Η, από 8/2/2024, νέα καταγγελία μου, στο European Parliament, κατά της λεγόμενης, ως “Εθνικής Αρχής Διαφάνειας”, για τις αρνήσεις της να εξετάσει τις δυο άλλες καταγγελίες μου, για την κακοδιαχείριση, με τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών και την σκοπούμενη παράνομη συγκρότηση των διοικητικών οργάνων των Γενικών Διευθύνσεων, στον e-ΕΦΚΑ.


 


Εννοείται ότι αυτούς τους περίεργους ανθρώπους, οι οποίοι κάνουν κουμάντο και παίρνουν αποφάσεις, στην αποκαλούμενη ως “Εθνική Αρχή Διαφάνειας” (;), δεν πρόκειται να τους αφήσω, σε ησυχία. 

Εκτός από το χθεσινό δημοσίευμα, σε αυτό, εδώ, το μπλογκ, το οποίο δημοσίευμα οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν, με τίτλο :   Η, από 7/2/2024, καταγγελία μου και στο European Parliament, για την υπέρμετρη (πέραν των 30 ημερών) καθυστέρηση της διερεύνησης της καταγγελίας μου, προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (;), για την διαχείριση των υπερβαλλόντως και αχρεωστήτως, καταβεβλημένων ποσών ασφαλιστικών εισφορών των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του τέως ΤΕΑΠΥΚ, στον e-ΕΦΚΑ. Η αρχική καταγγελία υπεβλήθη, στην ΕΑΔ, στις 6 και 7-12-2023, χθες Πέμπτη 8/2/2024, υπέβαλα νέα ηλεκτρονική αναφορά/καταγγελία μου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά της λεγόμενης, ως “Εθνικής Αρχής Διαφάνειας”, για τις αρνήσεις της να εξετάσει τις δυο άλλες καταγγελίες μου, για την κακοδιαχείριση, με τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών του ΤΕΑΠΥΚ και την σκοπούμενη παράνομη συγκρότηση των διοικητικών οργάνων των Γενικών Διευθύνσεων, στον e-ΕΦΚΑ. 

Κάπως έτσι, η λεγόμενη ως «Εθνική Αρχή Διαφάνειας» αρχίζει να έχει έναν “ευρωπαϊκό φάκελλο” αρνητικών πεπραγμένων. 

Αυτή την νέα αναφορά την έστειλα, φυσικά και στην “Εθνική Αρχή Διαφάνειας”, για να επανεξετάσουν τος καταγγελίες αυτές. (Δεν πρόκειται να το πράξουν, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, διότι, όπως μαθαίνω, θα έχουμε άλλη συνέχεια. Τέλος πάντων).

Η χθεσινή νέα αναφορά, προς το Ευρωκοινοβούλιο, κατά της ΕΑΔ, στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (epathinai@europarl.europa.eu), έχει, ως ακολούθως :


«ΘΕΜΑ : Κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση, στον e-ΕΦΚΑ. Οι προκλητικές αρνήσεις της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας; να εξετάσει καταγγελίες. 


Όλα όσα γράφετε, στο, από 8/12/2023, ηλεκτρονικό σας μήνυμα, τα εκλαμβάνω, ως κακόγουστα. 

Αντιγράφω εδώ το περιεχόμενο του :

 "Προς τον κο Αναστάσιο Αναστασόπουλο

Σχετ.: α) Η με αριθ. Κ1497/23 (αριθ. πρωτ. 31284/2023) καταγγελία σας.

          β) Η με αριθ. Κ1502/23 (αριθ. πρωτ. 31315/2023) καταγγελία σας. 

          γ) Το από 22.11.2023 ηλεκτρονικό μήνυμα της Υπηρεσίας μας. 

          δ) Το αριθ. πρωτ. 50246 ΕΙ 2023/22.11.2023 μήνυμά σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

          ε) Το αριθ. πρωτ. 50274 ΕΙ 2023/22.11.2023 μήνυμά σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

         

 

Σε απάντηση των ως άνω (δ) και (ε) σχετικών, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί με το ως άνω (γ) σχετικό, οι ως άνω (α) και (β) σχετικές καταγγελίες σας,  αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τη διαδικασία αξιολόγησης καταγγελιών της Ε.Α.Δ. και αρχειοθετήθηκαν, καθόσον για την ως άνω (α) σχετική υπάρχει  προσφυγή στις  αρμόδιες δικαστικές αρχές ενώ η ως άνω (β) σχετική καταγγελία αφορά θέματα υπηρεσιακής κατάστασης.

