Η, από 15/6/2023, αναφορά μου, προς τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Σαρμά, ώστε να με πληροφορήσει, για το τί έπραξε ο απελθών πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρμόδιο πειθαρχικό διοικητικό όργανο, για την (και ποινική) διερεύνηση της, από 29/3/2023, πειθαρχικής αναφοράς μου, κατά του, τότε, υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και των συμμετόχων του, στις παράνομες ενέργειές τους, ως προς το θέμα των παράνομων επικουρικών συντάξεων των 300, περίπου, πρατηριούχων υγρών καυσίμων και να παραπέμψει την υπόθεση, στο ποινικό δικαστικό σύστημα, βάσει του άρθρου 38 ΚΠοινΔ. (Αναμένεται απάντηση).

 


Ιωάννης Σαρμάς. Υπηρεσιακός πρωθυπουργός, από τις 25/5/2023, ως θαι Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, από τις 4/11/2019.


Απέστειλα,, χθες Πέμπτη 15/6/2023, την, παρακάτω, πλήρως, ενημερωτική αναφορά μου, προς τον, ανωτέρω, εικονιζόμενο υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, η οποία αναφορά, έχει, ως ακολούθως  :


«Κύριε Πρόεδρε της υπηρεσιακής Κυβερνήσεως

Σας γνωρίζω ότι, στις 29/3/2023 υπέβαλα, στον, τότε, πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επικαλούμενος την πειθαρχική του αρμοδιότητα, ως επικεφαλής, ιεραρχικώς, οργάνου της Διοικήσεως της κυβερνήσεως του Κράτους, την, παρακάτω, συνημμένη πειθαρχική αναφορά (και σχετικό ηλεκτρονικό δημοσίευμα), ως και τις άλλες :

  1. κατά του υπαγόμενου, στην άμεση διοικητική του αρμοδιότητα, τότε, Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη (και όποιου άλλου αρμόδιου, με το θέμα, κυβερνητικού και υπηρεσιακού οργάνου, στο , εν λόγω, Υπουργείο), 
  2. κατά  και του, νυν, Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, ως και του όποιου αρμόδιου Υποδιοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού, 
  3. κατά του, νυν,,Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Αθανάσιου Αθανασίου και κατά παντός άλλου αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντος

επειδή, μέχρι τώρα, εξακολουθούσαν και εξακολουθούν, με πράξεις και κυρίως, με παραλείψεις, να ολιγωρούν, επί μακρόν και ουσιαστικά, επί έτη ολόκληρα, να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν το μακροχροχρονίσαν σημαντικότατο πρόβλημα των χορηγούμενων (τουλάχιστον, από το 2010) παράνομων επικουρικών συντάξεων, σε, περίπου, 300 - ίσως και περισσότερους - βενζινοπώλες του τέως ΤΕΑΠΥΚ, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν, δίχως να έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα όρια ηλικίας συνταξιοδοτήσεως, ήτοι τα 65 ηλικιακά έτη, έως την 31/12/2012 και τα 67 ηλικιακά έτη, από 1/1/2013. Και βέβαια, όλα αυτά τα παράνομα γεγονότα εξακολουθούν, ανενόχλητα, να συμβαίνουν παρά τις συνεχείς καταγγελίες μου, με φυσικό επακόλουθο να συνεχίζει να βλάπτεται η χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού φορέως e-ΕΦΚΑ, η οποία ελαττώνονταν, μακροχρονίως και εξακολουθεί, εις το διηνεκές, να ελαττώνεται, παρανόμως, ενώ όλα αυτά βρίσκονται, εδώ και πολύν καιρό, εις πλήρη γνώσιν των καταγγελλομένων, δια της παρούσης ηλεκτρονικής αναφοράς, κυβερνητικών και λοιπών φυσικών προσώπων και οργάνων της Διοικήσεως.

Στην καταγγελτική ηλεκτρονική αναφορά μου, προς τον προκάτοχό σας, στην πρωθυπουργία της χώρας, επεσύναψα αντίγραφο της σχετικής Γνωμοδοτήσεως του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αντώνη Παπαγεωργίου, για να αντιληφθεί το επίμαχο ζήτημα, λεπτομέρειες του οποίου μπορείτε και πρέπει να ζητήσετε, εις το πρωθυπουργικό αρχείο και του (ομωσ, μη πιθανού) πειθαρχικού ελέγχου, που, εκ της ιδιότητός του και εκ του νόμου, υποχρεούτο να διενεργήσει, αλλά και από εμέ, εφόσον το επιθυμούσε.

Επειδή, δια της αναφερόμενης καταγγελίας μου, καταγγέλεται και η διάπραξη ποινικών και αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων (παράβαση καθήκοντος, απιστία περί την Υπηρεσία), του υπενθύμισα τις διατάξεις του άρθρου 38 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας και τις υποχρεώσεις του, που απορρέουν, εξ αυτών, ως ανωτάτου οργάνου της Διοικήσεως.

Ειλικρινά, αγνοώ, πλήρως, το τί έπραξε και εάν έπραξε (φοβούμαι, μάλιστα, ότι ουδέν έπραξε) ο, τότε, πρωθυπουργός, ως πειθαρχικό διοικητικό όργανο, που ήταν.

