6/2/2024 e-ΕΦΚΑ : Νέα ηλεκτρονική υπενθυμιστική αναφορά/καταγγελία εις βάρος της υπαλλήλου Αφροδίτης Νιφόρου και κάθε υπηρεσιακού συνενόχου της, για παραβίαση των κανόνων υπηρεσιακής εχεμύθειας και αναζήτηση πληροφοριών, για τις εξελίξεις, μετά το, υπ' αριθμ. Γ10/379/εμπ 2681/2-7-2021 απαντητικό έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, στο 23ο Προανακριτικό Τμήμα του Πταισματοδικείου Αθηνών.

 





Με την υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων ών πρατηριούχων υγρών καυσίμων του τέως ΤΕΑΠΥΚ ασχολείται και το παρόν δημοσίευμα, ως προς ένα ειδικό ζήτημα της υπόθεσης αυτής.

Χθες Τρίτη 6/2/2024, υπέβαλα την, παρακάτω, αναφορά, στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη, στον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων Γεώργιο Γεράκη, στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Θανάση Αθανασίου, στην Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αναφορών Ευανθία Δαβάκη και στον Προϊστάμενο του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Σωκράτη Μπουλασίκη, υπενθυμιστική αναφορά, με τίτλο : Καταγγελία εις βάρος της υπαλλήλου Αφροδίτης Νιφόρου και κάθε υπηρεσιακού συνενόχου της, για παραβίαση των κανόνων υπηρεσιακής εχεμύθειας”, διότι έχει παρέλθει πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, από τις δυο προηγηθείσες αναφορές μου, της 2/10/2022 και της 30/1/2023, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια απάντηση των αρμοδίων, επί του θέματος του πώς περιήλθαν, στα χέρια της Αφροδίτης Νιφόρου, οι υπηρεσιακές αναφορές, που υπέβαλα και εις βάρος της, την χρονική περίοδο 2020 - 2021, με αποτέλεσμα να μου υποβάλει μήνυση, στις 23/4/2021.


«Κυρία υπουργέ. 
Κυρίες και κύριοι. 

Επανέρχομαι, με την παρούσα, στις καταγγελίες μου της 2/10/2022 και 30/1/2023 οι οποίες, έως τώρα, δεν έχουν απαντηθεί, από τους αρμόδιους και δεν μου έχουν παρασχεθεί οι πληροφορίες, που ζητώ και αφορούν την δικαστική εκκρεμότητα, που έχω, με την Αφροδίτη Νιφόρου, ύστερα από την μήνυση, που μου υπέβαλε και η οποία εκκρεμεί.  

Τα ερωτήματα, που έχω θέσει, είναι σαφή και συγκεκριμένα. 

Η Αφροδίτη Νιφόρου παρέλαβε, με κάποιο τρόπο (πιθανότατα, μη προβλεπόμενο, αντιδεοντολογικό, παράτυπο και παράνομο) τις υπηρεσιακές καταγγελίες, που περιέχονται, στα σχετικά, που σας έχω αποστείλει, με τα προηγηθέντα του παρόντος ηλεκτρονικά μηνύματα, τις οποίες καταγγελίες είχα υποβάλλει εγώ, κατά την περίοδο 2020-2021, για υπηρεσιακές πράξεις και παραλείψεις της, εν λόγω, όπως και άλλων υπαλλήλων, όσον αφορά το θέμα της χορήγησης παράνομων συντάξεων, στο τέως επικουρικό ταμείο των βενζινοπωλών, που ενσωματώθηκε, αρχικά, στο ΕΤΕΑΕΠ και από 1/3/2020, στον e-ΕΦΚΑ.

Κατ' αρχήν, καταγγέλλω, για μια, ακόμη φορά, όποιον υπάλληλο έδωσε, ή όποιους υπαλλήλους έδωσαν, στην καταγγελόμενη Αφροδίτη Νιφόρου τις καταγγελίες αυτές, πριν γίνει οποιαδήποτε, εις βάρος της, επίσημη υπηρεσιακή/διοικητική έρευνα, για τις καταγγελίες, διότι, με αυτόν τον τρόπο, παραβίασαν την επιβαλλόμενη υπηρεσιακή εχεμύθεια, που πρέπει να τηρείται, πριν από την διοικητική εξέταση κάθε καταγγελίας, που αφορά υπηρεσιακό θέμα, παραβιάζοντας κάθε εμπιστευτικότητα, την οποία έπρεπε, βάσει του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, ως υπάλληλοι, να τηρήσουν. 

Αυτά, που ρωτώ, είναι πολύ απλά :

  1. Πώς η Αφροδίτη Νιφόρου απέκτησε πρόσβαση, στα υπηρεσιακά αυτά έγγραφα (τις αναφορές μου); Υπέβαλε αίτηση; 
  2. Ποιός ή ποιοί έδωσε/έδωσαν, στην Αφροδίτη Νιφόρου τα υπηρεσιακά αυτά έγγραφα.
  3. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί δόθηκαν αυτά τα έγγραφα, στην Νιφόρου;
  4. Γνωρίζει η Υπηρεσία ότι η  Νιφόρου χρησιμοποίησε, τον Απρίλιο του 2021, για εξωυπηρεσιακούς λόγους, την υπ´ αριθμ. 682/10-11-2017 Έκθεση Ελέγχου του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου του τέως ΕΤΕΑΕΠ και επέτρεψε η Υπηρεσία, κατόπιν αιτήματος της Νιφόρου, την εξωυπηρεσιακή χρήση αυτής της Έκθεσης Ελέγχου;

