Ανδρέας Λοβέρδος : Νέο κόμμα, στον χώρο της κεντροδεξιάς, με εμφάνιση, στις ευρωεκλογές, λέει ότι ετοιμάζει ο αγαπημένος της Novartis και τυχοδιώκτης πολιτικός. (Τώρα, προφανώς, ψάχνει χρηματοδότες). Θα έχει μέλλον; Αυτός νομίζει πως, ναι. Εγώ θεωρώ πως δεν έχει.

 

Η «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», είναι ένα από το κόμματα (το άλλο ήταν η «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας» ΡΙΚΣΣΥ) που έχει κατοχυρώσει ως “ιδιοκτήτης”, στον Άρειο Πάγο ο Ανδρέας Λοβέρδος στις 15 Απρίλιου του 2013. Τότε, έπρεπε να το παίζει αριστερός (άλλωστε, παλαιός σταλινικός είναι), αλλά δεν του βγήκε. Απέτυχε και επιστρέφοντας, στο ΠΑΣΟΚ, διέλυσε το κόμμα, που ίδρυσε τον Οκτώβριο του 2014, όπως και την ΡΙΚΣΣΥ. Τώρα, πάει για νέο κόμμα και ψάχνει, για ένα νέο όνομα, ως κεντροδεξιός. Το όνομα Κέντρο, που έψαξε να βρει, το έχουν κατοχυρώσει άλλοι. Αλλά, πού θα πάει; Κάποιο όνομα θα βρει...



Το είχε πει μήνες, πριν, στις 20/11/2023, ο Ανδρέας Λοβέρδος ότι θα έκανε νέο κόμμα, αφού, σχεδόν πριν από 7 μήνες, από τώρα, έφυγε και πάλι, από το ΠΑΣΟΚ, έχοντας χάσει την αρχηγία του κόμματος και αφού δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής, επειδή, στις βουλευτικές εκλογές της 25/6/2023, την βουλευτική έδρα του την πήρε η Μιλένα Αποστολάκη, με την βοήθεια του Νίκου Ανδρουλάκη και της Χαριλάου Τρικούπη.

 Μιλώντας, στις 30/1/2024, στην εκπομπή, «Στο Κέντρο» της EPTNEWS, στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, είπε ότι αχεδιαζει να ιδρύσει νέο κόμμα, για να λάβει μέρος, στις ευρωεκλογές και δεν αποκάλυψε το όνομα του κόμματος, αλλά θυμήθηκε το “En Marche” (Εμπρός) του Emmanuel Macron, αλλά και με αυτό έχει πρόβλημα.

Έτσι, ο αγαπημένος της Novartis, που προφανώς, ψάχνει χρηματοδότες, είπε ότι «Όταν θα το ανακοινώσω, δεν το ανακοινώνω ακόμα, έχω ακόμα δρόμο προετοιμασίας. Όλα τα έχω βρει. Αφού σας είπα ότι, στον Άρειο Πάγο, είδα το “Εμπρός”. Το Εμπρός είναι σύνθημά μου, που έρχεται πίσω, από πολλά κινήματα, στην Ευρώπη»

Ανάμεσα, στα άλλα, ισχυρίστηκε, ψευδόμενος, όσον αφορά τα σενάρια, που τον ήθελαν να προσχωρεί, στην ΝΔ ότι : «Δεν υπήρχε αυτό το θέμα ποτέ», ενώ η αλήθεια είναι ότι, όπως ο ίδιος είχε πει, οι ψηφοφόροι του, του έλεγαν, ή να ιδρύσει νέο κόμμα, ή να προσχωρήσει, στην Νέα Δημοκρατία, χωρίς, τότε, να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

Είπε, επίσης, ότι πήρε την απόφαση να κάνει νέο κόμμα επειδη θεωρεί πως υπάρχει ένα κενό. Όπως ανέφερε : «η πολιτική κατάσταση μοιάζει με την Χιονάτη και τους 7 νάνους. Υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα και 7 μικρά. Έχει έναν κατάλληλο για πρωθυπουργό και από εκεί και πέρα έχει το ΠΑΣΟΚ με 13-14%, τον τον αρχηγό του στο 7% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 12% και τον αρχηγό του στο 6%. Ο λόγος που κάνω κόμμα είναι γιατί πιστεύω ότι υπάρχει κενό, πιστεύω ότι αυτό πρέπει να καλυφθεί. Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που στην καταλληλόλητα για το ρόλο του παίρνει 42% και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης παίρνουν από εφτά, έξι και παρακάτω. Άρα, υπάρχει ο χώρος από πλευράς υποκειμένου. Υπάρχει ένας πρωθυπουργίσιμος και κάποιοι που δεν είναι πρωθυπουργίσιμοι. Στοχεύω να καλύψω αυτό».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαρρέει ότι το νέο κόμμα θα είναι ανοικτό και σε άλλα μέλη κομμάτων, μέσα από ένα «ΔΙΚΤΥΟ ΛΟΙΠΟΝ», αλλά, σαν ένας νάρκισσος πολιτικός που δεν μπορεί χωρίς την επικαιρότητα και την στενή σχέση του, με την εξουσία και με όσα αυτές συνεπάγονται, αν και ο ίδιος πιστεύει ότι έχει ελπίδες, η δική μου γνώμη είναι ότι πρόκειται να κάνει ένα νέο βήμα στο κενό, διότι είναι, πολιτικά, φθαρμένος και απαξιωμένος, ενώ οι ανταγωνιστές του, στον πολιτικό χώρο της κεντροδεξιάς, που λέει ότι πρόκειται να διεκδικήσει και ιδίως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορούν να απειληθούν, από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ έχει κάποιες ελάχιστες ελπίδες να μαζέψει κάποιες ψήφους, αλλά και αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Τέλος πάντων, όπως είπε ο ίδιος, έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φθάσει, στην ανακοίνωση της ύπαρξης του νέου κόμματος, που θέλει να ιδρύσει. Προφανώς, οι χρηματοδότες, που έχει βρει μέχρι τώρα, δεν επαρκούν. Θα χρειάζεται κι άλλους.

Οπότε χρήσιμο είναι να περιμένουμε να ανακοινώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος την ίδρυση του νέου κόμματος και να δούμε το πώς θα καταγραφεί αυτή η κομματική παρουσία, στις μετρήσεις δημοσκοπήσεων. 

Μέχρι τότε βλέπουμε.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…