Η, από 24/10/2023, αναφορά μου, για τις προσδιοριζόμενες, ως παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων. Μια περιγραφή του παρασκηνίου του Νοεμβρίου του 2017 και η ένοχη, σχεδόν, επί 3 έτη, επίμονη και συστηματική κωλυσιεργία των αρμοδίων φυσικών προσώπων των διοικητικών οργάνων, στον e-ΕΦΚΑ , αλλά και στο εποπτεύον Υπουργείο. (Θέλουν να κερδίσουν χρόνο και περιμένουν να “αποδημήσω, εις Κύριον”, αλλά δεν θα τους κάνω το χατήρι, αφού σκοπεύω να μακροημερεύσω).

 


Αυτοί θέλουν να “αποδημήσω, εις Κύριον” αλλά, φυσικά, εγώ δεν έχω κανέναν τέτοιον σκοπό. Δεν πρόκειται να τους κάνω το χατήρι…




Με το θέμα των λεγομένων παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών του πρώην ΤΕΑΠΥΚ, ασχολείται, για μία ακόμη φορά και το παρόν δημοσίευμα. 

Στον e-ΕΦΚΑ, οι λεγόμενοι αρμόδιοι εξακολουθούν, επί, σχεδόν, τρία έτη, επιδεικνύοντας μια επίμονη και συστηματική κωλυσιεργία, να κλωθογυρίζουν το θέμα, να το πηγαίνουν δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω, να το γυρίζουν, από γραφείο, σε γραφείο, να το βάζουν, στην κατάψυξη και να το ξαναβγάζουν, να κάνουν τους ανήξερους, να καμώνονται πως αγνοούν τα πάντα και φυσικά, να συμπεριφέρονται ως εξουσία, με την γνωστή κακή έννοια της λέξης, δηλαδή, με αυθαιρεσία και με ετσιθελική συμπεριφορά, η οποία είναι απότοκη της οίησης, από την οποία διακατέχονται και ως εκ τούτου, νομίζουν ότι μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτοι, δίχως φραγμούς και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. 

Βασικά, αυτό που θέλουν, όπως αντιλαμβάνομαι και όπως ακούω να λέγεται, είναι να κερδίσουν χρόνο, όσο το δυνατόν περισσότερο. Όμως, τί να τον κάνουν τον χρόνο, που υποτίθεται ότι κερδίζουν; Το πρόβλημα, όσο και να περνάει ο καιρός, παραμένει ως έχει. Δηλαδή, άλυτο. Και όπως φαίνεται, αυτό, ακριβώς, επιθυμούν και επιδιώκουν. Να μείνει, ως έχει. Άλυτο.

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο, τους επιτρέπεται και το πράττουν. Και αυτοί, που τους επιτρέπουν να πράττουν και να συμπεριφέρονται, κατά τον τρόπο, που περιγράφω, είναι, προφανώς, οι ανώτεροί τους, στην ιεραρχία, δηλαδή, με λίγα λόγια, σαφώς, η Διοίκηση του ασφαλιστικού οργανισμού και η υπηρεσιακή και η πολιτική ηγεσία του εποπτεύοντος υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Εάν όλοι αυτοί είχαν συμπεριφερθεί, όπως θα έπρεπε να συμπεριφερθούν, κατά τα παρελεύσαντα έτη, από την 31/12/2020 και ορθότερα και καλύτερα, από τον Νοέμβριο του 2017, αυτή η υπόθεση θα έπρεπε να έχει λήξει, αμέσως, με τον εντοπισμό του προβλήματος, όταν η Αφροδίτη Νιφόρου έθετε, φαρδιά και πλατιά, την υπογραφή της, στην υπ’ αριθμ. 682/10-11-2017 Έκθεση Ελέγχου του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ και την από 12/10/2017 Γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΤΕΑΕΠ, που κατέστη Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΕΠ, με αριθμό 1188/38/2/25-10-2017, ορίζοντας ότι : "Όσον αφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης, αυτή δεν διαφοροποιείται με το άρθρο 32 της ως άνω υπ. Απόφασης για τους πρατηριούχους που απασχολούνται σε νέες περιοχές. Ηλικία συνταξιοδότησης είναι η γενική ηλικία που προβλέπεται από το άρθρο 13 της Αποφ. Φ.20210/4231/152/2.3.2004 του Υφυπ. Εργασίας και Κοινων. Ασφαλίσεων, (ΦΕΚ Β, 427/2004). Για τη θεμελίωση δηλαδή συνταξιοδοτικού δικαιώματος πρατηριούχων νέων περιοχών στο τ. Τ.Ε.Α.Π.Υ.Κ. απαραίτητη προϋπόθεση είναι αφενός η πραγματοποίηση του προβλεπόμενου ελαχίστου χρόνου ασφάλισης και αφετέρου η συμπλήρωση τnς απαιτούμενης από το Φορέα Κύριας Ασφάλισnς ηλικίας για τη συνταξιοδότηση λόγω γήρατος, ήτοι το 65ο έτος έως 31/12/2012 και το 67ο έτος από 01/01/2013”