Πέραν τούτων, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, που αφορά την δικαστική υπόθεση, που έχω, σε εκκρεμότητα, με την Νιφόρου και αυτό αφορά τα υπ' αριθμ. 15/16-6-2021 και 15α/1-7-2021 έγγραφα του 23ου Προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Αθηνών, προς το Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Υπηρεσίας σας και το υπ' αριθμ. Γ10/379/εμπ 2681/2-7-2021 απαντητικό  έγγραφο της ως άνω Διεύθυνσης (υπογράφουν οι Μπουλασίκης και Παπαχρήστου), δια του οποίου γνωστοποιείται, στο 23ο Προανακριτικό Τμήμα του Πταισματοδικείου Αθηνών ότι, με το υπ' αριθμ. Γ11/106/εμπ 2655/1-7-2021 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, προς τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ Θανάση Αθανασίου, έχουν ζητηθεί οι έγγραφες απόψεις του, επί των καταγγελιών μου, κατά της Νιφόρου, της Τσερπέλη και της Παναγιωτοπούλου. Αντίγραφα των εγγράφων αυτών επισυνάπτω, στην παρούσα.

Τα ερωτήματα, που γεννώνται και τα οποία θέτω, είναι :

  1.  Δόθηκαν, από τον Θανάση Αθανασίου, οι έγγραφες εξηγήσεις, που του ζητήθηκαν;
  2. Αν δεν δόθηκαν· γιατί συμβαίνει αυτό; Πότε σκοπεύει ο Αθανασίου να τις δώσει;
  3. Αν δόθηκαν· προωθήθηκαν, στο 23ο Προανακριτικό Τμήμα του Πταισματοδικείου Αθηνών;

Όσον αφορά τον Αθανασίου, αναμένω να μου χορηγήσει αντίγραφο του ερωτήματος, που υπέβαλε, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Βλέπω καθυστέρηση και δυστοκία, εκ μέρους του. Αλλά είναι υποχρεωμένος να μου χορηγήσει αυτό, που ζητώ.

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ για τις απαντήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών οργάνων, για τις, κατά νόμον, ενέργειές σας, όσον αφορά τις παρούσες καταγγελίες μου, κατά της καταγγελόμενης υπαλλήλου και τον εντοπισμό και τον πειθαρχικό και λοιπό έλεγχο όσων υπαλλήλων της έδωσαν το περιεχόμενο των καταγγελιών μου, όπως και των λοιπών υπηρεσιακών εγγράφων, που δημοσιοποιήθηκαν και περιέχονται, σε όσα σας έχω στείλει, στα προηγηθέντα του παρόντος ηλεκτρονικού μηνύματος.

Τέλος, παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε τις όποιες ενέργειες σας, επί των παρουσών καταγγελιών μου».


Έχει ενδιαφέρον το τί θα πράξουν οι αρμόδιοι του e-ΕΦΚΑ, επί των θεμάτων, που θίγει η, ως άνω, ηλεκτρονική αναφορά μου με δεδομένο το γεγονός ότι, σε τρίλεπτης χρονικής διάρκειας, τηλεφωνική μου συνομιλία, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 13:39, με την γραμματέα του Γεωργίου Γεράκη, η κυρία αυτή, μου μετέφερε και πάλι, την πληροφορία, που της έδωσε ο προϊστάμενός της, ύστερα, από δική μου ερώτηση, ότι, δηλαδή, η έρευνα του επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζεται και ότι πρόκειται να με καλέσει. (Αυτό είναι η 4η φορά, που μου λέγεται).

Για να δούμε, λοιπόν…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Τετάρτη 7/2/2024, έστειλα, στους αποδέκτες της ηλεκτρονικής αναφοράς, που υπέβαλα, χθες 6/2/2024 και την οποία δημοσίευσα, στο σημερινό, ως άνω, σχολιαζόμενο δημοσίευμα, το, πιο κάτω, ηλεκτρονικό μήνυμα :


«Κυρία Υπουργέ
Κυρίες και κύριοι.

Σε συνέχεια της χθεσινής (6/2/2024) ηλεκτρονικής αναφοράς μου, προς σας, σας γνωστοποιώ, επίσης και το σημερινό ηλεκτρονικό δημοσίευμα, που αφορά αυτήν την αναφορά, με τίτλο : «6/2/2024 e-ΕΦΚΑ : Νέα ηλεκτρονική υπενθυμιστική αναφορά/καταγγελία εις βάρος της υπαλλήλου Αφροδίτης Νιφόρου και κάθε υπηρεσιακού συνενόχου της, για παραβίαση των κανόνων υπηρεσιακής εχεμύθειας και αναζήτηση πληροφοριών, για τις εξελίξεις, μετά το, υπ' αριθμ. Γ10/379/εμπ 2681/2-7-2021 απαντητικό έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, στο 23ο Προανακριτικό Τμήμα του Πταισματοδικείου Αθηνών", στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/02/622024-e-10379-26812-7-2021-23.html .

Αναμένω τις απαντήσεις και τις ενέργειές σας.


Αναστάσιος Παναγιώτου Αναστασόπουλος».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…