Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Κώστας Καραμανλής : Ένας μπον βιβέρ αστός, που είδε την διακυβέρνηση της Ελλάδας, σαν σπορ.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η άρνηση του Κώστα Καραμανλή, που παραμένει ''υπηρεσιακός'' πρόεδρος της Ν.Δ., μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχός του, να απαντήσει δευτερολογώντας στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, γεγονός, που συνέβη για πρώτη φορά στα ελληνικά πολιτικά χρονικά! .

Κώστας Καραμανλής.

Δυστυχώς, η άρνηση του Κώστα Καραμανλή να δευτερολογήσει στην Βουλή στην συζήτηση, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του ΓΑΠ, δεν είναι τίποτα περισσότερο από απόδειξη του γεγονότος ότι ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει την άσκηση της πολιτικής και της κυβερνητικής λειτουργίας (και συνακόλουθα της αξιωματικής αντιπολιτευσης) περισσότερο ως σπόρτσμαν και πολύ λιγότερο, ως εργασία, που ασκείται ως επάγγελμα.

Με λίγα λόγια, ασχολήθηκε με την πολιτική, ως ερασιτέχνης κληρονόμος ενός βαρύτατου ονοματεπωνύμου, το οποίο του χρησίμευσε, για να κάνει και να καταφέρει, άκοπα και ανέξοδα, όλα όσα οι υπόλοιποι πολιτικοί (που δεν έχουν ονοματεπώνυμα τέτοιας εμβέλειας) στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν μπορούν να επιτύχουν, δηλαδή να γίνουν πρωθυπουργοί.

Όπως έχω γράψει, σε άλλο θέμα, στο μπλογκ μου - δείτε το : ''4/10/2009 : Οι εκλογές του καραμανλικού αυτοκτονικού ιδεασμού'' http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2009/09/4102009.html ), ο Κώστας Καραμανλής αυτοκτόνησε πολιτικά, προξενώντας εκλογές, τις οποίες γνώριζε ότι θα χάσει, ανάμεσα στα άλλα και επειδή βαρέθηκε να κυβερνάει, αλλά και επειδή ήθελε να παραδώσει την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, αφού δεν μπορούσε να αντιστρέψει το, εις βάρος του, πολιτικό κλίμα. Δηλαδή, αποφάσισε να φύγει στα γρήγορα και στα μουγγά, όταν είδε ότι το φιλοθεάμον κοινό εστράφη εναντίον του.
Φυσικά, αυτήν του την τοποθέτηση την οποία εξείγγειλε, άλλωστε, σε εκλογικά ανύποπτο χρόνο, με τον ισχυρισμό ότι κουράστηκε να κυβερνάει, την εκμεταλλεύτηκε πλήρως το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο μπον βιβέρ αρχηγός της Ν.Δ. και τότε πρωθυπουργός σκεπτόταν να αποδράσει από την εξουσία.

Αυτός αποδείχτηκε ότι είναι ο Κώστας Καραμανλής. Ένας μπον βιβέρ, ο οποίος ήταν ικανός στα εύκολα και μη ίκανος στα δύσκολα.

Και γι' αυτό δεν θέλησε να δευτερολογήσει στην Βουλή, για τα ζητήματα που μέχρι χθες - όταν ήταν πρωθυπουργός - τον απασχολούσαν. Από τεμπελιά και αδιαφορία για ένα παίγνιο (τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) το οποίο είχε ξαναπαίξει, το είχε βαρεθεί και το θεωρούσε υποτιμητικό για τον εαυτό του.

Αυτά κάνει κάποιος όταν είναι καλομαθημένος και μοσχαναθρεμμένος, όπως ο ανηψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις σοβαρότατες θεσμικές λειτουργίες, που του αναλογούν, όπως έπραξε ο Κώστας Καραμανλής, αρνούμενος να δευτερολογήσει στην συζήτηση, για τις προγραμματικές δηλώσεις και αφήνοντας ακάλυπτη και άφωνη την συντηρητική πολιτική παράταξη, που τον τίμησε, ορίζοντάς τον ως αρχηγό της και ανεβάζοντάς τον στον πρωθυπουργικό θώκο.

Δυστυχώς....

(Δείτε και στο μπλογκ της Sibilla το σχόλιό μου στο παρεμφερές θέμα : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/10/blog-post_9966.html ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: