Υποκλοπές Κυριάκου Μητσοτάκη και ΕΥΠ : Από τον 5046c (υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης), στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και στον 519c (αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος). Ενώ το πρωθυπουργικό γραφείο λειτουργεί, ως συμμορία κακοποιών, που την έπιασαν στα πράσα, ουδένα, από τα παρακολουθούμενα κυβερνητικά και λοιπά στελέχη έχει το σθένος να παραιτηθεί. Προφανώς, ο πρωθυπουργός τους κρατάει. (Και ποιος ξέρει πόσους άλλους ακόμη)…


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο,  τον οποίο η ΕΥΠ, που υπάγεται, απευθείας, στον Πρωθυπουργό, παρακολουθούσε, με τον κωδικό 519c. Φιλότιμο μηδέν.


Προφανώς, με δεδομένες τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων κυβερνητικών στελεχών, στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΕΥΠ, πέρα από τον πανικό, που έχει προκύψει, από όλη αυτή την αποκαλυπτική διαδικασία, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση ότι το πρωθυπουργικό γραφείο λειτουργεί, με τις λογικές και τις πρακτικές των κοινών συμμοριών κακοποιών, που λειτουργούν, μέσα σε κακές, για τις ίδιες, περιστάσεις και τελούν, υπό την πίεση των αποκαλύψεων και προσπαθούν να κουκουλώσουν τις υποθέσεις, που έρχονται, στην επιφάνεια και γίνονται κτήμα της γνώσης της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν αποτελεί έκπληξη αυτή η κατάσταση. Όπως έχει πει ο αείμνηστος Λέων Τολστόι, “μια καλοοργανωμενη κυβέρνηση είναι χειρότερη, από την πιο κακή συμμορία ληστών”. Και αυτό αποτελεί μια αέναη πραγματικότητα, αν και εδώ που τα λέμε, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι καθόλου καλοοργανωμένη, έχει τεράστια προβλήματα, ο συγκεντρωτικός, στην νοοτροπία και λειτουργία, προϊστάμενός της είναι πολύ κακός σχεδιαστής και εφαρμοστής της τακτικής πολιτικής, για την οποία δεν έχει έναν σοβαρό στρατηγικό προσανατολισμό και για τους λόγους αυτούς, έχει καταφέρει να φτάσει τα πράγματα, στην τωρινή κακή, για την ίδια την κυβέρνηση, κατάσταση, παρά το γεγονός ότι στερείται πραγματικού αντιπάλου. 

Βέβαια, η παρούσα κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιθανόν να έπεσαν σε τοίχο, διότι οι πηγές, από τις οποίες αντλεί τις πληροφορίες του, για τις παρακολουθήσεις διαφορών κυβερνητικών και ανώτερων κρατικών στελεχών, αρχηγών κομμάτων, βουλευτών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και άλλων,  από το μέγαρο Μαξίμου, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, είναι πολύ πιθανό, μέσα από πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς, να ελέγχονται, από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, που υπακούουν στην κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία έχει κάθε λόγο, για να φθείρει και να προκαλέσει την πτώση της παρούσας ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι πιστό και τυφλό όργανο των ΗΠΑ και ειδικά, της τωρινής αμερικανικής κυβέρνησης, σε ότι αφορά την στάση της, στον πόλεμο, που διεξάγει η Ρωσία, στην Ουκρανία.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν εικασίες οι οποίες μπορεί να είναι και αβάσιμες όπως και παράγοντος χάρη παραδείγματος χάριν θεωρώ ότι υπήρξαν αβάσιμες υποψίες που είχα το καλοκαίρι του 2018 για τις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών εκκίνησης εποχής ειδικά στο μάτι πιστεύοντας έχοντας σχηματίσει την γνώμη ότι οι πυρκαγιές αυτές είχαν μπει, από Ρώσους, ή Τούρκους πράκτορες. Όπως, αργότερα, συζήτησα, με έναν παλιό δασάρχη, συμμαθητή και φίλο μου, που επί δεκαετίες, έχει δουλέψει, στον δασικό χώρο και τώρα, είναι συνταξιούχος - αναφέρομαι στον Γιάννη Ζιάζαρη - αυτή η πιθανότητα δεν προκύπτει να είναι αληθής. 

Έτσι, μπορεί και τώρα, οι εικασίες αυτές να στερούνται βάσεως, αν και αυτή την περίοδο, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πλησιάζουν να έχουν άμεση σχέση, με την πραγματικότητα, επειδή, σαφέστατα, έχουν σχέση, με ζητήματα κατασκοπίας. Και σίγουρα, όλα όσα συμβαίνουν και μαθαίνονται, δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάποιοι χάκαραν τα κρατικά, ή και τα ιδιωτικά συστήματα παρακολούθησης της ΕΥΠ και του πρωθυπουργικού γραφείου και δίνουν, με τον τρόπο τους και με τους ελεγχόμενους, από τους ίδιους, ρυθμούς και στιγμές, που επιθυμούν, τις πληροφορίες, που τους συμφέρουν, γεγονός το οποίο δεν σημαίνει ότι οι πληροφορίες αυτές δεν είναι αληθείς. Πρέπει οι περισσότερες, από αυτές, να είναι αληθείς, αν και σίγουρα, είναι μονόπλευρες. 

Κάποια στιγμή, στο μέλλον, το κουβάρι αυτών των αποκαλύψεων θα έλθει, στην σειρά του και θα πληροφορηθούμε, για τα τεκταινόμενα, αυτόν τον σημερινό καιρό και θα μάθουμε, για τις αυθεντικές πηγές αυτών των αποκαλύψεων, που πρέπει μασάζ στηρίζονται, κατά την γνώμη μου, αφού, μόνο, η ρωσική κυβέρνηση έχει άμεσο συμφέρον, για την πρόκληση και την ραγδαία φθορά της, αμετροεπώς, κυνικής φιλοαμερικανικής και φιλοουκρανικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία, πλέον, παραπαίει, χωρίς να έχει, απέναντι της, κανένα σοβαρό πολιτικό αντίπαλο, κυρίως, εξ αιτίας της κακής και χειροτερεύουσας, ημέρα, με την ημέρα, εσωτερικής κατάστασης, με κυριότερο πρόβλημα την επίμονη και αυξανόμενη ακρίβεια, στην αγορά, την οποία το κυβερνητικό επιτελείο και δεν μπορεί, λόγω ιδεολογικών παρωπίδων και της δεδομένης άρνησης βουλήσεώς της να αντιμετωπίσει.

Βέβαια, τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του, όταν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, έστω και σε δύο φάσεις και ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, γύρω από το νέο κυβερνητικό σχήμα. Τότε, μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα, με το θέμα των παρακολουθήσεων, αλλά έχει την πεποίθηση ότι ο ίδιος και το κόμμα του, με την πρωτιά, την οποία θα έχουν, στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, όπως δείχνουν, σήμερα, τα πράγματα και αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει, στο προσεχές ολιγόμηνο μέλλον, μέχρι την διεξαγωγή των προσεχών βουλευτικών εκλογών, όσο και να μικρύνει η απόσταση της ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταφέρουν, έχοντας έναν σοβαρό λόγο, στον σχηματισμό της όποιας μετεκλογικής κυβέρνησης, που δεν θα έχει, όμως, πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα καταφέρει να βάλει, στην άκρη την υπόθεση των υποκλοπών, που έκανε, σε φίλους και αντιπάλους. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που ελέγχει σημαντικούς αρμούς του ελληνικού δικαστικού συστήματος, με πρώτο βιολί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, που κάνει ό,τι περνάει, από το χέρι του, μέσω της κρίσιμης θέσης, στην οποία τον διόρισε η παρούσα κυβέρνηση, να εμποδίσει τις έρευνες της ΑΔΑΕ και οποιουδήποτε άλλου θεσμικού παράγοντα, να γίνουν νέες αποκαλύψεις και να εξιχνιασθεί η υπόθεση του συστήματος των υποκλοπών, που κατηύθυναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο ανιψιός του και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, τους οποίους διόρισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μόλις σχημάτισε, τον Ιούλιο του 2019, την παρούσα κυβέρνηση, υπαγάγοντας, αμέσως, την ΕΥΠ, με ειδικό νόμο, απ’ ευθείας, στον πρωθυπουργό και υποχρεώθηκε, άρον-άρον, τον περασμένο Αύγουστο, να τους υποχρεώσει, σε παραίτηση, φορτώνοντας, σε αυτούς, την πολιτική και υπηρεσιακή ευθύνη, για την παρακολούθηση, από την ΕΥΠ του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, που αποκαλύφθηκε εκείνη την εποχή.  

Από τότε, άρχισε η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων, με την εμπλοκή της ΕΥΠ, με τα ιδιωτικά συστήματα παρακολουθήσεων Predator και Pegasus και τις αποκαλύψεις, για τις παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη (με κωδικό παρακολουθούμενου στόχου 5046c), του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και άλλων πολιτικών και επιχειρηματιών, ο αριθμός των οποίων είναι άγνωστος.



Κωστής Χατζηδάκης. Κωδικός παρακολουθούμενου στόχου 5046c. Ζητείται φιλότιμο, το οποίο, όπως φαίνεται είναι ανύπαρκτο…



Αυτό, που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και αποδεικνύει την κατάπτωση και την ανυπαρξία οποιουδήποτε φιλότιμου και κάποιου αισθήματος αξιοπρέπειας, είναι το απεχθές γεγονός της παραμονής, στις θεσμικές τους θέσεις, όσων έμαθαν και αποδέχτηκαν ότι παρακολουθούνται, με γελοίες δικαιολογίες, ή επιλέγοντας την σιωπή, σαν να μην συμβαίνει τίποτε το σοβαρό. Προφανώς, όλους τους παρακολουθούμενους, ή τουλάχιστον, σχεδόν, όλους ο πρωθυπουργός, από κάπου τους κρατάει. Κάτι έχει βάρος τους και αυτοί κάνουν το κορόιδο.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτό το σύστημα των εκάστοτε παρακολουθήσεων, από τις κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα, έχοντας εκσυγχρονιστεί, στην εποχή μας, είναι ένα παλαιό θεσμικό και παραθεσμικό φαινόμενο, το οποίο αποτελεί κρίσιμο και χρήσιμο εργαλείο των κρατών και των κυβερνήσεων. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.

Απλώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιάστηκε κορόιδο και έγινε τσακωτός, στα πράσα, επειδή αυτοί, που χάκαραν το σύστημα των νόμιμων και παράνομων υποκλοπών, που έστησε, με τους ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, είχαν και έχουν την βούληση να τον βλάψουν και τον ίδιο και την κυβέρνηση, που σχημάτισε. Και όπως προκύπτει, τα κατάφεραν, αφού το θέμα των υποκλοπών, από το πρωθυπουργικό γραφείο και την ΕΥΠ στην οποία ο ρόλος της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου υπήρξε και είναι καίριος.

Και φυσικά, η αποκάλυψη αυτών των παρακολουθήσεων και ιδιαίτερα, της παρακολούθησης του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, πέρυσι, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, για την ανάδειξη του αρχηγού του, θέμα, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειαζόταν να έχει πληροφορίες, από πρώτο χέρι, για μπορεί να κρατάει, από οτιδήποτε επιλήψιμο, τον, μετέπειτα, πέρυσι τον Δεκέμβριο, εκλεγέντα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να μπορεί να ευνοήσει τον ευνοούμενο από την κυβέρνηση, τότε, υποψήφιο για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβερδο, πρόκειται, σε κάθε περίπτωση συμμαχικής κυβέρνησης, να στερήσει, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την πολυπόθητη πρωθυπουργία.

Προφανώς και με δεδομένες τις βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν, εντός του 2023, το θέμα των νόμιμων και παράνομων υποκλοπών, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν πρόκειται να φύγει, από την ειπικαιροτητα και δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Αλλά το τι πρόκειται να γίνει, με αυτή την υπόθεση, δεν το γνωρίζουμε. Οι βουλευτικές εκλογές, που έρχονται, θα δείξουν, πού θα πάει αυτή η ιστορία, ποιά θα είναι η εξέλιξη, που θα έχει και το πώς θα καταλήξει.

Δεν εχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο, από το να περιμένουμε.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).