Ειδικότερα σας γνωρίζουμε ότι όλες οι καταγγελίες που υποβάλλονται στην ΕΑΔ αξιολογούνται σύμφωνα με εγκεκριμένη από τη Διοίκηση Διαδικασία Διαχείρισης και Αξιολόγησης Καταγγελιών της ΕΑΔ. Η αξιολόγηση των καταγγελιών μέσα από συγκεκριμένα κριτήρια και με συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθείται προκειμένου η αρμοδιότητα που δίνεται στην Αρχή με το άρθρο 83 παρ.2 περ.(ιστ) του ν.4622/19 για την κατά περίπτωση διερεύνηση ή αρχειοθέτηση καταγγελιών ή αναφορών να ασκείται με αντικειμενικότητα, διαφάνεια και αμεροληψία. Ως εκ τούτου και οι δικές σας καταγγελίες αξιολογήθηκαν σύμφωνα με αυτήν τη διαδικασία. Στην περίπτωσή σας για την (α) σχετική καταγγελία σας  ελήφθη υπόψη η προσφυγή σας στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, στοιχείο που συνιστά βασικό κριτήριο μη άμεσης ενασχόλησης της ΕΑΔ καθόσον ο ίδιος δηλώνετε μηνυόμενος σε σχέση με τα καταγγελλόμενα.  Σε κάθε περίπτωση οι δικαστικές αρχές οφείλουν να εξετάσουν όλα τα σχετικά με την υπόθεση θέματα και σε περίπτωση που προκύψουν ποινικές διώξεις εμπλεκομένων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ θα κινηθεί από τον Τομέα Ελέγχου Πειθαρχικών Διαδικασιών της ΕΑΔ η ενεργοποίηση της διαδικασίας πειθαρχικής δίωξης των παραπεμπομένων δημοσίων λειτουργών. Ενώ για τη (β) σχετική καταγγελία σας ελήφθη υπόψη ότι αφορά θέματα υπηρεσιακής κατάστασης. Η επίκληση που  κάνετε στην από 05.07.2023 Ανακοίνωση της Προέδρου του Σ.τ.Ε σχετικά με το αποτέλεσμα της διασκέψεως επί υποθέσεων που αφορούν τη δυνατότητα συμμετοχής ιδιωτών στις προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων Γενικών Διευθυντών του e-E.Φ.Κ.Α (συζήτηση στην Ολομέλεια 9 Ιουνίου 2023) εκτιμούμε ότι δεν αποτελεί λόγο επανεξέτασης της εν λόγω καταγγελίας.

                Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προαναφερόμενη Διαδικασία Διαχείρισης και Αξιολόγησης Καταγγελιών της ΕΑΔ προβλέπει οι αρχειοθετούμενες καταγγελίες να αποτελούν υλικό για το μελλοντικό ελεγκτικό σχεδιασμό της Αρχής ή την ανάληψη πρωτοβουλιών συστάσεων προς την ορθή διοίκηση, εφόσον εμπίπτουν στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων της.

 

 

 

Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων

Τομέας Διαχείρισης Καταγγελιών και Παρακολούθησης Έργου των Τομέων της Μονάδας

Υποτομέας Διαχείρισης Καταγγελιών και Ενημέρωσης Κοινού

Πληροφορίες: Α. Δεληγιάννη Ε.Ε.

Τηλ.: 2132129836

Λ. Λένορμαν 195 και Αμφιαράου

Τ.Κ. 10442, Αθήνα

Ιστότοπος: www.aead.gr

 

Η παρούσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιείται μόνο για ενημέρωση και δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω αυτής".

__________


Το αν θα ασχοληθεί, ή όχι, το δικαστήριο, που θα εξετάσει άλλο ζήτημα, απλώς, το γράφετε, καθ’ υπόθεσιν σας και αυτό δεν είναι, καθόλου δεδομένο και φυσικά, δεν αποτελεί πραγματικό γεγονός. Δεν είσθε εσείς οι δικαστές της υπόθεσης, για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Αυτοί θα κρίνουν το τί θα πράξουν και το τί δεν θα πράξουν· όχι εσείς.

Εσείς οφείλετε να εξετάσετε τις καταγγελίες, για την κακοδιαχείριση στον e-ΕΦΚΑ και για την παράνομη συγκρότηση των διοικητικών του οργάνων. Όλα τα άλλα αποτελούν τεκμήρια υπεκφυγής εκτέλεσης των καθηκόντων, που σας έχουν ανατεθεί.

