν και οι τελευταίες αυταπάτες του πληθυσμού και θα φανεί η πλήρης γύμνια του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αντιμετωπίσει και πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης, εκτός αν στείλει τον ΓΑΠ και την ερασιτεχνική ομάδα του, που, κακή τη τύχη, έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.


Μην αποδίδουμε, λοιπόν, στο ΠΑΣΟΚ ικανότητες και ιδιότητες, που δεν έχει.


Το ΠΑΣΟΚ του αφελούς και ανίκανου ΓΑΠ είναι ένα τυμπανιαίο πτώμα, το οποίο περιμένει τον νεκροθάφτη του. Και ο νεκροθάφτης αυτός δεν θα αργήσει…"





(Σχόλιό μου της 11/10/2010 στο Press.gr, με τίτλο : "Ύπουλο σχέδιο, με άρωμα ...Λαλιώτη, κατά Δημαρά!"  http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_1814.html ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…