Ο βρωμερός, ελεεινός και τρισάθλιος, ο ανοϊκός πρόεδρος των ΗΠΑ Jo Biden θα ανακαλέσει την βοήθεια, στους Παλαιστίνιους, αν ξεκινήσουν, ή υποστηρίξουν δικαστικό αγώνα, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC), για εγκλήματα πολέμου, κατά των Παλαιστινίων υπηκόων του ισραηλινού κράτους, στο οποίο, όμως, εγκρίνει ετήσια βοήθεια 3,8 δισεκ. $ και απαγορεύει την οικονομική βοήθεια, στην Υπηρεσία του ΟΗΕ, για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).





Αυτό, που συμβαίνει, με την σταθερή, διαχρονικά και χωρίς συμβιβασμούς, απροκάλυπτη έμπρακτη υποστήριξη της αμερικανικής ελίτ, στο Ισραήλ και στο ρατσιστικό σιωνιστικό κράτος του, είναι, εξοργιστικό.

Αυτός ο ελεεινός και στα όρια της άνοιας, Jo Biden, ο οποίος, όπως δήλωσε, θα υπογράψει την ίδια στιγμή, που θα αγγίξει το γραφείο του, το οικονομικό πακέτο της βοήθειας των 3,8 δισεκ. $, για το Ισραήλ, που ψηφίστηκε, από την Γερουσία των ΗΠΑ, προσδιορίζει, στον σχετικό, υπό ψήφιση, νόμο, ότι η βοήθεια, προς την ελεγχόμενη, από τις ΗΠΑ, Παλαιστινιακή Αρχή του Αμπού Αμπάς, στην Δυτική Όχθη του Ιορδάνη «θα ανακληθεί, αν οι Παλαιστίνιοι ξεκινήσουν, δικαστικά, ή εξουσιοδοτήσουν έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (International Criminal Court), ή αν υποστηρίξουν, ενεργά, μια τέτοια διαδικασία, η οποία θα οδηγήσει, σε έρευνα, για εγκλήματα πολέμου, κατά των Παλαιστινίων, που είναι υπήκοοι του Ισραήλ».

Η ψήφιση του οικονομικού πακέτου, το οποίο εντάσσεται, σε ένα ευρύτερο πακέτο, στο οποίο προβλέπονται και βοήθειες προς οργανισμούς και κράτη, έχει σημαντικές εξαιρέσεις, που αφορούν την Γάζα, που αφορούν στη Γάζα, με την απαγόρευση οικονομικής βοήθειας, προς την Υπηρεσία του ΟΗΕ, για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, από την εποχή του πρώτου πολέμου, στην Παλαιστίνη, το 1948 και είναι η UNRWA, ενώ, σχεδόν 2.000.000 Παλαιστίνιοι, στην περιοχή αυτή των 45 χιλιομέτρων, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση λιμού, που τους επέβαλλε το Ισραήλ, και ενώ οι πρώτοι πολλοί νεκροί, από πείνα, έχουν ανακοινωθεί.

Οι ισραηλινές κυβερνήσεις, διαχρονικά, προσπαθούν, για τον λόγο αυτόν, να εξαφανίσουν την UNRWA, αφού αποτελεί, πραγματικά και πρακτικά, τον διεθνή μηχανισμό, που νομιμοποιεί το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων, στα κατεχόμενα, από το Ισραήλ, παλαιστινιακά εδάφη. 

Οι ισραηλινές ελίτ, θεωρούν ότι, το Ισραήλ πρέπει να παραμείνει ένα αποκαθαρμένο εβραϊκό, σιωνιστικό κράτος, στο οποίο «δικαίωμα της επιστροφής» έχουν όλοι όσοι έχουν έναν παππού Εβραίο και όχι οι μουσουλμάνοι Παλαιστίνιοι, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, στην γη των προγόνων τους, ή, ενώ βρίσκονται, σε καθεστώς εξορίας, έλκουν την καταγωγή τους, από αυτούς, που εξορίστηκαν, από το 1948.

Αυτή η αμερικανική ενέργεια, έγινε δεκτή, με ανείπωτη χαρά, από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ, που δήλωσε ότι : 

«Η ιστορική απαγόρευση της αμερικανικής χρηματοδότησης, προς την UNRWA που πέρασε, σήμερα, με συντριπτική δικομματική υποστήριξη, καταδεικνύει αυτό, που γνωρίζαμε, από παλιά : η UNRWA είναι μέρος του προβλήματος και δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης. Η UNRWA δεν θα είναι μέρος του τοπίου της Γάζας, μετά την Χαμάς. Χιλιάδες υπάλληλοι της UNRWA εμπλέκονται, σε τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χαμάς και οι εγκαταστάσεις τους χρησιμοποιήθηκαν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Εννοείται ότι όσα λένε οι Ισραηλινοί είναι αναπόδεικτα. Αλλωστε, ο Αμερικανός γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Christopher Van Hollen δήλωσε ότι «όσα υποστηρίζει ο Νετανιάχου, για την UNRWA, είναι, ξεκάθαρα, ψέμματα. Ο Νετανιάχου θέλει τουλάχιστον από το 2017 να διαλύσει την UNRWA, αναφέροντας, μάλιστα, ότι ο υπεύθυνος διανομής της βοήθειας, στην βόρεια Γάζα είναι Αμερικανός βετεράνος του στρατού των ΗΠΑ, με 20ετή θητεία.

Αυτή η λασπολογία του ισραηλινού κράτους, κατά της UNRWA αναζωπυρώθηκε, όταν το Διεθνές Δικαστήριο αποφάσιζε ότι υπάρχουν όλες οι ενδείξεις, για το ότι η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανάχιου διαπράττει γενοκτονία, μιλώντας, περί 12 μελών της ανθρωπιστικής υπηρεσίας, που «υποστήριζαν την Χαμάς», χωρίς να στοιχεία. δώσει σε κανέναν το Ισραήλ. 

Αντίθετα, τα στοιχεία, που δόθηκαν, από τον ΟΗΕ, αποκάλυψαν ότι οι ομολογίες, που αποσπάστηκαν, από τους κρατούμενους, που κατηγορήθηκαν, για τρομοκρατία ήσαν αποτέλεσμα βασανισμών, δηλαδή ελήφθησαν μέσω σκληρών ξυλοδαρμών, χρήσης της τακτικής του πνιγμού, επιθέσεων με σκύλους και απειλών, για εξόντωση μελών των οικογενειών τους.

Και σε όλα αυτά, το ισραηλινό κράτος έχει, ως προστάτη και σύμμαχο τις ΗΠΑ του άθλιου Jo Biden, που εξοπλίζει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όσα εγκλήματα και αν διαπράττει.

Δυστυχώς…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…