e-ΕΦΚΑ : Επί 13 μήνες, με εμπαίζουν ο Θανάσης Αθανασίου και τα, συν αυτώ, διοικητικά όργανα του ασφαλιστικού οργανισμού, ως εξάγεται από την, υπ’ αριθμ. 304418/29-6-2022, οδηγία του Διοικητή. Η από 9/2/2024 αναφορά μου στον Συνήγορο του Πολίτη και στον Διοικητή Αλέξανδρο Βαρβέρη, για τον πειθαρχικό και τον λοιπό έλεγχο των ασκούντων παρελκυστικές και παραδιοικητικές πρακτικές.


 


Μόλις χθες, το μεσημέρι της Παρασκευής 9/2/2024, έλαβα αντίγραφο του ζητούμενου αντιγράφου της υπ’ αριθμ. 304418/29-6-2022 οδηγίας του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, που δυο φορές είχα ζητήσει, εγγράφως, να μου χορηγηθεί, επειδή αναφερόταν, ως σχετικό, με την υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των πρατηριούχων υγρών καυσίμων και τα διοικητικά έγγραφα, που έχω ζητήσει και ειδικά, την διαδικασία, που πρέπει να τηρούν οι Υπηρεσίες και τα υπηρεσιακά όργανα του ασφαλιστικού οργανισμού, στις απαντήσεις τους, σε έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη και των άλλων ανεξάρτητων Αρχών (πχ Διαφάνειας).

Την συγκεκριμένη οδηγία την ζήτησα να μου χορηγηθεί, διότι η υπόθεση των διοικητικών εγγράφων, που ζήτησα, από τον Συνήγορο του Πολίτη να μου χορηγηθούν, από τον e-ΕΦΚΑ, εκκρεμεί, από το πρώτο έγγραφο, που απηύθυνε ο Συνήγορος του Πολίτη, στις 30/1/2023, στον ασφαλιστικό οργανισμό, έως τώρα και ακολούθησαν άλλα δυο έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη, προς τον e-ΕΦΚΑ, αφού το αρχικό έγγραφο έμεινε αναπάντητο.

Το δεύτερο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη απεστάλη, τον Ιούλιο του 2023 και ακολούθησε, τον ίδιο μήνα, ένα ολιγόλογο e-mail της Διεύθυνσης Αναφορών του e-ΕΦΚΑ, με αοριστίες (ότι, δηλαδή, η υπόθεσή μου εκκρεμεί, δίχως να αναφέρει ποιά είναι αυτή η “υπόθεσή μου”· εγώ δεν εχω κάποια υπόθεση, με τον e-ΕΦΚΑ, με την Αφροδίτη Νιφόρου έχω δικαστική εκκρεμότητα), χωρίς καμμία άλλη πληροφορία.

Ακολούθησε και τρίτο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, προς τον e-ΕΦΚΑ, τον Νοέμβριο του 2023, στο οποίο ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Θανάσης Αθανασίου, παριστάνοντας τον αφελή, απάντησε, τον ίδιο μήνα, επί άλλου ουσιαστικού θέματος, όντας, όμως και ως προς αυτό, αόριστος. 

Πάντως, για όσα ζητώ - ήτοι τα συγκεκριμένα διοικητικά έγγραφα του ασφαλιστικού οργανισμού -, το μόνο, που κάνει ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Θανάσης Αθανασίου είναι, να γράφει ότι, για την Έκθεση Ελέγχου της 6/9/2021, γύρω από τις παράνομες επικουρικές συντάξεις του τέως ΕΤΕΑΕΠ, πρέπει να απευθυνθώ, στον εκδότη της (!!!), γνωρίζοντας και με σκοπούμενο και εν πλήρη συνειδήσει, στόχο να γελοιοποιήσει τους παγίους κανόνες της διοικητικής διαδικασίας, το περιεχόμενο της οποίας, λίαν καλώς, γνωρίζει και ενώ αυτήν την ζητούμενη, από εμέ, Έκθεση Ελέγχου την έχει, στα χέρια του, αν και όφειλε, να μου την χορηγήσει ο ίδιος, ως κάτοχος ή, σύμφωνα, με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, να παραπέμψει το αίτημά μου, αρμοδίως, στο συγκεκριμένο αρμόδιο διοικητικό όργανο - δηλαδή τον εκδότη -, για να απαντήσει εκείνο, στο αίτημά μου να μου χορηγηθεί η Έκθεση Ελέγχου, που συνέταξε η υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ Μαρία Κομματά, στις 6/9/2021 (αριθμός πρωτοκόλλου : 338814), για το ζήτημα των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών του τέως ΤΕΑΠΥΚ, με συνέπεια ο Θανάσης Αθανασίου να γράφει, τον Νοέμβριο του 2023, ως προαναφέρω και μάλιστα, με απύθμενη θρασύτητα και με κουτοπονηριά, ότι εγώ πρέπει να απευθυνθώ, στον εκδότη της Έκθεσης Ελέγχου και να το ζητήσω!!!

Επειδή, όπως προκύπτει, από την, παρακάτω, παρατιθέμενη, έγγραφη οδηγία του Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού, οι άνθρωποι αυτοί - ο Θανάσης Αθανασίου και οι, συν αυτώ -, παρελκύουν την διαδικασία και λειτουργούν, συστηματικά, με παραπειστική, ραδιούργα και ευθέως, κοροϊδευτική συμπεριφορά, έναντι εμού, εμπαίζοντας με  και ενεργώντας, με παράνομο και βλαπτικό, για την χρηματική περιουσία του e-ΕΦΚΑ, τρόπο και αντίστοιχη ραδιούργα μεθοδολογία, απηύθυνα, στον Συνήγορο του Πολίτη (δια της υπαλλήλου της, εν λόγω, Υπηρεσίας κ. Άννας Βαβουγυιού), με κοινοποίηση, στον Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού Αλέξανδρο Βαρβέρη, την παρακάτω, χθεσινή ηλεκτρονική αναφορά, ζητώντας, από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, τον πειθαρχικό και λοιπό έλεγχο και την παραδειγματική τιμωρία των παρανομησάντων, που ασκούν συστηματική και παρελκυστική παραδιοίκηση και από τον Συνήγορο του Πολίτη, την άσκηση ελέγχου των πεπραγμένων των παρανομούντων διοικητικών οργάνων και την σύνταξη της απαραίτητης Έκθεσης Ελέγχου των πράξεων και των πεπραγμένων όσων παρανόμησαν και παρανομούν, στον e-ΕΦΚΑ, όσον αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση, που με απασχολεί, από την, εν λόγω, ανεξάρτητη Αρχή.

Η αναφορά μου αυτή της 9ης Φεβρουαρίου 2024, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, με κοινοποίηση, στον, νυν, Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη (που τους εστάλη, με δυο e-mails) από τον οποίο ζητώ την άσκηση πειθαρχικού και λοιπού ελέγχου όλων όσων παρανομούν και άσκησαν, επί σκοπώ, παράνομο παραδιοικητικό έργο, εμπαίζοντάς με, με πρωτοφανή τρόπο και περισσή θρασύτητα, έχει, ως ακολούθως :



«Κυρία Αννα καλημέρα.

Μόλις τώρα, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ μου απέστειλε αντίγραφο της υπ´ αριθμ. 304418/29-6-2022, οδηγίας, ως όφειλε και η οποία ξεκαθαρίζει την διαδικασία απαντήσεων των υπηρεσιών του ασφαλιστικού οργανισμού, προς την Αρχή σας και τις ανεξάρτητες αρχές.

Εν κατακλείδι, μάλιστα λέει στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ ότι, για λόγους χρήστης διοίκησης, οφείλουν να απαντούν το ταχύτερο δυνατόν.

Βέβαια δεν προσδιορίζεται, επακριβώς, η έννοια του “ταχύτερου δυνατού”, αλλά είναι περισσότερο, από πασιφανές ότι η εν λόγω έννοια δεν μπορεί να ασκείται καταχρηστικώς και να είναι υπέρμετρη των κανόνων της κοινής λογικής.

Και εδώ είναι, που πάσχει η όλη διαδικασία, που αφορά την περίπτωση, που με αφορά. Εγώ τα σχετικά αιτήματα, για την χορήγηση εγγράφων τα εχω ζητήσει, από αυτούς, ήδη, από τον Ιούλιο του 2022 και μεταγενέστερα, ενώ όταν απευθύνθηκα στην Αρχή σας, σείς τους στείλατε το πρώτο έγγραφό σας την 30/1/2023 και τώρα, ύστερα από αλλά δυο έγγραφά σας, τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 2023 ενεργούν, παρελκυστικά και παραπειστικά, χωρίς να απαντούν, στα συγκεκριμένα αιτήματα, που τους έχουν υποβληθεί και στα έγγραφα ερωτήματα, που τους απευθύνατε, δίχως, μάλιστα, να δίνουν κανένα χρονοδιάγραμμα, εδώ και περισσότερο από ένα έτος και ενώ την υπόθεση, που προφανώς έχει και πειθαρχικό και ποινικό σκέλος την άγουν και την φέρουν, εδώ και πάνω, από 3 ενεργά έτη (από την πρώτη υπηρεσιακή αναφορά, που υπέβαλα την 31/12/2020, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών του τέως ΤΕΑΠΥΚ, που ενσωματώθηκε την 1/3/2020, στον e-ΕΦΚΑ και 7 επί έτη, από τον Οκτώβριο του 2017, που εγεννήθη. 

Οι άνθρωποι αυτοί ρέπουν και ενεργούν, υπό καθεστώς διοικητικής αυθαιρεσίας και ανομίας, έχουν ξεπεράσει, κατά παρασάγγας, κάθε έννοια διακριτικής ευχέρειας και πρέπει να αντιμετωπισθούν, με την δέουσα σύννομη διοικητική και λοιπή ακαμψία και σκληρότητα.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλώ, για τις πρέπουσες και επιβεβλημένες ενέργειες της Αρχής σας, με την σύνταξη Εκθέσεως των πεπραγμένων τους.

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ, για την ενημέρωση των Προϊσταμένων σας, προκειμένου η Αρχή σας να ασκήσει τους δεοντες ελέγχους, όσον αφορά την παραδιοικητική και έκνομη συμπεριφορά των οργάνων του e-ΕΦΚΑ.

Κυρία Αννα

Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει γνώση του 304418/29-6-2022 εγγράφου του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, σας το παραθέτω :


"ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ 
Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 24,
ΤΚ 105 64 Αθήνα
Πληροφ. Τερψιχόρη Ντόκου
Τηλ : 210 3357825
Emailtm.anaf.asf@efka.gov.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ & ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Ακαδημίας 22,
ΤΚ 106 71 Αθήνα
Πληροφ. Ανδρούλα Πισιμίση 
Τηλ. 210 366)024
Εmail : tm.organosis@efka.gov.gr



ΘΕΜΑ: «Παροχή οδηγιών ως προς τη διαχείριση της επικοινωνίας του e-ΕΦΚΑ με τις Αρχές διερεύνησης αναφορών»

Σύμφωνα με το άρθρο 7Α του ΠΔ 8/2019 (Α’8), στους επιχειρησιακούς στόχους της Διεύθυνσης Διευθέτησης Αναφορών περιλαμβάνεται η παραλαβή και διαχείριση των εκθέσεων του Συνηγόρου του Πολίτη. Ειδικότερα, τα Τμήματα Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα Ασφάλισης, Εισφορών και Ελέγχων, Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα Συντάξεων, Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα Παροχών σε Χρήμα και ΚΕΠΑ και Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα ΑμεΑ που απαρτίζουν την Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών, έχουν την αρμοδιότητα της παραλαβής και διαχείρισης των σχετικών εκθέσεων του Συνηγόρου του Πολίτη, για τα αντικείμενα εργασιών που καθορίζονται από το παραπάνω σχετικό άρθρο του ΠΔ 8/2019 (Α’8).

Εφεξής, λόγω σπουδαιότητας του θέματος και κατά αναλογία με τις ανωτέρω διατάξεις, οποιοδήποτε ερώτημα/έγγραφο από τον Συνήγορο του Πολίτη, την Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου, την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, θα απαντάται από την Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών. Για το σκοπό αυτό, οι Υπηρεσίες (Κεντρικές και Περιφερειακές) του Φορέα καλούνται εφεξής να ακολουθούν την κατωτέρω διαδικασία:

Οι καθ ́ ύλην ή/και κατά τόπο αρμόδιες για το θέμα υπηρεσίες (λχ για θέματα απονομής η Γενική Διεύθυνση Συντάξεων ή/και η Τοπική Διεύθυνση που είναι αρμόδια για την υπό εξέταση υπόθεση) μετά την σύνταξη απάντησης για οποιοδήποτε ερώτημα, θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά, σε επεξεργάσιμο αρχείο την απάντηση τους καθώς και το έγγραφο της Αρχής που αναζητά στοιχεία (σε περίπτωση που έχει αποσταλεί απευθείας σε αυτούς), στα Τμήματα της Διεύθυνσης Διευθέτησης Αναφορών, προκειμένου αυτά να αναλάβουν την περαιτέρω επεξεργασία και αποστολή της απάντησης στην αρμόδια Υπηρεσία.

