Κόσοβο και Ντόρα Μπακογιάννη : Οι Γερμανοί την ώθησαν να στηρίξει τα συμφέροντα των Αλβανών και οι Γερμανοί την γελοιοποιούν, πετώντας την, σαν σκουπίδι. Το Κόσοβο δεν γίνεται δεκτό - προς το παρόν - στο Συμβούλιο της Ευρώπης, παρά την υπαγορευμένη εισήγηση της Ντόρας, διότι Παρίσι, Ρώμη και Βερολίνο θέτουν όρους, στον Albin Kurti, που, όπως φαίνεται, δεν επιθυμεί να αποδεχθεί. (Το “σόι” τα έχει κάνει σκατά. Κατέστρεψε τις σχέσεις, με την Ρωσία, καταστρέφει και τις σχέσεις, με την Σερβία).
Πάντα η γνώμη μου, για την Ντόρα Μητσοτάκη - Μπακογιάννη ήταν η κάκιστη· από τότε, που πάτησε πάνω, στο πτώμα του, τότε, συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη, για να κάνει πολιτική καριέρα, στην θέση του, με την επίβλεψη του μπαμπά της βεβαίως-βεβαίως, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του οποίου ήταν το χαιδεμένο τέκνο και το δεξί του χέρι.
Παρά ταύτα, θεωρούσα ότι ήταν καλύτερη, από τον αδελφό της, τον τωρινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά, όπως φαίνεται, έσφαλα. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι πολύ χειρότερη, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και δεν είναι ζήτημα εξυπνάδας, ούτε εμπειρίας, είναι ζήτημα ότι είναι διατεθειμένη να πράξει ο,τιδήποτε, προκειμένου να ικανοποιήσει τα αφεντικά της, ακόμη και σε ζητήματα, που δεν χρειάζεται να το πράξει αυτό. Και τα οποία αφεντικά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η γερμανική κυβέρνηση και ευρύτερα, η γερμανική ελίτ.
Αυτό έπραξε και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ως εισηγήτρια, στο ζήτημα της ένταξης του αλβανοκρατούμενου Κοσόβου, σε αυτόν τον παλαιό οργανισμό, όπου, ενώ υποσχόταν στους Σέρβους ότι θα θέσει, αδιαπραγμάτευτα, όρους στην ηγεσία του κράτους αυτού (που δεν είναι αναγνωρισμένο, από τον ΟΗΕ), όσον αφορά την προστασία της σερβικής μειονότητας, τελικά, με γερμανική καθοδήγηση, υπέβαλε μια εισήγηση, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η οποία ικανοποιούσε την αλβανική πλευρά και άφηνε έκθετη την σερβική μειονότητα.
Αυτό ήθελε η γερμανική κυβέρνηση και σε αυτό, την εξυπηρέτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, με την εισήγησή της, για το περιεχόμενο της οποίας ο, ανωτέρω, εικονιζόμενος Σέρβος πρόεδρος Αλεκσάνταρ Βούτσιτς διέσυρε, δημόσια, αυτό το, εξ Ελλάδος, εμετικό όργανο εξυπηρέτησης των γερμανικών συμφερόντων. Όπως είπε, ο Βούτσιτς, καταγγέλλοντας την Ντόρα Μπακογιάννη :
«Ξαφνικά μετάνιωσε, που ήταν πολύ σταθερή και δυνατή. Μετά, θυμήθηκε ότι το ZSO δεν είναι σημαντικό. Και μετά, θυμήθηκε ότι, ούτε η απαλλοτρίωση ήταν σημαντική. Ξέρω, πολύ καλά, ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι. Ντροπή σας».
Αυτά είπε ο Βούτσιτς αναφερόμενος, στην Ντόρα Μπακογιάννη. Μόνο, που έσφαλε θεωρώντας ότι η Ντόρα είχε, ή ότι έχει αρχές, τις οποίες εγκατέλειψε. Και ο Σέρβος πρόεδρος διέπραξε στρατηγικό σφάλμα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, διότι, απλούστατα, η συγκεκριμένη κυρία της γνωστής οικογένειας, ουδέποτε είχε, ή έχει οποιεσδήποτε ηθικές αρχές. Η μόνη της αρχή υπήρξε και είναι η αποτυχημένη - είναι η αλήθεια - πολιτική της καριέρα (και είναι αποτυχημένη, διότι ο μπαμπάς Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η μαμά Μαρίκα Γιαννούκου, την προόριζαν να γίνει πρωθυπουργός, κάτι, που, φυσικά, επεδίωξε και η ίδια, αλλά δεν τα κατάφερε, διότι, το 1996, δήλωσε, με την καθοδήγηση του μπαμπά, ότι θα έθετε υποψηφιότητα, για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, εναντίον του μακαρίτη Μιλτιάδη Έβερτ, αλλά, στην συνέχεια, απέσυρε την υποψηφιότητά της, με συμβουλή του μπαμπά, ενώ, το 2009, διέπραξε το θανάσιμο, πολιτικά, στρατηγικό σφάλμα, ενώ έθεσε υποψηφιότητα, για την προεδρια της Νέας Δημοκρατίας, με βασικό αντίπαλο τον Αντώνη Σαμαρά, να αποδεχθεί μια αντικαταστατική τροποποίηση του κομματικού καταστατικού, το οποίο προέβλεπε ότι, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θα γινόταν η εκλογή του νέου αρχηγού, εσωκομματικά, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη, είχε την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των κομματικών γραφειοκρατών, με την αλλαγή της διαδικασίας εκλογής, από την κομματική βάση και την ευρύτερη κοινωνία. Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο μπαμπάς θεώρησαν ότι και με αυτήν την νέα διαδικασία εκλογής, η επικράτησή της ήταν δεδομένη και βέβαιη. Για τον λόγο αυτόν, αποδέχτηκε τον νέο τρόπο, για την εκλογή νέου αρχηγού, στην Νέα Δημοκρατία, που ήταν αντιγραφή της ίδιας διαδικασίας, που επέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο ΠΑΣΟΚ, από το 2004. Έτσι, η Ντόρα Μπακογιάννη την πάτησε. Όντας αντιπαθής, σε αυτό το απρόβλεπτο εκλογικό σώμα των 782.136 εκλογέων της 29/11/2009, που ψήφισε, για την εκλογή νέου αρχηγού, στην Νέα Δημοκρατία, η Ντόρα Μπακογιάννη ηττήθηκε, εκκωφαντικά, από τον Αντώνη Σαμαρά, λαμβάνοντας, 306.625 ψήφους και 39,72%, έναντι 386.400 ψήφους και 50,06%, που έλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο τρίτος διεκδικητής Παναγιώτης Ψωμιάδης έλαβε 78.870 ψήφους και 10,22%. Στην συνέχεια, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε δικό της κόμμα, το οποίο απέτυχε, στις βουλευτικές εκλογές της 5/6/2012, για να επιστρέψει, στην Νέα Δημοκρατία, υπό τον Αντώνη Σαμαρά) και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντικών της, πρωτίστως, των Γερμανών και φυσικά, των Αμερικανών. Μάλιστα, θυμάμαι την απίστευτη ρήση της ότι «βρισκόμαστε, σε πόλεμο, με την Ρωσία» και με πιάνει ένας ακατάσχετος κλαυσίγελως.
Το πρόβλημα βρίσκεται, στην Ένωση Σερβικών Δήμων (ZSO), δηλαδή το σχέδιο, για μια αυτοδιοικούμενη ένωση δήμων, με πλειοψηφικό σερβικό πληθυσμό, στο Κοσσυφοπέδιο. Η Ένωση αυτή προέκυψε, από την Συμφωνία των Βρυξελλών, το 2013, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του Κοσόβου και της Σερβίας.
Τώρα, η αλβανική κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αρνείται την συγκρότηση της ZSO και προσπαθεί να ενσωματώσει, βίαια, την περιοχή του Κοσόβου, όπου κατοικούσε ένας σερβικός πληθυσμός 340.000 ανθρώπων, αν και η υπόθεση της συγκρότησης της Ένωσης των αυτοδιοικούμενων Σερβικών Δήμων δεν είναι, απλώς, ένα εσωτερικό ζήτημα του Κοσόβου, αλλά μια διεθνής νομική υποχρέωση της Πρίστινα.
Όπως λέει ο Αλεκσάνταρ Βούτσιτς : «Στην συνέχεια, έλαβαν μια επιστολή από τον Kurti και τον Osmani, με την οποία αναλαμβάνουν να σχηματίσουν το ZSO, μόλις γίνουν δεκτοί, ως μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Λένε ψέματα, για χιλιοστή φορά. Και η ουσία είναι ότι, όσοι το εγκρίνουν, ξέρουν ότι λένε ψέματα. Και δείτε το παράδοξο, όπως και με το “πρώτο ραντεβού”. Είναι πιθανό η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να πραγματοποιηθεί την 11η επέτειο, στις 18 ή 19 Απριλίου, μετά την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Βρυξελλών. Ακριβώς, για να δείτε ότι το παιχνίδι, με τα ”ραντεβού”, δεν είναι τυχαίο : Νομίζουν ότι μπορούν να ταπεινώσουν τους Σέρβους, για πάντα».
Αυτό το σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Albin Kurti, στο Κόσοβο και με γερμανική καθοδήγηση, ανέλαβε να εξυπηρετήσει η Ντόρα Μπακογιάννη, με την θετική εισήγηση, που υπέβαλε, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για την ένταξη του Κοσόβου, σε αυτόν τον θεσμό. Αλλά την πάτησε, διότι η γερμανική κυβέρνηση πιεζόμενη, από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Ιταλία υποχρεώθηκε να αλλάξει την παρασκηνιακή δράση της.
Σχόλια