Το υπ’ αριθμ. 330329/7926/15-2-2024 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη και η από 15/2/2024 αναφορά μου προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και την εποπτεύουσα Υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, για να φροντίσουν για την πειθαρχική και ποινική δίωξη, κατ’ άρθρον 38 ΚΠοινΔ, του Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης Θανάση Αθανασίου και των συνεργών του, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράνομης μείωσης της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού.

 



Μόλις χθες, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στις 13:14 μετά το μεσημέρι, έλαβα, από τον Συνήγορο του Πολίτη, το υπ’ αριθμ. πρωτ. : 330329/7926/15-2-2024 έγγραφο της, εν λόγω, Αρχής, προς τον e-ΕΦΚΑ, για την παρελκυστική στάση και πρακτική των Υπηρεσιών του ασφαλιστικού οργανισμού, ως προς τα αιτήματα, που έχω υποβάλλει, για την χορήγηση διοικητικών εγγράφων του e-ΕΦΚΑ, για δικαστική χρήση, που αφορούν την δικαστική εκκρεμότητα, που έχω, μετά την μήνυση, που μου έχει υποβάλει η υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ Αφροδίτη Νιφόρου, στις 23/4/2021, για την υποτιθέμενη απλή και συκοφαντική δυσφήμισή της, με τις έγγραφες αναφορές και καταγγελίες μου, από τις 31/12/2020 και μετέπειτα, για όσα έπραξε και δεν έπραξε, στην υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών του τέως ΤΕΑΠΥΚ, με την μη διακοπή και αναστολή τους, παρά τα όσα έγραψε, για την ανάγκη αναστολής και διακοπής αυτών των χαρακτηρισθεισών, ως παράνομων επικουρικών συνταξιοδοτήσεων, στην υπ’ αριθμ. 682/10-11-2017 Έκθεση Ελέγχου του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου, στο οποίο η Αφροδίτη Νιφόρου, τότε, ήταν Προϊσταμένη και επικεφαλής του κλιμακίου ελέγχου αυτού του Τμήματος του τέως ΕΤΕΑΕΠ.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με ευγενικό τρόπο, επισημαίνει, μια προς μια, όλες τις παράνομες πράξεις των διοικητικών οργάνων του e-ΕΦΚΑ, απευθύνοντας το έγγραφό του, στον Διοικητή Αλέξανδρο Βαρβέρη, στον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών Γεώργιο Γεράκη, στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Θανάση Αθανασίου, στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού (αγνοώ, ποιός, ή ποιά προΐσταται), στον Προϊστάμενο του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθεσεων Σωκράτη Μπουλασίκη και στην Διευθύντρια Διευθέτησης Αναφορών Ευανθία Δαβάκη, ζητώντας να απαντήσουν, σύντομα.

Αμέσως, χθες, 15/2/2024 και ώρα 14:30, έστειλα, στους αποδέκτες του εγγράφου αυτού του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και στον ίδιο τον Συνήγορο του Πολίτη, όπως και στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά και στον δικηγόρο μου Τάσο Σγούρο, την, από 15/2/2024, ηλεκτρονική αναφορά μου, ζητώντας την πειθαρχική τιμωρία του Αθανάσιου Αθανασίου και των συνεργών του, για αυτήν την μακροχρόνια - 13, έως 19 μήνες - παρελκυστική τακτική, που ακολουθούν, βλάπτοντας και τα οικονομικά συμφέροντα του e-ΕΦΚΑ, καθώς και την παραπομπή τους, στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της απιστίας, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το κείμενο της, με e-mail, ηλεκτρονικής πειθαρχικής αναφοράς και της καταγγελίας, περί διάπραξης ποινικών αδικημάτων, που διώκονται αυτεπαγγέλτως, το οποίο περιέχει και το κείμενο του υπ’ αριθμ. 330329/7926/15-2-2024 εγγράφου του Συνηγόρου του Πολίτη, έχει, ως εξής :


“Κυρίες και κύριοι 

Μετά το σημερινό έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, το περιεχόμενο του οποίου παραθέτω εδώ και έχει ως ακολούθως :


«Συνήγορος του Πολίτη.  Αθήνα 15/2/2014
                                         Αρ. πρωτ 330329/7926/2024
Πληροφορίες: κα Άννα Βαβουγυιού 
(τηλ.2131306733) email: kp@synigoros.gr