Για λόγους χρηστής διοίκησης οι υπηρεσίες θα πρέπει να μεριμνούν για τη σύνταξη απάντησης το ταχύτερο δυνατό.

Του παρόντος να λάβουν γνώση όλοι οι υπηρετούντες υπάλληλοι.


Ο Διοικητής e-ΕΦΚΑ 

Παναγιώτης Δουφεξής"



Λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεσθε, αισθάνομαι ότι, εδώ και 13, τουλάχιστον, μήνες, με εμπαίζουν, παρελκύοντας, με πρώτον και μακράν, χειρότερον όλων τον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, ως και ο τέως Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής.

Οι κύριοι αυτοί πρέπει να καταγγελθούν, με την σύνταξη Ελέγχου των πεπραγμένων τους, από την Αρχή σας, η οποία οφείλει να επιληφθεί. Ως εκ τούτου, παρακαλώ, για τις δικές σας ενέργειες, προς τους Προϊσταμένους σας.

Και από εκεί και πέρα, θα υπάρξει και άλλου είδους συνέχεια.

Ο νυν Διοικητής του e-ΕΦΚΑ παρακαλείται να επιληφθεί του πειθαρχικού σκέλους της υποθέσεως, εις βάρος των ασκούντων παραδιοίκηση.


Αναστάσιος Παναγιώτου Αναστασόπουλος»




Με λίγα λόγια, δεν είμαι εγώ ο βλαξ και αυτοί (ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Θανάσης Αθανασίου και οι, συν αυτώ, που όχι, μόνο, δεν ασκούν την, εκ του νόμου, αλλά και της 304418/29-6-2022 εγγράφου οδηγίας του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ επιβαλλόμενη «χρηστή διοίκηση», αλλά, αντιθέτως, ασκούν αήθη/κακοήθη, κακοπροαίρετη και αυτοβούλως, κακόβουλη παραδιοίκηση, παραβαίνοντας το καθήκον τους και τον Υπαλληλικό και τον Ποινικό Κώδικα, γεγονός, το οποίο οφείλει να συνυπολογίσουν ο, νυν, Διοικητής του ασφαλιστικού οργανισμού, αλλά και ο Συνήγορος του Πολίτη, όσον αφορά τις, από εδώ και πέρα, σύννομες ενεργειές τους, επί της υποθέσεως) οι έξυπνοι. 

Για να δούμε, λοιπόν, την συνέχεια αυτής της, απίστευτα, φαύλης υπόθεσης…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Σάββατο 10/2/2024, γνωστοποίησα, στον Συνήγορο του Πολίτη, στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη και στον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων Γεώργιο Γεράκη, το σχολιαζομενο σημερινό δημοσίευμα, ως ακολούθως :


«Σας γνωστοποιώ το σημερινό (10/2/2024) ηλεκτρονικό δημοσίευμα : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/02/e-13-30441829-62022-922024.html, με τίτλο "e-ΕΦΚΑ : Επί 13 μήνες, με εμπαίζουν ο Θανάσης Αθανασίου και τα, συν αυτώ, διοικητικά όργανα του ασφαλιστικού οργανισμού, ως εξάγεται από την, υπ’ αριθμ. 304418/29-6-2022, οδηγία του Διοικητή. Η από 9/2/2024 αναφορά μου στον Συνήγορο του Πολίτη και στον Διοικητή Αλέξανδρο Βαρβέρη, για τον πειθαρχικό και τον λοιπό έλεγχο των ασκούντων παρελκυστικές και παραδιοικητικές πρακτικές".

Παρακαλώ, για τις ζητούμενες, από τον Συνήγορο του Πολίτη και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, ενέργειες.



Αναστάσιος Παναγιώτου Αναστασόπουλος».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…