17-2-2024 Ο Στέφανος Κασσελάκης “διαλύει” τον ΣΥΡΙΖΑ; Νέα “τρικυμία, εν ποτηρίω”, στην Κουμουνδούρου, που οδηγεί, στην εμβάθυνση της απαξίωσης του κόμματος.

 



Σε νέα περιδίνηση εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza, το παραπάνω ερωτηματολόγιο, στο ελληνικό κοινό, το οποίο αφορά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ίδια την λεγόμενη και θεωρούμενη, ως ταυτότητα του κόμματος αυτού, λίγες ημέρες, πριν το κομματικό συνέδριο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με το, παρακάτω, tweet, που ανάρτησε, στις 17/2/2024 ανήγγειλε το ερωτηματολόγιο και ζήτησε από το κοινό να συμμετάσχει, στην απάντηση των ερωτημάτων, που έθεσε. 

Ας το δούμε :


«Καλημέρα φίλες και φίλοι, 

 Αν το Σαββατοκύριακο βρείτε λίγο χρόνο, σας παρακαλώ να μπείτε στον iSyriza και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εδώ: isyriza.gr/preconference_ 

Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας, την επόμενη εβδομάδα. 

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει στα μέλη και τους φίλους του. 

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελείται από τους καλύτερους μιας κοινωνίας που θέλει ένα καλύτερο αύριο. 

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένος, με τη γνώση των τεχνοκρατών του και την ψυχή των αγωνιστών του. 

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συντεταγμένος και ομόψυχος.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δε θα διανοείται να σκεφτεί ούτε λεπτό αν θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που διεκδικούν ίσα δικαιώματα.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κοστολογημένο πρόγραμμα για ΟΛΑ. Την ακρίβεια και τη στέγη, τη φορολογία και την επιχειρηματικότητα, την εργασία, το αγροτικό, την υγεία, την ανάπτυξη, την παιδεία σε όλους τους βαθμούς, την έρευνα.

Και δε θα φοβάται να αγγίξει θέματα «ταμπού», όπως οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας και ο εκσυγχρονισμός της στρατιωτικής θητείας. 

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο προοδευτικός φορέας μέσω του οποίου το ελληνικό Κράτος θα ανασυγκροτηθεί, θα γιατρέψει τους λαβωμένους από τη ΝΔ θεσμούς του, θα υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη, την ελευθεροτυπία, την ασφάλεια του πολίτη και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Ελλάδα θα γίνει επιτέλους Κράτος Δικαίου. Οι Έλληνες θα έχουν πια ίσες ευκαιρίες ώστε να διεκδικήσουν τα όνειρά τους. Για όλους αυτούς τους λόγους ζητώ τη συμβολή σας. Λίγο από τον χρόνο σας σήμερα για να κερδίσουμε ολόκληρο το αύριο».

   


Αυτή η ενέργεια δεν έμεινε, φυσικά, χωρίς αντιδράσεις. Όπως φαίνεται, παραπάνω, η Ολγα Γεροβασίλη αντέδρασε, σφοδρότατα, ζητώντας την σύγκλιση των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, για να εξετάσουν την κίνηση αυτή του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία, όμως, «για να λέμε και του στραβού το δίκιο», ουσιαστικά, δεν κάνει τίποτε περισσότερο, από το να αναγνωρίσει την πραγματική κατάσταση και την πραγματική πολιτική ταυτότητα, που διαμορφώθηκε, στον ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως, μετά το δημοψήφισμα της 5/7/2015 και την ανοικτή και πλήρη μετατροπή του, σε ένα μνημονιακό κόμμα, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε, στην πράξη, κατά την κυβερνητική του περίοδο, αμέσως, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 20/9/2015, έως τις βουλευτικές εκλογές της 7/7/2019 και φυσικά, αυτό συνεχίστηκε και, στην, εντελώς, καθεστωτική αντιπολίτευση, που άσκησε, μέχρι την διεξαγωγή των δυο βουλευτικών εκλογών της 21/5/2023 και της 25/6/2023, που οδήγησαν, στην αναμενόμενη πτώση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, η οποία πτώση, όμως, ήταν, εντελώς, απρόσμενη, ως προς την καταστροφική και διαλυτική έκταση, που έλαβε (20,07% ήταν το εκλογικό ποσοστό του κόμματος, στις 21/5/2023 και 17,83%, στις 25/6/2023).

Δεν είναι, λοιπόν, κάποια καινοτόμα πράξη το ερωτηματολόγιο, που έθεσε, σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος, στην κοινή γνώμη και εν τέλει, σε όσους ενδιαφέρονται να απαντήσουν, σε αυτό το ερωτηματολόγιο.

Όμως, μετά, από την αντίδραση της Ολγας Γεροβασίλη, 17, από τα 24 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν την σύγκλιση αυτού του κομματικού οργάνου. Την επιστολή δεν υπογράφουν οι δύο γραμματείς του κόμματος (Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης), η τομεάρχης Εξωτερικών Ρένα Δούρου, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θεοδώρα Τζάκρη, ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος και η Μάγκυ Δούση. 

Αυτοί, που υπέγραψαν είναι οι : 

Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη, 

Όλγα Γεροβασίλη, 

Κώστας Ζαχαριάδης, 

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 

Ζωή Καρκούλια, 

Μαρία Κουβέλη, 

Κατερίνα Νοτοπούλου, 

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 

Νίκος Παππάς, 

Παύλος Πολάκης, 

Γιάννης Ραγκούσης, 

Πάνος Ρήγας, 

Νίκος Σκορίνης, 

Ελένη Συμεωνίδου, 

Ολυμπία Τελιγιορίδου, 

Διονύσης Τεμπονέρας, 

Αλέκος Φλαμπουράρης.





Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, η νέα “τρικυμία, εν ποτηρίω” οδηγεί, στην εμβάθυνση της κρίσης και της απαξίωσης του, ήδη, απαξιωμένου και ισχνού, πλέον εκλογικά και δημοσκοπικά, κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πάντως, αν και απομονωμένος ο, ανωτέρω, εικονιζόμενος Στέφανος Κασσελάκης - που είναι πολύ δύσκολο να πράττει όσα πράττει, δίχως την συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα - απάντησε, στις επικρίσεις, κάνοντας ένα διακριτικό βήμα πίσω, με το παρακάτω tweet :


“Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη. Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία. Το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει «αλλάξτε τα όλα». Παροτρύνω όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο isyriza.gr/preconference_ . Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας. Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου”.


Αλλα αυτό, που έχει σημασία είναι η έντονη φημολογία ότι, σε κλειστή “λέσχη προβληματισμού”, στην Κηφισιά, μελών της εγχώριας ολιγαρχίας, που δεν κατονομάζονται φιλοξενήθηκε και ήταν κεντρικός ομιλητής, το περασμένο Σάββατο 17/2/2024, το μεσημέρι, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αυτή η λέσχη, όπως λέγεται, αποτελεί διαχρονικό σημείο συνάντησης, με κεντρικούς διοργανωτές, κορυφαίο επιχειρηματικό πρόσωπο, πρώην επικεφαλής μεγάλης ελληνικής τράπεζας, μαζί με πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ από την περίοδο του Κώστα Σημίτη και συμμετέχουν σημαντικά πρόσωπα, από τον χώρο των επιχειρήσεων, της διανόησης, των τεχνών και των ΜΜΕ. 

Λέγεται ότι οι θέσεις, που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέπληξαν το ακροατήριό του και αν τις περάσει, στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, θα προκύψουν εξελίξεις.

Πάντως, πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, Δευτέρα 19/2/2024, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, αλλά η ουσία είναι ότι, μετά από μια σταθεροποίηση των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, στα επίπεδα του 12% - 14%, τώρα, εισέρχεται, σε μια νέα κρίση, που μπορεί να αποδειχθεί, ως διαλυτική.

Με λίγα λόγια, μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να αλλάξει, άρδην, την ψευδή συνείδηση του κόμματος και προφανώς, αυτό επιδιώκει. Να  μετατρέψει, δηλαδή, τον ΣΥΡΙΖΑ, σε κάτι, που να μοιάζει, με το κατεστημένο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ. Για αυτόν τον λόγο ήλθε - δηλαδή τον έστειλαν και τον έφεραν - από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Αλλά αυτό δεν αρκεί.  



Σχόλια

Ο χρήστης GEORGE είπε…
O Κασελακης δεν έχει μεγάλη διαφορά από το Μητσοτάκη. Πέρα από τη κρητική καταγωγή, έχουν παρόμοιες νεοφιλελεύθερες θέσεις αλλά και υιοθετούν τη woke ατζέντα. Και οι δύο γόνοι εύπορων οικογενειών που μπήκαν φυτευτοι στη πολιτική.

Ενώ η χώρα καταρρέει οικονομικά και μεγάλο μέρος των Ελλήνων δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα, ο κασελακης έχει ως βασική του πολιτική άποψη το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος και σε μεγάλο βαθμό αυτό προβάλλει με το σύντροφό του Τάιλερ.

Ο Μητσοτάκης επίσης το ίδιο κάνει αφού βασική του πολιτική ήταν ο γάμος των γκέι σε αγαστη συνεργασία με το Κασελακη.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Ατυχώς, έτσι είναι τα πράγματα.

Αλλά έχει μέλλον η υπόθεση αυτή…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…