Από την εποχή, που ο Πειραιάς, ήταν … νησί (4800 πΧ-3400 πΧ), στο νεολιθικό πήλινο ειδώλιο, στην Σλαβομακεδονία (δεύτερο μισό της 6ης χιλιετίας πΧ), στο ειδώλιο ξυλουργού, εν ώρα εργασίας, στον αμφορέα του Εξηκία, στο τετράδραχμο της Μένδης, στις δικαστικές ψήφους (5ος αιώνας πΧ), στο μεγαλύτερο ψηφιδωτό, στον κόσμο των 1050 τμ στην Αντιόχεια, τον 3ο αιώνα πΧ, στις κέλτικες ασπίδες, στην Αγγλία (400 πΧ-50 πΧ), στο φρούριο-παλάτι του Ηρώδη (23 πΧ-15 πΧ), στον Βίκινγκ Χάλφνταν, στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, το 900 μΧ, στην Απαγορευμένη Πόλη, στο Πεκίνο (1406-1420), στο Μεξικό του 1794, στην Θεσσαλονίκη (1863-1970), στην Αθήνα (1900-1986), στους Bonnie και Clyde, το 1933, στον Donald Trump και τον Γκορμπατσώφ, το 1987, στην κοπέλα από την Μογγολία και τον τάρανδο, στην Καππαδοκία, το 2024, στον Elon Musk, το DOGE και τα 9.000.000 $, στο Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters, στην φημολογούμενη Προανακριτική, για την Ουκρανία, τον 2/2025 και μετέπειτα (133).


4800 πΧ - 3400 πΧ Πειραιάς. Και όμως, ο Πειραιάς ήταν νησί. Το περιγράφει και ο αρχαίος γεωγράφος Στράβων, που επισκέφτηκε και εξέτασε την περιοχή, 2500 χρόνια, αργότερα. Η ετυμολογία του ονόματος Πειραιάς ανατρέχει, στην «πέραν της ακτής γη», από την, εκεί, Αττική παραλία.


6η χιλιετία πΧ (δεύτερο μισό). Τούμπα Μαντζάρι, Σλαβομακεδονία (Βόρεια Μακεδονία). Νεολιθικό πήλινο ειδώλιο βωμού μητέρας θεάς. Η Τούμπα Μαντζάρι (λόφος του τάφου) είναι ένας νεολιθικός οικισμός (6000 πΧ - 4300 πΧ). Βρίσκεται βορειοανατολικά των Σκοπίων και είναι ένας, από τους πολυάριθμους προϊστορικούς χώρους, που είναι διάσπαρτοι, στην Βόρεια Μακεδονία. 

Εκεί, έχουν ανακαλυφθεί άφθονα στοιχεία των αγροτικών κοινοτήτων της πρώιμης ανατολικής Ευρώπης, όπου οι χωρικοί κατοικούν, επίμονα, δίπλα, στα χωράφια τους.


490 πΧ Δελφοί (αφιέρωμα). Κύλικας λευκού βάθους, που αναπαριστά τον καθήμενο δαφνοστεφανωμένο Απόλλωνα και ένα μαύρο κόρακα.


5ος αιώνας πΧ (αρχές). Βοιωτία. Ειδώλιο, με παράσταση ξυλουργού, εν ώρα εργασίας. Εθνικό Μουσείο Κοπεγχάγης.



5ος αιώνας πΧ. Αθήνα. Αμφορέας 0,61 μ. του μεγαλύτερου Αθηναίου αγγειογράφου Εξηκία. Αναπαριστά, λεπτομερώς, τον Αχιλλέα και τον Αίαντα, να παίζουν ζάρια (πεσσούς). Πάνω, η υπογραφή του καλλιτέχνη, στα έργα του,