Προς :
 
Ε-ΕΦΚΑ

Τμήμα Γραμματείας Διοικητή E-mail: dioikitis@efka.gov.gr
 
Γραφείο Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών
Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου (ε.τ)
Προϊστάμενο της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών, κ. Γ. Γεράκη E-mail: int.investigation@efka.gov.gr

Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης Και Εφάπαξ Παροχών E-mail: gd.epasf@efka.gov.gr

Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων E-mail: d.eepasf@efka.gov.gr

Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού
E-mail: d.employee@efka.gov.gr
Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων E-E-mail: tm.peitharx@efka.gov.gr

Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών
Τμήμα Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα Συντάξεων Email: d.anaforon@efka.gov.gr


ΘΕΜΑ: «Απαντήσεις του e- ΕΦΚΑ στα υπ’ αριθμ. 330329/4871/30-1-2023, 330329/34060/13-07-2023 και 330329/55923/15-11-2023 έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη »

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επανερχόμαστε σχετικά με αναφορά του κυρίου Αναστασίου Αναστασόπουλου, η οποία έχει υποβληθεί και διερευνάται από την Αρχή θέλοντας να επισημάνουμε τα εξής:

Έχουμε αποστείλει στον e-ΕΦΚΑ το υπ’ αριθμ πρωτ. 330329 /4871/30-1-2023 έγγραφό μας, καθώς και τα υπ αριθμ πρωτ. 330329/34060/13/7/2023, 330329/55923/15/11/2023 υπενθυμιστικά αυτού.

Στα ανωτέρω, λάβαμε αρχικώς την από 19/7/2023, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, απάντηση της Διεύθυνσης Διευθέτησης Αναφορών, σύμφωνα με την οποία είχε ήδη κοινοποιηθεί στον ενδιαφερόμενο, η από 23/8/2022 γνωμοδότηση του μέλους του Νομικού
Συμβουλίου του Κράτους. Η εν λόγω κοινοποίηση μας είχε ήδη γνωστοποιηθεί από τον αναφερόμενο. Επίσης, με την απάντηση αυτή είχαμε πληροφορηθεί ότι «...κατά τα λοιπά η υπόθεσή του βρίσκεται σε εξέλιξη...»

Ωστόσο, επειδή δεν υπήρξε νεότερη ανταπόκριση του φορέα, επανήλθαμε στις 15-11-23 με νεότερο έγγραφο, στο οποίο λάβαμε το υπ’ αριθμ 645547/21-11-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Αναφορών με το οποίο μας διαβιβάστηκε η απάντηση της Γενικής Δ/νσης Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.
Σύμφωνα με αυτήν: «...προφανώς υπάρχει διάσταση άποψης περί του «σημαντικού χρόνου» που απαιτείται για την αναζήτηση, τον έλεγχο, την εκ νέου απονομή – θεμελιωτικά και υπολογιστικά – άγνωστου αριθμού αποφάσεων συνταξιοδότησης που η έκδοσή τους ανάγεται ακόμα και πριν το 2010 και από άλλα νομικά πρόσωπα, τα οποία έκριναν αιτήματα απονομής με την ερμηνεία που θεώρησαν σωστή τότε...».

Εντούτοις, επισημαίνουμε ότι, η διαμεσολάβηση της Αρχής δεν αφορούσε τα ανωτέρω, αλλά την εξέταση του αιτήματος πρόσβασης σε έγγραφα που έχει υποβάλει ο αναφερόμενος. 

Επί του αιτήματος αυτού παραμένουν αναπάντητα επί μακρόν τα ακόλουθα:

(α) Από τον αναφερόμενο πολίτη, κ. Αναστασόπουλο έχει ζητηθεί από 11/11/2022, να του χορηγηθεί αντίγραφο της Έκθεσης Ελέγχου του Εσωτερικού Ελέγχου του e- ΕΦΚΑ, σχετικά με παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων. 

Το ανωτέρω αίτημα είχε κατατεθεί στον Διοικητή του e- ΕΦΚΑ, καθώς και στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, θέτοντας υπόψη των Υπηρεσιών σας με την αίτηση ότι το αντίγραφο της Έκθεσης προορίζεται για δικαστική χρήση.

Εκ μέρους του e-ΕΦΚΑ δεν έχουν αμφισβητηθεί τα ανωτέρω, δηλαδή η ολοκλήρωση της Έκθεσης Ελέγχου ή το δικαίωμα του αναφερομένου πολίτη να λάβει γνώση των εγγράφων, ενώ το αίτημά του δεν προκύπτει να έχει εξεταστεί και απαντηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999 όπως ισχύει, άρθρο 5 «Πρόσβαση σε έγγραφα») ή τυχόν ειδικότερες διατάξεις για την πρόσβαση στα έγγραφα.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την τελευταία, από 21.11.2023 απάντηση του e- ΕΦΚΑ, ο αιτών την πρόσβαση, παραπέμπεται στον εκδότη της Έκθεσης Ελέγχου («Όσον αφορά στην Έκθεση Ελέγχου, ο αιτών θα πρέπει να απευθυνθεί στον εκδότη της »).

Μολονότι δεν δίνονται διευκρινήσεις στην απάντηση ως προς τον εκδότη της έκθεσης, εκτιμάμε ότι ορθώς απευθύνθηκε στις Υπηρεσίες που ήδη έχουμε αναφέρει. Σε κάθε δε περίπτωση, εφόσον η Έκθεση Ελέγχου έχει συνταχθεί από όργανα του e- ΕΦΚΑ, έχει ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί και είναι στη διάθεση του φορέα, το αίτημα χορήγησης/ πρόσβασης στα έγγραφα του ενδιαφερόμενου πρέπει να εξεταστεί και να απαντηθεί αρμοδίως.

Περαιτέρω, στο άρθρο 4 ν.2690/1999 Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι «... Αν η αίτηση υποβληθεί σε αναρμόδια υπηρεσία, η υπηρεσία αυτή οφείλει, μέσα σε τρεις (3) ημέρες, να τη διαβιβάσει στην αρμόδια και να γνωστοποιήσει τούτο στον ενδιαφερόμενο».

(β) Ωσαύτως στην αρχική μας επιστολή αναφέραμε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«...Επιπλέον, από τα στοιχεία της αναφοράς συνάγεται ότι, κατόπιν της από 22/5/2022 εντολής του Διοικητή, διενεργήθηκε ΕΔΕ, με θέμα, πάντα κατά τους ισχυρισμούς του πολίτη, τις καταγγελίες του για τις παράνομες συντάξεις που χορηγήθηκαν και χορηγούνται επικουρικώς, σε πρώην ασφαλισμένους στο τ. ΤΕΑΠΥΚ. Ο κύριος Αναστασόπουλος στις 6/7/2022 και 25/10/2022 υπέβαλε αίτημα προς την διενεργούσα την ΕΔΕ Διευθύντρια, για χορήγηση της σχετικής εντολής, των μαρτυρικών καταθέσεων, αντιγράφων των εγγράφων που υπάρχουν στον σχετικό φάκελο...Τέλος έχει ζητήσει και αντίγραφο του σχετικού πορίσματος όταν εκδοθεί, με το πέρας της προβλεπομένης διαδικασίας. Το εν λόγω αίτημα
  2 έχει απευθυνθεί επίσης προς τον Διοικητή και προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων...».

Σχετικά με το ζήτημα της διενεργηθείσης ΕΔΕ, δεν έχει υπάρξει ενημέρωση προς την Αρχή και δεν προκύπτει εάν έχουν απαντηθεί τα από 6.7.2022 και 25.10.2022 αιτήματα του αναφερόμενου πολίτη.

Ενόψει των ανωτέρω, και λαμβάνοντας υπόψη την προηγηθείσα αλληλογραφία, παρακαλούμε για τη σύννομη εξέταση των αιτημάτων του αναφερόμενου και την κοινοποίηση των απαντήσεών σας στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας.


Κοινοποίηση:
Αναστάσιος Αναστασόπουλος
Email: tasos_anastassopoulos@hotmail.com

Με εκτίμηση
Βέρα Θεοφυλάκτου 
Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη»

Κατόπιν τούτων, που κατεξευτελίζουν και κονιορτοποιούν τις παραδιοικητικές πρακτικές των οργάνων σας, που δρουν δίκην εγκληματικής συμμορίας., ζητώ :

  1.  Να επιληφθούν ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης και η εποπτεύουσα Υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου του έργου της εξαρθρώσεως και της πατάξεως των υπευθύνων, για τις, ως άνω, παράνομες πρακτικές.
  2. Να παραπέμψουν στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, τον φάκελλο της υπόθεσης, για το ποινικό της σκέλος (παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας, ενσυνείδητη μείωση της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού), με προεξάρχοντα κατηγορούμενο, στην παρούσα φάση, τον Αθανάσιο Αθανασίου, του οποίου οι παράνομες πρακτικές και η εγκληματική κακοβουλία του περιγράφονται, στο, παραπάνω έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη. Και φυσικά, μαζί του πρέπει να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, με βάση το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και οι συναυτουργοί και οι συνεργοί του.
  3. Να ασκηθούν οι πρέπουσες πειθαρχικές διώξεις, εις βάρος όλων αυτών, που με κοροϊδεύουν, εδώ και 13 μήνες, τουλάχιστον· και για την ακρίβεια, επί 19 μήνες, από τον Ιούλιο του 2022.
  4. Να μου απαντήσουν η Υπουργός και ο Διοικητής, ή οποίος άλλος κριθεί αρμόδιος να απαντήσει, γνωρίζοντας μου όλες τις λεπτομέρειες, για την παραπομπή της υπόθεσης, στην ποινική Δικαιοσύνη και τη πειθαρχική διαδικασία και τη πρέπουσα τιμωρία του Θανάση Αθανασίου και των συνεργατών/συνεργών του, σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, που διέπραξαν και διαπράττουν, οι οποίες διώκονται, αυτεπαγγέλτως.
  5. Όλα αυτά παρακαλώ να γίνουν συντόμως.
     
    Τέρμα πια η κοροϊδία και το «δούλεμα», που υπέστην.



Αναστάσιος  Παναγιώτου Αναστασόπουλος»”.


Αυτά αναφέρει το υπ’ αριθμ. 330329/7926/15-2-2024 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, που αποδομεί, πλήρως, “τα έργα και τις ημέρες” και τις πράξεις και τις παραλείψεις του Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Θανάση Αθανασίου και των συνεργών του, όπως και ολοκλήρου του εμπλεκόμενου αρμόδιου ανθρώπινου διοικητικού μηχανισμού του e-ΕΦΚΑ, στην υπόθεση και των ζητουμένων, από εμέ, διοικητικών εγγράφων και των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών του ασφαλιστικού οργανισμού και ως εκ τούτου, περιγράφονται και αυτά, που ζητώ, πλέον, με την, ανωτέρω, από 15/2/2024, ηλεκτρονική αναφορά μου, προς τους αρμόδιους του e-ΕΦΚΑ και του εποπτεύοντος Υπουργείου.

Το τί πρόκειται να πράξουν, είναι το αναμενόμενο.

Από εδώ και πέρα, τέρμα η κοροϊδία και η παρέλκυση των διαδικασιών και των απαιτούμενων ενεργειών του διοικητικού μηχανισμού του e-ΕΦΚΑ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, ο Γεώργιος Γεράκης και οι λοιποί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Και θα τις αναλάβουν.

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Στους αποδέκτες της, από 15/2/2024, ηλεκτρονικής καταγγελίας μου, που εμπεριέχεται, στο σχολιαζόμενο άρθρο, εστειλα, σήμερα, 16/2/2024, το, παρακάτω, e-mail :


«Σας γνωστοποιώ ότι σήμερα (16/2/2024) δημοσιεύτηκε, στον ηλεκτρονικό τύπο, η από 15/2/2024 ηλεκτρονική καταγγελία μου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/02/330329792615-2-2024-1522024-e-38.html, με τίτλο : "Το υπ’ αριθμ. 330329/7926/15-2-2024 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη και η από 15/2/2024 αναφορά μου προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και την εποπτεύουσα Υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, για να φροντίσουν για την πειθαρχική και ποινική δίωξη, κατ’ άρθρου 38 ΚΠοινΔ, του Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης Θανάση Αθανασίου και των συνεργών του, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράνομης μείωσης της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού".

Λάβετε τα μέτρα σας...


Αναστάσιος Παναγιώτου Αναστασόπουλος»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…