Παλαιστίνη και Ισραήλ : Μήνυση, στις 22-12-2023, ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, στην Χάγη, 100 Χιλιανών δικηγόρων, κατά του Benjamin Netanyahu και άλλων Ισραηλινών αξιωματούχων, για εγκλήματα, κατά της ανθρωπότητας, γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, στην Γάζα.

 





Αυτά, που έχουν σημασία, είναι, συνηθέστατα, αυτά, που αποσιωπούνται και όσα δεν λέγονται. 

Έτσι, συμβαίνει και με το, έως τώρα, τρίμηνο μακελειό, στην Γάζα, από τον στρατό του Ισραήλ, που έχει εισβάλει, σε αυτήν την παλαιστινιακή περιοχή, την οποία και σταδιακά, ισοπεδώνει, αδιάκριτα, με τις προφανείς εντολές του Ισραηλινού πρωθυπουργού και των λοιπών κυβερνητικών και στρατιωτικών στελεχών αυτού του κράτους, με την Ουάσινγκτων και την Δύση, να κάνουν πως δεν βλέπουν, σχεδόν, κάνοντας, κοινώς, το κορόιδο και δίνοντας το ΟΚ - η Ουάσιγκτων, μάλιστα, χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, για να φέρουν, σε πέρας, το έργο τους, όσο το δυνατόν, ταχύτερα, αν και όπως φαίνεται, υπάρχουν μεγάλες δυσχέρειες, εποί του εδάφους, ως προς την διεκπεραίωση των πολεμικών επιχειρήσεων, που θα τραβήξουν, χρονικώς, σε μάκρος.

Με αφορμή αυτήν την τραγική κατάσταση, στις 22 Δεκεμβρίου 2023, περίπου 100 Χιλιανοί δικηγόροι κατέθεσαν μήνυση, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (International Criminal Court - ICC) της Χάγης, κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλων εκπροσώπων του Ισραηλινού κράτους, από τον τέως πρεσβευτή Νέλσον Χαντάντ, με τις κατηγορίες για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, γενοκτονίας και εγκλήματα πολέμου, στην Γάζα.

Οι μηνυτές, οι περισσότεροι των οποίων είναι παλαιστινιακής καταγωγής, ζητούν, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, να εκδώσει εντάλματα σύλληψης, εις βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ και άλλων αξιωματούχων του κράτους αυτού, για τα εγκλήματα αυτά και υπογραμμίζουν, τον, άνευ ουδεμιάς διακρίσεως, βομβαρδισμό της Γάζας, από τις 7 Οκτωβρίου 2023 και την καταστροφή ολόκληρων περιοχών, οι οποίες είναι γειτονιές, που κατοικούνται, από αμάχους πληθυσμούς, χωρίς να γίνεται καμμία διάκριση, ανάμεσα, σε μαχητές και άμαχο πληθυσμό.

Μάλιστα, ο Νέλσον Χαντάντ δήλωσε ότι όλες οι χώρες πρέπει να καταγγέλουν τους εγκληματίες πολέμου, των οποίων οι πράξεις παραμένουν να μετρούν, απαξιωτικά, για τους δράστες και να λαμβάνονται, υπόψιν, οι ευθύνες και η υπευθυνότητα και η υπαιτιότητα όλων αυτών, για τις πράξεις τους και ως εκ τούτου, να αντιμετωπίσουν την τιμωρία τους, για αυτές τις πράξεις, σύμφωνα, με τις ποινές, που προβλέπει το Καταστατικό της Ρώμης, για αυτό το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και φυσικά, να καταβληθούν οι πρέπουσες πολεμικές αποζημιώσεις, στα θύματα. 

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο σκοπός της υποβολής αυτής της μήνυσης, δηλαδή να αποδειχθούν ότι η γενοκτονία, ο βίαιος ξεριζωμός των κατοίκων της Γάζας και τα εγκλήματα πολέμου αποτελούν παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, που βρίσκονται, στην δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, προκειμένου οι ένοχοι των πράξεων αυτών να τιμωρηθούν.

Δεν ξέρω, πού θα καταλήξει αυτή η υπόθεση, διότι θεωρώ ότι αυτό το Δικαστήριο μεροληπτεί, υπέρ της Δύσης. Όμως, οι δικαστές, γενικώς, είναι μια περίεργη και απρόβλεπτη κοινότητα ανθρώπων, που πολλές φορές είναι απρόβλεπτοι, στις ετυμηγορίες τους.

Ως εκ τούτου, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου και όλος ο εσμός των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών του Ισραήλ, που εμπλέκονται, σε αυτά τα εγκλήματα, στην Γάζα και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, θα πρέπει να ανησυχούν, πολύ σοβαρά.

Ας πρόσεχαν. Αν και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Θα δούμε…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…