Λίγα λόγια, για τις αναφερόμενες μίζες του ΣΥΡΙΖΑ : «Κόμμα, χωρίς χρήμα, δεν γίνεται», όπως κατέθεσε, στις 12/1/2023, η, επί 40 χρόνια, ιδιαίτερη γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, στην δίκη του Νίκου Παππά, στο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 86 του Συντάγματος, περί ευθύνης Υπουργών. Και αυτή η ρήση (κακά τα ψέμματα) είναι αλήθεια, όσο και αν το αρνούνται οι Συριζαίοι.

 




Αυτές τις ημέρες διεξάγεται, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 86 του Συντάγματος, η δίκη του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νίκου Παππά και του εμφανιζόμενου, ως επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, για τον - τουλάχιστον - ύποπτο διαγωνισμό, για την πώληση και την αγορά των αδειών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, που είχε διεξαχθεί, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, το 2016, με πρωταγωνιστή τον κατηγορούμενο, τότε, αρμόδιο υπουργό.

Ο λόγος που απασχολούμεθα, με την δίκη αυτή, είναι οι κατονομαζόμενες μίζες, που όπως κατατέθηκε, προχθές, Πέμπτη 12/1/2023, στο δικαστήριο δόθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την γνωστή τακτική και λογική των αστικών κομμάτων εξουσίας και ότι “κόμμα χωρίς χρήμα δεν γίνεται”, όπως, χαρακτηριστικά, επισήμανε η μάρτυρας και ιδιαιτέρα γραμματέας, επί συναπτά 40 χρόνια, του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλία Διαμαντή, η οποία ανέφερε ότι άνθρωπος του κόμματος, μέσα στο γραφείο του επιχειρηματία, του είπε : «Χρήστο, κόμμα χωρίς χρήμα δεν γίνεται».
  
Η μάρτυρας κατέθεσε, στην συνεχιζόμενη δίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, αλλά και του ίδιου του Χρήστου Καλογρίτσα, πάρα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία συμβαίνουν, στο σκοτεινό παρασκήνιο της ελληνικής αστικής πολιτικής σκηνής (στην οποία, πλέον, εδώ και πολλά χρόνια, έχει ενταχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ) και τα οποία, στην καλύτερη περίπτωση, πέρα από συνήθη, είναι και τουλάχιστον, αήθη και βρώμικα. Και φυσικά, δεν εκπλήσσουν κανέναν, πλην των οπαδών, των αφελών και των ανοήτων.

Ας δούμε, λοιπόν, κάποια σημεία της προχθεσινής μαρτυρίας της Ευθαλίας Διαμαντή, στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Έφευγαν φάκελοι και τσάντες, με χρήματα, από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα, για βοήθεια, προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)», κατέθεσε η Ευθαλία Διαμαντή, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, και προσέθεσε ότι χρήματα δινόντουσαν και σε δημοσιογράφους αναφέροντας, μεταξύ αυτών, τους Παναγιώτη Παναγιώτου και Χρήστο Μαχαίρα, καθώς και σε άλλους, οι οποίοι σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας, που θα εκδιδόταν, παράλληλα με τον τηλεοπτικό σταθμό. 

Όπως είπε η μάρτυρας, από τον Χρήστο Καλογρίτσα ζητήθηκε να βοηθήσει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού, που, στην πραγματικότητα θα λειτουργούσε, ως ένα κανάλι του κόμματος στο οποίο ο Νίκος Παππάς θα είχε τον πρώτο και κύριο λόγο, ενώ, ουσιαστικά, ζήτησαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα να δώσει, προς χρήση, το όνομά του, για την σύσταση του τηλεοπτικού σταθμού. 

Όπως είπε η μάρτυρας, ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν καθοδηγούμενος και δέχθηκε να βοηθήσει την ομάδα της οποίας επικεφαλής ήταν ο, τότε, υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για ένα κανάλι του κόμματος. Μάλιστα, ο Παππάς επισκεπτόταν τον Καλογρίτσα, καθημερινά και μερικές φορές και δυο φορές την ημέρα. Η μάρτυρας είπε ότι, πριν πάει ο Νίκος Παππάς, στο Μαξίμου, πήγαινε στα γραφεία της εταιρείας του Χρήστου Καλογρίτσα και συζητούσαν, για μια ώρα, περίπου και έφευγε, επισήμανε η ιδιαιτέρα γραμματέας και η Ευθαλία Διαμαντή προσέθεσε ότι, αρκετές φορές, ο επιχειρηματίας πήγαινε, στο Μαξίμου και έβλεπε τον Νίκο Παππά, με τον οποίο είχε οικογενειακές, φιλικές και κοινωνικές, ενώ εκεί, στου Μαξίμου, ο Χρήστος Καλογρίτσας έβλεπε και άλλους. 

Η Ευθαλία Διαμαντή έκανε λόγο και για τον Κύπριο δικηγόρο, με ειδικότητα στις offshore, Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος, όπως είπε η μάρτυρας, πριν την καταβολή της 1ης δόσης, υποσχόταν ότι χρήματα υπάρχουν, στην Κύπρο και στην Ελβετία και έρχονται, αλλά, τελικά, ο Καλογρίτσας εγκαταλείφθηκε. Ανάμεσα, στα άλλα, η Ευθαλία Διαμαντή ανέφερε ότι μέσα, στο γραφείο του επιχειρηματία, ο Νίκος Παππάς είπε, στον Αρτεμίου : «Αρτέμη, πες, στον Καλογρίτσα, ότι τα χρήματα θα έρθουν». Σε άλλο σημείο της μαρτυρικής της κατάθεσης, επανέλαβε ότι «έφευγαν πολλά χρήματα για το κόμμα» (Προσοχή : δεν λέει ότι τα έπαιρνε ο Νίκος Παππάς), ενώ διευκρίνισε ότι ο Αρτέμης Αρτεμίου προέκυψε τον Σεπτέμβριο του 2016, λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει, οικονομικά, για το θέμα της δημιουργίας του τηλεοπτικού σταθμού και ότι, καθώς ερχόταν, από την Κύπρο, είχε τσάντες με χρήματα και αυτό το γνωρίζει, καθώς ζητούσε, από τον Χρήστο Καλογρίτσα να του στείλει αυτοκίνητο, το οποίο ο κατηγορούμενος Έλληνας επιχειρηματίας του το έστελνε, για να παραλάβει, από το αεροδρόμιο, τα χρήματα, μαζί με τον ίδιο τον Αρτέμιο Αρτεμίου, που τα κουβαλούσε. 

Η μάρτυρας Ευθαλία Διαμαντή, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, παραδέχθηκε ότι οι αναφορές της είναι αποτέλεσμα της κρίσης της και της ενημέρωσης που είχε, από μια μισάνοιχτη πόρτα, από όπου, προφανώς, άλογα όσα λέγονταν, ανάμεσα, στον Χρήστο Καλογρίτσα και τους συνομιλητές του, χωρίς, βεβαίως, να συμμετέχει, σε συναντήσεις. Όπως είπε : "Δεν άκουγα όλες τις συζητήσεις, άκουγα, ως ένα όριο. Δεν ήμουν πάντα παρούσα", ενώ έκανε λόγο, για τον μεγάλο κύκλο γνωριμιών του Χρήστου Καλογρίτσα και τις επαφές του, με πολιτικούς, από πολλούς πολιτικούς χώρους, επιχειρηματίες και άλλους.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν ήταν ένας απλός “μπροστινός” του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δάνειζε, απλώς, το όνομά του, στο εγχείρημα του τηλεοπτικού σταθμού και της εφημερίδας, που θα υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ήθελε να είναι οικονομικός συνέταιρος, αφού η αλήθεια είναι ότι έβαλε και δικά του χρήματα, στην υπόθεση, η οποία, όμως, δεν προχώρησε, για αγνώστους λόγους, αφού ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν κατάφερε να μαζέψει τα απαιτούμενα χρήματα, ώστε να καταβάλει την πρώτη δόση, για την λήψη άδειας τηλεοπτικού σταθμού, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτος, από την αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού, το 2016.
 
Πιθανότατα, δεν πρόκειται να μάθουμε, ποτέ - αν και το Ειδικό Δικαστήριο έρευνα την υπόθεση και μπορεί το μέλλον να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις -, τους λόγους, για τους οποίους η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη την εποχή, εγκατέλειψε τον Χρήστο Καλογρίτσα. Φαίνεται ότι βρήκε άλλον εταίρο, ή άλλους εταίρους, για το ανάλογο εγχείρημα. 

Ως εκ τούτου, η υπόθεση αυτή παραμένει σκοτεινή και η αλήθεια είναι ότι αποκλείεται όλα όσα λέει η μάρτυρας Ευθαλία Διαμαντή να είναι ψέματα. Μπορεί να υπάρχουν και ψέματα, μέσα σε όσα λέει, αλλά δεν είναι όλα ψέματα. Κάποια πράγματα, από αυτά, που κατήγγειλε, στο δικαστήριο, προφανώς, έχουν συμβεί. Βαλίτσες και φάκελοι, με μαύρο χρήμα, στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και μπήκαν, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί, πέρα από την μαρτυρία της ιδιαίτερης γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, αφού δεν κόπηκαν αποδείξεις, όπως είναι φυσικό και δεν υπάρχουν μαγνητοταινίες, ενώ είναι άγνωστοι και οι τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους τοποθετήθηκαν (αν αυτό το μαύρο χρήμα κατατέθηκε, στο τραπεζικό σύστημα, αφού είναι πολύ πιθανό να διακινήθηκε, εκτός αυτού, σε θυρίδες, ή εξωχώριες εταιρείες), που να αποδεικνύουν, εξ αντικειμένου, κάποια, από όσα καταγγέλλει, γραπτώς και δια ζώσης, η μάρτυρας. 

Όμως, η ιδιαίτερη θέση, που ήταν θέση-κλειδί και ιδιαίτερης εμπιστοσύνης, με τον εργοδότη της και την οποία κατείχε η Ευθαλία Διαμαντή, στο πλευρό του Χρήστου Καλογρίτσα, της επιτρέπει να γνωρίζει πολλά γεγονότα, που συνέβαιναν, στην επιχείρηση και ως προς τα ιδιαίτερα και εμπιστευτικά πεπραγμένα, άμεσα, αλλά και από τον ίδιο τον Καλογρίτσα, για το τί συνέβαινε, στο παρασκήνιο και τις νόμιμες και παράνομες οικονομικές και τις λοιπές.αλλες σχέσεις του εργοδότη της μάρτυρος, με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι, μόνο, με αυτό το, τότε, κόμμα και την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, του οποίου ο Νίκος Παππάς ήταν και παραμένει να είναι, στενός συνεργάτης και το alter ego του.

Στο σημείο αυτό, το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε να κληθούν να καταθέσουν, στις 20 Ιανουαρίου 2023, οι αδελφοί Σάμερ και Χουάν Χούρι της λιβανικής κατασκευαστικής εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC), μετά από αίτημα, που είχαν υποβάλει προς το δικαστήριο οι συνήγοροι του Χρήστου  Καλογρίτσα, με τους οποίους ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας είχε συναλλαγές - και κατά την γνώμη μου, έτσι όπως έχω παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή, κανονικά, θα έπρεπε, τώρα, να είναι κατηγορούμενοι, στην εκδικάζομενη υπόθεση των μιζών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όπως φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν θέλησε και δεν τόλμησε η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της παρούσας βουλής, δηλαδή, για να μην μιλάμε αόριστα, τα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και οι ηγεσίες τους, να πράξουν, προφανώς, για να τα έχουν καλές σχέσεις, με αυτόν τον ξένο επιχειρηματικό όμιλο, κάτι που, εκ των πραγμάτων, είναι ένα ύποπτο γεγονός - και χρόνια μετά, αποφάσισε να κινηθεί, δικαστικά, εναντίον της οικογένειας Χούρι, όταν ο ίδιος κλήθηκε, με δικαστική απόφαση, να επιστρέψει τα 3 εκατομμύρια ευρώ της συναλλαγής, που είχαν διεξαγάγει.

Μένει να δούμε την συνέχεια της δικαστικής διαδικασίας, αλλά το τελικό συμπέρασμα, για όσους μπορούν να κρίνουν το τι έχει συμβεί, αυτό είναι η απλή διαπίστωση, που έκανε το άγνωστο, σε μας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είπε, στον Χρήστο Καλογρίτσα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ιδιαίτερη γραμματέας του κατηγορουμένου επιχειρηματία, ότι δηλαδή «κόμμα χωρίς χρήμα, δεν γίνεται».

Στις ολιγαρχικές αστικές δημοκρατίες, έτσι δουλεύει το σύστημα, όσον αφορά τις σχέσεις και την αλληλεπίδραση, ανάμεσα, στην οικονομική ολιγαρχία και τα πολιτικά κόμματα εξουσίας (και όχι, μόνο, με αυτά). Και φυσικά, είναι προφανές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα, όσο και αν το αρνούνται οι Συριζαίοι της ηγεσίας και οι υπερασπιστές τους, οι οποίοι απευθύνονται, σε οπαδούς και σε αφελείς. 

Κάθε άλλο…

Σχόλια

Ο χρήστης Γιάννης Ζιαζιαρης είπε…

...λαβρακια... πιανει ο εκπληκτικός αρθογραφος...
Αν και δεν εκπλήσσεται!!...αν και μη οπαδός...αφελώς κ ανοητως...
...ενδίδει στην αναξιοπιστία των πιστών γραμματέων...
...Που δεν ήταν ....
-αν Κ εμπιστη, πιστη Κ ικανώτατη ιδιαιτερα- ....παρούσα,
αλλά κρυφοέβλεπε Κ κρυφακουγε...
Πισω απο τοιχους κ... μισανοιχτες πορτες;;;(sic)

...ίδωμεν...

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Δεν έχω κανέναν λόγο, για να μην πιστέψω όσα λέει η, επί πολλά έτη, ιδιαίτερη και έμπιστη γραμματέας του Καλογρίτσα, η οποία, άλλωστε, αναφέρει ονόματα (τους γνωστούς δημοσιογράφους Παναγιώτου και Μαχαίρα, που σχετίζονται, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ) και περιγράφει καταστάσεις και γεγονότα.

Μπορούν, οι αναφερόμενοι να της υποβάλουν μήνυση, για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά, μέχρι τώρα, δεν έμαθα ότι έχουν πράξει κάτι τέτοιο. Θα δούμε.

Την μήνυσε, όπως έμαθα, πριν λίγες ώρες, ο πρώην υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς, αλλά η μάρτυρας Ευθαλία Διαμαντή δεν λέει ότι ο υπουργός έπαιρνε τους φακέλλους και τις τσάντες, με τα μαύρα χρήματα, που πήγαιναν (όπως κατέθεσε), στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς γινόταν η μεταφορά των χρημάτων. Το πώς γινόταν η δουλειά, το περιγράφει η μάρτυρας, στην κατάθεση, που έδωσε, στο Ειδικό Δικαστήριο. Μέσω αεροπλάνου, με επιβάτη τον Κύπριο επιχειρηματία Αρτέμης Αρτεμίου.

Φυσικά, σημαντικότατες είναι και οι μαρτυρικές καταθέσεις των Λιβανέζων αδελφών Χούρι
Ο χρήστης sifis pirounakis είπε…
ΑΥΤΟΊ ΧΟΎΡΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΧΟΎΡΙ- ΆΛΛΟΙ ΚΟΣΚΩΤΆΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΤΣΉΔΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΈΚΥΨΑΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…