Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Η "υποβοηθούμενη αυτοκτονία" του Νίκου Ζαχαριάδη. (Ένα σχόλιο σε σχετικό άρθρο δημοσιευμένο στην "ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ").


Ο Νίκος Ζαχαριάδης νεκρός στο Σουργκούτ της Σιβηρίας, κυριολεκτικά αγνώριστος, μετά από την μακρά του υπερρορία στο αφιλόξενο αυτό μέρος. Περισσότερα, για τον θάνατο του πρώην ηγέτη του Κ.Κ.Ε., μπορρείτε να δείτε  στο μπλογκ μου και το άρθρο, με τίτλο : "ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ; (Αυτοκτονία ή δολοφονία;)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2009/06/blog-post.html .
 
"Σήμερα είδα το θέμα που δημοσιεύσατε για τις συνθήκες θανάτου του Νίκου Ζαχαριάδη.


Πάντα με ενδιέφερε αυτή η σκοτεινή υπόθεση, αν και δεν είμαι πολιτικός φίλος του Νίκου Ζαχαριάδη. Το αντίθετο μάλιστα.


Σε αυτά που υποστηρίζετε, σχετικά με τον θάνατο του πρώην ηγέτη του Κ.Κ.Ε. (ο οποίος - μην το ξεχνάμε - δεν εξελέγη από τις κομματικές οργανώσεις, αλλά διορίστηκε το 1931 - 1932, με κοοπτάτσια του Στάλιν και της Κομμουνιστικής Διεθνούς, ως γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., μαζύ με μια σειρά από άλλους κούτβηδες, που ανέλαβαν τα ηνία της διοίκησης του κόμματος) μπορεί να έχετε δίκιο. Μπορεί και όχι.


Στην παρούσα φάση, κατά την γνώμη μου, πιο πιθανή φαίνεται μια "ενδιάμεση" εκδοχή, όσον αφορά τον θάνατο του πρώην ηγέτη του Κ.Κ.Ε. :


Η εκδοχή της "υποβοηθούμενης αυτοκτονίας".


Δηλαδή να παρώθησαν τον Νίκο Ζαχαριάδη στην αυτοκτονία οι "Σοβιετικοί" και οι διάδοχοί του στην ηγεσία του Κ.Κ.Ε. Αυτή την εκδοχή αφήνει ανοικτή η Τομίλινα με τα λεγόμενά της.


Αν και φυσικά τα μέσα που, πιθανόν, μετήλθαν οι "Σοβιετικοί", για να οδηγήσουν τον Νίκο Ζαχαριάδη στην "υποβοηθούμενη αυτοκτονία", μπορεί να ήσαν τέτοια, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα (ο θάνατος του πρώην ηγέτη του Κ.Κ.Ε.) να προσιδιάζει περισσότερο προς την δολοφονία του και όχι στην αυτοκτονία - αν π.χ. χρησιμοποίησαν ψυχοφάρμακα, ή άλλα χημικά μέσα, για να εκμαιεύσουν την "απόφαση" του Ζαχαριάδη να αυτοκτονήσει.


Διότι, αν μεταχειρίστηκαν μέσα ψυχολογικής πίεσής του, τα πράγματα αλλάζουν και σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δούμε το ποιά ήσαν αυτά και σε ποιά έκταση χρησιμοποιήθηκαν.


Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι ο τρόπος που οδήγησαν τον Νίκο Ζαχαριάδη στην αυτοκτονία.


(Περιττό να πω ότι δεν έχω δει την οικογένειά του να μιλάει για δολοφονία του Νίκου Ζαχαριάδη. Και αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί σοβαρά. Βέβαια, μπορεί να μην γνωρίζει όλο το παρασκήνιο, αλλά η στάση της δείχνει ότι ενστερνίζεται - χωρίς να το φωνάζει - την εκδοχή της "υποβοηθούμενης αυτοκτονίας"...)"
(Σχόλιό μου http://anasintaxi.blogspot.com/2007/12/blog-post_31.html?showComment=1286089214513#c6237131086117442864 της 3/10/2010 στο θέμα, που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ "ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ", με τίτλο :  Οι τρεις εκδοχές θανάτου του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ . Δείτε στο μπλογκ μου και το σχετικό άρθρο μου, για τον θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη, με τίτλο :
"ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ; (Αυτοκτονία ή δολοφονία;)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2009/06/blog-post.html ).

1 σχόλιο:

TassosAnastassopoulos είπε...

Σήμερα, 24/2/2016, αποκατέστησα την φωτογραφία του Νίκου Ζαχαριάδη, η οποία είχε παύσει να εμφανίζεται, αντικαθιστώντας την, με ένα άλλο αντίγραφο της ιδίας.