“H μάχη των Aθηνών” (ως παρωδία) : Θα καταφέρει το Mπακογιαννοπαίδι να χάσει την δημαρχία, στις 15/10/2023; Δύσκολο. Πολύ δύσκολο, στα όρια του απίθανου. Μην υποτιμάμε, όμως, την ανικανότητα του γόνου της Ντόρας. Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ικανός να καταφέρει και το απίθανο. (Το 2019 είχε πάρει 88.921 ψήφους, τώρα, πήρε 57.800 ψήφους, ενώ η ΝΔ, τον περασμενο Ιούνιο πήρε 94.811 ψήφους. Η αποτυχία του άχρηστου και ανίκανου μπακογόνου είναι δραματική, αλλά)…

 


Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με την μαμά Ντόρα Μητσοτάκη - Μπακογιάννη - Κουβέλου.



Αλήθεια μπορεί το Μπακογιαννόπαιδο, ο γιος της Ντόρας Μητσοτάκη να καταφέρει το ακατόρθωτο και να χάσει την δημαρχία, στην ξεκαρδιστική παρωδία της “μάχης των Αθηνών”; 

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό και φυσικά, είναι πάρα πολύ δύσκολο, στα όρια του απίθανου, εξαιτίας του ψυχρού αντικειμενικού γεγονότος ότι η διαφορά, η απόσταση του Κώστα Μπακογιάννη, από τον Χάρη Δούκα, στον πρώτο γύρο των εκλογών, για τον δήμο Αθηναίων, είναι πολύ μεγάλη και μπορώ να πω, χαώδης. 41,35% πήρε ο Κώστας Μπακογιάννης και 14,19% ο Χάρης Δούκας.

Ας δούμε τώρα, τα συνολικά αποτελέσματα, για τον δήμο Αθηναίων, στον πρώτο γύρο της 8/10/2023 :


Μπακογιάννης Κωνσταντίνος
41,35 
57.800
Δούκας Χρυσόστομος (Χάρης)
14,19 
19.842
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
13,36 
18.668
Σοφιανός Νικόλαος
12,88 
18.002
Κασιδιάρης Ηλίας
8,33 
11.643
Παπαδάκης Κωνσταντίνος
6,09 
8.516
Παπαδοπούλου Ελένη
3,80 
5.310


Υπό κανονικές συνθήκες, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει υποστεί έναν εξευτελιστικό εκλογικό καταποντισμό, σε ένα συρρικνωμένο εκλογικό σώμα, στα επίπεδα ποσοστού συμμετοχής 32% (!), στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών, στην Αθήνα, στις 8/10/2023.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια, από το 2019, χωρίς να έχει κάποια σοβαρή δημοτική αντιπολίτευση και με μια Νέα Δημοκρατία του θείου Κυριάκου Μητσοτάκη να κυριαρχεί, στην ελληνική πολιτική ζωή, κάνοντας όλα τα χατήρια, στον ατάλαντο και ακαμάτη ανηψιό του, ο ανηψιός και γιος της Ντόρας Μητσοτάκη (Μπακογιάννη, Κουβέλου) δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατάφερε, το ακατόρθωτο.

Από 88.921 ψήφους, που είχε πάρει, στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2019, τώρα, στις 8/10/2023, στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2023, κατόρθωσε (διότι, περί κατορθώματος πρόκειται!) να γκρεμιστεί, λαμβάνοντας 57.800 ψήφους! Δηλαδή, χάνοντας 31.121 ψήφους!

Ο γόνος της Ντόρας Κώστας Μπακογιάννης συνετρίβη, εκλογικά, αλλά χωρίς άμεσο κόστος. Υποχρεώθηκε, εκ των πραγμάτων, να οδηγηθεί, σε δεύτερο γύρο δημοτικών εκλογών, στην Αθήνα, την επόμενη Κυριακή 15/10/2023, αλλά η απόστασή, από τον δεύτερο Χάρη Δούκα, που έλαβε 19.842 ψήφους και το ισχνό εκλογικό ποσοστό του 14,19%, είναι τεράστια· μπορώ να πω ότι είναι χαώδης, γεγονός, που του δίνει την πρωτοκαθεδρία, για την επανεκλογή του, στο δημαρχιακό αξίωμα.

Παρά ταύτα, ο Κώστας Μπακογιάννης και το εκλογικό του επιτελείο ανησυχούν και φοβούνται ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά, γι’ αυτό και δέχτηκαν την διεξαγωγή της χθεσινής τηλεοπτικής “μονομαχίας”, με τον αντίπαλό  του Χάρη Δούκα, μια μονομαχία, που, κανονικά, με αυτήν την χαώδη διάφορα ψήφων και ποσοστών, δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύσει και ουδείς άλλος, στην θέση του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων, που διεκδικεί την επανεκλογή του, θα διακινδύνευε.

Ο Κωστας Μπακογιάννης, όμως, διακινδύνευσε την διεξαγωγή του τηλεοπτικού debate, με τον Χάρη Δούκα, διότι θεώρησαν αυτός και το εκλογικό του επιτελείο - και σωστά το θεώρησαν - ότι δεν έχουν πείσει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος του δήμου Αθηναίων να ψηφίσει, για δήμαρχο τον Κώστα Μπακογιάννη, για τον οποίο καταμετράται, επανειλημμένα, εδώ και πολύ καιρό, μια σαφής, ευμεγέθης  και ευρεία δυσαρέσκεια, για τον δήμαρχο και το “έργο” του, το οποίο θεωρείται - και είναι, αν εξαιρέσουμε την νέα κατασκευή του συντριβανίου, στην Ομόνοια - καταστροφικό, με την παταγώδη και πολύχρονη παταγώδη αποτυχία του “Μεγάλου Περιπάτου”, στο κέντρο της Αθήνας, ένα πολυδάπανο έργο, το οποίο ταλαιπώρησε αφάνταστα, τον πληθυσμό και το οποίο ο δήμαρχος θέλησε να παρουσιάσει, ως εμβληματικό έργο της δημαρχίας του.

Τελικά, ο Κωστας Μπακογιάννης κρίθηκε, από το εκλογικό σώμα των Αθηνών, ως ανίκανος (και άχρηστο τον έχει αποκαλέσει η γιαγιά του, η Μαρίκα Γιαννούκου Μητσοτάκη, δημοσίως και έβαλε χέρι, στην μάνα του, για να ασχοληθεί μαζύ του και να τον συμμαζέψει· όντως, η Ντόρα ασχολήθηκε, με τον νεαρό, τότε, γιο της και σουλούπωσε τα πράγματα, αλλά, παρά ταύτα, ο άνθρωπος αυτός παρουσιάζει χαρακτηρολογικά ελλείμματα), την ίδια στιγμή, που αυτό το εκλογικό σώμα, στις βουλευτικές εκλογές της 25/6/2023, είχε ψηφίσει την Νέα Δημοκρατία του θείου Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντάς της 94.811 ψήφους. 

Όμως, αυτό, που τον σώζει, μέχρι στιγμής, είναι ότι δεν φαίνεται ότι έχει κάποιον αξιόπιστο αντίπαλο. 

Παρά ταύτα, όμως, ανησυχεί. Και δεν έχει άδικο, που ανησυχεί, διότι είναι τόσο ανίκανος, ώστε να είναι ικανός να καταφέρει και το απίθανο, που δεν μπορεί να γίνει κατορθωτό, σε καμμία περίπτωση.

Δηλαδή να χάσει την δημαρχία. Θα τα καταφέρει;

Δύσκολο. Πολύ δύσκολο, στα όρια του απίθανου. Αλλά, για τον Κώστα Μπακογιάννη, τίποτε δεν είναι απίθανο.

Την Κυριακή το βράδυ της 15/10/2023, θα το μάθουμε.


Σχόλια

Ο χρήστης VojVoDe είπε…
Τελικα μαλλον εχεις δικιο
https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/tipota-den-exei-teleiosei-ston-dimo-athinaion-i-megali-apoxi-tou-a%ce%84gyrou-fovizei-ti-nd-gia-to-apotelesma-tou-v%ce%84gyrou/
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Θα δούμε. Επιφυλάσσομαι, γιατί η απόσταση είναι μεγάλη.

Αλλά…

Ο χρήστης VojVoDe είπε…
Βλεπουμε τωρα. Τα καταφερε και εχασε. Snatching defeat from the jaws of victory..
https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/aytodioikisi/oi-polites-gyrisan-tin-plati-tous-stis-ekloges-espase-kathe-rekor-i-apoxi-pote-anamenontai-ta-prota-apotelesmata/
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Ναι.

Είναι τόσο ανίκανος, που στάθηκε ικανός να χάσει την δημαρχία των Αθηνών…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…