Να προσέξει να μην μπουν οι υπογραφές... (Μια απάντηση στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο).

''Η ελληνική δεξιά εισήλθε σε μία περίοδο παρατεταμένης εσωτερικής και εξωτερικής κρίσης. Εσωτερικά τραυματίστηκε σοβαρά η συνοχή της και ο ιστός άσκησης εξουσίας που περίτεχνα είχε πλέξει η ηγετική της ομάδα διαλύθηκε ως δια μαγείας. Εξωτερικά απώλεσε ένα μεγάλο μέρος των κοινωνικών της στηριγμάτων λόγω των αντιλαϊκών και αδιαφανών πολιτικών που άσκησε. Οι ακόμη ποιό αντιλαϊκές πολιτικές που υποσχέθηκε για το μέλλον, προκάλεσαν το εκλογικό σώμα ακόμη περισσότερο. Ταυτόχρονα ακύρωσαν ακόμη και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα την στήριξη τους απέναντι στην Ν Δ, βλέποντας την χώρα σε κατάσταση μόνιμης ύφεσης, χωρίς προοπτικές εισόδου σε τροχιά ανάπτυξης…''

Τάδε έφη ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στο μπλογκ της Sibilla.














Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Αυτού του είδους οι πομφόλυγες δεν έπρεπε να μείνουν αναπάντητες και φυσικά ακολούθησε η δέουσα απάντηση, διότι καλόν είναι να γίνεται κριτική στα πεπραγμένα της ελληνικής κεντροδεξιάς και για το πως χειρίστηκε αυτή την εξουσία, που είχε στα τελευταία πεντέμισυ χρόνια, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ποιός κυβερνά τώρα και τους κινδύνους, που ελλοχεύουν από την ίδια την σύσταση του στενού πυρήνα των συνεργατών του ΓΑΠ, η οποία σύσταση έχει να κάνει με την παγκοσμιοποιητική αντίληψη των μελών του, μια παγκοσμιοποιητική αντίληψη, η οποία δεν πατάει στην ελληνική πραγματικότητα και δείχνει ότι δεν λαμβάνει υπόψη της τις εθνικιστικές επιβιώσεις στον βαλκανικό και ασιατικό χώρο, στους οποίους βρίσκεται ή γειτνιάζει η χώρα μας. (δείτε το θέμα : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/10/blog-post_314.html ).

Η απάντηση στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο είναι η παρακάτω :



Η ελληνική δεξιά, αγαπητέ κύριε Παναγιωτακόπουλε, είναι αυτή που είναι και φυσικά τιμωρήθηκε αρκούντως για όσα έπραξε, μέσα από μια αντίληψη που ήταν ένα μείγμα αμετροέπειας, ανικανότητας, ιδεολογικής (νεοφιλελεύθερης) τύφλωσης και πελαγώματος.



Το πρόβλημα είναι το τι θα κάνει η παγκοσμιοποιημένη εκδοχή της ελληνικής σοσιαλδημοκρατικής εκδοχής του καπιταλιστικού συστημικού συντηρητισμού, που είναι το alter ego της δεξιάς (και που εκφράζεται από τον ΓΑΠ και το επιτελείο του) - της οποίας εκδοχής είσαι ένας ένθερμος υποστηρικτής, προφανώς λόγω των ατταβιστικών σου αγκυλώσεων, που έχουν να κάνουν με την προσήλωσή σου στο επώνυμο ''Παπανδρέου''.

Αλλά ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι ο Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου, όπως αρέσκεσαι να νομίζεις (ή να κάνεις ότι νομίζεις) και φυσικά καλά κάνει.

Όλα τα άλλα είναι παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγεί η ψυχή του.

Γι' αυτό κράτα μικρό καλάθι σε όσα λες και όσα γράφεις, διότι θα είσαι συνυπεύθυνος για όσα πράξουν ο ΓΑΠ και το επιτελείο του - ιδίως στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας, όπου το επιτελείο, που χειρίζεται τα θέματα αυτά, είναι ακριβώς εκείνο που χειρίστηκε και την υπόθεση του αλήστου μνήμης Σχέδιου Αννάν (ομιλώ για τον κ. Δρούτσα, πυλώνα και εμπνευστή όσων που διέπραξε το 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου υπερασπιζόμενος το σχέδιο Αννάν και προτρέποντας τους Ελληνοκυπρίους να το υπερψηφίσουν, κάτι που ευτυχώς απεφεύχθη χάρη και στον αείμνηστο μαχητή του αντιαποικιακού και εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της περιόδου της δεκαετίας του '50 Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο).



Όλα τα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αγαπητέ κύριε Παναγιωτακόπουλε, είναι ανοικτά και θα τα χειριστεί το παγκοσμιοποιημένης αντίληψης επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου και αυτό πρέπει να σε κάνει περισσότερο επιφυλακτικό και ολιγόλογο.



Άσε την δεξιά να βολοδέρνει δικαιωματικά και πανάξια στα χάλια της και κοίταξε τα του χώρου σου, που τώρα κυβερνά και έχει τις τύχες του τόπου στα χέρια του.


Κοίταξε, δηλαδή, για να μιλήσουμε πρακτικά και χωρίς περιστροφές και για να υπάρξει πραγματικά ανάταση, να μην μπουν υπογραφές εκεί που δεν πρέπει να μπουν.


Αυτό θα είναι περισσότερο συνετό και φυσικά πολλαπλά χρήσιμο...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…