Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Προς λυσσαλέα κοινωνική σύγκρουση οδηγεί την Ελλάδα η μοντέρνα Κατοχή.

"Ο λόγος του αξιότιμου κ. Χασαπογιάννη ( http://e-rooster.gr/05/2010/2414#comment-131795 ) και συνετός και νηφάλιος είναι και εναρμονίζεται με τις παρούσες περιστάσεις, που είναι κρίσιμες για τον τόπο, ακόμα και όταν μπορεί κάποιος να βρει, μέσα σε αυτόν, σημεία διαφωνίας.

Ο ΓΑΠ ανακοινώνει, στις 2/5/2010, την υπογραφή, που έβαλε την αποφράδα Πρωτομαγιά του 2010 και με την οποία παρέδωσε την διακυβέρνηση της χώρας στους μοντέρνους μεταναζιστές κατακτητές.

 Καλόν είναι, λοιπόν, να αφήσουμε στην άκρη τον θρήνο (πραγματικό ή υποκριτικό) για τα τέσσερα θύματα του εμπρησμού του καταστήματος της Marfin και να δούμε το πως θα βοηθήσουμε όλοι στο να ξεπεράσει η πατρίδα και την μοντέρνα ξενική κατοχή, που μας έφερε ο ΓΑΠ και η εξελισσόμενη σε σύναξη ανδρεικέλων «κυβέρνησή» του και τα προβλήματα που επεσώρευσε στον τόπο η διεθνής οικονομική ύφεση, που έχει πλέον επικαθίσει στην ευρωζώνη και η οποία ύφεση, με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα (που μετέτρεψαν από δημοσιονομική κρίση σε κρίση δανεισμού οι ΓΑΠ – Τρισέ – Μέρκελ), οδηγείται στην εκ νέου διεθνοποίησή της, με την απειλή κατάρρευσης του ευρώ και του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, λόγω των απίθανων βλακειών της κυβέρνησης των Μέρκελ – Βεστερβέλλε και των ευρωγραφειοκρατών τύπου Όλι Ρεν και των γνωστών από το μακρυνό παρελθόν κανιβαλικών διαθέσεων των γραφειοκρατικών χρηματοπιστωτικών αγορών, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπισθούν – και από ό,τι φαίνεται, θα αντιμετωπισθούν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο -, είτε με ασφυκτικούς ελέγχους, είτε με την (μερική ή ολική) κρατικοποίησή τους.


[Δείτε στο μπλογκ μου και τα θέματα : "Η υποταγή στην ηγεσία : Το μειονέκτημα των Γερμανών, που οδηγεί σε αδιέξοδο την ευρωζώνη" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/05/blog-post_07.html και "Γερμανία και ευρωζώνη : Μια ιστορικά αντιφατική σχέση που έχει οδηγήσει σε έλλειμμα ηγεσίας την Ευρώπη" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/05/blog-post.html και "Το ελληνικό bail out μας δείχνει ότι τα κράτη δεν χρεωκοπούν, παρά τα όσα προπετώς είπε η Μέρκελ" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/05/bail-out.html και "Η διεθνής χρηματοπιστωτική φούσκα, το ελληνικό bailout και οι ανεπάρκειες του απρόβλεπτου ΓΑΠ που έφεραν την νέα κατοχή" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/04/bailout-gap.html ].

Ας αφήσουμε τους νεκρούς στον μακάριο ύπνο τους. Από πολλούς (δεν αναφέρομαι στους αξιότιμους συνομιλητές) η αναφορά στους νεκρούς γίνεται για να βοηθήσει τους ασκούντες την εξουσία να περάσουν ομαλά τον κάβο των μέτρων και της ιδιότυπης κατοχής στην οποία οδήγησαν την χώρα και τον λαό της. Όμως, μια τέτοιου τύπου αναφορά, φοβούμαι ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει τους ασκούντες την όποια εξουσία στον τόπο μας να αποφύγουν το κλίμα ζόφου, που θα εντείνει, αναπόδραστα, η παράδοση των κλειδιών της διακυβέρνησης του τόπου και του ελληνικού λαού, στα ξένα αφεντικά τους και το πρωτοφανές πείραμα, στο οποίο υποβάλλεται ο λαός της χώρας μας.


Όχι μόνον δεν πρόκειται να τους βοηθήσει, αλλά το αίμα των νεκρών αυτών αποδίδεται από τον μέσο απλό Έλληνα πολίτη, σε όλους εκείνους που οδήγησαν τον τόπο στην νεοβαρβαρική ξενική κατοχή.


Δεν χρειάζεται οποιουδήποτε τύπου δημοσκόπηση, για να το καταλάβει κάποιος αυτό…


Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει και εύχομαι να μην έχουμε και άλλα θύματα, μέσα στο κλίμα απόγνωσης, ζόφου και δυστυχίας, που αρχίζει να επικρατεί στην χώρα και το οποίο θα επιδεινωθεί μέσα στην πορεία του χρόνου. Το εύχομαι, αλλά δεν το πιστεύω, όσο και αν θέλω να πέσω έξω…


(Καλόν είναι, αγαπητέ Κώστα Αλεξανδράκη, να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Όλα όσα αναφέρεις αφορούν μιαν άλλη, μιαν ανέμελη – μπορώ να πω – εποχή και δεν σχετίζονται με όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα στην Ελλάδα, στην οποία, από ό,τι φαίνεται, η λυσσαλέα κοινωνική σύγκρουση θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της, ενσωματώνοντας ευρύτατα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, τα οποία οδηγούνται στην απόγνωση, με τα πρωτοφανή πειραματιστικά μέτρα των μοντέρνων κατακτητών, τα οποία μπορεί – χάριν ευκολίας – να χρεώνονται στο ΔΝΤ, αλλά δεν είναι στην πλειοψηφία τους μέτρα του εν λόγω Οργανισμού, αλλά είναι μέτρα της ΕΚΤ και της Μέρκελ, για να «εξευμενιστούν» οι Γερμανοί ψηφοφόροι και οι «αγορές». Περιττό να πω ότι δεν θα εξευμενισθούν ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Και τα μέτρα θα αποτύχουν, ή θα τροποποιηθούν, όχι λόγω κάποιου υποκειμενικού βολονταρισμού, αλλά διότι αυτά τα μέτρα, ως προϊόν πειραματισμού και όχι ως αποτέλεσμα πραγματιστικών εκτιμήσεων, είναι – ανάμεσα στα άλλα – και αναποτελεσματικά.…).


Μέχρι τότε όμως το κλίμα ζόφου θα απλωθεί στην ελληνική κοινωνία, με κάθε τι απρόβλεπτο, που μπορεί να προκύψει στην πορεία των εξελίξεων."(Σχόλιά μου http://e-rooster.gr/05/2010/2414#comment-131861 και http://e-rooster.gr/05/2010/2400#comment-131835 της 7/5/2010 στα άρθρα των κυρίων Δημήτρη Φύσσα και  Ναπολέοντα Λιναρδάτου, αντιστοίχως,  στο e-rooster.gr, με τίτλους : "Δεν απεργείς; Θάνατος!" και "4 νεκροί και μιά άθλια Μεταπολίτευση").

Δεν υπάρχουν σχόλια: