Ο Viktor Orban είπε «ναι», στην “βοήθεια” των 50 δισεκ. €, της “Ευρωπαϊκής Ένωσης”, στην Ουκρανία, διότι δεν είχε κανέναν λόγο, για να απειλήσει, με veto. (Μόνον ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε τέτοιες κινήσεις και φυσικά, για λόγους ελληνικού συμφέροντος)…


Ανδρέας Παπανδρέου (5/2/1919 - 23/6/1996). Καθώς χθες ήταν η επέτειος, από την γέννηση του αείμνηστου σοσιαλιστή τέως πρωθυπουργού, με πιάνουν, κυριολεκτικά, τα γέλια, σκεπτόμενος την περίπτωση να βρισκόταν, σήμερα, στην θέση του Viktor Orban. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εξασφάλισε την απρόσκοπτη πρόσβαση της χώρας του και ψήφισε την απόφαση των “ευρωενωσιακών”, για την «βοήθεια», στο καθεστώς του Κιέβου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα αρκούνταν, σε κάτι τόσο λίγο. Θα απειλούσε, με την χρήση του veto  και δεν θα επέτρεπε την παραμικρή εκροή χρημάτων της “Ε.Ε”, στην Ουκρανία, χωρίς, τουλάχιστον, να διπλασιάσει τις εκροές των “ευρωενωσιακών” κονδυλίων, προς την Ελλάδα. Έτσι, γίνονται αυτές οι “δουλειές”…




Μια ολόκληρη φιλολογία έχει αυτές τις ημέρες αναπτυχθεί, γύρω, από τους «εκβιασμούς» των 26, από τις 27 χώρες της “Ευρωπαϊκής Ένωσης”, στον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban και στην κυβέρνησή του, προκειμένου να υποχρεωθεί να ψηφίσει, υπέρ της αποστολής «βοήθειας» των “ευρωενωσιακών”, στην Ουκρανία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καθόλου μικρής - αντίθετα, πολύ μεγάλης - αξίας, που φθάνει, στα 50 δισεκ. €. 

Πεταμένα λεφτά, ή, ορθότερα, λεφτά, για πέταμα. Τα λεφτά αυτά είναι παρά πολλά, αλλά και πολύ λίγα, για να σώσουν, ενώ η Αντβίιβκα, πέφτει, αργά και βασανιστικά, στα χέρια του ρωσικού εκστρατευτικού σώματος, το καταδικασμένο καθεστώς του Κιέβου, από την Μόσχα. 

Το ευρωπαϊκό πακέτο «βοήθειας», στην Ουκρανία περιλαμβάνει 33 δισεκατομμύρια ευρώ, σε δάνεια και 17 δισεκατομμύρια ευρώ, σε δωρεάν επιχορηγήσεις, έως το … 2027. 

Με λίγα λόγια, μπούρδες! 

Το πού πρόκειται να είναι, έως τότε, η Ουκρανία, δυστυχώς, για τους “ευρωενωσιακούς”, είναι γνωστό. Tα χρήματα, βέβαια, θα χρησιμοποιηθούν, για την πληρωμή των συντάξεων και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και για την χορήγηση ευρωπαϊκών όπλων, στο καθεστώς του Κιέβου, το οποίο, όμως, στην διαδρομή αυτού του χρονικού διαστήματος, πρόκειται να ηττηθεί, να καταρρεύσει και να γίνει βορά, στον στρατό της Μόσχας.




Όμως, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των Δυτικών (Αμερικανών, Ευρωπαίων και λοιπών) ο ουκρανικός στρατός θα έχει την τύχη της 6ης γερμανικής στρατιάς του, παραπάνω, εικονιζόμενου στρατάρχη του 3ου Ράιχ Friedrich Wilhelm Ernst Paulus, στις 2/2/1943, δυο ημέρες, μετά την παράδοσή του (31/1/1943), στον “Κόκκινο Στρατό”, με το τέλος της μάχης, στο Στάλινγκραντ.

Παρά ταύτα - και ως απειλή -, υπήρξε ένα έγγραφο κείμενο της “ευρωενωσιακής” γραφειοκρατίας, το οποίο, σκοπίμως, διέρρευσε, στις 28 Ιανουαρίου 2024, με δημοσίευμα των «Financial Times», με ένα άρθρο, το οποίο είχε τίτλο «Οι Βρυξέλλες απειλούν να πλήξουν την οικονομία της Ουγγαρίας αν ο Όρμπαν βάλει βέτο στην βοήθεια στην Ουκρανία»

Το δημοσίευμα αναφερόταν, σε ένα κάποιο “εμπιστευτικό” σχέδιο των Βρυξελλών (όμως, τα πραγματικά εμπιστευτικά σχέδια δεν διαρρέουν), βάσει του οποίου υποτίθεται ότι ετοιμαζόταν μια στρατηγική σαμποταρίσματος της ουγγρικής οικονομίας, αν ο Victor Orban, μπλόκαρε την παροχή τζάμπα χρήματος, στο Κίεβο, με την υπονόμευση του εθνικού νομίσματος και της εμπιστοσύνης των επενδυτών, την επακόλουθη άνοδο του κόστους δανεισμού, τον εκτροχιασμό του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους και την πτώση των ρυθμών ανάπτυξης και την άνοδο του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Βλακείες. 

Ο Viktor Orban δεν είχε κανέναν λόγο, για να εμποδίσει τους “ευρωενωσιακούς” να ψηφίσουν και να χορηγήσουν τα 50 δισεκατομμύρια €, στην Ουκρανία. Έχει πάρει, εδώ και καιρό αυτά, που ζητούσε και τα οποία αφορούσαν την άρση των απαγορεύσεων της ουγγρικής οικονομίας, από κονδύλια της “Ευρωπαϊκής Ένωσης” και οι οποίες είχαν επιβληθεί επειδή το καθεστώς του Viktor Orban, ο οποίος εκλέγεται πρωθυπουργός, από το 2010, “παραβίαζε τους κανόνες του κράτους δικαίου, στην Ουγγαρία”. 

Όλα αυτά, βέβαια, “πήγαν περίπατο”, όταν ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν ψήφισε τις κυρώσεις της “Ε.Ε”, σε βάρος της Ρωσίας. Οι “ευρωενωσιακοί” απέσυραν τις απαγορεύσεις εκταμίευσης χρηματοδοτήσεων, προς την Ουγγαρία και ως εκ τούτου, ο Viktor Orban δεν είχε κάποιον λόγο συμφέροντος, για να εμποδίσει το πακέτο της «βοήθειας» της “Ευρωπαϊκής Ένωσης” των 50 δισεκ. ευρώ, προς την Ουκρανία.

Από εκεί και πέρα, το τί θα γίνει, στην Ουκρανία, βρίσκεται, στην δικαιοδοσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, που, αργά, αλλά και σταθερά οδηγεί το καθεστώς του Κιέβου και την συλλογική Δύση, σε αδιέξοδο. 

Για μένα, όπως έχω ξαναγράψει, το πρόβλημα και το δυστύχημα είναι ότι η ρωσική ελίτ δεν φείδεται και φαίνεται να αδιαφορεί, για το, προφανώς, βαρύ κόστος του αιματοκυλίσματος της ρωσικής νεολαίας, στον ουκρανικό πόλεμο, τον οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η ρωσική στρατιωτική ηγεσία επιμένουν να διεξάγουν, με το στρατιωτικό πλάνο των μαχών του πρώτου και του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, γεγονός, που είναι, τουλάχιστον, εξοργιστικό.

Δυστυχώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…