Ή, έστω, η υπόθεση αυτή θα είχε τακτοποιηθεί, εδώ και τουλάχιστον, τρία, σχεδόν, έτη, ήτοι, με την, από 31/12/2020, καταγγελτική υπηρεσιακή αναφορά μου, προς την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ (Χρήστος Χάλαρης, Νικόλαος Παγώνης κλπ), στον οποίο το ΕΤΕΑΕΠ ενσωματώθηκε, μαζύ με τους βενζινοπώλες του τέως ΤΕΑΠΥΚ, την 1/3/2020 και θα είχε πάρει την οδό, που έπρεπε να έχει πάρει, θα επιλυόταν και φυσικά, ο ασφαλιστικός οργανισμός δεν θα υφίστατο το μέγεθος των χρηματικών απωλειών, που υπέστη.

Πάντως, γεγονός είναι ότι, όπως μαθαίνω, υπάρχει, εξελίσσεται και αναπτύσσεται μια κινητικότητα, γύρω, από αυτήν την υπόθεση, αλλά, μετά την άπρακτη πάροδο όλων αυτών των ετών, παραμένω επιφυλακτικός και κρατάω μικρό καλάθι, όσον αφορά αυτά, τα οποία ακούω, πληροφορούμαι, μου λέγονται και για όσα, με διαβεβαιώνουν αυτοί, με τους οποίους έρχομαι, σε επαφή και τους οποίους δεν χρειάζεται, εδώ, στην παρούσα φάση, να κατονομάσω.

Κατόπιν τούτων, χρήσιμο είναι, τώρα, το αναγνωστικό κοινό, το οποίο έχει εξοικειωθεί, με την συγκεκριμένη υπόθεση, να διαβάσει και την χθεσινή ηλεκτρονική αναφορά μου (24/10/2023), προς τους, εν αυτή, αναφερόμενους αποδέκτες, προκειμένου να λάβει γνώση του περιεχομένου της, το οποίο έχει το δικό του ιδιαίτερο ενδιαφέρον :


ΘΕΜΑ : Νέα πειθαρχική και ποινική αναφορά της 24/10/2023, εις βάρος του Γενικού Διευθυντή Αθανάσιου Αθανασίου και όλων των λοιπών υπευθύνων, σύμφωνα, με τις καταγγελίες μου.


Προς: dioikitis@efka.gov.gr <dioikitis@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr <ypourgos_erg@yeka.gr>; ypod4@efka.gov.gr <ypod4@efka.gov.gr>; gd.epasf@efka.gov.gr <gd.epasf@efka.gov.gr>; ggerakis@efka.gov.gr <ggerakis@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr <d.anaforon@efka.gov.gr>; Anastasios Sgouros <anastsg@gmail.com>; d.eepasf@efka.gov.gr <d.eepasf@efka.gov.gr>; tm.peitharx@efka.gov.gr <tm.peitharx@efka.gov.gr>


Κυρίες και κύριοι 

αυτό, που με θλίψη, παρατηρώ είναι ότι ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εδαπαξ Παροχών Αθανάσιος Αθανασίου εξακολουθεί, έως σήμερα, να τηρεί την ίδια θλιβερή, επίμεμπτη και ποταπή συμπεριφορά του. απέναντί μου, αρνούμενος, πεισματικά, να ανταποκριθεί στα υπηρεσιακά καθήκοντά του και να μου τηλεφωνήσει, όπως περιμένω, από τις 2 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα, που άφησα τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου, στην γραμματέα του, η οποία μου τον ζήτησε, όταν εκείνη την ημέρα πήρα τηλέφωνο, στο σωστό, πλέον, τηλέφωνο του Γενικού Διευθυντή για να μιλήσω μαζί του. Τότε, η γραμματέας του μου είπε ότι ο Αθανάσιος Αθανασίου είναι σε τηλεδιάσκεψη και δεν μπορεί να μιλήσει μαζί μου και μου ζήτησε να της αφήσω τον αριθμό του τηλεφώνου μου, προκειμένου να μου τηλεφωνήσει εκείνος, όπερ και έπραξα.. 

Έκτοτε και παρά τις συνεχείς πειθαρχικές αναφορές μου, εις βάρος του Γενικού Διευθυντή Αθανάσιου Αθανασίου (και) για την άρνηση, που, διαρκώς, επιδεικνύει, αυτός εξακολουθεί να αρνείται, όλον αυτόν τον καιρό, έως και σήμερα 24/10/2023, να ανταποκριθεί στην τηλεφωνική μου κλήση και να μου τηλεφωνήσει, όπως η Υπηρεσία σας, δια της γραμματέως του, μου έχει γνωστοποιήσει ότι επρόκειτο ο Αθανάσιος Αθανασίου να πράξει. 

Θα επαναλάβω ότι το δυστύχημα δεν είναι μόνον το γεγονός ότι ο Αθανάσιος Αθανασίου αρνείται εμπράκτως να μου τηλεφωνήσει. Αυτή είναι η μία πλευρά του ζητήματος που τίθεται. Η άλλη πλευρά του ζητήματος είναι το τραγικό γεγονός ότι όλοι όσοι είναι ανώτεροι, ιεραρχικά, του Αθανάσιου Αθανασίου δεν τον υποχρεώνουν να πραγματοποιήσει την τηλεφωνική κλίση, προς εμένα και φυσικά, αυτό αφορά, ως κακή καταχρηστικώς εξουσιαστική συμπεριφορά, όλων όσων, εξ υμων, δεν επιλαμβάνονται, προκειμένου να τον νουθετήσουν και να τον διατάξουν να πραγματοποιήσει την τηλεφωνική κλήση, που οφείλει να μου απευθύνει· ένα θλιβερό γεγονός, το οποίο, ουσιωδώς, σημαίνει ότι ο αρμόδιος Διοικητής και ο αρμόδιος Υπουργός επιβραβεύουν και συναινούν, σε όσα αρνείται να πράξει, όπως και στην άθλια συμπεριφορά, που το συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο, το οποίο κατέχει την υψηλή υπηρεσιακή θέση του Γενικού Διευθυντή, επιδεικνύει, έναντι εμού. 

Αυτό είναι ένα κομμάτι, που αφορά το πειθαρχικό σκέλος της όλης υπόθεσης, το οποίο καλείσθε (ο Υπουργός, ο Διοικητής) να διερευνήσετε και αφού το διερευνήσετε και διαπιστώσετε την παραπτωματική εξακολουθητική συμπεριφορά του Αθανάσιου Αθανασίου να του επιβάλλετε την δέουσα σκληρότατη πειθαρχική ποινή, που του αξίζει, ως προϊόν της κάκιστης υπηρεσιακής συμπεριφοράς, που απέναντι μου, ακολουθεί. 

Το επόμενο μέρος αφορά την ουσία της υπόθεσης. Δηλαδή το τί συμβαίνει, με τα έγγραφα, τα οποία έχω ζητήσει να μου χορηγηθούν, εδώ και πάνω από ένα χρόνο και η Υπηρεσία σας τηρεί πεισματική, εξοργιστική, παράνομη και μια ελεεινή σιγή, η οποία αφορά τα αρμόδια φυσικά πρόσωπα, που είναι αρμόδια να απαντήσουν. 

Τί σκοπεύετε να κάνετε; Πόσο χρονικό διάστημα έχετε πρόθεση να συνεχίσετε να σιωπάτε και κατ' ουσίαν, να μην ικανοποιείται το αίτημα μου, έστω και δια μιας απλής αρνητικής απαντήσεως, για όσα σας ζητώ, εξηγώντας και τους λόγους, για τους οποίους αρνείσθε.

Πληροφορούμαι ότι κάποιοι, εξ υμών, αναμένετε να αποδημήσω, εις Κύριον, προκειμένου να αποφύγετε την ενόχληση, που, προφανώς, αισθάνεσθε ότι σας προξενώ. Πληροφορώ όσους ελπίζουν, σε κάτι τέτοιο, ότι δεν έχω κανέναν σκοπό και καμμία επιθυμία, για να επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο και ότι σκοπεύω να μακροημερεύσω, προς λύπη τους.

Ως εκ τούτου, ας επαναλάβω, εδώ, κάποια πράγματα :

Τί έχετε πράξει, με το υπολογιζόμενο (προχείρως) συνολικό ποσόν του 1.000.000 €, παράνομο συνολικό ποσόν, το οποίο, πιθανώς, όπως μαθαίνω, από τον κ. Νικόλαο Μητρόπουλο, μπορεί να είναι και πολύ μεγαλύτερο, στους υπολογιζόμενους, έως 300, αποκληθέντες, ως παρανόμως, επικουρικώς, συνταξιοδοτηθέντες, βενζινοπώλες;
 
Το εισπράξατε; 

Ξεκινήσατε διαδικασίες, για να το εισπράξετε; Και αν ναι, ποιές είναι αυτές οι διαδικασίες και πότε ξεκίνησαν;

Πληροφορούμαι ότι δεν έχετε πράξει, τίποτε, επί αυτού του φλέγοντος θέματος. Όμως, η πρώτη, από τις πάμπολλες καταγγελίες μου, η αρχική καταγγελία μου, για την υπόθεση αυτή, έχει υποβληθεί, ηλεκτρονικά, την 31/12/2020 και έκτοτε, κοντεύουν να παρέλθουν τρία χρόνια. 

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί η πρέπουσα διαδικασία, για τον προσδιορισμό και την είσπραξη των ποσών, που λέγεται ότι ζημιωθεί ο ασφαλιστικός οργανισμός; 

Τί έχουν πράξει και τί πράττουν οι αρμόδιοι (οι Διοικητές, ο αρμόδιος Υποδιοικητής Νικόλαος Παγώνης, οι Γενικοί Διευθυντές Ελευθερία Ζαχαράκη και Αθανάσιος Αθανασίου); 

Ποσόν καιρό, ακόμη, σκοπεύετε να φέρνετε το θέμα αυτό, από εδώ και από εκεί και να αρνείσθε, εμπράκτως και δια της παρατεταμένης και αέναου χρονικής καθυστερήσεως, να εισέλθετε, στο «ψητό της υπόθεσης», που αφορά το χαμένο χρήμα, για τον ασφαλιστικό οργανισμό; Διατί συμπεριφέρεσθε, τοιουτοτρόπως; Ποιες είναι οι σκοπιμότητες, σε αυτή την πολύχρονη υστέρηση;

Τί κάνατε με τις παράνομες επικουρικές συνταξιοδοτήσεις των βενζινοπωλών; 

Τις διακόψατε; Και πότε τις διακόψατε;

