Βλαντιμίρ Πούτιν : «Στην πραγματικότητα, η προδοσία είναι το σοβαρότερο έγκλημα και οι προδότες πρέπει να τιμωρούνται». Ενώ η КГБ “εκκαθάρισε“ και τον αυτομολήσαντα πιλότο Μακσίμ Κουζμίνωφ, τον οποίο είχαν κρύψει, στην Ισπανία, η κωμικοτραγική Victoria Nuland λέει ότι «η σημερινή Ρωσία δεν ταιριάζει στις ΗΠΑ», λες και και η Μόσχα ενδιαφέρεται για την γνώμη της.


 

Ο θάνατος του Αλεκσέι Ναβάλνι, στην ρωσική βόρεια Άπω Ανατολή, στις 16/2/2024, που, λογικά, δεν έχει, ως πιθανότερο σενάριο, τα φυσικά αίτια, με επικρατέστερη εκδοχή την δολοφονία του, από την εκσυγχρονισμένη КГБ. 

Όμως, η άγνοια των γεγονότων, που οδήγησαν, στο μωλωπισμένο πτώμα του πολιτικού αντιπάλου του καθεστώτος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να αφήνει μια κάποια αμυδρή πιθανότητα, για την μη εμπλοκή αυτής της ηγετικής και κεντρικής οργανωτικής ομπρέλλας, που στεγάζει και κατευθύνει τις διάφορες υπηρεσιακές δομές των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σε μια επιχείρηση εξόντωσης του κρατούμενου, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Αλεκσέι Ναβάλνι.




Όμως, τρεις ημέρες, νωρίτερα, στις 13/2/2024, ο, ανωτέρω εικονιζόμενος πρώην πιλότος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας Μακσίμ Κουζμίνωφ, που, διαφωνούσε, με την εισβολή στην Ουκρανία και αυτομόλησε, στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, τον περασμένο Αύγουστο, μαζί με το ελικόπτερο Mi-8, του οποίου ήταν κυβερνήτης [με τις ουκρανικές αρχές να ανακοινώνουν, τότε, ότι τα δύο άλλα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου, που δεν γνώριζαν τις προθέσεις του, «σκοτώθηκαν μετά την προσγείωση» (προφανώς εκτελέστηκαν, επί τόπου)], βρέθηκε νεκρός, στην πόλη Villajoyosa, στο Alicante της Ισπανίας, σε μια περιοχή, που είναι δημοφιλής, στους παραθεριστές, προφανώς, για να τον κρύψουν. Το πτώμα του ανακαλύφθηκε, σε χώρο στάθμευσης, κάτω από μια πολυκατοικία, γαζωμένο, από έξι, τουλάχιστον σφαίρες, ενώ το αυτοκίνητό του βρέθηκε απανθρακωμένο σε γειτονικό χωριό.

Οι ισπανικές αρχές ασφαλείας ψάχνουν να βρουν άκρη, στην υπόθεση αυτή, αλλά δεν πρόκειται να βρουν τίποτε, αφού οι εκτελεστές έχουν φύγει από την Ισπανία. Βέβαια, η προέλευση και η ταυτότητά τους είναι γνωστή. Πρόκειται, για την КГБ (κάποιο παρακλάδι της· αδιάφορο ποιό ακριβώς. Κάτι, που, άλλωστε, δεν έχει καμμία σημασία, αν και είναι γνωστή η συγκεκριμένη μυστική υπηρεσία, που διεκπεραίωση την εκτέλεση του Μακσίμ Κουζμίνωφ). 




Εδώ, δεν υπάρχουν αμφιβολίες, αφού, την περασμένη Τρίτη 20/2/2024, ο διευθυντής της СВР РФ (Служба внешней разведки Российской Федерации) Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε δημόσια ότι «αυτός ο προδότης και εγκληματίας έγινε ηθικό πτώμα την στιγμή, που σχεδίασε το αποτρόπαιο, φρικτό έγκλημά του», για να εξαλείψει, έτσι, κάθε αμφιβολία.

Άλλωστε, σε αυτά τα ζητήματα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ξεκαθαρίσει την θέση του, σε συνέντευξη, που έχει δώσει, στους «Financial Times», στις 27 Ιουνίου 2019, λέγοντας, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι «Στην πραγματικότητα, η προδοσία είναι το σοβαρότερο έγκλημα και οι προδότες πρέπει να τιμωρούνται». 

Μέσα σε όλα αυτά τα τραγικά και την ατμόσφαιρα ζόφου, που επικρατεί, υπάρχει και μια διασκεδαστική νότα, σε αυτό το πολύ κακό και αποτρόπαιο περιβάλλον, που έχει δημιουργηθεί από τον παρατεταμένο πόλεμο, στην Ουκρανία και την διεξαγωγή των παράπλευρων οργανωμένων επιχειρήσεων δολοφονιών, στις οποίες επιδίδονται οι πράκτορες της КГБ/CΒΡ ΡΦ,  όπως έχω ξαναγράψει είναι ο πραγματικός άρχων κρατικός διοικητικός μηχανισμός, στην Ρωσία.

Και αυτή η διασκεδαστική νότα έρχεται να την δώσει η κωμικοτραγική Victoria Nuland, που εκτελεί χρέη υφυπουργού εξωτερικών, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και είναι μία από τους βασικούς υπεύθυνους της ουκρανικής κρίσης, αλλά και του πολέμου, από το 2014, έως σήμερα.



 

Η Victoria Nuland, λοιπόν, δήλωσε χθές ότι «η σημερινή Ρωσία δεν ταιριάζει με τις ΗΠΑ, οπότε δεν μπορούν να συνεργαστούν», λες και η Μόσχα την ρώτησε, ή ότι ενδιαφέρεται, για την γνώμη της, την οποία, όχι, αγνοεί αλλά και η ρωσική ηγεσία (δηλαδή η КГБ) την γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

 Και φυσικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει σκοπό να συνεχίσει τον πόλεμο, στην Ουκρανία μέχρι το τέλος, αδιαφορώντας για τις γνώμες, όχι, μόνον, της Victoria Nuland, αλλά και όλων των Δυτικών. 

Αυτή είναι η ψυχρή και αδυσώπητη αλήθεια, που συνοδεύεται, από τις αντίστοιχες ψυχρές και αδυσώπητες πράξεις της ρωσικης ηγεσίας.

Δυστυχώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…