5ος - 4ος αιώνας πΧ. Τετράδραχμο της Μένδης, στην Χαλκιδική, που ιδρύθηκε τον 8ο πΧ αιώνα, από Ερετριείς αποίκους. Το όνομα η πόλη το πήρε από το φυτό μίνθη (ένα είδος μέντας), από την θρακική λέξη mendi, που σημαίνει γάιδαρος, ή άλογο Το μίνθη (ή mendi) έγινε μίνδη και από εκεί, βγήκε το Μένδη. Βασικά προϊόντα της πόλης ήσαν ο Μενδαίος οίνος και Μένδιος όνος. Είχε εύφορο έδαφος και μεταλλεία χρυσού, ενώ, τον 6ο πΧ αιώνα, έκοψα και νομίσματα, που κυκλοφόρησαν και στην νότια Ελλάδα και στην Θράκη, κάποια, με απεικόνιση αμφορέα, ενώ τα περισσότερα απεικόνιζαν τον Μένδιο όνο. Αρχικό, το γαϊδουράκι ήταν μόνο του και στη συνέχεια κουβαλούσε τον μεθυσμένο Διόνυσο. Το σύγχρονο όνομα «Μέντιος», που αναφέρεται, ως όνομα των γαϊδουριών είναι απόηχος αυτής της αρχαίας ιστορίας.


5ος αιώνας πΧ Αθήνα. Τέσσερεις δικαστικοί ψήφοι, με την επιγραφή “ΨΗΦΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ”.


4ος αιώνας πΧ. Κολχίδα (σημερινή Γεωργία). Χρύσα δακτυλίδια ναού, με μενταγιόν αλόγων, από τον τάφο αρχόντισσας.



350 πΧ - 320 πΧ. Θεσσαλονίκη, Δερβένι. «ΚΛΕΙΤΑΙΔΩΡΟΝ». Δακτυλίδι, που βρέθηκε, μέσα στον «Τάφο Ζ», που χρονολογείται, ανάμεσα, στο 300 πΧ - 280 πΧ και δόθηκε, ως δώρο, στην Κλείτα, που καταγόταν, από την Θεσσαλία, όταν ήταν, εν ζωή. Η χάραξη του ονόματος έγινε λίγο πριν ταφεί η κάτοχος.


323 πΧ - 320 πΧ Μέμφις, αρχαία Αίγυπτος. Αργυρό τετραδραχμο, με την κεφαλή του Αλεξάνδρου, μπροστά και τον ένθρονο Δια, όπισθεν.





3ος αιώνας πΧ. Αντιόχεια των Σελευκιδών. Το μεγαλύτερο ψηφιδωτό, στον κόσμο, κάτω από το ξενοδοχείο «Antakya Museum». Εκτείνεται, σε μια τεράστια έκταση 1.050 τμ. 

Η πόλη κτίσθηκε, το 300 πΧ, από τον στρατηγό του Αλέξανδρου Σέλευκο Α’ τον Νικάτορα, που ίδρυσε την δυναστεία των Σελευκιδών.




400 πΧ - 300 πΧ. Ποταμός Witham, Lincoln, Αγγλία. Κέλτικη χάλκινη ασπίδα, τεχνούργημα της Εποχής του Σιδήρου. Είναι η μοναδική, χάλκινη ασπίδα εκείνης της εποχής, που έχει βρεθεί, στην Βρετανία και στην Ευρώπη.



350 πΧ - 50 πΧ. Αγγλία. Η κέλτικη ασπίδα Battersea, που ανεσκάφη, στην κοίτη του ποταμού Τάμεση. Είναι ένα κάλυμμα, από κράμα χαλκού (μπρούτζου), σε φύλλο ξύλινης ασπίδας. Είναι κατασκευασμένη, από πολλά διαφορετικά κομμάτια μπρούτζου, που συγκρατούνται, με πριτσίνια.



2ος αιώνας πΧ. Πέργαμος. Οι δύο τεράστιες μαρμάρινες τεφροδόχοι της ελληνιστικής περιόδου, τοποθετήθηκαν, στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, από τον σουλτάνο Μουράτ Γ’, κατά την περίοδο 1574 - 1595. Τα δοχεία χωρούν, περίπου, 1.250 λίτρα και χρησιμοποιήθηκαν, για την διανομή σερμπετιού, κατά τις ισλαμικές θρησκευτικές τελετές και άλλες ειδικές περιστάσεις.


51 πΧ - 30 πΧ αρχαία Αίγυπτος. Το βυθισμένο, 5 μέτρα, κάτω από την θάλασσα, παλάτι της Κλεοπάτρας Ζ’ της Φιλοπάτορος και η, επίσης, βυθισμένη νήσος Αντίροδος. Βυθίστηκαν το 365 μΧ, από έναν ισχυρότατο καταστροφικό σεισμό, που δημιούργησε ένα τσουνάμι, που έφθασε, μέχρι τις ακτές της Ισπανίας.




23 πΧ - 15 πΧ (κατασκευή).  Βηθλεέμ, Γαλιλαία (ρωμαϊκή Παλαιστίνη). Το παλάτι φρούριο του υποτακτικού, στους Ρωμαίους, βασιλιά των Ιουδαίων Ηρώδη Α’ (γέννηση 72 πΧ, θάνατος 4 μΧ). Είναι αυτός, που διέταξε, κατά την χριστιανική καινή διαθήκη, την σφαγή των νηπίων της Βηθλεέμ, για να εξοντώσει τον Ιησού. Βασίλευσε, από το 37 πΧ, μέχρι τον θάνατό του, που ήταν φρικτός, αφού παρέλυσε και σάπισε το κορμί του, από την μέση και κάτω (προφανής γάγγραινα).


900 Κωνσταντινούπολη, Αγία Σοφία. «Ο Χάλφνταν ήταν εδώ», ή «Ο Χάλφνταν έγραψε αυτούς τους ρούνους». Τα γράμματα που χάραξε, ωστόσο, δεν ήταν ελληνικά, ή λατινικά καθώς επρόκειτο για έναν Βαράγγο πολεμιστή, έναν μισθοφόρο Βίκινγκ, από τις σκανδιναβικές χώρες του βορρά.

Οι Βίκινγκς που ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη για να αναζητήσουν δόξα και μεγάλο πλούτο, ήσαν γνωστοί, ως Βαράγγοι Φρουροί. Η θητεία τους χρονολογείται, από τον 9ο αιώνα, όταν το Ρωσικό Κράτος του Κιέβου και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία υπέγραψαν μια συνθήκη ειρήνης, που επέτρεψε, σε ορισμένους πολεμιστές των Ρως να ενταχθούν, ως μισθοφόροι, στον στρατό της αυτοκρατορίας.


1371-1374 Σφακιά, Κρήτη. Το Φραγκοκάστελο. Κτίστηκε, από τους Ενετούς, είχε φρουρά και ήταν προστατευμένη καστροπολιτεία της ενετικής αριστοκρατίας, από τοὺς επαναστατημένους Σφακιανούς, 


1890 Σφακιά, Κρήτη.




1899 Σπιναλόγκα (υπό γαλλική Κατοχή). Κρήτη.







1406 - 1420 (κατασκευή). Πεκίνο. Η Απαγορευμένη Πόλη, το βασιλικό παλάτι της Δυναστείας Μινγκ και Τσινγκ. Ιδρύθηκε, το 1925, μετά την έξωση του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας Που Γι και άνοιξε τις πόρτες του, στο κοινό. Αποτελείται, από 800 κτήρια και 8.706 αίθουσες, με έκταση 0,700 τ. χλμ. Εκεί, ζούσαν 9.000 παλακίδες και 100.000 ευνούχοι.





1794 Μεξικό. Αυτός είναι ο λόγος της ονομασίας του Κόλπου του Μεξικού.





1811 Γαλλία. «Μορφέας, Ίριδα και Έρως». Λάδι, σε καμβά, του Pierre-Narcisse Guerin. Ο πίνακας εκτίθεται, στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.




1880 (δεκαετία). Λέσβος, Παναγιούδα. Οθωμανική Κατοχή. Οι Παναγιώτης και Θρασύβουλος Αλεπουδέλλης, ο πατέρας και ο θείος του Οδυσσέα Ελύτη.


1863 Οθωμανική Θεσσαλονίκη.


1910 (δεκαετία). Οθωμανική Θεσσαλονίκη. Η αγορά, στην οδό Σαμπρί πασά (την, μετέπειτα, οδό Βενιζέλου), σε καρτ ποστάλ, πριν την απελευθέρωση.


1927 Θεσσαλονίκη. Η αψίδα του Γαλέριου (η Καμάρα).


1898 Καισάρεια, Μικρά Ασία. Δάσκαλοι και τελειόφοιτοι του ελληνικού σχολείου.





1900 Αθήνα. Η είσοδος, στην Ακρόπολη.





1900 Χαϊδάρι. Το κέντρο της Αθήνας, ιδωμένο, από αυτήν την περιοχή. Στο κέντρο της φωτογραφίας, όπου οι καπνοδόχοι και το μπαρουτάδικο, σήμερα είναι το άλσος του Αιγάλεω. Δεξιά, η Ιερά Οδός.


1923

Νέα Ιωνία (νεοϊδρυθείσα). Η οδός Σπάρτης (Μικράς Ασίας).




1920 Κέρκυρα. Τα μουράγια.




1925-1930 Σκόπελος.





1926 Βερολίνο. Τριώροφο λεωφορείο.




10/11/1926 Κοζάνη, Πελεκάνος (Πέλκας) Βοΐου. Το πρώτο αυτοκίνητο FORD, στο χωριό. 




1928 Ρόδος, ιταλική Κατοχή. Ιαματικές πηγές.






1933 ΗΠΑ. H Bonnie Elizabeth Parker και ο Clyde Chestnut Barrow


1935 Καλαμαριά, Νέα Κρήνη. Παραλία.


1939 Φιλανδία. Αφίσα της εποχής του πολέμου “Ε.Σ.Σ.Δ.” και Φιλανδίας.


1937 Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου. Η ανέγερση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος είναι έτοιμο να τελειώσει. Εγκαινιάστηκε, στις 4/4/1938. Τότε η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν, όντως, Τράπεζα της Ελλάδος. Τώρα, δεν είναι.





1944 Αθήνα, Κατοχή. Χαρτονομίσματα των 500 εκατομμυρίων δραχμών, από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία και τότε, δεν ήταν Τράπεζα της Ελλάδος.


1941-1944 Αλεξανδρούπολη. Βουλγαρική Κατοχή.



1947 Ισπανία. Νόμισμα 1 πεσέτας. Εποχή δικτατορίας Francisco Franco.


1966 Ισπανία. Νόμισμα 100 πεσετών. Εποχή δικτατορίας Francisco Franco.





1954 Κωνσταντινούπολη. Δύο Αρμένηδες ποζάρουν, στα παγωμένα νερά του Βόσπορου.



1950 (πρώτο μισό της δεκαετίας). Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Άννα Καλουτά. Εκεινη την εποχή είχαν ερωτική σχέση.



1958 Αθήνα. Ο Μάριος Νικολινάκος και η Άννα Συνοδινού, στην ταινία «Ο άνθρωπος του τραίνου», σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου.




1960 (αρχές δεκαετίας). Η Μαρία Καλογεροπούλου (Κάλλας), με την αδελφή της Τζάκυ.

Παρά τα φαινόμενα, οι σχέσεις τους ήσαν κακές, όπως και με όλη την οικογένειά της. Όταν η Μαρία πέθανε η Τζάκυ έγραψε ένα βιβλίο, με τον τίτλο «Sisters», όπου περιγράφει την Μαρία, ως τσιγκούνα, κακή και εχθρική, απέναντι, στην οικογένεια. Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Γκατζογιάννης (Nicholas Gage) - που, παραπάνω, είναι με τον butler της Κάλλας Ferruccio Mezzadri, o οποίος είναι βασική πηγή των πληροφοριών  του συγγραφέα -, στο βιβλίο του «Greek Fire», το 2000, αναφέρει ότι, όταν, λίγο μετά την ηλικία των 40 ετών της, η Τζάκυ είπε, στην Μαρία, ότι θέλει να ασχοληθεί, με το τραγούδι, η Μαρία της απάντησε ότι «You are not a singer, you are a γριά»! Πάντως, οι πληροφορίες του Γκατζογιάννη είναι αμφισβητούμενες και κάποιες, από αυτές, ελέγχονται, ως μύθοι.


1960 (δεκαετία). Αθήνα. Η Λεωφόρος Αλεξα, τέρμα Αμπελοκήπων.


1960 (τέλη δεκαετίας). Αθήνα. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Έλενα Ναθαναήλ, όταν είχαν ερωτική σχέση.


12/8/1967 Έγγραφο απολύσεων κοινοτικών συμβούλων, από τον Νομάρχη Ηρακλείου, στην εποχή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, Αναστάσιο Τασούλα, πατέρα του φαφλατά Κωνσταντίνου Τασούλα.



29/2/1984 Ο νεαρός, τότε, Κωνσταντίνος Τασούλας, στην ταυτότητα του συνεργάτη βουλευτή (του Ευάγγελου Αβέρωφ).


1970 (δεκαετία). Αθήνα. Η Ομόνοια, από ψηλά.



1970 (δεκαετία). Θεσσαλονίκη. Στέφανος Σαράφης, Χρήστος Τερζανίδης, Γιώργος Κούδας, Κώστας Ιωσηφίδης. Τέσσερεις ποδοσφαιριστές, από την μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής.



1982 Αθήνα, Θέατρο «Αθήναιον» (σήμερα, «Τζένη Καρέζη»). Ο σκηνοθέτης Jules Dassin, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Τζένη Καρέζη, η Όλια Λαζαρίδου και ο Κώστας Καζάκος, όταν παιζόταν το θεατρικό έργο “Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ”.


1986. Αθήνα. Οδός Πανεπιστημίου.

Ένα διώροφο λεωφορείο Leyland Olympian διασχίζει την Πανεπιστημίου. Στο βάθος, διακρίνεται το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα διώροφα αυτά λεωφορεία ήταν Αγγλικής κατασκευής και τα παρέλαβε η Ε.Α.Σ., στις αρχές της δεκαετίας του '80 (1983). Εκτελούσαν δρομολόγια, σε διάφορες γραμμές. Στην φωτογραφία, εικονίζεται το διώροφο της γραμμής 024, Κυνοσάργους-Τρεις Γέφυρες. Από το καλοκαίρι του 1988, τα Leyland ανέλαβαν, αποκλειστικά, τις γραμμές του αεροδρομίου. Δεξιά, το διώροφο, που είναι, στην γωνία, με την οδό Κοραή είναι η οικία Δημητρίου Ράλλη. Η Οικία Δημητρίου Ράλλη, ένα από τα ελάχιστα δείγματα αστικής αρχιτεκτονικής της οθωνικής περιόδου, με πρώιμα νεοκλασικά στοιχεία, βρίσκεται, στην συμβολή της οδού Πανεπιστημίου, με τον πεζόδρομο της οδού Κοραή, απέναντι από το κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το κτήριο αποτέλεσε, αρχικά, κατοικία της οικογένειας των Σούτσων. Ο Σταμάτης Κλεάνθης (1802 - 1862), διάσημος Έλληνας αρχιτέκτονας και πολεοδόμος της εποχής, είχε αγοράσει το οικόπεδο, το 1835, που το πούλησε, αργότερα, στους γιούς του Έλληνα ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας Αλεξάνδρου Σούτσου, οι οποίοι οικοδόμησαν, στην θέση αυτή, μια διώροφη κατοικία και κατοίκησαν. Το 1894, ο Αθηναίος πολιτικός Δημήτριος Γ. Ράλλης (1844 - 1921), πρωθυπουργός, επανειλημμένως, της Ελλάδος και παππούς του, τέως πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη (1918 - 2006), αγόρασε την κατοικία των Σούτσων, από την χήρα του Δημητρίου Σούτσου, τέως δημάρχου Αθηναίων, όπου και κατοίκησε, με την οικογένειά του. Η Οικία Ράλλη, ως ιστορικό και αρχιτεκτονικό κτίσμα των νεότερων χρόνων και κατοικία των Σούτσων και του πρωθυπουργού της Ελλάδος Δημητρίου Ράλλη, έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο.



1987 Μόσχα, “Ε.Σ.Σ.Δ.”. O Donald Trump, με τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ.



2010 “Ισορροπία”. Γλυπτό του Ισπανού Roberto Manzano Hernandez.


2020 Υεμένη. Το τοπίο του αρχαίου ηφαιστείου Χαράς Νταμάρ.


2024 Μογγολία. Η νεαρή γυναίκα της φυλής Τσαατάν, καβάλα, σε τάρανδο. Ανήκει, στους, περίπου, 500 ανθρώπους (50 οικογένειες, που ζουν έτσι και θεωρούνται, ως οι τελευταίοι εκτροφείς τάρανδων, στην χώρα αυτή.










2024 Καππαδοκία.


2024 Μετέωρα.


2024 Rio Grande (Rio Bravo), Νέο Μεξικό. Το μεγάλο ηφαιστειογενές ρήγμα, που καλύπτεται, από το ομώνυμο ποτάμι.


2024 Αλάσκα, ΗΠΑ. Καλοκαίρι, με ημέρες 24 ωρών και χειμώνας, με νύκτες 24 ωρών, μέσα σε μια ατμόσφαιρα σουρεαλιστική και απόκοσμη, που είναι κατάλληλη, για να παρατηρηθεί το βόρειο σέλας.


2024 Μαλαισία. Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, που είναι διαμελισμένη, εδαφικά, σε δύο τμήματα, που απέχουν, μεταξύ τους 800 χλμ.





24-31/1/2025 “The Economist” is sad…




11/2/2025 Απεβίωσε ο μπάτλερ του Κωνσταντίνου Καραμανλή Θεόδωρος Χαριτόπουλος. Στην πρώτη φωτογραφία, ο Χαριτόπουλος, δεξιά, παραβρίσκεται, στην κηδεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.











13/2/2025 Μαύρο χρήμα, 9.000.000 $, κατά την περίοδο 2018 - 2022, από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, στο Πρακτορείο Reuters, για «Μεγάλης κλίμακας κοινωνική παραπλάνηση», αποκαλύπτει το DOGE και ο Elon Musk. Φυσικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ζητάει τα λεφτά, πίσω. (Όμως, προφανώς, υπάρχουν συμβόλαια)…

Γίνεται χαμός, στις ΗΠΑ, με το κύμα των αποκαλύψεων.



14/2/2025 Αθήνα. Εφημερίδα «Εστία». Η Προανακριτική Επιτροπή, για την Ουκρανία, που προαναγγέλλει ο Μανώλης Κοττάκης, στοιχειώνει το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Σχόλια

Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Έβγαλε το myheritage νέα εφαρμογή, αρχαίες καταβολές
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Πού θα την βρω;
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Στη στήλη με τις εθνοτικές εκτιμήσεις και τους συγγενεις
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Δεν βρίσκω άκρη.
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Ανάμεσα στις επιλογές Φωτογραφίες και Έρευνα υπάρχει η επιλογή DNA, την επιλέγεις, εκεί κατά σειρά βλέπεις τις επιλογές Επισκόπηση, Εθνοτική εκτίμηση, Ταύτιση DNA και μετά το Αρχαίες καταβολές, το επιλέγεις
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Τα έκανα αυτά που έγραψες, αλλά οι «Αρχαίες Καταβολές» δεν υπάρχουν, ως επιλογή.
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Παράξενο Τάσο, τί να πω

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Θεολογία, ή φιλοσοφία; Πόσο νόημα έχει αυτό το ερώτημα, στην σύγχρονη εποχή; Πάντως, ο Χρήστος Γιανναράς έδειξε ότι, αν και η αντιθετική διάζευξη, μεταξύ τους, είναι, αρκούντως, οριοθετημένη, δεν οδηγεί, σε αλληλοαποκλεισμό.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…