Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Ο ΓΑΠ μας πάει για φούντο, διότι δεν τήρησε την βασική πρακτική οικονομική αρχή, που λέει ότι πρώτα δανείζονται και μετά μιλάνε. (Ψυχραιμία).

"Πριν από όλα αυτά, καλό είναι, αγαπητέ κ. Γεωργάνα, να κοιτάξουν να συμμαζευτούν οι κυβερνώντες, οι οποίοι έχουν πνιγεί μέσα σε μια κουταλιά νερό.


Τα πολλά λόγια και η πολυφωνία τους βλάπτουν, όπως έβλαψαν βαρύτατα την χώρα και οι φωνασκίες τους για χρεωκοπία, μαζύ με την δημοσιοποίηση (σαν να βρισκόμαστε σε κακόγουστο σήριαλ, ή …τηλεμαραθώνιο), της κακής κατάστασης των δημόσιων οικονομικών (oρθότατα έχετε γράψει ότι όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος), αλλά και οι πολιτικαντισμοί τους που διεύρυναν το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 από το 10%, που έτρεχε τον Σεπτέμβριο του 2009 στο 12,7%, που ανακοίνωσαν οι ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου τον Νοέμβριο του 2009 και στο τελικό 12,9%, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες (και το οποίο πραγματικά είναι αρκετά πάνω από το 13%, κοντά στο 14% όπως λέει η Eurostat).


Τα πράγματα τον Σεπτέμβριο του 2009 και έως τον Νοέμβριο του 2009 δεν ήσαν καθόλου έτσι όπως εξελίχθηκαν και όπως τώρα έφθασαν (δείτε τον σχετικό πίνακα με τα διαφορικά επιτόκια του ελληνικού δημόσιου δανεισμού από τον Σεπτέμβριο 2009, έως τον Μάρτιο του 2010 στο μπλογκ μου στο θέμα : «Οι λόγοι της απαισιοδοξίας βρίσκονται στο ότι ο ΓΑΠ πνίγηκε μέσα σε μια κουταλιά νερό. Η χρεωκοπία μπορεί να αποφευχθεί, αλλά…» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/04/gapkoutalianero.html  ).


Ο ΓΑΠ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ και αυτό αντιστοιχεί στις «ικανότητές» του και στα «προσόντα» του.


Παρά ταύτα, υπάρχει οδός διαφυγής και αυτή έχει να κάνει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και την σιγήν ιχθύος, που πρέπει να επιδείξουν, έστω και τώρα, οι κυβερνώντες, αν θέλουν να περάσουν τον κάβο του δανεισμού του Μαϊου, που είναι δύσκολος, αφού πρέπει να δανειστούν 12 δισ. € και με τα έως τώρα καμώματά τους κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δανειστές. Αν και οι σορτάκηδες δεν θα τους αφήσουν έτσι. Θα αποσπάσουν, κατά πάσαν πιθανότητα, ένα πολύ «καλό» τοκογλυφικό επιτόκιο.


Και τούτο επειδή ο υιός Παπανδρέου και οι μαθητευόμενοι μάγοι του, δεν διδάχθηκαν από τον αείμνηστο πατέρα του το περίφημο : «Πρώτα δανείζονται και μετά μιλάνε».


(Εκτός, εάν εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Οπότε, ουδέν είναι τυχαίο – αν και δίνω λιγότερες πιθανότητες στο να υπάρχει δόλος πίσω από όλα αυτά. Τις περισσότερες φορές τα πράγματα εξηγούνται με τους απλούστερους τρόπους. Και εδώ η ανοησία και η απειρία αποτελούν μια καλή εξήγηση, μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου…).


Δείτε και στο μπλογκ μου το θέμα : «Ελληνική στάση πληρωμών : Τα μέτρα για την στήριξη μιας τέτοιας πολιτικής και οι επακολουθούσες συνέπειες. (Μια απάντηση, σε σχετική πρόταση του κ. Στέφανου Αθανασιάδη)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/04/stasiplhromon.html ".

(Σχόλιά μου της 8/4/2010 http://e-rooster.gr/03/2010/2330#comment-130401  και http://e-rooster.gr/03/2010/2330#comment-130402 στο θέμα που έχει ανοίξει στο e-rooster.gr ο κ. Γιώργος Καισάριος, με τίτλο : "Τι θα μας κάνουν οι «κακοί» του Δ.Ν.Τ." http://e-rooster.gr/03/2010/2330 ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: