Επίσημη χρεωκοπία (default) του ελληνικού δημοσίου, μη βιώσιμο χρέος και διαρπαγή της δημόσιας περιουσίας φέρνει η αναδιάρθρωση του χρέους, μέσω του PSI.

Βαρύ και ασήκωτο το ελληνικό δημόσιο χρέος, ό,τι και να γίνει στο PSI. Η Ελλάδα οδηγείται στην επισημοποίηση της χρεωκοπίας της, καθώς και στην διαρπαγή και στην λεηλασία του δημόσιου πλούτου της, για χάρη της εξυπηρέτησης αυτού του τοκογλυφικού χρέους, αν ο ελληνικός πληθυσμός - του οποίου εξυφαίνεται η υπαγωγή του σε ένα καθεστώς μοντέρνας πεονίας - επιτρέψει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.



Επίσημη χρεωκοπία, εν όψει. Αυτή είναι η "επιτυχία" του PSI, για την οποία μιλούν.



Σε κάθε περίπτωση, η χώρα θα καταταχθεί στην κατηγορία "default". Το ζητούμενο είναι, το πως θα καμουφλάρουν αυτήν την πραγματικότητα και το πως θα την παρουσιάσουν, με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει, όσο το δυνατόν, περισσότερο ανώδυνα στον ελληνικό πληθυσμό.


Όσον αφορά την ενεργοποίηση των cds, αυτό το ζήτημα είναι ανοικτό. Αν καταφέρουν να πείσουν τα hedge funds να μην ζητήσουν την ενεργοποίηση των cds - κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο -, έχει καλώς. Αλλιώς, η ενεργοποίηση των ασφάλιστρων κινδύνου είναι δεδομένη.


Σε κάθε περίπτωση πάντως, η "επιτυχία" του PSI, ελάχιστο ρόλο θα παίξει στην μείωση του ολικού ελληνικού δημόσιου χρέους, το οποίο θα παραμείνει, εκτός ελέγχου και χωρίς καμμία προοπτική βιωσιμότητας, αφού στα μέσα του 2013 - αν το PSI "επιτύχει" ένα κούρεμα της τάξεως του 50%, με 60% του συνολικού δημόσιου χρέους της Ελλάδας, προς τους "ιδιώτες" -, αφού το ύψος του συνολικού ελληνικού δημόσιου χρέους θα φθάσει στα μέσα του 2013 κοντά στα 400 δισ. €. Όσο, δηλαδή, είναι και σήμερα.


Αλλά είπαμε : Η "επιτυχία" του PSI δεν είναι δεδομένη. Και να υπάρξει, άλλωστε, η αποτελεσματικότητά της - για το ελληνικό δημόσιο - θα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και θα σημάνει την (ούτως ή άλλως υφιστάμενη και ανεπισήμως από τον Απρίλιο του 2010) επίσημη και ανοικτή χρεωκοπία της χώρας, η οποία χρεωκοπία θα μετατραπεί σε μια ελεγχόμενη πτώχευση, την οποία θα προσπαθήσουν να την πραγματοποιήσουν, εντός της ευρωζώνης, με νόμισμα το ευρώ και με σκοπό το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, στην οποία σκοπεύουν να ολοκληρώσουν την υπαγωγή της, στο εξυφαινόμενο καθεστώς της μοντέρνας πεονίας.


Αυτή είναι η μεθόδευση και αυτός είναι ο σκοπός της ευρωμπατιροτραπεζοκρατίας και των πολιτικών θεραπαινίδων της, οι οποίοι βλέπουν ότι η είσπραξη, εις ολόκληρον, των τοκογλυφικών απαιτήσεών τους από το ελληνικό δημόσιο είναι αδύνατη, ενώ, παράλληλα, φοβούνται ότι από τις συνολικές απαιτήσεις τους - που τώρα πλησιάζουν τα 400 δισ. € - θα εισπράξουν ελάχιστα. Και η αλήθεια είναι ότι η δυναμική του ελληνικού δημόσιου χρέους έχει καταστεί τόσο φρενήρης, όσον αφορά την αλματωδώς αυξητική του πορεία και την μη βιώσιμότητά του, που οι φόβοι τους είναι, απολύτως, σωστοί και αυτό που φοβούνται - την πρακτική διαπίστωση του κλασσικού "ουκ αν λάβοις, παρά του μη έχοντος" - θα συμβεί. Γι' αυτό και σκοπός τους είναι να περιορίσουν την "ζημιά" και να αρπάξουν την ελληνική δημόσια περιουσία.


Το εάν τα καταφέρουν, είναι κάτι που μένει να το δούμε.


Οι πιθανότητες τους δεν είναι πολλές. Αλλά δεν είναι ανύπαρκτες. Το αντίθετο, μάλιστα, είναι υπαρκτές. Και η μη πραγματοποίησή τους, δηλαδή η αποτυχία τους είναι στο χέρι του ελληνικού πληθυσμού...

 
 
(Σημερινό - 12/1/2012 - σχόλιό μου http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/01/50-60-80.html?showComment=1326272223996#c4963075189447076563 στο δημοσίευμα του "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ", με τίτλο : "Πάμε για «κούρεμα» 50%-60%, για να αποφύγουμε το …80%" http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/01/50-60-80.html ).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).