Θα σας επαναλάβω, εδώ, για μια, ακόμη φορά, το ιστορικό, τα όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2017: Οι παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών δεν διεκόπησαν τον Νοέμβριο του 2017, με εντολή της, τότε, Διευθύντριας Γεωργίας Τσερπέλη, η οποία, βέβαια, δεν έπραξε μόνη της αυτή την συνειδητή παρανομία. Συνεννοήθηκε, με την, τότε, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικών Ελέγχων του τέως ΕΤΕΑΕΠ Αφροδίτη Νιφόρου (η οποία, το 2020 έγινε αυτή Διευθύντρια, στην θέση της Γεωργίας Τσερπέλη και συνέχισε την ίδια πρακτική) και έδωσε εντολή, στο Τμήμα των Επικουρικών Συντάξεων των βενζινοπωλών, η οποία έλεγε ότι "δεν μας ενδιαφέρει το τί γινόταν, μέχρι τώρα. Ό,τι έγινε, έγινε. Μας ενδιαφέρει, τί γίνεται, από τώρα και στο εξής. Από εδώ και πέρα, δεν θα εκδίδουμε νέες επικουρικές συντάξεις, στους βενζινοπώλες, που δεν έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των 65 ετών, μέχρι 31/12/2012 και των 67 ετών, από 1/1/2013 και κατόπιν. Τα παλαιά μένουν ως έχουν". 

Αυτά συνέβησαν τότε. Οι κύριες αυτές, εν ολίγοις, τεμπέλιασαν να κάνουν την δουλειά τους, διότι δεν επιθυμούσαν να συγκρουστούν, με τους συνταξιοδοτούμενους, χωρίς όριο ηλικίας.

Η συνειδητή παρανομία, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι προφανής και δεδομένη, σύμφωνα και με την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, της 23/8/2022, η οποία, με κουτοπόνηρο τρόπο, εκμαιεύτηκε, για να επιχειρηθεί να δικαιολογηθεί, ως προϊόν άγνοιας των κυριών αυτών, όπισθεν των οποίων, καταφανώς βρίσκεται ο, τότε, Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Αθανάσιος Καποτάς και ίσως, ο αρμόδιος Υποδιοικητής Δημήτριος Κυριακοπουλος -, ο τελευταίος πρέπει να ερωτηθεί, για αυτή την υπόθεση -, χωρίς την έγκριση του οποίου Αθανάσιου Καποτά ουδέν γινόταν, στον ασφαλιστικό οργανισμό και ο οποίος, βέβαια, είναι, εντελώς, απίθανο να έπραξε αυτοβούλως. 

Εννοείται, βέβαια, ότι όλοι τους γνώριζαν πως οι χορηγούμενες επικουρικές αυτές συντάξεις των βενζινοπωλών, που είχαν εκδοθεί, δίχως να λαμβάνουν υπόψη τους τα υποτιθέμενα, ως ισχύοντα, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθίστανται παράνομες. Εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε, με άπειρους και αμαθείς υπαλλήλους. Έχουμε να κάνουμε, με πεπειραμένα ανώτατα διοικητικά στελέχη του ασφαλιστικού οργανισμού, που έχουν πλείστες εμπειρίες και γνώσεις και έχουν αντιμετωπίσει, στην πράξη, ανάλογες περιπτώσεις, κατά την σταδιοδρομία τους. Απλώς, αυτό το γεγονός ήλθε να επιβεβαιώσει η, από 23/2/2022 Γνωμοδότηση. 

Και αναφέρω ότι αποκλείεται ο, τότε, Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Αθανάσιος Καποτάς να έπραττε αυτοβούλως, διότι, μόνο, σε συννενόηση, με τον αρμόδιο υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο δρούσε, σε αυτά τα ζητήματα, που είναι σοβαρά και συνδυάζουν το οικονομικό και το πολιτικό κόστος της αναζήτησης αναδρομικών ποσών συντάξεων και την διακοπή, ήδη, χορηγηθεισών συντάξεων.

Για πείτε μου, λοιπόν, για την κ. Αφροδίτη Νιφόρου, η οποία, μάλιστα, ως επικεφαλής του συνεργείου Ελέγχου των επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, εξέδωσε την υπ' αριθμ. 682/10-11-2017 Έκθεση Ελέγχου, όπου διαπιστώνει και περιγράφει, εκτενώς, τις αποκληθείσες, ως παράνομες επικουρικές συνταξιοδοτήσεις των βενζινοπωλών, αναφέρεται, σε παρέλευση των διαδικασιων και στους κατονομαζόμενους, ως υπεύθυνους (Γεωργία Τσερπέλη και τον, τότε, Γενικό Διευθυντή Νικόλαο Καλάκο) και προτείνει την ανάκληση των παράνομων συνταξιοδοτήσεων των βενζινοπωλών. 

Α) Τί πράξατε, με την κυρία Αφροδίτη Νιφόρου; 

Την ελέγξατε, πειθαρχικά; Την παραπέμψατε, στο Πειθαρχικό, με το ερώτημα της απόλυσης, όπως θα έπρεπε να πράξετε, λόγω της τεράστιας οικονομικής βαρύτητας των αδικημάτων της, δια των οποίων κατασπαταλήθηκε η χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού οργανισμού;

Της υποβάλατε μήνυση και ζητήσατε την ποινική της δίωξη, για τα αδικήματα, τουλάχιστον, της απιστίας περί την Υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος, αλλά και της εκδόσεως ψευδών βεβαιώσεων;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως του ασφαλιστικού οργανισμού, για την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστη ο ασφαλιστικός οργανισμός;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του ασφαλιστικού οργανισμού;

Β) Τι πράξατε, με την κυρία Γεωργία Τσερπέλη;

Της υποβάλατε μήνυση και ζητήσατε την ποινική της δίωξη, για τα αδικήματα, τουλάχιστον, της απιστίας περί την Υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος, αλλά και της εκδόσεως ψευδών βεβαιώσεων;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως του ασφαλιστικού οργανισμού, για την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστη ο ασφαλιστικός οργανισμός;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του ασφαλιστικού οργανισμού;

Γ) Τί πράξατε με τον κύριο Αθανάσιο Καποτά;

Ψάξατε, για τις δικές του ευθύνες; Τον ρωτήσατε, για τις επαφές του, με τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, για το θέμα αυτό; Επαναλαμβάνω και πάλι, ότι ο Αθανάσιος Καποτάς αποκλείεται να έδρασε μόνος του και να ανέλαβε την ευθύνη της μη διακοπής των, ήδη, χορηγούμενων, παρανόμως, επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών. Μόνο, σε συνεννόηση, με το εποπτεύον Υπουργείο, δηλαδή με τον αρμόδιο υφυπουργό, θα μπορούσε να πράξει κάτι τέτοιο και να βλάψει τα οικονομικά του ταμείου, για να αποφευχθεί το όποιο κυβερνητικό πολιτικό κόστος θα προέκυπτε εάν εδιακόπτοντο οι, ηδη, χορηγηθείσες συντάξεις, που έπρεπε να ανακληθούν, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η, τότε, κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εφάρμοζε το 3ο Μνημόνιο και πιεζόταν, από την τρόικα, ασφυκτικά, να μειώσει την συνταξιοδοτική δαπάνη.

Δ) Τί πράξατε, όσον αφορά τις πειθαρχικές, ποινικές και λοιπές ευθύνες των υπολοίπων (Ελευθερία Ζαχαράκη, Αθανάσιος Αθανασίου, Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου, Αργυρώ Πίκουλα και όσων άλλων έχουν εμπλακεί, με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο, στην υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών);

Ε) Ερευνήσατε, εσείς και το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τις δικές σας ευθύνες, για την υπόθεση αυτή;

ΣΤ) Ερευνήσατε τις πειθαρχικές και άλλες ευθύνες της κυρίας Μαρίας Κόμματα, για το αστείο (αν και πιστεύω, μεθοδευμένο) περιεχόμενο της Έκθεσης Ελέγχου, που εξέδωσε, στο οποίο αναγνωρίζει ότι η Υπηρεσία (δηλαδή οι Προϊστάμενες της Διεύθυνσης και του Τμήματος Επικουρικών Συντάξεων, που αφορά τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων) δεν προχώρησε, αν και ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει, στην διακοπή των χαρακτηρισθεισών, ως παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, που δεν έχουν συμπληρώσει, κατά την ημέρα της επικουρικής συνταξιοδότησης τους, τα λεγόμενα, ως απαιτούμενα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, γεγονός, το οποίο είχε αντιληφθεί και γνώριζε η Μαρία Κομματά, αλλά παρέκαμψε και κουκούλωσε, συνειδητά, η, εν λόγω, κυρία και προφανώς, ο, τότε, Προϊστάμενος της, αλλά, κατά πάσα βεβαιότητα και ο, τότε, Διοικητής;

Όλα αυτά βέβαια επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά αποτελούν πέρα από πειθαρχικά παραπτώματα και ποινικά διωκόμενα αδικήματα αυτεπαγγέλτως διωκόμενο διότι στρέφονται εις βάρος των οικονομικών του ταμείου του και ως εκτούτου ο κύριος εισαγγελεύ και η διοίκηση η τωρινή όπως και το εποπτεύουν υπουργείο Έχουν την υποχρέωση με βάση το άρθρο 38 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας να προχωρήσουν την υπόθεση στην ποινική δικαιοσύνη κάτι το οποίο έχω επαναλάβει και στο παρελθόν και το επαναλαμβάνω και τώρα.

Κάπου εδώ, επί του παρόντος, σταματώ και αναμένω τις ενέργειες σας, όπως και την απάντηση σας  στην παρούσα και στις προηγούμενες αναφορές, που έχω υποβάλει.



Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος



Έχω την γνώμη ότι όλα όσα αναφέρονται, σε αυτήν την, ανωτέρω, παρατιθέμενη ηλεκτρονική αναφορά, που υπέβαλα, χθες, είναι αρκετά ενδιαφέροντα, παραστατικότατα και ιδιαιτέρως, χρήσιμα, στο εξοικειωμένο κοινό, με το ζήτημα των προσδιορισθεισών, ως παράνομων επικουρικών συντάξεων των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, που, όλον αυτόν το καιρό, από το 2017 και από την 31/12/2020, λιμνάζει.

Το τί πρόκειται να επακολουθήσει, μένει να φανεί. 

Και έχω την γνώμη ότι θα φανεί.

Οψόμεθα…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, γνωστοποίησα, με email, στους αποδέκτες της αναφοράς της 24ης Οκτωβρίου 2023, το σημερινο ηλεκτρονικό δημοσίευμα, ως ακολούθως :

ΘΕΜΑ : Γνωστοποίηση δημοσιεύματος, σχετικά, με την, από 24/10/2023, ηλεκτρονική αναφορά μου, προς σας.


Κυρίες και κύριοι

Σας καθιστώ γνωστό και το σημερινό (25/10/2023) δημοσίευμα, το οποίο βρίσκεται, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/10/24102023-2017-3-e.html , με τίτλο :
"Η, από 24/10/2023, αναφορά μου, για τις προσδιοριζόμενες, ως παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων. Μια περιγραφή του παρασκηνίου του Νοεμβρίου του 2017 και η ένοχη, σχεδόν, επί 3 έτη, επίμονη και συστηματική κωλυσιεργία των αρμοδίων φυσικών προσώπων των διοικητικών οργάνων, στον e-ΕΦΚΑ , αλλά και στο εποπτεύον Υπουργείο. (Θέλουν να κερδίσουν χρόνο και περιμένουν να “αποδημήσω, εις Κύριον”, αλλά δεν θα τους κάνω το χατήρι, αφού σκοπεύω να μακροημερεύσω)".


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Τετάρτη 25/10/2023, έστειλα δυο tweets, στον υπουργό Εργασιας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά, με το σχολιαζόμενο δημοσίευμα, ως εξής :


Α)
«TasosAnastassopoulos
@TasosAnastassop
·
7 ώ
Δες το σημερινό δημοσίευμα (25/10/2023) με το χθεσινό e-mail (24/10/2023) που σου έστειλα για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών για το παρασκήνιο του 2017.Δώστο στον Παναγ. Αθανασίου & “τσιμπήστε” τον Αθαν. Καποτά, την Νιφόρου & πες μου. https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/10/24102023-2017-3-e.html»

Β)
«TasosAnastassopoulos
@TasosAnastassop
·
7 ώ
Το ξαναγράφω· δες το δημοσίευμα (25/10/2023) με το χθεσινό e-mail (24/10/2023) που σου έστειλα για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών για το παρασκήνιο του 2017.Δώστο στον Π. Αθανασίου & “τσιμπήστε”τον Αθαν. Καποτά, την Νιφόρου & πες μου. https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/10/24102023-2017-3-e.html»


Αναμονή…



Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Επίσης, σήμερα, 25/10/2023, έστειλα και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το, παρακάτω, tweet, για το σημερινό δημοσίευμα :


«TasosAnastassopoulos
@TasosAnastassop
·
7 ώ
Δείτε το σημερινό δημοσίευμα (25/10/2023) με το χθεσινό e-mail (24/10/2023) που σας έστειλα για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών για το παρασκήνιο του 2017.Δώστε στον Π. Αθανασίου & “τσιμπήστε” τον Αθαν. Καποτά, την Νιφόρου & πείτε μου. https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/10/24102023-2017-3-e.html»
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Όπως είδα, στο Twitter του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άδωνι Γεωργιάδη, σήμερα, 25 Οκτωβρίου 2023, πριν λίγες ώρες, όρκισε ως νέο Διοικητή του e-ΕΦΚΑ τον Αλέξανδρο Βαρβέρη.

Ως εκ τούτου βρήκα την αφορμή και την ευκαιρία, όσον αφορά το σημερινό δημοσίευμα, στο μπλογκ μου, να του στείλω ένα νέο υπενθυμιστικό tweet, το οποίο έχει, ως ακολούθως :


«TasosAnastassopoulos
@TasosAnastassop
·
Τώρα
Τον όρκισες Διοικητή του e-ΕΦΚΑ; Βάλτον τώρα να ψάξει για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών και τα πεπραγμένα της Τσερπέλη, της Νιφόρου, του Αθανάσιου Καποτά, του Θανάση Αθανασίου κλπ.Στο ξαναστέλνω: https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/10/24102023-2017-3-e.html Δείξ’το του και πείτε μου. Περιμένω».
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλημέρα,
Φοβάμαι πως αν κάνετε διαρκείς οχλήσεις, κινδυνεύετε να χάσετε το δίκιο σας. Θα πρότεινα να παραμείνετε ψύχραιμος αν και καταλαβαίνω τη δυσκολία που σας πνίγει το άδικο. Συνεργαστείτε με τον Συνήγορο του Πολίτη και έχετε το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Διαφάνειας για την άρνηση του ΕΦΚΑ να σας χορηγήσει τα έγγραφα που δικαιούστε προκειμένου να έχετε μια δίκαιη δίκη. Τέλος, μπορείτε να απευθυνθείτε σε αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ αλλά χωρίς πολλές λεπτομέρειες που κουράζουν. Εξηγείστε σύντομα την υπόθεση, την κωλυσιεργία των φορέων καθώς και την άρνηση να σας χορηγηθούν τα έγγραφα που δικαιούστε για το δικαστήριο. Καλή τύχη!
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Θα δούμε.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι χρειάζονται ασφυκτική πίεση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόλις σας έστειλα email στο tasos_anastassopoulos@hotmail.com. Ελπίζω να το λάβατε και να μην πήγε στα spam. Γεωργία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα,
Εγώ δεν νομίζω πως θα βγάλετε άκρη μόνο με τον Συνήγορο του Πολίτη. Θα πρότεινα να πάτε στον αρμόδιο εισαγγελέα και να ζητήσετε εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να λάβετε από τον ΕΦΚΑ τα έγγραφα που δικαιούστε να χρησιμοποιήσετε στο δικαστήριο. Με μια καλογραμμένη και σωστά δομημένη αίτηση είναι πολύ πιθανό ο εισαγγελέας να ανταποκριθεί θετικά. Φυσικά θα χρησιμοποιήσετε τις αρνήσεις του ΕΚΦΑ στον Συνήγορο του Πολίτη. Τα ακόλουθα links είναι διαφωτιστικά.

https://www.helleniclawyer.eu/2015/09/blog-post_27.html

https://www.sioufaslaw.gr/h-xorhghsh-eisaggelikhs-paraggelias-sumfwna-me-to-neo-k-o-d-k-d-l-tou-n-4938-2022/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…