Η, από 7/2/2024, καταγγελία μου και στο European Parliament, για την υπέρμετρη (πέραν των 30 ημερών) καθυστέρηση της διερεύνησης της καταγγελίας μου, προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (;), για την διαχείριση των υπερβαλλόντως και αχρεωστήτως, καταβεβλημένων ποσών ασφαλιστικών εισφορών των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του τέως ΤΕΑΠΥΚ, στον e-ΕΦΚΑ. Η αρχική καταγγελία υπεβλήθη, στην ΕΑΔ, στις 6 και 7-12-2023.

 



Επειδή, εδώ και δυο μήνες, εκκρεμεί, χωρίς να έχει εξετασθεί, η καταγγελία μου, προς την, ούτως, καλουμένη Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για τα υπερβαλλόντως και αχρεωστήτως,  καταβεβλημένα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών των βενζινοπωλών του τέως ΤΕΑΠΥΚ, τα οποία έπρεπε και πρέπει ο e-ΕΦΚΑ να τα αποδώσει, στους βενζινοπώλες, νομιμοτόκως, ως προσαύξηση της σύνταξής τους, υπέβαλα, χθες Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, την, παρακάτω, ηλεκτρονική (με e-mail) καταγγελία, προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προς τον πρωθυπουργό και προς την αποκαλούμενη, ως ΕΑΔ, η οποία καταγγελία αξίζει να διαβαστεί, από το αναγνωστικό κοινό :


«Κυρίες και κύριοι 

Λυπάμαι και καταγγέλλω το γεγονός ότι οι καταγγελίες μου προς την Αρχή, με  

Αρ. Πρωτοκόλλου: 52346 ΕΙ 2023

Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 06/12/2023 και 

Αρ. Πρωτοκόλλου: 52424 ΕΙ 2023

Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 07/12/2023,

παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πολύ περισσότερες, από 30 ημέρες, από την υποβολή τους και παρά τα όσα γράφει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην σημερινή της ανακοίνωσή της, ύστερα από το καταδικαστικό ψήφισμα του European Parliament , απόσπασμα της οποίας ανακοινώσεως παραθέτω :


"Συστήσαμε, με τον νόμο 4622/2019, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην οποία συγκεντρώθηκαν έξι, διάσπαρτοι μέχρι τότε, ελεγκτικοί μηχανισμοί της δημόσιας διοίκησης. Πλέον, έχουν εκκαθαριστεί όλες οι εκκρεμείς καταγγελίες για ζητήματα διαφθοράς που χρόνιζαν μέχρι και 10 ή και 12 χρόνια και πλέον υποχρεωτικά, οι νέες καταγγελίες εξετάζονται μέσα σε 30 ημέρες".

 Δυστυχώς η Αρχή Διαφάνειας δεν έχει, έως τώρα, εξετάσει, όσον αφορά την καταγγελόμενη οικονομική διαχείριση, στον ασφαλιστικό οργανισμό e-ΕΦΚΑ και παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματά μου (τηλέφωνο : 213212836), όπου εδώ και έναν μήνα λαμβάνω την στερεότυπη απάντηση ότι "η υπόθεση είναι στην τελική φάση της αξιολόγησής της", μόνο που αυτή η υποτιθέμενη, ως τελική φάση αξιολόγησης, παρατείνεται, αενάως και χωρίς να μου ανακοινωθεί κανένα χρονοδιάγραμμα περάτωσης της αξιολόγησης αυτής. 

Έτσι, εκ των πραγμάτων, η, παραπάνω, κυβερνητική διαψεύδεται, από τις πρακτικές της Αρχής Διαφάνειας (;).

Εν τω μεταξύ, στον e-ΕΦΚΑ "τρώγουν και πίνουν και λογαριασμό δεν δίνουν"!

Στο European Parliament  γνωστοποιείται η ηλεκτρονική διεύθυνση και του δημοσιεύματος της 7/12/2023, με την καταγγελία : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/12/52346-6-12-2023-e.html και τίτλο "Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η υπ’ αριθμ. πρωτ. : 52346/ 6-12-2023 καταγγελία μου ότι e-ΕΦΚΑ χρωστάει, πιθανώς (ή και του χρωστούν) εκατομμύρια ευρώ, από προσαυξήσεις - από, αχρεωστήτως, καταβεβλημένα ποσά -, στις επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών. Αυτοί, προφανώς, από όσα φαίνεται να ισχυρίζεται η Προϊσταμένη Ολγα Καραθάνου, έχουν υπολογίσει, ως ασφαλιστικές εισφορές, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, που πλήρωσαν οι βενζινοπώλες, ενώ πρέπει να επιστρέψουν αυτούσια και νομιμοτόκως, τα ποσά αυτά, ως προσαυξήσεις, στις επικουρικές τους συντάξεις, μέχρι την εξόφληση της κάθε μιας συνολικής οφειλής, προς τους βενζινοπώλες".

Από τον πρωθυπουργό, δεν περιμένω τίποτε. Άλλωστε, ούτως, ή άλλως, έχει βαριές ευθύνες, για αυτήν την κατάσταση.

Το European Parliament παρακαλείται να εξετάσει την υπόθεση και εφόσον το θεωρήσει απαραίτητο, να επικοινωνήσει μαζί μου και στο τηλέφωνο 6948746076.


Αναστάσιος Π.  Αναστασόπουλος».




Δεν νομίζω ότι πρόκειται να “ιδρώσει το αυτί” τους. Δεν έχουν τέτοιες “ευαισθησίες”, αλλά,
για να δούμε, εάν και τί πρόκειται να πράξουν. 

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Πέμπτη 8/2/2024, στις 9:20 πμ, γνωστοποίησα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στον πρωθυπουργό και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με ηλεκτρονικό μήνυμα, το, παραπάνω, σχολιαζόμενο δημοσίευμα, ως εξής :


“Σε συνέχεια της χθεσινής αναφοράς μου, σας γνωστοποιώ και το σημερινό (8/2/2024) ηλεκτρονικό δημοσίευμα, για το αναφερόμενο θέμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ,https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/02/722024-european-parliament-30-e-6-7-12.html, με τίτλο : «Η, από 7/2/2024, καταγγελία μου και στο European Parliament, για την υπέρμετρη (πέραν των 30 ημερών) καθυστέρηση της διερεύνησης της καταγγελίας μου, προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (;), για την διαχείριση των υπερβαλλόντως και αχρεωστήτως, καταβεβλημένων ποσών ασφαλιστικών εισφορών των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του τέως ΤΕΑΠΥΚ, στον e-ΕΦΚΑ. Η αρχική καταγγελία υπεβλήθη, στην ΕΑΔ, στις 6 και 7-12-2023».

Καλό είναι, εκεί, στην "Εθνική Αρχή Διαφάνειας" (;), να το κορνιζάρουν, ως "εύσημο"...



Αναστάσιος Παναγιώτου Αναστασόπουλος”.



Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Πέμπτη 8/2/2024, έλαβα τα, κάτωθι, δυο e-mails, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας :

1) «Σας ενημερώνουμε ότι το έγγραφο που αποστείλατε στον φορέα ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ πρωτοκολλήθηκε στην υπηρεσία Κεντρικό Πρωτόκολλο με τα ακόλουθα στοιχεία:

Αρ. Πρωτοκόλλου: 5777 ΕΙ 2024
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 08/02/2024
Θέμα: Καταγγελία για καθυστέρηση εξέτασης καταγγελίας μου, πέραν των 30 ημερών από την υποβολή της.
Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 08/02/2024».

και

2) « Σας ενημερώνουμε ότι το έγγραφο που αποστείλατε στον φορέα ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ πρωτοκολλήθηκε στην υπηρεσία Κεντρικό Πρωτόκολλο με τα ακόλουθα στοιχεία:

Αρ. Πρωτοκόλλου: 5782 ΕΙ 2024
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 08/02/2024
Θέμα: Καταγγελία για καθυστέρηση εξέτασης καταγγελίας μου, πέραν των 30 ημερών από την υποβολή της.
Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 08/02/2024».

Κάτι είναι κι αυτό…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…