Παρακαλώ να εξετάσετε, εκ νέου, τις καταγγελίες αυτές.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταγγέλλονται, με την παρούσα αναφορά, οι αρνήσεις της "Εθνικής Αρχής Διαφάνειας" να εξετάσει τις καταγγελίες, μου, για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση (παράνομη, σκοπούμενη και εκ του πονηρού, συγκρότηση διοικητικών οργάνων), στον ασφαλιστικό οργανισμό e-ΕΦΚΑ, με δεδομένη την προβληματικότητα του καθεστώτος του κράτους δικαίου, στην Ελλάδα, όπως αυτές οι καταγγελίες έχουν δημοσιευθεί και ευρίσκονται, στις κάτωθι ηλεκτρονικές διευθύνσεις : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/11/13112023-n-46222019-572023-e-259.html και



Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος».



Όπως προανέφερα, δεν νομίζω ότι πρόκειται να αλλάξουν στάση. Οπότε θα αλλάξουμε επίπεδο. 

Θα δούμε.

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, γνωστοποίησα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην “Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το, παραπάνω, σχολιαζομενο δημοσίευμα, ως ακολούθως :

“ΦΚυρίες και κύριοι

Σε συνέχεια της χθεσινής αναφοράς μου, σας γνωστοποιώ και το σημερινό (9/2/2024) ηλεκτρονικό δημοσίευμα, για το αναφερόμενο θέμα, με τίτλο «Η, από 8/2/2024, νέα καταγγελία μου, στο European Parliament, κατά της λεγόμενης, ως “Εθνικής Αρχής Διαφάνειας”, για τις αρνήσεις της να εξετάσει τις δυο άλλες καταγγελίες μου, για την κακοδιαχείριση, με τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών και την σκοπούμενη παράνομη συγκρότηση των διοικητικών οργάνων των Γενικών Διευθύνσεων, στον e-ΕΦΚΑ». στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/02/822024-european-parliament-e.html».

Οψόμεθα…


Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Μόλις έλαβα, σήμερα Παρασκευή 9/2/2024, το παρακάτω e-mail, από την αποκαλούμενη, ως “Εθνική Αρχή Διαφάνειας” :

«Σας ενημερώνουμε ότι το έγγραφο που αποστείλατε στον φορέα ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ πρωτοκολλήθηκε στην υπηρεσία Κεντρικό Πρωτόκολλο με τα ακόλουθα στοιχεία:

Αρ. Πρωτοκόλλου: 6014 ΕΙ 2024
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 09/02/2024
Θέμα: Σε συνέχεια Κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση, στον e-ΕΦΚΑ. Οι προκλητικές αρνήσεις της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας; να εξετάσει καταγγελίες.
Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 09/02/2024».

Το πρωτοκόλλησαν και αυτό.


Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Χθες, Τρίτη 20/2/2024, τηλεφώνησα, στις 14:31, για πολλοστή φορά, μέσα στους δυο τελευταίους μήνες, στην κ. Δεληγιάννη, υπάλληλο της «Εθνικής Αρχής Διαφάνειας» (τηλέφωνο : 2132129836), για να ενημερωθώ για τις εκκρεμούσες καταγγελίες μου.

Η κυρία Δεληγιάννη, ευθύς ως, της είπα ποιός είμαι, χωρίς δεύτερη κουβέντα, μου είπε να μιλήσω, με την Προϊσταμένη της την κ. Παπούλη, στο τηλέφωνο : 2132129843.

Τηλεφώνησα, στην Προϊσταμένη, αμέσως, στις 14:31 και η κυρία Παπούλη, όντας, πλήρως, ενημερωμένη, για τις υποθέσεις μου, μου είπε ότι υπάρχει φόρτος εργασιας και γι’ αυτό καθυστερούν.

Της επισήμανα ότι η κυβέρνηση, με δημόσια ανακοίνωσή της, μετά το γνωστό καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της 6/2/2024, ανέφερε ότι, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, έχουν διεκπεραιωθεί όλες οι εκκρεμούσες καταγγελίες και ότι, πλέον, σε 30 ημέρες, όλες οι υποβαλλόμενες καταγγελίες εξετάζονται.

Η κυρία Παπούλη μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει, για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου και εγώ της είπα ότι δεν ομιλώ, για το ψήφισμα, αλλά για την εκδοθείσα κυβερνητική ανακοίνωση, η οποία διαψεύδεται, στην περίπτωση των δικών μου καταγγελιών.

Η κυρία Παπούλη, μου απήντησε ότι επισπεύδουν και σύντομα, θα ενημερωθώ. Εδώ, τελείωσε και η συνομιλία μας.

Προφανώς, γνωριζουν και μάλλον, έχουν θορυβηθεί και ίσως, δεν έχουν αποφασίσει, για το τί θα πράξουν.

Οψόμεθα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…