Κατόπιν τούτων, απευθύνομαι, σε σας, ως πρωθυπουργού της χώρας και διότι, ως καλύτερα, από εμέ, ως έγκριτος δικαστικός λειτουργός, που είσθε, και πρέπει, λογικά να ξέρετε (και αν δεν ξέρετε - κάτι το οποίο είναι, σφοδρότατα πιθανό να συμβαίνει, να ενημερωθείτε από τις Υπηρεσίες σας) και να μου γνωρίσετε, εάν ο απελθών προκάτοχος υμών πρόεδρος της κυβερνήσεως έχει αφήσει, πίσω του, σε εσάς, στο κρατικό αρχείο του πρωθυπουργού, κάποιο επίσημο, ή, έστω, ανεπίσημο έγγραφο, ή κάποια σχετικά έγγραφα, με τις ενέργειές του, ως πειθαρχικού διοικητικού οργάνου, όσον αφορά τα καταγγελόμενα, εις βάρος τόπου υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και των λοιπών στελεχών της Διοικήσεως του e-ΕΦΚΑ   ο,τιδήποτε, όσον αφορά τις καταγγελίες αυτές, παρακαλώ πολύ να μου γνωρίσετε, απλώς, ότι ουδέν στοιχείο βρήκατε, στο τηρούμενο αρχείο, που πρέπει, λογικώς, να σας παραδόθηκε.
 
Πέραν τούτων, όπως, κάλλιον εμού, γνωρίζετε, επειδή, ως προαναφέρω, δια της αναφερόμενης καταγγελίας μου, καταγγέλεται και η διάπραξη ποινικών και αυτεπαγγέλτως, διωκόμενων αδικημάτων (παράβαση καθήκοντος, απιστία περί την Υπηρεσία), υπενθυμίζω και εις σας, που, καλώς, γνωρίζετε, τις διατάξεις του άρθρου 38 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας και τις υποχρεώσεις σας, που απορρέουν, εξ αυτών διατάξεων, επί των καταγγελιών, ως ανωτάτου οργάνου της κυβερνήσεως,ως συλλογικού διοικητικού οργάνου .

Μετά τα ανωτέρω, σας παρακαλώ, για τις δικές σας ενέργειες, επί της υποθέσεως αυτών των καταγγελιών, τις οποίες σας εκλιπαρώ να μου γνωρίσετε.


Με ιδιαίτερη τιμή

Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος
Συνταξιούχος υπάλληλος e-ΕΦΚΑ
Θηρας 44 ΙΛΙΟΝ Τ. Κ. 13123


Από εδώ και πέρα, περιμένω τις πράξεις του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και την ενημέρωση, που του ζητώ.

Ευελπιστώ, επειδή είμαι, σταθερά. αισιόδοξος, ότι πρόκειται να υπάρξουν.

Ο καιρός, γαρ, εγγύς…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Υπέβαλα, σήμερα 16/6/2023, την, παρακάτω, ενημερωτική ηλεκτρονική αναφορά μου, προς τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά :

«Ενημερωτική ηλεκτρονική αναφορά, στον πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Σαρμά.

Κύριε πρόεδρε της Κυβερνήσεως

Σας καθιστώ γνωστό, δια της παρούσης και το σημερινό (16/6/2023) ηλεκτρονικό δημοσίευμα, με τίτλο :
"Η, από 15/6/2023, αναφορά μου, προς τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Σαρμά, ώστε να με πληροφορήσει, για το τί έπραξε ο απελθών πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρμόδιο πειθαρχικό διοικητικό όργανο, για την (και ποινική) διερεύνηση της, από 29/3/2023, πειθαρχικής αναφοράς μου, κατά του, τότε, υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και των συμμετόχων του, στις παράνομες ενέργειές τους, ως προς το θέμα των παράνομων επικουρικών συντάξεων των 300, περίπου, πρατηριούχων υγρών καυσίμων και να παραπέμψει την υπόθεση, στο ποινικό δικαστικό σύστημα, βάσει του άρθρου 38 ΚΠοινΔ. (Αναμένεται απάντηση)".

Το δημοσίευμα αυτό, που αφορά την χθεσινή, από 15/6/2023 ηλεκτρονική αναφορά μου, προς σας, βρίσκεται, στην, κάτωθι, ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/06/1562023-2932023-300-38.html


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Επίσης, χθες Παρασκευή (16/6/2023) ενημέρωσα, για την αναφορά μου αυτή, προς τον πρωθυπουργό της υπηρεσιακής κυβέρνησης Ιωάννη Σαρμά, τα κοινοβουλευτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και τα (επί του παρόντος) εξωκοινοβουλευτικά κόμματα ΜΕΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας, τα οποία, ίσως, εισέλθουν, στην προσεχή βουλή των εκλογών της 25/6/2023.

Για να δούμε τί μέλλεται να προκύψει.


Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Πάντως, απάντηση, στην αναφορά, δεν υπήρξε. Και δεν προβλέπεται, ούτε πρόκειται να υπάρξει…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).